|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Raczkowanie
|
Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Mój kochany tż padnięty psychicznie po dzisiejszym dniu, poszedł spać, taki biedny w szoku, że będzie tatusiem, narzekał, że taki chory, że taki śpiacy, że tak mu zimno... dałam termometr i... 36,6
Utuliłam do snu, powiedziałam, że on taki biedny, przecież to on ma w brzuszku dzidzie i że to jego tak strasznie bola piersi i brzuch
Edytowane przez nonpic Czas edycji: 2016-03-10 o 21:49 |
|
|
|
#3092 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
![]() ciekawe kiedy sie z tym oswoi
|
|
|
|
|
#3093 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co się wyprawia na tym wątku ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
2 miesiące przed staraniami zaczęłam już go brać ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
Trzeba trochę cierpliwości, w razie gdyby nie ustąpił po 2mc to wtedy trzeba zbadać piersi.---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3094 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja, jakby się nam w końcu łaskawie udało, to bym chyba wcale nie powiedziała Cytat:
|
|
|
#3095 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak Wojtuś okaże się grzecznym dzieckiem to będziemy myśleć,żeby szybko miał się z kim bawić toteż nie mówię nie Cytat:
Cytat:
![]() Idziecie dziewczyny jak burza geosmina - dziś się wypłacz i najlepiej upij. Jutro będzie lepszy dzień. Nie zazdroszczę sytuacji, bo to rzeczywiście do dupy acz skoro jest seria u Ciebie w towarzystwie to pewnie Ty jesteś następną. Ja tu ściskam mocno kciuki za Ciebie. I daj trochę czasu lekarstwu, żeby zadziałało potem na pewno będzie z górki.
|
|
#3096 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale naprodukowałyście przez cały dzień
Mam co nadrabiać ![]() Mam jutro wolne jupiii długi weekend. A po południu idę na kontrolę do gina. ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
mam nadzieję, że już się lepiej czujesz ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
Majwija badaj co trzeba ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
Gratuluję!---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Pięknie ![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Wow dwa razy po dwie krechy w ciągu dnia Prawo serii mi się podoba
|
|||||||
|
|
|
#3097 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ratunku, dzisiaj dopadły mnie jakieś demony, boje się, jestem przerażona... jak ja sobie poradzę? Co ze studiami? Oboje studiujemy prawo, nauki ciagle sporo, a tu jeszcze dziecko... Mam 27 lat, ale jestem przerażona, jestem zdołowana
Co sie dzieje?
|
|
|
|
#3098 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3099 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() monika0185 ja też dzisiaj jestem w domu, ale za to weekend zawalony na uczelni nonpic, czy Wy tylko studiujecie i nie pracujecie? Jeżeli tylko studia zaoczne i praca to dacie radę ![]() A ja dziewczyny straciłam kompletnie nadzieję na ciąże w tym cyklu... Zmierzyłam sobie dzisiaj po przebudzeniu temperaturę, nigdy wcześniej nie mierzyłam, ale tak jakoś coś mi się zachciało i wyszła pod pachą - 36,6 więc wydaję mi się, że przy takiej temperaturze to ciąży nie ma na pewno. Mam rację? |
|
|
|
#3100 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pojawiają się dziewczyny których nawet nie kojarze, i od razu II kreseczki Spokojnych 9ciu miesięcy!Cytat:
Powodzenia! Cytat:
Cytat:
U mnie nerwowo I dziwne, ale mam dziś rozciągliwy śluz, możliwe to w 24 dc przy w miare regularnych cyklach 28-30? ![]() MajWija nie denerwuj się, pod pachą termometr nie mierzy tak dokładnie tempki Nie stresuj się niepotrzebnie |
||||
|
|
|
#3101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą ja mierzyłam w bożenie, i nawet jak już byłam w ciąży nie miałam nigdy więcej niż 36,7
|
|
#3102 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn, że jest po prostu sucho i śluzu nie ma, ale na apke wchodzę codziennie i czasem gadam tamtymi nazwami Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poza tym wszystko zależy od temp w owu, jak Ci potem rośnie, to jest szansa na ciąże. Ja w pierwszej ciąży miałam 37 najczęściej, ale w tej jeszcze przed miałam jakieś osłabienie i niskie temp, teraz mi nawet do 36,9 nie dochodzi, jak robiłam test miałam 36,68 chyba Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3103 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowe staraczki i gratulacje zaciążonym.
Kolejna lawina, tez zauważyłam, ze czesto pojawia się ktoś nowy i zaraz zachodzi szkoda, ze ja tu wciąż kwitnę.Vela wykreśl mnie z testowania dzisiaj, przyszła 2 dobrze, ze cykl 28 bo nie lubie nawet jak jest 30 każdy dzien dla mnie teraz stracony :P w połowie cyklu mam klinikę więc znowu pewnie podgladnemy na usg moje pecherzyki. i musze dokupic testy owu, bo się kończą, a pamietam jak miałam nadzieje, że ich nie wykorzystam... jutro jadę zbadac lh, fsh i estradiol, bo 3dc wypada mi w niedziele, a wtedy nie mam jak zbadac, no i przyszły tydzien chyba badanie tż. |
|
|
|
#3104 |
|
Raczkowanie
|
Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Mój tż zaczał mówić przed chwila o aborcji. Jestem w szoku, ja sobie nie poradzę... Jak to? Ja w ciaży??Taka dolina, że cały dzień leżę i płaczę
Edytowane przez nonpic Czas edycji: 2016-03-11 o 11:57 |
|
|
|
#3105 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Termometr musi mieć kontakt ze śluzówką, a więc w buzi, w pochwie ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
Ja po prostu nie chcę tak szybko mówić. Wiadomo, pewnie rodzina się raz dwa zorientuje, ale nie chce mówić sama. Teściowa zaraz całej rodzinie się pochwali pierwszym wnukiem, a jak coś się stanie to nie chce żeby na mnie ktoś patrzył ze współczuciem ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
Dziewczyno, najpierw się staracie o dziecko a teraz ABORCJA? Wiesz ile dziewczyn tu na wątku ma problem z zajściem w ciąże? Ile lat się staramy? A Ty mówisz o aborcji, i to na wątku STARACZKOWYM. Ile WY macie lat? Najpierw się staracie a teraz 'idź usuń'?
|
|
|
#3106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba dobrze pamietam ze sie staraliscie a nie byla to jakas wpadka z przypadkowym facetem,moglibyscie potem zyc razem z pietnem takiej decyzji?z mysla ze zabiliscie swoje dziecko?a jesli cos pojdzie nie tak i juz nigdy nie bedziesz mogla miec dzieci?z kim ty jestes w zwiazku ze taki pomysl ci podrzucil?chcesz tego dziecka wogole??
|
|
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie to jest niepojęte. Decyzja o staraniach, udało się od razu a on o aborcji. Brak słów.
|
|
#3108 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
Poradzisz sobie i bedziesz swietną mama,nie masz 15 lat tylko 27,poradzicie sobie,nie ty pierwsza i nie ostatnia bedziesz studiowac w ciąży,masz jeszcze 9 miesięcy na poukladanie swoich spraw,wiadomo ze i tak zrobisz jak uwazasz ale ja nie wyobrazam sobie dalszego zycia po podjeciu takiej decyzji,pozniej mysli ze wtedy bys rodzila,wtedy dziecko mialoby rok potem 2 itd,ciagle mysli czy chlopiec czy dziewczynka...
|
|
|
|
#3110 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jestem w szoku, że takie słowa tutaj padły. I jakoś smutno sie zrobiło. Ten Twój tżt to chyba powinien sie zastanowić. A Ty chyba Go nie znasz.
|
|
|
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie. Ja na Twoim miejscu zastanowiłabym się kogo wybrałam na ojca swoich dzieci (które chce... zabić).
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza. 11tc[*] 11.04.2017 6tc[*] 5.12.2017 Edytowane przez Nemmireth_ Czas edycji: 2016-03-11 o 12:35 |
|
|
|
#3112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#3113 |
|
Raczkowanie
|
Ja o tym nie myślę, nie ma mowy. On teraz przeprasza, ja płaczę. Dziewczyny, to koszmar
|
|
|
|
#3114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3115 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie się zdaje że Ty zaczęłaś panikować a on z głupia walnął takim tekstem 😒 co nie zmienia faktu, że to ostatnie, o czym w ogóle powinien pomyśleć to aborcja.
Ja też zaszłam na studiach, nie planowałam tego, miałam kiepską pracę, nie mieliśmy ślubu, dwa dni byłam roztrzęsiona ze strachu, ale Tż cały czas mnie wspierał i uspokajał że będzie dobrze i tak było. Za kilka dni się uspokoisz i inaczej na wszystko spojrzysz, mam nadzieję że obydwoje dojrzejecie, bo dramat i żal coś takiego w ogóle brać pod uwagę 😐 Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
#3116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
twz marzę o tym,zeby zadziałało na mnie prawo serii z tego wątku..Nie martw się ,zaraz nowy cykl starań, trzeba byc dobrej myśli ![]() Dziewczyny,wydaje mi się że nonpic to troll:/ no naprawdę świetny wątek o pisaniu o aborcji.. chyba,że tulko ona chciała tego dziecka,a Tż nie wiedział że się starają, to zwracam honor... |
|
|
|
|
#3117 |
|
Konto usunięte
|
Ten miesiąc tez raczej spisuje na straty bo ovu miałam zaraz po @..
|
|
|
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
a ja myślę że to nie było na zasadzie "idź zrób aborcję" tylko jak zobaczył że Nonpic się zamartwia i stresuje to palnął coś w stylu "może jednak będzie lepiej bez dziecka". Myślę że oboje musicie ochłonąć, ludzie w nerwowych sytuacjach różnie reagują
|
#3119 |
|
Wtajemniczenie
|
Również uważam że taki scenariusz jest możliwy. A może Ona bardzo naciskała, On dla świętego spokoju sie zgodził bo myślał że trochę to potrwa, a tu w pierwszym cyklu się udało. I facet oszalał. Przerosło go to. Faceci w trudnych sytuacjach mają na prawdę kielbie we łbie. Co go absolutnie nie usprawiedliwia. Nie wiemy jak to dokładnie było, trzeba mieć tylko nadzieję że się facet szybko otrząsnie.
Nonpic teraz tylko spokojna rozmowa może pomóc. Wyjasnijcie sobie wszystko i porozmawiajcie jak dorośli ludzie.
|
|
#3120 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.

Utuliłam do snu, powiedziałam, że on taki biedny, przecież to on ma w brzuszku dzidzie i że to jego tak strasznie bola piersi i brzuch 

Co się wyprawia na tym wątku 
za starania!!!

mam nadzieję, że już się lepiej czujesz 

Co sie dzieje? 

tzn, że jest po prostu sucho i śluzu nie ma, ale na apke wchodzę codziennie i czasem gadam tamtymi nazwami