Wątek plotkowy perfumowy:) - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-08, 09:28   #361
chouette_
Wtajemniczenie

Dot.: Wątek plotkowy perfumowy:)

Cytat:
Napisane przez Małgosia791 Pokaż wiadomość
Wczoraj na poczcie przeżyłam szok-13zł za zwykłą, malutką paczkę ekonomiczną to przegięcie

Poza tym, kupiłam jednak baleriny, ale jestem zła, bo po powrocie do domu wyjęłam je z kartonika i odpadła mi kokardka, taka ozdobna, metalowa i będę musiała jechać(prawie 100km, bo mieszkam na zadoopiu i buty kupiłam w wielkim mieście) je reklamować A niby Kazar to dobra firma...Następnym razem kupię w chińskim centrum i też będzie dobrze...

Jak myślicie, wymienią mi na miejscu, czy będę musiała czekać na rozpatrzenie reklamacji? Kurcze, nawet tej kokardki nie dotknęłam
Dlatego przystopowałam z wymiankami. Za kilka takich paczek flaszkę można kupić

A z butami niefajna sytuacja Myślę, że powinni wymienić od ręki, to nie jest rozklejenie się buta, żeby czekać 2 tyg aż rozpatrzą reklamację
Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Na dwoje babka wróżyła, albo wymienią albo nie. Jeśli powiedzą, że nie wymienią, to bym zrobiła małą awanturkę, że buty kupiłam na już/jakąś okazję i nie zamierzam czekać ileś tam, aż łaskawie się zgodzą. Współczuję, bo pewnie nie miały ceny z chińskiego centrum.

Ale mam fazę na perfumy, najchętniej kupiłabym na raz ze 13 flakonów
Haha takie fazy najgorsze, bo człowiek tylko sam się nakręca i żadne racjonalne wytłumaczenia nie dają rady
Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Biedna to chyba przez pogodę?

Ja sobie zażyczyłam białe tulipany ciekawe czy będzie pamiętał

W ogóle to wymyśliłam sobie (i niestety powiedziałam mężowi), że ma mnie motywować do odchudzania () i że po każdym 5kg dostanę gifciorka. I co?? Mówię mu wczoraj, że chce perfumy, a ten do mnie że po 5kg i nie dał się przebłagać na prezent na zapas Pfff... więc ten tego.. idę poćwiczyć
To się nazywa motywacja! Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez aniszonekk Pokaż wiadomość
Wszystkiego nam najlepszego, Babety
Ja juz wczoraj dostalam kwiatek i jestem zadowolona.
Do tego olejowania kazdy olej kokosowy może byc, taki z marketu też?
Czy takie olejowanie polega na tym, że siadam i smaruję pasmo po paśmie na suche włosy, siedzę tak np. 2 godzinki a potem myję i już?
Czy jest nadzieja, ze poza zmianą wizualną na plus włosy mi zaczna trochę rosnąć?
ta chloe za mną chodzi, ale kurka kasy brak
Tak, olej z marketu może być. Tylko poczytaj, czy będzie się nadawał do Twoich włosów, bo nie każde lubią akurat kokosowy.
Ja nie olejuję każdego pasma oddzielnie (inna sprawa, że mam kręcone włosy i po prostu nie dałoby rady), tylko nalewam porcję oleju na rękę, rozcieram w dłoniach i wgniatam/wcieram we włosy. I tak parę porcji (razem może z 10 ml), aż będę widziała, że coś na tych włosach jest, ale nie tak, żeby całe były tłuste. Wystarczy jak się mocno błyszczą i wyglądają na nieświeże Jeśli nakładam sam olej, to na całą noc zazwyczaj, a jak na odżywkę (tzn mieszam olej w mniejszej ilości niż przy samym oleju z odżywką i nakładam na mokre włosy przed myciem) to na godzinę do trzech, zależy ile mam czasu. Tak naprawdę musisz popróbować różnych wariantów i zobaczyć na co Twoje włosy najlepiej reagują
Cytat:
Napisane przez IwBond Pokaż wiadomość
Wszystkiego najładniej pachnącego, Babeczki Małż też mi wczoraj wysyłał paczkę na wymiankę
Stał w kolejce dwudziestoosobowej 40 minut, panie wyluzowane, spokojne i 13 zeta paczka
Następnym razem dzwonię po kuriera. Dołożę dwa złote i mam w

Porażka z butami
Powinni wymienić, oby tylko był ten sam rozmiar.

I u mnie niestety przymusowy odwyk, wymianki mnie tylko przed deprechą zapachową ratują
Ja z kolei wydałam wszystkie piniędze, które miałam i których nie miałam na remont (właściwie budowę-przebudowę domu).
Zamiast perfumerii byłam stałą klientką Home&You i H&M Home

Mnie, odpukać, dzisiaj jakoś nic

Tak, może być z marketu Ja olejuję na odżywkę, podobno lepiej wtedy oleje nawilżają.
Bardzo lubię oba sklepy, zakupy w nich równie cieszą jak nowa flaszka

Ja też, u mnie lepsze są efekty

Wszystkiego dobrego z okazji naszego święta!
Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy."

chouette_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 09:41   #362
itaka
DobraRada-NieGłaszczGada.

GG do itaka

Cytat:
Napisane przez ktrznn Pokaż wiadomość
pytanie nie do mnie, ale mam odlewki obu - florale jest z wyczuwalnymi kwiatami, ale nie jest to świeżość kwiatów, a "kwiaty z cukrem", dużo bardziej czuję pudrowo-kwiatową słodycz, a klasyku słodycz pralinową

+ florale mimo bycia edt ma moc
TAK Ja już nic nie dodam, bo to idealny opis Florale

B
ądź dobry! Każdy, kogo spotykasz, prowadzi ciężki bój...

Fragrantica

Mój wątek wymiankowy : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1260976
itaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 09:45   #363
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Zamiast perfumerii byłam stałą klientką Home&You i H&M Home
Tja.. u mnie Obi, Castorama, Ikea

Cytat:
Napisane przez czarownica jaga Pokaż wiadomość
Kupiłam ją w listopadzie lub grudniu, to nie wiem czy stara czy nowa , ale daje po nosie, nie powiem.
Czytałam, że od 2015 roku coś majstrowali przy niej.

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 10:04   #364
dixi
Zakorzenienie

GG do dixi

Wszystkiego najlepszego kobity
dostałam czekoladę od szefa oraz wczoraj łeb gozdzika od synunia (to dla ciebie na dzien kobiet, znalazlem na chodniku, ale jutro dostaniesz jeszcze jeden prezent właściwy ) już się cieszę, pewnie po szkole będzie

Cytat:
Czy takie olejowanie polega na tym, że siadam i smaruję pasmo po paśmie na suche włosy, siedzę tak np. 2 godzinki a potem myję i już?
Czy jest nadzieja, ze poza zmianą wizualną na plus włosy mi zaczna trochę rosnąć?
ta chloe za mną chodzi, ale kurka kasy brak
Lepsze efekty daje olejowanie na mokro- do miseczki ciepła woda i trochę oleju i zanurzamy wlosy w tym rosolku, merdając w tym aby się dokładnie pokryły olejem, następnie odciskamy z wody, w koczek i tak min. pół godziny, może być i pół dnia
mnie włosy rosną jak szalone po biotebalu, aż fryzjerka się zdziwiła
dixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 10:20   #365
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

A właśnie-wszystkiego najlepszego babeczki! Ciekawe czy któraś dostanie jakiś pachnący prezent(nie kwiaty)? Ja się nie spodziewam, no może na urodziny, które też są w tym miesiącu. Niewykluczone, że sama sobie coś sprawię, bo nie wyczymię

Myślę, że skuszę się na LVEB Florale i Chloe edt 2015. Tylko dumam w jakich pojemnościach...Znając siebie, pewnie w największych:P
Dziś mi synek spadł z łóżka. Skubany już umie wszędzie się wspiąć, ale nie ogarnia, że łatwo jest spaść. Na szczęście guza nie zauważyłam, a rąbnął zdrowo:/. Dodatkowo o 14.45 czeka go szczepienie-biedny

Moja fragrantica

WYMIANA

Edytowane przez golgie
Czas edycji: 2016-03-08 o 10:23
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 10:23   #366
cebulki
Zakorzenienie

GG do cebulki

dziewczyny , zapytam tutaj bo jest tu kilka wielbicielek Eclat d`Arpege - kupilam (za sprawą tego watku kolejna butelke tester bo miałam juz resztki na dnie - i mam dylemat bo na "nowej" flaszce jest napisane 78% i jest inna czesc ta z atomizerem długa prosta , a na "starej" flaszcze jest napisane 80% i czesc z atomizerem jest krótsza i taka ze schodkami - czy cos sie zmieniło w tych wodach? aha i jeszcze jedno - mam wrażenie że wczoraj zakupiona flaszka jest mniej trwała zapachowo.
Stary 2016-03-08, 10:32   #367
IwBond
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chouette_ Pokaż wiadomość

A z butami niefajna sytuacja Myślę, że powinni wymienić od ręki, to nie jest rozklejenie się buta, żeby czekać 2 tyg aż rozpatrzą reklamację

Haha takie fazy najgorsze, bo człowiek tylko sam się nakręca i żadne racjonalne wytłumaczenia nie dają rady

To się nazywa motywacja! Trzymam kciuki

Tak, olej z marketu może być. Tylko poczytaj, czy będzie się nadawał do Twoich włosów, bo nie każde lubią akurat kokosowy.
Ja nie olejuję każdego pasma oddzielnie (inna sprawa, że mam kręcone włosy i po prostu nie dałoby rady), tylko nalewam porcję oleju na rękę, rozcieram w dłoniach i wgniatam/wcieram we włosy. I tak parę porcji (razem może z 10 ml), aż będę widziała, że coś na tych włosach jest, ale nie tak, żeby całe były tłuste. Wystarczy jak się mocno błyszczą i wyglądają na nieświeże Jeśli nakładam sam olej, to na całą noc zazwyczaj, a jak na odżywkę (tzn mieszam olej w mniejszej ilości niż przy samym oleju z odżywką i nakładam na mokre włosy przed myciem) to na godzinę do trzech, zależy ile mam czasu. Tak naprawdę musisz popróbować różnych wariantów i zobaczyć na co Twoje włosy najlepiej reagują

Bardzo lubię oba sklepy, zakupy w nich równie cieszą jak nowa flaszka

Ja też, u mnie lepsze są efekty

Wszystkiego dobrego z okazji naszego święta!
I niestety tak samo uzależniają jak flaszki
Każdy dzień zaczynałam od przejrzenia/zamówienia co nowego w H&M.
Kurier-Maciek, jak na czubków codziennie się patrzył, jak do mnie przybywał

Cytat:
Tja.. u mnie Obi, Castorama, Ikea

Czytałam, że od 2015 roku coś majstrowali przy niej.
No tam też mnie widywali, chociaż w Obi i Castoramie, to częściej małża. Budowlane rzeczy to mało interesujące

Cytat:
Napisane przez dixi Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego kobity
dostałam czekoladę od szefa oraz wczoraj łeb gozdzika od synunia (to dla ciebie na dzien kobiet, znalazlem na chodniku, ale jutro dostaniesz jeszcze jeden prezent właściwy ) już się cieszę, pewnie po szkole będzie

Lepsze efekty daje olejowanie na mokro- do miseczki ciepła woda i trochę oleju i zanurzamy wlosy w tym rosolku, merdając w tym aby się dokładnie pokryły olejem, następnie odciskamy z wody, w koczek i tak min. pół godziny, może być i pół dnia
Oooooo zgapiam Właśnie szukałam, co by tu połykać. Ja zaczęłam pić skrzyp.

Szukam korka do Poisona 100 ml w starej wersji - owalny flakon
IwBond jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-08, 10:57   #368
aante_e
Miss Pudernica

Byłam w super pharmie i chyba dziś albo jutro tam wrócę. Wypatrzyłam Sun Moon Stars i w ramach promocji na drugie perfumy dumam czy dobrać Idylle Edp czy Eclat?
No i kusi mnie zapas Ange ou Demone, bo super cena była na 100 ml.

Na mnie LVEB nie działa. Koleżanka nim pachnie w pracy i jest całkiem przyjemny, ale wolę Cinema albo Lacoste Sensuelle. Chociaż teraz mam fazę na kwiaty i 'zimne' zapachy.

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Hmm nie mogę się zdecydować czy Sun Moon Stars z Idylle/Eclat czy Hermes Eau des merveilles?
Stary 2016-03-08, 11:37   #369
Iryska75
Zakorzenienie

Kobietki wszystkiego dobrego, żeby nam ciastka, czekoladki i chipsy nie szły w boczki : )
Widzę temat o olejowaniu włosów, więc podam mój sposób: mniej więcej równe proporcje oleju, odżywki i wody, wymieszać i na suche włosy, potem gustowna czapeczka i śmigam tak pół godziny(jak dłużej to włosy mi się puszą) ,potem zmywam szamponem i nie mogę przestać się macać po włosach, są takie miękkie i jedwabiste : ) (bez olejków i odżywek mam suche siano aż chwarszczy)

Edytowane przez Iryska75
Czas edycji: 2016-03-08 o 11:38
Iryska75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 12:15   #370
aniszonekk
Psiejsko czarodziejsko :)

Cytat:

O, spróbuję dziś w takim razie i z tym olejem i z biotebalem, bo u mnie znów wprawdzie gąszcz kłaków, ale za to za cholerę nie chcą urosnąć dalej, niż za łopatki. Pazury też mam mocne i sztywne, ale za to takie suche, że jak w coś uderzę, to zaraz się łamią.
Ten biotebal jest normalnie w aptekach do kupienia?
A ten olej kokosowy zostawia jakiś zapach? potem myję normalnie głowę i używam odżywki ?

Edytowane przez aniszonekk
Czas edycji: 2016-03-08 o 12:16
aniszonekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 12:26   #371
chouette_
Wtajemniczenie

Cytat:
O, spróbuję dziś w takim razie i z tym olejem i z biotebalem, bo u mnie znów wprawdzie gąszcz kłaków, ale za to za cholerę nie chcą urosnąć dalej, niż za łopatki. Pazury też mam mocne i sztywne, ale za to takie suche, że jak w coś uderzę, to zaraz się łamią.
A ten olej kokosowy zostawia jakiś zapach? potem myję normalnie głowę i używam odżywki ?
Nie zostawia. Dokładnie tak Tylko czasem trzeba dwa razy umyć włosy, bo olej może się nie domyć.
Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy."

chouette_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-08, 12:37   #372
dixi
Zakorzenienie

GG do dixi

Cytat:
biotebal normalnie w aptekach mnie poleciła przy okazji lekarka rodzinna
oleju kokosowego nie używam, czytałam że może puszyć i nawet nie próbowałam bo moje wlosy same w sobie mają strukturę puchu - nawet nie zniszczone, tylko puszące się i cienkie. Wypróbowałam parę olejów (lniany, slonecznikowy, sojowy, rzepakowy, altera z rossmana) i najlepiej mi się widzi... zwykły rzepakowy kuchenny choć to też różnie bywa, nie ma reguły, niekiedy po zabiegu wlosy super, innym razem dokładnie robię tak samo a wlosięta smętne :P
ja przed myciem jeszcze wsmarowuję w te naolejowane kłaki trochę odżywki (byle nie proteinowej, po proteinach u mnie puuuch i po paru minutach myję szamponem - niekiedy raz, niekiedy dwa razy, na wyczucie, potem odżywka z silikonami, po spłukaniu też coś bez spłukiwania...
dixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 13:45   #373
olenkasz
Zakorzenienie

witajcie perfumowo

ja czuję wiosnę, chcę ją czuć , więc rozglądam się za nowymi flaszkami. kliknęłam ostatnio Coco panienkę 100 ml edp , ale chciałabym coś jeszcze.
Myślę nad LVEB florale (widziałam w necie za 350 ziko/100ml), albo o Alienie żółtym esencyjnym, albo o niewinnym aniele.

i co teraz?
Stary 2016-03-08, 13:58   #374
zivit
Rozeznanie

Laski, mam taki rytuał, że z każdego wyjazdu przywożę jakiś zapach - co perfumeryjnego warto przejrzeć w Pradze?

Fragrantica
zivit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 17:51   #375
itaka

GG do itaka

Zivit - niuchnij właśnie LVEB Florale

Chciałabym tak wyjeżdżać....

Ja świętuję Dzień Kobiet cydrem i czekoladkami - idzie w cycki, na pewno. No cóż.....trzeba będzie zainwestować w większe staniki ,a nie perfumy

Przyleciało Chance Eau Vive - co za cudowny rześki powiew wiosny, chwilowo czuję się spełniona, przynajmniej na te 2-3 miesiące, tego mi było trzeba

Idę z psem. Leży obok mnie i ..... kurcze blade, małe stworzenie a jak puści bąka to klękajcie narody..... konkurencja dla starego zajedzonego codziennie cebulą i kapuchą, wiejskiego chłopa

B

Fragrantica

Stary 2016-03-08, 18:02   #376
robinson
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zivit Pokaż wiadomość
Laski, mam taki rytuał, że z każdego wyjazdu przywożę jakiś zapach - co perfumeryjnego warto przejrzeć w Pradze?
O! ja bym niuchnęła Hermes Ambre Narguile, ponoć są dostępne stacjonarnie w butikach Hermesa, jakiś czas temu jedna wizażanka przymierzała się do rozbiórki tego zapachu i z Pragi miała je ściągać właśnie (nawet było troszkę chętnych na ten zapach ) Nie wiem tylko czy to Twoje klimaty (w sumie ja nie wąchałam więc nie wiem czy też moje, ale z opisu wynika ze bardzo )
Stary 2016-03-08, 18:39   #377
szakszuka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez robinson Pokaż wiadomość
O! ja bym niuchnęła Hermes Ambre Narguile, ponoć są dostępne stacjonarnie w butikach Hermesa, jakiś czas temu jedna wizażanka przymierzała się do rozbiórki tego zapachu i z Pragi miała je ściągać właśnie (nawet było troszkę chętnych na ten zapach ) Nie wiem tylko czy to Twoje klimaty (w sumie ja nie wąchałam więc nie wiem czy też moje, ale z opisu wynika ze bardzo )

Witam we wtorek

Zajrzałbym do butiku Guerlain i wlasnie Hermesa
Udanego wyjazdu i oczywiście zakupów!!

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
Napisane przez cebulki Pokaż wiadomość
dziewczyny , zapytam tutaj bo jest tu kilka wielbicielek Eclat d`Arpege - kupilam (za sprawą tego watku kolejna butelke tester bo miałam juz resztki na dnie - i mam dylemat bo na "nowej" flaszce jest napisane 78% i jest inna czesc ta z atomizerem długa prosta , a na "starej" flaszcze jest napisane 80% i czesc z atomizerem jest krótsza i taka ze schodkami - czy cos sie zmieniło w tych wodach? aha i jeszcze jedno - mam wrażenie że wczoraj zakupiona flaszka jest mniej trwała zapachowo.

Sprawdzę w domu bo chyba mam starasza flaszkę
szakszuka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 19:53   #378
zivit
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez itaka Pokaż wiadomość
Na pewno napadnę na perfumerie również w tym celu

Cytat:
Napisane przez robinson Pokaż wiadomość
Hmmm, z tego typu zapachami różnie bywa, niektóre uwielbiam inne nie, więc faktycznie muszę sprawdzić! Nie pomyślałam w sumie o zajrzeniu do butików, dureń Na pewno wpadnę też do The Body Shop - polecacie coś od nich zapachowego? Byłam w Pradze już dwa razy. Za pierwszym razem nie kupiłam nic, bo mnie okradli... za drugim w salonie Benefitu Ring My Bella.

Cytat:
Napisane przez szakszuka Pokaż wiadomość
Witam we wtorek

Zajrzałbym do butiku Guerlain i wlasnie Hermesa
Udanego wyjazdu i oczywiście zakupów!!
Dziękuję!! na pewno pójdę jeszcze do Marionnaud bo tam jest sporo promocji i całkiem dużo zapachów, które u nas ciężko znaleźć stacjonarnie. Znalazłam spis perfumeryjnych miejsc w Pradze także raj mnie czeka szczególnie pod względem dostępności niszowców.

Fragrantica

Edytowane przez zivit
Czas edycji: 2016-03-08 o 19:55
zivit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 20:05   #379
itaka

GG do itaka

Normalnie...siedzę i się zachwycam Chanel Eau Vive..... czytam niefajne recenzje i w sumie cieszę się, że się z nimi nie zgadzam, bo na mnie ten zapach pięknie się układa - cytruski, rześkość, lekkość, kropla słodyczy i kwiat.... apaszki, sweterki, czółenka..... wiosna, ach to Tyyy.....

A propo wiosny /przedwiośnia/przednówka wiosny..... świrujące ciśnienie mnie dobija. Lecę.....padam.

Odlatuję , dobranoc

B

Fragrantica

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-08, 20:19   #380
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:

I nawet nie wiem, czego mam szukać

Poza tym znów czytam, że z tym ściąganiem jest problem
Zależy jaką masz bazę i lakier. Baza z Semilaca ciężko schodzi ale da się przezyć

Cytat:
A niby Kazar to dobra firma... Następnym razem kupię w chińskim centrum i też będzie dobrze...
No własnie niby dobra firma.... kiedyś miałam u siebie z sklepie stylizacje i wypożyczyłyśmy baleriny z Kazara, na bucikach były takie zwiniete rózyczki, jak popatrzyłam na jakość tego i sposób przyklejenia to marna rozpacz a kosztowały nie mało
Cytat:
Dziewczyny - trzymajmy się razem, zwłaszcza dzisiaj - Wszystkiego Najlepszego
Najlepszego
Cytat:
O, tej metody nie znałam, muszę spróbować bo samym olejem na suche włosy to kiepsko u mnie było
Cytat:
Normalnie...siedzę i się zachwycam Chanel Eau Vive.....
Muszę poteścić bo tak się zachwycacie że żal że nie znam

Dobranoc

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 04:26   #381
Małgosia791
spin doctor

Cytat:
Napisane przez chouette_ Pokaż wiadomość

No właśnie-chyba też przystopuję z wymianami Co do butów, w czwartek jadę akurat służbowo, to wpadnę do "salonu" i zobaczymy
Cytat:

Przyleciało Chance Eau Vive - co za cudowny rześki powiew wiosny, chwilowo czuję się spełniona, przynajmniej na te 2-3 miesiące, tego mi było trzeba
Cytat:
Normalnie...siedzę i się zachwycam Chanel Eau Vive..... czytam niefajne recenzje i w sumie cieszę się, że się z nimi nie zgadzam, bo na mnie ten zapach pięknie się układa - cytruski, rześkość, lekkość, kropla słodyczy i kwiat.... apaszki, sweterki, czółenka..... wiosna, ach to Tyyy.....
Ja też się zachwycam Chance Vive, zupełnie nie wiem czemu ten zapach jest tak "zjechany" w recenzjach. Moim skromnym zdaniem jest o wiele ładniejszy od męsko-kolońskich eau Fraiche
Stary 2016-03-09, 06:53   #382
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też się zachwycam Chance Vive, zupełnie nie wiem czemu ten zapach jest tak "zjechany" w recenzjach. Moim skromnym zdaniem jest o wiele ładniejszy od męsko-kolońskich eau Fraiche
Ludzie myślą, że jak to Chanel to dostaną cuda na kiju i potem jest zawód Ile recek zaczyna się słowami: "jak na Chanel/Diora to słabo", "po Chanel/Diorze spodzewałabym się więcej".
Tak jak np. z Poison Girl Diora (osobiście nie wąchałam jeszcze) od razu zaczyna się od pojechania, że nie pasuje do rodziny Poison. A gdzieś tam na samym końcu, w jednym zdaniu jest wspomniane, ze zapach fajny.
O, albo teraz częsty hejt na słodkie perfumy, nagle wszystkie takie same jak LVEB. I czy podobne czy nie to wszystko wrzucone do worka LVEB. Ja nie lubię kadzidlaków a jakoś ich nie hejtuje. Gusta są różne.

Ludzie lubią narzekać

Dostałam wczoraj prześliczny bukiet: czerwone tulipany+ białe lilie

Edytowane przez Luzia
Czas edycji: 2016-03-09 o 06:55
Stary 2016-03-09, 07:01   #383
AlexGGS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zivit Pokaż wiadomość
Na pewno napadnę na perfumerie również w tym celu

Hmmm, z tego typu zapachami różnie bywa, niektóre uwielbiam inne nie, więc faktycznie muszę sprawdzić! Nie pomyślałam w sumie o zajrzeniu do butików, dureń Na pewno wpadnę też do The Body Shop - polecacie coś od nich zapachowego? Byłam w Pradze już dwa razy. Za pierwszym razem nie kupiłam nic, bo mnie okradli... za drugim w salonie Benefitu Ring My Bella.

Dziękuję!! na pewno pójdę jeszcze do Marionnaud bo tam jest sporo promocji i całkiem dużo zapachów, które u nas ciężko znaleźć stacjonarnie. Znalazłam spis perfumeryjnych miejsc w Pradze także raj mnie czeka szczególnie pod względem dostępności niszowców.
Ale pomysł z przywożeniem z każdego wyjazdu flaszki! Udanego wyjazdu. I owocnego! A Twój przewodnik jest genialny. Nie wiedziałam, ze takie coś istnieje.

Edytowane przez AlexGGS
Czas edycji: 2016-03-09 o 07:02 Powód: Błąd
AlexGGS jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-09, 07:44   #384
cebulki
Zakorzenienie

GG do cebulki

Cytat:
Napisane przez szakszuka Pokaż wiadomość
Witam we wtorek

[/COLOR]

Sprawdzę w domu bo chyba mam starasza flaszkę
będę Ci bardzo wdzieczna bo nikt sie nie odzywa w tej sprawie
Stary 2016-03-09, 10:21   #385
retiko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cebulki Pokaż wiadomość
będę Ci bardzo wdzieczna bo nikt sie nie odzywa w tej sprawie
Jak pamuetam flaszke Mamy, to byl schodek.

Moze najlepiej by bylo jak bys wrzucila zdjecie?
retiko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 10:56   #386
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:
Ludzie myślą, że jak to Chanel to dostaną cuda na kiju i potem jest zawód Ile recek zaczyna się słowami: "jak na Chanel/Diora to słabo", "po Chanel/Diorze spodzewałabym się więcej".
Tak jak np. z Poison Girl Diora (osobiście nie wąchałam jeszcze) od razu zaczyna się od pojechania, że nie pasuje do rodziny Poison. A gdzieś tam na samym końcu, w jednym zdaniu jest wspomniane, ze zapach fajny.
O, albo teraz częsty hejt na słodkie perfumy, nagle wszystkie takie same jak LVEB. I czy podobne czy nie to wszystko wrzucone do worka LVEB. Ja nie lubię kadzidlaków a jakoś ich nie hejtuje. Gusta są różne.

Ludzie lubią narzekać

Dostałam wczoraj prześliczny bukiet: czerwone tulipany+ białe lilie
dość przykre jest to huzia na juzia wszystkie słodkie perfumy. w dobrym tonie jest skrytykować i wykazać, że ja mam lepszy gust i mnie się takie lveby nie podobają
a ja właśnie, na przekór światu, marzę o lveb florale

Edytowane przez olenkasz
Czas edycji: 2016-03-09 o 13:23
olenkasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 12:49   #387
cebulki
Zakorzenienie

GG do cebulki

Cytat:
Napisane przez retiko Pokaż wiadomość
Jak pamuetam flaszke Mamy, to byl schodek.

Moze najlepiej by bylo jak bys wrzucila zdjecie?
postaram sie wrzucic zdjecie dzisiaj
Stary 2016-03-09, 13:17   #388
czarownica jaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
dość przykre jest to huzia na juzia wszystkie słodkie perfumy w dobrym tonie jest skrytykować i wykazać, że ja mam lepszy gust i mnie się takie lveby nie podobają
a ja właśnie, na przekór światu, marzę o lveb florale
Tak, coś w tym jest, też zauważyłam taką tendencję... Mnie osobiście tylko drażni popularność lveb, gdyby tak mniej kobiet się nimi psikało to też chętniej bym ich używała a tak to leżą i czekają aż przyjdzie moda na coś innego.

I am a WarriorZ

czarownica jaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 13:23   #389
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica jaga Pokaż wiadomość
Tak, coś w tym jest, też zauważyłam taką tendencję... Mnie osobiście tylko drażni popularność lveb, gdyby tak mniej kobiet się nimi psikało to też chętniej bym ich używała a tak to leżą i czekają aż przyjdzie moda na coś innego.
też odstawiłam na chwilę swoją flaszkę ale głównie dlatego, że zauważyłam, że jak się przykoleguję do tej butli, to zaraz nic nie zostanie, podczas kiedy inne flachy usychają z tęsknoty
no i właśnie, dużo dziewcząt na mieście ciągnie za sobą pralinowy warkocz ale tak sobie myślę... kiedyś masa babek pachniała euphorią... i nikt nie skazywał jej na ostracyzm z tego powodu
Stary 2016-03-09, 13:32   #390
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
też odstawiłam na chwilę swoją flaszkę ale głównie dlatego, że zauważyłam, że jak się przykoleguję do tej butli, to zaraz nic nie zostanie, podczas kiedy inne flachy usychają z tęsknoty
no i właśnie, dużo dziewcząt na mieście ciągnie za sobą pralinowy warkocz ale tak sobie myślę... kiedyś masa babek pachniała euphorią... i nikt nie skazywał jej na ostracyzm z tego powodu
a jeszcze wcześniej J'adore. I jakoś było ok
Jak pracowałam w galerii to faktycznie często czułam zapach LVEB, ale teraz już dawno ich nie spotkałam.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości