![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Agata wow, podziwiam. Musiałaś w to włożyć tyle pracy, ja bym zaniemogła na starcie. Dla mnie ciasteczka z kupnego ciasta francuskiego to było wyzwanie , co innego przed ciażą
![]() Kalpana kilka osób mi mówiło, że bóle krzyżowe częściej występują przy synkach, ciekawe czy coś w tym jest ![]() pospałam dziś w dzień więc pewnie czeka mnie dłuuga noc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Rozeznanie
|
Ojej Dziewczyny tyle miłych słów, cytowałam TŻ niektóre Wasze posty, to aż sie zawstydził, ale cieszył sie bardzo
![]() Co do talentu Agaty, to będę pierwsza klientką ![]() ![]() Menu na babyshower mnie powaliło i cała otoczka... No bosko po prostu ![]() Kejka---/ śliczny kącik i na pewno Mikiemu bedzie sie tam słodko spało ![]()
![]() |
#423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja taka dupa kosmetyczna jestem...tzn inaczej-pielęgnacyjna. Ja dobie nawet pilingow nie robie, ani maseczek...nic. Włosy tylko szampon i odżywka. Na ryjek krem wirczorem, rano nie zawsze. Nie mam nic przeciwzmarszcowego...nic pod oczy nie używam... Nie robie żadnych maseczek, nie olejuje włosów ani paznokci.../moze czas zacząć takie rzeczy robic ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Zadomowienie
|
Do dziewczyn które miały ktg i wyszly im skurcze..
U mnie najwyzsza wartość to 36, w zasadzie na poziomie 20 oscylowal zapis, ale w trakcie zapisu mialam kilka tych moich twardnien brzucha-podejrzewam ze to skurcze braxtona, ale myślałam ze to silniej pokaze na ktg, z tego co pamiętam kejka miałaś skurcze kolo 70? Mogłabyś opisać jaki bol im towarzyszyl? Bo mnie te napinki w sumie nie bola, czuje tylko ze brzuch jest caly twardy... Ciągle się tymi skurczami przejmowalam a wychodzi na to, ze skoro nie dochodza nawet do 40 to pikus. W największych skurczach porodowych ile mniej więcej wykazuje ktg?
#425 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kupujesz olejki. Ja polecam z rossmanowskiej Alterry, babydream. Można też je mieszać ze sobą i dodać np. olejku migdałowego itp. Zobaczysz po pazurkach co lubią. Ja do olejowania kupiłam buteleczkę z kroplomierzem, żeby mieć gdzie mieszankę trzymać i łatwiej się nakładało olejek na pazurki. Mieszankę nakładasz na płytkę (dobrze jest też nałożyć pod wystającą część paznokcia) i zostawiasz, a później wmasowujesz. Najlepiej robić to wieczorem przed spaniem, a jeśli paznokcie są w opłakanym stanie to nawet kilka razy dziennie. Także nic trudnego. Tylko trzeba być systematycznym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No nie powinno się używać nic z formaldehydem. Od razu się nic nie stanie jak użyjesz kilkarazy,ale jak możesz to unikaj ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Raczkowanie
|
Obejrzałam bajkę. Ratatuj.
Bardzo fajna. Cieszę się ze z synkiem będę mogła od Nowa obejrzeć wszystkie bajki ![]() Jutro wizyta na 10 ciekawe co mi powie ginekolog. Już się nie mogę doczekać. A teraz idę spać. Dobranoc ![]() Mam nadzieję że ta nic minie wam szybko bez boleśnie cała przespana. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#428 | |||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do prezentów dla mamy i maluszka, to w szpitalu jak ktoś nas jeszcze odwiedzał, to i mi przynosił, czy sok, czy balsam czasmi jakiś, takie rzeczy i dla malucha, w domu już tyko dla dziecka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() na obiad ostatnio króluje u mnie szpinak, ostatnio makaron ze szpinakiem i kurczakiem, wczoraj pizza z sosem szpinakowym zamiast pomidorowego ![]() jeszcze zupe mam w planie ![]() Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pół forum płacze :0 ---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Agata nie mogę się napatrzeć na te Twoje przygotowanie imprezy. gdzie zamawiałaś te kiliszki do przystawek? rewelacja ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Zadomowienie
|
Agata super! Też uważam ze powinnaś się zajmować takimi rzeczami
![]() A przepis zapisuje ![]() Jowita czym dokładnie olejowalas? Tabaska ja nie mam pojęcia. .. miałam dwa ktg ale nic mi nie powiedzieli tylko ze ok. Jowita juz doczytałam nt olejków ![]() ![]()
#431 | |
Wtajemniczenie
|
Kurde mam pospane...wrrr
![]() ![]() Opowiadalam Wam nie raz o moim braciszki de.bilu. Bumerang wrocil wczoraj do domu, przyszla wiosna wiec baba go juz nie potrzebuje. Rece na nich opadaja. Zrobila sobie "dzien kobiet", wrocila na☠☠☠. o 4 podobno i powiedziala ze go zdradzila a on zrobil afere. Wezwala policje, a ze in ma niebieska karte ktora sama osobiscie mu zakladalam to go wzieli na posterunek na 24h. Zabilabym gn.ja wiecie?! ![]() ![]() Cytat:
To braxton-hicks na pewno ![]() ![]() Ja mialam nawet okolo 80 % z tego co pamietam i wtedy czulam mocne twardnienie ...opisalabym od samej pipki, do cyckow i od biodra do biodra. Kamien, oddychac bylo ciezko, ale byly zbyt czeste i niektore bolesne...uwaga...w tylku ![]() Takze swoimi mozesz byc spokojna mysle ![]() ![]() RoseLady tak, najlepiej po porodzie- chyba ze brzusio Ci nie przytyl za bardzo i widzisz ile Ci zejdzie od razu. U mnie juz wiem ze S bedzie potrzebne i taki pas mam. Pozniej wrzuce link bo z telefonu nie moge , nie wiem czemu ![]()
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
RoseLady
Proszę. Właśnie.Zauważyłam ulotkę w środku, że w tym się nie ćwiczy. No ale jeszcze nie zagłębiałam się w temat :p zakłada się go przez nogi
#433 |
Wtajemniczenie
|
MiniMonix firma nie zaleca cwiczen, ale lekarze juz tak
![]() ![]()
#434 | |
Zakorzenienie
|
Hejoooo, tez miałam kiepska noc... Wstawałam 2 razy siku, ale potem nie mogłam długo zasnąć. Tak jakby mnie nogi bolały i przebierałam nimi długo, zanim znów zasnęłam. No i 5.20 budzik
![]() Potem o 6 obudziliśmy dzieci, maz włączył mega głośno muzę zeby sie obudzili :P uświadomiliśmy sobie, ze to ostatnie takie dni, ze możemy sobie rano głośno muzykę puścić ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Takie skurcze to ja mam wlasnie od jakiegoś czasu i na to mi gin dał ten fenoterol wziewny. Ale bo ja wiem czy cos pomaga... Jak miałam, tak mam i to dość często :/ mam nadzieje, ze nie każe mi iść do szpitala jeszcze, nie mam czasu :P ![]() ![]() Czytałam, ze te braxtony wlasnie nie maja bolec, tylko takie durnowate uczucie jest. I przechodzi po zmianie pozycji. Ja mam najgorsze w pozycji półleżącej. Trawka od kilkunastu sekund do minuty. Robi sie dziwnie ciepło na brzuchu, on cały twardnieje i puszcza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#436 |
Zakorzenienie
|
Myśmy kupili jednemu brzdącowi i okazał się absolutnym hitem. Najfajniej reagował jak się aktywowało wibracje i przykładało mu do policzka. Zamierał i wyglądał tak->
![]() Malos, wymęczyłaś biednego chłopa ![]() ![]() ![]() U nas wyszło trochę śmiesznie, bo: a) wiedziałam, że TŻ ma obiecany pierścionek od babci. Pojechał do babci, gadam z nią na Skype a babcia nagle: "Wiesz, bo tutaj K. ma pierścionek zaręczynowy dla Ciebie, także się nie martw i nie denerwuj, bo on go weźmie". Dobrze, że TŻ mi powiedział wcześniej, bo mówił, że mu nogi zmiękły jak babcię usłyszał b) pojechaliśmy na weekend w góry i jak nigdy chciałam być miła i zaczęłam rozpakowywać torbę. A tu na górze koszulka jakaś taka zawinięta, więc chciałam ją złożyć i pierścionek wypadł na podłogę ![]() c) na drugi dzień rano (TŻ oświadczył się późnym wieczorem jak wróciliśmy po całym dniu wycieczkowania bo nie było odpowiedniego momentu ![]() ![]() Wczoraj nasz stan posiadania powiększył się o: 1) wózek gondolowo-spacerowy (leciutki i bardzo ładny, będzie na wyjazdy bo cały zajmuje mniej miejsca niż nasz stelaż. A mojego Taco będę mieć na hardcorowe chodniki wrocławskie) 2) wór ubrań chyba aż do 2 roku (3 pozostałe TŻ zostawił, bo różowe) 3) krzesełko do karmienia (i to takie fajne, że można dopasowywać wysokość) 4) fotelik samochodowy o-25 kg (albo i więcej, musimy sprawidzić dokładniej), bardzo solidny 5) komplet pościeli do łóżeczka plus baldachim ze stelażem 6) łóżeczko (z szufladą ![]() 7) zestaw pieluch tetra i flanela 8) kocyk z naszytą krówką ![]() 9) zestaw zabawek FP 10) wanienkę 11) materac (i tak będziemy kupować nowy do łóżeczka w domu, ale ten jak będzie w dobrym stanie to podrzucimy ten do babci, i będzie na te dwa-trzy tygodnie w roku, które będzie tam Olka spała)... I chyba jeszcze jakieś drobiazgi... Bliscy znajomi TŻta potrzebowali opróżnić piwnicę i wszystko nam oddali. A pojechał po łóżeczko...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes Edytowane przez Linaewen Czas edycji: 2016-03-07 o 07:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Rozeznanie
|
Heja z rana dzisiaj zaczynamy 34 tydzień a ja mam wrażenie że pekam. Brzuch mam maly ale piłka się zrobiła i wszystko Tak mnie ciągnie masakra. Mały tyłek pod zebrami ulokowal i w najlepszectam mu wygodnie. Nie wiem gdzie w środku mieści się dziecko i reszta
![]() ![]() Już śpię na plecach tylko bo tak jedynie usypiam a mały wtedy się nie kotluje wiem że niby nie wolno ale u nas to się sprawdza. W dzień leżę na lewym boku i w nocy czasami się przekrece na siłę aby na kilkanaście minut żeby nie było.
#438 |
Zakorzenienie
|
Linaewen
Dobra historia haha ![]()
#439 |
Zakorzenienie
|
Nie, on był akurat w łazience. Starałam się udawać, że nic nie zauważyłam i tylko mi koszulka wypadła na podłogę (rzuciłam na pierścionek i uciekłam na łóżko poczytać), ale rozpakowanie reszty zostawiłam jemu
![]()
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
![]() ![]() |
![]() |
#440 | ||||
Zakorzenienie
|
Nie zapisałam się na jogę
![]() A wczoraj tak zwlekałam bo chciałam mieć pewność, że przeszło mi to przeziębienie i potem zapomniałam. Wczoraj cały dzień do 24 robiłam "ważne rzeczy" brrr... już na oczy nie widziałam jak szłam spać . Skończyłam album, zamówię go zaraz. Przetłumaczyłam długi tekst dla męża do pracy ![]() Obiad, ciastka i inne takie i zeszło. Na obiad zrobiłam burgery ![]() Dziś też czeka mnie dużo zadań. Muszę je pokończyć po kolei by mieć w końcu wszystko co zaplanowałam zrobione. SNY jesu jakąś noc miałam pierdzielniętą. Dużo snów miałam. Na szczęście nie pamiętam ich dokładnie, ale jeden był okropny! Śniło mi się, że się obudziłam i szłam do wc i nie pamiętam dokładnie, ale duchy byly w przedpokoju - bardzo dużo ludzi, takich smutnych, bez życia, wróciłam z płaczem do łóżka i mówię do męża, że nie pójdę, że się boję. Tak się bałam, że płakałam ze strachu. No i się obudziłam.... strach był w całym moim ciele, czułam go całą sobą = ale siku też musiałam pójść heheh. I poszłam do tego wc walcząć z absurdalnym uczuciem mojego ciała i na tym wc trzęsłam się ze strachu jak galareta tłumacząc sobie już przebudzona, że to czysta głupota. Ale no ... dziękuję za takie przyjemności hehhe ![]() Cytat:
![]() ![]() a i dzięki za info odnośnie tych dodatkowych rzeczy! Tak muszę to mieć na uwadze ![]() ![]() Cytat:
A brat .. ech, moja mama miała brata świra- ale babcia kopnęła go w dupę, powiedziała mu, że jest dorosły i sam się sobą musi zająć. Jak przyjeżdżał o odwiedzał siostrę lub brata lub babcię lub kogokolwiek to tylko pożyczał pieniądze. ZAWSZE. Żon miał kilka , Ukrainkę, i z nią ma syna (którego nie znam i nie chcę znać, zrobił sobie dziecko i jest w więzieniu chyba za kradzież hm) Potem Polkę, i z nią też ma dziecko, a potem jak się rozwodził to ona mu wykrzyczała, że to dziecko to nie jego. Ale no kto to wie. Ogólnie porażka ![]() może by dobrze jemu to zrobiło jakby i Twoja rodzina przestała o niego "dbać". Cytat:
![]() ale teściowa mi je zepsuła bo ona takie właśnie praktykuje tyle, że puszcza disco polo, którego ja nie cierpię. Więc zaczynanie dnia od takiej muzyki wprowadza mnie nie w ten nastrój co trzeba hehe A co do baniek - ja stosowałam przez pewien czas, codziennie wieczorem przy kąpieli. Rezultatów nie widziałam - jedynie powyłaziły mi naczynka w okolicy ud i pupy. Przestałam. Moja mama chodziła na takie masaże do koleżanki masażystki i po samym masażu bańką też nie mała jako tako rezultatów - ale jak dołożyła jej masaż limfatyczny (drenaż) to wtedy zaczęło być widać róznicę. Tyle, że ona ją masowała pól godziny! Ja się masowałam z 5 minut max, wiesz - ile można stać pod prysznicem masować się tą bańką ![]() CO do cellulitu jeszcze, już kiedys pisałam ![]() ![]() wiec ja wracam do tego na sto procent! rozciągałam się 2 razy dziennie przez prawie pół roku, nie wiem kiedy znikło dokładnie, zaczęłam treningi i rozciąganie w styczniu, a w czerwcu zobaczyłam, że nic nie mam. ![]() Cytat:
![]() A wasze auto przypomina mi auto cyganów, które widziałam pod tesco ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry. Zaraz jadę na badania.
Już umyta ubrana. Ciekawe czego się dowiem dziś. Według ginekologa miałam wytrzymać miesiąc już z tego dwa tygodnie minęły. Więc w zasadzie blisko blisko. |
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
Haha fajną musiałaś mieć minę :p
#443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja osobiście śpię cały czas na prawym. Na lewym .... mogę pomarzyć... MOCNY KOPNIAK ![]() Jak się tak źle czułam w sobotę, leżałam pod kocem i spałam, to ścierpła mi prawa ręka. Myślę sobie, nie no, koniec, kładę się na lewy bok -córka jakoś się dostosuje. Taaaaaaaaaaa Tak mnie pierdzielnęła w jajnik, że aż mi zadzwoniło w uszach a przed oczami mgła. Potem mi pulsował jeszcze z pare minut. Wczoraj jak zasypiałam, leżę wygodnie na prawym, jej też wygodnie, bo spaceruje sobie stopami po moim lewym. Normalnie jakby biegała po mojej skórze ![]() I tak myślę, och jak cudownie się rusza i w ogóle a tu przebiegła zaczynając gdzieś od góry brzucha i dotarła do jajnika przy czym tak go walnęła, że aż usiadłam cała spocona. Potem leżałam cała w strachu nie pewna czy zaraz znów nie dostanę. ![]() Moja córa ogólnie ma stopy blisko głowy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I co to oznacza, że za 2 tyg urodzisz? Mi też tak lekarz powiedział, i tez od dziś zostały mi 2 tygodnie, ale ja wiem, że to z przymrużeniem oka, i na pewno nie rodzę. Sorry ale 37 tydz to za wcześnie. Witam. Dziś wizytę mam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Zakorzenienie
|
U mnie zaręczyny były trochę z zaskoczenia. Trochę, bo podejrzewałam to i owo
![]() ![]()
#446 |
Raczkowanie
|
Nie Lulka nie. Ze tyle mam małego trzymać w brzuchu i nie puszczać. A potem lepiej trzymać Ale jak już by się uparł że chce mnie poznać to już bez stresu mu pozwolić na to. Więc wychodzi na to że po tych dwu tygodniach może chcieć już wyjść. Wolę się nastawić na wszelki wypadek.
Ja to tak mówię że bym chciała by już wyszedł. Ale w zasadzie lepiej by został. Poli mój to tylko wpycha nóżki w żebra. Ale jeszcze nie dostałam kopa mocnego w narząd. ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Tylko ze mi brzuch już na kolana spadł. Ponoć to znaczy ze już tuż tuż. Ale się nie znam. A co do dzisiejszej nocy to kiepska miałam. Bardzo szybko dretwail mi bok na ktorym się położyłam. Bo Samuelowi nie wadzi żaden bok jedynie ja się dusze jak leżę na plecach. Ciężko dziś było spać. Jeszcze mi się tak przypomniało. Zobaczyłam co napisali mi na wypisie ze szpitala. Ze nie potwierdzają wyników badań ginekologa i jego zaleceń. Ciekawe co on dziś na to powie jak to zobaczy. Edytowane przez NetaC Czas edycji: 2016-03-07 o 08:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
NetaC
Jak masz brzuch na kolanach, to chyba ciężko ci się chodzi? ![]()
#448 | |
Zakorzenienie
|
MALOS! Dzięki Tobie spędziłam wczoraj cudowne popołudnie z mężem hehhe
![]() ![]() ![]() Bo tak mi się sentymenty włączyły, przypomniałam sobie nasze zaręczyny ![]() ![]() ![]() Więc mieliśmy długie leniwe cudowne popołudnie w swoich ramionach hehe ![]() Ach jetem taka szczęśliwa, że spotkałam tego mężczyznę na mej drodze ![]() ![]() ![]() I że tak szybko! Niektórzy an miłość swojego życia czekają bardzo długo. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cudowna pamiątka!
![]() 21 tc ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Polinezyjka Czas edycji: 2016-03-07 o 09:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Zadomowienie
|
Witam sie
![]() ![]() Polozna kazala mi liczyć ruchy (każdy pojedynczy, nie serie) i ma byc ich 10 od 9 do 15. Ja juz 10 naliczylam, ten nasz maly to chyba ma adhf, ciągle podskakuje, a jak się prostuje to sprawia mi okropny bol pod zebrami z prawej strony. Ktoras pisala o wibrujący gryzaku i obali ski hop, nawet nie wiedziałam ze takie zabawki istnieją ![]() ![]()
#450 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Poli gratuluję Ci szczęśliwego związku. Widać to w Twoich postach ![]() Ja tez się cieszę z mojego męża. Jest bardzo wyrozumiały i cierpliwy a teraz podczas ciąży bardzo to doceniam. Edytowane przez NetaC Czas edycji: 2016-03-07 o 08:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.