![]() |
#571 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Minimonix gratki
![]() ![]() Ja mam ciągle wizyty co 3 tyg
#572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#573 |
Zadomowienie
|
RoseLady ja też. . Ile dziennie można Renate brać?
Waga przed ciążą ważyłam 51 kg a teraz mi pokazuje 63. . ![]() Zgaga Ja chyba tylko płatki na mleku będę jeść bo po tym nie mam zgagi a tak to po wszystkim. . ![]() Lulka super ze wszystko ok tylko to ciśnienie. . ![]() ![]() MiniMonix super ze ok ![]() ![]() Niech ten dzień już się skończy. . ![]() ![]()
#574 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze jej powiedziałaś! Nie cierpię takich co to sie wpychają albo idą tylko po receptę i siedzą pol godziny.. Cudnie, ze na wizycie wszystko w porzadku ![]() ![]() Ja czekam ![]() ![]() Młody tak mi świdruje dzisiaj, jakby mnie pazurkami drapał od srodka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#575 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#576 |
Raczkowanie
|
Moja wizyta... masakra
Ten lekarz to jakiś buc. Niestety mój robi specjalizację czy coś tam i ma wrócić dopiero w kwietniu (czyli po ptokach) Najpierw miał do mnie pretensje że nie ma moich wyników(wg mnie powinny być w mojej karcie, zawsze tak było) i obrażony szedł do położnej po te wyniki... Wyszły mi bakterie w moczu (zdarza się) przepisał antybiotyk, kazał brać żurawinę i wit. c Jak drukował receptę zauważyłam że jest zła nazwa ulicy i mu mówię że to pomyłka, a on na to że podałam taki adres więc tak jest w systemie. Ja mu na to że nigdy pod takim adresem nie mieszkałam (nawet nie wiem czy u nas jest taka ulica),a on dalej że tak podałam to tak jest. W końcu łaskawie poszedł do położnej żeby zmieniła (nie mógł sam tego zrobić na komputerze?) Przy badaniu mówi że mam żylaki sromu (SERIO? mówiłam na wcześniejszej wizycie to mi mówił że nic z tym nie zrobię), i szybko pobrał mi wymaz nic nie mówiąc (aż mnie zabolało). Wymaz na obecność paciorkowca (tak przynajmniej zrozumiałam) i KAZAŁ zanieść do laboratorium bo to bardzo ważne żeby w razie czego podać antybiotyk przy porodzie. Badania płatne ok. 20 zł, w laboratorium okazało się że 40 zł, no ale jak już zaszłam to zapłaciłam, a teraz się zastanawiam czy faktycznie musiałam robić te badania... Wkurza mnie ten chłop ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- no i jeszcze mnie porządnie nie zbadał, ani usg nie zrobił, ani tętna nie słuchali... |
![]() ![]() |
![]() |
#577 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeszcze troszkę kochana musisz wytrzymać ![]() ![]() Cytat:
![]() Super że wszystko ok i bardzo dobrze powiedzialas tej babeczce! ![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#578 |
Zakorzenienie
|
Gratuluje udanych wizyt.
Lulka. Oby cisnienie spadlo... Monix gratuluje zagiecia babki ![]()
#579 |
Zadomowienie
|
Agusia to faktycznie jakiś kijowy ten twój lekarz...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#580 |
Zakorzenienie
|
Ha, nawet nie wiecie jaką satysfakcję miałam
![]() agusia8919 Już nie długo do końca, więc wytrzymasz. Badanie drogie, fakt. Z tego co widziałam to 35 Zł dziewczyny placiły, ja o 5zl mniej
#581 |
Rozeznanie
|
Agusia
Jaki buc! Jak ja takich nie lubie, nie dosc, ze siedzi kase bierze, to jeszcze wszystko albo z łachy albo na odpier...ol. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#582 |
Raczkowanie
|
Poli
Tyle atrakcji i niespodzianek dla męża ![]() ![]() Mój też z marca ![]() W jakim mieście będziecie wykorzystywać voucher? HappyGirl Ale masz fajną pamiątkę ze skoku ![]() Lucy Jak po wizycie? Patulinka Gdy wrzucałaś parę dni temu zdjęcie, wyglądałaś mega zgrabnie, więc nie przejmuj się tak wagą. Po ciąży zrzucisz. |
![]() ![]() |
![]() |
#583 |
Rozeznanie
|
Agusia no faktycznie buc :/ lekarz bez powołania :/ a na nfz byłaś czy prywatnie? Bo jak na nfz to dziwne, że nie dał Ci skierowania na gbs, podobno od 2014 roku to obowiązkowe badanie. Ja prywatnie i zapłaciłam 35 zł.
#584 |
Wtajemniczenie
|
Ja musze zrobic ten posiew oczywiscie w sobote mialam zrobic , nawet pojemniczki postawilam sobie na biurko no , ale to przeciez ja... musze jechac w czwartek i zrobic bo 15 wizyta ciemawe co tam wyjdzie
Gratulacje udanych wizyt ![]() ![]()
#585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#586 |
Wtajemniczenie
|
MiniMonix dobrze zrobilas z baba!
![]() Patryska nie denerwuj sie, bo zlosc pieknosci szkodzi ![]() Lulka niezbyt fajnie z tym cisnieniem ![]() ![]() Agusia niezly buc ![]() Poli ja tez dzis nie mam nastroju-totalnie! Dlatego sie dzis nie udzielam tylko "organizuje dom" ![]() Ja po wizycie dopiero. Miki nie zapowiada sie na kolosa- wazy 2270 g w 35t1d ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#587 |
Raczkowanie
|
agusia8919 no co za typ... nie dość, że zawsze przed wizytą stres jest to jeszcze doktor zdenerwuje :/
lulka19 - relaks, wanna, cisza i spokój - będzie dobrze ![]()
#588 | |
Winter is coming
|
Cytat:
![]() kejka gratuluję wizyty ![]() ![]() agusia8919 masakryczny ten twój lekarz :/ to prywatna wizyta była czy na nfz? AsiaPo pisała, że nie wyobraża sobie być otyła i właśnie sobie oglądam program o babce, co waży 260 kg. Kurna 200 więcej niż ja. Nie wiem, jak tak można żyć
![]() |
#589 |
Zakorzenienie
|
Lulka: oby spadło to ciśnienie
![]() ![]() Kejka: dobre wieści ![]() ![]() Agusia: ale ci się lekarz trafił ![]() wysłane przez tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#590 | ||
Zakorzenienie
|
Kocham to moje dzieciątko
![]() ![]() Jak puściłam jakieś takie melodie kołysankowe i nuciłam z nimi (mogę nucić ! Nie płacze!) to tak co jakiś czas się rozpychała pod moją dłonią gdzie ją delikatnie głaskałam. I teraz najlepsze pół dnia się rozczulałam, jak to będzie cudownie, jak będzie ten mały Skarb z nami, jak ją urodzę i dostanę w ramiona. A potem mnie naszło przerażenie - ale jak to będzie tak naprawdę! Jak sobie dam radę? W ogóle nie umie sobie nic wyobrazić. Nie wiem jak to wszystko będzie wyglądało. (oczywiście te myśli mnie naszły zaraz po tym jak mi nastrój spadł. Wiec to przerażenie wiążę z tym spadkiem). lulka O proszę jakie już szczegóły ustalone ! No to kochana obyś nie musiała w szpitalu leżeć ![]() Cytat:
![]() Wiesz jak przyszły te koszule wszytskie za duże to olałam i dalej było fajnie, jak otworzyłam zdjęcia i okazało się, że muszę je posegregować to luzzz, właczylam muzyke i działałam. Ale jak dostałam maila, że ten piepszony fotoalbum muszę robić raz jeszcze to już mnie to jakoś wytraciło z energii. Heh. Pooglądałam jakiś serial komediowy, filmiki urodowe. No i teraz mam plan. Chyba czas na zmiany ![]() chyba czas zadbać o siebie a nie zostawić tak jak natura stworzyła ![]() Do tej pory nie używałam nic! Nic a nic! Ja buzie myłam woda ![]() I teraz stwierdzam, że trzeba chyba zacząć używać kosmetyków. Ale tu się pojawia problem - jak je dobrać? Które, jakie, jak kiedy ![]() No wieć będę się edukować i powoli działać. Może zacznę od tych sylveco co polecałyście ![]() ![]() cloche Jak ja przeczytałam o tym maluszku to sobie popłakałam. Nie ważne z jakiego powodu mama nie możenie chce przy nim być ![]() Patulinka ja Cię podziwiam, ja bym chodziła po tym szpitalu i płakała. Cytat:
Ja czasem miałam takie dni przed okresem. I jak się zdarzały to wiedziałam, że po prostu muszę wytrzymać i poczekać na jutro, bo jutro mam zawsze lepsze i wspanialsze i cudowniejsze. Wiec niech już będzie jutro . . kropka . Eeeeee tętna nie posłuchał? W ogóle nie podoba mi się sposób w jaki Cię traktował;/ nieprzyjemny.
![]() ![]() |
![]() |
#591 |
Zadomowienie
|
Kejka Ty szczuplutka to i Miki będzie taki
![]() Agusia faktycznie niezbyt dobra zmiana lekarza:/ szkoda ze tak pod koniec wyszlo
#592 |
Wtajemniczenie
|
Danika no jednak nie, wrocil tez na moj lewy bok
![]() ![]() Poli mam dokladnie to samo co Ty!!!
#593 |
Zadomowienie
|
Zimno mi wylazi chyba, na razie niepozorny bąbelek w kąciku ale potraktuje go za wczasu pasta do zębów eh..
![]() |
#594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Się dobrali miesiącami ![]() A bo ostatnie lata to kiepskie prezenty mu dawałam, jakoś nie "siadły". A on kurczę jak mi coś kupił to taki strzał w dziesiątkę. Więc zapamiętałam jak kiedyś patrzyliśmy na tych latających, że musi się kiedyś na taki lot wybrać. To teraz już naprawdę musi ![]() Lot w Makowie Podhalańskim MAKIJAŻ ha! już wiem dlaczego mój super make up (nowy ![]() ![]() Początkowo myślałam, że może chodzi o to, że nigdy wczesniej się do pracy nie malowałam. Ale zrobiłam rozpoznanie i ten mój pierwszy podkład to po pierwsze ciemne kolory ma (tak kurczę myślałam, że za ciemny jest coś) i dodatkowo dużo osób pisze, że ciemnieje po użyciu jeszcze. Dobra! Więc nowy plan : jaki mam kupić delikatny podkład? Kupować też bazę? widziałam na jednym filmiku, że dziewczyna używa bazy - muszę poczytać. Nawet nie wiedziałam, że stosuje się jeszcze coś pod podkład ![]() Ale spoko spoko ... dojdę do wprawy i będę mistrzunio za kilka miesięcy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#595 |
Zakorzenienie
|
Ja pierdykam, dobrnęłam do końca
![]() Tez mam do dupy dzien, cos wisi w powietrzu dzis:/ Tez jestem po wizycie. Mały niby wazy 3400...przepływy robił-jest ok, aczkolwiek jak zobaczył łożysko to zaczął biadolić ze brzydkie. Szyjka macana krótka i miękka, z pomiaru nie jest zle i nie wiem jakim cudem wyszła większa niz wtedy. Albo sie dzisiaj rypnal albo wtedy. No i nie wiem czy bardziej wierzyć palcom jego czy usg. Co tam jeszcze badał...pomiary wychodzą jak zwykle 2 tyg do przodu, zatory w nerce nadal mam. Zatem mam brać wsystKo jak brałam, na następna i OSTATNIA juz wizyte 16.03 mam miec siki i morfo. Wtedy (o ile dotrwam) powie mi konkretnie czy położy mnie 20.03 i cc zrobi 21.03 czy wsystKo sie przesunie o 1 dzien. Nie mniej jednak maksymalnie 22.03 bede miec juz ciecie. To jest taki deadline niepodważalny, wsystKo sie okaże na następnej wizycie. O wadze błagam was nie wspominajcie ![]() Byłam dzis na piętach i myslalam, ze ducha wyzione na tym fotelu. Ale jakie cudne pietochy teraz ![]() Maz mi zrobił "niespodziankę" na dzien kobiet...mam dostać słuchawki ![]() ![]() ![]() Przyszła torba, ale nie oglądałam, tylko wypakowałem i musiałam lecieć. Jutro obejrzę. Kredki z sephory tez dzisiaj dotarły ![]() Wiec mam swoje prezenty na dzien kobiet. Trisdom to my równolatki ![]() ![]() Pytałam dzis moja co myśli o ty h bankach, mowi ze lepiej jakies zabiegi robic z czegos tam egipskiego, nie paneitam. I mezoterapia. A to boli? A która to bolą zebra z boku? Mnie tak bolało i sie z tymi nerkami okazało...biorę na to furagine. Ale czy jest lepiej to bym nie powiedziała... Wogole czuje sie od wczoraj do duph totalnie. Dzis byłam Sporo w aucie-ma sa kra. Strasznie niewygodnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale Bosko! A coś więcej na temat łożyska powiedział? czy nico? Kochana jak podejmiesz decyzję odnośnie jakiś kosmetyków to dawaj znać ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#597 |
Zakorzenienie
|
MiniMonix dobrze babie powiedziałaś.
Lulka oby ciśnienie nie szalało. Gosia ciekawe czy będziesz pierwsza rozpakowana ![]() Ja mam rozkminę, co wziąć małej do ubrania na wyjście ze szpitala- body+rajstopki+bluzka+spo dnie czy body+pajacyk ??? |
![]() ![]() |
![]() |
#598 |
Wtajemniczenie
|
Gosia ale Antos duzy, fajny
![]() ![]() ![]() ![]()
#599 |
Zadomowienie
|
Gosia super ze juz taki duży chłopak
![]() ![]() ![]() Madziara wszystko zalezy od pogody, ja uszykowalam różne ciuszki, bo może byc cieplo tak jak za kilka dni a może sie ikazac ze spadnie śnieg tak jak dzisiaj w Niemczech wiec rozkminiac będę na bieżąco ![]()
#600 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Ja dziś intesywny dzień miałam no ale cóż.... Chwilę mi zajęło Was nadrobić i do niektórych postów spróbuje sie odnieś. Linaewen no Twoje auto bomba ![]() ![]() Neta super że wszystko ok a to co gin powiedział w odniesienu do karty wypisu ze szpitala to podejżewam że ma dużo w tym racji. patulinka super że trafiłaś na normalną ekipe.... patryśka wychodzi na to ze siostra czuje sie jak pępek świata...ale ja bym nie popuściła ojjjjjjjj nieee niech gnuj sobie nie myśli że na łeb moze wejść.... ale spoko spoko przyjdzoe wnuczka to poczuje która w kolejce jest ![]() ducha ból zęba na szczęście nie wiem co to za ból nigdy nie miałam ale współczuje.... ważne że byyła wszybka interwencja i już oki. Poli bidulko mogę zrozumieć Twoją flustracje.... Ja ostatnio mam tak ze jak sie zezłoszczę to rycze ![]() velika no ja mam świra na skarpetki któraś to nie pamietam która KALAFIOR na kocyki a Ty na czapki ![]() lulka Gratuluje wizyty ![]() Minimonix Brawo tak trzymać trzeba temperować beszczelne babska. agusia co za pajac ten lekarz! łaske Ci robi że Cie zbada no paranoja jakaś ja bym mu wygarnęła pewnie... szkoda że taka sytuacja wyszła ze wcześniejszym prowadzącym.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.