Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-03, 19:46   #4681
GGI
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Cytat:
Napisane przez HappyGirl888 Pokaż wiadomość
Ja tez sporo przytyłam bo aż 15kg ale to głownie w pierwszym trymestrze gdy zajadalam mdłości.. Najbardziej widze ze dupsko i uda większe.. I nawet moj gin na ostatniej wizycie stwierdził, ze "troche mi w bioderka poszło" zgrywus ale juz nastawiam sie ze po ciazy uda sie to zrzucić bo ja raczej z tych aktywnych wiec nie ma sie co przejmować - wrócimy do swoich rozmiarów
nie jestes sama mi równnież przybyło w udach i pupie alemąż zachwycony /
Stary 2016-03-03, 19:55   #4682
MaLoS
Rozeznanie

Cytat:
My tez juz wkoncu zakończyliśmy etap kompletowania wyprawki i nawet juz torba spakowana w szafie stoi, ale to w zeszłym tygodniu mnie tak naszło na pakowanie bo tak Tosia napierala główka na krocze ze juz myslalam, ze zaraz ją powitam miedzy nogami. Przez to chodzę jak pokraka bo mnie juz tam pobolewa i brzuszek coraz większy wiec i wszystko juz ciężej sie robi.

Śluzu tez ostatnio odnotowałem znacznie wiecej niz dotychczas, ale z tego co mówicie to normalne w 3 trym. A my jutro (zgodnie z aplikacja) zaczynamy 36 tydz wiec juz coraz bliżej Mała tez juz sie chyba doczekać nie moze bo rozpycha sie w brzuchu jak szalona juz dokładnie wiem gdzie tyłeczek wypina a gdzie nóżki i rączki moje maleństwo

Dzis zrobiłam sobie pare zdjeć z brzuszkiem, bo nie umawiałam sie na żadna sesje brzuszkowa a chciałam mieć jakas pamiątkę po tej mojej pierwszej ciazy i nawet niezłe wyszło jak na zdjęcia robione tel i samowyzwalaczem Załącznik 6248221Załącznik 6248251

Super!!! Ślicznie Ci to wyszło, fajna pamiątka tez z klamerkami zrobiłam i myślę, ze słodko to wyglada ️ a piesio jaki model

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 20:00   #4683
gosiaczek071
Zakorzenienie

Heh ale sie przejmujecie ta waga...ja to mam w dupie dosłownie i w przenośni :P wiem, ze jak sie zawezme to spadnie, trzeba tylko ćwiczyć i ładnie jesc

wogole mi sie nie chce spac przez ta drzemkę w dzien. Na szczęście sie nic nie dzieje, aż za spokojnie bo nawet zjadłam porzeczkę w czekoladzie a antek ani drgnął... Ehh jakie schizo, tak zle i tak nie dobrze
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 20:06   #4684
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Mialam wam pisac jeszcze cos do oleju koko, kapalam sie dzisiaj w nim znowu i odkrylam jeszcze jedna jego cudowna właściwość, otoz super sie na niego goli, ja mam skłonności do przesuszania i stanów zapalnych po goleniu a on ma właściwości antybakteryjne wiec powinien na to fajnie wpływać

Jeszcze troche postów i zaczynamy kolejna część naszego szczęśliwego wątku użyjmy tym razem tej rymowanki
Stary 2016-03-03, 20:11   #4685
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Kopycio tak juz mam, jestem przewrazliwiona na punkcie jazdy samochodem bliskich mi osob i chyba dlatego ale spoko, zostawiam to tylko dla siebie, on o tym nie wie

Velika dobrze znam Twoj "problem" z zabieraniem wszystkiego. Mam to samo a co do zakazu odwiedzin to u Ciebie jest jakis calkowity? U nas jedna osoba do "jednego lozka" moze byc a jak kilka lat temu byla jakas epidemia to ludzie mogli przekazywac przy drzwiach potrzebne rzeczy dla pacjentow, wiec looz

Kurde tak mowicie o nastrojach na pogrzebach, ze byscie nie poszly bo sie udzialic nastroje moga. Ja tam sie takimi rzeczami nie wzruszam, nie rusza mnie to ani troche wiec bym poszla chyba ze chodziloby o kogos bliskiego... Ale ja to ogolnie mam inne nastawienie niz wiekszosc z Was

Happy Girl az jestem ciekawa zdjec, jutro sie cofne bo na iP nie widze

Gosia padlam z tymi bananami

Co do ksiezy...ja juz kiedys Wam opowiadalam o naszym kazaniu na slubie. Nigdy tego nie zapomne..jak mowa pogrzebowa

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 20:12   #4686
Trisdom
Zadomowienie

Happy girl- super zdjecia

Śledzie to nie dla mnie, za ogórkami też nie przepadam, za to czekolada....

Zgaga mnie piecze po budyniu jaglanym na mleku kokosowym- pewnie przez dodatek miodu i banana.

Co do wagi- nie dobiłam nawet do 10, ale sie czuje jak wieloryb.
Wszystko poniżej 30 kg da sie spokojnie zrzucic po
Stary 2016-03-03, 20:15   #4687
gosiaczek071
Zakorzenienie

Mamusie kwietniowe - część V :-)

A wlasnie-pytałam wczoraj ginka o te zakazy odwiedzin. Mowi ze niby jest ale i tak ludzie przychodzą. Nie jakies tłumy no ale wydaje mi sie, ze meza do świeżo upieczonej mamy wpuszcza. Także luzik, nie nastawiam sie ze mu nie pozwolą... Oooo mam skurcz ten co rano...

A i maz mnie chyba opryszczka zaraził :/ swędzi mnie pod warga dolna i mam dwa małe bąbelki. Narazie dałam pastę do zebow. Musze to wyleczyć w 2 tyg bo podobno oprycha dla malucha jest bardzo niebezpieczna

Edytowane przez gosiaczek071
Czas edycji: 2016-03-03 o 20:22
Stary 2016-03-03, 20:19   #4688
kopycio
Rozeznanie

Kejka ja myslalam, ze bardziej chodzi o to, ze bedziesz sama, a nie ze on autem tak daleko

Kokos
Wlasnie wyszłam z wanny i przepadlam super ten kokos skóra super, boska...

Mleko
Macie siare? Ja dzis zauwazylam ze moja siara zamieniła sie w mleko normalnie, białe mleko! mam nadzieje ze to nie zwiasuje porodu lada dzien

Ogórki
Uwielbiam, co roku robie ok 40 sloikow moj tż pod kieliszeczek ma na poczatku ciazy pamietam jak teściowa mnie pytała o zachcianki, a ja ze nie mam nic a nic! No i postawiła talerz z ogórkami do obiadu.. Nieświadomie zjadłam wszystkie
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 20:19   #4689
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
A wlasnie-pytałam wczoraj ginka o te zakazy odwiedzin. Mowi ze niby jest ale i tak ludzie przychodzą. Nie jakies tłumy no ale wydaje mi sie, ze meza do świeżo upieczonej mamy wpuszcza. Także luzik, nie nastawiam sie ze mu nie pozwolą... Oooo mam skurcz ten co rano...
Coś często Cię męczą te skurcze.. Weź magnez, nospe i leżeć!
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 20:19   #4690
patryska0804
Zadomowienie

Patulinka super ze juz wszystko macie dobrze ze crp spadło Ty to masz z tymi krazkami. .
Happy zaraz odpalam lapka żeby zobaczyć fotkę
Kajaja waga się nie przejmuj będziemy gubić
Agata to jak imprezy to szybciutko Ci zleca ost tyg
Wróciliśmy od tz babci. . Teściowa zepsuła atmosferę. . Teściowie mieszkają na obrzeżach miasta na os domków jednorodzinnych nikt nie ma żadnych zwierząt (kury kaczki świnie itp) a moi teściowie mają na podwórku sklep osiedlowy i kiedyś na dole był bar. I siedzimy sobie a teściowa mówi do babki ze juz zrobiła miejsce itd no to babka mówi to zabieraj te kury dzisiaj ja mój mąż jego siostra i brat parsknelismy śmiechem! gdzież u nich kury męża siostra mówi ze jeszcze świnie niech sobie wezmą a ja ze no to jeszcze krowę to darmowe mleko będzie i coś tam się smielismy nagle teściowa z fochem ze nie wszyscy są blokowcami (chodziło jej o mnie i moich rodziców) i coś zaczęła docinac mojemu tz ten się pyta o co jej chodzi ze przecież wszyscy się w zartach śmiejemy ale gdzież tam kury a ta z morda jeszcze bardziej więc tz wyszedł... do końca się nie odzywalismy z nią... ostatnio ma jakiś problem do nas. . Ja miałam jej odwarknac na temat tych blokowcow ale tylko tz scisnelam za rękę. . Później nawet się na nią nie patrzylismy. . Co za babsztyl! Nie zobaczy mnie tam szybko! A miałam jej włosy malować przed świętami hahaha niech se idzie do fryzjera! Chciałabym przed świętami urodzić to bym miała z głowy i nie musiała iść do nich na święta

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 20:22   #4691
patulinka94
Zadomowienie

Kypcio ja nie wiem czy to mleko czy siara, ale mi leci. Przeważnie w nocy.
Przedwczoraj to dosłownie cała koszulka mokra i łóżko też...
Zaczęło się od ok 24 tc. Ale podobno to normalne.

