|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
Wow ale duży dzidziuś!!!!! Gratulacje! Ja dzisiaj siedze i grzebie w tych deko z baby shower...przygotowałam konkursy z nagrodami dla moich przyjaciółek ...będzie śmiechu co niemiara cos czuje ![]() Zalaczam fotki dyplomu za konkurs na najlepsza znajomość przyszłej mamy -czyli mnie:p jako prezent kupilam balsam do ust esos..(pewnie znacie:p)..jakiś hit ostatnich miesięcy... Dzisiaj przyszła przesyłka z sklepu zielarskiego... Jestem juz po pierwszej kąpieli w kokosie:p fajnyyyyyy..... Kupilam sobie tez olejek różany na rozstepy..podobno pomaga ![]()
![]() |
#4832 |
Rozeznanie
|
kejka tyle bólu i nerwów masz ale już niedługo przytulisz synka i o wszystkim zapomnisz
![]() rozowa firanka dla własnego spokoju poszłabym do innego lekarza. annihilate ale duży twój synek, chyba pobił wagą nasze wszystkie dzieciaczki ![]() ![]() chrapanie coś okropnego, mój mąż też chrapie i to bardzo ![]() seks ja choć zakazu nie mam i nie miałam to od listopada nic, bałam sie bo brzuch mi twardniał i tez uważam że te sprawy są na drugim planie choć nie raz miałam ochotę to jednak odpuszczałam bo dziecko i jego bezpieczeństwo najważniejsze. wczoraj zaczełam 9 miesiąc ale szybko zleciało, nie mogę uwierzyc że to już, że zaraz mała będzie na świeci ![]()
#4833 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Je też gadm przez sen, razem z córką. Ostatnio mała mi powiedziałą,że mam tyle nie nadawać w nocy, bo ja budzę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() My już po wizycie. Oczywiście wody ok a brzuszek po prostu taką ma urodę. Teraz natomiast stwierdzili,że mały za mało przybiera i mam znowu wizytę za 3 tyg ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4834 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może też pofatygować sie do innego lekarza jak tu dziewczyny piszą bo może łożysko już sie wcześniej postarzało i mały mniej przybiera. Cytat:
![]() Jezu, ale sen... mnie na szczęscie skończyły sie śnić pierdoły ![]() I odpukać seksy z Putinem w snach też sie nie powtórzyły także głupoty za mną ![]() Cytat:
![]() Super że wszystko w porządku i wizyta udana ![]() Ale trafiłam na super babke!! Pisałam Wam dziś że z tym kompletem minky babka pomyliła kolorek wzoru a że jej nie psioczyłam to w ramach przeprosin za pomyłkę wyśle mi jeszcze kocyk do wózeczka bez żadnych dodatkowych kosztów ![]() Ciekawe jaki przyjdzie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Też mam wizytę 17.03 i się zastanawiam czy dotrwam, przed wczoraj ktg miałam i zapisało się dużo 70-80% skurczy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj tak. Mi bardzo szybko teraz czas leci !
![]() |
#4837 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Tak wiem wiem. Ale to już chyba to zmęczenie ciąża mi sie udziela. Będzie dobrze. Mój Synek się na świat nie pcha. I dobrze. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4838 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny czy bedziemy mialy jeszcze jedno usg bo ja z tych co nie maja na kazdej wizycie
![]() |
#4839 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Zadomowienie
|
Martinix super że masz dobre wieści z wizyty.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Teorie twojej babci juz tu komentowalysmy.
![]() |
#4843 | |||
Mama Land
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Super, że zmiana gina Ci się opłaciła ![]() Cytat:
![]() Gratuluję udanych wizyt ![]() ![]() Co do snów (kalafior nie pozwala mi się skupić): wąż Chrisa Browna made my day ![]() Kot nie rozumie, że muszę posprzątać chałupę i nie chcę się bawić w jego głupie gry: "Pogryzę i podrapię Asię i spi^rdolę" ![]()
![]() |
#4844 |
Winter is coming
|
gratuluję udanych wizyt dziewczyny
![]() ![]() ![]() Neta wg mnie to bzdura. Ja mam usg na każdej wizycie, raz w miesiącu rozstępy ja jeszcze nie mam, ale oglądam brzuch codziennie i patrzę, czy nie wyszły... oby tak zostało ![]()
#4845 |
Zakorzenienie
|
Będę testerką Batiste z wizażu
![]() ![]() GBS Za to zastanawiam się nad moim wynikiem. Która tam w badaniach obcykana?? Właśnie dzwoniła do mnie ciotka i zamiast GBSa na paciorkowca, zrobiły mi zwykły posiew. Wyszła bakteria, ale nie paciorkowiec więc na mój rozum nie mam tego cholerstwa i nie potrzebuję antybiogramu. Wizyta w poniedziałek, to najwyżej od nowa zleci, ale jestem trochę zła. Drugi raz walnęli się z badaniem i drugi raz na kwotę ok 30zł.
#4846 |
Raczkowanie
|
Wiem że bzdura. Bo pytałam lekarza. Mówi że to tak krótko trwa ze nie ma prawa zaszkodzić zwłaszcza jak już jest po 3 miesiącu.
Dlatego bo protestuje i robię ku przerazeniu babci. Ostatnio też powiedziała że noszenie dzieci w chuscie(komoletnie mi nagle wyleciało z głowy jakie h ...) jest niebezpieczne dla kręgosłupa i mały powinien leżeć. :p Edytowane przez NetaC Czas edycji: 2016-03-04 o 12:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() Martini dobrze, że u Ciebie też wszystko dobrze ![]() Jowitazz to Twój też taki duży ![]() Tabaska mi głównie rozstępy po pierwszym porodzie wyszły, albo dopiero wtedy je zauważyłam ![]() ![]() MiniMonix o super! Gratulacje testowania ![]() ![]()
#4848 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wcale nie jest mały, głupoty tam jakieś gadają.. dobrze też że z szyjką w porządku ![]() Znowu mnie spanie bierze... Rano wyspana a wystarczyło zjeść obiad i już sie oczy kleją ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 4200 g czasami lepiej przechodzi niż te drobniaczki ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4850 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdzie dokladnie Cie swędzi ta skora? Tylko na brzuchu? Moze powinnaś powiedziec to ginowi, oby to nie byla cholestaza ciazowa
![]() |
#4851 |
Zadomowienie
|
Annihilate wow jaki duży synek!
![]() ![]() ![]() ![]() Martini mały chyba nie jest aż taki mały? Fajnie ze wszystko ok ![]() Iwoncia no to trafiłaś na fajna babkę ![]() Kajaja ja mam mieć jeszcze jedno usg ![]()
#4852 |
Zakorzenienie
|
Nie spac w dzien
![]() Annihilate matulo jest ktos, kto mojego Antka przegonił z waga! Na kiedy masz termin? Albo inaczej-ktory tydzień? Ale fajne pulpety robiłam na obiad ![]() ![]() Minimonix to szczęściarze z was. Ja tylko raz wygrałam w jakiejś audycji radiowej perfumy i wysłali je po 3 miesiącach. A tak to nie mam szczęścia. Maz mi zablokował te płatne smsy ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Raczkowanie
|
Ja i dziwio nie śpię.
Oglądam ugotowanych. Mam zamiar zrobić dziś torta i go ładnie udekorować. Macie jakies łatwe pomysły na dekoracje która siostrę męża powali na kolana.? |
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
Raczkowanie
|
cloche
Piękne masz meble kuchenne. Nie spotkałam się z takim rozwiązaniem, a wygląda bardzo estetycznie. Poli Octenisept mam, przyda się. rozowa_firanka Dla własnego spokoju skonsultuj się z innym lekarzem. annihilate Ale waga ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Mama Land
|
MiniMonix: Zainspirowana Twoją dobrą passą wysłałam smsa do Radia Zet
![]() ![]() Jak wygram, to się podzielę :P: Gosiaczek: właśnie sobie zdałam sprawę, że kolejną wizytę u gina mam 22.03, czyli Ty już możesz Antka tulić w tym czasie w ramionach ![]()
#4856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pierwszy raz w życiu mi sie trafiła taka osoba ![]() Ona była znowu szczęsliwa że nie psiocze i że ten wzorek też bez problemu przyjme bo fajny ![]() Zobaczymy co to za kocyk będzie ![]() Teraz mam faze na spanie 24/24 od niedawna. Chyba że mnie coś w nocy zestresuje to nie śpie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4857 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pozostałych dziewczyn nie kojarzę ale później sobie zerknę gratki za wizytę ![]() 2500 to chyba wcale nie takie maleństwo, ja mam termin 2 dni wczesniej i obawiam się ze Leon nawet takiej wagi nie osiągnął Cytat:
nie sugerowałabym się tak przy wszystkim opinią babci, absolutnie nie kwestionuję kompetencji starszych osób bo owszem czasem warto ich posłuchać ze względu na to, że maja doświadczenie i swoje przeżyli jednak w kwestiach zdrowotno medycznych polecam słuchać lekarzy i opierać się na najnowszej wiedzy, bo tu akurat bardo dużo się zmienia Cytat:
ale masz farta z konkursami ![]() badanie powinni Ci teraz gratis zrobić bo niby czemu masz za ich błąd dodatkowo płacić ![]() a GBS robili tylko z pochwy czy z odbytu też? Cytat:
![]() i wróżę że jeszcze w marcu się rozpakujesz ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4858 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Asia, ja się przypomnę jak wygrasz ![]()
![]() |
#4859 |
Zadomowienie
|
Ja mam z microlife neb 100B i sobie chwaliłam.Ale bylam na szkoleniu odnośnie nebulizacji i okazało się,że on dedykowany jest dla dorosłych i starszych dzieci,bo ma przepływ 12l/min,a niemowlak oddycha ok 4l/min, młodsze dziecko 5-6/l/min, wiec w przypadku niemowlaka 8 l idzie bokiem.O ile z samą solą to nie jest duży problem,to w przypadku leków są duże straty i mało co dociera. Wiec nebulizator trzeba dostosować do wieku inhalowanego.No i oczywiście patrzeć,żeby dawał małą średnicę cząsteczek,żeby lek docierał do oskrzeli.Dostałam jakiejś innej firmy o mniejszym przepływie,a tamten używamy dla siebie i przyda się jak dzieciaczki podrosną.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Zadomowienie
|
Gbs pobieral z przedsionka pochwy, ale czytałam ze tez z odbytu to robią, wiec nie wiem dlaczego mi tylko tak jednostronnie😁
Ja dzisiaj dostałam przesylke z darmowa odzywka do włosów, w grudniu zamawialam olej arganowy na prezent i przyszedł caly otluszczony, babka do mnie kilka dni temu dzwonila żeby usunąć komentarz negatywny a w zamian cos mi wysle 😁
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.