Sierpnióweczki 2016! Część II. - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-10, 12:59   #3991
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Cześć!

Baaardzo dawno się nie odzywałam. Przepraszam. Miałam trochę problemów, ciąża była zagrożona (ciągle plamienia, bóle brzucha), stresowałam się mocno, za dużo o tym myślałam i nie chciałam za bardzo pisać na forum.
Teraz zdaniem ginekologa sytuacja się ustabilizowała, chociaż ryzyko dalej jest oczywiście, jestem cały czas na L4. Czuję się o wiele lepiej, mdłości i inne dolegliwości minęły. USG genetyczne wyszło dobrze, dowiedziałam się że czekamy na chłopca.

Mam nadzieję, że mnie jeszcze przyjmiecie.
pewnie,że przyjmiemy - dobrze zrobiłaś, że się odezwałaś
w którym jesteś teraz tygodniu? bóle brzucha zdarzają się wielu dziewczynom, w tym mi
gratuluję chłopca - imię już wybraliście?
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 13:08   #3992
florencee
Zadomowienie

Dzięki wielkie. Dzisiaj zaczęłam 17. tydzień. Z bólami to najgorzej, że nie wiadomo co się jeszcze mieści w normie, czy ma tak ciągnąć, czy to niepokojące.
Imię wybraliśmy - Artur.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 13:13   #3993
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć!

Baaardzo dawno się nie odzywałam. Przepraszam. Miałam trochę problemów, ciąża była zagrożona (ciągle plamienia, bóle brzucha), stresowałam się mocno, za dużo o tym myślałam i nie chciałam za bardzo pisać na forum.
Teraz zdaniem ginekologa sytuacja się ustabilizowała, chociaż ryzyko dalej jest oczywiście, jestem cały czas na L4. Czuję się o wiele lepiej, mdłości i inne dolegliwości minęły. USG genetyczne wyszło dobrze, dowiedziałam się że czekamy na chłopca.

Super ze sie odezwałas. Pisz teraz czesciej. Jak dobrze, ze sytuacja jest teraz stabilna Gratuluje chłopca

Cytat:
Dzięki wielkie. Dzisiaj zaczęłam 17. tydzień. Z bólami to najgorzej, że nie wiadomo co się jeszcze mieści w normie, czy ma tak ciągnąć, czy to niepokojące.
Imię wybraliśmy - Artur.
Uwielbiam to imię. Gdyby mój brat nie miał tego imienia nazwałabym tak własnego synka
Brat ma Piotr Artur, ale wszyscy mówią mu po drugim imieniu.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 13:18   #3994
superhuman
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część II.

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
dziewczyny pisałyście wcześniej o kremach na rozstępy... co byście poleciły z rossmana? Skóra na nogach zaczęła mnie swędzieć i to w dziwnym miejscu bo na piszczeli, patrzę a porobiły mi się kreseczki

Ja używam poki co zwykłej oliwki dla dzieci wieczorem po kąpieli ale mam zamiar właśnie jechać dzisiaj po ta oliwkę z rossmana bo dostałam wiadomośc po założeniu karty rossne ze moge kupic ta oliwkę za 0,01zl wiec żal nie skorzystać a podobno jest ok. Poza tym rano smaruje sie jeszcze balsamem z Ziaji mama przeciw rozstępom.

Tija jestes zadowolona z tego wózka?

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:

Imię wybraliśmy - Artur.

Ja rowniez dzisiaj 17 tydzien i od wczoraj mnie zaczęły plecy bolec.... Ale wyczytałam dzisiaj ze to przez zmieniający miejsce brzuszek...

Edytowane przez superhuman
Czas edycji: 2016-03-10 o 13:19
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 13:23   #3995
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Imię wybraliśmy - Artur.
no z bólami to masz rację, sama się przez to denerwowałam.. boli Cię jeszcze?
u mnie 17ty zaczął się w niedzielę, więc podobnie
imię śliczne..też je brałabym pod uwagę, gdyby synek bliskiej przyjaciółki nie miał tak na imię .. no i gdyby nie to, że czekamy na córeczkę
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 13:24   #3996
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Imię wybraliśmy - Artur.
Ja tez dzisiaj zaczynam 17 tydzień i brzuch pobolewa i ciągnie. Juz nie jakoś wybitnie mocno bo biorę manez ale zdarza się jakiś mocniejszy atak.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 14:12   #3997
agnszp
Rozeznanie

Dziewczyny, czy Wy liczycie skończone tygodnie? Czy jak piszecie ze zaczynacie 17 tydzień tzn ze jesteście w 16 tyg 1 dzien?
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 14:14   #3998
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wy liczycie skończone tygodnie? Czy jak piszecie ze zaczynacie 17 tydzień tzn ze jesteście w 16 tyg 1 dzien?

Tak dokładnie, 16t0d - 17 tydzien
Stary 2016-03-10, 14:33   #3999
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Pochwal się
A zamiast siedzieć tu z nami idź się zrelaksuj, zjedz dobre ciasteczko
Taką: http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/ko...-167788-1.html

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny w takim razie będę się dzisiaj rozglądać za babydream. Tylko teraz co wybrać oliwkę czy balsam?
Ja mam balsam, ale trzeba trochę pomiziać nim się wchłonie, nie wiem jak z oliwką

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Dostałam złą wiadomosć. Nigdzie nie ma clexane. Podobno to jest najbardziej poszukiwany lek w Polsce na ten moment :/ Nigdzie go nie ma.
Dzisiaj bede musiala powiedziec o tym ginowi, moze cos poradzi. ehh
O kurcze A apteki internetowe?

Cytat:
Cześć!

hej Gratuluję synka

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość

Co prawda jeszcze go na drodze nie użytkowałam, ale na to co pomacałam to jestem zadowolona Stabilny i dobrze wykończony wózek. Zwrotny i łatwo się prowadzi (po mieszkaniu ) mimo wielkości.

Cytat:
Skończony tydzień jest gdy jest tydzień i zero dni. Lekarze operują skończonymi tygodniami. A automatycznie gdy kończysz dany tydzień to zaczynasz kolejny. Ja np. dzisiaj mam 18t0d czyli zaczęłam 19 tydzień, a skończyłam 18
Stary 2016-03-10, 14:37   #4000
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
to juz długo trwa, gin mi mówił, że moja ciąża przebiega wzorcowo, więc mam nadzieję, że wpływu na dziecko jednak nie ma.. trochę poczytałam jak dbać o plecy i stosuję się do zaleceń dot właściwego spania/siedzenia/schylania i teraz jak podniósł mi sie trochę "brzuch" to albo mniej czuję albo przywykłam.. będę gina męczyć następnym razem , żeby wypisał mi jaki rodzaj zabiegów/rehabilitacji zaleca , bo już rozmawiałam z fizjoterapeutką/rehabilitantką na ten temat i bedę korzystać

ja już dziewczyny skończyłam obowiązki domowe na dziś.. muszę skoczyć koło 15tej po wyniki, do pracy na chwilę i jak mąż wróci dokończyć łobiad..a i robię sałatkę jarzynową na śniadanie na jutro, ale to chwila...a Wy jak tam ?
Polecam kupić piłki do ćwiczeń. Taką dużą do siedzenia i małą pod plecy, żeby się kłaść i na niej ćwiczyć. Ja tym się ratowalam w poprzedniej ciąży, bardzo mi pomagało. Na Youtube jest super masaż dla kobiet w ciąży, konsultowalam go z kumplem masażystą i powiedział, że spoko. Mi mąż masowal i naprawdę ulga była ogromna. Gin mi mówił, że nic nie może mi zalecic, bo w ciąży nic nie wolno. Rehabilitacji żadnej, mama moja pracuje w przychodni i pytała "u zródła" i nic z tego.

Cytat:
Ja liczę po lekarsku skończone.

Laski, co do znieczulenia przy cc, to przecież nie musicie mieć tego w kręgosłup. Możecie mieć zwykłą narkozę. Ja miałam to w plecy przy operacji kolana i powiem szczerze, że nie było to jakieś nieprzyjemne, tzn samo wklucie spoko, ale potem długo bolała mnie glowa i kręgosłup. Za to uwielbiam narkozy pewnie będę wolała przy cc być prxytomna, żeby widzieć dzieci od razu, ale jak tak się tego boicie, to macie wybór.

Co do szpitali klinicznych, to powiem wam szczerze, że trochę nie rozumiem takiego podejścia. "Chcę rodzic w najlepszym szpitalu z najlepszą opieką, ale studenci wara ode mnie". Coś za coś. Mi osobiście nie przeszkadzają studenci, nigdy nie odmawialam, jak mieli mi towarzyszyć przy jakimś badaniu. Na kimś muszą się uczyć. Jak się nie chce mieć wokół siebie uczniów, to się idzie do innego niż kliniczny

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

A co do smarowania, to ja obecnie się olejem makadamia smaruję po brzuchu
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 14:48   #4001
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Laski, co do znieczulenia przy cc, to przecież nie musicie mieć tego w kręgosłup. Możecie mieć zwykłą narkozę. Ja miałam to w plecy przy operacji kolana i powiem szczerze, że nie było to jakieś nieprzyjemne, tzn samo wklucie spoko, ale potem długo bolała mnie glowa i kręgosłup. Za to uwielbiam narkozy pewnie będę wolała przy cc być prxytomna, żeby widzieć dzieci od razu, ale jak tak się tego boicie, to macie wybór.

Co do szpitali klinicznych, to powiem wam szczerze, że trochę nie rozumiem takiego podejścia. "Chcę rodzic w najlepszym szpitalu z najlepszą opieką, ale studenci wara ode mnie". Coś za coś. Mi osobiście nie przeszkadzają studenci, nigdy nie odmawialam, jak mieli mi towarzyszyć przy jakimś badaniu. Na kimś muszą się uczyć. Jak się nie chce mieć wokół siebie uczniów, to się idzie do innego niż kliniczny

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Tylko narkoza nie jest obojętna dla dzieciaczka, trzeba go szybko wyciągać przy pełnym znieczuleniu. Ono jest dobre przy nagłych cc, bo jednak by znieczulić w kręgosłup trzeba się trochę pobawić.

Fajne masz podejście do studentów
Stary 2016-03-10, 14:58   #4002
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
no z bólami to masz rację, sama się przez to denerwowałam.. boli Cię jeszcze?
u mnie 17ty zaczął się w niedzielę, więc podobnie
imię śliczne..też je brałabym pod uwagę, gdyby synek bliskiej przyjaciółki nie miał tak na imię .. no i gdyby nie to, że czekamy na córeczkę
Od czasu do czasu pobolewa, teraz akurat mniej na szczęście.
Dzięki, dla chłopca mieliśmy mnóstwo pomysłów na imię, a dla dziewczynki straszny problem z wymyśleniem (głównie dlatego że nasze nazwisko jest jednocześnie imieniem żeńskim i ja sama mam duże problemy jak mnie pytają co jest imieniem, a co nazwiskiem, kiedy się przedstawiam). Dlatego cieszę się, że na razie nie musimy go wymyślać, ale kto wie, a może lekarka coś źle zobaczyła i będzie niespodzianka.

Cytat:
Tak dokładnie, 16t0d - 17 tydzien
Ten sam dzień u mnie. I też to tak podaję (chociaż wiem właśnie, że lekarze podają skończone tygodnie i przez to zawsze muszę się chwilę zastanowić, w którym tygodniu jestem no a przez to operowanie tygodniami jeszcze większe problemy mam z odpowiedzią na pytanie, w którym jestem miesiącu ).

Cytat:
Super ze sie odezwałas. Pisz teraz czesciej. Jak dobrze, ze sytuacja jest teraz stabilna Gratuluje chłopca

Uwielbiam to imię. Gdyby mój brat nie miał tego imienia nazwałabym tak własnego synka
Brat ma Piotr Artur, ale wszyscy mówią mu po drugim imieniu.
Dzięki.

Cytat:
Ja używam poki co zwykłej oliwki dla dzieci wieczorem po kąpieli ale mam zamiar właśnie jechać dzisiaj po ta oliwkę z rossmana bo dostałam wiadomośc po założeniu karty rossne ze moge kupic ta oliwkę za 0,01zl wiec żal nie skorzystać a podobno jest ok. Poza tym rano smaruje sie jeszcze balsamem z Ziaji mama przeciw rozstępom.

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Ja rowniez dzisiaj 17 tydzien i od wczoraj mnie zaczęły plecy bolec.... Ale wyczytałam dzisiaj ze to przez zmieniający miejsce brzuszek...
O to ciekawe czy zmieni też u mnie, a może by się do góry trochę przesunął, bo to problem pół godziny wysiedzieć bez pójścia do toalety.

Cytat:
Ja tez dzisiaj zaczynam 17 tydzień i brzuch pobolewa i ciągnie. Juz nie jakoś wybitnie mocno bo biorę manez ale zdarza się jakiś mocniejszy atak.
Też biorę magnez (jest w preparacie, który lekarz mi najbardziej zalecał) i mam brać jeszcze nospę w razie mocniejszego bólu.

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość

Ja mam balsam, ale trzeba trochę pomiziać nim się wchłonie, nie wiem jak z oliwką

(...)

hej Gratuluję synka

Dzięki.

Co do smarowideł, ja używam emulsji Babydream. Mam też olejek z tej serii, który używałam do paznokci, ale nie lubię smarować ciała oliwkami (poza tym na blogu srokao niby był polecany, ale w późniejszych postach pojawiła się informacja, że olej sojowy obecny w składzie jednak nie jest pożądanym składnikiem). Tę emulsję kupiłam kiedyś przez przypadek w Rossmannie zamiast olejku (opakowanie takie podobne a jak się zdziwiłam gdy zaczęłam ją przelewać do mojego miksu olejków do paznokci ) i była jak znalazł po kilku miesiącach gdy zaszłam w ciążę.
Fakt, nie wchłania się jakoś super ta emulsja, ale olejek jest moim zdaniem jeszcze gorszy.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 15:02   #4003
superhuman
Zadomowienie

Ja tez nie lubiłam sie smarować oliwka ale teraz przyznam szczerze ze jest jakos lepiej. Nie brudzi mi tak jakos specjalnie mocno piżamy i nie jest taka mega tłusta i uciążliwa moze jakos szybciej sie wchłania? Sama nie wiem ale nie przeszkadza mi to. No oprócz tego ze moj pies dostaje wariacji i prowokuje mnie z tej oliwki wylizać
Stary 2016-03-10, 15:07   #4004
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko narkoza nie jest obojętna dla dzieciaczka, trzeba go szybko wyciągać przy pełnym znieczuleniu. Ono jest dobre przy nagłych cc, bo jednak by znieczulić w kręgosłup trzeba się trochę pobawić.

Fajne masz podejście do studentów
Pewnie dlatego, że z "medycznej" rodziny

Mój Tata jest znany z tego, że kiedyś przez 2 godziny pozwolił dziewczynie ćwiczyć na sbie pobieranie krwi, a on sobie czytał gazetę
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 15:20   #4005
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Taką: http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/ko...-167788-1.html

O kurcze A apteki internetowe?

hej Gratuluję synka

Co prawda jeszcze go na drodze nie użytkowałam, ale na to co pomacałam to jestem zadowolona Stabilny i dobrze wykończony wózek. Zwrotny i łatwo się prowadzi (po mieszkaniu ) mimo wielkości.

Skończony tydzień jest gdy jest tydzień i zero dni. Lekarze operują skończonymi tygodniami. A automatycznie gdy kończysz dany tydzień to zaczynasz kolejny. Ja np. dzisiaj mam 18t0d czyli zaczęłam 19 tydzień, a skończyłam 18
Śliczna

Oczywiście czekamy na zdjęcie ze ślubu w pełnym makijażu i fryzurze

Poszalałam, kupiłam sobie kurtkę taką na teraz. Chciałam jeszcze buty ale nie mogłam znaleźć takich jakie chce

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-03-10, 16:30   #4006
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie dlatego, że z "medycznej" rodziny

Mój Tata jest znany z tego, że kiedyś przez 2 godziny pozwolił dziewczynie ćwiczyć na sbie pobieranie krwi, a on sobie czytał gazetę
Wytrwały!

Cytat:
Śliczna

Oczywiście czekamy na zdjęcie ze ślubu w pełnym makijażu i fryzurze

Poszalałam, kupiłam sobie kurtkę taką na teraz. Chciałam jeszcze buty ale nie mogłam znaleźć takich jakie chce
Pokaże A Ty pokaż kurtkę
Stary 2016-03-10, 16:33   #4007
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wolę skończone.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 16:39   #4008
Orange_tree1
Zadomowienie

Hej mamuśki

Powiedzcie mi czy tylko ja mam takie problemy dziś z wizażem?
Cały dzień mnie wywala :/
Nie mogę nawet posta napisać ...

Podoba mi się ten wózek http://olx.pl/oferta/maxi-cosi-mura-...tml#2c108b5685

Co sądzicie?

Jakie Wasze opinie o kołach piankowych?
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 16:40   #4009
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Wytrwały!

Pokaże A Ty pokaż kurtkę
Taka, żadna rewelacja, ale na teraz ok.

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-03-10, 16:42   #4010
Talantea
Zakorzenienie

Tak, wizaz ma problemy juz ze 3 dni.

Ja tam sie czuje lepiej jak mowie, ze jestem w 20 tygodniu. Jakos bardziej mnie to podnosi na duchu

Stary 2016-03-10, 16:43   #4011
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki

Co sądzicie?

Mam ten tylko bez plusa I ten bez plusa ma pompowane koła i na tym między innymi mi zależało.

Też mnie z wizażu wywala

Cytat:
Taka, żadna rewelacja, ale na teraz ok.
Ładniutka, idealna na teraz Ja teraz donaszam zimówkę i muszę zobaczyć czy pasują moje wiosenne.
Stary 2016-03-10, 16:45   #4012
asiulek8
Wtajemniczenie

Jeszcze musze kupić buty ale chyba przez internet zamówię.

Jejciu. Jak tak teraz pomyslalam to niektóre z nas już mają za sobą połowę ciąży, ale ten czas szybko leci.

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-03-10, 16:48   #4013
Talantea
Zakorzenienie

Jestem nadal w szoku, ze juz jestem na tym etapie. Ciezko sobie to uswiadomic ze juz za drugie tyle czasu maluszek pojawi sie na swiecie.

Stary 2016-03-10, 17:00   #4014
Orange_tree1
Zadomowienie

Dziewczyny a czy któraś z Was ma doświadczenie z adapterami pasów do auta dla kobiet w ciąży?
Zastanawiam się który zamówić http://allegro.pl/besafe-adapter-do-...018083553.html czy ten http://allegro.pl/adapter-do-pasow-d...019884936.html
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 17:04   #4015
LunaLov
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Chyba nie. Start z ok 82. 17+0 89 kg w pelnym ubraniu z butami. Na domowej wadze po przebudzeniu ok 87.

obstawiam, ze to ja przoduje na forum jeśli chodzi o nadwage... ale poki co na plusie tylko 2kg.

Tija jak zobaczyłam sukienke to zaniemówiłam! Mierzyłam ją w niedzielę bo chciałam cos prostego na zbliżające sie imprezy rodzinne i jak ja znalazłam w necie (do tego sż duze rozmiary)to sie zakochałam. Niestety po zmierzeniu. No także zazdroszcze na maksa bo jest piękna!

Melduję też, że u nas dziewczynka
za 2 tyg mam nadzieję potwierdzimy na 100% na genetycznym.
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 17:08   #4016
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Też gdzieś czytałam, że ma.

Cięcia nie czuć. Tylko takie szarpanie jak dziecko wyciągają. Przynajmniej ja tak miałam. Paraliż ciała w dół, to było bardzo dziwne uczucie ale poważnie nie ma czucia żadnego.
U mnie się wszystko odbijalo w lampie nad stołem. ale mnie takie rzeczy nie brzydza, nie boję się igieł i mam wysoki próg bólu.
Ja też nastawiam się na cc ale okropnie się boję. Mam niski próg bólu... Chyba większa część dziewczyn z forum woli rodzic sn...
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 17:12   #4017
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze musze kupić buty ale chyba przez internet zamówię.

Jejciu. Jak tak teraz pomyslalam to niektóre z nas już mają za sobą połowę ciąży, ale ten czas szybko leci.
Też nie mogę uwierzyć, że za 2 tygodnie będzie połowa ciąży

Cytat:
Dziewczyny a czy któraś z Was ma doświadczenie z adapterami pasów do auta dla kobiet w ciąży?
Zastanawiam się który zamówić http://allegro.pl/besafe-adapter-do-...018083553.html czy ten http://allegro.pl/adapter-do-pasow-d...019884936.html
Mam ten pierwszy, póki co służy mi do tego, że nie ciśnie mi pas w pęcherz

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
obstawiam, ze to ja przoduje na forum jeśli chodzi o nadwage... ale poki co na plusie tylko 2kg.

Tija jak zobaczyłam sukienke to zaniemówiłam! Mierzyłam ją w niedzielę bo chciałam cos prostego na zbliżające sie imprezy rodzinne i jak ja znalazłam w necie (do tego sż duze rozmiary)to sie zakochałam. Niestety po zmierzeniu. No także zazdroszcze na maksa bo jest piękna!

Melduję też, że u nas dziewczynka
za 2 tyg mam nadzieję potwierdzimy na 100% na genetycznym.
Gratuluję!

Myślałam, że będę w takim kroju beznadziejne wyglądać, a całkiem fajnie jest TŻtowi od razu się spodobała
Stary 2016-03-10, 17:17   #4018
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam informacje od tesciowej, byla w szpitalu dzisiaj więc dowiadywała sie u zródła. Skoro w hurtowniach pustki od dwóch tygodni juz to sprawa wygląda kiepsko. W róznych aptekach mówią to samo.
Moja mama też ma te zastrzyki i kupuje bez problemowo Najlepiej podzwon po aptekach.
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 17:23   #4019
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Polecam kupić piłki do ćwiczeń. Taką dużą do siedzenia i małą pod plecy, żeby się kłaść i na niej ćwiczyć. Ja tym się ratowalam w poprzedniej ciąży, bardzo mi pomagało. Na Youtube jest super masaż dla kobiet w ciąży, konsultowalam go z kumplem masażystą i powiedział, że spoko. Mi mąż masowal i naprawdę ulga była ogromna. Gin mi mówił, że nic nie może mi zalecic, bo w ciąży nic nie wolno. Rehabilitacji żadnej, mama moja pracuje w przychodni i pytała "u zródła" i nic z tego.

Ja liczę po lekarsku skończone.

Ale u mnie to chyba była cała klasa studentów. Tutaj na każdej wizycie mam jednego studenta. Więc się da stworzyć komfortowe warunki. Chyba nie jesteśmy w 21 wieku gdzie jednak mamy coś do powiedzenia.

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Hej mamuśki

Co sądzicie?

Miałam to samo:/ już wyklinalam telefon

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Wzięłam ten Zyrtex czy co to tam jest i miałam odlot na 3h...spalam jak małe dziecko....
Chyba będę brać to przed spaniem bo w dzień to słabo, zwłaszcza że jutro i sobota idę do pracy
Stary 2016-03-10, 17:41   #4020
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Mi od Wielkiej Soboty będzie ubywac super
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości