|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
Wow ale duży dzidziuś!!!!! Gratulacje! Ja dzisiaj siedze i grzebie w tych deko z baby shower...przygotowałam konkursy z nagrodami dla moich przyjaciółek ...będzie śmiechu co niemiara cos czuje ![]() Zalaczam fotki dyplomu za konkurs na najlepsza znajomość przyszłej mamy -czyli mnie:p jako prezent kupilam balsam do ust esos..(pewnie znacie:p)..jakiś hit ostatnich miesięcy... Dzisiaj przyszła przesyłka z sklepu zielarskiego... Jestem juz po pierwszej kąpieli w kokosie:p fajnyyyyyy..... Kupilam sobie tez olejek różany na rozstepy..podobno pomaga
|
|
#4832 |
|
Rozeznanie
|
kejka tyle bólu i nerwów masz ale już niedługo przytulisz synka i o wszystkim zapomnisz
rozowa firanka dla własnego spokoju poszłabym do innego lekarza. annihilate ale duży twój synek, chyba pobił wagą nasze wszystkie dzieciaczki super że wszystko dobrze chrapanie coś okropnego, mój mąż też chrapie i to bardzo seks ja choć zakazu nie mam i nie miałam to od listopada nic, bałam sie bo brzuch mi twardniał i tez uważam że te sprawy są na drugim planie choć nie raz miałam ochotę to jednak odpuszczałam bo dziecko i jego bezpieczeństwo najważniejsze. wczoraj zaczełam 9 miesiąc ale szybko zleciało, nie mogę uwierzyc że to już, że zaraz mała będzie na świeci
|
#4833 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Za wizytę. Ja też kulałam jak jajeczka Nataniela dyndały Cytat:
Cytat:
Fajne te twoje uchwyty, ciekawe czy są białe??Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze Hanię Digitalgirl13 lubię i Milena make up Te pudry co wymieniłaś też super, macałam je kilka razy,ale muszę się powstrzymywać![]() Cytat:
Dobrze,że wszystko ok Je też gadm przez sen, razem z córką. Ostatnio mała mi powiedziałą,że mam tyle nie nadawać w nocy, bo ja budzę ![]() Cytat:
Fajne są. Trochę czasu schodzi,ale efekt super, Pudy zostawiam na tzw make up w 5 min jak juz mały będzie na świecie ja lubie takie gadżety Kiedyś jak jeszcze byłam aktywna w tej branży to miałam tego maaasę, teraz już trochę mniej. Cytat:
Nie wiem co zrobię, jeszcze mam troszkę czasu.My już po wizycie. Oczywiście wody ok a brzuszek po prostu taką ma urodę. Teraz natomiast stwierdzili,że mały za mało przybiera i mam znowu wizytę za 3 tyg Dzis miał 2500 g. Szyjka zamknięta, twarda, ale nie mierzyła. Tyle mi wystarczy. Itak sie oszczędzam (a raczej opierdzielam ) także luz. cesrki nie będzie póki co a i tak twierdzę,że młody jest młodszy niż termin na to wskazuje No zobaczymy.
|
||||||||||
|
|
|
#4834 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może też pofatygować sie do innego lekarza jak tu dziewczyny piszą bo może łożysko już sie wcześniej postarzało i mały mniej przybiera. Cytat:
Jezu, ale sen... mnie na szczęscie skończyły sie śnić pierdoły I odpukać seksy z Putinem w snach też sie nie powtórzyły także głupoty za mną Cytat:
![]() Super że wszystko w porządku i wizyta udana Ale trafiłam na super babke!! Pisałam Wam dziś że z tym kompletem minky babka pomyliła kolorek wzoru a że jej nie psioczyłam to w ramach przeprosin za pomyłkę wyśle mi jeszcze kocyk do wózeczka bez żadnych dodatkowych kosztów Ciekawe jaki przyjdzie
|
|||
|
|
|
#4835 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też mam wizytę 17.03 i się zastanawiam czy dotrwam, przed wczoraj ktg miałam i zapisało się dużo 70-80% skurczy.
|
|
|
|
|
#4836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj tak. Mi bardzo szybko teraz czas leci !
|
|
#4837 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Tak wiem wiem. Ale to już chyba to zmęczenie ciąża mi sie udziela. Będzie dobrze. Mój Synek się na świat nie pcha. I dobrze. |
||
|
|
|
#4838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jaki juz duzy !dziewczyny czy bedziemy mialy jeszcze jedno usg bo ja z tych co nie maja na kazdej wizycie
|
|
#4839 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4840 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4841 |
|
Zadomowienie
|
Martinix super że masz dobre wieści z wizyty.
![]()
|
|
|
|
#4842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teorie twojej babci juz tu komentowalysmy.
|
|
#4843 | |||
|
Mama Land
|
Cytat:
u niej też w snach często trupy/woda/topienie się :P: raz się naczytałam i miałam to samo Cytat:
![]() Super, że zmiana gina Ci się opłaciła Cytat:
![]() Gratuluję udanych wizyt chyba dziś szczęśliwy dzień Co do snów (kalafior nie pozwala mi się skupić): wąż Chrisa Browna made my day ![]() Kot nie rozumie, że muszę posprzątać chałupę i nie chcę się bawić w jego głupie gry: "Pogryzę i podrapię Asię i spi^rdolę"
|
|
#4844 |
|
Winter is coming
|
gratuluję udanych wizyt dziewczyny
annihilate ale dużego klocka wyhodowałaś ciekawe, czy doczekasz do następnej wizyty ![]() Neta wg mnie to bzdura. Ja mam usg na każdej wizycie, raz w miesiącu rozstępy ja jeszcze nie mam, ale oglądam brzuch codziennie i patrzę, czy nie wyszły... oby tak zostało
|
#4845 |
|
Zakorzenienie
|
Będę testerką Batiste z wizażu
Nie pamiętam co dokładnie nawet wybrałam ale fajnie! Dobra passa do mnie wraca chyba. Dzisiaj jeszcze mamy do odbioru masę kapsułek do prania i Lenor, małż wygrał słuchawki do kompa warte 350zł, trójkę w totka ... Szkoda, że nie mamy szczęścia w większych kwotach. Nie jestem zachłanna, tak chociaż 100tys zł ![]() GBS Za to zastanawiam się nad moim wynikiem. Która tam w badaniach obcykana?? Właśnie dzwoniła do mnie ciotka i zamiast GBSa na paciorkowca, zrobiły mi zwykły posiew. Wyszła bakteria, ale nie paciorkowiec więc na mój rozum nie mam tego cholerstwa i nie potrzebuję antybiogramu. Wizyta w poniedziałek, to najwyżej od nowa zleci, ale jestem trochę zła. Drugi raz walnęli się z badaniem i drugi raz na kwotę ok 30zł.
|
|
#4846 |
|
Raczkowanie
|
Wiem że bzdura. Bo pytałam lekarza. Mówi że to tak krótko trwa ze nie ma prawa zaszkodzić zwłaszcza jak już jest po 3 miesiącu.
Dlatego bo protestuje i robię ku przerazeniu babci. Ostatnio też powiedziała że noszenie dzieci w chuscie(komoletnie mi nagle wyleciało z głowy jakie h ...) jest niebezpieczne dla kręgosłupa i mały powinien leżeć. :p Edytowane przez NetaC Czas edycji: 2016-03-04 o 13:49 |
|
|
|
#4847 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny
dałam radę urodzić 4200 Klocka mojego kochanego to jest szansa, że i teraz dam radę ![]() Martini dobrze, że u Ciebie też wszystko dobrze Jowitazz to Twój też taki duży ja też się zastanawiam czy dotrwam, ale jak nie to jest szansa, że to nie będą ponad 4kg kluski :PTabaska mi głównie rozstępy po pierwszym porodzie wyszły, albo dopiero wtedy je zauważyłam A wychodzenia rozstępów nie czułam w ogóle.MiniMonix o super! Gratulacje testowania a z gbs to się nie znam, chyba powinien być posiew na paciorkowca robiony
|
#4848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wcale nie jest mały, głupoty tam jakieś gadają.. dobrze też że z szyjką w porządku Znowu mnie spanie bierze... Rano wyspana a wystarczyło zjeść obiad i już sie oczy kleją
|
||
|
|
|
#4849 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co za czopki![]() Cytat:
4200 g czasami lepiej przechodzi niż te drobniaczki |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdzie dokladnie Cie swędzi ta skora? Tylko na brzuchu? Moze powinnaś powiedziec to ginowi, oby to nie byla cholestaza ciazowa
|
|
#4851 |
|
Zadomowienie
|
Annihilate wow jaki duży synek!
super ze gin fajny jak miły to i chce się chodzić do niego masz się już szykować? Ze na poród? :O który masz już tydz? ![]() Martini mały chyba nie jest aż taki mały? Fajnie ze wszystko ok ![]() Iwoncia no to trafiłaś na fajna babkę ![]() Kajaja ja mam mieć jeszcze jedno usg
|
#4852 |
|
Zakorzenienie
|
Nie spac w dzien
bo będziecie sie męczyć w nocy jak ja! Annihilate matulo jest ktos, kto mojego Antka przegonił z waga! Na kiedy masz termin? Albo inaczej-ktory tydzień? Ale fajne pulpety robiłam na obiad mieso mielone, starta marchew, ugotowany ryz, przyprawy-wymieszać-na pare (ale mozna ugotować w bulionie) i w terminisiu na varomie razem z kasza gryczana na 25 min Minimonix to szczęściarze z was. Ja tylko raz wygrałam w jakiejś audycji radiowej perfumy i wysłali je po 3 miesiącach. A tak to nie mam szczęścia. Maz mi zablokował te płatne smsy na konkursy radiowe itp jak jeździłam autem jesCE to w esce wysyłałam ![]()
|
|
|
|
#4853 |
|
Raczkowanie
|
Ja i dziwio nie śpię.
Oglądam ugotowanych. Mam zamiar zrobić dziś torta i go ładnie udekorować. Macie jakies łatwe pomysły na dekoracje która siostrę męża powali na kolana.? |
|
|
|
#4854 |
|
Raczkowanie
|
cloche
Piękne masz meble kuchenne. Nie spotkałam się z takim rozwiązaniem, a wygląda bardzo estetycznie. Poli Octenisept mam, przyda się. rozowa_firanka Dla własnego spokoju skonsultuj się z innym lekarzem. annihilate Ale waga Duży chłopak
|
|
|
|
#4855 |
|
Mama Land
|
MiniMonix: Zainspirowana Twoją dobrą passą wysłałam smsa do Radia Zet
![]() Jak wygram, to się podzielę :P: Gosiaczek: właśnie sobie zdałam sprawę, że kolejną wizytę u gina mam 22.03, czyli Ty już możesz Antka tulić w tym czasie w ramionach
|
#4856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poprzednio też tak miałam. Pierwszy raz w życiu mi sie trafiła taka osoba Ona była znowu szczęsliwa że nie psiocze i że ten wzorek też bez problemu przyjme bo fajny Zobaczymy co to za kocyk będzie ![]() Teraz mam faze na spanie 24/24 od niedawna. Chyba że mnie coś w nocy zestresuje to nie śpie
|
|
|
|
|
#4857 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pozostałych dziewczyn nie kojarzę ale później sobie zerknę gratki za wizytę 2500 to chyba wcale nie takie maleństwo, ja mam termin 2 dni wczesniej i obawiam się ze Leon nawet takiej wagi nie osiągnął Cytat:
nie sugerowałabym się tak przy wszystkim opinią babci, absolutnie nie kwestionuję kompetencji starszych osób bo owszem czasem warto ich posłuchać ze względu na to, że maja doświadczenie i swoje przeżyli jednak w kwestiach zdrowotno medycznych polecam słuchać lekarzy i opierać się na najnowszej wiedzy, bo tu akurat bardo dużo się zmienia Cytat:
ale masz farta z konkursami ![]() badanie powinni Ci teraz gratis zrobić bo niby czemu masz za ich błąd dodatkowo płacić ![]() a GBS robili tylko z pochwy czy z odbytu też? Cytat:
i wróżę że jeszcze w marcu się rozpakujesz
|
|||||
|
|
|
#4858 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Asia, ja się przypomnę jak wygrasz
|
|
#4859 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam z microlife neb 100B i sobie chwaliłam.Ale bylam na szkoleniu odnośnie nebulizacji i okazało się,że on dedykowany jest dla dorosłych i starszych dzieci,bo ma przepływ 12l/min,a niemowlak oddycha ok 4l/min, młodsze dziecko 5-6/l/min, wiec w przypadku niemowlaka 8 l idzie bokiem.O ile z samą solą to nie jest duży problem,to w przypadku leków są duże straty i mało co dociera. Wiec nebulizator trzeba dostosować do wieku inhalowanego.No i oczywiście patrzeć,żeby dawał małą średnicę cząsteczek,żeby lek docierał do oskrzeli.Dostałam jakiejś innej firmy o mniejszym przepływie,a tamten używamy dla siebie i przyda się jak dzieciaczki podrosną.
|
|
|
|
#4860 |
|
Zadomowienie
|
Gbs pobieral z przedsionka pochwy, ale czytałam ze tez z odbytu to robią, wiec nie wiem dlaczego mi tylko tak jednostronnie😁
Ja dzisiaj dostałam przesylke z darmowa odzywka do włosów, w grudniu zamawialam olej arganowy na prezent i przyszedł caly otluszczony, babka do mnie kilka dni temu dzwonila żeby usunąć komentarz negatywny a w zamian cos mi wysle 😁
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.

A szyjka już jest bardzo miękka, więc się szykuje. Mam przyjść na następną wizytę 17.03.

wytrzymamy bo to juz niedługo a od sierpnia jestem na zakazie i nietknięta
Za wizytę. Ja też kulałam jak jajeczka Nataniela dyndały
za szybkie dla mnie jestescie stanowczo. ale niedlugo sie skonczy siedzenie przy kompie 

. i to nie daje mi spokoju. już m-c temu był do tyłu z wagą co sama zauważyłam, lekarka nic nie wspomniała nawet o tym. na ostatniej wizycie poczułam, że lekceważy mnie, kazała przyjść za 2 tygodnie i tyle. nawet nie posłuchała czy z serduszkiem wszystko ok, nie zbadała nawet ginekologicznie , jestem mega wkurzona bo płace jej a ona olewa sprawę

dałam radę urodzić 4200 Klocka mojego kochanego to jest szansa, że i teraz dam radę

bo będziecie sie męczyć w nocy jak ja!
jak jeździłam autem jesCE to w esce wysyłałam