Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-10, 21:45   #3091
nonpic
Raczkowanie

Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Mój kochany tż padnięty psychicznie po dzisiejszym dniu, poszedł spać, taki biedny w szoku, że będzie tatusiem, narzekał, że taki chory, że taki śpiacy, że tak mu zimno... dałam termometr i... 36,6 Utuliłam do snu, powiedziałam, że on taki biedny, przecież to on ma w brzuszku dzidzie i że to jego tak strasznie bola piersi i brzuch

Edytowane przez nonpic
Czas edycji: 2016-03-10 o 21:49
nonpic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 21:55   #3092
Qazsew
Zakorzenienie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Cytat:
Napisane przez nonpic Pokaż wiadomość
Mój kochany tż padnięty psychicznie po dzisiejszym dniu, poszedł spać, taki biedny w szoku, że będzie tatusiem, narzekał, że taki chory, że taki śpiacy, że tak mu zimno... dałam termometr i... 36,6 Utuliłam do snu, powiedziałam, że on taki biedny, przecież to on ma w brzuszku dzidzie i że to jego tak strasznie bola piersi i brzuch
Szok ciążowy a calą noc mu sie pewnie bedą dzieci śniłyciekawe kiedy sie z tym oswoi
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 22:03   #3093
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anna226 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zrobiłam test dzisiaj bo do rana nie mogłam wytrzymać. I są 2 kreseczki druga jest słaba pod światło musze patrzeć ale jest, myślałam że mam jakieś zwidy ale mój też widzi ta kreskę. Jutro z rana zrobię jeszcze raz
Gratuluję! Co się wyprawia na tym wątku

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Sam kwas to w trakcie przygotowan do ciazy a teraz to mysle ze moglabys juz brac specjalne witaminki dla kobiet w ciąży
Ja biorę Femibion Natal 1 już od około 3 miesięcy 2 miesiące przed staraniami zaczęłam już go brać

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Nie nadrobie Was ale ale, u mnie 27dc i od wczoraj pobolewaja mnie piersi hmmm
Ooo, kiedy testujesz? Trzymam kciuki

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
hej dziewczyny od jakiegoś czasu was podczytuję, można się przyłączyć?
No pewnie

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Witamy z powrotem Milagr0s! 😊

I MowMiAna też, często zastanawiałam się co się z Tobą dzieje, że założyłaś wątek i zniknęłaś 😉 witaj ponownie 😊

Heh, rośnij gdziekolwiek, byle zdrowie było ok😊

Gratuluję nonpic i Anna, jakie szybkie akcje😉

U mnie koszmarny dzień, a miało być super, pojechałam na kawę do jednej przyjaciółki (w ciąży), fajnie było, ale w drodze powrotnej do domu tel od drugiej przyjaciółki, że jest w ciąży w 5 tyg. Bardzo się z nimi cieszę i fajnie, ale teraz już WSZYSTKIE dziewczyny z mojego otoczenia z wyjątkiem pracy są w ciąży. Załamałam się kompletnie, wyryczałam, nie mówiłam nawet nic mężowi bo on tego nie rozumie, jestem kompletnie wyprana psychicznie. Mieliśmy niedługo iść wszyscy na sushi to do dupy pójdziemy bo wszystkie 3 dziewczyny z wyjątkiem mnie są w ciąży. Idę sobie strzelić w łeb. Miałam nie narzekać ale nie mogłam inaczej.

Piszę z telefonu-pozdro szejset

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

A, i dodam, że mimo że od prawie miesiąca biorę Bromergon, to wczoraj znowu miałam mleko w piersiach i ciągle je czuję więc pewnie prolaktyna dalej kosmiczna i okres dostanę może w następnym wcieleniu 😫

To nie jest tak, że mlekotok od razu zniknie. Ja mam PRL już prawie poniżej normy, a mlekotok dalej Trzeba trochę cierpliwości, w razie gdyby nie ustąpił po 2mc to wtedy trzeba zbadać piersi.

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
O matko jaka wielka beta!!

Miałam napisać, ale tapatalk mi szalał. Ja miałam taki w płodne, w pierwszej ciąży miałam ten śluz. Teraz biały i dużo w płodne więc taka tylko różnica, że powinnam mieć suchy śluz przed @ a miałam go sporo.

Gratuluję!!!

Witaj!! za starania!!!

Ja tego nie nazywam poronieniem, Wiki była za duża, no i poronienie mi się nie kojarzy z normalnym porodem sn

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
A co znaczy "suchy śluz"?
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 22:09   #3094
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Od dzisiaj zaczęłam łykać kwas foliowy. Tż powiedział rodzinie o ciąży, ja jeszcze nic nie mówię. Powiedziałam tylko dwóm przyjaciółkom.
Wcześnie mówicie

Ja, jakby się nam w końcu łaskawie udało, to bym chyba wcale nie powiedziała

Cytat:
Witaj i powodzenia

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 22:24   #3095
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MowMiAna Pokaż wiadomość
Witajcie, czy można się przyłączyć?
Jestem założycielką pierwszej części wątku jednak szybko zniknęłam bez słowa, bo życie spłatało mi ogromnego figla i załamana musiałam przełożyć staranka na późniejszy czas. Od lipca/sierpnia chcemy rozpocząć staranka. Pewnie ciężko mi się będzie wbić, bo Wy się już tu wszystkie znacie.. Muszę przewertować z grubsza obydwa wątki i wtedy będę już się udzielać na bieżąco jeśli oczywiście mnie przygarniecie
Przepraszam, że tak chaotycznie piszę
No w końcu wróciłaś
Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Monia, ja zaczynam w kwietniu 2017 Na pewno chcesz do mnie dołączyć?
Jak Wojtuś okaże się grzecznym dzieckiem to będziemy myśleć,żeby szybko miał się z kim bawić toteż nie mówię nie
Cytat:
Napisane przez Megan1312 Pokaż wiadomość
Odebralam dzis bete i jest 3944  a 9 dni temu bylo 96 wiec chyba przyrost w normie? W pon mam znow powtorzyc oby bylo dobrze.
Megan będzie dobrze, cały czas trzymam kciuki za Ciebie i twojego okruszka.

Cytat:
Dziewczyny, zrobiłam test dzisiaj bo do rana nie mogłam wytrzymać. I są 2 kreseczki druga jest słaba pod światło musze patrzeć ale jest, myślałam że mam jakieś zwidy ale mój też widzi ta kreskę. Jutro z rana zrobię jeszcze raz
Gratuluję
Idziecie dziewczyny jak burza

geosmina - dziś się wypłacz i najlepiej upij. Jutro będzie lepszy dzień. Nie zazdroszczę sytuacji, bo to rzeczywiście do dupy acz skoro jest seria u Ciebie w towarzystwie to pewnie Ty jesteś następną. Ja tu ściskam mocno kciuki za Ciebie. I daj trochę czasu lekarstwu, żeby zadziałało potem na pewno będzie z górki.
Stary 2016-03-10, 23:50   #3096
monika0185
Zakorzenienie

Dziewczyny ale naprodukowałyście przez cały dzień Mam co nadrabiać

Mam jutro wolne jupiii długi weekend. A po południu idę na kontrolę do gina.

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Napisane przez rybka20 Pokaż wiadomość
Dzięki laski za wyjaśnienie.

Ale co najgorsze załamałam się. Wczoraj nawet nie dopuściłam do siebie partnera. Ten do mnie a ja na drugi bok i w płacz ;(
Ojej mam nadzieję, że już się lepiej czujesz

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Robiłam właśnie kolejny test owu (daję im ostatnią szansę). Nie dziwcie się ze rano- po nocce jestem. I teraz pytanie czy można już bo uznać za pozytywny, skoro drugą kreską jest odrobinę jaśniejsza od testowej?
Rano testu się nie robi ponieważ skok lh jest zazwyczaj z rana i wtedy można go przegapić

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
A ja myślę, że Tobie się uda, na siebie nie liczę kompletnie
Ja już mam listę rzeczy, które mam kupić na następny cykl, żeby go podrasować

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Na pewno będzie dobrze, najważniejsze, że w ogóle bierzesz cos na zbicie TSH, a jakie w ogóle początkowe miałaś?
A masz ten śluz ciążowy tak zwany, biały i w dużych ilościach?

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Ja tak miałam, że jak robiłam rano to wychodził tak jak Tobie i brałam za pozytyw a jak zrobiłam popołudniu to już był kompletnie puściutki- negatywny. Później wyczytałam, że z rana zawsze jest większe stężenie LH i nie robi się tego testu rano, nawet po pierwszym sikaniu tylko popoludniu. Powtórz dzisiaj w godzinach popołudniowo wieczornych i zobacz jaki Ci wyjdzie

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

A mnie wczoraj strasznie zdenerwowała mojego Męża bratowa...
Zadzwoniła powiedzieć, jak po wizycie u gina, bo jest w 18tc. Będą mieć dziewczynkę
Ale mniejsza o to. Pyta mnie, jak tam u Nas, czy już coś rośnie, czy nie, to mówię jej, że narazie na spokojnie staramy się (nie chciałam wchodzić w szczegóły, który dc itd bo zaraz by co chwile dzwoniła i dopytywała, czy już test zrobiłam ) i mówię, że idę do gina na monitoring cyklu, a ona do mnie z wielkimi pretensjami, ze jak to tak na początku już na monitoring, już robię hormony, że tak się nie robi, to niepotrzebne, że ja jakaś dziwna jestem, że ona to dopiero po 1,5 roku bezowocnych starań poszła na monitoring bla, bla, bla...
Tak mnie wkurzyła, że masakra jakaś. Co ją to obchodzi, to że ona tyle zwlekała a okazało się po prawie dwóch latach starań, że ma po prostu wysokie TSH bo 16,8!!! i dlatego zajść nie mogła, a w pierwszy cyklu jak tylko je zbiła zaszła to już jej sprawa.
Powiedziałam, jej, że ja nie chcę później po pół, czy po roku dowiedzieć się, ze starania i tak nic nie dadzą bo np w ogóle nie mam owulacji i wystarczyłoby np uregulować hormony bo plułabym sobie w brodę, czemu wcześniej się tym nie zajęłam to wtedy zmiękła i przyznała, ze ona tyle zwlekała, fakt, ze za długo bo ją to dużo nerwów kosztowało, ale i tak nie poszłaby w drugim cs na monitoring.
I weź się z nią dogadaj
Masakra... a co ją to obchodzi. Mamy prawo badać się kiedy chcemy i to powinniiśmy robić nawet profilaktycznie. Bo profilaktyka to zapobieganie. A w 21 wieku wielu ludzi nie chce się badać, niestety.

Majwija badaj co trzeba

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Cytat:
Kochane, dzisiaj 32dc, dzień spodziewanej miesiączki, zrobiłam dzisiaj test za namową mojego ukochanego tż i spójrzcie Załącznik 6266986 SZOK
Noooo wspaniale!!! Gratuluję!

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Cytat:
Wynik betaHCG: 205,10
Pięknie

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Cytat:
Wow! Gratulację!

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Cytat:
Jestem założycielką pierwszej części wątku jednak szybko zniknęłam bez słowa, bo życie spłatało mi ogromnego figla i załamana musiałam przełożyć staranka na późniejszy czas. Od lipca/sierpnia chcemy rozpocząć staranka. Pewnie ciężko mi się będzie wbić, bo Wy się już tu wszystkie znacie.. Muszę przewertować z grubsza obydwa wątki i wtedy będę już się udzielać na bieżąco jeśli oczywiście mnie przygarniecie
Witaj

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Cytat:
Witaj

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Wow dwa razy po dwie krechy w ciągu dnia Prawo serii mi się podoba
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 07:51   #3097
nonpic
Raczkowanie

Dziewczyny, ratunku, dzisiaj dopadły mnie jakieś demony, boje się, jestem przerażona... jak ja sobie poradzę? Co ze studiami? Oboje studiujemy prawo, nauki ciagle sporo, a tu jeszcze dziecko... Mam 27 lat, ale jestem przerażona, jestem zdołowana Co sie dzieje?
Stary 2016-03-11, 08:44   #3098
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Witaj

Cytat:
Dziewczyny, ratunku, dzisiaj dopadły mnie jakieś demony, boje się, jestem przerażona... jak ja sobie poradzę? Co ze studiami? Oboje studiujemy prawo, nauki ciagle sporo, a tu jeszcze dziecko... Mam 27 lat, ale jestem przerażona, jestem zdołowana Co sie dzieje?
Kochana spokojnie, nie denerwuj się a na pewno wszystko będzie dobrze!
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 09:09   #3099
MajWija
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny

monika0185
ja też dzisiaj jestem w domu, ale za to weekend zawalony na uczelni
nonpic, czy Wy tylko studiujecie i nie pracujecie? Jeżeli tylko studia zaoczne i praca to dacie radę

A ja dziewczyny straciłam kompletnie nadzieję na ciąże w tym cyklu... Zmierzyłam sobie dzisiaj po przebudzeniu temperaturę, nigdy wcześniej nie mierzyłam, ale tak jakoś coś mi się zachciało i wyszła pod pachą - 36,6 więc wydaję mi się, że przy takiej temperaturze to ciąży nie ma na pewno. Mam rację?
Stary 2016-03-11, 09:24   #3100
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
WOW gratulacje Pojawiają się dziewczyny których nawet nie kojarze, i od razu II kreseczki Spokojnych 9ciu miesięcy!

Cytat:
To sie nazywa powrót Powodzenia!

Cytat:
Zapraszamy

Cytat:
hahahahahaha

U mnie nerwowo I dziwne, ale mam dziś rozciągliwy śluz, możliwe to w 24 dc przy w miare regularnych cyklach 28-30?

MajWija nie denerwuj się, pod pachą termometr nie mierzy tak dokładnie tempki Nie stresuj się niepotrzebnie
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 10:06   #3101
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

monika0185
nonpic, czy Wy tylko studiujecie i nie pracujecie? Jeżeli tylko studia zaoczne i praca to dacie radę

A ja dziewczyny straciłam kompletnie nadzieję na ciąże w tym cyklu... Zmierzyłam sobie dzisiaj po przebudzeniu temperaturę, nigdy wcześniej nie mierzyłam, ale tak jakoś coś mi się zachciało i wyszła pod pachą - 36,6 więc wydaję mi się, że przy takiej temperaturze to ciąży nie ma na pewno. Mam rację?
Pod pachą mierzenie nie jest miarodajne, nic nie znaczy Zresztą ja mierzyłam w bożenie, i nawet jak już byłam w ciąży nie miałam nigdy więcej niż 36,7

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 10:20   #3102
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję! Co się wyprawia na tym wątku

Ja biorę Femibion Natal 1 już od około 3 miesięcy 2 miesiące przed staraniami zaczęłam już go brać

Ooo, kiedy testujesz? Trzymam kciuki

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

No pewnie

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

To nie jest tak, że mlekotok od razu zniknie. Ja mam PRL już prawie poniżej normy, a mlekotok dalej Trzeba trochę cierpliwości, w razie gdyby nie ustąpił po 2mc to wtedy trzeba zbadać piersi.

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

A co znaczy "suchy śluz"?
Tak mam napisane w mojej aplikacji tzn, że jest po prostu sucho i śluzu nie ma, ale na apke wchodzę codziennie i czasem gadam tamtymi nazwami

Cytat:
Napisane przez Nemmireth_ Pokaż wiadomość
Wcześnie mówicie

Ja, jakby się nam w końcu łaskawie udało, to bym chyba wcale nie powiedziała

Witaj i powodzenia
My za pierwszym razem powiedzieliśmy wcześnie. Byłam chyba w 7 tc, może w 8... Ale teraz też bardzo czekać nie chcemy. Jakbym poroniła to i tak byśmy pewnie mówili rodzinie, toż to żaden wstyd. Teraz czekamy aż zrobię usg i wtedy będziemy mówić naszym rodzicom. Ja nie wierzę w żadne zapeszania itp, zawsze mówiłam, że jak ma się coś wydarzyć to się wydarzy, u nas się wydarzyło na koniec 7 miesiąca a wtedy i tak bym ciąży nie ukryła, i tak mnie wiele osób pytało po porodzie jak znoszę upały w ciąży i mówiłam, że dziecko straciłam. Dla mnie to żaden problem czy trauma
Cytat:
Chyba zawsze w ciąży tak jest. My mamy zawsze wszystko obliczone, a potem panikuję, że nas nie stać itd. A potem znów powtarzamy to, co mówiliśmy przed ciążą i się uspokajam. Przejdzie Ci, zwłaszcza, że już nie masz wyjścia

Cytat:
Cześć dziewczyny

monika0185

Noo pod pachą to możesz mierzyć, ale nie do zachodzenia w ciążę Poza tym wszystko zależy od temp w owu, jak Ci potem rośnie, to jest szansa na ciąże. Ja w pierwszej ciąży miałam 37 najczęściej, ale w tej jeszcze przed miałam jakieś osłabienie i niskie temp, teraz mi nawet do 36,9 nie dochodzi, jak robiłam test miałam 36,68 chyba

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 11:02   #3103
__malaMi__
Zadomowienie

Witam nowe staraczki i gratulacje zaciążonym.

Kolejna lawina, tez zauważyłam, ze czesto pojawia się ktoś nowy i zaraz zachodzi szkoda, ze ja tu wciąż kwitnę.

Vela wykreśl mnie z testowania dzisiaj, przyszła 2 dobrze, ze cykl 28 bo nie lubie nawet jak jest 30 każdy dzien dla mnie teraz stracony :P

w połowie cyklu mam klinikę więc znowu pewnie podgladnemy na usg moje pecherzyki.

i musze dokupic testy owu, bo się kończą, a pamietam jak miałam nadzieje, że ich nie wykorzystam...

jutro jadę zbadac lh, fsh i estradiol, bo 3dc wypada mi w niedziele, a wtedy nie mam jak zbadac, no i przyszły tydzien chyba badanie tż.
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 11:56   #3104
nonpic
Raczkowanie

Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Mój tż zaczał mówić przed chwila o aborcji. Jestem w szoku, ja sobie nie poradzę... Jak to? Ja w ciaży??Taka dolina, że cały dzień leżę i płaczę

Edytowane przez nonpic
Czas edycji: 2016-03-11 o 11:57
Stary 2016-03-11, 12:09   #3105
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Temp nie mierzy się pod pachą Termometr musi mieć kontakt ze śluzówką, a więc w buzi, w pochwie

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
My za pierwszym razem powiedzieliśmy wcześnie. Byłam chyba w 7 tc, może w 8... Ale teraz też bardzo czekać nie chcemy. Jakbym poroniła to i tak byśmy pewnie mówili rodzinie, toż to żaden wstyd.
Ja nie mówię że wstyd
Ja po prostu nie chcę tak szybko mówić. Wiadomo, pewnie rodzina się raz dwa zorientuje, ale nie chce mówić sama. Teściowa zaraz całej rodzinie się pochwali pierwszym wnukiem, a jak coś się stanie to nie chce żeby na mnie ktoś patrzył ze współczuciem

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Mój tż zaczał mówić przed chwila o aborcji. Jestem w szoku, ja sobie nie poradzę... Jak to? Ja w ciaży??Taka dolina, że cały dzień leżę i płaczę
Co takiego?
Dziewczyno, najpierw się staracie o dziecko a teraz ABORCJA?

Wiesz ile dziewczyn tu na wątku ma problem z zajściem w ciąże? Ile lat się staramy? A Ty mówisz o aborcji, i to na wątku STARACZKOWYM.

Ile WY macie lat? Najpierw się staracie a teraz 'idź usuń'?

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Stary 2016-03-11, 12:12   #3106
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Zapytaj go czy mu sie czasem cos na mózg nie rzuciło chyba dobrze pamietam ze sie staraliscie a nie byla to jakas wpadka z przypadkowym facetem,moglibyscie potem zyc razem z pietnem takiej decyzji?z mysla ze zabiliscie swoje dziecko?a jesli cos pojdzie nie tak i juz nigdy nie bedziesz mogla miec dzieci?z kim ty jestes w zwiazku ze taki pomysl ci podrzucil?chcesz tego dziecka wogole??
Stary 2016-03-11, 12:16   #3107
Nemmireth_
Zakorzenienie

Dla mnie to jest niepojęte. Decyzja o staraniach, udało się od razu a on o aborcji. Brak słów.

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Stary 2016-03-11, 12:22   #3108
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Takie rzeczy tutaj
Ludzie dzieci mieć nie mogą. Wy podobno się staraliscie a teraz aborcja ? W domu wszyscy zdrowy ?
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 12:22   #3109
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Poradzisz sobie i bedziesz swietną mama,nie masz 15 lat tylko 27,poradzicie sobie,nie ty pierwsza i nie ostatnia bedziesz studiowac w ciąży,masz jeszcze 9 miesięcy na poukladanie swoich spraw,wiadomo ze i tak zrobisz jak uwazasz ale ja nie wyobrazam sobie dalszego zycia po podjeciu takiej decyzji,pozniej mysli ze wtedy bys rodzila,wtedy dziecko mialoby rok potem 2 itd,ciagle mysli czy chlopiec czy dziewczynka...
Stary 2016-03-11, 12:29   #3110
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
nie wiem co powiedzieć jestem w szoku, że takie słowa tutaj padły. I jakoś smutno sie zrobiło. Ten Twój tżt to chyba powinien sie zastanowić. A Ty chyba Go nie znasz.
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 12:33   #3111
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
A Ty chyba Go nie znasz.
Dokładnie. Ja na Twoim miejscu zastanowiłabym się kogo wybrałam na ojca swoich dzieci (które chce... zabić).

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017

Edytowane przez Nemmireth_
Czas edycji: 2016-03-11 o 12:35
Stary 2016-03-11, 12:42   #3112
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale o co chodzi, on nie chce dziecka?? Nie rozumiem Was😓

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 12:47   #3113
nonpic
Raczkowanie

Ja o tym nie myślę, nie ma mowy. On teraz przeprasza, ja płaczę. Dziewczyny, to koszmar
Stary 2016-03-11, 12:56   #3114
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Ja o tym nie myślę, nie ma mowy. On teraz przeprasza, ja płaczę. Dziewczyny, to koszmar
Jesli mozesz to wyjdz moze gdzies na spacer i ochlon bo takie przejscia nikomu nie sluzą,ciesze sie ze ty nie dopuszczasz tego wogole a na tż moze naprawde jakies zacmienie padlo?dlugo jestescie razem?trzymaj sie i my cie tu bedziemy wspierac
Stary 2016-03-11, 13:07   #3115
geosmina
Wtajemniczenie

Mnie się zdaje że Ty zaczęłaś panikować a on z głupia walnął takim tekstem 😒 co nie zmienia faktu, że to ostatnie, o czym w ogóle powinien pomyśleć to aborcja.
Ja też zaszłam na studiach, nie planowałam tego, miałam kiepską pracę, nie mieliśmy ślubu, dwa dni byłam roztrzęsiona ze strachu, ale Tż cały czas mnie wspierał i uspokajał że będzie dobrze i tak było. Za kilka dni się uspokoisz i inaczej na wszystko spojrzysz, mam nadzieję że obydwoje dojrzejecie, bo dramat i żal coś takiego w ogóle brać pod uwagę 😐

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 13:12   #3116
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość

Kolejna lawina, tez zauważyłam, ze czesto pojawia się ktoś nowy i zaraz zachodzi szkoda, ze ja tu wciąż kwitnę.

Vela wykreśl mnie z testowania dzisiaj, przyszła 2 dobrze, ze cykl 28 bo nie lubie nawet jak jest 30 każdy dzien dla mnie teraz stracony :P

w połowie cyklu mam klinikę więc znowu pewnie podgladnemy na usg moje pecherzyki.

i musze dokupic testy owu, bo się kończą, a pamietam jak miałam nadzieje, że ich nie wykorzystam...

jutro jadę zbadac lh, fsh i estradiol, bo 3dc wypada mi w niedziele, a wtedy nie mam jak zbadac, no i przyszły tydzien chyba badanie tż.
MalaMi, to kwitniemy razem twz marzę o tym,zeby zadziałało na mnie prawo serii z tego wątku..
Nie martw się ,zaraz nowy cykl starań, trzeba byc dobrej myśli

Dziewczyny,wydaje mi się że nonpic to troll:/ no naprawdę świetny wątek o pisaniu o aborcji.. chyba,że tulko ona chciała tego dziecka,a Tż nie wiedział że się starają, to zwracam honor...
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 13:16   #3117
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Ten miesiąc tez raczej spisuje na straty bo ovu miałam zaraz po @.. i od poniedziałku mam ból piersi jak na @... czemu to nie takie łatwe jak się wydaje
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 13:17   #3118
Fantasmagori
Zakorzenienie

a ja myślę że to nie było na zasadzie "idź zrób aborcję" tylko jak zobaczył że Nonpic się zamartwia i stresuje to palnął coś w stylu "może jednak będzie lepiej bez dziecka". Myślę że oboje musicie ochłonąć, ludzie w nerwowych sytuacjach różnie reagują

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 13:27   #3119
VelaLuca
Wtajemniczenie

Również uważam że taki scenariusz jest możliwy. A może Ona bardzo naciskała, On dla świętego spokoju sie zgodził bo myślał że trochę to potrwa, a tu w pierwszym cyklu się udało. I facet oszalał. Przerosło go to. Faceci w trudnych sytuacjach mają na prawdę kielbie we łbie. Co go absolutnie nie usprawiedliwia. Nie wiemy jak to dokładnie było, trzeba mieć tylko nadzieję że się facet szybko otrząsnie.
Nonpic teraz tylko spokojna rozmowa może pomóc. Wyjasnijcie sobie wszystko i porozmawiajcie jak dorośli ludzie.
Stary 2016-03-11, 13:28   #3120
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
WOW gratulacje Pojawiają się dziewczyny których nawet nie kojarze, i od razu II kreseczki Spokojnych 9ciu miesięcy!

To sie nazywa powrót Powodzenia!

Zapraszamy

hahahahahaha

U mnie nerwowo I dziwne, ale mam dziś rozciągliwy śluz, możliwe to w 24 dc przy w miare regularnych cyklach 28-30?

MajWija nie denerwuj się, pod pachą termometr nie mierzy tak dokładnie tempki Nie stresuj się niepotrzebnie
Wiesz co, ja tak miałam w poprzednim cyklu tylko troszkę później bo 29dc a cykl miał 32 dni. Zastanawiałam się od czego to i wyczytałam, że dzieję się tak, bo jest przed @ spadek progesteronu a wzrost estrogenów i faktycznie za 3 dni była @. Były też informację, że po zagnieżdżeniu taki śluz może się wydobywać, więc mam nadzieję i tak myślę, że w Twoim przypadku to właśnie z tego powodu się pojawił!

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Szkoda klawiatury na komentarz.

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość

Trzymam kciuki za wyniki Męża i Twoje wyniki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości