|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
![]()
![]() |
#4682 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Super!!! Ślicznie Ci to wyszło, fajna pamiątka ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4683 |
Zakorzenienie
|
Heh ale sie przejmujecie ta waga...ja to mam w dupie
![]() ![]() wogole mi sie nie chce spac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4684 |
Zadomowienie
|
Mialam wam pisac jeszcze cos do oleju koko, kapalam sie dzisiaj w nim znowu i odkrylam jeszcze jedna jego cudowna właściwość, otoz super sie na niego goli, ja mam skłonności do przesuszania i stanów zapalnych po goleniu a on ma właściwości antybakteryjne wiec powinien na to fajnie wpływać
![]() Jeszcze troche postów i zaczynamy kolejna część naszego szczęśliwego wątku ![]() ![]()
#4685 |
Wtajemniczenie
|
Kopycio tak juz mam, jestem przewrazliwiona na punkcie jazdy samochodem bliskich mi osob i chyba dlatego
![]() ![]() Velika dobrze znam Twoj "problem" z zabieraniem wszystkiego. Mam to samo ![]() ![]() Kurde tak mowicie o nastrojach na pogrzebach, ze byscie nie poszly bo sie udzialic nastroje moga. Ja tam sie takimi rzeczami nie wzruszam, nie rusza mnie to ani troche wiec bym poszla ![]() ![]() Happy Girl az jestem ciekawa zdjec, jutro sie cofne bo na iP nie widze ![]() Gosia padlam z tymi bananami ![]() Co do ksiezy...ja juz kiedys Wam opowiadalam o naszym kazaniu na slubie. Nigdy tego nie zapomne..jak mowa pogrzebowa ![]()
#4686 |
Zadomowienie
|
Happy girl- super zdjecia
![]() Śledzie to nie dla mnie, za ogórkami też nie przepadam, za to czekolada.... ![]() Zgaga mnie piecze po budyniu jaglanym na mleku kokosowym- pewnie przez dodatek miodu i banana. ![]() Co do wagi- nie dobiłam nawet do 10, ale sie czuje jak wieloryb. Wszystko poniżej 30 kg da sie spokojnie zrzucic po ![]()
#4687 |
Zakorzenienie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
A wlasnie-pytałam wczoraj ginka o te zakazy odwiedzin. Mowi ze niby jest ale i tak ludzie przychodzą. Nie jakies tłumy no ale wydaje mi sie, ze meza do świeżo upieczonej mamy wpuszcza. Także luzik, nie nastawiam sie ze mu nie pozwolą... Oooo mam skurcz ten co rano...
A i maz mnie chyba opryszczka zaraził :/ swędzi mnie pod warga dolna i mam dwa małe bąbelki. Narazie dałam pastę do zebow. Musze to wyleczyć w 2 tyg bo podobno oprycha dla malucha jest bardzo niebezpieczna Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2016-03-03 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4688 |
Rozeznanie
|
Kejka ja myslalam, ze bardziej chodzi o to, ze bedziesz sama, a nie ze on autem tak daleko
![]() Kokos Wlasnie wyszłam z wanny i przepadlam ![]() ![]() Mleko Macie siare? Ja dzis zauwazylam ze moja siara zamieniła sie w mleko ![]() ![]() ![]() Ogórki Uwielbiam, co roku robie ok 40 sloikow ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4689 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4690 |
Zadomowienie
|
Patulinka super ze juz wszystko macie
![]() ![]() ![]() Happy zaraz odpalam lapka żeby zobaczyć fotkę ![]() Kajaja waga się nie przejmuj ![]() ![]() Agata to jak imprezy to szybciutko Ci zleca ost tyg ![]() Wróciliśmy od tz babci. . Teściowa zepsuła atmosferę. . Teściowie mieszkają na obrzeżach miasta na os domków jednorodzinnych nikt nie ma żadnych zwierząt (kury kaczki świnie itp) a moi teściowie mają na podwórku sklep osiedlowy i kiedyś na dole był bar. I siedzimy sobie a teściowa mówi do babki ze juz zrobiła miejsce itd no to babka mówi to zabieraj te kury dzisiaj ![]() ![]() ![]() ![]()
#4691 |
Zadomowienie
|
Kypcio ja nie wiem czy to mleko czy siara, ale mi leci. Przeważnie w nocy.
Przedwczoraj to dosłownie cała koszulka mokra i łóżko też... Zaczęło się od ok 24 tc. Ale podobno to normalne. Waga Ja przytylam już ok12 kg. Mam nadzieję że potem szybko wszystkie razem zrzucimy dodatkowe kilogramy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4692 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kusicie tym olejem kokosowym, ale w naszym mieszkaniu mamy slabą wanne, dośc porysowana i nie doczyściłabym jej później do golenia nigdy nie próbowałam oleju a mam podobny problem jak Ty więc pewnie super by się sprawdził trzeba by rodziców odwiedzić i jak za starych dobrych czasów poleżeć sobie w wannie ale teraz już nie dla mnie takie wyprawy Cytat:
![]() mnie też nie ruszają pogrzeby osób, z którymi nie czułam się jakos związana i raczej nie udzielają mi sie nastroje Cytat:
na zdjęciu w sukience prawie nie widać brzuszka ![]() jutro chyba ukradnę któreś z pomysłów i zrobię coś podobnego ze scrabble i z butami ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4693 |
Wtajemniczenie
|
Kopycio tez troche, my strasznie do siebie przywiazani jestesmy (czasem mam wrazenie ze za bardzo
![]() ![]() Co do siary to ja mialam juz dawno i to tak ze musialam nosic wkladki, pozniej cisza i tak do teraz..jedynie jak nacisne tak mocno to kropelka, dwie wyleca ![]()
#4694 |
Raczkowanie
|
a_g_ata
Jeżeli chcesz pójść i nie wpłynie to na Ciebie tak, że będziesz przeżywać, to olej zabobony ![]() Poli Ale historia z tym pogrzebem ![]() HappyGirl888 Fajne zdjęcia ![]() ![]() waga Przytyłam już 17 kg, ale przy córce ponad 20 i szybko wróciłam do normy, więc się nie przejmuję. |
![]() ![]() |
![]() |
#4695 |
Rozeznanie
|
Moja wanna wcale nie jest uwalona
![]() ![]() Waga u mnie 10 kg jeszcze nie pękło, ale to lada chwila ![]() Co do tej siary, to ja tez juz od dawna mam, chodzi mi o kolor. Bo do tej pory była przezroczysta, ewentualnie żółtawa, ale dzis biała i duzo gęściejsza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4696 |
Zadomowienie
|
Gosia tylko opryszczka narządów rodnych jest groźna dla malucha, nie ta na ustach, trzeba tylko uważać by jej tam nie przenieść.
Ja nie mam żadnych wycieków z piersi, mam się martwic? To znaczy ze będę kiepska krowa mleczna?
#4697 |
Zadomowienie
|
Patulinka tez mam na plusie 12 kg
![]() Gosiaczek tez właśnie leżę bo brzuch napięty i coś mnie dziwnie boli na gorze... Wogole od wczoraj jest mi mega niedobrze. . Jakby mi coś stało w przełyku. .
