Wątek plotkowy perfumowy:) - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-06, 19:43   #301
wgn
Zakorzenienie

Dot.: Wątek plotkowy perfumowy:)

Cytat:
Napisane przez IwBond Pokaż wiadomość
Mnie tak koleżanka z pracy namawiała, żebym sobie zrobiła, bo to super wygoda. Jak zobaczyłam po jakimś czasie jej paznokcie, to dziękowałam bozi, że mnie diabeł nie podkusił, żeby dać się jej namówić. Masakra! A miała kiedyś takie ładne paznokcieA wiecie, że ja nie znam Lolki koralowej Muszę niuchnąć.

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Ale zniszczyła czy tylko w Twój gust nie trafiła?
To wina braku umiejętności i kiepskich produktów. Ja robilam hybrydy (u kosmetyczki) przez ponad rok non stop (tzn co dwa tygodnie) i paznokcie miałam bez zarzutu, robiłam sobie też sama i było ok. Ale w styczniu, na fali lenistwa, zrobiłam hybrydy u innej kosmetyczki (bliżej mojego miejsca zamieszkania) - efekt jest taki, że paznokcie mam do wymiany. Tyko manicure japoński mnie teraz ratuje.

Cytat:
Napisane przez Iryska75 Pokaż wiadomość
Do niedawna można było spotkać w Rossmanie, ale nie wiem czy jeszcze są.
Gdzieniegdzie w superfarmach się poniewierają jeszcze lolki koralowe.

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Napisane przez itaka Pokaż wiadomość

W tej chwili wiosennie mam ochotę na Cesarzową....albo na DKNY Eau Fresh So Intense. I cały czas łazi za mną ten Zen white Heat

Może jednak Cesarzowa wygra....

SensualSeduction - tak źle wyszło....?
Chyba zrobię powtórne testy cesarzowej skoro tak zachwalacie na wiosnę, mialam odlewkę kiedyś i jakoś mnie nie zachwyciła.

Edytowane przez wgn
Czas edycji: 2016-03-06 o 19:40
wgn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 20:17   #302
dixi
Zakorzenienie

GG do dixi

a hybrydy czymś się różnią od żelowych w kwestii zniszczeń? bo też piłować trzeba z tego co wiem od koleżanek pracowych ...

Kupiłam w rossmanie zestaw wibo incredible gel: bazę, lakier własciwy i top coat. Malowałam dwa razy i widzę, że gdyby nie te nędzne końcówki moich paznokci to lakier wytrzymałby tydzień bez zarzutu - zresztą i tak nie jest zle, jedynie na samych końcach poodpryskiwał po paru dniach, a połysk był cały czas.
Lolka koralowa to najlepsza z wszystkich lolit dla mnie
dixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 20:28   #303
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dixi Pokaż wiadomość
a hybrydy czymś się różnią od żelowych w kwestii zniszczeń? bo też piłować trzeba z tego co wiem od koleżanek pracowych ...
Hybryd nie trzeba piłować, bo odmaczają się w acetonie (można ewentualnie odepchnąć patyczkiem). Widocznie koleżanki używały tanich pseudohybryd.

Podczytuję od początku wątek, ale nie było jak wbić
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 20:30   #304
LeejdiNaati
Zakorzenienie

[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;56915541]Hybryd nie trzeba piłować, bo odmaczają się w acetonie (można ewentualnie odepchnąć patyczkiem). Widocznie koleżanki używały tanich pseudohybryd.

Podczytuję od początku wątek, ale nie było jak wbić [/QUOTE]

Ja uzywam Semilaca i jestem bardzo zadowolona i nie piluje nic
Stary 2016-03-06, 20:35   #305
chouette_
Wtajemniczenie

Kupiłam Lolkę koralową, jako że lubię inne Lolki i niestety, ale na mnie nie układa się ładnie I nie mam co z nią zrobić

Nigdy nie miałam hybryd, parę razy się zbierałam, żeby zrobić, ale w końcu się nie decydowałam Mam bardzo słabe paznokcie, uwielbiają się łamać i boję się ich stanu po
Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy."

chouette_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 20:38   #306
dixi
Zakorzenienie

GG do dixi

[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;56915541]Hybryd nie trzeba piłować, bo odmaczają się w acetonie (można ewentualnie odepchnąć patyczkiem). Widocznie koleżanki używały tanich pseudohybryd.

o moczeniu w acetonie też coś mówiły, może to mi się pomieszało... Jak mnie jeszcze kiedys najdzie na profesjonalnie zrobione pazury, to najpierw poszukam dobrego fachowca, niekoniecznie najbliżej domu

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Napisane przez chouette_ Pokaż wiadomość
Kupiłam Lolkę koralową, jako że lubię inne Lolki i niestety, ale na mnie nie układa się ładnie I nie mam co z nią zrobić

Nigdy nie miałam hybryd, parę razy się zbierałam, żeby zrobić, ale w końcu się nie decydowałam Mam bardzo słabe paznokcie, uwielbiają się łamać i boję się ich stanu po
1. yyy... nie do końca wiem czy to co mam mnie nie znudzi, ale może zajrzyj do wątasa z podpisu

2. i słusznie
Stary 2016-03-06, 20:39   #307
itaka
DobraRada-NieGłaszczGada.

GG do itaka

Trza było mnie w morde strzelić , zanim łeb by mi wskoczył z powrotem na miejsce, to Ty zyskałabyś parę sekund na wbicie

Dziewczyny ja uciekam. Jutro do pracy, zmęczona jestem dzisiejszym nicnierobieniem....nie chcę do ludzi jutro warczeć, trza sobie od rana uśmiech od jednego, do drugiego ucha przykręcić ....

Branoc

B
ądź dobry! Każdy, kogo spotykasz, prowadzi ciężki bój...

Fragrantica

Mój wątek wymiankowy : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1260976
itaka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-06, 20:40   #308
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
Trza było mnie w morde strzelić , zanim łeb by mi wskoczył z powrotem na miejsce, to Ty zyskałabyś parę sekund na wbicie

Dziewczyny ja uciekam. Jutro do pracy, zmęczona jestem dzisiejszym nicnierobieniem....nie chcę do ludzi jutro warczeć, trza sobie od rana uśmiech od jednego, do drugiego ucha przykręcić ....

Branoc
Zazdroszcze tego ze u Ciebie wysypianie sie pomaga ja od jakiegos czasu mam w pracy taka atmosfere ze jak tylko pomysle ze mam tam isc to juz jestem zla
Stary 2016-03-06, 20:43   #309
dixi
Zakorzenienie

GG do dixi

Cytat:

Branoc
ano... poniedziałek też spadam, dobranoc
Stary 2016-03-06, 21:00   #310
IwBond
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wgn Pokaż wiadomość
To wina braku umiejętności i kiepskich produktów. Ja robilam hybrydy (u kosmetyczki) przez ponad rok non stop (tzn co dwa tygodnie) i paznokcie miałam bez zarzutu, robiłam sobie też sama i było ok. Ale w styczniu, na fali lenistwa, zrobiłam hybrydy u innej kosmetyczki (bliżej mojego miejsca zamieszkania) - efekt jest taki, że paznokcie mam do wymiany. Tyko manicure japoński mnie teraz ratuje.

Gdzieniegdzie w superfarmach się poniewierają jeszcze lolki koralowe.

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Chyba zrobię powtórne testy cesarzowej skoro tak zachwalacie na wiosnę, mialam odlewkę kiedyś i jakoś mnie nie zachwyciła.
Też cesarzową widocznie za pobieżnie testowałam. Dawno, muszę sobie przypomnieć

Cytat:

Kupiłam w rossmanie zestaw wibo incredible gel: bazę, lakier własciwy i top coat. Malowałam dwa razy i widzę, że gdyby nie te nędzne końcówki moich paznokci to lakier wytrzymałby tydzień bez zarzutu - zresztą i tak nie jest zle, jedynie na samych końcach poodpryskiwał po paru dniach, a połysk był cały czas.
Lolka koralowa to najlepsza z wszystkich lolit dla mnie

Podczytuję od początku wątek, ale nie było jak wbić [/QUOTE]No ta moja robiła żelowe, a nie hybrydy. To żelowe chyba zawsze trzeba piłować

Cytat:

Widziałam właśnie koralowe lolki u mnie w SP, ale nie było testera
W ciemno trochę się bałam brać.

Cytat:

Branoc
Branoc Itako
Ja jeszcze posiedzę. Coś mi się poprzestawiało. Zawsze padałam o 22, teraz siedzę do 12-ej, 1-ej. Co prawda śpię potem do wpół do ósmej

A ja mam jeszcze ochotę Rosabotanicę albo Florabotanicę potestować. Może akurat na wiosnę by się któraś nadała. Znacie?

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
ano... poniedziałek też spadam, dobranoc

Szukam korka do Poisona 100 ml w starej wersji - owalny flakon
IwBond jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 21:17   #311
SensualSeduction
Zadomowienie

Cytat:
-
Ale zniszczyła czy tylko w Twój gust nie trafiła?
Cytat:
SensualSeduction - tak źle wyszło....?
chciałam chłodny blond, bo mam średniobrązowe odrosty, a dostałam piękną pomarańczowo-żółtą jajecznicę jest trochę lepiej po mojej kombinacji, będę musiała jeszcze coś wyczarować i jakoś to zapigmentować

dobranoc wszystkim

Edytowane przez SensualSeduction
Czas edycji: 2016-03-06 o 21:18
SensualSeduction jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-06, 21:35   #312
zivit
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szakszuka Pokaż wiadomość
Co byście wybrały z listy poniżej zakładając ze mogę kupic tylko jeden flakon?

Stella Rose Absolue intense (w ciemno)
Chanel chance edt
Chanel Coco M nie EDP lecz edt
LVEB
L'instant edp
Sublime Balkiss albo White Zagora the different company
Poison girl
Elie Saab edp
Alien EA

A moze na podstawie tych propozycji cos jeszcze by Wam przyszło do głowy?
Dam znać co do LVEB A z listy wybrałabym LVEB właśnie albo Chance Ostatnio nosiłam z odlewki bardzo miło.

Fragrantica
zivit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 21:35   #313
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Konto usunięte

Cytat:

Dla mnie hybrydy to jedyny sposób na zapuszczenie ich poza opuszek. Normalnie są cienkie jak papier, szybko się łamią i rozdwajają, a z hybrydą jakoś trzyma. Żadnych problemów przez nie też nie miałam, ale mam je robione ok. raz na miesiąc i zawsze jest przerwa.

Cytat:
Następnym razem tak zrobię

Obiecuję, że następny mój post już będzie o perfumach
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 21:36   #314
zivit
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny Ja niedzielnie z pytaniem z innej beczki Zna któraś jakiś fajny sklep online/stacjonarnie z fajnymi srebrnymi zegarkami ale żeby ceny nie zwalały z nóg?
Zobacz na minuta.pl!

Fragrantica
zivit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 22:11   #315
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zivit Pokaż wiadomość
Zobacz na minuta.pl!
Ide buszowac dzieki ;*
Stary 2016-03-06, 22:29   #316
spodkoldry
Zadomowienie

ja z szybkim, perfumeryjnym pytaniem: kupowała któraś Queen of Hearts na pachnij.pl/Lemur_24 na allegro? bo coś mi nie tak pachnie, gorzko-alkoholowo i zastanawiam się, czy nos mi się popsuł czy jednak zepsute dostałam...
spodkoldry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 23:27   #317
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Dziewczyny ja z takim szybkim pytaniem czy ktoras z Was jest z Krakowa?
Stary 2016-03-07, 02:37   #318
ktrznn
Raczkowanie

Cytat:
chyba niekoniecznie, skoro wyjściowo normalne paznokcie robione u tej samej kosmetyczki potrafią u różnych osób wyglądać bardzo różnie i niektórym masakruje to płytkę, a niektórym wręcz poprawia stan...
ktrznn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 06:53   #319
Luzia
Zakorzenienie

witam poniedziałkowo!

Miałam kiedyś hybrydy, pierwsze 2 razy byłam zachwycona. A za trzecim razem paznokcie łamały mi się zaraz za opuszkiem :/ chociaż na co dzień są bardzo twarde i mocne. Wróciłam do zwykłego lakieru.

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 07:28   #320
itaka
DobraRada-NieGłaszczGada.

GG do itaka

Dzieńdoberek w poniedziałek - i a piać od nowa tydzień się kręcić zaczyna

Coś źle spałam. W szyję coś mi wlazło i boli

Co do paznokci to ja mam specyficzny kształt - łopatkowate. Może najpierw pójdę do kosmetyczki nieco sobie obejrzy moje pazury i coś zaproponuje, bo sama już nie wiem...

A ja dziś pachnę sobie próbką Cherry in the Air ... i jest radośnie, żywo i słodkawo. Czuję się jakbym miała 20 lat mniej

Propozycje dla mnie na wiosenne zapachy - dla mnie, zaznaczam ponownie :

- Zen White Heat ( no ja cały czas o tym, bo .mmmmm daje mi dawkę pozytywnej energii)
- Coco Mademoiselle edp
- Eclat D'Arpege
- Eclat De Fleurs
- Armani Diamonds Rose
- Cesarzowa
- DKNY Eau Fresh So Intense
- Alien Extraordinaire
- Nowy Anioł Cukrowy 2016, który ma podobno lada moment sie pojawić....i spróbuję go zdobyć

Takie tam.... małe moje wiosenne pragnienia , najchętniej wszystkie

Pozdróweczki , miłego dnia

B
ądź dobry! Każdy, kogo spotykasz, prowadzi ciężki bój...

Fragrantica

Mój wątek wymiankowy : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1260976

Edytowane przez itaka
Czas edycji: 2016-03-07 o 08:12
itaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 07:31   #321
szakszuka
Raczkowanie

Cytat:

Zgłaszam sie

Witam w poniedziałek...strasznie nie chce mi sie iść do pracy, stresuje sie na osłodę Poison girl
szakszuka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 07:55   #322
retiko
Raczkowanie

Dzien dobry poniedzialkowo, znad kawy ;-)

Tez dzis kiepsko spalam, jakies dziwne sny mnie meczyly pol nocy.

Podczytywalam przez likend ale cos weny zabraklo zeby napisac.

W temacie wiosennych to moje chciejstwa sa nastepujace
Boss Femme
Versense
Rozane diamenty ( w ciemno na podstawie zwyklych diamentow i Waszych opinii)
Eclat d'arpege - do rozwazenia w kwestii podszywania sie pod Mame

I teges to chyba tyle na razie.
A testowo probkowo to ogarnac ktore chance jest Edp czy edt ;-) i jeszcze Aniol edt podejscie piate i mademoiselle edt

Szakszuka nie znam wszystkiego ale wybralabym chance albo mademoiselle
retiko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 08:03   #323
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szakszuka Pokaż wiadomość
Zgłaszam sie

Witam w poniedziałek...strasznie nie chce mi sie iść do pracy, stresuje sie na osłodę Poison girl
Zdradzisz mi jak z centrum (okolice Galerii Krakowskiej) dojechac do Ikei? autobusem/tramwajem jade w sobote i nie chce zabladzic
Stary 2016-03-07, 08:09   #324
retiko
Raczkowanie

Aha nigdy nie mialam zeli hybryd ani tipsow, kusily mnie jedynie hybrydy ale ostatecznie zreygnowalam w obawie o zniszczenia ;-)
retiko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 08:34   #325
chouette_
Wtajemniczenie

Cytat:
o moczeniu w acetonie też coś mówiły, może to mi się pomieszało... Jak mnie jeszcze kiedys najdzie na profesjonalnie zrobione pazury, to najpierw poszukam dobrego fachowca, niekoniecznie najbliżej domu

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

1. yyy... nie do końca wiem czy to co mam mnie nie znudzi, ale może zajrzyj do wątasa z podpisu

2. i słusznie
Teraz biegnę na siłownie, ale po sobie na spokojnie zobaczę

Cytat:
Też cesarzową widocznie za pobieżnie testowałam. Dawno, muszę sobie przypomnieć

No ta moja robiła żelowe, a nie hybrydy. To żelowe chyba zawsze trzeba piłować

Widziałam właśnie koralowe lolki u mnie w SP, ale nie było testera
W ciemno trochę się bałam brać.

Branoc Itako
Ja jeszcze posiedzę. Coś mi się poprzestawiało. Zawsze padałam o 22, teraz siedzę do 12-ej, 1-ej. Co prawda śpię potem do wpół do ósmej

A ja mam jeszcze ochotę Rosabotanicę albo Florabotanicę potestować. Może akurat na wiosnę by się któraś nadała. Znacie?

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Też bym nie wzięła, ale przysłali mi zamiast normalnej L A że nie chciało mi się odsyłać, i tak chciałam wypróbować i wzięłam pod uwagę to, że lubię chyba wszystkie Lolity to odfoliowałam i przetestowałam. I klops Kupowanie w ciemno mi nie wychodzi

[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;56919561]Dla mnie hybrydy to jedyny sposób na zapuszczenie ich poza opuszek. Normalnie są cienkie jak papier, szybko się łamią i rozdwajają, a z hybrydą jakoś trzyma. Żadnych problemów przez nie też nie miałam, ale mam je robione ok. raz na miesiąc i zawsze jest przerwa.

Następnym razem tak zrobię

Obiecuję, że następny mój post już będzie o perfumach [/QUOTE]

Mi się trochę poprawił stan paznokci po olejowaniu i boję się zaprzepaścić. Już normalny lakier dobrze na nie nie wpływa. Idę na dwa wesela w czerwcu, to może zaryzykuję i zrobię bo tak bez okazji to trochę szkoda mi kasy

Stary 2016-03-07, 08:47   #326
Iryska75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spodkoldry Pokaż wiadomość
ja z szybkim, perfumeryjnym pytaniem: kupowała któraś Queen of Hearts na pachnij.pl/Lemur_24 na allegro? bo coś mi nie tak pachnie, gorzko-alkoholowo i zastanawiam się, czy nos mi się popsuł czy jednak zepsute dostałam...
Widzę, że nadal Cię męczy Hearts. Nic gorzko-alkoholowego w nim nie czułam, chętnie bym przetestowała Twoją flaszkę.
Iryska75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 09:26   #327
wgn
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się trochę poprawił stan paznokci po olejowaniu i boję się zaprzepaścić. Już normalny lakier dobrze na nie nie wpływa. Idę na dwa wesela w czerwcu, to może zaryzykuję i zrobię bo tak bez okazji to trochę szkoda mi kasy
To jakiś skomplikowany zabieg jest? Bo może bym się przerzuciła z japońskiego (nie mam cierpliwości, żeby te pieruńskie pasty wcierać chociaż efekt jest cudny). Zaraz poguglam co i jak ale informacje z pierwszej ręki zawsze lepsze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-07, 15:12   #328
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Bry s rana

Cytat:
Witaj Siostro Musimy się w takim razie wymieniać info, jak coś gdzieś wypatrzymy
Ja teraz głównie na dziecinnym olx siedzę
Cytat:
To wina braku umiejętności i kiepskich produktów.
Dokładnie tak, ja sama robię hybrydy od roku i nie mam zniszczonych ale też nie mam kiepskich lakierów
Cytat:
Ja miałam identycznie i teraz mam długie pazury i to tylko dzięki hybrydom
Cytat:
Przejść pod Politechnikę, jest niedaleko Galerii Krakowskiej i stamtąd autobusem 501, wysiadasz koło Makro a Ikea jest obok.
Cytat:
To jakiś skomplikowany zabieg jest? Bo może bym się przerzuciła z japońskiego (nie mam cierpliwości, żeby te pieruńskie pasty wcierać chociaż efekt jest cudny). Zaraz poguglam co i jak ale informacje z pierwszej ręki zawsze lepsze
Żadna komplikacja, wcierasz olejek/oliwkę kiedy tylko mozesz, super poprawia ich stan

Edytowane przez SzatAnka71
Czas edycji: 2016-03-07 o 16:03
SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 15:21   #329
ktrznn
Raczkowanie

Czy L'artisanowa mandarynka jest już nie do dostania?
ktrznn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 15:50   #330
chouette_
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość

Żadna komplikacja, wcierasz olejek/oliwkę kiedy tylko mozesz, super poprawia ich stan
Dokładnie tak Biorę trochę oleju (kupuję różne, monoi, kokosowy, arbuzowy itd bo używam ich też do twarzy i włosów, ale może być zwykła oliwa z oliwek są też gotowe olejki z pędzelkiem, np z Sally Hansen, ale moim zdaniem nie dają tak dobrych rezultatów), wmasowuję w paznokcie i zostawiam na jakiś czas. Zazwyczaj robię to jak oglądam jakiś serial, to powiedzmy, że trzymam godzinę, czasem na noc posmaruję i zostawiam. Staram się olejować codziennie. Efekty są świetne, ale potrzeba cierpliwości i systematyczności.
A co to za japoński sposób? o tym nie słyszałam.

Chyba spróbuję tych hybryd, skoro tak zachwalacie

Edytowane przez chouette_
Czas edycji: 2016-03-07 o 15:51
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości