|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
Esor napisz do mnie na fb prywatna wiadomośc to ci odeśle pozniej info o usg bioderek - wczoraj ta babka co była dała mi namiary na trzy miejsca ponoc super specjaliści i wszedzie poniżej 100zl. Teraz jade autem do krk wiec nie mam jak sprawdzic
Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Ja nie jem tych kilku rzeczy głownie dlatego ze Lilke męczą gazy a ponoc po mleku i czekoladzie jeszcze większe. Kawy ne pije bo jakoś nir mam potrzeby Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Ja drugi dzień nie jem nabialu. I musze powiedziec jest lepiej :-\ jutro sprobuje zjesc cos z nabialu i zobaczymy. Czy to dziala espumisan czy brak nabialu..
|
#1293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a model Avent Natural tak jak piszesz elektryczny szkoda kasy
|
|
#1294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma 3 poziomy mocy i wydaje mi się dobry... poza tym ze nie mam mleka ;-) Moja Lilka zrobila o 16 taka kupe ze poszlo az w nogawke. Nakarmilam ja z nowej butelki po ktora tz pojechal do sklepu... i od tamtej pory spi tak grzecznie jak w szpitalu. Jadla o 7. 9. 13. 16. Teraz czekam az sie obudzi a ja w koncu odzylam bo pospalam 3h. Mam nadzieje ze to ta kupa ja tak meczyla. Dziewczyny jaka macie temperature w pokoju w ktorym dziecko spi i w ktorym je przebieracie? I w co ubieracie dziecko w domu? Przykrywacie kocykiem? Kolderka? Zawijacie w rozek? Czy lezy sobie w samym ubranku? A jaka temperatura powinna byc jak sie kąpie? Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#1295 |
|
Rozeznanie
|
U nas dzisiaj dużo lepiej. Malutka po tym sab simplexie zaczela bez wysilku robić kupe i mniej sie pręży. Zobaczymy jak w nocy.
Marcia ja laktator mam ręczny z tomme tipee i w 3 minuty mam 50 ml. Ale ściągam tylko jak mam zbyt pełną pierś. Generalnie jestem z niego strasznie zadowolona. Esor nie ma co ograniczać sie z jedzeniem. Maluch wyciaga naprawdę sporo. Ja w poprzedniej ciąży z 30 kg na plusie zeszlam w 3 miesiące. Teraz jedząc normalnie juz mam - 13... Ja na usg bioderek mam skierowanie od pediatry co prawda będziemy musieli kawałek podjechać ale zawsze to cos ![]() Idę drzemać jakby malutkiej cos sie odwidzialo spanie jednak... |
|
|
|
#1296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam w całym mieszkaniu 22 stopnie w dzien (około) i w nocy lekko obniżam do 20-21. W dzien to zazwyczaj body długi rękaw i półsuchy lub body bez rękawów i na to pajac. Na noc pajac i wkładam do śpiworka bez rękawów pokarmowego. W dzien jak spi to przykrywam kocykiem. Do kąpieli probuje nagrzać ale to rożnie wychodzi i zazwyczaj nie mam cieplej niz 23 Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Polspiochy miało byc ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#1297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja ma body dlugi rekaw i pojspiochy. Albo samego pajaca. I przykrywam kocykiem jak spi. A i tak zdarza sie ze ma zimne raczki jak wyciagnie je spod koca :/ moze ona taka cieplolubna jest. A nie napisalam Wam jeszcze ze moje koty sa w szoku. Obwachaly Lilke i obserwuja z oddali... A wczoraj w nocy jak Lilka sie tak darla to jeden z moich kotow przylecial do mnie i zaczal na nia warczec i syczec :/ Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
body i spodenki lub polspiochy i kocyk na dzień noc pajac i rożek minky kapie przy tej samej temp nie podgrzewać nic w wyższej temperaturze maluchowi będą zwęża się drogi oddechowe w noska i będzie miał sapke akurat jak pediatra była tak miał i kazała obniżyć temperaturę no i nawilżacz mam w pokoju nie patrz na rączki ze zimne tylko na karku sprawdzaj temperaturę mój też ma zimne ale nie zawsze nie ma co przegrzewac malucha
|
|
#1299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam na sr mówili zeby nigdy po stopach i rekach nie oceniać czy dziecku ciepło bo krążenie w tych miejscach jeszcze nie pracuje jak trzeba. Sprawdzaj czy ma ciepły karczek najzdrowsza temp to 18 do 22 w dzien i ciut chłodniej w nocy. Lepiej dołożyć warstwę ubrania niz grzać bardziej. Moja Lilka tez ma czasem zimne raczki mimo zr cała mega rozgrzana Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#1300 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Figa PW Ci wyślę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
Kiedy Was wypuścili, wczoraj?Wiesz co z tą dziewczyną po Helpie? Jak kąpiemy to tak 22/23 stopnie nagrzewamy. Na noc mamy 19 stopni, młoda śpi w pajacu i bodziaku z krótkim, owijam ją ściśle pieluchą flanelową bo lubi i do rożka. W dzień śpi pod kocykiem, mamy 21 stopni. W dzień nie ubieram jej pajacy, bo dla mnie to jak piżama. Więc ma body z długim+ legginsy, półśpiochy, lub jak chłodniej to body z krótkim+ na to koszulka z długim.
|
|
#1301 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Ja mam laktator canpol easy start i jest rewelacyjny są 3 poziomy szybki naturalny i mocny tym ostatnim ściągam najszybciej duża ilość. My przeszliśmy z nakładek na cyca bo w ten sposób wygodniej i mały nie łyka powietrza a ze wyciągnął mi już sutki to się udało czasem ma problem załapać cyca to robie faldke i mu pomagam i się w końcu udaje ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
|
|
#1302 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Moje cyce sa jakies glupie, ani reka, ani laktatorem, poprostu nie i juz. Inna polozna w szpitalu powiedziala mi dzisiaj ze napewno nie moge sciagnac bo jeszcze mi mleko nie przyszlo - no to coekawe dlaczego mam cyce dwa rozmiary wieksze i kamienie ![]() Cytat:
i dieta przy kp powinna byc bogatsza o jakies 300 kalorii wiec zadnego odchudzania ![]() Cytat:
My cycamy nadal. Jutro zaczne zapisywac ale widze ze ona i godzine potrafi jesc. Slysze jak polyka wiec cos leci. A potem to chyba sciemnia ale ja nie potrafie na pewno stwierdzic czy je czy nie je Poza tym jak jej zabiore to za chwile jest piastka w buzi lub alarm. Sama nie wiem juz co robic, znowu sie bede tylko meczyc a skonczy sie mm Ale mam wisielcze nastawienie dzisiaj ![]() Paula bedziemy jutro cycac z kciukami dla was ![]() ![]()
|
||||
|
|
|
#1303 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;lt;3
Mój też już się mądrze patrzy rozgląda się za mną jak odchodzę od łóżeczka np i poznaje tez moja mamę
dziś 2 razy się umiechnal jak robiłem głupie miny ale to pewnie nieświadomie ale co tam wmawia se ze do mnie ![]() Tż dziś pojechał do smyka i kupił zezaczek bujaczek smyki baby bouncer jest od 0 do 14 kg ma pozycję leżąca o polsiedzaca ma wibracje światełka melodyjki i się buja. Małemu dziś się spodobało położyłam go na trochę kosztował 230zl ale naprawdę fajny jest masywny i mam nadzieje ze nam posłuży ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Mały od 7 rano do 10 stękał bo kupy nie mógł zrobić ale w końcu poszło i pojechaliśmy do jednej restauracji zamówić catering na chrzciny i rpzwiezlismy zaproszenia. Później mieliśmy gości. Mały po takich wrażeniach śpi twardo idę wiec tez w kime kolo 1 będzie pewnie pobudka.
|
#1304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zauwazylam ze jak sa takie mega kamienie to gorzej sobie działa laktator zdecydowanie. Dlatego przy nawale to najlepiej u mnie działało przystawianie plus ściąganie reka ile sie udało. Nie dołuj sie, przeciez Jagódka jeszcze taka malutka! Unormuje sie kp zobaczysz a nawet jak sie skończy mm to przeciez nie trucizna. Także luz blus cycajcie spokojnie i traktuj to jako okazja do przytulenie Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Moja jeszcze nie szczególnie kumata. Chociaz juz zdecydowanie bardzoej aktywna. Juz nawet okresy po 1-1.5h czuwania jej sie zdarzają. Leży na kocyku rozgląda sie i obraca głowa za grzechocząca biedronka ![]() Uśmiecha sie poki co całkiem nieświadomie ale i tak jest to mega urocze no ale dopiero niecałe 3tyg ma wiec nie oczekuje cudów ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Ide w kime bo jednak wycieczki za miasto z dwójka dzieci do jeszcze jakis dzieci i pełnego domu sa mega przyjemne ale i mega męczące ![]() Dobrej nocy mamuśki, oby nasze brzdące spały jak najlepiej dzisiaj ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#1305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie tak zlylam z dziewczynami z mojego pokoju ze jestesmy w kontakcie telefonicznym. Dzisiaj ta dziewczyna co dostala helpa i wyladowala na ojomie pisala mi ze jutro przeniosa ja na inny oddzial albo kardiologie albo polozniczy i beda pionizowac. Wiec trzymajcie kciuki dziewczyny zeby bylo dobrze i zeby trafila na polozniczy bo coreczki na nia czekaja. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam za nia kckuki. Fajnie ze tak trzymacie kontakt!
---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Moja ma dzis stan aktywności od 19 do teraz. W tym od 19 so 21 na cycku. Jalos malo w nich miala m nie wjem czy przez to sciaganie czy jak. Wsu mie sciagnelam 60ml tylko. Z butli mi wypila 30 a tersz cyc. I dalej nie widzi jej sie spac heh
|
#1308 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam laktator jak Lamia z TT jest super szybko idzie 10 min i wszystko sciagam co jest
Paulś kciuki za jutro ! Wszystko będzie dobrze Aninis kciuki dla twojej koleżanki oby szybko doszła do zdrowia U nas w domu ciepło około 22 do 24 przy kąpieli w dzień ubieram body długi rękaw i geterki albo polspiochy na noc pajacyk tylko i śpi w otulaczyku z polaru ale od pasa w dół bo nie lubi raczek a w dzień jakoś nie przykrywam kocykiem ale chyba zaczne :P
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
No to ja glupia torba wczoraj chyba za bardzo naubieralam mloda i moze bylo jej za goraco.
Moj tz pojechal do sklepu po inna butelke. Kupil z NUKa bo takie byly w szpitalu. I wrocilo moje grzeczne dziecko. Tzn. mam nadzieje ze wrocilo ;-) Zjadla i od razu zasnela... spala bez marudzenia. Musialam ja specjalnie wybudzac o 22 do karmienia. Possala mi cyca 20 minut ...jak skonczyla i scisnelam to wyplywa kropelka wiec moze cos tam sobie wyssala. Dojadla z butli 20 ml. Bekla. Odlozylam ja. Chwile sie porozgladala i spi. Ufffff Oby juz taka zostala prosze A ja wlasnie sprawdzam na laktatorze tzn. chce zrobic 7-5-3. Jestem po pierwszej serii 7 minut i uwaga JEST MLEKO 😂 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
Aninis gratki. Jest o bedzie :-D jeszcze bedziesz narzekac na nawal.
Ja mloda uspalam. Pewnie pospindo 4 wiec duje se z tz po szkl piwa :-D czuje sie jakbym je pila pierwszy raz w ukryciu przed mama :-D
|
#1311 |
|
Rozeznanie
|
Aninis to teraz już z górki
![]() U nas w mieszkaniu cieplutko, bo kolo 22-23 stopni, chyba ze sloneczko przyświeci to wiecej, bo okna od południa. Młoda z reguły w body z długim i legginsach. Przykrywam grubszym kocykiem. Na noc body z krótkim i pajac i też kocyk. Kupiłam dzisiaj karuzelę do łóżeczka i jestem nią zafascynowana bardziej niż Zuza. Ale co ja poradzę jak jest taka śliczna ![]() Młoda spała caly dzien, teraz pomarudzila 2h i śpi, oczywiście na mnie... I tak dobrze- padla przed 1... |
|
|
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
Po serii 7 5 3 mam odciagniete 10ml pokarmu HURRA 😆😅😊☺😂😃😄
Pytanko czy moge to podac Lilce ale dopiero za 2 godziny? Bo mam zamiar ja wybudzic do karmienia przed 2ga. Tylko mam to dac do lodowki czy jak? Help mi Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
Mozesz. W temp pokojowej moze stwc pare h w lodowce wiecej chyba ze 2 dni. Podgrzej tylko i sprawdz na przedramieniu. Podgrzej w cieplej wodzie nie gotujacej sie
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1316 | |||||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Jak kapiemy to w naszym maleńkim środkowym pokoju zamykam drzwi i ogrzewanie na maksa, nie wiem ile tam jest ale serio ciepło, za ciepło ogólnie by tam "żyć" myślę że może być z 25 stopni i tam kapiemy. Mała ubiór po domu body z długim rękawem plus śpiochy lub polspiochy albo body krótki rękaw i pajac. Po kąpieli czapeczka. Śpimy jeszcze w rozku przykryty dodatkowo kocykiem. Później rozek zamienię na kombinezonik spaniowy, ta sakiewke ![]() ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
udało się ![]() ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Cytat:
Poza lodówka chyba z 4 h, w lodówce nie wiem ale 8-12? Okolo ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Laski pomocy. Obcinalam okruszkowi paznokcie u rąk i ciachnelam jej skórkę na kciuku I co teraz? Nic? Po prostu kontrolować to miejsce?
|
|
#1317 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mówiliśmy ze będziesz miała jeszcze nawal i wszystko na dobrej drodze cierpliwości Cytat:
A jaka karuzele masz ? Cytat:
Pewnie ze możesz podać tylko podgrzej trochę do 12 h można przechowywać Cytat:
|
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
Esor ja bym po prostu octaniseptem psikala
![]() Moją Lilke ciachneli skalpelem na policzku podczas "wydobycia". Niczym tego nie traktuje specjalnie a ladnie sie goi. Przemywam i kremuje to miejsce jak reszte buzki Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
Nikt nie cyca ?
|
#1320 |
|
Zadomowienie
|
Jaa cycam haha
![]() ---------- Dopisano o 02:25 ---------- Poprzedni post napisano o 02:24 ---------- Aninis super że pokarm jest ) Esor my na początek nie obcinamy tylko pilniczkiem jadę bezpieczniej , psikaj octeniseptem zaraz się zagoi
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:33.

Moje cyce sa jakies glupie, ani reka, ani laktatorem, poprostu nie i juz. Inna polozna w szpitalu powiedziala mi dzisiaj ze napewno nie moge sciagnac bo jeszcze mi mleko nie przyszlo - no to coekawe dlaczego mam cyce dwa rozmiary wieksze i kamienie 

Aninis kciuki dla twojej koleżanki oby szybko doszła do zdrowia