![]() |
#391 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątek plotkowy perfumowy:)
Cytat:
![]() pamiętam, jak byłam smarkaczem, to ulice aż parowały od Zielonej Herbaty ![]() faktycznie, w galeriach handlowych często czuję słodki zapach, ale równie często czuć klasyki w stylu Eternity ![]()
![]() |
#392 |
Zakorzenienie
|
A mnie nie obchodzi krytykowanie LVEB i jego popularność-ważne, że go uwielbiam i będę się zlewać do pępka:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Wtajemniczenie
|
Ogólnie to ta krytyka słodziaków jest tylko tu na forum, bo kobiety, które nie interesują się aż tak bardzo perfumami po prostu idą do perfumerii i kupują to co im się podoba. Tu wśród znawców tematu lubienie lveb nie jest w drobym guście, bo to nisza jest na topie a nie takie tam mainstreamowe zapachy dla tłumów...
Czasami mam wrażenie, że jeden przed drugim udaje, że kocha niszę, tylko po to żeby pokazać jaki to ma wysublimowany gust a nie dlatego, że jest ona taka super. :x
"(...)a szabelkę to kawaler w której nogawce nosi?(...)" ![]() I am a WarriorZ ![]() ![]() Edytowane przez czarownica jaga Czas edycji: 2016-03-09 o 14:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
trochę to nieładnie, że rozsiewanie ogona niszowo-kadzidlano-kościelnego jest w dobrym tonie i dziewczyny się zachwycają, natomiast ogon słodki jest nieodpowiedni i wszyscy natychmiast muszą uciekać, bo to znowu ktoś się wypsikał tym wstrętnym lveb ![]() co mam zrobić, że mi się papa cieszy za każdym razem, jak czuję na nadgarstku to pospolite i wulgarne lveb? ![]()
![]() |
#395 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uważam, że to dobrze że każdemu podoba się co innego ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#398 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- A wgl to zakochałam się w zapachu frezji i czuję go w Flowerbomb właśnie, czy może znacie jakieś inne perfumy, w których jeszcze wyraźniej ten aromat można wyczuć?
![]() |
#399 |
spin doctor
|
Ja tam z lubością używam większości krytykowanych zapachów
![]() a w kolekcji mam Cool Water, Black Opium, Euphorię Chance Vive i...Poison Girl ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Teraz jest trend na słodkości (tak jak kiedyś zachwycano się np. szyprami) i wcale się nie dziwię, że wszystkie firmy mają w swoich portfolio ulepki ![]()
"Wybrałam osobę, którą chcę być, i nią jestem." Edytowane przez Małgosia791 Czas edycji: 2016-03-09 o 16:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#400 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A LVEB bardzo mi się podoba. uwielbiam go czuć od ludzi. Sama nie mam, ale to śliczny zapach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Wtajemniczenie
|
To wypowiem się jako ta nielubiąca słodziaków w stylu LVEB, Flowerbomb (ale za to lubię gourmandy) - za każdym razem jak używałam lub testowałam któryś z nich, to wychodziła na mnie alkoholowa, syntetyczna nuta, którą potwierdziło otoczenie. I przez to wydają mi się podobne. Lubię je czuć na kimś, pod warunkiem, że nie jest zlany od stóp do głów (ale to dotyczy każdego zapachu), bo nie ukrywajmy, ale w nadmiarze te zapachy są duszące i tracą swoje pierwotne nuty.
Żeby nie było, nie jest to jedyna grupa zapachowa, za którą nie przepadam ![]()
"... w ostatnim domu ktoś uchylił trochę drzwi i bardzo stary głos zawołał: - Dokąd idziesz? - Nie wiem - odpowiedział Włóczykij. Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy." |
![]() ![]() |
![]() |
#402 | |
DobraRada-NieGłaszczGada.
|
Dobrywieczór środowo
![]() Ja dopiero teraz w domu i tak sobie już na luzie siadłam i czytam, czytam co piszecie.... Ano właśnie - każdemu podoba się co innego. Co nie jest jednak furtką do "zjechania" nielubianego zapachu do maximum tylko dlatego, że naszemu nosowi on nie podszedł. O wiele przyjemniej czyta się recenzje, w których człowiek posługuje się zwrotem " owszem ładny, ale nie dla mnie " lub " mimo całego szacunku dla marki X akurat ten zapach mi nie podszedł, bo na mojej skórze układa się .... " Wprost " nie podoba mi się" tez można, czemu nie, krótko i zwięźle, bo co nos to inny gust zapachowy. Ale wyśmiewanie i typowe hejterskie zwroty , czasami wręcz agresywne w stosunku do osób, którym akurat dany zapach się podoba lub go używają - świadczy zwyczajnie o niskim poziomie kultury osoby opisującej, a już na pewno samo w sobie jest zaprzeczeniem jakoby ta osoba jest koneserem, znawcą , kolekcjonerem zapachów. Ze mną jest bardzo dziwna sprawa jeśli chodzi o Alien. Na kimś wąchać mogę, zachwycam się jaśminem pięknym, gęstym, rozgrzanym i wręcz ciepłym od letnich promieni słońca gdy parę minut przede mną schodzi skropiona nim sąsiadka , mieszkająca piętro niżej. Wciągam, upajam się, chłonę zapach dopóki nie wyjdę z bloku. A na mnie zaś ów zapach układa się ciężko, dusząco, gryząco, jak wąż. Po prostu moja skóra go nie przyjmuje jak powinna - ma do tego prawo i na mnie on "nie jest dla mnie" i.....tyle ![]() Tak samo inne zapachy, również niektóre niszowe. Na mojej skórze , z nią nie chcą współgrać... albo nie mój gust, niektóre wydają mi się dziwne, ale to , że mi się takie wydają nie daje mi prawa do zrąbania ich użytkowniczek, ponieważ one mogą akurat takie zapachy uwielbiać i dzięki temu świat zapachowy jest gotów do dyskusji, porównań, zestawień, zwierzeń i marzeń. NO. Może mam naiwne i staroświeckie podejście do sprawy, ale tak uważam i basta ![]() Chanel Eau Vive - ktoś kiedyś w recenzji zapytał " i to ma być Chanel??" . Owszem tak, a dlaczego nie? Przyzwyczailiśmy się do szypru, ogona itd... i nagle niespodzianka, coś młodszego, innego, cytrusowego, prostego. A jeszcze ciekawa sprawa... teraz mnie jednak oświeciło - takie osoby agresywnie piszące też wnoszą swój udział w podejmowaniu decyzji , w moim przypadku...... bo ostatnio u mnie jest tak, że im bardziej "zjechany" zapach w sieci tym chętniej poluję na próbkę i koniec końców nabywam cały flakon, bo mi się zapach spodoba ![]() Powiem Wam, że u mnie dzisiaj jest piękny wieczór - cieplej niż wczoraj, bez wiatru, w parku pięknie śpiewał kos..... czyżby już blisko...wiosna? ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
![]() Na mnie przyka nuta wychodzi np. przy niektórych AA Guerlain i DKNY Be Delicious ( na mnie ogórek kiszony), ale na innych pięknie te zapachy rozkwitają i aż miło mi te osoby "obchąchiwać" ![]() W nadmiarze nic nie jest korzystne, faktem jest, że niektóre "wielbicielki " danych zapachów nie czują ich na sobie po pewnym czasie i niepotrzebnie dolewają hektolitry zamiast zapytać czy ktoś coś czuje....potrafi to być męczące dla otoczenia. Sama po reakcji koleżanek spostrzegłam , że mojej skórze wystarczy 1x przejść przez rozpyloną mgiełkę Lancome La Nuit czy LVEB Legere i jest ok. Dwa psiki to już było za wiele dla cierpliwości moich współpracownic, poprosiły abym mniej " psikała się cukierkami , bo one są na diecie i się zwyczajnie męczą" ![]() Teraz jest ok, nawet chwalą, że taki delikatny słodki obłoczek jest wokół mnie, ale dopiero jak ktoś przy mnie stanie i twierdzą, że TAK jest jak najbardziej OK. Dobra już się zamykam, przylazłam pracy , w której najwidoczniej za mało się wygadałam ![]()
![]() |
#403 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Dziękuję za podpowiedź, będę polowała na próbkę. ![]()
![]() |
#404 | |
|
Cytat:
![]() |
#405 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie, szkoda, że nie zapytałaś. Mnie też ta świeża z kwiaciarni najbardziej się podoba, ale chyba w perfumach to ciężko będzie taki identyczny zapach utrafić. Przez moje upodobanie wczoraj na dzień kobiet dostałam od TŻ bukiecik frezji.
![]()
![]() |
#406 | |
|
Cytat:
Ja chyba kupię bukiet frezji, wleję do flaszki spirytus, nawsadzam mnóstwo kwiatów do środka i poczekam aż coś tam z aromatu frezjowego się utworzy. Ciekawe co mi wyjdzie ![]() Demeter frezja jest..... może da się kupić....
Bądź dobry! Każdy, kogo spotykasz, prowadzi ciężki bój... ![]() Fragrantica Mój wątek wymiankowy : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1260976 Edytowane przez itaka Czas edycji: 2016-03-09 o 19:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny mozecie zerknac na tą flaszke-tester - pisałam wczesniej o swoich wątpliwosciach
#408 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#409 | |
|
Cytat:
Ale mam tester Eclat D'Arpege Perles 50 ml i tez ma ten schodek na dole...i też w opisie na nalepce z tyłu ma 80%... Możesz powiedzieć gdzie nabyłaś ten tester? W perfumerii ?
Bądź dobry! Każdy, kogo spotykasz, prowadzi ciężki bój... ![]() Fragrantica Mój wątek wymiankowy : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1260976 Edytowane przez itaka Czas edycji: 2016-03-09 o 20:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Rozeznanie
|
Co do słodziaków - ja uwielbiam LVEB ale Poison Girl serio mi się nie podoba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 | |
Zakorzenienie
|
Kojarzycie może zapachy, które mają takie psikadełka (pomponiki
![]() ![]() Widziałam też te butikowe gerlę, ale kurcze, ponad 8stów ![]() No zakochałam się w samej flaszce ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie tylko chodziło o to, że fajnie jest powiedzieć, że się czegoś nie lubi, nie obrażając wszystkich wokół i nie kpiąc z ich gustu. ![]() nie lubię czegoś i już, a nie heh, te nowoczesne mainstreamowe zapachy są dla nieświadomych mas, które dążą do posiadania wszystkiego, bezrefleksyjnie kupują beznadziejne przedmioty, ten zapach to typowa masówka dla głąbów ![]() ![]() zresztą może jestem przewrażliwiona, ale nie lubię czytać, kiedy ktoś wyraża się negatywnie o danym zapachu i jedzie totalnie po bandzie, pisząc o jakichś naprawdę obrzydliwych rzeczach, typu mocz, wymioty, pot, siki kota, majtki.... wydaje mi się, że to nie jest dobre- można komuś zapach obrzydzić i popsuć zwyczajnie. ale to tylko ja i moja emocjonalna więź z flachonami ![]()
![]() |
#413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() EDIT: dopisek ![]() Edytowane przez Asiuuuuula Czas edycji: 2016-03-09 o 22:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Przyczajenie
|
Nie wiecie czy gdzieś w drogerii dostanę perfumę next just pink?
|
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Psiejsko czarodziejsko :)
|
Wydaje mi się, że część krytyki na zapachy typu lveb ze strony osób siedzących długo w perfumowej manii nie wynika z potrzeby wykazania się oryginalnością. Widzę sama po sobie ( a nie jestem żadną znawczynią), że im więcej wącham, poznaję i nabywam magicznych flaszeczek, tym bardziej oczekuję czegoś nowego i innego, niż poznane dotąd.
A co dopiero mają powiedzieć osoby wąchające od kilku/nastu/ lat? Jeśli ktoś "przerobił" na sobie 50 buteleczek różnych słodziaków, to po 51 słodkiej cieczy ma prawo uznać lveb za średnio wyrafinowany rozpuszczony w syropie karmelek, który czuł w 37 wcześniejszych perfumach ![]() Inna sprawa, to oczywiście kwestia stylu wypowiedzi dotyczących zapachów. Bo w swoim ostrym i pogardliwym poście czasami można obrazić nie tyle zapach, co jego nosicielkę, a to już bez poznania osoby nie jest fajne.
#416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#417 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej ja sprawdzałam swój Eclat i ma 78 a nie 80 vol ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#418 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko, że nawet pomiędzy "to imo wtórna, zasłodzona do granic możliwości kompozycja, nic ciekawego/wartego uwagi, słodziak jakich wiele na rynku", a cytując olenkasz Cytat:
![]() ![]() ktoś może mieć na półce lveb obok słodkich zapachów niszowych i mrocznych kadzideł. ktoś inny nie lubić tego typu zapachów w ogóle (bo lubi niszę albo woli po prostu inne zapachy) i je krytykować, to wciąż nie jest grupa, którą wskazuje olenkasz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#419 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sporovosob pisze i mysle ze tu maja racje - wielbicielki przesadzaja z aplikacja. Gdyby zachowaly umiar nie byloby takiej fali hejtu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:49.