#4698 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nawet nie wiesz jak mnie pocieszyłaś Avlis ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4699 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie wyskoczyła w niedziele a wczoraj już się strupek zaczął robić i teraz maslem shea smaruję zeby nawilżyć Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4700 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
zabobony to mnie po prostu rozbrajają... włosy ścięłam jak dowiedziałam się że jestem w ciąży. miałam do pasa, skróciłam do ramion, bo to męczące zajmować się takimi włosami... o łańcuszku nie słyszałam, noszę ciągle i w pierwszej ciąży też nosiłam... Moja teściowa to uwielbia zabobony. Zawsze podnosi moją torebkę jak postawię ją na podłodze, a jak kiedyś postawiłam na stole pudełko z nowymi butami... szkoda gadać jak na mnie nawrzeszczała że coś tam się stanie... Od niej też wiem że nie można się gwałtownie złapać jak się przestraszysz albo oparzysz bo dziecko będzie miało znamię. Ciągle mi powtarzała że mam uważać przy smażeniu... No i prysnął mi tłuszcz jak smażyłam wątrobę... ciągle mam bliznę, ciekawa jestem tego znamienia... Cytat:
Masz octanisept? ja zawsze pryskam na opryszczkę, szybciej się goi i nie rozprzestrzenia się |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4701 |
Zadomowienie
|
Ja też mam 14 kg na plusie.ewnie do orodu dobiorę do 17
![]() ![]() No własnie myślałam o AsiPO mam nadzieję,że u niej wszystko ok. Z innej beczki. Mam problem. Chciałam do kuchni fronty frezowane, byłam w zasadziej już zdecydowana, ale coś mi sie odwidziałao i rozważam też gładkie fronty z białymi uchwytami, cieńszymi niż na foto. Kurka, nie wiem oco wybrać.HELP ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4702 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie tez jeszcze 10 nie wybiło, ale sadze ze na poniedziałkowej wizycie się to zmieni Cytat:
u mnie tez prawie nic ale to wcale nie znaczy ze nie wykarmimy naszych maluchów chyba nie u wszystkich siara pojawia sie juz w ciazy, moze byc dopiero po, a jak nie to bedziemy pić bavarie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4703 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mi się podobają te z pierwszego zdjęcia ![]() Na wagę nie wchodzę, w ostatniej ciąży miałam +20 i szybko wróciłam do normy, później znów do swojej chudości... W tej ciąży mam mniej na plusie, (sprawdzam tylko na wizytach) ale czuję że teraz waga idzie w górę, mam mega apetyt... No i chciałam się spytać: macie takie straszne parcie na pęcherz? Jak chodzę to czuję jakbym miała się zaraz zesikać. Wyjście do spożywczaka to dla mnie jakaś masakra, a już nie wspomnę o jakimś dłuższym spacerze |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak sie buzi da takiemu noworodkowi to sie nie zarazi? Mam octanisept...a po olejek pewnie soe nie bedzie mężowi chciało jechac ![]() Dobrznoc |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4705 |
Raczkowanie
|
Malos
Na pewno wrócimy do wagi sprzed ciąży ![]() ![]() U mnie tak samo, mama i siostra po ciążach szczupłe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4706 |
Zakorzenienie
|
SAŁATKA Z KOZIEGO SERA I BURAKÓW
no nie wiem czy lubię ![]() tzn. przynajmniej tą co zrobiłam ![]() zjadłam troszkę i przy każdej łyżce zadawałam sobie pytanie: lubię czy nie lubię. Zjem jutro - i ponowię pytanie ![]() ![]() Heheh ![]() nie wiem o które podejście chodzi, ale zapraszam do mnie, zarażam jak mogę ![]()
![]() |
#4707 |
Wtajemniczenie
|
Nie daje sie buzi noworodkowi
![]() Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4708 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kiedyś czytałam o tym jakiś artykuł i były tam straszne zdjęcia. Przy opryszczce i dzieciach trzeba bardzo uważać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4709 |
Wtajemniczenie
|
Tak tex to czytalam dlatego lepiej nie dawac buziakow przynajmniej nie w usta buzie czy raczki nawet jak sie w danej chwili nie ma opryszczki a mialo sie ja kiedysvnawet dawno bo opryszczke sie zalecza ale nie wylecza jak sie mialo kiedys to jest sie nosicielem.
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4710 |
Zadomowienie
|
Opryszczka jest wirusem wiec zarażasz i jak ktos raz ja ma to potem będzie nawracać wiec lepiej nie całować dzidziusia
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.