Waga
Ja przytylam już ok12 kg. Mam nadzieję że potem szybko wszystkie razem zrzucimy dodatkowe kilogramy
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 20:25   #4692
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Mialam wam pisac jeszcze cos do oleju koko, kapalam sie dzisiaj w nim znowu i odkrylam jeszcze jedna jego cudowna właściwość, otoz super sie na niego goli, ja mam skłonności do przesuszania i stanów zapalnych po goleniu a on ma właściwości antybakteryjne wiec powinien na to fajnie wpływać

Jeszcze troche postów i zaczynamy kolejna część naszego szczęśliwego wątku użyjmy tym razem tej rymowanki
i to juz bedzie wątek w którym się zaczniemy rozpakowywać, a tak niedawno nieśmiało zaczęlyśmy sie tu pojawiać

kusicie tym olejem kokosowym, ale w naszym mieszkaniu mamy slabą wanne, dośc porysowana i nie doczyściłabym jej później
do golenia nigdy nie próbowałam oleju a mam podobny problem jak Ty więc pewnie super by się sprawdził

trzeba by rodziców odwiedzić i jak za starych dobrych czasów poleżeć sobie w wannie ale teraz już nie dla mnie takie wyprawy

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Kopycio tak juz mam, jestem przewrazliwiona na punkcie jazdy samochodem bliskich mi osob i chyba dlatego ale spoko, zostawiam to tylko dla siebie, on o tym nie wie

Velika dobrze znam Twoj "problem" z zabieraniem wszystkiego. Mam to samo a co do zakazu odwiedzin to u Ciebie jest jakis calkowity? U nas jedna osoba do "jednego lozka" moze byc a jak kilka lat temu byla jakas epidemia to ludzie mogli przekazywac przy drzwiach potrzebne rzeczy dla pacjentow, wiec looz

Kurde tak mowicie o nastrojach na pogrzebach, ze byscie nie poszly bo sie udzialic nastroje moga. Ja tam sie takimi rzeczami nie wzruszam, nie rusza mnie to ani troche wiec bym poszla chyba ze chodziloby o kogos bliskiego... Ale ja to ogolnie mam inne nastawienie niz wiekszosc z Was

Happy Girl az jestem ciekawa zdjec, jutro sie cofne bo na iP nie widze

Gosia padlam z tymi bananami

Co do ksiezy...ja juz kiedys Wam opowiadalam o naszym kazaniu na slubie. Nigdy tego nie zapomne..jak mowa pogrzebowa
nawet jak kiedyś lezałam na zakaźnym na ktorym nie ma odwiedzin to mozna było przez pielęgniarki albo takie okienko jak w więzieniu trochę coś przkeazać wiec sądze ze na porodówce bedzie podobnie o ile zakazów nie zniosa

mnie też nie ruszają pogrzeby osób, z którymi nie czułam się jakos związana i raczej nie udzielają mi sie nastroje
Cytat:
Ja tez sporo przytyłam bo aż 15kg ale to głownie w pierwszym trymestrze gdy zajadalam mdłości.. Najbardziej widze ze dupsko i uda większe.. I nawet moj gin na ostatniej wizycie stwierdził, ze "troche mi w bioderka poszło" zgrywus ale juz nastawiam sie ze po ciazy uda sie to zrzucić bo ja raczej z tych aktywnych wiec nie ma sie co przejmować - wrócimy do swoich rozmiarów

Gosiaczek ja tez iphonem zdjęcia robiłam i to jeszcze tą stroną do "selfie" żebym mogła sie widzieć i samowyzwalaczem robiłam troche sie nagimnastykowalam ale przynajmniej jakies zdjęcia będę miała bo to juz niewiele zostało Załącznik 6248521Załącznik 6248526Załącznik 6248531
nie wiem gdize masz te 15 kg, bo wyglądasz jak laska
na zdjęciu w sukience prawie nie widać brzuszka

jutro chyba ukradnę któreś z pomysłów i zrobię coś podobnego ze scrabble i z butami
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 20:30   #4693
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Kopycio tez troche, my strasznie do siebie przywiazani jestesmy (czasem mam wrazenie ze za bardzo ) ale bardziej o ta podroz chodzi

Co do siary to ja mialam juz dawno i to tak ze musialam nosic wkladki, pozniej cisza i tak do teraz..jedynie jak nacisne tak mocno to kropelka, dwie wyleca

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 20:33   #4694
Avlis
Raczkowanie

a_g_ata
Jeżeli chcesz pójść i nie wpłynie to na Ciebie tak, że będziesz przeżywać, to olej zabobony

Poli
Ale historia z tym pogrzebem Uśmiałam się, mimo że mowa o pogrzebie. Przypomniała mi się historia, gdy kiedyś byłam na cmentarzu, gdzie odprawiano nabożeństwo w dniu Wszystkich Świętych. Ksiądz chodził po cmentarzu i odmawiał różaniec. Podparł się o pomnik i ten nie wytrzymał. Cała pionowa płyta poleciała na ziemię, a za nią ksiądz. Klimat Święta Zmarłych, a cały cmentarz w śmiech. Miny rodziny od tego nagrobka na szczęście nie widziałam.

HappyGirl888
Fajne zdjęcia Przecież Ty szczupło wyglądasz

waga
Przytyłam już 17 kg, ale przy córce ponad 20 i szybko wróciłam do normy, więc się nie przejmuję.
Avlis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 20:40   #4695
kopycio
Rozeznanie

Moja wanna wcale nie jest uwalona nie wiem, sprawdzałam i jest taka jak zwykle

Waga u mnie 10 kg jeszcze nie pękło, ale to lada chwila ostatnio mam straszny apetyt!

Co do tej siary, to ja tez juz od dawna mam, chodzi mi o kolor. Bo do tej pory była przezroczysta, ewentualnie żółtawa, ale dzis biała i duzo gęściejsza i to wlasnie mnie zastanawia..
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 20:44   #4696
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Gosia tylko opryszczka narządów rodnych jest groźna dla malucha, nie ta na ustach, trzeba tylko uważać by jej tam nie przenieść.

Ja nie mam żadnych wycieków z piersi, mam się martwic? To znaczy ze będę kiepska krowa mleczna?
Stary 2016-03-03, 20:44   #4697
patryska0804
Zadomowienie

Patulinka tez mam na plusie 12 kg
Gosiaczek tez właśnie leżę bo brzuch napięty i coś mnie dziwnie boli na gorze...
Wogole od wczoraj jest mi mega niedobrze. . Jakby mi coś stało w przełyku. .

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 20:45   #4698
MaLoS
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Avlis Pokaż wiadomość
waga
Przytyłam już 17 kg, ale przy córce ponad 20 i szybko wróciłam do normy, więc się nie przejmuję.

Nawet nie wiesz jak mnie pocieszyłaś Avlis tez mam 17+ i łapie sie za głowę za każdym razem jak stanę na wagę, cieszę sie, ze nie jestem jedyna i tez pocieszam sie, ze moja mama i siostra bardzo szybko wracały do figury sprzed ciąży wiec do lata na pewno nam sie uda, choćby większa część zbędnych kg zleci

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 20:47   #4699
lucy111
Zadomowienie

Cytat:

A i maz mnie chyba opryszczka zaraził :/ swędzi mnie pod warga dolna i mam dwa małe bąbelki. Narazie dałam pastę do zebow. Musze to wyleczyć w 2 tyg bo podobno oprycha dla malucha jest bardzo niebezpieczna
spróbuj olekiem z drzewa herbacianego, bez problemu dostaniesz w aptece, tylko koniecznie eteryczny a nie zapachowy
u mnie wyskoczyła w niedziele a wczoraj już się strupek zaczął robić i teraz maslem shea smaruję zeby nawilżyć

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Kejka ja myslalam, ze bardziej chodzi o to, ze bedziesz sama, a nie ze on autem tak daleko

Kokos
Wlasnie wyszłam z wanny i przepadlam super ten kokos skóra super, boska...

Mleko
Macie siare? Ja dzis zauwazylam ze moja siara zamieniła sie w mleko normalnie, białe mleko! mam nadzieje ze to nie zwiasuje porodu lada dzien

Ogórki
Uwielbiam, co roku robie ok 40 sloikow moj tż pod kieliszeczek ma na poczatku ciazy pamietam jak teściowa mnie pytała o zachcianki, a ja ze nie mam nic a nic! No i postawiła talerz z ogórkami do obiadu.. Nieświadomie zjadłam wszystkie
u mnie nic nie lecie, czasem tylko znajduję mam drobne zółte grudki na piersiach wiec widocznie coś tam moze minimalnie sie pojawia
Cytat:
Napisane przez Avlis Pokaż wiadomość
a_g_ata
Jeżeli chcesz pójść i nie wpłynie to na Ciebie tak, że będziesz przeżywać, to olej zabobony

Poli
Ale historia z tym pogrzebem Uśmiałam się, mimo że mowa o pogrzebie. Przypomniała mi się historia, gdy kiedyś byłam na cmentarzu, gdzie odprawiano nabożeństwo w dniu Wszystkich Świętych. Ksiądz chodził po cmentarzu i odmawiał różaniec. Podparł się o pomnik i ten nie wytrzymał. Cała pionowa płyta poleciała na ziemię, a za nią ksiądz. Klimat Święta Zmarłych, a cały cmentarz w śmiech. Miny rodziny od tego nagrobka na szczęście nie widziałam.

HappyGirl888
Fajne zdjęcia Przecież Ty szczupło wyglądasz

waga
siedze przed kompem i zaśmiewam się z tej historii

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-03, 20:48   #4700
agusia8919
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Serio!? Ja byłam na pogrzebie jakoś w 6 miesiącu ciąży. Mam jednak nadzieję, że nic mi się nie stanie. Ale ja jestem za łamaniem takich zabobonów. Włosy też sobie w ciąży obcinałam i łańcuszek nosiłam. A no i przez dziurkę zdarzyło mi się patrzeć, o ile dziurka w igłę się liczy:p
Cytat:
Napisane przez valaria Pokaż wiadomość
Podobno od obcinania włosów dzieci się rodzą głupie. Cóż, zaryzykowałam, a przed porodem chcę zdążyć jeszcze raz do fryzjera - szaleństwo, tak z inteligencją dzidzi igrać, uhuu

zabobony to mnie po prostu rozbrajają...
włosy ścięłam jak dowiedziałam się że jestem w ciąży.
miałam do pasa, skróciłam do ramion, bo to męczące zajmować się takimi włosami...

o łańcuszku nie słyszałam, noszę ciągle i w pierwszej ciąży też nosiłam...

Moja teściowa to uwielbia zabobony. Zawsze podnosi moją torebkę jak postawię ją na podłodze, a jak kiedyś postawiłam na stole pudełko z nowymi butami... szkoda gadać jak na mnie nawrzeszczała że coś tam się stanie...

Od niej też wiem że nie można się gwałtownie złapać jak się przestraszysz albo oparzysz bo dziecko będzie miało znamię. Ciągle mi powtarzała że mam uważać przy smażeniu...
No i prysnął mi tłuszcz jak smażyłam wątrobę... ciągle mam bliznę, ciekawa jestem tego znamienia...

Cytat:

Masz octanisept? ja zawsze pryskam na opryszczkę, szybciej się goi i nie rozprzestrzenia się
agusia8919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 20:48   #4701
Martinixxx
Zadomowienie

Ja też mam 14 kg na plusie.ewnie do orodu dobiorę do 17 ee tamzrzuci sie

No własnie myślałam o AsiPO mam nadzieję,że u niej wszystko ok.

Z innej beczki. Mam problem. Chciałam do kuchni fronty frezowane, byłam w zasadziej już zdecydowana, ale coś mi sie odwidziałao i rozważam też gładkie fronty z białymi uchwytami, cieńszymi niż na foto. Kurka, nie wiem oco wybrać.HELP
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Screenshot_2015-12-30-18-40-40.jpg (65,0 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20160302_142941.jpg (67,7 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20160302_142907.jpg (89,4 KB, 17 załadowań)

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 20:53   #4702
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Moja wanna wcale nie jest uwalona nie wiem, sprawdzałam i jest taka jak zwykle

Waga u mnie 10 kg jeszcze nie pękło, ale to lada chwila ostatnio mam straszny apetyt!

Co do tej siary, to ja tez juz od dawna mam, chodzi mi o kolor. Bo do tej pory była przezroczysta, ewentualnie żółtawa, ale dzis biała i duzo gęściejsza i to wlasnie mnie zastanawia..
to moze i ja w swojej spróbuję

u mnie tez jeszcze 10 nie wybiło, ale sadze ze na poniedziałkowej wizycie się to zmieni
Cytat:
Gosia tylko opryszczka narządów rodnych jest groźna dla malucha, nie ta na ustach, trzeba tylko uważać by jej tam nie przenieść.

Ja nie mam żadnych wycieków z piersi, mam się martwic? To znaczy ze będę kiepska krowa mleczna?
potwierdzam to o opryszczce, bo ostatnio jak mi się zrobiła tez spanikowana czytałam

u mnie tez prawie nic ale to wcale nie znaczy ze nie wykarmimy naszych maluchów
chyba nie u wszystkich siara pojawia sie juz w ciazy, moze byc dopiero po, a jak nie to bedziemy pić bavarie
Stary 2016-03-03, 20:59   #4703
agusia8919
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Ja też mam 14 kg na plusie.ewnie do orodu dobiorę do 17 ee tamzrzuci sie

No własnie myślałam o AsiPO mam nadzieję,że u niej wszystko ok.

Z innej beczki. Mam problem. Chciałam do kuchni fronty frezowane, byłam w zasadziej już zdecydowana, ale coś mi sie odwidziałao i rozważam też gładkie fronty z białymi uchwytami, cieńszymi niż na foto. Kurka, nie wiem oco wybrać.HELP

mi się podobają te z pierwszego zdjęcia

Na wagę nie wchodzę, w ostatniej ciąży miałam +20 i szybko wróciłam do normy, później znów do swojej chudości...
W tej ciąży mam mniej na plusie, (sprawdzam tylko na wizytach) ale czuję że teraz waga idzie w górę, mam mega apetyt...

No i chciałam się spytać: macie takie straszne parcie na pęcherz?
Jak chodzę to czuję jakbym miała się zaraz zesikać. Wyjście do spożywczaka to dla mnie jakaś masakra, a już nie wspomnę o jakimś dłuższym spacerze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-03, 21:00   #4704
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tez nie mam i poprzednio nie miałam wycieków. Myśle Żr to nie ma związku

A jak sie buzi da takiemu noworodkowi to sie nie zarazi?
Mam octanisept...a po olejek pewnie soe nie bedzie mężowi chciało jechac dobra robie octaniseptem

Dobrznoc
Stary 2016-03-03, 21:01   #4705
Avlis
Raczkowanie

Malos
Na pewno wrócimy do wagi sprzed ciąży Mam to już przetestowane
U mnie tak samo, mama i siostra po ciążach szczupłe
Avlis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 21:05   #4706
Polinezyjka
Zakorzenienie

SAŁATKA Z KOZIEGO SERA I BURAKÓW
no nie wiem czy lubię
tzn. przynajmniej tą co zrobiłam (mój 1 raz z burakami z piekarnika)
zjadłam troszkę i przy każdej łyżce zadawałam sobie pytanie: lubię czy nie lubię.

Zjem jutro - i ponowię pytanie bo ... dalej nie wiem hehehe

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Polinezyjka
Chciałabym mieć takie podejście do życia jak Ty
Heheh
nie wiem o które podejście chodzi, ale zapraszam do mnie, zarażam jak mogę
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 21:08   #4707
Smarrita
Wtajemniczenie

Nie daje sie buzi noworodkowi

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 21:09   #4708
agusia8919
Raczkowanie

Cytat:
Ja tez nie mam i poprzednio nie miałam wycieków. Myśle Żr to nie ma związku

A jak sie buzi da takiemu noworodkowi to sie nie zarazi?
Mam octanisept...a po olejek pewnie soe nie bedzie mężowi chciało jechac dobra robie octaniseptem

Dobrznoc
Pewnie że się zarazi. i może to bardzo ciężko przechodzić.
kiedyś czytałam o tym jakiś artykuł i były tam straszne zdjęcia.
Przy opryszczce i dzieciach trzeba bardzo uważać.
Stary 2016-03-03, 21:13   #4709
Smarrita
Wtajemniczenie

Tak tex to czytalam dlatego lepiej nie dawac buziakow przynajmniej nie w usta buzie czy raczki nawet jak sie w danej chwili nie ma opryszczki a mialo sie ja kiedysvnawet dawno bo opryszczke sie zalecza ale nie wylecza jak sie mialo kiedys to jest sie nosicielem.

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 21:14   #4710
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Opryszczka jest wirusem wiec zarażasz i jak ktos raz ja ma to potem będzie nawracać wiec lepiej nie całować dzidziusia

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości