Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-06, 19:22   #1291
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;lt;3

Esor napisz do mnie na fb prywatna wiadomośc to ci odeśle pozniej info o usg bioderek - wczoraj ta babka co była dała mi namiary na trzy miejsca ponoc super specjaliści i wszedzie poniżej 100zl. Teraz jade autem do krk wiec nie mam jak sprawdzic

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Ja nie jem tych kilku rzeczy głownie dlatego ze Lilke męczą gazy a ponoc po mleku i czekoladzie jeszcze większe. Kawy ne pije bo jakoś nir mam potrzeby

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 19:27   #1292
marciar7
Zakorzenienie

Ja drugi dzień nie jem nabialu. I musze powiedziec jest lepiej :-\ jutro sprobuje zjesc cos z nabialu i zobaczymy. Czy to dziala espumisan czy brak nabialu..
Stary 2016-03-06, 19:44   #1293
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
I ike czasu ci to zajelo?;-) bo nie ukrywam troche boje sie co bedzie jak bede musiała zostawic mleko w domu a bedzie mi zajmowalo tyken czasu sciaganie.. Toc to mozna sie zachlastsc
Nie patrzyłam na czas ale max 10 minut bardzo szybko leciało a model Avent Natural tak jak piszesz elektryczny szkoda kasy

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 19:46   #1294
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Jestem za. Nie tylko laktstorow. Tylko grupy typu laktatory leżaczki itp i można wpisywać model chociażby na zielono (fajny) i czerwono (niefajny) bo nie każda teraz ma czas na pisanie bardziej rozbudowanych opisów.

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Paula ja też kciukam za dobre wieści!!
Ja mam Canpol Easy Start.
Ma 3 poziomy mocy i wydaje mi się dobry... poza tym ze nie mam mleka ;-)

Moja Lilka zrobila o 16 taka kupe ze poszlo az w nogawke. Nakarmilam ja z nowej butelki po ktora tz pojechal do sklepu... i od tamtej pory spi tak grzecznie jak w szpitalu.
Jadla o 7. 9. 13. 16. Teraz czekam az sie obudzi a ja w koncu odzylam bo pospalam 3h.
Mam nadzieje ze to ta kupa ja tak meczyla.

Dziewczyny jaka macie temperature w pokoju w ktorym dziecko spi i w ktorym je przebieracie?
I w co ubieracie dziecko w domu? Przykrywacie kocykiem? Kolderka? Zawijacie w rozek? Czy lezy sobie w samym ubranku?

A jaka temperatura powinna byc jak sie kąpie?

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 19:50   #1295
lamia12344
Rozeznanie

U nas dzisiaj dużo lepiej. Malutka po tym sab simplexie zaczela bez wysilku robić kupe i mniej sie pręży. Zobaczymy jak w nocy.

Marcia ja laktator mam ręczny z tomme tipee i w 3 minuty mam 50 ml. Ale ściągam tylko jak mam zbyt pełną pierś. Generalnie jestem z niego strasznie zadowolona.

Esor nie ma co ograniczać sie z jedzeniem. Maluch wyciaga naprawdę sporo. Ja w poprzedniej ciąży z 30 kg na plusie zeszlam w 3 miesiące. Teraz jedząc normalnie juz mam - 13...

Ja na usg bioderek mam skierowanie od pediatry co prawda będziemy musieli kawałek podjechać ale zawsze to cos

Idę drzemać jakby malutkiej cos sie odwidzialo spanie jednak...
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 19:52   #1296
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość

Moja Lilka zrobila o 16 taka kupe ze poszlo az w nogawke. Nakarmilam ja z nowej butelki po ktora tz pojechal do sklepu... i od tamtej pory spi tak grzecznie jak w szpitalu.
Jadla o 7. 9. 13. 16. Teraz czekam az sie obudzi a ja w koncu odzylam bo pospalam 3h.

Dziewczyny jaka macie temperature w pokoju w ktorym dziecko spi i w ktorym je przebieracie?
I w co ubieracie dziecko w domu? Przykrywacie kocykiem? Kolderka? Zawijacie w rozek? Czy lezy sobie w samym ubranku?

Ja mam w całym mieszkaniu 22 stopnie w dzien (około) i w nocy lekko obniżam do 20-21.
W dzien to zazwyczaj body długi rękaw i półsuchy lub body bez rękawów i na to pajac. Na noc pajac i wkładam do śpiworka bez rękawów pokarmowego. W dzien jak spi to przykrywam kocykiem.
Do kąpieli probuje nagrzać ale to rożnie wychodzi i zazwyczaj nie mam cieplej niz 23

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Polspiochy miało byc

Stary 2016-03-06, 20:09   #1297
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ja mam w całym mieszkaniu 22 stopnie w dzien (około) i w nocy lekko obniżam do 20-21.
W dzien to zazwyczaj body długi rękaw i półsuchy lub body bez rękawów i na to pajac. Na noc pajac i wkładam do śpiworka bez rękawów pokarmowego. W dzien jak spi to przykrywam kocykiem.
Do kąpieli probuje nagrzać ale to rożnie wychodzi i zazwyczaj nie mam cieplej niz 23

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Polspiochy miało byc

Balam sie ze mam za zimno ale tez mam okolo 21 stopni.

Moja ma body dlugi rekaw i pojspiochy. Albo samego pajaca. I przykrywam kocykiem jak spi.
A i tak zdarza sie ze ma zimne raczki jak wyciagnie je spod koca :/ moze ona taka cieplolubna jest.

A nie napisalam Wam jeszcze ze moje koty sa w szoku. Obwachaly Lilke i obserwuja z oddali...
A wczoraj w nocy jak Lilka sie tak darla to jeden z moich kotow przylecial do mnie i zaczal na nia warczec i syczec :/

Stary 2016-03-06, 20:25   #1298
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:

Max 22 stopnie ale zwykle 20 lub 21 body i spodenki lub polspiochy i kocyk na dzień noc pajac i rożek minky kapie przy tej samej temp nie podgrzewać nic w wyższej temperaturze maluchowi będą zwęża się drogi oddechowe w noska i będzie miał sapke akurat jak pediatra była tak miał i kazała obniżyć temperaturę no i nawilżacz mam w pokoju nie patrz na rączki ze zimne tylko na karku sprawdzaj temperaturę mój też ma zimne ale nie zawsze nie ma co przegrzewac malucha

Stary 2016-03-06, 20:31   #1299
Zakorzenienie

Cytat:

Moja ma body dlugi rekaw i pojspiochy. Albo samego pajaca. I przykrywam kocykiem jak spi.
A i tak zdarza sie ze ma zimne raczki jak wyciagnie je spod koca :/ moze ona taka cieplolubna jest.

A nie napisalam Wam jeszcze ze moje koty sa w szoku. Obwachaly Lilke i obserwuja z oddali...
A wczoraj w nocy jak Lilka sie tak darla to jeden z moich kotow przylecial do mnie i zaczal na nia warczec i syczec :/

Nam na sr mówili zeby nigdy po stopach i rekach nie oceniać czy dziecku ciepło bo krążenie w tych miejscach jeszcze nie pracuje jak trzeba. Sprawdzaj czy ma ciepły karczek najzdrowsza temp to 18 do 22 w dzien i ciut chłodniej w nocy. Lepiej dołożyć warstwę ubrania niz grzać bardziej. Moja Lilka tez ma czasem zimne raczki mimo zr cała mega rozgrzana

Stary 2016-03-06, 20:47   #1300
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3

Figa PW Ci wyślę

Cytat:
Wczoraj ta babka doradca laktacyjny mówiła ze laktacja w piersiach stabilizuje sie miedzy 4 a 6 tyg najcześciej - ze wtedy wlasnie te piersi sie juz nie robia jak donice i lepiej to wszystko funkcjonuje

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Co do diety to ja nie pije mleka i ne jem czekolady. Oczywiscie nie pije alko. Kawa słaba od czasu do czasu. Nabiał sam w sobie jem ale w rozsądnych ilościach. Poza tym jem wszystko i w ilościach jak dla górnika co spędził dobę w kopalni na ciężkiej pracy

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Ja dzis z rodzinka u rodzicow. Dzien szybko zleciał w ogole weekend tez a szkoda

ja dokładnie tak samo z dietą. No i smażonych i ciężkostrawnych nie jem, ale to jak zawsze, bo nie lubim

Cytat:
To by sie zgadzalo.

Dziewczyny ktore czasem sciagaja pokarm - ike wam to zajmuje?ja godizne siedze i z jednego cycka ktory nie byl karmiony sciagnelam 20ml z drugiego karmionego 40:-\ przez godzine! Moze mam felerny laktator z odzysku z lovi z pompka a nie kaciajka tzn ta raczka.. Nie wiem to ma tak dlugo zajmowac?
Nie mierzę dokładnie, ale 100 ml na pewno mniej niż 10 minut. I to ściągam tylko do uczucia ulgi, ściągam jak potrzebuję gdzieś wyjść. Gdybym chciała rozkręcać laktację to metodą 7-5-3 i wtedy to już trzeba sobie sporo czasu dać

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
U mnie tak samo

Tak to są miękkie i leci mleko spokojnie. Ale jak np dłużej nie karmie to robią się pełne jak silikony )

Ale już mnie nie zalewają tak ze plywam po nocy

Kurczę boję się jutra.... mam na 8:30 pediatre i będą biiderka spr tez - co ja bym dała za dobre wieści
Będą meeeega kciuki!

Cytat:
Napisane przez Aagaciorek Pokaż wiadomość
Fasolke i kapustę też zajadam I brokuły

Trzymam kciuki za jutro, mam nadz, że z bioderkami już jest lepiej

Wiecie, moje dziecko stało się bardziej kumate z dnia na dzień. Patrzy na mnie z żywym zainteresowaniem, momentami ma taka zdziwiona minę i jest bardziej zainteresowany zabawkami. To chyba ten słynny skok rozwojowy
U nas to samo, nawet moi rodzice co nie widzieli Zosi kilka dni to zauważyli. Tak już mądrze patrzy i dużo widzi

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:

Kiedy Was wypuścili, wczoraj?Wiesz co z tą dziewczyną po Helpie?

Jak kąpiemy to tak 22/23 stopnie nagrzewamy.

Na noc mamy 19 stopni, młoda śpi w pajacu i bodziaku z krótkim, owijam ją ściśle pieluchą flanelową bo lubi i do rożka. W dzień śpi pod kocykiem, mamy 21 stopni. W dzień nie ubieram jej pajacy, bo dla mnie to jak piżama. Więc ma body z długim+ legginsy, półśpiochy, lub jak chłodniej to body z krótkim+ na to koszulka z długim.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 21:47   #1301
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
To by sie zgadzalo.

Dziewczyny ktore czasem sciagaja pokarm - ike wam to zajmuje?ja godizne siedze i z jednego cycka ktory nie byl karmiony sciagnelam 20ml z drugiego karmionego 40:-\ przez godzine! Moze mam felerny laktator z odzysku z lovi z pompka a nie kaciajka tzn ta raczka.. Nie wiem to ma tak dlugo zajmowac?
Ja mam elektryczny i jak mi lewa pierś nabrzmieje (prawa się już 7stabilizowala) odciagam trochę zanim dam małemu to 60ml a ściągnęłam chyba 2x 150

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
U mnie tak samo

Tak to są miękkie i leci mleko spokojnie. Ale jak np dłużej nie karmie to robią się pełne jak silikony )

Ale już mnie nie zalewają tak ze plywam po nocy

Kurczę boję się jutra.... mam na 8:30 pediatre i będą biiderka spr tez - co ja bym dała za dobre wieści
Będzie donrze trzymam kciuki 👍👍👍👍

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Ja mam laktator canpol easy start i jest rewelacyjny są 3 poziomy szybki naturalny i mocny tym ostatnim ściągam najszybciej duża ilość.
My przeszliśmy z nakładek na cyca bo w ten sposób wygodniej i mały nie łyka powietrza a ze wyciągnął mi już sutki to się udało czasem ma problem załapać cyca to robie faldke i mu pomagam i się w końcu udaje

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Ja jak ściągam to mam z 170 ml z dwóch w ciągu 20 min

A polecę mój laktator. Mam elektryczny canpol baby easy start to jest ten elektryczny
Tez mam ten i tez idzie expressem

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 21:52   #1302
siasia13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Hmmm.... ale to jest ogólny pojazd po mm, a nie dowód, że karmienie mieszane gorsze od karmienia tylko mm - pisze tylko o tym fragmencie co wkleilas. Muszę sobie poguglac co mówią doradcy laktacyjni, who i unicef, bo zawsze mi się wydawało, że lepiej karmić mieszanie niż całkowicie zrezygnować, jeśli nie ma takiej potrzeby.

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Ja dostawilam w takim stanie, bo u mnie laktator to ściąga 10-20ml, ręcznie parę kropel mi się udało... Ssak sobie poradził, ale bolało i poszło z krwią, bo widziałam potem w pieluszce... Na szczęście raz było tak hardcorowo, potem już zmianie, ale 2 dni chodziłam z piersią na wierzchu, żeby się goilo...
Cytat:
Ja ściągam tylko jesli Lilka prześpi karmienie i wyedy ściągam do uczucia ulgi i to zazwyczaj jest maks 5min około 70-80ml. Ale to z takiego cyca mega pełnego nie wyjedzonego raz po jedzeniu lilki ściągnęłam to wyszło 30ml w tez chyba jakoś 7min.
Ale tym sie nie sugeruj bo laktator nie zawsze daje rade ze wszystkimi piersiami - zależy jak kanaliki ułożone i cos tam cos tam.

No wlasnie tell me about it Moje cyce sa jakies glupie, ani reka, ani laktatorem, poprostu nie i juz. Inna polozna w szpitalu powiedziala mi dzisiaj ze napewno nie moge sciagnac bo jeszcze mi mleko nie przyszlo - no to coekawe dlaczego mam cyce dwa rozmiary wieksze i kamienie

Cytat:
To prawda, to najważniejsze
Czyli wszystko w normie

biedna.... Wiesz co mnie też tak bolało na początku że łzy mi ciekły przy każdym karmieniu (a właściwie próbie karmienia bo pokarmu było tyle co nic) dlatego zaczęłam używać nakładek na brodawki i dotąd cycamy tylko z nakładkami. Ból na początku był nadal ostry i bolało jak cholera, ale nakładki niwelowaly chociaż to 15% bólu.

Kurde ja to chyba jakaś wyrodna matka jestem... Z niczym się nie ograniczam. Jedna kawa dziennie, cytrusy, czekolada, dziś bigos na obiad... No, ale jak małej nic nie jest? Chyba by takie rzeczy nie wychodziły z kilkunastodniowym opóźnieniem?

Ja również mam aventa ręczny i jest ok. Nie jest to lekka robota ale nie wiem, z 7-8 min i pierś pusta w sensie odciagnieta. Tak na szybko jak chce dla uczucia ulgi to 2-3 min i mam 30 ml odciagnietego.

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Kurde a ja od wczoraj mam zero energii nie wiem co się dzieje. Może za szybko zaczęłam dłuższe spacery... Albo za mało jem? Ograniczam się troszkę bo chce schudnąć ale mam na uwadze że karmie więc nadal jem normalnie tylko staram się więcej nabiału i mniej wegli. A ledwo żyję no. Dobrze, że Hani nabiał nie szkodzi.
Ja tez z niczym sie nie ograniczam. W UK twierdza ze mozna jesc wszystko tylko zaznaczaja ze najlepiej zdrowo i dieta przy kp powinna byc bogatsza o jakies 300 kalorii wiec zadnego odchudzania

Cytat:

Moja ma caly czas zimne i sine stopy i dlonie. Az sie martwilam o serducho ale robili jej natlenienie i jest w normie. Poprostu niektore dzieci tak maja i nie trzeba sie tym wcale sugerowac. Tylko tempka na karku sie liczy.

My cycamy nadal. Jutro zaczne zapisywac ale widze ze ona i godzine potrafi jesc. Slysze jak polyka wiec cos leci. A potem to chyba sciemnia ale ja nie potrafie na pewno stwierdzic czy je czy nie je Poza tym jak jej zabiore to za chwile jest piastka w buzi lub alarm. Sama nie wiem juz co robic, znowu sie bede tylko meczyc a skonczy sie mm Ale mam wisielcze nastawienie dzisiaj

Paula bedziemy jutro cycac z kciukami dla was
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 21:58   #1303
NanaR
Zadomowienie

Mój też już się mądrze patrzy rozgląda się za mną jak odchodzę od łóżeczka np i poznaje tez moja mamę dziś 2 razy się umiechnal jak robiłem głupie miny ale to pewnie nieświadomie ale co tam wmawia se ze do mnie
Tż dziś pojechał do smyka i kupił zezaczek bujaczek smyki baby bouncer jest od 0 do 14 kg ma pozycję leżąca o polsiedzaca ma wibracje światełka melodyjki i się buja. Małemu dziś się spodobało położyłam go na trochę kosztował 230zl ale naprawdę fajny jest masywny i mam nadzieje ze nam posłuży

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Mały od 7 rano do 10 stękał bo kupy nie mógł zrobić ale w końcu poszło i pojechaliśmy do jednej restauracji zamówić catering na chrzciny i rpzwiezlismy zaproszenia. Później mieliśmy gości. Mały po takich wrażeniach śpi twardo idę wiec tez w kime kolo 1 będzie pewnie pobudka.

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 22:11   #1304
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
No wlasnie tell me about it Moje cyce sa jakies glupie, ani reka, ani laktatorem, poprostu nie i juz. Inna polozna w szpitalu powiedziala mi dzisiaj ze napewno nie moge sciagnac bo jeszcze mi mleko nie przyszlo - no to coekawe dlaczego mam cyce dwa rozmiary wieksze i kamienie

Ja tez z niczym sie nie ograniczam. W UK twierdza ze mozna jesc wszystko tylko zaznaczaja ze najlepiej zdrowo i dieta przy kp powinna byc bogatsza o jakies 300 kalorii wiec zadnego odchudzania

Moja ma caly czas zimne i sine stopy i dlonie. Az sie martwilam o serducho ale robili jej natlenienie i jest w normie. Poprostu niektore dzieci tak maja i nie trzeba sie tym wcale sugerowac. Tylko tempka na karku sie liczy.

My cycamy nadal. Jutro zaczne zapisywac ale widze ze ona i godzine potrafi jesc. Slysze jak polyka wiec cos leci. A potem to chyba sciemnia ale ja nie potrafie na pewno stwierdzic czy je czy nie je Poza tym jak jej zabiore to za chwile jest piastka w buzi lub alarm. Sama nie wiem juz co robic, znowu sie bede tylko meczyc a skonczy sie mm Ale mam wisielcze nastawienie dzisiaj

Paula bedziemy jutro cycac z kciukami dla was

Ja zauwazylam ze jak sa takie mega kamienie to gorzej sobie działa laktator zdecydowanie. Dlatego przy nawale to najlepiej u mnie działało przystawianie plus ściąganie reka ile sie udało.

Nie dołuj sie, przeciez Jagódka jeszcze taka malutka! Unormuje sie kp zobaczysz a nawet jak sie skończy mm to przeciez nie trucizna. Także luz blus cycajcie spokojnie i traktuj to jako okazja do przytulenie

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Moja jeszcze nie szczególnie kumata. Chociaz juz zdecydowanie bardzoej aktywna. Juz nawet okresy po 1-1.5h czuwania jej sie zdarzają. Leży na kocyku rozgląda sie i obraca głowa za grzechocząca biedronka
Uśmiecha sie poki co całkiem nieświadomie ale i tak jest to mega urocze no ale dopiero niecałe 3tyg ma wiec nie oczekuje cudów

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Ide w kime bo jednak wycieczki za miasto z dwójka dzieci do jeszcze jakis dzieci i pełnego domu sa mega przyjemne ale i mega męczące

Dobrej nocy mamuśki, oby nasze brzdące spały jak najlepiej dzisiaj

Stary 2016-03-06, 22:25   #1305
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie jesy 21 22 stopnie. Na dzien mam body ja krotki na dlugi i polspiocby. Na noc body na krotki i pajac. Na dzien przykrywam tylko kocykiem a na noc kocyk i kolderka.
Stary 2016-03-06, 22:46   #1306
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Figa PW Ci wyślę

ja dokładnie tak samo z dietą. No i smażonych i ciężkostrawnych nie jem, ale to jak zawsze, bo nie lubim

Nie mierzę dokładnie, ale 100 ml na pewno mniej niż 10 minut. I to ściągam tylko do uczucia ulgi, ściągam jak potrzebuję gdzieś wyjść. Gdybym chciała rozkręcać laktację to metodą 7-5-3 i wtedy to już trzeba sobie sporo czasu dać

Będą meeeega kciuki!

U nas to samo, nawet moi rodzice co nie widzieli Zosi kilka dni to zauważyli. Tak już mądrze patrzy i dużo widzi

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Kiedy Was wypuścili, wczoraj?Wiesz co z tą dziewczyną po Helpie?

Jak kąpiemy to tak 22/23 stopnie nagrzewamy.

Na noc mamy 19 stopni, młoda śpi w pajacu i bodziaku z krótkim, owijam ją ściśle pieluchą flanelową bo lubi i do rożka. W dzień śpi pod kocykiem, mamy 21 stopni. W dzień nie ubieram jej pajacy, bo dla mnie to jak piżama. Więc ma body z długim+ legginsy, półśpiochy, lub jak chłodniej to body z krótkim+ na to koszulka z długim.
Wczoraj wyszlam.

Ja sie tak zlylam z dziewczynami z mojego pokoju ze jestesmy w kontakcie telefonicznym.
Dzisiaj ta dziewczyna co dostala helpa i wyladowala na ojomie pisala mi ze jutro przeniosa ja na inny oddzial albo kardiologie albo polozniczy i beda pionizowac. Wiec trzymajcie kciuki dziewczyny zeby bylo dobrze i zeby trafila na polozniczy bo coreczki na nia czekaja.

Stary 2016-03-06, 22:49   #1307
marciar7
Zakorzenienie

Trzymam za nia kckuki. Fajnie ze tak trzymacie kontakt!

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Moja ma dzis stan aktywności od 19 do teraz. W tym od 19 so 21 na cycku. Jalos malo w nich miala m nie wjem czy przez to sciaganie czy jak. Wsu mie sciagnelam 60ml tylko. Z butli mi wypila 30 a tersz cyc. I dalej nie widzi jej sie spac heh
Stary 2016-03-06, 23:00   #1308
Lola2828
Zadomowienie

Ja mam laktator jak Lamia z TT jest super szybko idzie 10 min i wszystko sciagam co jest Paulś kciuki za jutro ! Wszystko będzie dobrze Aninis kciuki dla twojej koleżanki oby szybko doszła do zdrowia U nas w domu ciepło około 22 do 24 przy kąpieli w dzień ubieram body długi rękaw i geterki albo polspiochy na noc pajacyk tylko i śpi w otulaczyku z polaru ale od pasa w dół bo nie lubi raczek a w dzień jakoś nie przykrywam kocykiem ale chyba zaczne :P
Stary 2016-03-06, 23:01   #1309
Aninis
Zakorzenienie

No to ja glupia torba wczoraj chyba za bardzo naubieralam mloda i moze bylo jej za goraco.

Moj tz pojechal do sklepu po inna butelke. Kupil z NUKa bo takie byly w szpitalu. I wrocilo moje grzeczne dziecko. Tzn. mam nadzieje ze wrocilo ;-)
Zjadla i od razu zasnela... spala bez marudzenia. Musialam ja specjalnie wybudzac o 22 do karmienia. Possala mi cyca 20 minut ...jak skonczyla i scisnelam to wyplywa kropelka wiec moze cos tam sobie wyssala. Dojadla z butli 20 ml. Bekla. Odlozylam ja. Chwile sie porozgladala i spi. Ufffff
Oby juz taka zostala prosze

A ja wlasnie sprawdzam na laktatorze tzn. chce zrobic 7-5-3.
Jestem po pierwszej serii 7 minut i uwaga JEST MLEKO 😂

Stary 2016-03-06, 23:08   #1310
marciar7
Zakorzenienie

Aninis gratki. Jest o bedzie :-D jeszcze bedziesz narzekac na nawal.
Ja mloda uspalam. Pewnie pospindo 4 wiec duje se z tz po szkl piwa :-D czuje sie jakbym je pila pierwszy raz w ukryciu przed mama :-D
Stary 2016-03-06, 23:18   #1311
lamia12344
Rozeznanie

Aninis to teraz już z górki

U nas w mieszkaniu cieplutko, bo kolo 22-23 stopni, chyba ze sloneczko przyświeci to wiecej, bo okna od południa. Młoda z reguły w body z długim i legginsach. Przykrywam grubszym kocykiem. Na noc body z krótkim i pajac i też kocyk.

Kupiłam dzisiaj karuzelę do łóżeczka i jestem nią zafascynowana bardziej niż Zuza. Ale co ja poradzę jak jest taka śliczna

Młoda spała caly dzien, teraz pomarudzila 2h i śpi, oczywiście na mnie... I tak dobrze- padla przed 1...
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 23:29   #1312
Aninis
Zakorzenienie

Po serii 7 5 3 mam odciagniete 10ml pokarmu HURRA 😆😅😊☺😂😃😄

Pytanko czy moge to podac Lilce ale dopiero za 2 godziny? Bo mam zamiar ja wybudzic do karmienia przed 2ga.
Tylko mam to dac do lodowki czy jak? Help mi

Stary 2016-03-06, 23:30   #1313
marciar7
Zakorzenienie

Mozesz. W temp pokojowej moze stwc pare h w lodowce wiecej chyba ze 2 dni. Podgrzej tylko i sprawdz na przedramieniu. Podgrzej w cieplej wodzie nie gotujacej sie
Stary 2016-03-06, 23:35   #1314
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Mozesz. W temp pokojowej moze stwc pare h w lodowce wiecej chyba ze 2 dni. Podgrzej tylko i sprawdz na przedramieniu. Podgrzej w cieplej wodzie nie gotujacej sie
Hurra

Az zglodnialam z wrazenia

Stary 2016-03-06, 23:53   #1315
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Hurra

Az zglodnialam z wrazenia

Czmu ty :-D Lilka powinna haha. Fajnie ze tyle udalo ci sie sciagnac
Stary 2016-03-07, 00:14   #1316
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:

Ja w mieszkaniu mam ciepło (mieszkam w starym bloku z miejskim ogrzewaniem) i temperatura 22-23 stopnie, ale w naszej i teraz Hani sypialni mamy nawilżacz powietrza co generuje zimna mgielke i wrażenie jest ok 20 stopni.

Jak kapiemy to w naszym maleńkim środkowym pokoju zamykam drzwi i ogrzewanie na maksa, nie wiem ile tam jest ale serio ciepło, za ciepło ogólnie by tam "żyć" myślę że może być z 25 stopni i tam kapiemy.

Mała ubiór po domu body z długim rękawem plus śpiochy lub polspiochy albo body krótki rękaw i pajac. Po kąpieli czapeczka.

Śpimy jeszcze w rozku przykryty dodatkowo kocykiem. Później rozek zamienię na kombinezonik spaniowy, ta sakiewke

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Cytat:
Wczoraj wyszlam.

Ja sie tak zlylam z dziewczynami z mojego pokoju ze jestesmy w kontakcie telefonicznym.
Dzisiaj ta dziewczyna co dostala helpa i wyladowala na ojomie pisala mi ze jutro przeniosa ja na inny oddzial albo kardiologie albo polozniczy i beda pionizowac. Wiec trzymajcie kciuki dziewczyny zeby bylo dobrze i zeby trafila na polozniczy bo coreczki na nia czekaja.

Kciuki dla niej!

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

Cytat:
Aninis gratki. Jest o bedzie :-D jeszcze bedziesz narzekac na nawal.
Ja mloda uspalam. Pewnie pospindo 4 wiec duje se z tz po szkl piwa :-D czuje sie jakbym je pila pierwszy raz w ukryciu przed mama :-D
Haha smacznego

Cytat:
No to ja glupia torba wczoraj chyba za bardzo naubieralam mloda i moze bylo jej za goraco.

Moj tz pojechal do sklepu po inna butelke. Kupil z NUKa bo takie byly w szpitalu. I wrocilo moje grzeczne dziecko. Tzn. mam nadzieje ze wrocilo ;-)
Zjadla i od razu zasnela... spala bez marudzenia. Musialam ja specjalnie wybudzac o 22 do karmienia. Possala mi cyca 20 minut ...jak skonczyla i scisnelam to wyplywa kropelka wiec moze cos tam sobie wyssala. Dojadla z butli 20 ml. Bekla. Odlozylam ja. Chwile sie porozgladala i spi. Ufffff

GRATULACJE!!! Widzisz udało się

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

Cytat:

Pytanko czy moge to podac Lilce ale dopiero za 2 godziny? Bo mam zamiar ja wybudzic do karmienia przed 2ga.

Poza lodówka chyba z 4 h, w lodówce nie wiem ale 8-12? Okolo

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

Laski pomocy. Obcinalam okruszkowi paznokcie u rąk i ciachnelam jej skórkę na kciuku nie poleciała krew ale widać "mięso" jakkolwiek brutalnie to zabrzmi, nie ma tragedii ale no ma otwarta skórkę... Uważałam bardzo a tu na dosłownie ostatnim paznokciu jaki ciachalam się zdarzyło

I co teraz? Nic? Po prostu kontrolować to miejsce?

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 00:37   #1317
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam za nia kckuki. Fajnie ze tak trzymacie kontakt!

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Moja ma dzis stan aktywności od 19 do teraz. W tym od 19 so 21 na cycku. Jalos malo w nich miala m nie wjem czy przez to sciaganie czy jak. Wsu mie sciagnelam 60ml tylko. Z butli mi wypila 30 a tersz cyc. I dalej nie widzi jej sie spac heh
Twarda sztuka : D

Cytat:

A co taka zdziwiona ? mówiliśmy ze będziesz miała jeszcze nawal i wszystko na dobrej drodze cierpliwości

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Aninis to teraz już z górki

U nas w mieszkaniu cieplutko, bo kolo 22-23 stopni, chyba ze sloneczko przyświeci to wiecej, bo okna od południa. Młoda z reguły w body z długim i legginsach. Przykrywam grubszym kocykiem. Na noc body z krótkim i pajac i też kocyk.

Kupiłam dzisiaj karuzelę do łóżeczka i jestem nią zafascynowana bardziej niż Zuza. Ale co ja poradzę jak jest taka śliczna

Młoda spała caly dzien, teraz pomarudzila 2h i śpi, oczywiście na mnie... I tak dobrze- padla przed 1...

A jaka karuzele masz ?

Cytat:

Pewnie ze możesz podać tylko podgrzej trochę do 12 h można przechowywać

Cytat:
Ja w mieszkaniu mam ciepło (mieszkam w starym bloku z miejskim ogrzewaniem) i temperatura 22-23 stopnie, ale w naszej i teraz Hani sypialni mamy nawilżacz powietrza co generuje zimna mgielke i wrażenie jest ok 20 stopni.

Jak kapiemy to w naszym maleńkim środkowym pokoju zamykam drzwi i ogrzewanie na maksa, nie wiem ile tam jest ale serio ciepło, za ciepło ogólnie by tam "żyć" myślę że może być z 25 stopni i tam kapiemy.

Mała ubiór po domu body z długim rękawem plus śpiochy lub polspiochy albo body krótki rękaw i pajac. Po kąpieli czapeczka.

Śpimy jeszcze w rozku przykryty dodatkowo kocykiem. Później rozek zamienię na kombinezonik spaniowy, ta sakiewke

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Kciuki dla niej!

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

Haha smacznego

GRATULACJE!!! Widzisz udało się

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

Poza lodówka chyba z 4 h, w lodówce nie wiem ale 8-12? Okolo

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

Laski pomocy. Obcinalam okruszkowi paznokcie u rąk i ciachnelam jej skórkę na kciuku nie poleciała krew ale widać "mięso" jakkolwiek brutalnie to zabrzmi, nie ma tragedii ale no ma otwarta skórkę... Uważałam bardzo a tu na dosłownie ostatnim paznokciu jaki ciachalam się zdarzyło

I co teraz? Nic? Po prostu kontrolować to miejsce?
Może zdezynfekowac ? Trudno tak jak się nie widzi...

Stary 2016-03-07, 00:50   #1318
Aninis
Zakorzenienie

Esor ja bym po prostu octaniseptem psikala

Moją Lilke ciachneli skalpelem na policzku podczas "wydobycia". Niczym tego nie traktuje specjalnie a ladnie sie goi. Przemywam i kremuje to miejsce jak reszte buzki

Stary 2016-03-07, 02:18   #1319
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Nikt nie cyca ?

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 02:25   #1320
Lola2828
Zadomowienie

Jaa cycam haha

---------- Dopisano o 02:25 ---------- Poprzedni post napisano o 02:24 ----------

Aninis super że pokarm jest ) Esor my na początek nie obcinamy tylko pilniczkiem jadę bezpieczniej , psikaj octeniseptem zaraz się zagoi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości