![]() |
#601 |
Zakorzenienie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Madziara ja bym brała body i pajaca. Rajtuzy to tak srednio na pierwsze ubieranie
![]() Poli teraz nie bede szukać-po porodzie jak sie nieco ogarne ![]() ![]() Kejka no nie przejmuje sie (aż tak...) chociaż do ostatniej wizyty mowilam ginowi na ucho ile wazę-bo maz jest na każdej wizycie ze mną. I zawsze mowilam mu , ze nie moze mężowi powiedzieć bo to tajemnica lekarska ![]() ![]() ![]() A waga Antka to teraz +/- 400 g wiec biorę poprawkę na to. Podejrzewam, ze bedzie przy porodzie ok 3500 tak naprawde ![]() ![]() Aha- ja jestem najmłodsza z naszej 4 i nie byłam rozpieszczana lub lepiej traktowana. Miałyśmy wsystkie tak samo raczej. Za to u meza w rodzinie widzę, ze najmłodszy jest zawsze ten najbiedniejszy, najbardziej poszkodowany i wogole naj naj, z kolei ten pierwszy tez lepiej no bo pierwszy a moj maz po srodku no to tak sobie. Nie tyczy sie to jakis poważnych spraw na szczęście ale momentami da sie odczuć Lece spac, dobranoc laski Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2016-03-07 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#602 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() haha mam to samo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mój gin pracuje w szpitalu w którym będę rodzić. Jest na oddziale od poniedziałku do piątku od rana do 14 i w jeden dzień ma dyżur, ale już nie pamiętam w który. Strasznie bym chciała żeby był przy moim porodzie, bo mu ufam i wiem że zrobiłby wszystko żeby zadbać o nasze bezpieczeństwo. Kiedyś nawet się śmialiśmy, że jak zacznę rodzić, a jego nie będzie, to walę do niego na chatę ![]() ![]() Gratuluję udanych wizyt ![]() Lulka oby Ci ciśnienie zmalało, bo znowu ten szpital ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#603 |
Zadomowienie
|
Poli ja bazy używam tylko przed wieksza impreza, no i jesli wyskoczy mi cos większego, ona ładnie wyrównuje nierówności, tak wygladza ze nic sie nie wyróżnia jak nalozysz podkład, najlepiej dobierać kolor podkladu smarując go na czole, nie moze byc za ciemny bo będziesz wyglądać jak byś miala maskę no i pamięta trzeba tez o szyi
#604 |
Zakorzenienie
|
Poli może na początek spróbuj kremu bb? Jest lżejszy niż podkład. Z podkładów jest naprawdę ogromny wybór, zależy co potrzebujesz. U mnie jest taki problem, że wszystkie są dla mnie za ciemne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#605 |
Zakorzenienie
|
gosiaczek Twój Antoś kawał już chłopa. Szkoda że dalej nie znasz dokładnego terminu ale wiesz jeszcze pare dni i będziesz wiedziała wszystlko co i jak
![]() kosmetyki ja tez z tych niekosmetykowych choć od jakiegoś czasu moja skóra jest problematyczna ale odkąd 2 razy do roku chodzę na oczyszczanie skóry jest o niego lepiej i używam kremów z Arkany od kosmetyczki rewelka a ten z kwasem hialuronowym zakochałam się ![]()
#606 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jest tak samo. Dziś puściłam babkę, miała iść tylko po zaświadczenie do becikowego, a siedziała 25 minut ![]() Cytat:
Mierzę 3 razy dziennie ![]() Cytat:
No faktycznie buc, nie tak powinna wyglądac wizyta... A co do GBS no to dobrze, że Ci zrobił. Niestety tyle to kosztuje ![]() Cytat:
![]() Poli a co do malowania to może poczytaj wizaż, jest podforum uroda, albo polecam filmiki na yt, ja tak zaczynałam... ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#607 |
Zadomowienie
|
Melduję się po wizycie
![]() ![]() następna wizyta przed świętami teraz lecę nadrabiać co tam naprodukowałyście |
![]() ![]() |
![]() |
#608 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratki ![]() ![]() Od poniedzialku taki tu wysyp wizyt ![]()
![]() |
#609 |
Zakorzenienie
|
Gosiaczek ja nie ze teraz
![]() Tak pisze byś dawala potem znac jak sie rozeznasz ![]() Tabaska - no cóż. Właśnie tak chyba wyglądam - widac roznice miedzy buzia a szyja. Dzieki za info o bazie, czyli nie jest to narazie musi have. Kalpana dzieki! Moze właśnie od tego zacznę ![]() GGI jak dokladnie j wygląda takie oczyszanie? Pamiętam z gimnazjum jak kolezanka byla i kosmetyczka 'wyciskala' jej wszystko na buzi. Dalej to tak wygląda czy sa inne sposoby? Lulka no dzis pierwszy raz oglądałam jakiś kanal, wszystko spoko tylko laska robi za mocny makijaż jak dla mnie. Moze tak do filmiku ale musze znalesc kogoś kto bardziej naturalnie sie maluje i na nim się wzorowac ![]() Lucy !!! Ale super ze się obrócił ![]() ![]() ![]()
![]() |
#610 |
Raczkowanie
|
Lucy
Gratulacje dla Leona ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#611 |
Wtajemniczenie
|
Lucy to nasze chlopaki podobnie waza a mamy tylko 2 dni roznicy w terminie
![]() ![]()
#612 |
Zakorzenienie
|
Plisss zamknijcie mi lodówkę na kłódkę
![]() Lucy mały jest drobny ale łatwiej będzie Ci urodzić. Edytowane przez madziara889 Czas edycji: 2016-03-07 o 21:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#613 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, kawał chłopaka ![]() Poli są też bardziej naturalne makijaże na yt. Na co dzień ![]() https://www.youtube.com/results?sear...a+codzie%C5%84+ ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez lulka19 Czas edycji: 2016-03-07 o 21:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#614 |
Zakorzenienie
|
Madziara weź-ja sobie codzień wkręcam. JesCze ostatnio-jak mnie coagle brzuch jak na okres boli, pipa jakby mnie ktos glanami skopał, plecy i te skurcze...ale-damy rade!! Nie łam soe
![]() Ggi wlasnie datę mam prawie pewna-21.03 lub 22.03 jakoś 1 dzien mi bez różnicy ![]() ![]() Ja w świętach w tym roku nie uczestniczę :/ nawet nie wiem kiedy sa-jakoś pod koniec marca? Z domu na bank sie nie ruszam nigdzie i z maluchem nie pojadę-wiec pewnie maz pójdzie na Świecenie z dziećmi, pojedzie do teściów i tyle. Ja sie z domu nie ruszam. |
![]() ![]() |
![]() |
#615 | ||||||
Zadomowienie
|
pomidorowa uznaje tylko z makaronem
![]() Cytat:
![]() po ile bobini w ross? Cytat:
![]() Cytat:
![]() oby z ciśnieniem się unormowało i może uda się uniknąć szpitala ![]() ![]() Cytat:
![]() u mnie gin obstawia ze do porodu bedize jakoś między 2900 a 3200 maksymalnie ja coś czuję ze dobiję z wagą do tych 12, choć ostatnio tylko po kilogramie z wizyty na wizytę mi przybywa, ale teraz pochłaniam tyle ze gdzies to sie musi ulokowac, całe szczęście wszystko w brzuszek idzie ![]() Cytat:
z tym oczekiwaniem mam podobnie jak Ty, z jednej strony nie moge się doczekać kiedy Leon już bedzie na świecie a z drugiej jestem przerażona jak sobie ze wszystkim poradzę co do kosmetyków i pielęgnacji podrzucę Ci później kilka blogów które mi pomogły ![]() zamiast podkładu na początek kup krem bb, w ogóle to jutro i pojutrze w superpharm są rabty -50% na niektóre marki więc moze tam coś makijażowego Ci wpadnie w oko ja boje się iśc bo znów coś kupię ![]() Cytat:
![]() waga się nie przejmuj, przed ciążą byłaś laska i do tego fit to teraz też szybko wrócisz do formy wytrzymasz jeszcze trochę do 21.03 już tylko dwa tygodnie ![]() ale fajny prezent od meza ![]() co do NB to co złego to nie ja ![]() ![]() szare bedą ładnie pasować do torby ![]() i oby jutro był lepszy dzień ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#616 |
Zadomowienie
|
Polinezyjka baza sprawdza się głównie przy cenach tłustych lub mieszanych z tendencją do rozszerzonych porów. Super sprawdza się (jako tańsza alternatywa) balsam po goleniu dla mężczyzn Nivea men w białym opakowaniu. Z drogeryjnych podkładów/ bb polecam CC z Bourjis. W promocji to już całkiem bajka,sama zuzylam 2 opakowania
![]() Gratuluję udanych wizyt Gosia czek i Lucy ![]() Mój tz ma urodziny 20 kwietnia. W tym roku dostanie syna na prezent ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#617 |
Zadomowienie
|
Poli podaje moje ulubione blogi urodowe i kanały
blogi http://www.alinarose.pl/ mój absolutny nr 1, o czym czesto już tu pisałam, stąd dowiedziałam się sporo o naturalnej pielęgnacji i makijażu ![]() http://idaliastyle.pl/ http://www.agatabielecka.pl/ youtube https://www.youtube.com/user/nissiax83/videos https://www.youtube.com/user/florenceBeauty/videos https://www.youtube.com/user/loveandgreatshoes/videos jestem fanką naturalnej pielęgnacji i "make no make up",żaden ze mnie makijażowy mistrz, ale lubie sobie czasem pooglądac filmiki, czegoś nowego sie nauczyć albo podpatrzeć jakieś fajne kosmetyki ![]() może dziewczyny tez sie podzielą jakimiś swoimi ulubionymi blogami lifestylowymi, urodowymi etc. , bo sama chętnie zerknę na coś nowego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#618 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak nie ma zacierek to z ryżem. Z makaronem nie zjem ![]() hihihi jak śmiesznie ![]() w domu zawsze była z zacierkami (u mojej mamy i jej mamy) a u taty mamy była zawsze z ryżem. Ach ! będę mega wdzięczna za linki ![]() i tak, zacznę od tego kremu BB, bo ten podkład to masakra, nie dla mnie jednak . przynajmniej nie na codzien! Cholerka, 50 % !? Są na stronie opisy co dokładnie? To jutro popatrzę i w srodę po jodze mogę się tam wybrać ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
cudownie! dziękuję ! jutro spędzę tam pewnie troszkę czasu ![]() ![]() zapisałam już Twój post i Martinixx - dzięki za info o tej bazie ! Moja cera się zmieniła w ciąży dlatego zobaczymy co się wydarzy po ustabilizowaniu hormonów. ![]() Dzieki dziewczyny ! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#619 |
Rozeznanie
|
Gratuluje wizyt
![]() ![]() Lucy Wydaje mi sie ze ok 13 zł kosztowal ![]() Makijaż Podczytuje Was i zapisuje, prosze kontynuowac ![]() Ja tez po wizycie. Szyjka 3 cm wiec trzyma i zamknięta. Koniec z oszczędzaniem sie ![]() ![]() ![]() ![]() Wracam do domu a tu posprzątane, poodkurzane, podłogi zmyte, zmywara rozladowana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#620 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#621 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
ale uwielbiam ![]() co do superpharm to zerknij sobie na stronce http://www.klublifestyle.pl/promocje jak nie masz karty to spokojnie w sklepie można dosłownie w 2 minuty założyć jest -50% na tołpę, astora, mybelline, max factor, emolium, physiogel i mnóstwo innych jak zwykle pewnie bedzie duzo ludzi, ale całe szczęscie superpharm ma ograniczenia chyba do 5 produktów na osobe wiec spokojnie mozna kupić to co się chce Cytat:
![]() gratki za udaną wizytę ![]() u Ciebie widze ze też raczej kruszynka się szykuje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#622 |
Rozeznanie
|
Lucy
Gin mowi, ze ok 3000-3300 bedzie ważył w terminie, zobaczymy, dobrze, ze nie taki kloc jak ja (4800) ![]() Promocje Nie wiem czy znacie, jest taka aplikacja z gazetkami promo "moja gazetka" a ostatnio odkryłam taka apke "blix" i tam poza gazetkami sa tez kupony rabatowe do sklepów z ubraniami i do superpharm wlasnie ![]() No i po północy! Mamy Dzien Kobiet! ![]() ![]() Wszystkiego naj kobietki ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#623 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() moj mnie wkurzyl... sam mowil ze od marca nie tyka alko pozniej ze od 9 miesiaca no i wczoraj zaczelam 9 ale pojechalismy do mojego taty i wypil 4 a dzisiaj co? wlasnie konczy 4 piwo ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#624 |
Zadomowienie
|
Kopycio super ze wizyta udana i ze TZ tak sie postaral.
Patryska wspolczuje nerwów, do mojego samo dotarlo, ze koniec z alko, nawet piwka nie tknie, pamiętam jak sie wzbranial przed tym ze będzie obecny przy porodzie, a teraz najwyraźniej mu zalezy. Zasnęłam dzisiaj wczesniej bo bylam padnieta a teraz co? Od dwóch godzin spac nie moge, młody siedzi mi bardzo nisko w pachwinach, przed chwila byla czkawka, gmera tam rączkami chyba i strasznie czuje wiazadla, ciezko sie przekręcić na bok, ahh to sobie pomarudzilam.. Kobietki wszystkiego dobrego w nasze dniu! Jak najmniej bolesnego rozwiązania i zdrowych maluszkow ![]()
#625 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja dostałam od rodziców na 18tkę klasyczny, ale od czasu jak kilka lat temu połamałam ostatnie strzały to nie miałam kiedy kupić nowych... Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas najnowsze wyniki z wizyty-mamy początek 35 tygodnia, a klocuszek mój kochany waży 3 kg! Bez 6 gram! Do tego wymiarowo jest starsza o 17 dni (teoretyczny termin to 01.04 wg wczorajszego USG, a prawdziwy to 17,04). Także dziecię zdrowe i duże się szykuje. (Niestety) mimo planowego CC ponieważ i ja i mała mamy się dobrze to nie będziemy wyznaczać terminu, żeby sobie zdrowo rosła w brzuszku jak najdłużej i mam się zgłaszać do szpitala dopiero z akcją porodową. Na którą szczerze mówiąc nie liczę, bo szyjka ponoć tak długa, że jeszcze ze trzy płody bym mogła utrzymać ![]() A mój mąż tetris-master porozkładał całą zawartość samochodu po mieszkaniu (fakt, że spora część wylądowała w rozłożonym łóżeczku póki co), i znowu mamy miejsce do chodzenia ![]()
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę, że nie jestem sama ze swoimi schizami ![]() Patryśka nie dziwię się, że się wkurzyłaś. Mój też ma zakaz picia, w tygodniu nic nie rusza, a w weekend pyta czy może coś troszkę wypić. Kochane wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet, łatwych i szybkich porodów oraz grzecznych dzieci i tż. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ceny niektórych rzeczy do łuku, wprost mnie powalają. Jak choćby cena za jedną strzałę... 10 zł... To Twoje Maleństwo też duże ![]() ![]() Z tym układaniem wszystkiego... ja się momentami poddaję... A właśnie, Kochane, wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet ![]() Dużo zdrówka ale przede wszystkim szczęśliwego rozwiązania i zdrowych Maluchów
Razem jesteśmy od 18-08-2010 Nasz mały cud ![]() Edytowane przez Kayira Czas edycji: 2016-03-08 o 05:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#628 |
Zadomowienie
|
Lin! Ja Cie kręcę, ale wyhodowalas "maleństwo"
![]() ![]()
#629 |
Wtajemniczenie
|
Gosiaczek ja mam bordowe 410
![]() Poli ja polecam podkłady catrice tanie i dobre. Ostatnio tez mam bourjois healthy mix i jest super. Zawsze kupuje jaśniejszy bo brazerem sobie pracuje na koniec ![]() ![]() Umówiłam sie ba jutro na masaż bo jestem spięta i plecy mnie bola - jutro laska do mnie przyjdzie. ---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ---------- Lin ja tez mam kilka wystających do usunięcia po ciazy sie za to wezmę... Mam na szyi na plecach i koło pachy.
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja ![]() ![]() Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2016-03-08 o 05:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poka ![]() ![]() Wiecie, ze nie śpię od 4.55 ![]() Strasznie mnie młody w pipie gmera. Jeżu jak to boli ![]() Moj maz ma dużo pieprzyków, na plecach miał wycinany przez dermatologa i oddawał do badania nawet bo cos mu sie nie podobało, ale jest ok. Hanka ma dość dużego na plecach (jak na dziecko) ale tez dermatolog oglądał i mowi, ze to zwykły pieprzyk. Ja mam kilka takich standardowych, nie przeszkadzają mi. Ale jakbym miała cos większego na twarzy to usunęłabym na pewno. Nie lubię takich rzeczy na twarzy...maz mowil, ze to nie boli. Ja zreszta miałam usuwanego co prawda tłuszczaki z głowy w znieczuleniu miejscowym i tez nie było zle. Został jeszcze jeden. Potem tylko śmiesznie włoski odrastają do góry ![]() To moj antek znow chyba największy wagowo. Jak do rze, ze nie musze rodzic SN...ehh ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- Kropcia zazdraszczam masażu. Ja bym nie usiedziala. Maz próbował mi robic ale bolało jesCze bardziej wiec odpuściłam. ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- AHHHH I NAJLEPSZEGO KOBIETY W DNIU NASZEGO ŚWIĘTA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2016-03-08 o 06:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.