|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwsze rodzilam sn i mam nadzieje ze jak mi sie uda zajsc w ciaze to drugi porod tez bedzie sn bo w sumie nie bylo tak zle
Edytowane przez Qazsew Czas edycji: 2016-03-05 o 09:25 |
|
|
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety @ wczoraj przyszła. Zaczynamy kolejny miesiąc starań.
|
|
|
|
#2765 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już był po wiesz czasami nawet trafienie w owulke, super plemniki a i tak ciąży kobietki nie mają, więc to jeszcze trzeba mieć po prostu szczęście... ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
Kupuję Jeżeli będzie potrzeba :P---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Oby ten był szczęśliwy! A ile się staracie?---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Dziewczyny postanowiłam, ze pójdę w przyszły cyklu, jak ten się nie uda zrobić badanie hormonów i monitoring. Mam do was pytanie, jakie hormony w jakich dniach cyklu zrobić? I na monitoring to mam zadzwonić i umówić się od razu na np 10, 12 i 15 dc, czy jak? Myślę, że musiałabym już teraz na dniach się umawiać bo do niego są kolejki... |
||||
|
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
MajWija dzięki. Teraz będzie 2 miesiąc. Zerknełam na rejestr moich cykli i od porodu mam ogromne wahania długości- od 23 do 31. Moja owulacja to loteria. Dodatkowo jeszcze karmię, co prawda tylko w nocy, ale dość często. To chyba może mieć jednak jakiś wpływ na płodność. Czy któraś z was też może karmi podczas starań?
|
|
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie powiem ze bylo to jak spacer w parku,super milo i przyjemnie ale w sumie bylam przygotowana na gorsze przezycia i bylam o ile to mozliwe mile zaskoczona,byl bol ale do zniesienia,udalo sie bez nacinania,polozna i lekarz tez ok,czasem to sie smieje ze pewnie na popuche pierwszy porod taki zeby miec wiecej
![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------
|
|
|
|
#2768 |
|
Zadomowienie
|
Hej ☺ co do wieku kobiety, dla mnie nie ma to znaczenia, są świetne mamy po 20-stce i po 40-stce. Ja zawsze chciałam mieć dwójkę dzieci przed trzydziestką, ale nie wyszło, trudno będzie po 😜
Rano zrobiłam test, bo jadę na imprezę z %, oczywiście wyszedł negatywny 😞 wg. mnie dziś jest 13dpo, czyli już by jakiś bladzioch wyszedł, bo miałam ten test z czułością 10 czegoś tam... No nic, trzeba czekać na okres i zaraz po idę do gina, zobaczymy co teraz wymyśli, chyba chciałabym żeby dał mi ten zastrzyk na wcześniejsze pęknięcie pęcherzyka... Jelonek karmienie piersią może blokować owulacje, bo na pewno masz wyższy poziom prolaktyny, ale oczywiście nie musi. Są kobiety, które bez problemu podczas karmienia zachodzą w ciążę ☺ powodzenia! Witam nowe koleżanki!! ☺ |
|
|
|
#2769 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak naprawdę, na dzień dzisiejszy, nie wiem jak to będzie.. Na pewno nie chciałabym się zabezpieczać - no bo po co jak dzieci mieć nie mogę. Ale z drugiej strony - różne rzeczy się zdarzają i być może byśmy 'wpadli' i wtedy mógłby być 'problem' bo nie wyobrażam sobie zajść w ciążę z 1 dzieckiem mając np 39 lat ![]() Brzydnie. Czasem nawet nie ma się ochoty na seks. Czasem to bywa wymuszone.. Ale na szczęscie częśćiej kochamy się z chęci niż z przymusu Cytat:
Cytat:
![]() CLO jest mocnym lekiem, na pewno na Ciebie zadziała
|
|
|
#2770 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Lidka99 Czas edycji: 2016-03-05 o 13:08 |
||
|
|
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myśmy zamówili mikroskop biologiczny do wielu obserwacji. Zawsze mnie to kręciło. Jak byłam nastolatką to miałam mały mikroskop i obserwowałam różności Mężusiowi też się to podoba więc to będzie takie nasze małe hobby Mikroskop już wysłany, jak przyjdzie to dam znać jakie pierwsze wrażenia w szukaniu paprotek w ślinie
|
|
|
|
|
#2772 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Jelonek, smutno, ale życzę Ci powodzenia w kolejnym cyklu!
Cytat:
Dziś rozmawiałam ze znajomą o planowaniu dzieci. Pytała oczywiście, czy my się staramy, ja się za bardzo nie przyznaję, wie tylko kilka osób (nie chcę ciągłych pytań), powiedziałam że "jak się pojawi brzuszek to płakać nie będziemy ". Ona na to, ze oni planują z mężem zajść w ciążę w grudniu, bo chce rodzić we wrześniu, narazie się zabezpieczają, bo jej mąż uważa, że raz spróbują i od razu się uda i zaczęła mi opowiadać, że jak zajdzie w ciążę w grudniu, to od lutego planuje isć na L4, no i zaczęła opowieści... ja na to że to nie takie proste, a ta dalej swoje:| No masakra. Jak ludzie sobie nie zdają sprawy ze to nie jest takie proste!:/ oczywiście życzę im, żeby udało im się tak jak planują, ze od razu, ale obawiam się że mogą cierpieć tylko niepotrzebnie potem... niewarto chyba planować tak konkretnie co do ciąży, bo rozczarowanie jest bardzo prawdopodobne... też myślałam że łatwiej zajść w ciążę, a tu klops :|Cytat:
trzeba czasem trochę odskoczni od wszystkiego, od starań też ![]() Cytat:
![]() U mnie wczoraj był koniec @, rano się poprzytulaliśmy Ale wiem że nie jest dobry dc na zajście w ciążę. Postanowiłam od tego cyklu nic nie analizować, nie myśleć o ciąży, tylko cieszyć seksem i robić to kiedy mamy ochotę!! Zresztą nie będę płakać jak w tym miesiącu się nie uda, bo poród byłby na grudzień hehe A fajnie rodzić na wiosnę Ale nie ma co analizować. Trzeba robić swoje i cieszyć się życiem![]() A zaraz się zabieram za robienie brownie ![]()
|
|||
|
|
|
#2773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2774 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mam doła i chce mi się płakać
Dalej boli mnie podbrzusze i jajniki - raz mocniej, raz słabiej, ból przenosi się na plecy, okolice krzyża... Mam dosyć tego uczucia, mimo, ze tylko momentami jest mocniejszy a tak taki ćmiący to strasznie mnie to męczy Odechciewa mi się wszystkiego
|
|
|
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2776 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Męża bratowa mówi, ze ona w cyklu, w którym zaszła w ciąże też miała duże dolegliwości bólowe w podbrzuszu, jajników i pleców i to od razu po owulacji, ale się na to nie nastawiam, bardziej biorę pod uwagę właśnie torbiel. |
|
|
|
|
#2777 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bardzo chciałabym naturalnie, inne sposoby to ostateczność a ja o nich na 2 czy 3 wizycie u lekarza usłyszałam, jak tylko zapytałam czy moje wyniki badań mogą świadczyć o tym, że rzeczywiście będę mogła mieć problem... Założenie jak najbardziej stresuje i dołuje! I nawet nie wiecie jakbym chciała się go pozbyć... Cytat:
Cytat:
![]() Może odpuszczę sobie staranie na siłę... Myśleć i tak będę ale może mniej, może się uda "niespodziewanie". Przez to "parcie na wiek" odpuściłam już sporo, bo nie wiem czy wiecie, ale my nawet nie jesteśmy z TŻ po ślubie... planujemy na przyszły rok, ale bałam się, że jak będziemy czekać do ślubu no to się nie uda, bo będzie za późno, a teraz tak myślę, że może zająć się całą organizacją a później wrócić do tematu... Tylko w głowie mam cały czas myśl, że jak nie teraz to później tym bardziej Pozdrawiam słonecznie i jednocześnie pracowicie
|
|||
|
|
|
#2778 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Marzy mi się synek ![]() A więc POWODZENIA!!! :kci uki:![]()
|
|
#2779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jezu dziewczyny tyle naskrobałyście, że juz nie wiem na co odpisywać ![]() Jeżeli chodzi o wiek, to myślę, ze każdy dojrzewa na swój sposób. Ja mam teraz 26 lat (jezu za dwa tygodnie kończę 27! ) i wczesniej w ogóle nie myślałam o dziecku. Pojawia się myśl, ze rzeczywiście fajnie by było zajść przed 30 - ale po 30 też mogę mieć dziecko. Tworze z TŻtem rodzine i bede ją tworzyć również po 30. Nie zmienie to faktu, że prawdopodobnie gdybym zaczela się starać wczesniej, to pewnie też bym mówiła "nie chce zajsc w ciąże po 30, nie chce byc "starą" mamą!". Wiek ma swoje prawa, tak samo jak dojrzałość do niektórych spraw, także ta psychiczna. Przypuszczam, ze u dziewczyn które teraz się smucą, bo nie chcą zajść dopiero po 30, jeszcze się dużo zmieni i same zobaczycie - będziecie szczęśliwe niezależnie od wieku - będziecie szczęsliwe bo w końcu ujrzycie swojego maluszka i potrzymacie go/ją w ramionach Tego nam wszystkim życzę.My własnie wróciliśmy z TŻ z konsultacji z inwestorami i w sumie zeszliśmy troche na temat dzieci. Oni mają dwójke - córcie 2 latka i teraz synuś Staś 4 miesiące. Starali się o pierwsze przez 4 lata. Udało się przy ostatniej inseminacji, fartem. Mają w małym paluszku wszystkie tajniki starań. Wyłapałam to, ze najlepiej jest rano sie przytulac bo plemniki są bardziej ruchliwe Nie gadałyśmy za długo, ale wiem ze dziewczyna też sporo przeszła z mężem. Pewnie też się nie spodziewała, ze będzie to tyle trwało - ale teraz ma dwójke zdrowych wspaniałych dzieci. Drugie wyszło naturalnie - oczywiście tradycyjna gadka - "jak odpuściłam kompletnie" kolejny przykład na to, ze czysta głowa daje luz i ciąże W związku z tym, ze mają małego synka, ta mama chciała mnie zarazić dzieckiem, i dała mi Go na ręce. Pierwszy raz w życiu trzymałam na rękach niemowle. Boże jak sie bałam ze coś mu sie stanie. A On pociągnął mnie za włosy i sie uśmiechnął. Dziwne uczucie, może dlatego że to nie moje maleństwo TŻ też potem stwierdził, ze był to dla niego taki nowy widok, i nie wiedział do końca jak nazwać uczucie które go owładnęło Teraz zabieram sie do projektu laski, pieniądze same się nie zarobią
|
|
|
|
|
#2780 |
|
Wtajemniczenie
|
Dostałam paraliżującego bólu prawego jajnika. Nie mogę praktycznie chodzić. Coś okropnego.
Teściowa ma znajomego ginekologa więc do niego zadzwoniła się doradzić, a on powiedział, że ze względu na to, że jest to mój 16dc może być to ból owulacyjny tym bardziej, że wiele kobiet właśnie w czasie owulacji ma okropne boleści jajnika. Po drugie powiedział, że mogą być tego bardzo różne powody przyczyniając właśnie od owulacji, ciąży, torbieli, ciąży poza macicznej, wszelkich zapaleń jajników, przeziębień itd zalecił więc poczekać do poniedziałku i jeśli ból do tego czasu nie przejdzie to w poniedziałek udać się niezwłocznie do ginekologa, chyba, że ból by się nasiliły do tego stopnia, że będzie nie do wytrzymania to udać się na IP... Kazał wziąć no-spe i poleżeć. Czy Wy też tak boleśnie owulacje przechodzicie? Boje się, że ten ból do poniedziałku nie przejdzie i będzie to coś poważniejszego
|
|
|
|
#2781 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam wrażenie, że w ogóle nie przechodzę owu, bo nic mnie nie boli praktycznie... Czasami zakłuje/zaboli prawy czy lewy jajnik, ale przez chwilę i nie tak mocno żeby nie dało się wytrzymać. Przy takim ostrym bólu chyba bym nie czekała, tylko jak nie przejdzie to po prostu pojechała na IP. |
|
|
|
|
#2782 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez praktycznie nie mam bóli. Czasem coś poboli, ale szczerze to nigdy sie nad ty nie skupiałam, i tez na siłę nie chce szukać objawów, bo mam wrazenie, że jak już staram się o dziecko to bede przeczulona i każdy ból czy zakłucie to bedzie tragedia
Suchaj MajWija jak Ci nie przejdzie po nospie do jutra to lepiej pojechac, nie męcz się bo będziesz sie tylko martwić, a po co sie martwić.
|
|
|
|
#2783 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak też zrobię, poczekam i zobaczę, jak sytuacja będzie wyglądać. Wolałabym się wstrzymać do poniedziałku i pójść do ginekologa prywatnie bo wiadomo, jak to na IP jest...
Póki co po no-spie troszkę ulżyło, nie całkowicie, ale już mogę normalnie funkcjonować. Ten gin powiedział, że bardzo dużo młodych kobiet przyjeżdża na IP niby z ostrym bólem wyrostka, albo nerki a okazuje się, że to ból owulacyjny. Wieczór już zakłócony. Mieliśmy iść do znajomych a tak zostaniemy w domu. |
|
|
|
#2784 |
|
Zakorzenienie
|
MajWija w tym cyklu miałam też okropny ból jajnika. Zawsze czułam owulację, ale nie aż tak. Przeraziłam się, bo w pewnym momencie ból był tak silny, że podnieść się z krzesła nie mogłam. Aż mi się poród przypomniał. Po godzinie mineło. Jak ci nie przejdzie, to leć na izbę.
|
|
|
|
#2785 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dziewuchy zauważyłam, ze ostatnio mam jakoś mniej sluzu. Nic praktycznie na gaciach nie ma, nie wiem czy to przez wiesiołka który piłam w pierwszej fazie cyklu? I teraz go zabrakło i nagle sucho? Niby jest coś, ale jakoś mniej. Zazwyczaj w drugiej fazie miałam taki kremowy, i nie przypomniam sobie żeby było go mniej
Nie wiem co myśleć ![]() MajWija odpoczywaj
|
|
|
|
#2786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zawsze miałam okropne bóle jajnika przy owulacji ale w cykli którym sie udało nie mogłam wejść no schodach tak mnie bolał, jak nigdy wcześniej. Może to znak
|
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A chcialam Was jeszcze dziewczyny zapytac jak u Was wygląda @ tzn ja mam tak ze 2 dni bardziej obfitą ale nie ze jakos specjalnie,a potem z 1 dzien lekko a potem ze 2 czy 3 dni mam tak ze nie potrzebuje np podpasek bo spokojnie wystarczy wkladka np discreet zeby tylko bielizny nie zabrudzic bo mam takie delikatne tylko plamienie czy to sluz taki,sama nie wiem,no i jestem ciekawa czy to tak jest czy moze wy macie np kilka dni plamien obfitych,a potem stop i juz nic nie leci Edytowane przez Qazsew Czas edycji: 2016-03-05 o 22:28 |
|
|
|
|
#2788 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czuje sie okropnie mam straszne mdłości, z kibelkiem sie dziennie przytulam ale trudno taki urok tego stanu poza tym to jestem szczęśliwa ale tez pełna obaw. Martwię sie o maleństwo i odliczam do końca pierwszego trymestru. Co do gołębi to juz są bardzo duże, uczą sie latać i podrygują do lotu. Dobrze ze na balkonie rozłożyliśmy kartony bo są całe zasrane :/
|
|
#2789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2790 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez planowalam ciaze na grudzien, mamy marzec i dalej czekam. Oby im sie poszczescilo. A tak jak Ty nie chce rodzic w grudniu. Po porodzie jest takie zawirowanie, spadek formy i zmeczenie ze wolalabym sobie tego oszczedzic na swieta Cytat:
Hmm bol plecow mi sie nie zdarzyl, ale bole jajnika przy owulacji sa straszne, mam wtedy problem z siedzeniem i wstaniem jednak do ok 12h bol mija Cytat:
Nabita sperma Cytat:
I jak teraz bol? Cytat:
---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- A co do bolu to mnie tez boli jakby cala macica+pochwa, nie boli jakos strasznie mocno ale pobolewa. |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

i zaczęła mi opowiadać, że jak zajdzie w ciążę w grudniu, to od lutego planuje isć na L4, no i zaczęła opowieści... ja na to że to nie takie proste, a ta dalej swoje:| No masakra. Jak ludzie sobie nie zdają sprawy ze to nie jest takie proste!:/ oczywiście życzę im, żeby udało im się tak jak planują, ze od razu, ale obawiam się że mogą cierpieć tylko niepotrzebnie potem... niewarto chyba planować tak konkretnie co do ciąży, bo rozczarowanie jest bardzo prawdopodobne... też myślałam że łatwiej zajść w ciążę, a tu klops :|

nie jest to jakiś ogromny ból, ale takie ćmienie.