Mamusie kwietniowe 2016 - część VI - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-07, 20:52   #601
gosiaczek071
Zakorzenienie

Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Madziara ja bym brała body i pajaca. Rajtuzy to tak srednio na pierwsze ubieranie

Poli teraz nie bede szukać-po porodzie jak sie nieco ogarne bede męczyć dziewczyny teraz używam kremu bioderma hydrabio i tyle :O kupiłam w aptece-to chyba nie jest zły?

Kejka no nie przejmuje sie (aż tak...) chociaż do ostatniej wizyty mowilam ginowi na ucho ile wazę-bo maz jest na każdej wizycie ze mną. I zawsze mowilam mu , ze nie moze mężowi powiedzieć bo to tajemnica lekarska i polewali oboje. Ale ostatnio maz wylukal sam w karcie. Nic nie mowil, wiec juz sie nie wstydzę no ale głupio troche ze tyle przybyło. A niektórym z was udało sie polowe z tego albo i mniej:P no trudno no...nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem-teraz bedzie juz z górki.

A waga Antka to teraz +/- 400 g wiec biorę poprawkę na to. Podejrzewam, ze bedzie przy porodzie ok 3500 tak naprawde no-3700 max

Aha- ja jestem najmłodsza z naszej 4 i nie byłam rozpieszczana lub lepiej traktowana. Miałyśmy wsystkie tak samo raczej. Za to u meza w rodzinie widzę, ze najmłodszy jest zawsze ten najbiedniejszy, najbardziej poszkodowany i wogole naj naj, z kolei ten pierwszy tez lepiej no bo pierwszy a moj maz po srodku no to tak sobie. Nie tyczy sie to jakis poważnych spraw na szczęście ale momentami da sie odczuć

Lece spac, dobranoc laski

Edytowane przez gosiaczek071
Czas edycji: 2016-03-07 o 20:55
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 20:54   #602
Kalpana
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Ja mam nadzieję,że skurcze krzyżowe to tym razem mnie ominą. Nie sądze aby to była zależność płci. Ja maiłam przy dziewczynce, moja mama w sumie też ( przy dwóch, przy jednej nie miałam prawie wcale skurczy )

Wmawiaj sobie,że nie będzie Współczucia dla babci
No nie powinno się używać nic z formaldehydem. Od razu się nic nie stanie jak użyjesz kilkarazy,ale jak możesz to unikaj
No właśnie mnie się wydaje że to można odziedziczyć po mamie. Ale tak jak mówisz lepiej sobie wmawiać że teraz ich nie będzie Dzięki Jutro zabieg, o ile anestezjolog i jacyś inni lekarze pozwolą, bo babcia już ma swoje lata i różne choroby.
Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Nie klękał, leżeliśmy na łóżku i się tuliliśmy, i wyciągnął nagle spod koszulki "pudełeczko" (sam uszył, w kształcie serduszka) i zapytał, czy zaopiekuję się jego sercem do końca życia

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Tabaska- w kąpieli, to ja mam biust na brzuchu ;P
haha mam to samo
Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Mam pytanie.. Skonczylam wczoraj antybiotyk na grzybice, od kiedy mogę zacząć stosować probiotyk lactovaginal? Jak będę robic badania w czwartek (krew,mocz) to 4 dni po m wystarcza zeby nie wyszly głupoty w badaniach?
Wydaje mi się że od razu możesz, bo on jest po to żeby wyregulować florę bakteryjną po tabletkach. 4 dni na pewno wystarczą
Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Trisdom nic mi nie mów o pieprzykach mam ich pełno - jak moja mama i szczerze ich nie cierpię... Teraz tez widzę ze wyszły nowe, oby było jak mówisz ze znikną pozniej
Ja też mam pełno pieprzyków. Najgorsze są wystające, a mam ich kilka, w tym jeden nad policzkiem i jeden na ramieniu, który mnie strasznie wkurza, jak np. mam rozpuszczone włosy, to mi się w niego wżynają :/ to samo z pasem w samochodzie. Lekarz mi proponował usunięcie wszystkich wystających za 150zł, ale akurat staraliśmy się o dziecko i nie chciałam ryzykować, bo to w znieczuleniu. Ale myślę że w tym roku to zrobię.
Cytat:
Napisane przez agusia8919 Pokaż wiadomość
Moja wizyta... masakra
Ten lekarz to jakiś buc. Niestety mój robi specjalizację czy coś tam i ma wrócić dopiero w kwietniu (czyli po ptokach)
Najpierw miał do mnie pretensje że nie ma moich wyników(wg mnie powinny być w mojej karcie, zawsze tak było) i obrażony szedł do położnej po te wyniki...
Wyszły mi bakterie w moczu (zdarza się) przepisał antybiotyk, kazał brać żurawinę i wit. c
Jak drukował receptę zauważyłam że jest zła nazwa ulicy i mu mówię że to pomyłka, a on na to że podałam taki adres więc tak jest w systemie. Ja mu na to że nigdy pod takim adresem nie mieszkałam (nawet nie wiem czy u nas jest taka ulica),a on dalej że tak podałam to tak jest. W końcu łaskawie poszedł do położnej żeby zmieniła (nie mógł sam tego zrobić na komputerze?)
Przy badaniu mówi że mam żylaki sromu (SERIO? mówiłam na wcześniejszej wizycie to mi mówił że nic z tym nie zrobię), i szybko pobrał mi wymaz nic nie mówiąc (aż mnie zabolało).
Wymaz na obecność paciorkowca (tak przynajmniej zrozumiałam) i KAZAŁ zanieść do laboratorium bo to bardzo ważne żeby w razie czego podać antybiotyk przy porodzie. Badania płatne ok. 20 zł, w laboratorium okazało się że 40 zł, no ale jak już zaszłam to zapłaciłam, a teraz się zastanawiam czy faktycznie musiałam robić te badania...
Wkurza mnie ten chłop

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

no i jeszcze mnie porządnie nie zbadał, ani usg nie zrobił, ani tętna nie słuchali...
Co za .... Dobrze że nie będziesz musiała długo do niego chodzić.

Mój gin pracuje w szpitalu w którym będę rodzić. Jest na oddziale od poniedziałku do piątku od rana do 14 i w jeden dzień ma dyżur, ale już nie pamiętam w który. Strasznie bym chciała żeby był przy moim porodzie, bo mu ufam i wiem że zrobiłby wszystko żeby zadbać o nasze bezpieczeństwo. Kiedyś nawet się śmialiśmy, że jak zacznę rodzić, a jego nie będzie, to walę do niego na chatę Z tym, że mam potem po sobie posprzątać

Gratuluję udanych wizyt
Lulka oby Ci ciśnienie zmalało, bo znowu ten szpital

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 20:54   #603
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Poli ja bazy używam tylko przed wieksza impreza, no i jesli wyskoczy mi cos większego, ona ładnie wyrównuje nierówności, tak wygladza ze nic sie nie wyróżnia jak nalozysz podkład, najlepiej dobierać kolor podkladu smarując go na czole, nie moze byc za ciemny bo będziesz wyglądać jak byś miala maskę no i pamięta trzeba tez o szyi
Stary 2016-03-07, 20:57   #604
Kalpana
Zakorzenienie

Poli może na początek spróbuj kremu bb? Jest lżejszy niż podkład. Z podkładów jest naprawdę ogromny wybór, zależy co potrzebujesz. U mnie jest taki problem, że wszystkie są dla mnie za ciemne Co do bazy to ja bym sobie darowała, jedynie jak już bardzo chcesz to na większe wyjście, ale na co dzień nie, bo Ci może cerę pogorszyć. Pod podkład lepiej jakiś lekki krem.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 21:01   #605
GGI
Zakorzenienie

gosiaczek Twój Antoś kawał już chłopa. Szkoda że dalej nie znasz dokładnego terminu ale wiesz jeszcze pare dni i będziesz wiedziała wszystlko co i jak

kosmetyki
ja tez z tych niekosmetykowych choć od jakiegoś czasu moja skóra jest problematyczna ale odkąd 2 razy do roku chodzę na oczyszczanie skóry jest o niego lepiej i używam kremów z Arkany od kosmetyczki rewelka a ten z kwasem hialuronowym zakochałam się
Stary 2016-03-07, 21:03   #606
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
A jeszcze opowiem jak załatwiłam babkę, sasasa tydzień temu wpierdzieliła się na chama dosłownie taka baba przede mnie w kolejkę do rejestracji, chociaż głośno mówiłam że jest moja kolej bo godzinę czekam. No i co? Karma wraca! dzisiaj ta sama chciała TYLKO wynik od lekarza. Z uśmieszkiem do mnie waliła czy może, a ja do niej, że ostatnim razem się pani bezczelnie wepchała, ale proszę wejść. Od razu uśmiech z gęby jej zszedl i z obrazą powiedziała, że poczeka.

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Tak, pomyłka. Oczywiście 21.03. Ja mam wizyty co 2 tygodnie, a co tydzień ktg

U mnie jest tak samo. Dziś puściłam babkę, miała iść tylko po zaświadczenie do becikowego, a siedziała 25 minut I bądź tu dobra...

Cytat:
Napisane przez RoseLady Pokaż wiadomość
a masz ciśnieniomierz w domu? może pokontroluj to bo spore te ciśnienie

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

a nawet powiem Ci,ze nie wiem, ja biorę ze 4-5 sztuk napewno, ale u mnie jak mnie złapie to nie ma pomiłuj, aż mi łzy lecą, tak mnei piecze mleko jeszcze zimne z lodówki pomaga

Mierzę 3 razy dziennie

Cytat:
Moja wizyta... masakra
Ten lekarz to jakiś buc. Niestety mój robi specjalizację czy coś tam i ma wrócić dopiero w kwietniu (czyli po ptokach)
Najpierw miał do mnie pretensje że nie ma moich wyników(wg mnie powinny być w mojej karcie, zawsze tak było) i obrażony szedł do położnej po te wyniki...
Wyszły mi bakterie w moczu (zdarza się) przepisał antybiotyk, kazał brać żurawinę i wit. c
Jak drukował receptę zauważyłam że jest zła nazwa ulicy i mu mówię że to pomyłka, a on na to że podałam taki adres więc tak jest w systemie. Ja mu na to że nigdy pod takim adresem nie mieszkałam (nawet nie wiem czy u nas jest taka ulica),a on dalej że tak podałam to tak jest. W końcu łaskawie poszedł do położnej żeby zmieniła (nie mógł sam tego zrobić na komputerze?)
Przy badaniu mówi że mam żylaki sromu (SERIO? mówiłam na wcześniejszej wizycie to mi mówił że nic z tym nie zrobię), i szybko pobrał mi wymaz nic nie mówiąc (aż mnie zabolało).
Wymaz na obecność paciorkowca (tak przynajmniej zrozumiałam) i KAZAŁ zanieść do laboratorium bo to bardzo ważne żeby w razie czego podać antybiotyk przy porodzie. Badania płatne ok. 20 zł, w laboratorium okazało się że 40 zł, no ale jak już zaszłam to zapłaciłam, a teraz się zastanawiam czy faktycznie musiałam robić te badania...
Wkurza mnie ten chłop

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

no i jeszcze mnie porządnie nie zbadał, ani usg nie zrobił, ani tętna nie słuchali...

No faktycznie buc, nie tak powinna wyglądac wizyta... A co do GBS no to dobrze, że Ci zrobił. Niestety tyle to kosztuje

Cytat:
Napisane przez valaria Pokaż wiadomość
agusia8919 no co za typ... nie dość, że zawsze przed wizytą stres jest to jeszcze doktor zdenerwuje :/

lulka19 - relaks, wanna, cisza i spokój - będzie dobrze

Poli a co do malowania to może poczytaj wizaż, jest podforum uroda, albo polecam filmiki na yt, ja tak zaczynałam...
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 21:06   #607
lucy111
Zadomowienie

Melduję się po wizycie Leon waży 2300 i może do porodu chociaz do 3 kg dobije i całe szczęscie się odwrócił
następna wizyta przed świętami
teraz lecę nadrabiać co tam naprodukowałyście
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-07, 21:10   #608
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie Leon waży 2300 i może do porodu chociaz do 3 kg dobije i całe szczęscie się odwrócił

Gratki super ze sie maleństwo odwrocilo

Od poniedzialku taki tu wysyp wizyt
Stary 2016-03-07, 21:14   #609
Polinezyjka
Zakorzenienie

Gosiaczek ja nie ze teraz właśnie po porodzie bo teraz to bez sensu :P

Tak pisze byś dawala potem znac jak sie rozeznasz

Tabaska - no cóż. Właśnie tak chyba wyglądam - widac roznice miedzy buzia a szyja.

Dzieki za info o bazie, czyli nie jest to narazie musi have.

Kalpana dzieki! Moze właśnie od tego zacznę musze poczytać o tych kremach bo nic nie wiem :P

GGI jak dokladnie j wygląda takie oczyszanie? Pamiętam z gimnazjum jak kolezanka byla i kosmetyczka 'wyciskala' jej wszystko na buzi.

Dalej to tak wygląda czy sa inne sposoby?

Lulka no dzis pierwszy raz oglądałam jakiś kanal, wszystko spoko tylko laska robi za mocny makijaż jak dla mnie. Moze tak do filmiku ale musze znalesc kogoś kto bardziej naturalnie sie maluje i na nim się wzorowac

Lucy !!! Ale super ze się obrócił takie dobre info na koniec dnia<3 💗
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 21:17   #610
Avlis
Raczkowanie

Lucy
Gratulacje dla Leona Super, że się odwrócił
Avlis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 21:17   #611
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Lucy to nasze chlopaki podobnie waza a mamy tylko 2 dni roznicy w terminie fajnie ze sie odwrocil Leo

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 21:18   #612
madziara889
Zakorzenienie

Plisss zamknijcie mi lodówkę na kłódkę rosi: Normalnie cały czas bym żarła. Jeszcze zaczęłam sobie wkręcać, że na dniach urodzę, bo od kilku dni mam lekką biegunkę, czyli organizm się oczyszcza, a jem jak smok, bo organizm gromadzi energię.

Lucy mały jest drobny ale łatwiej będzie Ci urodzić.

Edytowane przez madziara889
Czas edycji: 2016-03-07 o 21:19
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 21:19   #613
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:

super, kawał chłopaka

Poli są też bardziej naturalne makijaże na yt. Na co dzień
https://www.youtube.com/results?sear...a+codzie%C5%84+

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Plisss zamknijcie mi lodówkę na kłódkę rosi: Normalnie cały czas bym żarła. Jeszcze zaczęłam sobie wkręcać, że na dniach urodzę, bo od kilku dni mam lekką biegunkę, czyli organizm się oczyszcza, a jem jak smok, bo organizm gromadzi energię.

Edytowane przez lulka19
Czas edycji: 2016-03-07 o 21:20
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 21:28   #614
gosiaczek071
Zakorzenienie

Madziara weź-ja sobie codzień wkręcam. JesCze ostatnio-jak mnie coagle brzuch jak na okres boli, pipa jakby mnie ktos glanami skopał, plecy i te skurcze...ale-damy rade!! Nie łam soe

Ggi wlasnie datę mam prawie pewna-21.03 lub 22.03 jakoś 1 dzien mi bez różnicy byle nie 23.03-i tego soe trzymajmy!! Moja córka sobie "nie życzy" by wtedy soe jej brat urodził bo ona ma urodziny w ten dzien

Ja w świętach w tym roku nie uczestniczę :/ nawet nie wiem kiedy sa-jakoś pod koniec marca? Z domu na bank sie nie ruszam nigdzie i z maluchem nie pojadę-wiec pewnie maz pójdzie na
Świecenie z dziećmi, pojedzie do teściów i tyle. Ja sie z domu nie ruszam.
Stary 2016-03-07, 21:39   #615
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
z ryżem?
pomidorowa uznaje tylko z makaronem
Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Lucy
Pomidorowa ojejku az mnie skręca!!!

Nie odzywałam sie cały dzien, bo w koncu wzięłam sie za szycie mam rożek, kocyk, ochraniacz, podusie i zasłony. Jeszcze bedzie kostka sensoryczna, i żyrafa i motylek antywstrzas

Mam nadzieje, ze dostane zielone światło na chodzenie od gin i ze szyja juz lepsza..
Byłam w Ross i bobini do płukania jest w promocji
dawaj foty Twoich dzieł

po ile bobini w ross?
Cytat:
Kopycio pochwal sie efektami Twojej dzisiejszej pracy

Jeju pomidorowa ahh zjadlabym, taka na zeberkach mniam
dokładnie taka na żeberkach mam, jeszcze zostało, zapraszam

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie Z małym wszystko super. Waży już ponad 2100. więc duża ulga. Jest drobniejszy o kilka dni, i nie zapowiada się na kolosa, ale to minimalna róznica Teraz co do mnie. na wizycie mimo mojego spokoju ciśnienie 150/100. Jeśli do jutra nie zejdzie to mam iść na odział, czego bardzo nie chcę Za 2 tyg nastepna wizyta, pobierze mi wtedy GBS i być może zostanę już w szpitalu do 38 tygodnia. Na tą chwilę rodzę w 38 tygodniu przez CC, czyli jeszcze jakieś 3, 5 tygodnia ciaży mi zostało. A jak będzie to czas pokaże...
czyli nasze chłopaki trzymaja podobny poziom
oby z ciśnieniem się unormowało i może uda się uniknąć szpitala

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie dopiero. Miki nie zapowiada sie na kolosa- wazy 2270 g w 35t1d brzucho ma chudy i dlugie giry, szeroka łepetynke. Wizyta na 21.03 i wtedy bedziemy sie umawiac konkrenie, bo poki co stwierdzil ze nie ma sensu bo maly i tak siedzi pośladkami wiec mu terminu nie bedzie wyznaczalja przytylam 9kg tylko, wiec spokodo standardowych 12 kg raczej nie dobije ale minimum juz osiagnelam mam sie oszczedzac, ale na loozie
czyli bardzo podobnie jak u nas wagowo, to nic odkarmimy po drugiej stronie brzucha
u mnie gin obstawia ze do porodu bedize jakoś między 2900 a 3200 maksymalnie

ja coś czuję ze dobiję z wagą do tych 12, choć ostatnio tylko po kilogramie z wizyty na wizytę mi przybywa, ale teraz pochłaniam tyle ze gdzies to sie musi ulokowac, całe szczęście wszystko w brzuszek idzie
Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Kocham to moje dzieciątko tak bardzo, że oszaleje hehe
Jak puściłam jakieś takie melodie kołysankowe i nuciłam z nimi (mogę nucić ! Nie płacze!) to tak co jakiś czas się rozpychała pod moją dłonią gdzie ją delikatnie głaskałam.

I teraz najlepsze
pół dnia się rozczulałam, jak to będzie cudownie, jak będzie ten mały Skarb z nami, jak ją urodzę i dostanę w ramiona.
A potem mnie naszło przerażenie - ale jak to będzie tak naprawdę! Jak sobie dam radę? W ogóle nie umie sobie nic wyobrazić. Nie wiem jak to wszystko będzie wyglądało. (oczywiście te myśli mnie naszły zaraz po tym jak mi nastrój spadł. Wiec to przerażenie wiążę z tym spadkiem).

Pooglądałam jakiś serial komediowy, filmiki urodowe.
No i teraz mam plan.
Chyba czas na zmiany
chyba czas zadbać o siebie a nie zostawić tak jak natura stworzyła

Do tej pory nie używałam nic! Nic a nic! Ja buzie myłam woda
I teraz stwierdzam, że trzeba chyba zacząć używać kosmetyków.
Ale tu się pojawia problem - jak je dobrać? Które, jakie, jak kiedy

No wieć będę się edukować i powoli działać.
Może zacznę od tych sylveco co polecałyście tzn nie dużo ale z kilka bym zamówiła po porodzie dla siebie w prezencie hehe
mój humor po wizycie się poprawił, a Ciebie jutro tez pewnie bedzie lepiej jak wstaniesz z nową energią

z tym oczekiwaniem mam podobnie jak Ty, z jednej strony nie moge się doczekać kiedy Leon już bedzie na świecie a z drugiej jestem przerażona jak sobie ze wszystkim poradzę

co do kosmetyków i pielęgnacji podrzucę Ci później kilka blogów które mi pomogły

zamiast podkładu na początek kup krem bb, w ogóle to jutro i pojutrze w superpharm są rabty -50% na niektóre marki więc moze tam coś makijażowego Ci wpadnie w oko
ja boje się iśc bo znów coś kupię

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Ja pierdykam, dobrnęłam do końca dobra godzine siedzę w wannie i czytam na apce.

Tez mam do dupy dzien, cos wisi w powietrzu dzis:/
Tez jestem po wizycie. Mały niby wazy 3400...przepływy robił-jest ok, aczkolwiek jak zobaczył łożysko to zaczął biadolić ze brzydkie. Szyjka macana krótka i miękka, z pomiaru nie jest zle i nie wiem jakim cudem wyszła większa niz wtedy. Albo sie dzisiaj rypnal albo wtedy. No i nie wiem czy bardziej wierzyć palcom jego czy usg. Co tam jeszcze badał...pomiary wychodzą jak zwykle 2 tyg do przodu, zatory w nerce nadal mam. Zatem mam brać wsystKo jak brałam, na następna i OSTATNIA juz wizyte 16.03 mam miec siki i morfo. Wtedy (o ile dotrwam) powie mi konkretnie czy położy mnie 20.03 i cc zrobi 21.03 czy wsystKo sie przesunie o 1 dzien. Nie mniej jednak maksymalnie 22.03 bede miec juz ciecie. To jest taki deadline niepodważalny, wsystKo sie okaże na następnej wizycie.
O wadze błagam was nie wspominajcie wazę wiecej od mojego meza. Trudno:/

Byłam dzis na piętach i myslalam, ze ducha wyzione na tym fotelu. Ale jakie cudne pietochy teraz

Maz mi zrobił "niespodziankę" na dzien kobiet...mam dostać słuchawki mowilam mu od oaru dni, ze bardzo chciałabym New balance...ze pewnie beda zniżki na dzien kobiet itp...a on mi dzis wyskakuje, ze zamówił mi słuchawki, żebym miała na spacerki z młodym i żebym nie brała jego. Sa cudne, białe ale tak soe na te NB nakręciłam (Lucy Hehehe przez ciebie) ze i tak se kupie-moze w kwietniu. Bardzo chciałam bordowe 410 ale NIGDZIE w pl nie ma na amazon.co.uk tez nie ma wiec chyba musze odpuścić ;( i chce szare 410

Przyszła torba, ale nie oglądałam, tylko wypakowałem i musiałam lecieć. Jutro obejrzę.
Kredki z sephory tez dzisiaj dotarły
Wiec mam swoje prezenty na dzien kobiet.

A która to bolą zebra z boku? Mnie tak bolało i sie z tymi nerkami okazało...biorę na to furagine. Ale czy jest lepiej to bym nie powiedziała...
Wogole czuje sie od wczoraj do duph totalnie. Dzis byłam
Sporo w aucie-ma sa kra. Strasznie niewygodnie...
no, no Antoś już spory
waga się nie przejmuj, przed ciążą byłaś laska i do tego fit to teraz też szybko wrócisz do formy

wytrzymasz jeszcze trochę do 21.03 już tylko dwa tygodnie

ale fajny prezent od meza
co do NB to co złego to nie ja też kiedyś chciałam bordowe, ale nigdzie nie było, później granatowe to akurat nie było mojego rozmiaru wiec wziełam szare i też jestem zadowolona

szare bedą ładnie pasować do torby super ze się już przesyłek doczekałaś

i oby jutro był lepszy dzień

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-07, 21:49   #616
Martinixxx
Zadomowienie

Polinezyjka baza sprawdza się głównie przy cenach tłustych lub mieszanych z tendencją do rozszerzonych porów. Super sprawdza się (jako tańsza alternatywa) balsam po goleniu dla mężczyzn Nivea men w białym opakowaniu. Z drogeryjnych podkładów/ bb polecam CC z Bourjis. W promocji to już całkiem bajka,sama zuzylam 2 opakowania

Gratuluję udanych wizyt Gosia czek i Lucy

Mój tz ma urodziny 20 kwietnia. W tym roku dostanie syna na prezent

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 22:15   #617
lucy111
Zadomowienie

Poli podaje moje ulubione blogi urodowe i kanały

blogi
http://www.alinarose.pl/ mój absolutny nr 1, o czym czesto już tu pisałam, stąd dowiedziałam się sporo o naturalnej pielęgnacji i makijażu
http://idaliastyle.pl/
http://www.agatabielecka.pl/

youtube
https://www.youtube.com/user/nissiax83/videos
https://www.youtube.com/user/florenceBeauty/videos
https://www.youtube.com/user/loveandgreatshoes/videos

jestem fanką naturalnej pielęgnacji i "make no make up",żaden ze mnie makijażowy mistrz, ale lubie sobie czasem pooglądac filmiki, czegoś nowego sie nauczyć albo podpatrzeć jakieś fajne kosmetyki

może dziewczyny tez sie podzielą jakimiś swoimi ulubionymi blogami lifestylowymi, urodowymi etc. , bo sama chętnie zerknę na coś nowego
Stary 2016-03-07, 22:27   #618
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
pomidorowa uznaje tylko z makaronem

mój humor po wizycie się poprawił, a Ciebie jutro tez pewnie bedzie lepiej jak wstaniesz z nową energią

z tym oczekiwaniem mam podobnie jak Ty, z jednej strony nie moge się doczekać kiedy Leon już bedzie na świecie a z drugiej jestem przerażona jak sobie ze wszystkim poradzę

co do kosmetyków i pielęgnacji podrzucę Ci później kilka blogów które mi pomogły

zamiast podkładu na początek kup krem bb, w ogóle to jutro i pojutrze w superpharm są rabty -50% na niektóre marki więc moze tam coś makijażowego Ci wpadnie w oko
ja boje się iśc bo znów coś kupię
Pomidorowa dla mnie tylko z zacierkami istnieje
jak nie ma zacierek to z ryżem.
Z makaronem nie zjem
hihihi jak śmiesznie
w domu zawsze była z zacierkami (u mojej mamy i jej mamy) a u taty mamy była zawsze z ryżem.

Ach ! będę mega wdzięczna za linki
i tak, zacznę od tego kremu BB, bo ten podkład to masakra, nie dla mnie jednak . przynajmniej nie na codzien!

Cholerka, 50 % !? Są na stronie opisy co dokładnie? To jutro popatrzę i w srodę po jodze mogę się tam wybrać

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:
Poli podaje moje ulubione blogi urodowe i kanały

blogi
http://www.alinarose.pl/ mój absolutny nr 1, o czym czesto już tu pisałam, stąd dowiedziałam się sporo o naturalnej pielęgnacji i makijażu
http://idaliastyle.pl/
http://www.agatabielecka.pl/

youtube
https://www.youtube.com/user/nissiax83/videos
https://www.youtube.com/user/florenceBeauty/videos
https://www.youtube.com/user/loveandgreatshoes/videos

jestem fanką naturalnej pielęgnacji i "make no make up",żaden ze mnie makijażowy mistrz, ale lubie sobie czasem pooglądac filmiki, czegoś nowego sie nauczyć albo podpatrzeć jakieś fajne kosmetyki

może dziewczyny tez sie podzielą jakimiś swoimi ulubionymi blogami lifestylowymi, urodowymi etc. , bo sama chętnie zerknę na coś nowego
O!!!!!
cudownie! dziękuję ! jutro spędzę tam pewnie troszkę czasu
zapisałam już Twój post i Martinixx - dzięki za info o tej bazie !
Moja cera się zmieniła w ciąży dlatego zobaczymy co się wydarzy po ustabilizowaniu hormonów.

Dzieki dziewczyny !
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 22:44   #619
kopycio
Rozeznanie

Gratuluje wizyt

Lucy
Wydaje mi sie ze ok 13 zł kosztowal

Makijaż
Podczytuje Was i zapisuje, prosze kontynuowac

Ja tez po wizycie. Szyjka 3 cm wiec trzyma i zamknięta. Koniec z oszczędzaniem sie wreszcie! Mam jeszcze tydzien brac luteine do 36 tg i odstawić. I dac dzialac naturze ktg 18 marca i tak co tydzien. Mlody wazy 2200 pozycja jak najbardziej do sn Ufff

Wracam do domu a tu posprzątane, poodkurzane, podłogi zmyte, zmywara rozladowana bajka! Myslalam, ze domy pomylilam a na stole piekne gozdziki niby bez okazji ale jutro 8 marca tż przeszedł samego siebie
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 22:48   #620
RoseLady
Raczkowanie

Cytat:
MiniMonix dobrze babie powiedziałaś.

Lulka oby ciśnienie nie szalało.

Gosia ciekawe czy będziesz pierwsza rozpakowana

Ja mam rozkminę, co wziąć małej do ubrania na wyjście ze szpitala- body+rajstopki+bluzka+spo dnie czy body+pajacyk ???
weź coś łatwego do ubierania, ja mam body, mam pajacyk i na to dresik

Cytat:

ja też już mam takie schizy,bo też jakoś do wc częściej chodze, i że przed porodem się oczyszcza

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

dziewczyny za wizyty to już jedne z ostatnich
RoseLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 22:54   #621
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Pomidorowa dla mnie tylko z zacierkami istnieje
jak nie ma zacierek to z ryżem.
Z makaronem nie zjem
hihihi jak śmiesznie
w domu zawsze była z zacierkami (u mojej mamy i jej mamy) a u taty mamy była zawsze z ryżem.

Ach ! będę mega wdzięczna za linki
i tak, zacznę od tego kremu BB, bo ten podkład to masakra, nie dla mnie jednak . przynajmniej nie na codzien!

Cholerka, 50 % !? Są na stronie opisy co dokładnie? To jutro popatrzę i w srodę po jodze mogę się tam wybrać

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

O!!!!!
cudownie! dziękuję ! jutro spędzę tam pewnie troszkę czasu
zapisałam już Twój post i Martinixx - dzięki za info o tej bazie !
Moja cera się zmieniła w ciąży dlatego zobaczymy co się wydarzy po ustabilizowaniu hormonów.

Dzieki dziewczyny !
zacierki nie umiem zrobić takiej jak mama wiec się nawet nie podejmuję
ale uwielbiam szczególnie do rosołu

co do superpharm to zerknij sobie na stronce http://www.klublifestyle.pl/promocje
jak nie masz karty to spokojnie w sklepie można dosłownie w 2 minuty założyć

jest -50% na tołpę, astora, mybelline, max factor, emolium, physiogel i mnóstwo innych
jak zwykle pewnie bedzie duzo ludzi, ale całe szczęscie superpharm ma ograniczenia chyba do 5 produktów na osobe wiec spokojnie mozna kupić to co się chce

Cytat:
Gratuluje wizyt

Lucy
Wydaje mi sie ze ok 13 zł kosztowal

Makijaż
Podczytuje Was i zapisuje, prosze kontynuowac

Ja tez po wizycie. Szyjka 3 cm wiec trzyma i zamknięta. Koniec z oszczędzaniem sie wreszcie! Mam jeszcze tydzien brac luteine do 36 tg i odstawić. I dac dzialac naturze ktg 18 marca i tak co tydzien. Mlody wazy 2200 pozycja jak najbardziej do sn Ufff

Wracam do domu a tu posprzątane, poodkurzane, podłogi zmyte, zmywara rozladowana bajka! Myslalam, ze domy pomylilam a na stole piekne gozdziki niby bez okazji ale jutro 8 marca tż przeszedł samego siebie
13 zł to bardzo spoko cena

gratki za udaną wizytę dobrze że z szyjką już ok

u Ciebie widze ze też raczej kruszynka się szykuje
Stary 2016-03-07, 23:11   #622
kopycio
Rozeznanie

Lucy
Gin mowi, ze ok 3000-3300 bedzie ważył w terminie, zobaczymy, dobrze, ze nie taki kloc jak ja (4800)

Promocje
Nie wiem czy znacie, jest taka aplikacja z gazetkami promo "moja gazetka" a ostatnio odkryłam taka apke "blix" i tam poza gazetkami sa tez kupony rabatowe do sklepów z ubraniami i do superpharm wlasnie

No i po północy! Mamy Dzien Kobiet! kochane oby nasi Panowie o nas nie zapomnieli
Wszystkiego naj kobietki!
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 00:32   #623
patryska0804
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie dopiero. Miki nie zapowiada sie na kolosa- wazy 2270 g w 35t1d brzucho ma chudy i dlugie giry, szeroka łepetynke. Wizyta na 21.03 i wtedy bedziemy sie umawiac konkrenie, bo poki co stwierdzil ze nie ma sensu bo maly i tak siedzi pośladkami wiec mu terminu nie bedzie wyznaczalja przytylam 9kg tylko, wiec spokodo standardowych 12 kg raczej nie dobije ale minimum juz osiagnelam mam sie oszczedzac, ale na loozie
dla Mikiego fajna waga mam nadzieje ze moj tez nie bedzie kolosem
Cytat:
Moja wizyta... masakra
Wkurza mnie ten chłop

prawdziwy buc... wiecej bym chyba do niego nie poszla...
Cytat:
Ja pierdykam, dobrnęłam do końca dobra godzine siedzę w wannie i czytam na apce.

Tez mam do dupy dzien, cos wisi w powietrzu dzis:/
Tez jestem po wizycie. Mały niby wazy 3400...przepływy robił-jest ok, aczkolwiek jak zobaczył łożysko to zaczął biadolić ze brzydkie. Szyjka macana krótka i miękka, z pomiaru nie jest zle i nie wiem jakim cudem wyszła większa niz wtedy. Albo sie dzisiaj rypnal albo wtedy. No i nie wiem czy bardziej wierzyć palcom jego czy usg. Co tam jeszcze badał...pomiary wychodzą jak zwykle 2 tyg do przodu, zatory w nerce nadal mam. Zatem mam brać wsystKo jak brałam, na następna i OSTATNIA juz wizyte 16.03 mam miec siki i morfo. Wtedy (o ile dotrwam) powie mi konkretnie czy położy mnie 20.03 i cc zrobi 21.03 czy wsystKo sie przesunie o 1 dzien. Nie mniej jednak maksymalnie 22.03 bede miec juz ciecie. To jest taki deadline niepodważalny, wsystKo sie okaże na następnej wizycie.
O wadze błagam was nie wspominajcie wazę wiecej od mojego meza. Trudno:/

Byłam dzis na piętach i myslalam, ze ducha wyzione na tym fotelu. Ale jakie cudne pietochy teraz

Maz mi zrobił "niespodziankę" na dzien kobiet...mam dostać słuchawki mowilam mu od oaru dni, ze bardzo chciałabym New balance...ze pewnie beda zniżki na dzien kobiet itp...a on mi dzis wyskakuje, ze zamówił mi słuchawki, żebym miała na spacerki z młodym i żebym nie brała jego. Sa cudne, białe ale tak soe na te NB nakręciłam (Lucy Hehehe przez ciebie) ze i tak se kupie-moze w kwietniu. Bardzo chciałam bordowe 410 ale NIGDZIE w pl nie ma na amazon.co.uk tez nie ma wiec chyba musze odpuścić ;( i chce szare 410

Przyszła torba, ale nie oglądałam, tylko wypakowałem i musiałam lecieć. Jutro obejrzę.
Kredki z sephory tez dzisiaj dotarły
Wiec mam swoje prezenty na dzien kobiet.
Faaaajnie spory Antek i zazroszcze Ci ze wiesz kiedy juz malego przytulisz fajne prezenty
Cytat:
Aha- ja jestem najmłodsza z naszej 4 i nie byłam rozpieszczana lub lepiej traktowana. Miałyśmy wsystkie tak samo raczej. Za to u meza w rodzinie widzę, ze najmłodszy jest zawsze ten najbiedniejszy, najbardziej poszkodowany i wogole naj naj, z kolei ten pierwszy tez lepiej no bo pierwszy a moj maz po srodku no to tak sobie. Nie tyczy sie to jakis poważnych spraw na szczęście ale momentami da sie odczuć

Lece spac, dobranoc laski
u mnie jestesmy we dwie, siostra ma lepiej bo mlodsza. znowu u tz sa w 3 siostra jest najstarsza i ma najlepiej moj tz jest sredni i mam wrazenie ze ma najgorzej...
Cytat:
dla Leo
Cytat:

mam to samo

Cytat:

za wizyte i wez no pozycz swojego tz choc na jeden dzien

moj mnie wkurzyl... sam mowil ze od marca nie tyka alko pozniej ze od 9 miesiaca no i wczoraj zaczelam 9 ale pojechalismy do mojego taty i wypil 4 a dzisiaj co? wlasnie konczy 4 piwo powiedzialam mu ze ja mu nie zabraniam mnie mama zawiezie ale on ze mna nie pojedzie... ale po nim to splynelo i mi nie uwierzył... poprostu od jutra mu zabronie jak kupi to mu zabiore a jak i tak wypije..? juz nie wiem jak na niego wplynac... on sam mowi ze myslal ze sie ogarnie i ze za dobra jestem dla niego i nie bardzo potrafie wplynac na niego...

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 04:01   #624
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Kopycio super ze wizyta udana i ze TZ tak sie postaral.

Patryska wspolczuje nerwów, do mojego samo dotarlo, ze koniec z alko, nawet piwka nie tknie, pamiętam jak sie wzbranial przed tym ze będzie obecny przy porodzie, a teraz najwyraźniej mu zalezy.

Zasnęłam dzisiaj wczesniej bo bylam padnieta a teraz co? Od dwóch godzin spac nie moge, młody siedzi mi bardzo nisko w pachwinach, przed chwila byla czkawka, gmera tam rączkami chyba i strasznie czuje wiazadla, ciezko sie przekręcić na bok, ahh to sobie pomarudzilam..

Kobietki wszystkiego dobrego w nasze dniu! Jak najmniej bolesnego rozwiązania i zdrowych maluszkow :róża :
Stary 2016-03-08, 04:24   #625
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze jedna ciekawostka odnosnie naszych maluszkow brzuszkowych, jaka wczoraj zapodała nam położna.
Otóż nie tylko juz noworodki reaguja na zmiany pogody - mówila że jak jest taki smutny ponury dzień, to na oddziale wszystkie spią i jest taka cisza, że nawet nie chca sie słodziaki wybudzac do karmienia, a jak ma padać to wszystkie wrzeszcza wniebogłosy. A nasze brzuszkowe maluszki podobno też reagują na zmiane pogody, mają już swoj charakter, podejrzewam że to my odczuwamy zmiane pogody a nasze maleństwa reaguja na nasze nastroje
Ja to po mojej czuję. Jak jest piękna pogoda-dziecko szaleje i się kokosi cały dzień. Jak jest pogoda taka, że tylko się zakopać pod kołdrą to dziecka nie ma. Dostaję kontrolne kopy po jedzeniu na zasadzie "żyję, odczep się", ale na żadne zaczepki nie reaguje...

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Ojej ja to teraz mało nawet jem. Nadal czuję w żołądku i przełyku moją poranną jajecznicę ze szczypiorkiem i dwiema kromkami grahama. Jak wrócę od lekarza zjem dopiero mój drugi posiłek, czyli.zupę z ryżem.

Dziewczyny, co zjeść żeby nie było tego uczucia?!
Mi ostatnio pomogło mleko. Ale nie jakoś szałowo... Ja też ciągle mam jedzenie w gardle, a do tego odbija mi się, raz mniej raz więcej. Też można czegoś dostać :/

Cytat:
Napisane przez Kayira Pokaż wiadomość
No moj juz po urodzinach. Mial 17 lutego. Dostal luk. I upieklam mu torta i tyle.
Ale że łuk taki klasyczny? Czy że sportowy?
Ja dostałam od rodziców na 18tkę klasyczny, ale od czasu jak kilka lat temu połamałam ostatnie strzały to nie miałam kiedy kupić nowych...

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Ja też mam pełno pieprzyków. Najgorsze są wystające, a mam ich kilka, w tym jeden nad policzkiem i jeden na ramieniu, który mnie strasznie wkurza, jak np. mam rozpuszczone włosy, to mi się w niego wżynają :/ to samo z pasem w samochodzie. Lekarz mi proponował usunięcie wszystkich wystających za 150zł, ale akurat staraliśmy się o dziecko i nie chciałam ryzykować, bo to w znieczuleniu. Ale myślę że w tym roku to zrobię.
Zazdroszczę zdecydowania, ja mam też megadużo pieprzyków (na samej twarzy i szyi koło 30) i też kilka sztuk do usunięcia... Ale ja się niepewnie czuję jak mi fryzjer włosy ścina, a co dopiero oddać się w ręce lekarza który jednak więcej miałby wyciąć...

Cytat:
No i po północy! Mamy Dzien Kobiet! kochane oby nasi Panowie o nas nie zapomnieli
Wszystkiego naj kobietki!
Mój niech przyniesie dobre wieści od hematologa jutro to mi więcej prezentów nie trzeba...

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
moj mnie wkurzyl... sam mowil ze od marca nie tyka alko pozniej ze od 9 miesiaca no i wczoraj zaczelam 9 ale pojechalismy do mojego taty i wypil 4 a dzisiaj co? wlasnie konczy 4 piwo powiedzialam mu ze ja mu nie zabraniam mnie mama zawiezie ale on ze mna nie pojedzie... ale po nim to splynelo i mi nie uwierzył... poprostu od jutra mu zabronie jak kupi to mu zabiore a jak i tak wypije..? juz nie wiem jak na niego wplynac... on sam mowi ze myslal ze sie ogarnie i ze za dobra jestem dla niego i nie bardzo potrafie wplynac na niego...
No bez jaj, a co on dziecko, że masz na niego wpływać i zabierać butelkę jak go nachodzi? Niech się ogarnie, bo jak nie może to ma wyraźny sygnał, że jego picie przekroczyło bezpieczne granice.

U nas najnowsze wyniki z wizyty-mamy początek 35 tygodnia, a klocuszek mój kochany waży 3 kg! Bez 6 gram! Do tego wymiarowo jest starsza o 17 dni (teoretyczny termin to 01.04 wg wczorajszego USG, a prawdziwy to 17,04). Także dziecię zdrowe i duże się szykuje.
(Niestety) mimo planowego CC ponieważ i ja i mała mamy się dobrze to nie będziemy wyznaczać terminu, żeby sobie zdrowo rosła w brzuszku jak najdłużej i mam się zgłaszać do szpitala dopiero z akcją porodową. Na którą szczerze mówiąc nie liczę, bo szyjka ponoć tak długa, że jeszcze ze trzy płody bym mogła utrzymać

A mój mąż tetris-master porozkładał całą zawartość samochodu po mieszkaniu (fakt, że spora część wylądowała w rozłożonym łóżeczku póki co), i znowu mamy miejsce do chodzenia A łóżeczko na razie stoi "na sucho" bo musimy się przyzwyczaić do nowego ustawienia mebli (zwłaszcza ja z moją elfią gracją...).
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 05:22   #626
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
weź coś łatwego do ubierania, ja mam body, mam pajacyk i na to dresik

ja też już mam takie schizy,bo też jakoś do wc częściej chodze, i że przed porodem się oczyszcza
Stopień trudności zakładania ubranek mnie nie przeraża więc rajstopy mi nie straszne.

Widzę, że nie jestem sama ze swoimi schizami

Patryśka nie dziwię się, że się wkurzyłaś. Mój też ma zakaz picia, w tygodniu nic nie rusza, a w weekend pyta czy może coś troszkę wypić.

Kochane wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet, łatwych i szybkich porodów oraz grzecznych dzieci i tż.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 05:35   #627
Kayira
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Ale że łuk taki klasyczny? Czy że sportowy?
Ja dostałam od rodziców na 18tkę klasyczny, ale od czasu jak kilka lat temu połamałam ostatnie strzały to nie miałam kiedy kupić nowych...

U nas najnowsze wyniki z wizyty-mamy początek 35 tygodnia, a klocuszek mój kochany waży 3 kg! Bez 6 gram! Do tego wymiarowo jest starsza o 17 dni (teoretyczny termin to 01.04 wg wczorajszego USG, a prawdziwy to 17,04). Także dziecię zdrowe i duże się szykuje.
(Niestety) mimo planowego CC ponieważ i ja i mała mamy się dobrze to nie będziemy wyznaczać terminu, żeby sobie zdrowo rosła w brzuszku jak najdłużej i mam się zgłaszać do szpitala dopiero z akcją porodową. Na którą szczerze mówiąc nie liczę, bo szyjka ponoć tak długa, że jeszcze ze trzy płody bym mogła utrzymać

A mój mąż tetris-master porozkładał całą zawartość samochodu po mieszkaniu (fakt, że spora część wylądowała w rozłożonym łóżeczku póki co), i znowu mamy miejsce do chodzenia A łóżeczko na razie stoi "na sucho" bo musimy się przyzwyczaić do nowego ustawienia mebli (zwłaszcza ja z moją elfią gracją...).
Klasyczny w sumie to już jego drugi łuk, ale ten już taki całkiem porządny, że tak powiem drewniany...
A ceny niektórych rzeczy do łuku, wprost mnie powalają.
Jak choćby cena za jedną strzałę... 10 zł...

To Twoje Maleństwo też duże ale najważniejsze, że wszystko jest ok

Z tym układaniem wszystkiego... ja się momentami poddaję...

A właśnie, Kochane, wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet
Dużo zdrówka ale przede wszystkim szczęśliwego rozwiązania i zdrowych Maluchów

Nasz mały cud 22-04-2016

Edytowane przez Kayira
Czas edycji: 2016-03-08 o 05:36
Kayira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 05:39   #628
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Lin! Ja Cie kręcę, ale wyhodowalas "maleństwo" Ale dobrze, niech sobie rośnie, bo skoro cc to obojętnie jakich wymiarów będzie
Stary 2016-03-08, 05:47   #629
kropcia007
Wtajemniczenie

Gosiaczek ja mam bordowe 410 ogólnie mam 3 pary nb może spodobają Ci sie te Ala jeansowe ktore mam. Chcesz foto?

Poli ja polecam podkłady catrice tanie i dobre. Ostatnio tez mam bourjois healthy mix i jest super. Zawsze kupuje jaśniejszy bo brazerem sobie pracuje na koniec ogólnie zawsze sie sugeruje zdaniem maxineczki i kupuje nawet taki kolor podkładu jak ona i jest idealny 🏻 lubie tez kosmetyki golden rose nam te kredki do ust i matowe pomadki są super. Polecam tez ten bronzer z rozswietleniem mineral terracota powder nr 04.

Umówiłam sie ba jutro na masaż bo jestem spięta i plecy mnie bola - jutro laska do mnie przyjdzie.

---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ----------

Lin ja tez mam kilka wystających do usunięcia po ciazy sie za to wezmę... Mam na szyi na plecach i koło pachy.

Kwietniowa Mamusia - Maja

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2016-03-08 o 05:50
kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 06:23   #630
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Gosiaczek ja mam bordowe 410 ogólnie mam 3 pary nb może spodobają Ci sie te Ala jeansowe ktore mam. Chcesz foto?

Poli ja polecam podkłady catrice tanie i dobre. Ostatnio tez mam bourjois healthy mix i jest super. Zawsze kupuje jaśniejszy bo brazerem sobie pracuje na koniec ogólnie zawsze sie sugeruje zdaniem maxineczki i kupuje nawet taki kolor podkładu jak ona i jest idealny 🏻 lubie tez kosmetyki golden rose nam te kredki do ust i matowe pomadki są super. Polecam tez ten bronzer z rozswietleniem mineral terracota powder nr 04.

Umówiłam sie ba jutro na masaż bo jestem spięta i plecy mnie bola - jutro laska do mnie przyjdzie.

---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ----------

Lin ja tez mam kilka wystających do usunięcia po ciazy sie za to wezmę... Mam na szyi na plecach i koło pachy.

Poka a gdzie kupiłaś bordowe 410?? W pl? Nigdzie nie widziałam tak mi sie marzą ...

Wiecie, ze nie śpię od 4.55 cos zaczęło nam skrobać w bok domu...nie wiem czy łasica czy inne zwierze...kot na pewno nie, bo by wskoczył na okno. Juz kiedyś nam w lecie skrobalo ale w rynnę i to były jaskółki, a teraz jakby na dole cos sie próbowało dostać. Wyskoczyliśmy oboje z łóżka...a ze budzik miałam na 5.30 to juz nie zasnęłam :/ znowu bede nieprzytomNa.

Strasznie mnie młody w pipie gmera. Jeżu jak to boli
Moj maz ma dużo pieprzyków, na plecach miał wycinany przez dermatologa i oddawał do badania nawet bo cos mu sie nie podobało, ale jest ok. Hanka ma dość dużego na plecach (jak na dziecko) ale tez dermatolog oglądał i mowi, ze to zwykły pieprzyk. Ja mam kilka takich standardowych, nie przeszkadzają mi. Ale jakbym miała cos większego na twarzy to usunęłabym na pewno. Nie lubię takich rzeczy na twarzy...maz mowil, ze to nie boli. Ja zreszta miałam usuwanego co prawda tłuszczaki z głowy w znieczuleniu miejscowym i tez nie było zle. Został jeszcze jeden. Potem tylko śmiesznie włoski odrastają do góry

To moj antek znow chyba największy wagowo. Jak do rze, ze nie musze rodzic SN...ehh

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Kropcia zazdraszczam masażu. Ja bym nie usiedziala. Maz próbował mi robic ale bolało jesCze bardziej wiec odpuściłam.

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

AHHHH I NAJLEPSZEGO KOBIETY W DNIU NASZEGO ŚWIĘTA

Edytowane przez gosiaczek071
Czas edycji: 2016-03-08 o 06:22
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości