|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zabawki dla naszych milusińskich
bardzo prosze o wzór spodenek
izabela-krojniak@wp.pl |
|
|
|
|
#92 |
|
Przyczajenie
|
normalnie to spodnie robię "na oko" ale znalazam rosyjskie czasopismo LOLA z wykrojami dla lalki typu Barbi a w nich to co na załączonych zdjęciach
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
czy pisząc "ściągacz" masz na myśli coś takiego jak w załączniku? |
|
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, właśnie o to mi chodzi. Masz na to jakiś prosty wzór? Najlepiej na cały sweterek, bo jest śliczny
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
nawet juz adresu nie pamietam.... niestety bez opisu wykonania ...a faktycznie ladny jest .... dlatego znalazl sie na moim dysku... ale patrzac na "sciagacz" to wyglada jak jakas proscizna.... szydelko nie wkuwa sie w oczko tylko nitke nabiera sie jakos dziwnie od tylu... wrzucilam kiedys zrobione przeze mnie ciuszki na fotosika reszcie musze zrobic zdjecia.... bedzie tego jeszcze kilkadzisiat ubranek ![]() a oto link: http://elkand.fotosik.pl/albumy/245061.html Edytowane przez Elkand Czas edycji: 2007-08-09 o 22:28 |
|
|
|
|
|
#96 |
|
Przyczajenie
|
Dot. WZÓR NA SZYDEŁKOWY ŚCIĄGACZ :)
tak jak myślałam - prościzna
ten szydełkowy ściągacz w załączeniu schemat |
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Może kogoś zainspirują te kreacje
![]() http://dollclothessuperstore.stores....ydresses1.html http://barbeeandfriendsdollclothes.c...__wedding.html |
|
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, w końcu mogę wkleić kilka zdjęć (co prawda nie najlepszej jakości, ale zawsze...
)Zacznę od mebli, które jakiś czas temu wykonałam: * szafa - niestety, jeszcze nie dokończona (nie obklejone szuflady i ogólnie nie wykończona - a ubrań już i tak do niej za dużo trzeba klecić nową ) oraz* łoże małżeńskie - wielkie, nawet na trzy lalki. Pościel jest dwustronna. I duuużo poduch... Do tego najnowszy nabytek - Steffi rodem z USA. Jest wyższa i bardziej tęga niż nasze pozostałe lalki, więc musi powstać dla niej odrębna kolekcja ubranek
|
|
|
|
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
Szafa chyba po bardzo męskich dużych butach
, córka Barbie to prawie panna (ale ten czas leci ), z czego zrobione łoże ?
|
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejna porcja:
Suknia balowa z szydełkowym gorsetem (powstały takie dwie identyczne, jedna powędrowała do siostrzenicy męża). Podobała się ![]() Szydełkowe bokserki dla Kena i golfik bezrękawnik dla Barbie. No i moje pierwsze maszynowe wprawki - tak, tak, w końcu dorwałam się do maszyny na dole też jest wykończona bialym podwójnym zygzaczkiem ) oraz spodnie dzwony ze srebrnym paseczkiem.19.11.2007r. Zmieniam niektóre zdjęcia, bo zrobiłam je w troszkę lepszej jakości.
Moje różniste różności Zabawki dla naszych milusińskich Preferencje Moja galeria Niewędraś Ani - Szczęście jest kobietą Edytowane przez AnnaOstapiuk Czas edycji: 2007-11-19 o 10:58 Powód: Zmiana zdjęć - na lepszej jakości |
|
|
|
|
#101 |
|
Raczkowanie
|
Ciuszki super, gorzej z jakością zdjęc
|
|
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To moja pierwsza łączona kreacja. Najpierw powstał gorsecik, potem dopiero przyszedł pomysł na całą suknię. Do gorsetu przyszyłam materiał, potem na to ozdobna taśma i szwów nie widać
|
|
|
|
|
|
#103 |
|
Raczkowanie
|
Aniu kiedy masz czas na robienie tego wszystkiego
ja serwetkę haftem richeliu robie już 3 rok
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
aniu możesz podać wymiary tego łoża
|
|
#105 |
|
Raczkowanie
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Łoże barbie ma 22 x 40 cm. A czemu pytasz? |
|
|
|
|
|
#107 |
|
Przyczajenie
|
zrobiłam zdjęcia :)
znlazłam chwilę czasu i zrobiłam kilka zdjęć stworzonych przeze mnie ciuszków...
oto one
|
|
#108 |
|
Przyczajenie
|
i jeszcze kilka ....
i jeszcze kilka ciuszków...
|
|
#109 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: i jeszcze kilka ....
Śliczne ciuszki, bardzo mi się podobają.
Ja zrobiłam kilka świątecznych ubranek. Nie umiem wkleić zdjęć ,ale jeśli ktoś zechce zajrzeć to podaję link do albumu. Pozdrawiam http://mamcia.multiply.com/photos/al...bum_2007-10-06 |
|
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: i jeszcze kilka ....
Dziewczyny jestem pod wrażeniem...wszystko piekne
|
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
Elkand, bajeranckie te ciuszki. Zainspirowałaś mnie kompletem czarno - białym. Wygląda jak z materiału. Bardzo elegancki. Śliczny
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() teraz kombinuję nad czarno-złotym komplecikiem do pracy ![]() jeżeli oczywiście Barbie chodzą do biura aby popracować trochę, to im się przyda ![]() a skoro w niektórych szkołach obowiązują mundurki, to i Barbie musi taki mieć .... (patrz zdjęcie)
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
Elkand, jesteś naprawdę niesamowita. Kiedy Ty na to wszystko masz czas? Codziennie podziwiam jakies Twoje kreacje i z zazdrości mnie skręca!
Gratuluję pomysłów i wytrwałości. Wzięłam się znów za dzierganie, ale jakoś mi idzie jak po grudzie, ciągle coś mnie od tego odrywa. Musze sie normalnie wziąć za siebie
|
|
|
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
![]() dziewczyny macie jakieś pomysły na "przybornik" dla dzieci, taki z kieszonkami
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
Może coś takiego?
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() kiedy mam czas? wieczorami... jakiś film leci w tle - a że już znam prawie wszystkie to nie muszę oglądać, tylko sobie słucham dla przypomnienia ![]() zatem sięgam ręką po jakiś kłębek włóczki i druty .... i pod koniec filmu mam sukienkę lub inny ciuszek gotowy ![]() tylko jakoś zszywanie nie jest moją najmocniejszą stroną .... leżą sobie jeszcze w kartoniku ciuszki nie wykończone... jakieś swetry, spodnie i inne takie... zima idzie... a swetrzyska i płaszczyki nie są pozszywane bez guzików lub innych zapięć... ech... że tak ciebie Aniu zacytuję: Musze sie normalnie wziąć za siebie ![]() a zazdrościć nie ma czego.... do roboty dziewczyny... do roboty ....
|
|
|
#117 |
|
Raczkowanie
|
Aniu ten lew mi się podoba, dzięki
|
|
#118 |
|
Raczkowanie
|
a ja zrobiłam takie:
|
|
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
AlexandraCat milusie
|
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Ale slodziachne...
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.

nawet juz adresu nie pamietam.... niestety bez opisu wykonania ...

, córka Barbie to prawie panna (ale ten czas leci