|
|
#151 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wątek plotkowy perfumowy:)
Cytat:
![]() Cytat:
Brat miał dobre chęci
"... w ostatnim domu ktoś uchylił trochę drzwi i bardzo stary głos zawołał: - Dokąd idziesz? - Nie wiem - odpowiedział Włóczykij. Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy." |
||
|
|
|
#152 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---- Z rodziny chance nie lubie tych rozowych - nie pamietam nazwy Ale wciaz nie moge sie zdecydowac - EDP czy EDT sa ladniejsze planuje dalsze testy.Eclat arpege kocham Tez tak macie z zapachami uzywanymi przez bliskich? W temacie LVEB nie rozpaczam, znam tylko wersje EDP ktora jest dla mnie zdecydowanie za slodka, ale nie hejtuje ich bo nikt mnie nimi nie poddusza. Swoja droga, w ogole nie czuje od ludzi perfum- w pracy, na ulicy, w sklepie. |
|
|
|
|
#154 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej znad kawki porannej
Perły miałam wieki temu, muszę sobie przypomnieć, ale pamiętam kamforę Dołączam do szukających fajnych zapachów na wiosnę-lato (nie-świeżaków, nie-cytrusów, nie-słodziaków) ![]() Wszystkie świeżaki migrenogenne na mnie, a w ciężkich kilerach czuję się jak rybka w wodzie
Edytowane przez IwBond Czas edycji: 2016-03-04 o 09:32 |
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-03-04 o 10:02 |
|
|
|
#156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#157 | |
|
DobraRada-NieGłaszczGada.
|
Dzień dobry w piątek, piątunio, piąteczek, a ja witam się znad kawki
![]() Cytat:
Troszkę się różni intensywnością, EDT jest lżejsze i bardziej kwiatowe, EDP jest słodsze
|
|
#158 |
|
Raczkowanie
|
IwBond uu to niedobrze, znajac moje szczescie tez wyjdzie kamfora
![]() robinson no ja nie wiem jak moglas tak sie rozsiasc bez pytania
|
|
|
|
#159 | |
|
|
Cytat:
Ja mogę pachnieć jak moja mama - mi to nie przeszkadza ![]() Mieszkamy osobno, chociaż blisko, to się rzadko widujemy, a jak się na chórze razem spotkamy to akurat pachniemy czym innym ( chociaż moja mama zawsze się zdaje na mnie jeśli chodzi o wybór zapachu dla niej, nigdy się nie zdarzyło, żeby coś jej nie podeszło, a zawsze mnie prosi abym jej jakieś dobrała, doradziła lub kupiła) Nawet gdybyśmy się psiknęły tym samym i w jednym miejscu spotkały to pewnie byłoby to komentowane, że widać, że matka i córka ![]() Testuję właśnie LVEB Florale..... ale ładne..... A Coco Mademoiselle edp mam w 3-4 odlewkach . Nie wiem dlaczego je bardzo oszczędzam, na co czekam? Aż się zepsują...? No za parę lat to się stanie. I tyle będzie
Bądź dobry! Każdy, kogo spotykasz, prowadzi ciężki bój... Fragrantica Mój wątek wymiankowy : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1260976 Edytowane przez itaka Czas edycji: 2016-03-04 o 10:14 |
|
|
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
Czy po takim czasie nie jest zwietrzały, nieco inny? Pytam, bo nigdy tak długo nie trzymałam perfum.
|
|
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
Jak z trwałością Eclat D'Arpage? Pamiętam, że kiedyś mnie zauroczył, ale bałam się, że w ogóle nie będzie wyczuwalny.
Muszę przypomnieć sobie panienkę edp, mam tylko edt a myślę, że teraz może mi się spodobać. Chociaż mojemu portfelowi na pewno nie
|
|
|
|
#162 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Eclat d'arpege jest subtelny ale wyczuwalny i komplementowany często trzyma sie na mnie 8hodzin ![]() Co do używania zapachów przez mamę, to obie mamy Code LVEB i eclat i w ogóle nam to nie przeszkadza
|
|
|
|
|
#163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nooo niestety, te ceny Mademoiselle są powalające, ale co począć, co począć..... |
|
|
|
|
#164 |
|
Raczkowanie
|
Itaka, szakszuka mnie to wlasciwie nie przeszkadza, bardziej mam takie dziwne uczucie podszywania
![]() Eclat arpege moim zdaniem trwaly, choc to oczywiscie trwalosc nie w typie angel czy lveb. Kurcze..no chyba go chce ![]() i jeszcze versense.i chloe intense Czy ktos zna Emporio Diamonds Rose? Jak sie maja do EDP? czy jesli lubie edp to ryzykowac w ciemno? |
|
|
|
#165 | |
|
|
Cytat:
![]() Chociaż mi nie po drodze z różami, to w Diamonds ta różyczka była delikatnie słodka i ładna ) , a Diamonds Rose na mnie były jakby dosłodzone konfiturą różaną. Jakby nieco " cięższe", ale jednocześnie bardzo przyjemne, ta konfiturka rozkwitała po jakichś 2 godzinach od aplikacji i wtedy złapałam się na tym ,że sama zastanawiałam się w pracy co mi tak ładnie pachnie Jeśli miałabym wybierać między klasycznymi diamentami a różanymi to chyba wybrałabym.....Shiseido Zen White ![]() A tak szczerze bardzo to w życiu nie zebrałam tyle komplementów za żaden zapach co za Eclat D'Arpege własnie. I zdania , że są intrygujące, bardzo ciekawe, inne, tajemnicze itd - te się najczęściej powtarzały ![]() I mój małż je bardzo akceptował, co mnie mile zaskakiwało .
Bądź dobry! Każdy, kogo spotykasz, prowadzi ciężki bój... Fragrantica Mój wątek wymiankowy : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1260976 Edytowane przez itaka Czas edycji: 2016-03-04 o 11:14 |
|
|
|
|
#166 |
|
Raczkowanie
|
Shiseido zen white mowisz
to forum mnie wykonczy Dziekuje za obszerna recenzje rozanych diamentow Nie dziwie sie komplementom za Eclat d'arpege
|
|
|
|
#167 |
|
Raczkowanie
|
za duzo jest pieknych zapachow na tym swiecie
|
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
Są teraz w hebe w promo
|
|
|
|
#169 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
I ja się przyłączę
![]() Eclat jest cudowny to prawda A ostatnio mnie zafascynował DKNY Be Electric Bright Crush Woda Perfumowana Na mnie jest podobny do Flory Gardeni
|
#171 | |
|
Psiejsko czarodziejsko :)
|
Cytat:
Lubię czasem dostać mokrym praniem przez grzbiet ( w sensie zapachowym) i ta Chloe pod tym względem mi pasi ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- W ogóle w nowym wątku sprzedażowym powinno się włączyć możliwość zakupu na raty, widzę w nim z 4 zapachy, które chcę ... no i jak tu egzystować ?
|
|
#172 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz to już w ogóle poluję tylko na stare wersje perfum, im starsze tym lepsze, jeszcze nie trafiłam na jakieś zepsute, tfu tfu. Ale przyznam, że robi się to strasznie męczące, te ciągłe zmiany i polowanie na wersje sprzed reformy.
|
|
#174 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak, trochę dziwnie się czuję, gdy pachnę jak mama teraz już nie mieszkam z rodzicami, więc jest trochę inaczej, raczej nie zdarza się, że podczas spotkania pachniemy tym samym. Kiedyś właśnie dostałam Eclat d'Arpege, ale niestety bardzo się nie polubiliśmy, czułam tam tylko zieloną herbatę, której bardzo nie lubię w perfumach i po prostu czułam się w nich bardzo nieswojo. Oddałam mamie i ona używała chętnie i bardzo często, przy okazji pięknie się na niej układały Cytat:
"... w ostatnim domu ktoś uchylił trochę drzwi i bardzo stary głos zawołał: - Dokąd idziesz? - Nie wiem - odpowiedział Włóczykij. Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy." |
||
|
|
|
#175 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#176 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
teraz mają z okazji dnia kobiet
30ml jest za 59,90. Nie wiem jak większe pojemności.No i co? kurcze, przez was chcem.
|
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie w nowym watku
![]() Też jestem fanką Eclat d`Arpege - własnie skonczylam flakon i chce nastepny , chyba że będziecie rozbierac flaszke to napewno jestem chetna na większą ilosc. Mam Diamond Rose - i mimo że nigdy nie lubiłam zapachów różanych ten bardzo sie mi podoba.Róża jest bardzo subtelna, ciepła otulająca.
|
#179 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czuje sie coraz bardziej przekonana do Diamonds Rose ![]() Chouette prawda? czyli jednak nie jestem sama ;-) Edytowane przez retiko Czas edycji: 2016-03-04 o 13:55 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#180 | |
|
Zadomowienie
|
Ehh gdybym troszke młodsza była to bym się raźno zerwała z miejsca ale że kości już nie młode
(a wczoraj kolejna kreska zaznaczona) to zostanę. Przez zasiedzenie właśnie ![]() Czytam o Eclat i również uważam że to bardzo dobry zapach za bardzo przystępną cenę. Szukałam pod choinkę prezentu dla mojej niepełnoletniej siostrzenicy i wybór padł na Eclat d'Arpege właśnie (po drodze odrzuciłam cesarzową i parę innych już nie pamiętam dokładnie) Zapach przypadł bardzo do gustu, ponoć używa z nabożeństwem 100ml flakon (!) Jak tak będzie oszczędzać to co ja kupię za rok? Przy okazji pytanko: jak zrobić takie coś żeby pod słowem ukryć link? Wiecie o co mi chodzi? Żeby nie wklejać długaśnych odnośników do stron tylko słowo, krótkie zdanie które po najechaniu podświetla się i można przejść do strony. Nie śmiejcie się ale naprawdę nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

a tak poza tym to dumam ciagle nad Cesarzowa i na 99 ja klikne w nastepnym miesiacu
i koniecznie muszę powąchać czarną Coco.
planuje dalsze testy.

to forum mnie wykonczy 
?