Mamusie czerwcowe 2016 cz.4 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-08, 22:38   #1471
ania230
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57039781]Dostałam dzisiaj... Usmiechnęłam sie to i Wam przekazuję

JA, KOBIETA:
Nie czytam zadnych instrukcji. Wciskam guziki, az zadziala.
Nie potrzebuje alkoholu, zeby narobic sobie obciachu. I bez alkoholu daje rade
Nie jestem rozkapryszona, tylko "emocjonalnie elastyczna"!
Najpiekniejsze slowa swiata: "Ide na zakupy"
Nie mam zadnych dziwactw! To sa "special effects"!
Kobiety powinny wygladac jak kobiety, a nie wytapetowane kosci!
Przebaczyc i zapomniec? Ani nie jestem Jezusem, ani nie mam Alzheimera!
My kobiety jestesmy aniolami, a gdy sie nam podetnie skrzydla, lecimy dalej - na miotle!
To nie jest zaden tluszcz! To "erotyczna powierzchnia uzytkowa"!
Gdy Bog stworzyl mezczyzne, obiecal, ze idealnego faceta bedzie mozna spotkac na kazdym rogu....a potem uczynil ziemie okragla ?
Na moim nagrobku niech bedzie napis: "Co sie glupio gapisz? Tez bym wolala lezec teraz na plazy!"
Tak tak..my kobiety jestesmy bowiem jedyne w swoim rodzaju...[/QUOTE]

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 22:40   #1472
anuszka1984
Zadomowienie

Ja używałam podkładów poporodowych z Hartmanna. Dla mnie super Miałam też Bella Mama, ale one dla mnie były tragiczne, użyłam tylko jedną podpaskę i podziękowałam

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 22:42   #1473
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
Ja też mam za dużo, ale weź tu przemów głupiej babie (czyt. mi) do rozumu To moje jedyne uzależnienie... aż się trzęsę jak wchodzę w dniu dostawy do sh. Oczywiście oglądam tylko ciuszki dziecięce. Odkąd zostałam mamą wchodząc do jakiejś galerii jak mam troszkę więcej czasu to zawsze robię rundę po sklepach z dzieciowymi ubraniami... H&M, Zara, Reserved, Kappahl, Smyk... a noż coś się trafi Ciuchy dla siebie kupuje jak już czegoś naprawdę potrzebuje.
Kilka znajomych, które mają synka mówiły, że teraz gotówki nie będę trwonić, bo dla chłopaków to same nudy w tych ubrankach.... BŁAGAM!!! jakie nudy... jest tyle cudnych ubrań dla małych przystojniaków. Oszaleć można

Ok uciekam spać. Cukier godz. po kolacji zmierzony - wynik 83 Po obiedzie było 86, więc nie jest źle, a czuje się jak najbardziej najedzona Zobaczymy jutro na czczo...
Też sobie tak mówię... że jak teraz mam tak dużo małych ciuszków to mogę kupowac w sh rozmiary większe i już mieć... żeby potem nie wydawać pieniędzy. Na prawdę cieszy mnie to ! A też wychodzę z takiego wniosku że jak teraz mam pieniążki to powinnam sie zabezpieczyć bo nie wiadomo jak będzie później.

A co do ubrań dla siebie to również musi mi już czegoś bardzo brakować albo być zniszczone czy dziurawe żebym sobie coś kupiła.

Cukier super!!! Śpij dobrze!!!

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-08, 22:43   #1474
__Veronique
Wtajemniczenie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57038411]Ale naskrobałyście Ale nadrobiłam

Ja dostałam dzisiaj 3 milki oreo , ptasie mleczko z milki i różyczki w doniczce. Wszystko super mnie ucieszyło, pół milki już zeżarłam oczywiście [/QUOTE]

Weź mnie nie wnerwiaj

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 22:46   #1475
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Ja też mam za dużo, ale weź tu przemów głupiej babie (czyt. mi) do rozumu To moje jedyne uzależnienie... aż się trzęsę jak wchodzę w dniu dostawy do sh. Oczywiście oglądam tylko ciuszki dziecięce. Odkąd zostałam mamą wchodząc do jakiejś galerii jak mam troszkę więcej czasu to zawsze robię rundę po sklepach z dzieciowymi ubraniami... H&M, Zara, Reserved, Kappahl, Smyk... a noż coś się trafi Ciuchy dla siebie kupuje jak już czegoś naprawdę potrzebuje.
Kilka znajomych, które mają synka mówiły, że teraz gotówki nie będę trwonić, bo dla chłopaków to same nudy w tych ubrankach.... BŁAGAM!!! jakie nudy... jest tyle cudnych ubrań dla małych przystojniaków. Oszaleć można

Ok uciekam spać. Cukier godz. po kolacji zmierzony - wynik 83 Po obiedzie było 86, więc nie jest źle, a czuje się jak najbardziej najedzona Zobaczymy jutro na czczo...
No ja mam właśnie to samo, ciuszków od groma, ale jak cos znajde w sh za groszę, to się nie mogę powstrzymać,bo jak przepuścić taką okazję, tymbardziej, że jak maluchy już będą na swiecie, to ciężko będzie sie wyrwać z domu.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 22:47   #1476
ania230
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57038411]

Ja dostałam dzisiaj 3 milki oreo , ptasie mleczko z milki i różyczki w doniczce. Wszystko super mnie ucieszyło, pół milki już zeżarłam oczywiście

[/QUOTE]

Milke oreo był zjadła.. ptasie mleczko też aaa różyczki w doniczce chciałam sobie kupić w lidlu ale nie podobały mi się... były takie ni jakie :/

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-08, 22:49   #1477
Asiek121
Zakorzenienie

Doszliśmy do wniosku z tż , że odpuszczamy baldachim jednak bo chcemy delikatna karuzele a co za dużo to nie zdrowo
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 22:51   #1478
ania230
Zakorzenienie

Koleżanka leży na porodówce bo na patologi nie ma miejsca. Ma ktg robione i dostała zastrzyk na przyspieszenie wzrostu pluc u Małej... jej ciu ale się przejęłam. Jutro się okaże co dalej.

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
Doszliśmy do wniosku z tż , że odpuszczamy baldachim jednak bo chcemy delikatna karuzele a co za dużo to nie zdrowo
Karuzela bardziej się przyda niż baldachim

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-08, 22:57   #1479
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paula_ck Pokaż wiadomość
Witam się w Dniu Kobiet Byłam odcięta od świata trochę bo skończył mi się internet w telefonie i dopiero teraz mam dostęp. Myślałam że wyjdę w poniedziałek ze szpitala ale w niedziele w nocy dostałam takich bóli że myślałam że urodzę... :/ Zostawili mnie i zwiększyli dawki leków i na razie pomogło ale znowu okazało się że mam podwyższone CRP i nadal nie wyjdę... Na wieczornym obchodzie może coś się dowiem od czego ten wskaźnik taki i co z tym zrobić. Już bym do domu chciała iść
Mąż na chwilkę tylko do mnie mógł dzisiaj przyjechać i przywiózł mi tulipany i musiałam wstawić do kubka papierowego po kawie, także taki sobie ten dzień kobiet tutaj.
Jak tak tutaj teraz jestem to stwierdziłam że chyba jednak lepiej wcześniej przygotować wyprawkę bo w moim przypadku wszystko jest możliwe niestety... Więc jak wrócę to kupię wszystko co potrzebne żeby potem się nie denerwować. Wózek dostaniemy także problem z głowy. Z większych wydatków to fotelik tylko. Łóżeczko mieliśmy dostać ale chyba jednak kupimy nowe bo wolałabym takie z szufladą. Większość rzeczy zamówię przez Internet raczej.
Oj biedaku W tym momencie lepiej dla Ciebie i Tymka, że jesteście pod stałą opieką, i jak by coś się działo to będzie można od razu reagować.
Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
72 szt, więc wyszło 1.50 za szt :-D
Motylku jesteś mistrzem okazji. Sprawdziłam gdzie najbliżej mam ten SH i jak tylko przeglądnę czego mi trzeba - ruszam na łowy
Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
hahaha aaaa jednak! bliżej do 7 miesiąca niż dalej

Motylek, ale szał zakupowy!!!! Słuchajcie a te podpaski po porodzie to ponoć są jak latawce... faktycznie są niezbędne czy duże podpaski typu na noc wystarczą?? a majty poporodowe zakłada się w szpitalu tylu? nic nie wiem
Ja nie chce wyjść n ignoranta acz spytam - tampony jak rozumiem nie można wtedy użyć?? i podkłady to na łóżko na wypadek jakby podpaska przeciekła? Dobrze ja to myślę ? Bo jakoś się nigdy nad tym aspektem - aż do teraz - nie zajmowałam

Cytat:
Napisane przez malykocio99 Pokaż wiadomość
Meldujemy się po echo serdeszka wszystko jest dobrze arytmia zniknęła a Łucja wazy 900 gramow ktory termin porodu jest blizszy prawdziwemu? Bo z usg mamy 15 a z miesiaczki 8 czerwiec ale mam cudne fotki dzisiaj nam mała ślicznie buzke prezentowala

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Pochwa się zdjęciem jejku myślicie, że na 3d na to ostatnie w 30tc opłaca się pójść czy już za późno i nie będzie już nic widać?

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
No i najważniejsze,scignelam pana i mi pokazał anex sport
Więc obejrzałam dokładnie, pojezdzilam,faktycznie lekko się prowadzi. Duża torba, gondola też wydaje się spora, ogólnie bardzo elegancko to wygląda. Zapytałam go jaki wózek poleca do 2tys za 2w1 to powiedział,że właśnie ten. Powiedziałam mu,że się zastanawiałam nad baby design dotty,to mi powiedział,że dobrze że nie kupiłam,bo to chińszczyzna,ale w zasadzie nic nie więcej na jego temat nie powiedział. Ja dodam od siebie,że bdd się wydaje dużo cięższy niż anex. No i w anexie ta torba duża i wygląda na wytrzymałą. Obejrzałam też spacerowke, pokazał mi jak się składa wózek. Nie wiem,czy będę jeszcze oglądać coś więcej,podoba mi się ten anex bardzo. Aaa i jeszcze facet stwierdził,że w anexie jest wziete wszystko co najlepsze z innych wózków.
Hmm kurna mi też on po głowie strasznie chodzi. Najgorsze jest to, że jeszcze nie wiadomo jak z serwisem u nich i awaryjnością, bo o ile dobrze pamiętam to nawet roku ta firma na polskim rynku nie działa Kurcze chyba do tych Katowic będę musiała jechać zobaczyć Już widzę minę TŻ jak mu to ogłoszę
Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Też się cieszyłam z naleśników, i jeszcze się jutro pociesze, bo zostało przełożył je kremem czekoladowym i wiśniami, pyszne to! Ale co mu szkodziło dorzucić do tego róże nie będę mu nic na ten temat mówić, napracował się przy tych naleśnikach... no w końcu to większy nakład pracy niż kupno kwiatka
chce taki tort!zamienię moje kwiatki na kawałek

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
ANIA ciuszkow juz masz naprawdę sporo
MOTYLEK fajnie, ze juz na swoim
Zmęczona jestem, a wy tyle napisalyscie.. jutro wizyta, zobaczymy co powie na moje plany pracy do konca miesiąca, wczwartek na pol dnia do pracy, w pt home office.
Melduj jutro jak wizyta. Prawdziwy pracuś z Ciebie.
Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie. Maluch ma 650g i termin wychodzi 19 czerwca, czyli rośnie równomiernie w stosunku do daty z 1 USG
Lekarka się śmiała, bo maluch miział sobie stopą po buzi! Myślała najpierw że to ręka i mi potem pokazała stópkę na USG.
Super, że wszystko ok i Leon tak książkowo rośnie
Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Godzina prawie 22 a ja jeszcze garnków nie umyłam nie chce mi sie...
Cały czas myślę o tej mojej koleżance
Obyu koleżanki wszystko dobrze się skończyło
Cytat:
Kobietki najlepszego!!!
Na początku ciąży też miałam podwyższony poziom glukozy na czczo (96), potem powtórzyłam i wyszło 86, ale starałam się wtedy jeść bardzo mało węglowodanów, więc wynik był trochę przekłamany Stwierdziłam, że teraz będę jadła normalnie (stosuje raczej zdrową dietę, ale uwielbiam białe makarony i owoce!). Nie chciałam robić krzywej cukrowej dla dobrego wyniku, bo wiem, że później gdyby wynik wyszedł dobry to dalej bym jadła te makarony i owoce i tym samym szkodziła dziecku. Co do stresu to nawet nie wiedziałam, że może mieć wpływ na wynik, ale wydaje mi się, że nie stresowałam się przed badaniem.
Na pewno będę się Ciebie radzić jak coś. Dziękuje

Jestem przyzwyczajona do jedzenia 6 posiłków dziennie w regularnych odstępach czasu. Jem razem z Zuzią + jeden posiłek jak ona już śpi, więc dla mnie to żadna zmiana. W diecie też nie muszę zbyt dużo zmieniać. Najbardziej będzie brakowało mi makaronów białych, naleśników, niektórych owoców i bakalii. Słodycze sklepowe jadałam rzadko, więc na szczęście nie ciągnie mnie do nich. Jutro pierwszy raz będę mierzyć cukier na czczo glukometrem... zobaczymy jaki wyjdzie
Anuszka najważniejsze pozytywne podejście, a widzę że Ty je masz, więc na pewno będzie dobrze
Stary 2016-03-08, 23:32   #1480
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Weź mnie nie wnerwiaj
uśmiechałam się jak pisałaś o tych rożyczkach. Eh ci faceci tacy niedomyslni! Jak nie powiesz drukowanymi literami to nie zakoduja
Ale prezent miałaś smaczny!
Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Oj biedaku W tym momencie lepiej dla Ciebie i Tymka, że jesteście pod stałą opieką, i jak by coś się działo to będzie można od razu reagować.

Motylku jesteś mistrzem okazji. Sprawdziłam gdzie najbliżej mam ten SH i jak tylko przeglądnę czego mi trzeba - ruszam na łowy

Ja nie chce wyjść n ignoranta acz spytam - tampony jak rozumiem nie można wtedy użyć?? i podkłady to na łóżko na wypadek jakby podpaska przeciekła? Dobrze ja to myślę ? Bo jakoś się nigdy nad tym aspektem - aż do teraz - nie zajmowałam

Pochwa się zdjęciem jejku myślicie, że na 3d na to ostatnie w 30tc opłaca się pójść czy już za późno i nie będzie już nic widać?

Hmm kurna mi też on po głowie strasznie chodzi. Najgorsze jest to, że jeszcze nie wiadomo jak z serwisem u nich i awaryjnością, bo o ile dobrze pamiętam to nawet roku ta firma na polskim rynku nie działa Kurcze chyba do tych Katowic będę musiała jechać zobaczyć Już widzę minę TŻ jak mu to ogłoszę

chce taki tort!zamienię moje kwiatki na kawałek

Melduj jutro jak wizyta. Prawdziwy pracuś z Ciebie.

Super, że wszystko ok i Leon tak książkowo rośnie

Obyu koleżanki wszystko dobrze się skończyło

Anuszka najważniejsze pozytywne podejście, a widzę że Ty je masz, więc na pewno będzie dobrze
Nie można tamponow, nawet nie będziesz miała ochoty na nie hehe. Te podpaski serio są dobre. A podkłady po to by nie pobrudzic pościeli bo na początku mocno cieknie.

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

No i na początku w szpitalu mi nie pozwolili zakladac majtek, tylko sama podpaska a najlepiej leżeć na podkładzie z gołą pupa ;-)

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Pokładzie= podkładzie

41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 23:44   #1481
chudziaszek11
Wtajemniczenie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57043166] uśmiechałam się jak pisałaś o tych rożyczkach. Eh ci faceci tacy niedomyslni! Jak nie powiesz drukowanymi literami to nie zakoduja
Ale prezent miałaś smaczny!

Nie można tamponow, nawet nie będziesz miała ochoty na nie hehe. Te podpaski serio są dobre. A podkłady po to by nie pobrudzic pościeli bo na początku mocno cieknie.

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

No i na początku w szpitalu mi nie pozwolili zakladac majtek, tylko sama podpaska a najlepiej leżeć na podkładzie z gołą pupa ;-)

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Pokładzie= podkładzie

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
a jak tu odwiedziny przyjmować?
Ogólnie ostatnio doszłam do wniosku, że matki ukrywają wiedzę o porodzie połogu i późniejszym etapie przed nieródkami, by te widziały tylko te pozytywne strony tego przedsięwzięcia a kiedy taka zajdzie w ciąże to BACH i całą wiedza już dostępna a zwłaszcza ta mniej wygodna
Stary 2016-03-09, 03:03   #1482
misia880
Zakorzenienie

A po co Ci odwiedziny w szpitalu? Daj spokoj :p czlowiek taki wypluty i obolaly i jeszcze goscie. Krepujace tez dla wspollokatorek

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 06:06   #1483
australia87
Zakorzenienie

No właśnie, ja nie chciałabym żadnych odwiedzin i w szpitalu, i w domu przez pierwszy tydzień co najmniej...

Dzień dobry... I znowu to samo - wstałam na siku i nie mogę zasnąć
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 07:04   #1484
madzius90
Zakorzenienie

Jedziemy dziś z Bartkiem do fryzjera- ja tylko podciąć grzywkę, a Młody u pod kosiarkę bo zarosl jak dziki agrest .

Miałam go dziś zawiezc w końcu do przedszkola, ale mąż dziś dłużej w pracy, wiec jeszcze dziś ma wagary, od jutra wraca.
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 07:12   #1485
ewka555
Zakorzenienie

Chudziaszek jak urodzisz Sn to tampon to będzie ostatnia rzecz, o jakiej pomyślisz

Z reszta nie mozna, bo krew ma spokojnie odplywac, a nie być tamowana tamponem.

Ja oprócz tz nie chce nikogo w szpitalu widzieć.

Przy Zuzi przyjechala tylko oprócz tz tesciowa na 5minut bo ublagala tz.

Człowiek obolały, na tylku siedzieć nie moze, leje sie z niego, próbuje ogarnąć swoje dziecko, uczy się karmienia piersią, a tu jeszcze odwiedziny
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 08:04   #1486
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Potwierdzam, jeszczebprzed porodem mówiłam że nie chcel zadnych odwiedzin w szpitalu i od razu jak wrócę do domu. To czas dla mamy i maleństwa, uczą się siebie nawzajem od nowa.

Dzień dobry!

41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 08:09   #1487
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cześć zgadzam się co do odwiedzin. Najgorsze, że jak teraz wrócę do domu, to na miejscu będzie teściowa :-( q czerwcu już wszystko może się zdarzyć, a ktoś będzie musiał zająć się córką..

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 08:15   #1488
soffinka
Zadomowienie

Dzień dobry
Wezmę sobie rady o odwiedzinach do serca ale myśle ze obecność mamy i TŻ w szpitalu wskazany

Opiekuje sie dzis 20 miesięczna córeczka znajomej Do południa
Polecam wizyte w superpharm z karta lifestyle białe pampersy za 37 zł duża paczka i emolium za pol ceny - przynajmniej ja po to jade
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 08:20   #1489
__Veronique
Wtajemniczenie

Hej też nie miałam ochoty na odwiedziny... przeszkadzali mi tylko
No niestety dziewczyny, ale poród to jest sytuacja, gdzie całą swoją kobiecość można sobie wsadzić... trzeba się zaprzyjaźnić z tymi wielgachnymi podkładki między nogi a drugimi pod tyłek. Ale na pocieszenie powiem, że leżała ze mną taka dziewczyna, które w 3 dzień po porodzie używała wkładek higienicznych. Mówiła, że leci z niej mniej niż przy końcówce okresu. Tak więc wszystko to jest bardzo indywidualne.

Stary 2016-03-09, 08:26   #1490
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Wezmę sobie rady o odwiedzinach do serca ale myśle ze obecność mamy i TŻ w szpitalu wskazany

Polecam wizyte w superpharm z karta lifestyle białe pampersy za 37 zł duża paczka i emolium za pol ceny - przynajmniej ja po to jade
Hym,ja myślę że pozwolę mamie i teściowej przyjść,bo to 1 wnuczka,chyba by nie wytrzymały w domu czekać tyle czasu
Jejku,muszę się zastanowić czy nie jechać do superpharmu,bo faktycznie niezłe promocje są
Ja dziś znów do dentysty, a potem na 14 gin. Więc dzień pełen wrażeń. Tylko szkoda,że ja nie mogę na każdej wizycie podglądać dzidzi. Następnym razem pewnie w 30 tygodniu mi się uda i to pewnie jakieś 2 minuty,bo będę mieć skierowanie do lekarza,który robi usg wszystkiego i są u niego dzikie tłumy. Raczej kobieta w ciąży go nie wzrusza, 2 godziny w kolejce murowane.Aaa,no i dostanę dziś skierowanie na glukoze,możliwe że już w piątek mnie będzie czekać ta przyjemność
Tymczasem zbieram się,żeby ogarnąć facjate ogólnie zauważyłam,że jak się rano pomaluje to mi się bardziej wszystko chce i mam lepszy nastrój tylko ciężko się do tego rano zmusić.
Dziewczynki,które też dziś wizytuja,trzymam kciuki,żeby wszystko było ok:-*
Miłego dnia:-*
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 08:28   #1491
Miqesi
Wtajemniczenie

Hejka

U nas Dzień Kobiet minął sympatycznie; dostałam bukiet róż i bukiet białych tulipanów od moich chłopaków
Ale ja często dostaję od nich świeże kwiaty, więc to dla mnie normalka
Do tego Ptasie Mleczko i czekoladki
Pospałam wczoraj do 10.00, mąż odprowadził małego do przedszkola, więc miałam cały dzień dla siebie Już nie pamiętam, kiedy tak odpoczęłam

Co do wizyt w szpitalu, to odwiedzał mnie tylko mąż, wtedy miałam chwilkę dla siebie, aby wziąć prysznic czy się zdrzemnąć. Raz przyjechała teściowa, i tylko mnie wkurzała, i powiedziałam, żeby mąż przyjeżdżał sam. Teraz nie chcę nikogo poza mężem oraz moim synkiem, bo bardzo chciałby zobaczyć siostrzyczkę.

Cytat:
W ogóle, to tż mi nie dał kwiatka wkurzyłam się! Wczoraj pół wieczora mówiłam mu o takich drobnych różyczkach w doniczce, myślałam, że się domyśli i je dostanę... o ja głupia! zamknął się za to w kuchni i przyszedł z tortem naleśnikowym. Dobry był. Ale kwiatkiem do tego też bym nie pogardziła
Veronique, Nie marudź, bo po pupie dostaniesz

Cytat:
Napisane przez malykocio99 Pokaż wiadomość
Meldujemy się po echo serdeszka wszystko jest dobrze arytmia zniknęła a Łucja wazy 900 gramow
malykocio, Świetne wieści

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
A ja czuję się dziś fatalnie... Brzuch jest twardy cały czas(ale góra) a na dodatek boli coraz gorzej;/ tylko, że od góry brzucha bardziej... jutro mam wizytę i odbieram wyniki.. zapytam lekarza, co mam z tym robić.. bo nospa nie pomaga, odpoczynek też nie... i nie wiem sama już nic;(
Wiem, że z dzidzią jest ok(chociaż dziś mało aktywna jest), ale skąd te bóle w takim razie? no nic, jutro sie okaże mam nadzieję..
Haneczko, dużo odpoczywaj, dobrze, że jutro wizyta Mnie też nieraz boli brzuch, ale nie tak często i szybko przechodzi, więc warto to sprawdzić i się oszczędzać.

Cytat:
Melduję się po wizycie. Maluch ma 650g i termin wychodzi 19 czerwca, czyli rośnie równomiernie w stosunku do daty z 1 USG
Lekarka się śmiała, bo maluch miział sobie stopą po buzi! Myślała najpierw że to ręka i mi potem pokazała stópkę na USG.
zebrah, Świetnie wieści z wizyty

Cytat:
Ja tez mozegraficznie nam to ktos przedstawi
soffinka, Wkładasz sobie wielgachną popdpachę między nogami uważając, żeby nie wypadła, i popylasz jak kwoka. Szybko nabędziesz tej nowej umiejętności, nie pękaj
Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość

Jedziemy dziś z Bartkiem do fryzjera- ja tylko podciąć grzywkę, a Młody u pod kosiarkę bo zarosl jak dziki agrest .
madzius, ja do mojego synka mówię, że jest zarośnięty jak koczkodan Dzisiaj albo jutro też idziemy się ściąć. Strasznie szybko mu kłaki rosną.

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Edytowane przez Miqesi
Czas edycji: 2016-03-09 o 08:37
Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 08:34   #1492
Kociak85
Zadomowienie

chudziaszek, strasznie Cię przepraszam, ale aż mnie rozśmieszyła wizja tampona po porodzie ja to miałam blokadę,żeby siku zrobić a co dopiero cokolwiek tam wkładać

A mnie w szpitalu odwiedzili najbliżsi - teście, rodzice i rodzeństwo też - oczywiście te wizyty to były bardziej na 15 minut żeby kruszynkę zobaczyć, na dłużej to tylko mąż albo mama z siostrą przyjeżdżały. Ale mi się tam nudziło w szpitalu poza tym wiedziałam, że wyjdziemy ze szpitala i przyjedziemy do rodziców dopiero za 3 tygodnie (rodziłam w mieście moim rodzinnym i ze szpitala od razu do Wrocka jechaliśmy), więc chciałam im dać szansę przywitać córeczkę.
Stary 2016-03-09, 08:46   #1493
haneczkab92
Ania

Dzień dobry!
Ja już po śniadanku: kanapeczki z serem żółtym mniam

Tak czytam o tych podkładach, o cieknięciu i jestem przerażona
Wiedziałam,że lekko po porodzie nie jest,ale dopiero jak Was czytam zdaje sobie z tego sprawę..

Cytat:
O jacie świetne wieści!

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość

Co do podkładów i podpasek - no na początku w szpitalu to raczej muszą być te wielkie - przynajmniej u mnie mocno leciało przez pierwsze dni. Na łóżku podkłady - lepiej mieć ze 2 paczki, żeby nie zastanawiać się, czy nam starczy czy nie i dla własnego lepszego samopoczucia zmieniać często. U mnie akurat w szpitalu nie dawali. I maksymalnie dużo chodzić bez majtek - w szpitalu a potem w domu też. A bez majtek i z tą wielką podpaską to się chodzi trochę jak gejsza ale szybko się dochodzi do wprawy
Przerażające, w podpasce, bez majtek.. no cóz trzeba będzie przetrwać

Cytat:
Kobietki najlepszego!!!
Na początku ciąży też miałam podwyższony poziom glukozy na czczo (96), potem powtórzyłam i wyszło 86, ale starałam się wtedy jeść bardzo mało węglowodanów, więc wynik był trochę przekłamany Stwierdziłam, że teraz będę jadła normalnie (stosuje raczej zdrową dietę, ale uwielbiam białe makarony i owoce!). Nie chciałam robić krzywej cukrowej dla dobrego wyniku, bo wiem, że później gdyby wynik wyszedł dobry to dalej bym jadła te makarony i owoce i tym samym szkodziła dziecku. Co do stresu to nawet nie wiedziałam, że może mieć wpływ na wynik, ale wydaje mi się, że nie stresowałam się przed badaniem.
Na pewno będę się Ciebie radzić jak coś. Dziękuje

Jestem przyzwyczajona do jedzenia 6 posiłków dziennie w regularnych odstępach czasu. Jem razem z Zuzią + jeden posiłek jak ona już śpi, więc dla mnie to żadna zmiana. W diecie też nie muszę zbyt dużo zmieniać. Najbardziej będzie brakowało mi makaronów białych, naleśników, niektórych owoców i bakalii. Słodycze sklepowe jadałam rzadko, więc na szczęście nie ciągnie mnie do nich. Jutro pierwszy raz będę mierzyć cukier na czczo glukometrem... zobaczymy jaki wyjdzie
No to nie będzie Ci ciężko skoro nie wiele musisz w swojej diecie zmieniać powodzenia w takim razie i kciuki za dobry cukier

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57038411]
No i zdecydowaliśmy się robić jeszcze remont... Cieszę sie bardzo i jestem przerazona. Ale dzięki temu będziemy miec większą sypialnie i pokoik dla dziewczyn w pokoju gdzie teraz mamy sypialnię
Remont zaczynamy po świętacxh ale przygotowania już od teraz [/QUOTE]

No to powodzenia w remoncie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57039781]Dostałam dzisiaj... Usmiechnęłam sie to i Wam przekazuję

JA, KOBIETA:
Nie czytam zadnych instrukcji. Wciskam guziki, az zadziala.
Nie potrzebuje alkoholu, zeby narobic sobie obciachu. I bez alkoholu daje rade
Nie jestem rozkapryszona, tylko "emocjonalnie elastyczna"!
Najpiekniejsze slowa swiata: "Ide na zakupy"
Nie mam zadnych dziwactw! To sa "special effects"!
Kobiety powinny wygladac jak kobiety, a nie wytapetowane kosci!
Przebaczyc i zapomniec? Ani nie jestem Jezusem, ani nie mam Alzheimera!
My kobiety jestesmy aniolami, a gdy sie nam podetnie skrzydla, lecimy dalej - na miotle!
To nie jest zaden tluszcz! To "erotyczna powierzchnia uzytkowa"!
Gdy Bog stworzyl mezczyzne, obiecal, ze idealnego faceta bedzie mozna spotkac na kazdym rogu....a potem uczynil ziemie okragla ?
Na moim nagrobku niech bedzie napis: "Co sie glupio gapisz? Tez bym wolala lezec teraz na plazy!"
Tak tak..my kobiety jestesmy bowiem jedyne w swoim rodzaju...[/QUOTE]

Najlepsze

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Koleżanka leży na porodówce bo na patologi nie ma miejsca. Ma ktg robione i dostała zastrzyk na przyspieszenie wzrostu pluc u Małej... jej ciu ale się przejęłam. Jutro się okaże co dalej.

Karuzela bardziej się przyda niż baldachim
Będzie dobrze z koleżanką najważniejsze, że jest pod opieką

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
a jak tu odwiedziny przyjmować?
Ogólnie ostatnio doszłam do wniosku, że matki ukrywają wiedzę o porodzie połogu i późniejszym etapie przed nieródkami, by te widziały tylko te pozytywne strony tego przedsięwzięcia a kiedy taka zajdzie w ciąże to BACH i całą wiedza już dostępna a zwłaszcza ta mniej wygodna
O tak, też doszłam do takiego wniosku... Moja siostra nic mi nie mówiła jak to wygląda. A z drugiej strony po co straszyć kobietę przed? i tak ją to czeka, więc niech sie dowie jak najpóźniej

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Hejka

Co do wizyt w szpitalu, to odwiedzał mnie tylko mąż, wtedy miałam chwilkę dla siebie, aby wziąć prysznic czy się zdrzemnąć. Raz przyjechała teściowa, i tylko mnie wkurzała, i powiedziałam, żeby mąż przyjeżdżał sam. Teraz nie chcę nikogo poza mężem oraz moim synkiem, bo bardzo chciałby zobaczyć siostrzyczkę.

Wkładasz sobie wielgachną popdpachę między nogami uważając, żeby nie wypadła, i popylasz jak kwoka. Szybko nabędziesz tej nowej umiejętności, nie pękaj
Ha ha ha:hahaha :

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 08:50   #1494
ania230
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ja już po oddaniu krwi i moczu. Jutro wyniki.

Co do odwiedzin to mnie pewnie odwiedzi Tata , siostra i teściowa i oczywiście Tż

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-09, 08:50   #1495
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Witam się z rana.
Co do odwiedzin to też średnio się na nie zapatruje, ale nie wierzę że mój rodzice i rodzeństwo oraz teściowie sobie darują i poczekają z odwiedzinami przynajmniej tydzień.
Z drugiej strony wolę, żeby przyszli do szpitala a potem dali mi przynajmniej tydzień spokoju. Jak bym mogła wybierać to bym chciała widzieć tylko przyjaciółkę i siostrę ( oczywiście TŻ jest kwestia bezdyskusyjną), ale przecież nie zabronie dziadkom wnuka poznać
Stary 2016-03-09, 08:52   #1496
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

ja leżałam długo więc bardzo się cieszyłam z każdych odwiedzin jak już byłam mobilna, przez pierwsze 2 dni na każdą zbędną osobę byłam wściekła
Mama i mąż najlepiej mi pomogli przetrwać pobyt w szpitalu, a na patologii siostra bo akurat miała urlop

Cytat:
Hej też nie miałam ochoty na odwiedziny... przeszkadzali mi tylko
No niestety dziewczyny, ale poród to jest sytuacja, gdzie całą swoją kobiecość można sobie wsadzić... trzeba się zaprzyjaźnić z tymi wielgachnymi podkładki między nogi a drugimi pod tyłek. Ale na pocieszenie powiem, że leżała ze mną taka dziewczyna, które w 3 dzień po porodzie używała wkładek higienicznych. Mówiła, że leci z niej mniej niż przy końcówce okresu. Tak więc wszystko to jest bardzo indywidualne.
prawda ... ja prawie tych dużych nie używałam , szybko przeszłam na zwykłe podpaski, a potem wkładki

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Hym,ja myślę że pozwolę mamie i teściowej przyjść,bo to 1 wnuczka,chyba by nie wytrzymały w domu czekać tyle czasu
Jejku,muszę się zastanowić czy nie jechać do superpharmu,bo faktycznie niezłe promocje są
Ja dziś znów do dentysty, a potem na 14 gin. Więc dzień pełen wrażeń. Tylko szkoda,że ja nie mogę na każdej wizycie podglądać dzidzi. Następnym razem pewnie w 30 tygodniu mi się uda i to pewnie jakieś 2 minuty,bo będę mieć skierowanie do lekarza,który robi usg wszystkiego i są u niego dzikie tłumy. Raczej kobieta w ciąży go nie wzrusza, 2 godziny w kolejce murowane.Aaa,no i dostanę dziś skierowanie na glukoze,możliwe że już w piątek mnie będzie czekać ta przyjemność
Tymczasem zbieram się,żeby ogarnąć facjate ogólnie zauważyłam,że jak się rano pomaluje to mi się bardziej wszystko chce i mam lepszy nastrój tylko ciężko się do tego rano zmusić.
Dziewczynki,które też dziś wizytuja,trzymam kciuki,żeby wszystko było ok:-*
Miłego dnia:-*
kciuki za wizyty

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 08:59   #1497
haneczkab92
Ania

Właśnie właśnie
Kciuki za wizytujące:kciuki :

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 09:00   #1498
ania230
Zakorzenienie

Ale ludzie to chuje!!! Tż ktoś spuścił powietrze z dwóch kół! Dobrze że miał pompkę i teraz rusza do pracy aaa o 8 powinien być.
Ja bym to zgłosiła na policję bez jaj .. teraz opony spuszczone a zaraz będą opony przebite... chuje!

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-09, 09:02   #1499
__Veronique
Wtajemniczenie

Dużo nas dzisiaj wizytuje ja na pewno ostatnia, bo po 20 dopiero.

Stary 2016-03-09, 09:02   #1500
ania230
Zakorzenienie

Kciuki za wizyty !!!

Ogarnę się i jadę odebrać certyfikat i pospaceruje po mieście
W planach na obiad mam zrobić risotto z kurczakiem

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości