Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-05, 09:12   #2761
Lidka99
Zadomowienie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
dziewczyny rzmawiacie o rodzeniu po 30 więc udzielę się, bo to jkby o mnie

kiedyś myślałam, ze w wieku 30 lat będę miała dwójkę dzieci, ale życie inaczej się ułożyło i jedyne co mogłam zrobić to zacząć starać się pół roku wcześniej. tak czy siak byłabym po 30.

nie żaluje, ze nie zostałam mama z poprzednim partnerem, byłabym szczęsliwa jako mama, ale nie jako kobieta.

Nie rozumiem troche podejscia, że po 30 już nie chce, co za różnica czy28,29 czy 30 czy 31? rozumiem, że powyżej 35 r.ż. jest podwyzszone ryzyko chorób, ale po powyzej 35. mam jeszcze 4 lata...

Vela zmień proszę mój wiek na 31
Cytat:
Napisane przez Nemmireth_ Pokaż wiadomość
Plany planami, życie życiem Ja myślałam że urodzę 6-9mcy po ślubie. A tu 1,5 roku i wciąż nic

Wyluzuj.
Nikt nie napisał że ŻADNA kobieta nie ma prawa rodzić po 30 tylko że MY nie chcemy. Widzisz różnicę?

I tylko o to MI chodzi Ja nie chcę mieć późno dziecka. Po prostu NIE. Chcę być młodą matką, a nie mieć dziecko które ma 12 lat a ja dobiegam do 50. Nie chcę tak.
Tak samo jak nie chce biegać 10 lat po lekarzach i z każdym miesiącem bardziej wpadać w depresję. W maju miną 2 lata, dla mnie to już za dużo.
Po prostu w końcu powiem sobie dość.

Czy tak trudno to Wam zrozumieć?
Cytat:
edit: zapomniałam odpowiedzieć
Jakiś plan jest i tego się trzymamy. Co będzie później - zobaczymy

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Ale nie aż tak słabe
Trzeba 'poprawić' Tż, potem mi owulkę wywołać i będzie dobrze
Trochę mnie zmartwiłaś tym że przez 5 cykli z clo nie miałaś owulacji, ja od następnego cyklu mam brać i po cichu liczę że na mnie ten lek zadziała
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 09:24   #2762
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
drugi poród jest łatwiejszy, pod warunkiem, że obydwa są siłami natury
No wlasnie o rodzeniu sn mi chodzi bo wiadomo ze cc to juz wogole inna sprawa pierwsze rodzilam sn i mam nadzieje ze jak mi sie uda zajsc w ciaze to drugi porod tez bedzie sn bo w sumie nie bylo tak zle

Edytowane przez Qazsew
Czas edycji: 2016-03-05 o 09:25
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 09:42   #2763
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
No wlasnie o rodzeniu sn mi chodzi bo wiadomo ze cc to juz wogole inna sprawa pierwsze rodzilam sn i mam nadzieje ze jak mi sie uda zajsc w ciaze to drugi porod tez bedzie sn bo w sumie nie bylo tak zle
u mnie bylo źle, ale gdybym miała wybór to bym znów wybrala sn
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 09:44   #2764
jelonekhihi
Zakorzenienie

Niestety @ wczoraj przyszła. Zaczynamy kolejny miesiąc starań.
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 10:20   #2765
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Znów tz z biura wyrwalas czy juz jest po pracy?przy waszej czestotliwosci przytulania napewno nie przegapisz ovu

Już był po
wiesz czasami nawet trafienie w owulke, super plemniki a i tak ciąży kobietki nie mają, więc to jeszcze trzeba mieć po prostu szczęście...

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
WOW gratuluję wymarzonej córki

Ja czytam was cały czas i mocno kibicuję wszystkim.

Vela współczuje sytuacji z kotkiem I cały czas czytam co u Ciebie i jak Ci w nowej pracy / pracach Gratuluję pierwszego sprzedanego spotkania
Ja mogę przesłać trochę ciążowych fluidów, tylko synkowych
Proszę

Ja polecam ten żel jak ktoś ma mało śluzu. Kupiłam go na początku starań i udało się od razu jest taki do wstrzykiwania do środka, albo do używania jako żel intymny - mi mieliśmy ten drugi

Kciuki za was. Mam nadzieję że będzie do 27 razy sztuka

Agneesia witaj

Geosmina gdzie się podziałaś??

Aiina ja zaczęłam się starć 3 miesiące przed 32 urodzinami i się udało. Też bałam się że wiek zniweczy moje starania, ale okazało się że nie. Chyba dopiero po 35 urodzinach wiek ma rzeczywiście wpływ na płodność. Wiadomo że płodność jest największa koło 20 roku życia i potem spada, ale jak widać coraz więcej kobiet zachodzi w ciąże po 30 i jakoś dają radę. Tobie też się na pewno uda

Kupuję Jeżeli będzie potrzeba :P

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Aaaa to ten drugi wydaje mi się, że była owulka. Piersi bola mnie tak 9 dni przed @ więc to pasuje mi na zwyżkę progesteronu po owulacji. Jak mnie nie bolą piersi to wtedy mam podejrzenie, że brak owu. Tak przypuszczam. Ale jak było rzeczywiście to się nie dowiem
Wiesz, co z tym, że po owulce rośnie progesteron i dlatego bolą to chyba tak nie jest, bo moja przyjaciółka mówi, że ją nigdy w życiu nie bolały piersi ani w owulację, ani po owulacji, ani przed miesiączką a tylko jak w ciąże zaszła

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Trochę mnie zmartwiłaś tym że przez 5 cykli z clo nie miałaś owulacji, ja od następnego cyklu mam brać i po cichu liczę że na mnie ten lek zadziała
Moja znajoma brała clo tylko jeden cykl i od razu w nim zaskoczyła. Będzie dobrze

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
Oby ten był szczęśliwy! A ile się staracie?

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Dziewczyny postanowiłam, ze pójdę w przyszły cyklu, jak ten się nie uda zrobić badanie hormonów i monitoring.
Mam do was pytanie, jakie hormony w jakich dniach cyklu zrobić?
I na monitoring to mam zadzwonić i umówić się od razu na np 10, 12 i 15 dc, czy jak?
Myślę, że musiałabym już teraz na dniach się umawiać bo do niego są kolejki...
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 10:32   #2766
jelonekhihi
Zakorzenienie

MajWija dzięki. Teraz będzie 2 miesiąc. Zerknełam na rejestr moich cykli i od porodu mam ogromne wahania długości- od 23 do 31. Moja owulacja to loteria. Dodatkowo jeszcze karmię, co prawda tylko w nocy, ale dość często. To chyba może mieć jednak jakiś wpływ na płodność. Czy któraś z was też może karmi podczas starań?
Stary 2016-03-05, 11:09   #2767
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
u mnie bylo źle, ale gdybym miała wybór to bym znów wybrala sn
Ja nie powiem ze bylo to jak spacer w parku,super milo i przyjemnie ale w sumie bylam przygotowana na gorsze przezycia i bylam o ile to mozliwe mile zaskoczona,byl bol ale do zniesienia,udalo sie bez nacinania,polozna i lekarz tez ok,czasem to sie smieje ze pewnie na popuche pierwszy porod taki zeby miec wiecej

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
bedzie ok,to dopiero pierwszy cykl i z tego co pisalas nie bylo przytulanek za czesto wiec mysl pozytywnie i w tym miesiacu szalej czesciej
Stary 2016-03-05, 11:14   #2768
pater86
Zadomowienie

Hej ☺ co do wieku kobiety, dla mnie nie ma to znaczenia, są świetne mamy po 20-stce i po 40-stce. Ja zawsze chciałam mieć dwójkę dzieci przed trzydziestką, ale nie wyszło, trudno będzie po 😜
Rano zrobiłam test, bo jadę na imprezę z %, oczywiście wyszedł negatywny 😞 wg. mnie dziś jest 13dpo, czyli już by jakiś bladzioch wyszedł, bo miałam ten test z czułością 10 czegoś tam... No nic, trzeba czekać na okres i zaraz po idę do gina, zobaczymy co teraz wymyśli, chyba chciałabym żeby dał mi ten zastrzyk na wcześniejsze pęknięcie pęcherzyka...
Jelonek karmienie piersią może blokować owulacje, bo na pewno masz wyższy poziom prolaktyny, ale oczywiście nie musi. Są kobiety, które bez problemu podczas karmienia zachodzą w ciążę ☺ powodzenia!
Witam nowe koleżanki!! ☺
Stary 2016-03-05, 11:25   #2769
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Mnie chodziło o coś innego Rozumiem, że po 10 latach można mieć dość lekarzy i tego ciągłego życia od cyklu do cyklu. Rozumiem i popieram takie podejście. Myślałam tylko, że nie chcąc rodzić po 30, będziecie się już za każdym razem zabezpieczać aby przypadkiem nie było tej ciąży. Nie wiem czemu zrozumiałam, że po 30 w ogóle nie będziecie się starać Nawet tak na luzie, bez lekarzy, obserwacji i mierzenia temperatury.
Jasne, że nie staram się tyle czasu. Ja w ogóle nie wyobrażam sobie robienie testów owulacyjnych, mierzenia temperatury Dla mnie byłaby to katorga i odebrałaby mi całą przyjemność ze starań, więc domyślam się, że po pewnym czasie może to zbrzydnąć.
To może ja źle zrozumiałam
Tak naprawdę, na dzień dzisiejszy, nie wiem jak to będzie.. Na pewno nie chciałabym się zabezpieczać - no bo po co jak dzieci mieć nie mogę. Ale z drugiej strony - różne rzeczy się zdarzają i być może byśmy 'wpadli' i wtedy mógłby być 'problem' bo nie wyobrażam sobie zajść w ciążę z 1 dzieckiem mając np 39 lat
Brzydnie. Czasem nawet nie ma się ochoty na seks. Czasem to bywa wymuszone.. Ale na szczęscie częśćiej kochamy się z chęci niż z przymusu

Cytat:
Ja kiedyś używałam laktovaginal, globułki dopochwowe i mi pomogło. Są bez recepty.

Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka
Mam w domu, są dobre

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Nie każdy musi być tak wybrakowany jak ja
CLO jest mocnym lekiem, na pewno na Ciebie zadziała

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 13:06   #2770
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Już był po
wiesz czasami nawet trafienie w owulke, super plemniki a i tak ciąży kobietki nie mają, więc to jeszcze trzeba mieć po prostu szczęście...

Kupuję Jeżeli będzie potrzeba :P

Wiesz, co z tym, że po owulce rośnie progesteron i dlatego bolą to chyba tak nie jest, bo moja przyjaciółka mówi, że ją nigdy w życiu nie bolały piersi ani w owulację, ani po owulacji, ani przed miesiączką a tylko jak w ciąże zaszła

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Moja znajoma brała clo tylko jeden cykl i od razu w nim zaskoczyła. Będzie dobrze

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Oby ten był szczęśliwy! A ile się staracie?

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Dziewczyny postanowiłam, ze pójdę w przyszły cyklu, jak ten się nie uda zrobić badanie hormonów i monitoring.
Mam do was pytanie, jakie hormony w jakich dniach cyklu zrobić?
I na monitoring to mam zadzwonić i umówić się od razu na np 10, 12 i 15 dc, czy jak?
Myślę, że musiałabym już teraz na dniach się umawiać bo do niego są kolejki...
Badania najlepiej robić na początku cyklu 3-5dc, tsh, ft3,ft4, progesteron, estradiol, prolaktyna, lh,fsh to takie podstawowe. Powiedz lekarzowi że chciałabyś mieć monitorin a on pewnie ustawi Ci w jakich dniach powinnaś przyjść.

Cytat:
To może ja źle zrozumiałam
Tak naprawdę, na dzień dzisiejszy, nie wiem jak to będzie.. Na pewno nie chciałabym się zabezpieczać - no bo po co jak dzieci mieć nie mogę. Ale z drugiej strony - różne rzeczy się zdarzają i być może byśmy 'wpadli' i wtedy mógłby być 'problem' bo nie wyobrażam sobie zajść w ciążę z 1 dzieckiem mając np 39 lat
Brzydnie. Czasem nawet nie ma się ochoty na seks. Czasem to bywa wymuszone.. Ale na szczęscie częśćiej kochamy się z chęci niż z przymusu

Mam w domu, są dobre

oby

Edytowane przez Lidka99
Czas edycji: 2016-03-05 o 13:08
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 13:28   #2771
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
Też już nie chcę stosować antykoncepcji hormonalnej ani gumek, więc zaczęłam ostatnio mierzyć temperaturę i myślę nad zakupem tego mikroskopu. W sumie nie robię tego pod kątem starań tylko żeby lepiej poznać swój organizm. A przytulny się ostatnio tak co 2 dni i to też nie zawsze tylko wtedy kiedy jest ochota, więc starania idą nam na luzie i swoim torem. W przyszłym tygodniu jeszcze idę na monitoring, ale to tylko po to żeby potwierdzić owulacji.
Czyli podobnie jak jak Myśmy zamówili mikroskop biologiczny do wielu obserwacji. Zawsze mnie to kręciło. Jak byłam nastolatką to miałam mały mikroskop i obserwowałam różności Mężusiowi też się to podoba więc to będzie takie nasze małe hobby
Mikroskop już wysłany, jak przyjdzie to dam znać jakie pierwsze wrażenia w szukaniu paprotek w ślinie
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 13:29   #2772
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Jelonek, smutno, ale życzę Ci powodzenia w kolejnym cyklu!

Cytat:
Już był po
Ojj trzeba mieć okropnie dużo szczęścia, żeby trafić w ten dzień!
Dziś rozmawiałam ze znajomą o planowaniu dzieci. Pytała oczywiście, czy my się staramy, ja się za bardzo nie przyznaję, wie tylko kilka osób (nie chcę ciągłych pytań), powiedziałam że "jak się pojawi brzuszek to płakać nie będziemy". Ona na to, ze oni planują z mężem zajść w ciążę w grudniu, bo chce rodzić we wrześniu, narazie się zabezpieczają, bo jej mąż uważa, że raz spróbują i od razu się uda i zaczęła mi opowiadać, że jak zajdzie w ciążę w grudniu, to od lutego planuje isć na L4, no i zaczęła opowieści... ja na to że to nie takie proste, a ta dalej swoje:| No masakra. Jak ludzie sobie nie zdają sprawy ze to nie jest takie proste!:/ oczywiście życzę im, żeby udało im się tak jak planują, ze od razu, ale obawiam się że mogą cierpieć tylko niepotrzebnie potem... niewarto chyba planować tak konkretnie co do ciąży, bo rozczarowanie jest bardzo prawdopodobne... też myślałam że łatwiej zajść w ciążę, a tu klops :|

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Hej ☺ co do wieku kobiety, dla mnie nie ma to znaczenia, są świetne mamy po 20-stce i po 40-stce. Ja zawsze chciałam mieć dwójkę dzieci przed trzydziestką, ale nie wyszło, trudno będzie po 😜
Rano zrobiłam test, bo jadę na imprezę z %, oczywiście wyszedł negatywny 😞 wg. mnie dziś jest 13dpo, czyli już by jakiś bladzioch wyszedł, bo miałam ten test z czułością 10 czegoś tam... No nic, trzeba czekać na okres i zaraz po idę do gina, zobaczymy co teraz wymyśli, chyba chciałabym żeby dał mi ten zastrzyk na wcześniejsze pęknięcie pęcherzyka...
Jelonek karmienie piersią może blokować owulacje, bo na pewno masz wyższy poziom prolaktyny, ale oczywiście nie musi. Są kobiety, które bez problemu podczas karmienia zachodzą w ciążę ☺ powodzenia!
Witam nowe koleżanki!! ☺
Pater, baw się dobrze dzisiaj! trzeba czasem trochę odskoczni od wszystkiego, od starań też

Cytat:
Absolutnie nie mów, że jesteś wybrakowana!! Nie można tak!

U mnie wczoraj był koniec @, rano się poprzytulaliśmy Ale wiem że nie jest dobry dc na zajście w ciążę. Postanowiłam od tego cyklu nic nie analizować, nie myśleć o ciąży, tylko cieszyć seksem i robić to kiedy mamy ochotę!! Zresztą nie będę płakać jak w tym miesiącu się nie uda, bo poród byłby na grudzień hehe A fajnie rodzić na wiosnę Ale nie ma co analizować. Trzeba robić swoje i cieszyć się życiem

A zaraz się zabieram za robienie brownie
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 13:36   #2773
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:

Nie każda kobieta reaguje w ten sposób na progesteron. Mi się to pokrywa więc pasuje. Każda ma inny organizm. W ostatnim cyklu brałam też duphaston i piersi bolały mnie jeszcze bardziej. Także mogę powiedzieć, że w moim przypadku są wyznacznikiem niskiego/wysokiego poziomu progesteronu
Stary 2016-03-05, 13:58   #2774
MajWija
Wtajemniczenie

A ja mam doła i chce mi się płakać
Dalej boli mnie podbrzusze i jajniki - raz mocniej, raz słabiej, ból przenosi się na plecy, okolice krzyża...
Mam dosyć tego uczucia, mimo, ze tylko momentami jest mocniejszy a tak taki ćmiący to strasznie mnie to męczy

Odechciewa mi się wszystkiego
Stary 2016-03-05, 14:00   #2775
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Dalej boli mnie podbrzusze i jajniki - raz mocniej, raz słabiej, ból przenosi się na plecy, okolice krzyża...
Mam dosyć tego uczucia, mimo, ze tylko momentami jest mocniejszy a tak taki ćmiący to strasznie mnie to męczy

Skoro się martwisz to idź do lekarza, który rozwieje Twoje wątpliwości. Do tego sprawdzi czy owulka już była.

Stary 2016-03-05, 14:16   #2776
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Skoro się martwisz to idź do lekarza, który rozwieje Twoje wątpliwości. Do tego sprawdzi czy owulka już była.

Wstrzymam się do przyszłego cyklu, bo nawet jakbym chciała już na teraz wizytę to się d mojego gina nie da, on ma spore kolejki, dużo pacjentek. Zadzwonię w poniedziałek się umówić na przyszły cykl, tak aby można było zrobić monitoring.
Męża bratowa mówi, ze ona w cyklu, w którym zaszła w ciąże też miała duże dolegliwości bólowe w podbrzuszu, jajników i pleców i to od razu po owulacji, ale się na to nie nastawiam, bardziej biorę pod uwagę właśnie torbiel.
Stary 2016-03-05, 14:17   #2777
Aiina
Raczkowanie

Cytat:
Nie możesz tak myśleć, dlaczego od razu zakładasz czarny scenariusz? Uda się! Jeśli nawet nie naturalnie to jest dużo innych sposobów
Te docinki rodziny i znajomych, mnie już nie ruszają, po ostatniej akcji mam wszystkich głęboko w d.upi.e
Mnie się wydaję, że takie założenie "muszę do 30 być mamą, muszę" jeszcze bardziej może stresować i wywoływać niepotrzebną presję. Ja nigdy nie założyłam sobie jakiegoś wieku - chcę być mamą, a kiedy to nastąpi to tylko Bóg jeden wie
Tobie też życzę takiego podejścia
Czarne scenariusze od jakiegoś czasu to moja specjalność...
Bardzo chciałabym naturalnie, inne sposoby to ostateczność a ja o nich na 2 czy 3 wizycie u lekarza usłyszałam, jak tylko zapytałam czy moje wyniki badań mogą świadczyć o tym, że rzeczywiście będę mogła mieć problem... Założenie jak najbardziej stresuje i dołuje! I nawet nie wiecie jakbym chciała się go pozbyć...

Cytat:
Aiina ja zaczęłam się starć 3 miesiące przed 32 urodzinami i się udało. Też bałam się że wiek zniweczy moje starania, ale okazało się że nie. Chyba dopiero po 35 urodzinach wiek ma rzeczywiście wpływ na płodność. Wiadomo że płodność jest największa koło 20 roku życia i potem spada, ale jak widać coraz więcej kobiet zachodzi w ciąże po 30 i jakoś dają radę. Tobie też się na pewno uda
Bardzo bym chciała żeby się udało

Cytat:

Mnie też coraz częściej wszystkiego się odechciewa. Zwłaszcza kiedy już około 20 dc zaczynam mieć objawy jak na @ tylko w moim przypadku to zawsze jest @

Może odpuszczę sobie staranie na siłę... Myśleć i tak będę ale może mniej, może się uda "niespodziewanie".
Przez to "parcie na wiek" odpuściłam już sporo, bo nie wiem czy wiecie, ale my nawet nie jesteśmy z TŻ po ślubie... planujemy na przyszły rok, ale bałam się, że jak będziemy czekać do ślubu no to się nie uda, bo będzie za późno, a teraz tak myślę, że może zająć się całą organizacją a później wrócić do tematu... Tylko w głowie mam cały czas myśl, że jak nie teraz to później tym bardziej

Pozdrawiam słonecznie i jednocześnie pracowicie
Aiina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 15:34   #2778
krysztalek88
Zadomowienie

Cytat:
A ja właśnie leżę z nogami w górze
U mnie dzisiaj znowu wróciły bóle podbrzusza, jak na @ i jajników i nie wiem skąd się one biorą... jak rano nie bolało to byłam przekonana, że ból był przed owu, a że ustąpił to owulka była wczoraj, a popołudniu jak wrócił to już sama nie wiem skąd się bierze.. nie jest to jakiś ogromny ból, ale takie ćmienie.
Ja też od dwóch dni mam taki lekki ból podbrzusza i zastanawia mnie co to może być. Jajniki odpuściły, natomiast podbrzusze zaczęło pobolewać. Do tego okropny ból mięśni, ale to raczej po pracy.

Cytat:

Zgadzam się Moim zdaniem nie ważne ile ma się lat, tylko na ile się czuje. Znam kobiety po 40 i w okolicach 40, które wyglądają młodziej niż niejedne 30 i mają więcej sił witalnych niż niektóre 20. Wszystko zależy od organizmu.
Dokładnie!

Cytat:
Ja np. nie wyobrażam sobie zostać babcią w wieku 40 lat Całe szczęście już mi to nie grozi
Hehe jeden z plusów rodzenia w późniejszym wieku. Do tego myślę, że dziecko odmładza starsze kobietki

Cytat:
Mną się nie sugeruj bo my mozemy dzialac tylko w weekendy bo tz ma taką pracę ze tylko wtedy jest w domu i w tym upatruje powod naszych niepowodzen,bo jak przeczytalam ze jajo jest zdolne do zaplodnienia przez 6 godz(gin tak powiedzial jednej z dziewczyn) to dziekuje bardzobedzie cud jak nam sie znow udawiec poprostu ciesze sie ze mam juz jedno moje szczescie
Mój lekarz powiedział, że podczas starań kobieta powinna być ciągle "nabita spermą" :P Właśnie tłumaczył, że kobieta w ciągu całego cyklu tak naprawdę tylko te kilka godzin ma największe szanse na poczęcie, zalecał współżycie co 2 dni.

Cytat:
Ja mogę przesłać trochę ciążowych fluidów, tylko synkowych
Proszę
To ja poproszę Marzy mi się synek

Cytat:
A więc POWODZENIA!!!:kci uki:
Stary 2016-03-05, 16:14   #2779
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć dziewczyny. Jestem w trakcie pierwszego cyklu starań o drugie dziecko. Dziś teoretycznie powinnam dostać @, wczoraj zrobiłam test - negatywny. Wyrzucam teraz sobie, że zrobiłam go za wcześnie. Od kilku dni miałam objawy jak przy pierwszej ciąży, a jak tylko zrobiłam test magicznie przeszły. Wkręcam chyba sobie za bardzo Powodzenia dla wszystkich!

Tak na marginesie to niedługo wskoczy mi 3 z przodu i powiem wam, że czuję się młodziej niż 5 lat temu Uważam, że spokojnie do 40 można rodzić dzieci i być młodymi mamami.
Cześć

Jezu dziewczyny tyle naskrobałyście, że juz nie wiem na co odpisywać

Jeżeli chodzi o wiek, to myślę, ze każdy dojrzewa na swój sposób. Ja mam teraz 26 lat (jezu za dwa tygodnie kończę 27! ) i wczesniej w ogóle nie myślałam o dziecku. Pojawia się myśl, ze rzeczywiście fajnie by było zajść przed 30 - ale po 30 też mogę mieć dziecko. Tworze z TŻtem rodzine i bede ją tworzyć również po 30. Nie zmienie to faktu, że prawdopodobnie gdybym zaczela się starać wczesniej, to pewnie też bym mówiła "nie chce zajsc w ciąże po 30, nie chce byc "starą" mamą!". Wiek ma swoje prawa, tak samo jak dojrzałość do niektórych spraw, także ta psychiczna. Przypuszczam, ze u dziewczyn które teraz się smucą, bo nie chcą zajść dopiero po 30, jeszcze się dużo zmieni i same zobaczycie - będziecie szczęśliwe niezależnie od wieku - będziecie szczęsliwe bo w końcu ujrzycie swojego maluszka i potrzymacie go/ją w ramionach Tego nam wszystkim życzę.

My własnie wróciliśmy z TŻ z konsultacji z inwestorami i w sumie zeszliśmy troche na temat dzieci. Oni mają dwójke - córcie 2 latka i teraz synuś Staś 4 miesiące. Starali się o pierwsze przez 4 lata. Udało się przy ostatniej inseminacji, fartem. Mają w małym paluszku wszystkie tajniki starań. Wyłapałam to, ze najlepiej jest rano sie przytulac bo plemniki są bardziej ruchliwe Nie gadałyśmy za długo, ale wiem ze dziewczyna też sporo przeszła z mężem. Pewnie też się nie spodziewała, ze będzie to tyle trwało - ale teraz ma dwójke zdrowych wspaniałych dzieci. Drugie wyszło naturalnie - oczywiście tradycyjna gadka - "jak odpuściłam kompletnie" kolejny przykład na to, ze czysta głowa daje luz i ciąże
W związku z tym, ze mają małego synka, ta mama chciała mnie zarazić dzieckiem, i dała mi Go na ręce. Pierwszy raz w życiu trzymałam na rękach niemowle. Boże jak sie bałam ze coś mu sie stanie. A On pociągnął mnie za włosy i sie uśmiechnął. Dziwne uczucie, może dlatego że to nie moje maleństwo TŻ też potem stwierdził, ze był to dla niego taki nowy widok, i nie wiedział do końca jak nazwać uczucie które go owładnęło

Teraz zabieram sie do projektu laski, pieniądze same się nie zarobią
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 17:24   #2780
MajWija
Wtajemniczenie

Dostałam paraliżującego bólu prawego jajnika. Nie mogę praktycznie chodzić. Coś okropnego.
Teściowa ma znajomego ginekologa więc do niego zadzwoniła się doradzić, a on powiedział, że ze względu na to, że jest to mój 16dc może być to ból owulacyjny tym bardziej, że wiele kobiet właśnie w czasie owulacji ma okropne boleści jajnika. Po drugie powiedział, że mogą być tego bardzo różne powody przyczyniając właśnie od owulacji, ciąży, torbieli, ciąży poza macicznej, wszelkich zapaleń jajników, przeziębień itd zalecił więc poczekać do poniedziałku i jeśli ból do tego czasu nie przejdzie to w poniedziałek udać się niezwłocznie do ginekologa, chyba, że ból by się nasiliły do tego stopnia, że będzie nie do wytrzymania to udać się na IP...
Kazał wziąć no-spe i poleżeć.
Czy Wy też tak boleśnie owulacje przechodzicie?
Boje się, że ten ból do poniedziałku nie przejdzie i będzie to coś poważniejszego
Stary 2016-03-05, 17:36   #2781
Aiina
Raczkowanie

Cytat:
Dostałam paraliżującego bólu prawego jajnika. Nie mogę praktycznie chodzić. Coś okropnego.
Teściowa ma znajomego ginekologa więc do niego zadzwoniła się doradzić, a on powiedział, że ze względu na to, że jest to mój 16dc może być to ból owulacyjny tym bardziej, że wiele kobiet właśnie w czasie owulacji ma okropne boleści jajnika. Po drugie powiedział, że mogą być tego bardzo różne powody przyczyniając właśnie od owulacji, ciąży, torbieli, ciąży poza macicznej, wszelkich zapaleń jajników, przeziębień itd zalecił więc poczekać do poniedziałku i jeśli ból do tego czasu nie przejdzie to w poniedziałek udać się niezwłocznie do ginekologa, chyba, że ból by się nasiliły do tego stopnia, że będzie nie do wytrzymania to udać się na IP...
Boje się, że ten ból do poniedziałku nie przejdzie i będzie to coś poważniejszego

Ja mam wrażenie, że w ogóle nie przechodzę owu, bo nic mnie nie boli praktycznie... Czasami zakłuje/zaboli prawy czy lewy jajnik, ale przez chwilę i nie tak mocno żeby nie dało się wytrzymać.

Przy takim ostrym bólu chyba bym nie czekała, tylko jak nie przejdzie to po prostu pojechała na IP.
Aiina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 18:23   #2782
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Ja tez praktycznie nie mam bóli. Czasem coś poboli, ale szczerze to nigdy sie nad ty nie skupiałam, i tez na siłę nie chce szukać objawów, bo mam wrazenie, że jak już staram się o dziecko to bede przeczulona i każdy ból czy zakłucie to bedzie tragedia Suchaj MajWija jak Ci nie przejdzie po nospie do jutra to lepiej pojechac, nie męcz się bo będziesz sie tylko martwić, a po co sie martwić.
Stary 2016-03-05, 19:42   #2783
MajWija
Wtajemniczenie

Tak też zrobię, poczekam i zobaczę, jak sytuacja będzie wyglądać. Wolałabym się wstrzymać do poniedziałku i pójść do ginekologa prywatnie bo wiadomo, jak to na IP jest...
Póki co po no-spie troszkę ulżyło, nie całkowicie, ale już mogę normalnie funkcjonować.
Ten gin powiedział, że bardzo dużo młodych kobiet przyjeżdża na IP niby z ostrym bólem wyrostka, albo nerki a okazuje się, że to ból owulacyjny.

Wieczór już zakłócony. Mieliśmy iść do znajomych a tak zostaniemy w domu.
Stary 2016-03-05, 19:54   #2784
jelonekhihi
Zakorzenienie

MajWija w tym cyklu miałam też okropny ból jajnika. Zawsze czułam owulację, ale nie aż tak. Przeraziłam się, bo w pewnym momencie ból był tak silny, że podnieść się z krzesła nie mogłam. Aż mi się poród przypomniał. Po godzinie mineło. Jak ci nie przejdzie, to leć na izbę.
Stary 2016-03-05, 20:02   #2785
zUa_tysica
Wtajemniczenie

A ja dziewuchy zauważyłam, ze ostatnio mam jakoś mniej sluzu. Nic praktycznie na gaciach nie ma, nie wiem czy to przez wiesiołka który piłam w pierwszej fazie cyklu? I teraz go zabrakło i nagle sucho? Niby jest coś, ale jakoś mniej. Zazwyczaj w drugiej fazie miałam taki kremowy, i nie przypomniam sobie żeby było go mniej Nie wiem co myśleć

MajWija odpoczywaj
Stary 2016-03-05, 20:45   #2786
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:

Zawsze miałam okropne bóle jajnika przy owulacji ale w cykli którym sie udało nie mogłam wejść no schodach tak mnie bolał, jak nigdy wcześniej. Może to znak
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 20:52   #2787
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
Zawsze miałam okropne bóle jajnika przy owulacji ale w cykli którym sie udało nie mogłam wejść no schodach tak mnie bolał, jak nigdy wcześniej. Może to znak
A jak sie wogole teraz czujesz?juz do was dotarlo ze bedziecie rodzicami czy jeszcze abstrakcja?jak golębie
A chcialam Was jeszcze dziewczyny zapytac jak u Was wygląda @ tzn ja mam tak ze 2 dni bardziej obfitą ale nie ze jakos specjalnie,a potem z 1 dzien lekko a potem ze 2 czy 3 dni mam tak ze nie potrzebuje np podpasek bo spokojnie wystarczy wkladka np discreet zeby tylko bielizny nie zabrudzic bo mam takie delikatne tylko plamienie czy to sluz taki,sama nie wiem,no i jestem ciekawa czy to tak jest czy moze wy macie np kilka dni plamien obfitych,a potem stop i juz nic nie leci

Edytowane przez Qazsew
Czas edycji: 2016-03-05 o 22:28
Stary 2016-03-05, 22:30   #2788
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
A jak sie wogole teraz czujesz?juz do was dotarlo ze bedziecie rodzicami czy jeszcze abstrakcja?jak golębie
Czytam was cały czas ale brakuje mi siły na pisanie :/ po pracy przeważnie cos jem a potem śpię
Czuje sie okropnie mam straszne mdłości, z kibelkiem sie dziennie przytulam ale trudno taki urok tego stanu poza tym to jestem szczęśliwa ale tez pełna obaw. Martwię sie o maleństwo i odliczam do końca pierwszego trymestru. Co do gołębi to juz są bardzo duże, uczą sie latać i podrygują do lotu. Dobrze ze na balkonie rozłożyliśmy kartony bo są całe zasrane :/
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 22:35   #2789
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
A chcialam Was jeszcze dziewczyny zapytac jak u Was wygląda @ tzn ja mam tak ze 2 dni bardziej obfitą ale nie ze jakos specjalnie,a potem z 1 dzien lekko a potem ze 2 czy 3 dni mam tak ze nie potrzebuje np podpasek bo spokojnie wystarczy wkladka np discreet zeby tylko bielizny nie zabrudzic bo mam takie delikatne tylko plamienie czy to sluz taki,sama nie wiem,no i jestem ciekawa czy to tak jest czy moze wy macie np kilka dni plamien obfitych,a potem stop i juz nic nie leci
Ja teraz miałam 2 mocne dni a reszta to takie plamienia. Zwykle mam gdzieś 6 dni. Tym razem 5 dni. W zasadzie myślałam, że skończył się nawet 3dc

Stary 2016-03-05, 23:21   #2790
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
Jelonek, smutno, ale życzę Ci powodzenia w kolejnym cyklu!

Ojj trzeba mieć okropnie dużo szczęścia, żeby trafić w ten dzień!
Dziś rozmawiałam ze znajomą o planowaniu dzieci. Pytała oczywiście, czy my się staramy, ja się za bardzo nie przyznaję, wie tylko kilka osób (nie chcę ciągłych pytań), powiedziałam że "jak się pojawi brzuszek to płakać nie będziemy". Ona na to, ze oni planują z mężem zajść w ciążę w grudniu, bo chce rodzić we wrześniu, narazie się zabezpieczają, bo jej mąż uważa, że raz spróbują i od razu się uda i zaczęła mi opowiadać, że jak zajdzie w ciążę w grudniu, to od lutego planuje isć na L4, no i zaczęła opowieści... ja na to że to nie takie proste, a ta dalej swoje:| No masakra. Jak ludzie sobie nie zdają sprawy ze to nie jest takie proste!:/ oczywiście życzę im, żeby udało im się tak jak planują, ze od razu, ale obawiam się że mogą cierpieć tylko niepotrzebnie potem... niewarto chyba planować tak konkretnie co do ciąży, bo rozczarowanie jest bardzo prawdopodobne... też myślałam że łatwiej zajść w ciążę, a tu klops :|

Pater, baw się dobrze dzisiaj! trzeba czasem trochę odskoczni od wszystkiego, od starań też

Absolutnie nie mów, że jesteś wybrakowana!! Nie można tak!

U mnie wczoraj był koniec @, rano się poprzytulaliśmy Ale wiem że nie jest dobry dc na zajście w ciążę. Postanowiłam od tego cyklu nic nie analizować, nie myśleć o ciąży, tylko cieszyć seksem i robić to kiedy mamy ochotę!! Zresztą nie będę płakać jak w tym miesiącu się nie uda, bo poród byłby na grudzień hehe A fajnie rodzić na wiosnę Ale nie ma co analizować. Trzeba robić swoje i cieszyć się życiem

A zaraz się zabieram za robienie brownie

Tez planowalam ciaze na grudzien, mamy marzec i dalej czekam. Oby im sie poszczescilo. A tak jak Ty nie chce rodzic w grudniu.
Po porodzie jest takie zawirowanie, spadek formy i zmeczenie ze wolalabym sobie tego oszczedzic na swieta

Cytat:
Wstrzymam się do przyszłego cyklu, bo nawet jakbym chciała już na teraz wizytę to się d mojego gina nie da, on ma spore kolejki, dużo pacjentek. Zadzwonię w poniedziałek się umówić na przyszły cykl, tak aby można było zrobić monitoring.
Męża bratowa mówi, ze ona w cyklu, w którym zaszła w ciąże też miała duże dolegliwości bólowe w podbrzuszu, jajników i pleców i to od razu po owulacji, ale się na to nie nastawiam, bardziej biorę pod uwagę właśnie torbiel.

Hmm bol plecow mi sie nie zdarzyl, ale bole jajnika przy owulacji sa straszne, mam wtedy problem z siedzeniem i wstaniem jednak do ok 12h bol mija

Cytat:
Napisane przez krysztalek88 Pokaż wiadomość
Ja też od dwóch dni mam taki lekki ból podbrzusza i zastanawia mnie co to może być. Jajniki odpuściły, natomiast podbrzusze zaczęło pobolewać. Do tego okropny ból mięśni, ale to raczej po pracy.

Dokładnie!

Hehe jeden z plusów rodzenia w późniejszym wieku. Do tego myślę, że dziecko odmładza starsze kobietki

Mój lekarz powiedział, że podczas starań kobieta powinna być ciągle "nabita spermą" :P Właśnie tłumaczył, że kobieta w ciągu całego cyklu tak naprawdę tylko te kilka godzin ma największe szanse na poczęcie, zalecał współżycie co 2 dni.

To ja poproszę Marzy mi się synek

A więc POWODZENIA!!!:kci uki:

Nabita sperma fajne okreslenie

Cytat:

I jak teraz bol?

Cytat:
Mam podobnie do Ciebie 2-3 dni krwawienie potem 2-3 czasami 4 dni plamienia

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

A co do bolu to mnie tez boli jakby cala macica+pochwa, nie boli jakos strasznie mocno ale pobolewa.
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości