![]() |
#331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątek plotkowy perfumowy:)
Okazuje się, ze robiłam olejowanie nieświadomie
![]() Manicure japoński wymaga odpowiedniej pasty, którą wciera się w paznokcie - TAKIEJ, wadą jest cena, zaletą czestotliwość wykonania (przy wyjątkowo zniszczonych pazurach robiłam co 10 dni, potem co dwa tygodnie. Wygląd paznokci poprawia się od razu, kondycja po ok 2-3 miesiącach.
#332 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje slicznie ;*
#333 |
Zakorzenienie
|
#334 |
Zakorzenienie
|
Oby
![]() ![]()
#335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie minusem japońskiego jest niemożność malowania kolorem ![]()
![]() |
#336 | ||
Wtajemniczenie
|
Siema plotkary
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No kusicie tymi hybrydami bardzo. Opory miałam tylko takie, że zniszczę paznokcie, ale skoro się da bez zniszczeń, to ja chętnie ![]() Tylko teraz muszę poczytać, co i gdzie dają dobrego ![]()
![]() |
#337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tanio można kupić na aliexpress ale minus że długo się czeka ![]()
![]() |
#338 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A z czekaniem to trudno, zaczekam.
![]() |
#339 |
Zakorzenienie
|
A ja muszę wykombinować jak zdobyć kasiorkę na zegarek
![]() ![]() ![]()
#340 |
Zakorzenienie
|
Kupowałaś już tam? czasem miesiąc się czeka
![]() ![]() ![]()
#341 |
DobraRada-NieGłaszczGada.
|
Hello Moje Drogie
![]() Czytam co piszecie i pzyłączę się do zachwytów nad olejowaniem włosów - super sprawa, jak miałam długie ( jeszcze rok temu, teraz mam krótkiego boba), to olejowałam i efekty były fantastyczne. Włosy lśniły, pięknie się układały, nie niszczyły się poprzez gorące powietrze suszarki lub lokówki, końcówki się nie rozdwajały, same plusy ![]() ![]() A co do paznokci - mam jedną oliwkę w szufladzie w pracy, drugą w podręcznej kosmetyczce, trzecią - w kosmetycze w łazience. I kiedy tylko mogę, kiedy mi się przypomni - nakładam na skórki oraz macierz paznokcia oliwkę ,chwilę czekam aż skórki się rozmiękną i masuję . Kiedyś kosmetyczka ( rewelacyjna babka, ale się wyprowadziła z mojego miasta, niestety) dała mi taką radę, żeby paznokcie się przestały rozdwajać - oliwkować, oliwkować i jeszcze raz oliwkować. Podobno oliwka poprzez swoją "tłustość" wypełnia nierówności w paznokciach, dzięki niej też paznokcie i skórki nie suszą się tak mocno, co jest dla nich szkodliwe. Skórki nie chropowacieją , bo są miękkie, natłuszczone i elastyczne ![]() Ja ze swoimi muszę poczekać do wypłaty, bo teraz bidna jestem......ostatnią kasę wydałam na LVEB Forale, Black Opium EDT i Chanel Chance Eau Vive, ale po wypłacie i po świętach, jak odżyję troszkę finansowo, to umówię się do kosmetyczki i zrobię sobie piękne paznokcie ![]() Wiecie.....LVEB Florale w ciągu dnia zebrało parę komplementów, głównie od płci męskiej, ale też i jedna z koleżanek weszła do naszego gabinetu , pociągnęła nosem przy papierach i odrzekła, że u nas tak pięknie pachnie, słodkawo i lekko jednocześnie, potem mnie obwąchała ( już od dawna jak jej coś ładnie pachnie to podejrzenie pada na mnie ) ![]()
Bądź dobry! Każdy, kogo spotykasz, prowadzi ciężki bój... ![]() Fragrantica Mój wątek wymiankowy : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1260976 Edytowane przez itaka Czas edycji: 2016-03-07 o 18:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
|
Na mnie ogólnie wszystkie LVEB trzymająsię długo, Florale psiknęłam się rano.
Nie "dopsikałam się" w ciągu dnia , bo flakon zostawiłam w domu. Teraz jeszcze czuć na włosach. Czyli normalnie na ciele i ubraniu - ok. 7-8 godzin spokojnie. Ja też nie wiem skąd kasę....skąd wziąć 130 zł, przydałoby mi się ....
#344 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I nawet nie wiem, czego mam szukać ![]() Poza tym znów czytam, że z tym ściąganiem jest problem ![]() Cytat:
![]() Kocham takie proste, eleganckie ![]() Cytat:
![]() Ale przyszalałaś z zapachami, gratki ![]()
![]() |
#345 | |
|
Cytat:
![]() No poszalałam, poszalałam...... z kasy się wypstrykałam, teraz zbierać muszę. Następne zakupy zapachowe po świętach. Jakieś fajne słodycze młodzieży trzeba będzie sprawić i finanse podreperować, dopiero wtedy myśleć o następnych flaszkach ![]() O ile... nie okaże się np. przed świętami, że na rehabilitację do sanatorium w kwietniu/maju pojadę, bo złożyłam papiery . Jeśli dostanę zgodę to z perfum nici... wolę sobie uzbierać nieco drobnych na małe sanatoryjne przyjemności typu winko w kafejce, dobrą książkę, basen ( jeśli będę musiała wykupić we własnym zakresie) i inne takie ![]() A jeśli przyjdzie odpowiedź odmowna ( toć szanowny lekarz orzecznik ZUS może mieć zły humor ) to sobie wtedy smutek utopię w następnej pachnącej flaszce ![]()
Bądź dobry! Każdy, kogo spotykasz, prowadzi ciężki bój... ![]() Fragrantica Mój wątek wymiankowy : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1260976 Edytowane przez itaka Czas edycji: 2016-03-07 o 20:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
spin doctor
|
Wczoraj na poczcie przeżyłam szok-13zł za zwykłą, malutką paczkę ekonomiczną to przegięcie
![]() Poza tym, kupiłam jednak baleriny, ale jestem zła, bo po powrocie do domu wyjęłam je z kartonika i odpadła mi kokardka, taka ozdobna, metalowa i będę musiała jechać(prawie 100km, bo mieszkam na zadoopiu i buty kupiłam w wielkim mieście ![]() ![]() ![]() Jak myślicie, wymienią mi na miejscu, czy będę musiała czekać na rozpatrzenie reklamacji? Kurcze, nawet tej kokardki nie dotknęłam ![]()
#347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale mam fazę na perfumy, najchętniej kupiłabym na raz ze 13 flakonów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#348 | ||
|
Dzień dobry wtorkowo
![]() Cytat:
Mi od razu kiedyś od czółenek odpadła taka klamra, przy próbie pierwszego założenia. Ale w sklepie wymieniły babeczki na inną parę. Matko, ja dzisiaj jeszcze śpię.... ![]() Dziewczyny - trzymajmy się razem, zwłaszcza dzisiaj - Wszystkiego Najlepszego ![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#349 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki, żeby wszystko potoczyło się po Twojej myśli! Cytat:
![]() Z tą wymianą to zależy na kogo trafisz niestety. Ja też ![]() Witam się z nad kawy, w ten piękny, pochmurno- deszczowy dzień ![]() Kobietki wszystkiego najlepszego w dniu naszego święta ! ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
|
Ja już powiedziałam rano mężowi, tak dyskretnie - nie chcę kwiatów....nie chcę czekoladek ( bo w cycki mi idą), mogą być tradycyjnie socjalistycznie rajstopy ( u mnie zawsze są pożądane) lub obietnica, że przy najbliższej podobnej okazji ( np. święta lub imieniny w maju) - będzie flaszka perfum sponsorowana przez męża
![]() Jeju. Jak mnie dzisiaj bolą plecy, stawy , łeb i co tam jeszcze. Łatwiej mi wymienić co mnie NIE BOLI - ![]() ![]()
Bądź dobry! Każdy, kogo spotykasz, prowadzi ciężki bój... ![]() Fragrantica Mój wątek wymiankowy : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1260976 Edytowane przez itaka Czas edycji: 2016-03-08 o 07:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sobie zażyczyłam białe tulipany ![]() ![]() W ogóle to wymyśliłam sobie (i niestety powiedziałam mężowi), że ma mnie motywować do odchudzania ( ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#352 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dużo kasy na kolejne flaszki drogie kobietki z okazji naszego święta. ![]()
![]() |
#353 |
Psiejsko czarodziejsko :)
|
Wszystkiego nam najlepszego, Babety
![]() ![]() Ja juz wczoraj dostalam kwiatek i jestem zadowolona. Do tego olejowania kazdy olej kokosowy może byc, taki z marketu też? Czy takie olejowanie polega na tym, że siadam i smaruję pasmo po paśmie na suche włosy, siedzę tak np. 2 godzinki a potem myję i już? Czy jest nadzieja, ze poza zmianą wizualną na plus włosy mi zaczna trochę rosnąć ![]() ta chloe za mną chodzi, ale kurka kasy brak ![]()
#354 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() + florale mimo bycia edt ma moc Edytowane przez ktrznn Czas edycji: 2016-03-08 o 08:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#355 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edit. Tak sobie myślę czy nie przypomina czasami Flowerbomb edt? Bo tam też jest frezja....
"(...)a szabelkę to kawaler w której nogawce nosi?(...)" ![]() I am a WarriorZ ![]() ![]() Edytowane przez czarownica jaga Czas edycji: 2016-03-08 o 08:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Wtajemniczenie
|
Ogólnie w LVEB lubię moc rażenia, ale denerwuje mnie popularność tego zapachu, mam flaszkę, ale rzadko używam ze względu na to że w pracy jeszcze dwie inne koleżanki tym pachną, nawet jakiś czas temu zastanawiałam się czy nie sprzedać tych perfum. Może ta wersja byłaby jakimś wyjściem...
#358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ta wersja Florale to na razie tylko w Douglasie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#359 | ||||
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego najładniej pachnącego, Babeczki
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Stał w kolejce dwudziestoosobowej 40 minut, panie wyluzowane, spokojne i 13 zeta paczka ![]() Następnym razem dzwonię po kuriera. Dołożę dwa złote i mam w ![]() Porażka z butami ![]() Powinni wymienić, oby tylko był ten sam rozmiar. Cytat:
![]() Ja z kolei wydałam wszystkie piniędze, które miałam i których nie miałam ![]() Zamiast perfumerii byłam stałą klientką Home&You i H&M Home ![]() Cytat:
![]() Mnie, odpukać, dzisiaj jakoś nic ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez IwBond Czas edycji: 2016-03-08 o 09:05 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#360 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.