|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Właśnie o to samo miałam zapytać. Co jeśli się nie uda? Odpuscicie? Skąd wiecie że np. w wieku 31 lat by się nie udało? Dla mnie to trochę dziwne podejście. Albo się pragnie być mamą albo nie...
Co to zmieni i jaka będzie różnica jak urodzicie w wieku 29 a 31 lat?
Edytowane przez VelaLuca Czas edycji: 2016-03-04 o 16:03 |
|
|
|
#2702 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Qazsewdziękuję za miłe słowa, szkoda ze ten czas jak człowiek czeka na badanie źeby potwierdzić dzidzi i ze wszystko ok, tak się duży. Edytowane przez Gosiunia86 Czas edycji: 2016-03-04 o 16:12 |
|
|
|
|
#2703 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja się zwyczajnie boje, że jak do 30stki się nie uda, to po już tym bardziej. Czas nie jest moim sprzymierzeńcem. Boję się, że może być coś nie tak z dzieckiem, że większe prawdopodobieństwo poronienia, a ponadto mam cały czas w głowie fakt, że u mojej mamy wcześnie pojawiła się menopauza, bo przed 40stką. Nie chcę, żeby u mnie było tak samo. Założyłam sobie, że do 30stki będę miała dziecko i tak bym też chciała, żeby było, inna sprawa, że zawsze chciałam być "młodą" mamą, żeby jak najwięcej móc temu dziecku pomóc i ogólnie z nim być... Nie wiem co będzie jak się nie uda, póki co mam tysiąc myśli niekoniecznie pozytywnych ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2705 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Aczkolwiek w sierpniu stuknie mi 28 lat, biorąc pod uwagę samą ewentualną ciążę i poród koło 30stki - wiele czasu nie mam ![]() Wiem, że to głupie, ale gdzie nie spojrzę i co nie usłyszę to tylko audycje, artykuły i "dobre rady" rodziny i znajomych, że czas najwyższy bo później to już tylko gorzej ![]() Naprawdę wysiadam już powoli psychicznie - raz myślę jak napisałaś, że mam jeszcze czas, nie ja jedna mam kłopot z zajściem w ciążę, później myślę, że już na bank nic z tego nie będzie, a później siedzę i ryczę, że jak zawsze coś ze mną musi być nie tak, wkoło szczęśliwi rodzice a ja nigdy tego nie doświadczę |
|
|
|
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Jestem w trakcie pierwszego cyklu starań o drugie dziecko. Dziś teoretycznie powinnam dostać @, wczoraj zrobiłam test - negatywny. Wyrzucam teraz sobie, że zrobiłam go za wcześnie. Od kilku dni miałam objawy jak przy pierwszej ciąży, a jak tylko zrobiłam test magicznie przeszły. Wkręcam chyba sobie za bardzo
Powodzenia dla wszystkich!Tak na marginesie to niedługo wskoczy mi 3 z przodu i powiem wam, że czuję się młodziej niż 5 lat temu Uważam, że spokojnie do 40 można rodzić dzieci i być młodymi mamami.
|
|
|
|
#2707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem sama najlepiej ze nastawienie ma ogromne znaczenie,im wiecej przezywamy i stresujemy sie tym gorzej to wszystko idzie,jak odpuscisz to bedzie ok,u mnie tak bylo poza tym duzymi krokami zbliza sie wiosna i zielen za oknami natchnie nas optymistycznie i przyniesie duzo dobrych wiadomosci![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2708 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Za nerwowa jestem, wszystkim się za bardzo denerwuje i przejmuje - to też już mi każdy mówi ![]() Problem w tym, że nie wiem jak to zmienić jelonekhihi Też bym się chciała czuć młodziej zamiast starzej Natomiast dziecko wolałabym mieć koło 30stki, 40stka to już dla mnie niestety trochę za późno. Dlatego mam nadzieję, że w końcu się uda.Jeszcze ta wizyta u lekarza mi się przesunęła i czekać muszę kolejne kilka dni dłużej nie wiedząc co i jak
Edytowane przez Aiina Czas edycji: 2016-03-04 o 16:47 |
|
|
|
|
#2709 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym zaczęliśmy się starać jak miałam 20/21 lat, więc inaczej niż np Ty. 10 lat to zdecydowanie nie dla mnie. I po prostu odpuszczę chodzenie po lekarzach Ale nie w wieku 29 lat jeżeli w tym roku się nie uda (naturalnie, stymulacją, inseminacja) to w 2017 in vitro. Jak się nie uda to koniec ![]() Zazdroszczę Cytat:
Nie mam co próbować inseminacji, gdy Tż ma słabe nasienie, a i moją owulkę trzeba wywołać Najpierw trzeba 'polepszyć' Tż i zobaczymy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale życie jest jedno. Nie chcę go 'zmarnować' na bieganie po lekarzach, branie leków, ciągłą stresówkę, mierzenie tempki i wypatrywanie owulki. Tak na dłuższą metę się nie da żyć. U nas zaraz minie 2 lata. Dajemy sobie czas do końca 2017 i koniec. Później może pomyślimy nad adopcją. Nie chce całe życie ganiać po lekarzach Jak się nie uda, to się nie uda. Ale, tak jak wyżej pisałam, mamy kilka opcji. Trzymam się myśli, że jak nie uda się normalnie, ze wspomagaczami, to in vitro musi się udać ![]() Może nie rozumiesz, bo nie starasz się tyle czasu. Każdemu z czasem to brzydnie
|
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
Qazsew córka ma 14 miesięcy. Zobaczymy jak to się dalej potoczy, ale już na pewno nie będę za wcześnie testować
|
|
|
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
Ah no i zwyczajnie nie chciałabym rodzić w okolicach 40
(bez urazy dla tych które rodzą w ok. 40 )
|
|
#2712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w sumie tez bym nie chciala rodzic pierwszego dziecka w wieku 40 lat bo jednak to chyba troszke za pozno,kolejne to inna sprawa ale pierwsze bym sie zwyczajnie bala czy dam rade i zdrowotnie czy byloby ok
|
|
|
|
|
#2713 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2714 | |||
|
Zadomowienie
|
U mnie dziś 38dc i @ brak po odstawieniu luteiny.. Niby to dopiero 3 dzień ale zawsze albo dostawałam w trakcie brania albo 1-2 dni po odstawieniu a tu cisza, możliwe żeby organizm przestał reagować na luteine? Ciąże wykluczam raczej bo i w 10 i w 16dc nie było pęcherzyka
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
my będziemy się starać dopóki nie zajdę i nie urodzę, u nas to postanowione
|
|||
|
|
|
#2715 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2716 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Niedowierzaniu, krótko mówiąc
Po kilka razy sprawdzam, czy aby na pewno coś zrobiłam itd. ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
Inseminacja jest właśnie między innymi dla tych par, u których jest słabe nasienie, ale oczywiście na początku musisz wywołać owulację. ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
monika0185 czy Ty w tym poprzednim cyklu miałaś jakieś oznaki, które mogłyby świadczyć, że cykl był znowu bezowulacyjny i zrobiła się torbiel? |
||
|
|
|
#2717 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tez to zauwazylam do lekarza na nfz o ile sie dostane to w przyszlym tygodniu chciala bym isc, a do mojej pani doktor dopiero jak bede miala wyniki z przeciwcial antyfosfolipidowych, tocznia i czegos tam jeszcze.Czuje sie dobrze piersi mnie tylko troche bola. Jednego dnia bardziej a drugiego mniej i przez to sie denerwuje. Nigdy bym nie pomyslala ze tak bede sie cieszyc z bolu piersi A ciebie bola piersi?
|
|
#2718 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakiś plan jest i tego się trzymamy. Co będzie później - zobaczymy ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
![]() Trzeba 'poprawić' Tż, potem mi owulkę wywołać i będzie dobrze
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza. 11tc[*] 11.04.2017 6tc[*] 5.12.2017 Edytowane przez Nemmireth_ Czas edycji: 2016-03-04 o 18:16 |
|||
|
|
|
#2719 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2720 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki MajWija. Tylko teraz musiało mnie to spotkać. Ech.
Witam nowe panie 😊 @->--
|
|
#2721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Dzien 1: test ovul negatyw, temp niska, przytulanki Dzien2: test ovu negatywny, temp nisko, wieczorem bol lewego jajnika, brak przytulanek Dzien 3: bol jajnika tylko rano, test pozytyw tylko rano, popoludniu juz negatywny, brak przytulanek. Dzien 3: temp nisko, test ovu negatywny, przytulanki, Dzien 4: skok temp Tam gdzie nie ma przytulanek akurat mialam nocke 12h Dajcie mi troche nadzieji... |
|
|
|
|
#2722 |
|
Zakorzenienie
|
No wedlug mnie jednak sie rozni bo nie zdecydowalabym sie na pierwsze dziecko mając 40 lat bo wedlug mnie to stanowczo za duzo,jednak potrzeba duzo sily i cierpliwosci do malego dziecka i nie wiem czy nie majac wczesniej dzieci jest to takie proste,ja juz mam jedno i wiem juz jak to wyglada,mam jakies doswiadczenie i byloby inaczej niz jakby bylo to moje pierwsze dziecko,poza tym ryzyko wielu chorob u dziecka z wiekiem jednak rosnie,pierwszy porod w wieku 40 lat tez mysle ze nie wyglada tak jak u dwudziestoparoletniej dziewczyny ale kazdy ma prawo do swojego zdania,a jest jeszcze kwestia tz,gdzie czesto jest on starszy o kilka lat i nie wiem czy to dobrze zeby tata mial np ok 50 lat gdy dziecko sie urodzi
Edytowane przez Qazsew Czas edycji: 2016-03-04 o 20:35 |
|
|
|
#2723 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zawsze mi się wydawało, że rodzicami powinno być się w młodym wieku, właśnie po to żeby mieć siłę na wychowanie dzieci czy mniej problemów ze zdrowiem ![]() Nie chciałabym być np. wzięta za babcię zamiast mamę, bo przecież koło 40stki można już zostać babcią
|
|
|
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 33 lata, to co mam powiedzieć? Tyle, że staram się o drugie.
Ten cykl miłam bardzo krótki, tylko 26 dni. Zazwyczaj mam 28-30, bez odstepstw. Teraz mam @ i jest praktycznie bezbolesna. czy to może świadczyć o tym, że cykl był bez owulacji? Robiłam testy i nic nie pokazaly
|
|
|
|
#2725 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny rzmawiacie o rodzeniu po 30 więc udzielę się, bo to jkby o mnie
![]() kiedyś myślałam, ze w wieku 30 lat będę miała dwójkę dzieci, ale życie inaczej się ułożyło i jedyne co mogłam zrobić to zacząć starać się pół roku wcześniej. tak czy siak byłabym po 30. nie żaluje, ze nie zostałam mama z poprzednim partnerem, byłabym szczęsliwa jako mama, ale nie jako kobieta. Nie rozumiem troche podejscia, że po 30 już nie chce, co za różnica czy28,29 czy 30 czy 31? rozumiem, że powyżej 35 r.ż. jest podwyzszone ryzyko chorób, ale po powyzej 35. mam jeszcze 4 lata... Vela zmień proszę mój wiek na 31
|
|
|
|
#2726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Moha siostra marzy o dziecku, nie ma partnera i nic sie na to nie zapowiafa, ma 32lata- czyli ma byc skreslona jako matka? To krzywdzace bardzo. ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Ja mam 28 lat, staramy sie o drugie dziecko. Znam wszystkie komplikacje z racji poznego wieku przyszlej matki, chociazby z racji mojego zawodu. Nie skreslam kobiet 35+ bo to pieknie dojrzale matki |
||
|
|
|
#2727 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zawsze chciałam dziecko przed 30stką - i tylko tyle Nie wiem co będzie po, pewnie dalej będę się starać przez jakiś czas, bo rzeczywiście jak dziewczyny pisały wcześniej - czy 29 czy 31 co za różnica? Niby żadna, ale już kolejne lata - 33, 34, 35 lat - kurcze, nie dla mnie... Ja naprawdę mam za dużo schorzeń teraz, żeby decydować się na dziecko później i ryzykować jego zdrowiem również.
|
|
|
|
|
#2728 |
|
Przyczajenie
|
Co do wieku to zawsze chciałam kolo 24/25, później 28 a teraz to 30. Powiem szczerze że też gdybym została mama w wieku 25 to tak jak małaMi byłabym szczęśliwa jako mama a nie jako kobieta, wiec uważam ze potoczyło się tak jak miało być, mimo że mogłam wtedy zostać mama, Bóg chcial inaczej. Teraz pragnę tego jak nigdy i mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze i doniose ciążę i urodzę zdrowego bobaska. Jak wszystko pójdzie pomyślnie to na początku listopada a 24 kończę 30!! Więc byłby to najpiekniejszy prezent dla nas
|
|
|
|
#2729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2730 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ponadto pisząc, że dziecko po 40stce nie musi być dobrym pomysłem wcale nie uważam, że odnosi się to tylko do pierwszego czy drugiego dziecka. To po prostu taka moja świadomość, która byłaby zupełnie inna gdybym miała już jedno dziecko, wtedy pewnie inaczej podchodziłabym do wielu rzeczy, a teraz mam wrażenie, że im później tym gorzej - tzn. szanse coraz mniejsze. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:43.

I to że śluzu nie widziałam płodnego nie ma znaczenia bo przed owulacją mógł być schowany w szyjce i nie pokazać się na zewnątrz 

Nie mam co próbować inseminacji, gdy Tż ma słabe nasienie, a i moją owulkę trzeba wywołać

Chyba, że coś się zwolni wcześniej, ale wątpię. Także z przytulankami u nas oszczędnie, bo prezerwatyw nie uznajemy