Mamusie czerwcowe 2016 cz.4 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-07, 10:56   #1201
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4

Witam się poniedziałkowo u mnie zgnila pogoda a wczoraj bylo już tak ciepło. W weekend miałam gości i w ogóle do was nie zagladalam ale po śniadaniu siadam i będę nadrabiać zaległości od piątku.

Miłego dnia dziewczynki!
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 11:17   #1202
Claudette1996
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Nie miałam czasu wcześniej zdać wam relacji po wizycie.
Więc Kubuś waży już 710 gram, przez 4 tygodnie przybrał 400 gram, wszystko dobrze z jego serduszkiem i wszystkimi narządami, ze stresu poszłam głodna na usg, lekarz się śmiał co zrobiłam że maleństwo takie pobudzone, po prostu był niegrzeczny, fikał, zasłaniał buźkę, często zmieniał pozycję, lekarz nie mógł go dokładnie obejrzeć
Cudowne uczucie na usg ja czułam kopniaki i jednocześnie widziałam że kopał mnie nóżkami
Stary 2016-03-07, 11:26   #1203
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez Claudette1996 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Więc Kubuś waży już 710 gram, przez 4 tygodnie przybrał 400 gram, wszystko dobrze z jego serduszkiem i wszystkimi narządami, ze stresu poszłam głodna na usg, lekarz się śmiał co zrobiłam że maleństwo takie pobudzone, po prostu był niegrzeczny, fikał, zasłaniał buźkę, często zmieniał pozycję, lekarz nie mógł go dokładnie obejrzeć
Cudowne uczucie na usg ja czułam kopniaki i jednocześnie widziałam że kopał mnie nóżkami
No to świetne wieści!

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 11:45   #1204
ania230
Zakorzenienie

Cześć Mamuśki

Obudziłyśmy się o 10.30 bo w nocy chyba z 4 razy budziłam się na sikanie .... a Tż poprzytulał mnie wczoraj

Jestem trochę nie przytomna. Śniadanie już zjadłam, dopije kawkę i biorę się na odkurzanie żeby z czasem się wyrobić.

Pogoda w Krakowie się popsuła i kropi.. więc muszę znowu ubrać kozaki..ehh już czuję jak mnie nogi będą boleć, a boje się że może się bardzo rozpadać i mi przemokną.

U taty w domu same choroby siostra dostała antybiotyk a Tata na 12,30 idzie do lekarza.Więc z 2 tyg u nich jeszcze się nie pojawię.

Haneczko bardzo mi przykro że potraktowali Cię tak chamsko. Kuźwa kasę biorę a zachowują jak ostatnie świnie :/
Najważniejsze że z córeczką wszystko dobrze i urosła to cieszy człowieka. Teraz już o tym nie myśl. Odpoczywaj

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Cześć dziewczyny
Bardzo dobre wieści !! Rośnie rośnie chłopczyk

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Asystent pokazuje 26 tydzień i 105 dni do porodu
Ale czas leci

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 11:59   #1205
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Taki pajacyk
Bardzo podobny na przecenie w Tesco w lutym kupiłam za mniej niż 15zł rozmiar 56 - żal mi bylo nie kupić Ciekawe czy ubiorę małą w niego w ogole :P

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
LALARE emaljungi.sa cudowne, lepszego wózka nie spotkalam. Jesli nie przeszkadza Ci jego waga to bym.sie nie zastanawiala. Ja juz sie nie mogę doczekać kiedy nasz wróci z wypożyczenia. (Juz lacznie 4ke przeszedl i wygląda jak nowy)
Igi spi (swieto!)i mam wolny wieczór (biore sie za pytanie męża bo za tydzien juz ma egzaminy)

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

ANIA odpuscilabym takie komentarze, bo go zniechecisz. Tak samo juz po porodzie - usilne poprawianie i korygowanie sposobu w jaki cos robi przy dziecku. Trudne, ale ugryzienie sie w język procentuje później większa chęcią pomocy przy maluchu. Mieczyki sliczne!!!
ZEBRAH swiete slowa!
Też myślę, że nie ma co poprawiać i krytykować faceta. Delikatne uwagi już po danej czynności ok, ale w trakcie czy od razu po nie. Coby się nie zniechęcił chłop

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ten moj brzuch jest twardy od godziny w sumie caly czas... I nie wiem czy to tak sie moze zdarzac?
Mnie często twardnieje. Dopoki nie będzie plamień, skurczy i bólu to jest normalne. Takie mam info od swojego lekarza i od lekarzy gdzie leżalam na patologii ciaży.
Biorę magnez i luteinę.

Cytat:

Dzięki wielkie. Niedrapki wszystkie dostałam Koleżanka 2 mce po mnie będzie rodziła więc pewnie jej sama dam sporo rzeczy z których Mała mi wyrośnie i które mi nie będę potrzebne.
A o rajtuzach też pomyślałam tylko czym mam się sugerować kupując je? Rozmiarem ?

Odpadło mi do kupienie: rożek, laktator, piżamy bo siostra mi da.
Super, ze masz już takie zapasy ubrankowe i wyprawkowe też

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Bardzo podobny na przecenie w Tesco w lutym kupiłam za mniej niż 15zł rozmiar 56 - żal mi bylo nie kupić Ciekawe czy ubiorę małą w niego w ogole :P

Też myślę, że nie ma co poprawiać i krytykować faceta. Delikatne uwagi już po danej czynności ok, ale w trakcie czy od razu po nie. Coby się nie zniechęcił chłop

Mnie często twardnieje. Dopoki nie będzie plamień, skurczy i bólu to jest normalne. Takie mam info od swojego lekarza i od lekarzy gdzie leżalam na patologii ciaży.
Biorę magnez i luteinę.

Super, ze masz już takie zapasy ubrankowe i wyprawkowe też
Hanaczeka strasznie Cię w tym szpitalu potraktowali.
To nie jest szpital w ktrym chcesz rodzić?

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 12:05   #1206
kiara92
Rozeznanie

Madzius Zdrówka, żeby szybko Ci przeszło!

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Pojechałam wczoraj w nocy na ip, z tym moim twardym brzuchem, i wiecie co? dawno nie poczułam się tak źle...
Z ip wysłali mnie na ginekologie. Tam cisza, pukam do pielęgniarek, wychodzi, zaspana z niemym pytaniem: o co chodzi? więc mówię, że cały dzień twardnieje mi brzuch i w ogóle. Opieprz, czemu dopiero w nocy przyjeżdżam, kazała zapukać do lekarza.
Więc pukam raz, drugi, trzeci.. wychodzi, zaspany tak, że chyba jeszcze śnił...mówię o co chodzi a on: ok, zbadamy(tak cicho, że się domyśliłam o co chodzi).
No to poszłam..i od tego momentu czułam się jak intruz już w ogóle-nie wiem jak to inaczej ująć..
Zbadał mnie na samolocie-nic nie mówiąc, tylko się zapytał od kiedy boli(mówię, że nie cały czas ale od 12). Po wszystkim, proszę na leżankę, usg. I dalej cisza. Po chwili- tu się nic nie dzieje( z ironią), proszę się ubrać- i wyszedł. Nie dał mi papieru do powycierania brzucha(nic tam nie mogłam znaleźć), nic nie powiedział.
Wrócił z bloczkami recept-cały czas milcząc, wypisał receptę, wypełnił papierki i mówi: ok, tu ma pani duphaston, 3 razy dziennie, to jest hormon(tak mi powiedział) na te bóle. Więc pytam, a co z tym twardnieniem? Czy to może się utrzymywać dłużej?
Odp: te bóle tak Pani będzie miała, po 20 tygodniu to normalne, proszę brać ten duphaston i dużo magnezu. A jak będzie się powtarzać, proszę wrócić. Ani do widzenia ani nic. Wstał i wyszliśmy.

Cieszę się, że jest ok(bo chyba jak by coś było nie tak, to by powiedział) ale jak by mi cokolwiek wyjaśnił, powiedział...
Ile to" dużo magnezu"? skąd ja mam to wiedzieć?...Biorę trzy razy dziennie, mówiłam mu, mógł mi chociaż powiedzieć ile mam brać więcej.
Jestem strasznie zniesmaczona i po prostu zła. Opowiadałam Wam kiedyś jaki to jest właśnie u mnie szpital. Ale myślałam, że a nóż teraz potraktują inaczej, bo w ciąży, myliłam się.
Zadzwonię dziś do swojego ginekologa, zapytam czy mogę przyjść(wizytę prawidłowo mam w środę), niech mnie zbada. Jak on mi powie, że jest wszystko ok, będę spokojna, ale wiem, że on mi przynajmniej wszystko wyjaśni.
Jedyne co podejrzałam i mnie to cieszy to że Hania waży około 940g
Masakra z tym szpitalem. Ja rozumiem, że można spać, jak nikogo nie ma, ale jak ktoś się pojawi to należałoby się nim zająć tak jak trzeba. Po prostu nie cierpię podejścia ludzi do pracy w stylu "jestem tu za karę", zwłaszcza w tak odpowiedzialnych zawodach. Nie mogę zrozumieć dlaczego tak często ludziom brakuje choćby zwykłej empatii, przecież każdy zdaje sobie sprawę jaki to stres dla kobiety w ciąży w sytuacji, gdy dzieje się coś niepokojącego. Dobrze, że masz w miarę blisko również inne szpitale, chociaż tak naprawdę to wszystko zależy od ludzi, na których się w danej sytuacji akurat trafi. Jeśli masz możliwość do podjedź do swojego lekarza, żeby dokładnie wszystko sprawdził

Cytat:
Cześć dziewczyny
Gratulacje wizyty!

Ja już po badaniach, mam nawet już wyniki i wszystko gra Wrzucam normy jakie mi się wyswietlają na stronie, bo może się komuś przyda, tym bardziej, że zostały podane w obydwu jednostkach:
Kryteria rozpoznania cukrzycy ciążowej (GDM) na podstawie uzyskanych wyników 75 g OGTT według IADPSG 2010 i WHO 2013 oraz rekomendacji PTD i PTG z 2014:
1) "cukrzyca w ciąży" - jeżeli chora spełnia któryś z dotychczas obowiązujących kryteriów rozpoznania cukrzycy:
- glikemia na czczo >= 7 mmol/l (126 mg/dl)
- lub glikemia > 11,1 mmol/l (200mg/dl) w 2 godzinie OGTT 75g
- lub glikemia przygodna >= 11,1 mmol/l (200 mg/dl) z towarzyszącymi objawami hiperglikemii.

2) "cukrzyca ciążowa" - jeżeli jeden z wyników uzyskanych w OGTT 75 g jest nieprawidłowy:
- glikemia na czczo 5,1 - 6,9 mmol/l (92-125 mg/dl)
- po 1 godzinie >= 10,0 mmol/l (180 mg/dl)
- po 2 godzinach >= 8,5 - 11,0 mmol/l (153-199 mg/dl)

Po powrocie zjadłam duuuże śniadanie i tabliczkę czekolady na raz U mnie mieli tą cytrynową glukozę i naprawdę nie była zła, tylko po wypiciu na jakieś 20 minut mnie zemdliło, a później już spoko. Tylko zmęczona dzisiaj jestem, bo nie mogłam wytrzymać z głodu i wstałam już o 4
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 12:16   #1207
Asiek121
Zakorzenienie

Widzę, że nie tylko mnie tutaj jelitówka dopadła

ja już dzisiaj powoli dochodze do świata żywych, ale była tragedia, próbowalam wszystkiego a ciągle zwracałam nawet wode, elektrolity, herbate, miete, kisiel..

tż sie uparł na szpital bo sie na bank odwodniłam ale sie uparłam, że nie. Tam mój stan by sie pogorszył i by trzymali mnie tydzien

wczoraj nawet juz zjadłam miske rosołu, wypiłam 2 kisiele wiec jest postęp, ale rano na wadze prawie -3kg, super dieta cud

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Mój tż kupił czapke zimowa dla noworodka Bo mu sie podobała, i nie ważne, że urodzi sie latem

No i nic mu nie powiedziałam, niech sie cieszy chłop
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 12:27   #1208
kiara92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość

ja już dzisiaj powoli dochodze do świata żywych, ale była tragedia, próbowalam wszystkiego a ciągle zwracałam nawet wode, elektrolity, herbate, miete, kisiel..

tż sie uparł na szpital bo sie na bank odwodniłam ale sie uparłam, że nie. Tam mój stan by sie pogorszył i by trzymali mnie tydzien

wczoraj nawet juz zjadłam miske rosołu, wypiłam 2 kisiele wiec jest postęp, ale rano na wadze prawie -3kg, super dieta cud

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Mój tż kupił czapke zimowa dla noworodka Bo mu sie podobała, i nie ważne, że urodzi sie latem

Dobrze, że już lepiej! A ze szpitalami to faktycznie, jeśli tylko się da to lepiej trzymać się z daleka.
No cóż, lepiej takie sprawy przemilczeć, niech się cieszy

Chociaż są granice. Ja przyznaje, swojego przystopowałam w momencie kiedy wpadł na pomysł, żeby do pokoju małego, który ma być utrzymany w kolorach zielonym i niebieskim, kupić pomarańczowe zasłony - "żeby było weselej"
Stary 2016-03-07, 12:33   #1209
Honcia
Zakorzenienie

Dzień dobry Mamusie

Podczytywałam wczoraj, że pisałyście o libido... no cóż moje w normie ale mąż nie wyraża chęci. Wczoraj odbyliśmy poważna rozmowę na ten temat i on jest gotowy czekać do września bo się obawia... Śmichy chichy ale nie dał sie przekonać

Haneczko współczuje przeżyć nocnych. trudno powiedzieć dlaczego brzuch Cię boli. Ja biorę duużo magnezu 4*120mg. Lekarz powiedział żebym brała nawet 6 tabletek dziennie ale ograniczyłam bo biegunki po takiej dawce dostaję...
I jak lezę to podkładam pod pupę taki gruby wałek żeby dzidzia odpłynęła sobie w stronę żołądka i nie uciskała na szyjkę, od tego tez może brzuch się napiąć.

Nam weekend minął bardzo fajnie Mąż ma teraz mniej pracy i był w domu prawie 1,5 dnia bez przerwy co się nie zdarzyło o ubiegłej wiosny W sobotę byliśmy w kinie na "Pitbullu" bo bardzo chciał zobaczyć. A w niedzielę nawiedziliśmy sklep ogrodniczy i 200 zł poszło A jeszcze się wiosna nie zaczęła... takie uroki posiadania ogrodu Chcemy jeszcze w tym roku nasadzić drzewka owocowe i rozstawić "tunel" na pomidory i inne takie. Na szczęście moja mama uwielbia "grzebać się w ziemi" więc jak urodzi się dzidzia to ona przejmie uprawy

No i mój wspaniały małżonek stwierdził, że sam zrobi komodę dla małej razem z przewijakiem A jak pooglądał łóżeczka w sklepie to i łóżeczko zrobi super bo raz, że kasa zostanie a dwa, ze w końcu dotarło do niego, że to nie tylko moje dziecko

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 12:35   #1210
haneczkab92
Ania

Cytat:
Cześć Mamuśki

Obudziłyśmy się o 10.30 bo w nocy chyba z 4 razy budziłam się na sikanie .... a Tż poprzytulał mnie wczoraj

Jestem trochę nie przytomna. Śniadanie już zjadłam, dopije kawkę i biorę się na odkurzanie żeby z czasem się wyrobić.

Asystent pokazuje 26 tydzień i 105 dni do porodu
Ale czas leci
Czyli z tym przytulaniem to nie reguła
Nieprzytomna jesteś, bo za długo spałaś też tak mam, jak śpię dłużej niż do 9.00..
Mi asystent pokazuje już mniej niż 100 dni do porodu

Madzia9999- no tak jak Was czytam, to nie będę krytykować męża w razie w... nawet jak kupi coś niezbyt ładnego ale czy on w ogóle sam coś kupi?

Problem w tym, że ten brzuch jest twardy cały czas i od rana boli.. nie jakoś mocno, nie panikuje, ale pobolewa(inaczej niż na okres).
Myślę, że może to jednak zmiana pozycji Hani, bo dodatkowo od rana mnie mdli(mam wrażenie, że może ona kopie w żołądek czy coś).
W każdym razie próbuje się dodzwonić do lekarza, niech on mnie uspokoi!

Nie! choćbym miała w aucie urodzić jadąc do innego szpitala, do tego nie pójdę! w tym szpitalu mam ochotę prawie wszystkich...

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Masakra z tym szpitalem. Ja rozumiem, że można spać, jak nikogo nie ma, ale jak ktoś się pojawi to należałoby się nim zająć tak jak trzeba. Po prostu nie cierpię podejścia ludzi do pracy w stylu "jestem tu za karę", zwłaszcza w tak odpowiedzialnych zawodach. Nie mogę zrozumieć dlaczego tak często ludziom brakuje choćby zwykłej empatii, przecież każdy zdaje sobie sprawę jaki to stres dla kobiety w ciąży w sytuacji, gdy dzieje się coś niepokojącego. Dobrze, że masz w miarę blisko również inne szpitale, chociaż tak naprawdę to wszystko zależy od ludzi, na których się w danej sytuacji akurat trafi. Jeśli masz możliwość do podjedź do swojego lekarza, żeby dokładnie wszystko sprawdził

Po powrocie zjadłam duuuże śniadanie i tabliczkę czekolady na raz U mnie mieli tą cytrynową glukozę i naprawdę nie była zła, tylko po wypiciu na jakieś 20 minut mnie zemdliło, a później już spoko. Tylko zmęczona dzisiaj jestem, bo nie mogłam wytrzymać z głodu i wstałam już o 4
No dokładnie, wiem, że od ludzi, jednak zawsze, jak tam jadę, czy sama, czy z kimś prawie zawsze trafiam na okropne osoby!!
Kiedyś pojechałam z ciśnieniem, to był świetny lekarz(nowy tam), dał mi wyniki do zrobienia(krew, mocz i coś tam jeszcze) , a pielęgniarki się na niego wkurzyły że cyt: "Po co on tyle tego dał, zdurniał?"-dodam, że to było podczas pobierania już krwi...a przykładów negatywnych mogłabym opisać dużo, dużo więcej...

Dobrze, że wyniki masz w porządku

Cytat:

dobrze, ze już Ci lepiej jelitówka poza ciążą jest okropna, a w ciąży musi byc jeszcze gorzej;/ współczuje

Haha a nóż w czerwcu spadnie śnieg??

Honcia- no właśnie nie wiem, ile tego magnezu mogę brać.. ile np nospy..dlatego muszę się skonsultować z lekarzem, bo biorę jeszcze dopegyt i acard..a na lekach się nie znam, nie wiem ile czego można?
No to gratulacje dla męża, jak osobiście chce wszystko robić

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

Edytowane przez haneczkab92
Czas edycji: 2016-03-07 o 12:44
haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 12:54   #1211
kiara92
Rozeznanie

Haneczka Wiadomo, najlepiej dopytać się swojego lekarza odnośnie dawkowania, ale dodam od siebie, że ja biorę cały czas asmag forte w dawce 3 razy dziennie po 2 tabletki, no-spę już nieprofilaktycznie, ale tylko w razie konieczności mogę 3 razy po jednej, w wyjątkowych sytuacjach po dwie, ale lepiej aż tyle nie, najlepiej wcale. Możesz się o ten asmag forte zapytać, bo moja ginekolog mówi, że na wszelkie problemy z brzuchem: spinania, skurcze itp. to tylko ten lek, bo jako jedyny zawiera jakąś substancję, której nazwy nie pamiętam, a która ma udowodnione działanie konkretnie pod tym kątem. Moja ginekolog oprócz pracy w szpitalu uniwersyteckim robi również karierę naukową i ma dużą wiedzę na temat przeprowadzonych badań itp. , więc jej ufam.
Stary 2016-03-07, 13:06   #1212
Honcia
Zakorzenienie

Dziewczyny mój kot przyszedł na śniadanie dzisiaj z taka ilością kleszczy wbitą w grzbiet, że aż się przeraziłam!! Od dzisiaj sierściuch mieszka poza domem bo masakra jakaś. Jest początek marca dopiero a te cholery już żerują

Uważajcie na siebie i dzieciaczki!

Stary 2016-03-07, 13:59   #1213
Miqesi
Wtajemniczenie

Cześć, Babeczki

Dzisiaj byłam na echu serduszka malutkiej Wszystko w jak najlepszym porządku

ania, bardzo dużo masz ciuszków. Ja nie mam 1/10 z tego Ale dużo rzeczy mam po synku. W sumie w pierwszej ciąży też miałam bardzo dużo ubranek, których nawet nie założyłam. Teraz jestem mądrzejsza i aż tak nie szaleję z ciuszkami. Kupiłam małej parę sukienek, leginsy, nowe body i pajacyki oraz kilka bodo - spódniczek. To dla mnie nowość, fajne toto, takie dwa w jednym Do tego zamierzam dokupić ze dwa sweterki, jakby było chłodniej i buciki niechodki ze trzy pary. Potem będę dokupować tego, czego mi brakuje. Najwygodniejsze dla mnie były pajacyki, i teraz też zamierzam mieć ich najwięcej.

A pajacyk, który kupił Twój TŻ jest bardzo ładny Nie marudź

Cytat:
Napisane przez dzanet2108 Pokaż wiadomość
To bajka czy film? mamy jeszcze dwa vouchery do wykorzystania i nie wiem na co iść.
Co to za ciasto Biedronka? Brzmi ciekawie
Bajka. Bardzo fajna, jedna z lepszych w sumie, jakie oglądaliśmy w ostatnim czasie. Ale były też momenty, w którym dzieci się trochę bały ( jak strzelali z pistoletów i jeszcze parę innych scen.) Ale ogólnie bajka fajna

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Jezu, kocham lody z Bartona Mięta z czekoladą moje ulubione

O, nie znam takiego ciasta O ciastu Shrek słyszałam, ale o Biedronce jeszcze nie
To jest ciasto Biedronka:

http://swiatciast.pl/34197,ciasto-biedronka.html

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Ale mam nadzieję, ze jak zamieszkamy kiedyś w PL i będziemy mieli babcię w pobliżu to troszkę to nadrobimy
Miszkaa, zamierzacie wrócić kiedyś do PL?

Haneczko, ale buractwo i chamstwo. Przecież kobieta nie tłucze się po szpitalach dla swojej przyjemności, tylko, żeby upewnić się, czy wszystko z dzidzią w porządku! Oni naprawdę łaskę zrobią, że nas zbadają? W końcu po to tam są, a nie po to, żeby sobie nockę przespać na kanapie!

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Edytowane przez Miqesi
Czas edycji: 2016-03-07 o 14:04
Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 14:26   #1214
ewka555
Zakorzenienie

Haneczka jakas masakra z tym lekarzem. Ja nie rozumiem, po co w takim razie szedł na takie studia? Chyba potrafił sobie uzmysłowić, jak taka praca będzie wyglądać? Poza tym - sory, pracuje, dostaje kasę za to, a nie za spanie, wiec to jego obowiązek, żeby zajac sie pacjentem. Co innego jak ich nie ma, niech sobie spi. A i przysięgę to chyba po cos zlozyl, co nie ? No noz sie w kieszeni otwiera jak sir patrzy na ludzi w pracy, jakby za kare byli...

Mnie wczoraj okropnie Glowa bolala, dzis jest lepiej, posprzątałam cale mieszkanie, na obiad zamawiamy pizze 😁

Tylko niewyspana jestem bo głupie sny mialam. NP snilo mi sie, ze niechcący wbilam sie na wifi sąsiada, przyszla policja i powiedzieli ze pojde siedzieć na dwa lata 😂

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Claudette gratuluje wizyty !

Ja mam w środę i juz się nie mogę doczekać 😊
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 14:58   #1215
masuriangirl
Raczkowanie

Witam się w pochmurny na Mazurach poniedziałek
anuszka1984 i Cierpliwosc kciuki za wizyty!
haneczkab92 współczuję szpitalnych przeżyć
W piętek byłam na warsztatach Bezpieczny Maluch - polecam, uważam, że warto się wybrać
masuriangirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 14:58   #1216
kiara92
Rozeznanie

Miqesi Super, że wszystko dobrze wyszło z serduszkiem malutkiej

Ewka Sny w ciąży rozwalają system

Ja byłam rozwiązać umowę u operatora komórkowego i przy okazji wstąpiłam do pepco. Kupiłam jakieś spodenki dresowe i ciemno niebieskie legginsy dla bąbla Jeszcze nic, z wyjątkiem kilku pieluch stamtąd nie mam, więc zobaczymy jak z jakością.

Dzisiaj dotarło do mnie, że na zalando są też rzeczy dla dzieci. Przepadłam

Edytowane przez kiara92
Czas edycji: 2016-03-07 o 15:02
Stary 2016-03-07, 15:02   #1217
olinka012
Zadomowienie

Claudette gratuluje wizyty! Czy wy tez macie tak rzadko wizyty? Ja mam co 4 tyg
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 15:06   #1218
ewka555
Zakorzenienie

Miqesi super ze wszystko dobrze z serduszkiem!

Olinka ja tez mam raz na 4-5tygodni nie wydaje mi się, żeby to rzadko bylo

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

I znów mnie glowa boli Zanosi sie na deszcz chyba, niech popada, to moze mi przejdzie bo cos nie tal z ciśnieniem chyba jest:/
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 15:06   #1219
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Ja tez mam co 4 tygodnie. Na tyle mam wypisane L4.

Stary 2016-03-07, 15:08   #1220
Weronia93
Rozeznanie

Moja dzisiejsze łupy bo była nowa wiosenna dostawa ciuszków dziecięcych 19zł/1kg cz. 1 ciuszków za całość zapłaciłam 71 zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10379200_1315887535105120_393113412_n.jpg (107,5 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12804343_1315887051771835_982387355_n.jpg (85,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12825250_1315887268438480_534657585_n.jpg (76,3 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12825649_1315887231771817_2101063036_n.jpg (159,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12834764_1315887591771781_578599277_n.jpg (103,0 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12443213_1315887355105138_816023505_n.jpg (164,0 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12804492_1315887211771819_880466369_n.jpg (156,3 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12825592_1315887518438455_1693787821_n.jpg (116,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12833368_1315887481771792_1163914366_n.jpg (143,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10002601_1315887551771785_1895413866_n.jpg (165,1 KB, 10 załadowań)

Edytowane przez Weronia93
Czas edycji: 2016-03-07 o 15:11
Weronia93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 15:10   #1221
Weronia93
Rozeznanie

cz. 2

MAala dziś szaleje w brzuszku chyba po tej glukozie super i takie mocne kopniaki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12804206_1315887335105140_778103400_n.jpg (170,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12822085_1315887281771812_1744973024_n.jpg (158,8 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12825608_1315887168438490_1982474321_n.jpg (175,6 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12833459_1315887541771786_1463720672_n.jpg (74,0 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10002785_1315887388438468_1773554610_n.jpg (176,2 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12804311_1315887131771827_1490257518_n.jpg (73,0 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12822229_1315887415105132_56397699_n.jpg (82,5 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12825648_1315887441771796_1495245387_n.jpg (86,0 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12834660_1315887308438476_419232568_n.jpg (100,6 KB, 5 załadowań)
Stary 2016-03-07, 15:13   #1222
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Olinka, ja też ma mam średnio co 4 tygodnie wizytę.
Teraz idę za 2 tygodniu na sprawdzenie szyjki, czy się nie skraca, ale generalnie mam co 4 tygodnie wizytę.

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Weronia, śliczne ciuszki
Ja jutro Wam pokażę, co kupiłam dla swojej niuńki

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Powiem Wam, że odkąd zaczęłam pić kawę z kawiarki, ciśnienie mi się podniosło i teraz mam w normie . Bo tak miałam bardzo niskie.

Stary 2016-03-07, 15:13   #1223
Weronia93
Rozeznanie

No i kupilam całkiem nowe buciki z clarksa skórzane ortopedyczne rozmiar 18 usztywniane przy kostce cena 14zl grzech nie wziąść
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12822148_1315893005104573_1059152840_n.jpg (75,1 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12834910_1315892858437921_1286987069_n.jpg (88,9 KB, 9 załadowań)
Stary 2016-03-07, 15:31   #1224
Honcia
Zakorzenienie

Weronia super rzeczy! I te buciki naprawdę fajne. Ja mam manię na punkcie sztywnych butów dla dzieci a te wyglądają na naprawdę solidne
Ja mam kilka lumpków w okolicy ale nie jestem mobilna żeby codziennie jeździć na dostawy.

Co do ubranek to jak już gdzieś wcześniej pisałam ja kupuje rozmiary już do 50, nawet jeśli ma to być ciuszek na tydzień. Na razie kompletuję garderobę do rozmiaru 68. Kupuję bodziaki i pajace, kilka par gatek (półśpiochy pewnie), skarpetki i kilka czapeczek mam. Nie bawię się w jakieś gadżety typu bluzeczki, sukieneczki kaftaniczki bo dziecku na początku się to nie przyda. Mam nadzieję, że lato przeleży w bodach przykryta otulaczem bambusowym
Kupię tylko jakąś sukieneczkę jeśli pójdziemy na wesele w sierpniu
Potem zobaczymy jak brzdąc będzie przybierał i w czym będzie i jej i mnie wygodnie

Stary 2016-03-07, 15:32   #1225
CarycaKatharina
Zadomowienie

Bo kawa z kawiarki wychodzi najmocniejsza jeżeli chodzi o sposoby parzenia.
Stary 2016-03-07, 15:34   #1226
kiara92
Rozeznanie

Weronia Śliczne ciuszki!

Też obecnie mam co 4 tygodnie wizyty. Wcześniej, tzn. od początku ciąży do 5 miesiąca miałam, co dwa tygodnie. Oprócz tego osobno 3 usg genetyczne. No i od 30 tygodnia ciąży znów wizyty mam mieć co dwa tygodnie.

Wyszłam z domu na 4o minut i oczywiście kurier z zamówieniem z gemini przyjechał w tym czasie...

Edytowane przez kiara92
Czas edycji: 2016-03-07 o 15:37
Stary 2016-03-07, 15:42   #1227
Miqesi
Wtajemniczenie

Pokażę Wam fajne body, jakie wylicytowałam na Allegro

Moja Izka będzie Śnieżką na Halloween ( 1 zdjęcie)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6015021769.jpg (74,0 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5990006885.jpg (71,9 KB, 8 załadowań)

Edytowane przez Miqesi
Czas edycji: 2016-03-07 o 15:48
Stary 2016-03-07, 15:47   #1228
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Bo kawa z kawiarki wychodzi najmocniejsza jeżeli chodzi o sposoby parzenia.
Zdecydowanie

Dlatego ja polecam, jeśli któraś ma niskie ciśnienie

Stary 2016-03-07, 15:49   #1229
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:

Oby dalej było ddobrze i jelitowki już nie wracaly

Ja się nie śmieję z Twojego TŻ bo sama w Pepco kupilam rękawiczki dla niemowlaka takie na dwor na zimę :P Tylko złotówke na przecenie kosztowały więc żal mi było nie kupić
Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny mój kot przyszedł na śniadanie dzisiaj z taka ilością kleszczy wbitą w grzbiet, że aż się przeraziłam!! Od dzisiaj sierściuch mieszka poza domem bo masakra jakaś. Jest początek marca dopiero a te cholery już żerują

Uważajcie na siebie i dzieciaczki!
Kurczę kleszcze tak szybko
Cytat:
Ja teraz też mam przerwę 4 tgodniową w wizycie. Wcześniej mialam co ok 3 tyg.

Cytat:
Ja tez mam co 4 tygodnie. Na tyle mam wypisane L4.
Podobnie jak ja teraz

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 15:52   #1230
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Weronia super rzeczy! I te buciki naprawdę fajne. Ja mam manię na punkcie sztywnych butów dla dzieci a te wyglądają na naprawdę solidne
Ja mam kilka lumpków w okolicy ale nie jestem mobilna żeby codziennie jeździć na dostawy.

Co do ubranek to jak już gdzieś wcześniej pisałam ja kupuje rozmiary już do 50, nawet jeśli ma to być ciuszek na tydzień. Na razie kompletuję garderobę do rozmiaru 68. Kupuję bodziaki i pajace, kilka par gatek (półśpiochy pewnie), skarpetki i kilka czapeczek mam. Nie bawię się w jakieś gadżety typu bluzeczki, sukieneczki kaftaniczki bo dziecku na początku się to nie przyda. Mam nadzieję, że lato przeleży w bodach przykryta otulaczem bambusowym
Kupię tylko jakąś sukieneczkę jeśli pójdziemy na wesele w sierpniu
Potem zobaczymy jak brzdąc będzie przybierał i w czym będzie i jej i mnie wygodnie
Dlatego sukienki kupiłam na 6-9 miesięcy akurat będą swieta b. narodzenia . Sukienki dobre są jedynie aby wejść do kogość w gości pokaazać się i ściągnąć nie wygodne dla maluchów dzisiaj była rozbieżność ciuszków bo kupiłam od 50cm do 12miesięcy

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Pokażę Wam fajne body, jakie wylicytowałam na Allegro

Moja Izka będzie Śnieżką na Halloween ( 1 zdjęcie)
Bombowe super ale będzie laseczka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości