|
|
#1291 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kasia znajoma ma Medele Swing malutko używaną do odsprzedania - jeśli chcesz dam Ci namiary na pw. Ja się waham czy kupować, ale chyba ew po porodzie sie zdecyduję. Cytat:
Ja w Medicover w ramach pakietu prowadzenia ciąży raz juz miałam i jeszcze w III trymestrze mi przysługuje nic za to nie dopłacam Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kurczę a Wy oddzielnie śpicie? Nie to, żeby przyganiał kocioł garnkowi U Was to jeszcze dziecko na taką rozpustę na okazje patrzeć
|
|
#1292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Współczuje bo ka bym uschła na tej diecie Ale dobrze dla maluszka ze wszystko jest pod kontrola
|
|
|
|
|
#1293 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jest sporo forum dla 'słodziutkich mam' gdzie można czerpać inspiracje na bardzo ciekawe i pyszne potrawy
|
|
|
|
|
#1294 |
|
Zadomowienie
|
kaska87, ja kupiłam tylko pieluszki bambusowe, więc możemy podać sobie ręce.
Z ciuszków to w zasadzie planuje kupić tylko i wyłącznie jakieś rampersy do spania, bo nie kojarzę, żebym miała. A dla córki miałam pełno ciuchów po dwóch siostrzeńcach i też jakoś dużo nie kupowałam, bo siostra dużo miała takich unisex. Teraz będzie kolejny maluch w tym chodził. Jakoś szkoda mi kasy wydawać na te ciuszki, z których dziecko i tak zaraz wyrośnie. Wystarczająco mam wydatków ciuchowych na córkę (i butowych, olaboga zaraz będzie trzeba znowu 200 zł wydać na buty na wiosnę - w kwestii butów mam lekką obsesję i na tym nie oszczędzam, chociaż przez to córcia ma po jednej parze na sezon). Miqesi, nie potrzebowałaś skierowania na to echo serca? Gdzie byłaś i u kogo? Mój mnie też wysyłał, ale jak usłyszałam 300 zł za wizytę to podziękowałam, tym bardziej, że to miało być profilaktycznie, a nie że jakieś podejrzenia... kiara, my przy córce używaliśmy głównie pampersów zielonych, czasami dady. Ale jak widzisz, każdy ma jakiś inne spostrzeżenia. Jak synkowi podpasują to myślę, że nie będziemy nic zmieniać w tym zakresie. Trzymajcie mnie! Od jutra do końca tygodnia dwójka dzieci na chacie (moje własne 1 sztuka- po wirusie rota zostawiam ją w domu na tydzień + 1 sztuka od znajomych synek 16 m-cy).
|
#1295 | |
|
Ania
|
Cytat:
![]() A co do Ciebie, to kiepsko wyszło, no ale dasz radę, bo czego się nie robi dla dziecka...
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#1296 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jakie buty kupujesz? Moja jeszcze młoda i szybko rośnie, także niestety na sezon mamy kilka par butów. |
|
|
|
|
#1297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas to już rzeczywiście rozpusta!Co do pieluszek - dla nas pampersy i dady premium idealne. Nie widzę żadnej różnicy. Natomiast te z Tesco i Lidla powodowały okropne odparzenia! Podobnie jak happy z Belli. Tych z Rossmanna nie próbowałam, i chyba już nie wypróbuję. Skoro dady odpowiadają. Tak więc co pupa to inne wymagania trzeba testować.
|
|
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję udanych wizyt
Piękne ciuszki kupiłyście w sh. Co do płukania to zamiast płynu do płukania wystarczy w pralce ustawić drugie płukanie. Któraś tu napisała ze chodzi o zmiękczenie ubranka. Anuszka gin wypisała Ci paski i dala glukometr? Czy byłaś u diabetologa? Ile razy masz mierzyć? ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Pieluszki...u nas sprawdziły się dady |
|
|
|
#1299 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a tak z ciekawości to echoserca się robi ze względu na jakie wskazania? Nie wystarczają te duże USG?
Ale macie piękne ubranka dla dzieci My akurat idziemy z Rafkiem do ortopedy niedługo, bo krzywo stawia prawą stopę. Przy okazji się zapytam o buty. W każdym razie jak do tej pory to inwestowaliśmy w drogie z usztywnianą piętą- no ale może nie ma sensu jak mówicie? No i w ogóle powiem Wam, że mam dużo butów dziecięcych "po rodzinie" i jeszcze nie odważyłam się zakładać młodemu używanych i tak leżą w szafie. No, ale matka nie musi się na wszystkim znać, więc zapytam speca od nóg
|
|
|
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
Tak
Kupiliśmy 4 opakowania: mamy dwa opakowania pieluszek dada 2 i 3 oraz dwa opakowania 1 i 2 pieluszek z rossmanna. Wszystko było na promocji i wyszło za pieluszkę od 30 do 34 gr Także pieluszek już nie kupujemy, bo wiem, że jeszcze parę opakowań dostaniemy
|
#1301 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
Anuszka gratuluje wizyty! Troszkę wyrzeczeń i bd wszystko ok !
Weronia nie jestem za używanymi butami. Po raz każde dziecko inaczej ustawia stopę i potem drugie dziecko dostaje "wyprfilowany" lub skoslawiony but, a po drugie jak dla mnie nie bardzo ze względów higienicznych. Sama nie ubralabym używanych butów to i dziecku nie ubiorę. I kociak dobrze prawi, zapietek powinien być usztywniany ale podeszwa elastyczna. Najgorzej mnie wkurza jak ktos ubiera nie chodzacemu dziecku buty "do wózka" żeby golo stopy nie wygladaly. Po co obciążać delikatne stawy? ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Haneczka dobrze, ze poszlas do swojego lekarza. Super ze wszystko ok. Na badania jutro idziesz ? |
|
|
|
#1303 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1304 |
|
Rozeznanie
|
Witam, widze ze temat przytulanek bardzo Wam sie spodobal. Ja duzego libido nie mam, za to moj maz nadrabia za nas dwoje, i mi nie odposci bez codziennego kizi mizi. Ostatnio stwierdzil ze w drugim trynestrze faktycznie bardziej sie chce
nie wiedzialam ze to sie tyczy facetow ![]() Piekne ciuszki lowicie Ja chyba ostatnia ide na glukoze bo dopiero 18 marca.
|
#1305 |
|
Zadomowienie
|
Madzia9999,materiał wydaje się spoko,ale koszula wielka jakaś taka,wzięłam S,ale się okazało,że te dziury jakieś małe. zastanawiam się czy nie wymienić na większą,ale wtedy to w niej chyba utone
|
|
|
|
#1306 |
|
Rozeznanie
|
Anuszka, dasz rade popilnujesz diety i bedzie dobrze. Moja szwagierka tez niby miala cukrzyce ciazowa, ale jakos sie dostosowala. Najgorsze bylo jedzenie na godziny, no i klucie, ale co sie nie robi dla tej kruszynki pod sercem
|
#1307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1308 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sporo osób chwali Dady więc pewnie wypróubuje i ja ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
Jedzenie o określonych porach wcale nie jest złe. Ja caly czas jem o określonych porach bo tak czuje głód. Zostało mi to z wprowadzenia diety przy cukrzycy ciążowej. Syna też karmie co ok 3h.
|
|
|
|
#1310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) Jeszcze nie wykupiłam, bo wróciłam późno. Nie dostałam skierowania do diabetologa, bo podobno wyniki nie są tragiczne (na czczo 98, po 1 godz. 173, po 2 godz. 116) i mam sama pilnować diety cukrzycowej i mierzyć cukier 4 razy dziennie. Dostałam też skierowanie na hemoglobine glikowaną i jakieś jedno badanie, ale nie mogę tego rozczytać.
|
|
#1311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
Skończyłam Was czytać
![]() Haneczko super że wszystko dobrze badania na pewno wyjda dobrze Anuszka będzie dobrze! z cukrzyca sobie poradzisz ![]() Dziewczyny piękne te ciuszki pokupowałyście, większość to takie perełki
|
#1313 |
|
Zadomowienie
|
dzanet, emele lub superfity. Na zimę akurat trafiłam na dobre buty z Bartka, ale tam bywa różnie. Nie powiem, bo kupuję dodatkowo czasami takie buty "do piaskownicy", które są tańsze, ale zawsze dokładnie sprawdzam, czy nie są sztywne, jaka jest podeszwa, czy zginają się tam gdzie powinny itd.
zebrah, używanych butów nie stosuję w ogóle. Jak już dziewczyny napisały - każde dziecko ma inną stopę, inaczej ją stawia i później takie źle "wyprofilowane" buty mogą sprawić, że i Twoje dziecko będzie źle stopy ustawiać. Także na Twoim miejscu zostawiłabym te buty od rodziny na dnie tej szafy
|
#1314 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasami jej zazdrościłam jakie dobre jedzonko sobie przynosiła ze sobą ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- U mnie za każdym razem wizyta kosztuje 90 zl nie ważne czy samolot czy usg, zawsze na wizycie mam usg, sprawdza szyjkę i oglądamy Mała. Wizyta trwa od 15-30 min zależy czy mamy dużo do omówienia ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
i na razie myślę że będzie wystarczająco. Zawsze coś się dostanie w prezencie ![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
wczoraj wieczorem złapał mnie taki skurcz że się poryczałam i wołałam Tż żeby mi pomógł po raz pierwszy się z bólu popłakałam. Dzisiaj dalej czuje łydkę jak chodzę... a codziennie biorę magnez 3 razy dziennie, wiec jestem zaskoczona że mnie złapało. Jak wyszłam na szkołę rodzenia o 14.30 to w domu byłam o 21.00 padnięta na maksa. Dojazd sam 1-1,20 godz robi swoje. Ale jestem pozytywnie zaskoczona Dzisiaj panie położne mówiły o odżywianiu się, o dokumentach , o przygotowaniu torby, o skurczach, o nacięciu, o przygotowaniu krocza do porodu, o lewatywie ( że kupa przy porodzie jest bardzo dobra informacja dla nich i nie trzeba robić lewatywy, to wszystko zależy od nas), podały parę książek które warto przeczytać, o tym co będzie na kolejnych zajęciach.Bardzo dużo mówiły o bólu... że to wszystko zależy od Nas jak się do porodu przygotujemy Żebyśmy broń boże nie czytały ani nie oglądały żadnych filmów itp bo po co się nakręcać nie potrzebnie. Dużo mówiły o skurczach kiedy się udać o szpitala, o objawach jakie mogą informować o porodzie itp Mówiły o rzeczach jakie zabrać do szpitala o wyprawce dla dziecka. Poród jest współpraca między mama a położną i o tej współpracy zależy jak on będzie przebiegał. Żeby czytać wiersze dzieciątku zwłaszcza rymowanki , słuchać muzyki bo już dziecko to słyszy i potem będzie łatwiej przyswajało tego rodzaju informację i będzie się czuło bezpiecznie. Na prawdę dużo dużo bardzo istotnych rzeczach. Trwało spotkanie 2,30 godziny a w tym jedna przerwa na siku ![]() Jutro mam ćwiczenia 45 min więc mam ze sobą wziąć ręcznik, wodę i być w sportowym ubraniu ![]() I tak przez najbliższy miesiąc : w poniedziałki teoria i praktyka a we wtorki ćwiczenia. Będziemy oglądać sale porodową jak tylko będzie wolna bo jak to panie położne powiedziały że ostatnio to jest ciągle zajęta ![]() Ludzi było bardzo dużo , oczywiście większość z panami,ale tez i były same panie Było wesoło i śmiesznie
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-03-07 o 23:17 |
||||
|
|
|
#1315 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dady to ponoć podróby pampersów.
|
|
|
#1316 |
|
Zakorzenienie
|
a to nie jest ten sam producent ? bo coś mi się obiło o uszy, ale mogę się mylić.
---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- A co do spania pod kołdrami to my mamy dwie każdy swoją. Ale zdarza się tak że mój kocur wykłada się na kołdrze Tż i wtedy dzielę się z nim swoją
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-03-07 o 23:20 |
|
|
|
#1317 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
aż się wierzyć nie chce,że takie cuda w SHMam moce postanowienie w końcu się do jakiegoś SH wybrać. Liczę na szczęście początkującego ![]() Cytat:
Cytat:
I tak myślę że do obu wersji trzeba doliczyć przynajmniej + 1000, ale co będę chłopa martwić. ![]() Cytat:
widzę że trenujesz przed czerwcem ![]() Ja dziś byłam na jakimś wymazie zleconych przez ginekologa, a potem udałam się do sklepu z wózkami i jeszcze bardziej sobie w głowie namieszałam. Ten Tako City Move coraz bardziej mi się podoba, ale oczywiście w wersji Sportime czyli droższej. A w piątek mąż bierze wolne i jedziemy oglądać Camarelo a potem komode kupić Przyszły tydzień ogłaszam więc tygodniem segregacji i pranią ![]() PS Anuszka teraz doczytałam - spokojnie dasz radę z tym cukrem.
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2016-03-07 o 23:52 |
||||||||
|
|
|
#1318 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie w rodzinie zawsze jak dziecko brało sie juz do chodzenia (zaczynało wstawać na nóżki samodzielnie ) ubierano specjalne utwardzane przy pięcie buty ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Cytat:
idealny )Meczy mnie straszna zgaga aptece a precz nic nie pomaga Jutro czeka mnie impreza na dzień kobiet w pracy po tem urodziny szwagierki no i dzień kobiet z mężem
Ślub 26.09.015 21.06.2016 Hanna Edytowane przez Weronia93 Czas edycji: 2016-03-08 o 00:09 |
||
|
|
|
#1319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwszy raz widzę takie zalecenia szczerze mówiąc, a troche sie nalazilam po rehabilitantach.. Jak dziecko nie chodzi, to sie nie zakłada butów. Po co? Nie obciąża sie niepotrzebnie delikatnych stawów. Jak dziecko stawia pierwsze kroki to musi miec jak najwięcej bodźców i powinno być na bosaka, żeby najpierw w golej stopie nauczyć sie równowagi, dopiero potem buty... My zakładamy czasem kacie w domu ale moja Zuzia ma problem ze stopkami, zle je ustawia i to zalecenie od lekarza rehabilitacji, a mimo ze krzywo stawia stopy to zabronili nam twardych butów ! Butki dla dziecka musza być elastyczne To cos w stylu jakbysmy my uczyli sie chodzić i by nam glany założyli ![]() Tz waśnie wyjechał w delegacje a ja teraz spac nie mogę. Kociak a gdzie kupujesz superfity? Ja nigdzie nie mogę dostać.. A rehabilitanci tez mi między innymi polecili ta markę |
|
|
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie daje rady nadrabiac
mały pochlania tyle czasu. Aldd powiem Wam ze jest cudny. Zmienia sie i rosnie z dnia ma dzien.Mam tylko problem z pampersami, zle zakladam albo cos ciagle obsikuje sobie ubranko. Nie mam na to sposobu na razie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.

ale wszystko w swoim czasie. Jednym z motywow będą łapacze snów 
nie ma sensu bo szybko wyrośnie z ubranek dajmy na to

u nas to już rzeczywiście rozpusta!

) Jeszcze nie wykupiłam, bo wróciłam późno. Nie dostałam skierowania do diabetologa, bo podobno wyniki nie są tragiczne (na czczo 98, po 1 godz. 173, po 2 godz. 116) i mam sama pilnować diety cukrzycowej i mierzyć cukier 4 razy dziennie. Dostałam też skierowanie na hemoglobine glikowaną i jakieś jedno badanie, ale nie mogę tego rozczytać.
wczoraj wieczorem złapał mnie taki skurcz że się poryczałam i wołałam Tż żeby mi pomógł