|
|
#2821 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4
Cytat:
Chodź przytul się |
|
|
|
|
#2822 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczynki, dzisiaj zjadłam śniadanie i od razu przytulanie muszli, stare, dobre czasy się wracają :-( nie za późno na takie rewolucje??
|
|
|
|
#2823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przytulam mocno. Na przyszłość zachowaj mega ostrożność przed wejściem do pracy podobno pod koniec ciąży problemy z koordynacją sa normalne ![]() Cytat:
z tymi wymiotami w ciąży różnie bywa. Niektóre kobiety tylko na początku maja takie rewolucję inne całą ciążę :/
|
|
#2825 |
|
Zadomowienie
|
Śliweczka, może tak jak dziewczynay radzą, nie zaszkodzi pojechać do lekarza.
|
|
|
|
#2826 |
|
Konto usunięte
|
Kurczę, no sama nie wiem. Uderzyłam trochę brzuchem ale nie całym ciężarem ciała, bo rękami jednak się podparłam. Mały się rusza, przed chwilą dwa porządne kopniaki dostałam.
A jakbym miała jechać to myślicie, że do swojego lekarza czy do szpitala? W szpitalu w ogóle by przyjęli podczas gdy przychodnie normalnie otwarte? Z pracy mam bliżej szpital... |
|
|
|
#2827 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko chyba przesoliłam :-( Cytat:
Cytat:
A dzisiaj mi się słabo pod prysznicem zrobiło. Chyba zacznę się kapac, jak ktoś poza mną będzie w domu. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2828 | |
|
Zadomowienie
|
Ja bym chyba do swojego lekarza pojechała, ale możesz do szpitala uderzyć, a jak cie nie przyjmą to wtedy do swojego.
---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jestem ciekawa co kupiłaś
|
|
#2831 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja siostra na końcówce ciąży z calej sily upadla na brzuch ręce zostały z tylu. Nic się nie stało. Lekarz powiedział ze dziecko bylo chronione przez wody itp |
|
|
|
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Zmykam na miasto Miłego dnia
|
|
#2833 |
|
Zadomowienie
|
Ja też wczoraj bylam w sh, kupiłam 3 durze chusteczki pod szyję, kilka bodziaków dla chłopca, koszulę do spania i piżamę do karmienia za całe 25zł :-D
|
|
|
|
#2834 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale fajnie, że o tym mówili, bo to dalej niepopularne i ludzie przesadzają dziecko do fotelika przodem bardzo szybko...Cytat:
|
|
#2835 |
|
Raczkowanie
|
Sliweczka sprobuje wkleic z telefonu fragment z ksiazki " W oczekiwaniu na dziecko" moze Cie troszke uspokoi ale wydaje mi sie ze dla swietego spokoju warto sie zbadac
![]() daj znac czy widac ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2836 |
|
Zakorzenienie
|
śliweczka z Małym na pewno wszystko ok ;-) dzieci są bardzo chronione przez wody itd
Ostatnio nawet było wiadomościach, jak babke w ciąży zaawansowanej potrącili na pasach, 2 nogi połamane, miednica itd a z dzieckiem wszystko ok bo właśnie tam mowili, że jest dobrze chronione ;-) |
|
|
|
#2837 | ||||
|
Ania
|
Cytat:
![]() No właśnie ja takie kupuję 100 na 100, więc wydają mi się odpowiednie i sadzę, że długo posłużą ![]() Bez słodyczy to jeszcze, ale gorsze dla mnie byłyby owoce..- super, że dajesz radę ![]() Cytat:
![]() Skoro czujesz ruchy, to powinno być ok, ale sama mówisz, że słabsze, a lepiej mieć czyste sumienie, że sprawdziłaś ![]() Cytat:
Ja np od jakiegoś czasu codziennie mam mdłości- na szczęście nie wymiotuję, ale mnie mdli. No cóż dzieciaki coraz większe, wszystko dalej się przestawia, więc i z żołądkiem mogą być problemy niestety. ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
Ja jak byłam na warsztatach bezpieczny maluch, to właśnie ratownik mówił o wożeniu dziecka jak najdłużej tyłem do kierunku jazdy. On mówił, że swoje dziecko woził do bodajże ponad 3 roku życia,jak nie dalej. Mówił, że co prawda nogi dziecko miało np na oparciu siedzenia, ale w razie nie daj boże wypadku,w przypadku dziecka dużo bardziej "bezpieczniejsze" jest połamanie nóg, niż kręgosłupa, karku...
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||
|
|
|
#2838 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
moja niestety ma nas w d.... nie odzywa się do nas już 6lat.
|
||||||||
|
|
|
#2839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2016-03-17 o 10:07 |
||
|
|
|
#2840 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie lubię ciuchów z biedry, jakościowo są do d.... a i cena niezbyt kusząca. Zdecydowanie wolę lidla ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Inhalator też u nas w domu to urządzenie nr 1 przy każdej chorobie Cytat:
|
||||
|
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
Napadlam na Biedre
ubranek nie było żadnych, ale może to i lepiej to dla Bartka kupiłam kiedyś ichne body i tylko na szmatke po pierwszym praniu. |
|
|
|
#2842 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Z inahalatorem można się wstrzymać do ewentualnej choroby (tfu ftu odpókać) a nawilżacz też uważam że jest zbędny, zawsze można położyć mokry ręcznik na kaloryfer ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------------- Wczoraj już nie dałam Was w całości nadrobić, więc stąd nalot z rana Dzisiaj w planach mam do uszycia drugi komplet zasłon, ogarnąć chociaż w środku 3 szafki w kuchni i obiadek. Krupnik mam z wczoraj a dzisiaj robię makaron z kurczakiem, szpinakiem, fetą i pomidorami![]() Miłego dnia i kciuki za wizyty
|
||||||
|
|
|
#2843 | |
|
Ania
|
Cytat:
![]() No ale w dzisiejszych czasach wszystko przecież możliwe Także nie mówię nie..
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#2844 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny,Malykocio dziękuję
Dzwoniłam do swojej przychodni ale okazało się, że żadnego gina teraz nie ma, dopiero od 14:00 będzie mój. Dzwoniłam też do szpitala i tam mi powiedzieli, że jeżeli czuję ruchy i nie mam żadnych plamień/ krwawień to wszystko ok., tym bardziej, że dziecko ułożone jest główkowo. Poza tym pani położna przestrzegła mnie, że do 18:00 mogą mnie odprawić z kwitkiem, bo przychodnie są otwarte i normalnie musiałabym czekać na izbie przyjęć, bo to nie jest przypadek zagrażający życiu Mam obserwować ruchy i jakby się coś działo to wtedy się zgłosić. Najbardziej ucierpiały chyba moje dłonie
|
|
|
|
#2845 |
|
Zadomowienie
|
Uważaj na siebie kochana!
|
|
|
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
Sliweczko obserwuj się bacznie! Oby nic złego się nie działo!
![]() Wróciłam z Biedry, reczniki nie dojechaly kocyki i pieluszki były. Kupiłam kocyk. Nie mam żadnego więc jeden się przyda! w dotyku przyjemny. Pieluszki byly flanelowe po 3pakowane a tetrowe klasyczne po 5sztuk. Juz mialam brać fllanelowe, ale wzór mi się odwidzial i odłożyłam :P w pepco jest duży wybór flanelowych więc najwyżej tam dokupie
|
#2847 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ja jestem w 29 tygodniu i lekarz we wtorek powiedział mi że dzidzia ma jeszcze 2 tygodnie na to żeby się ulozyc główką do dołu chociaż czytałam że czasem bywają przypadki że staje się tak i w 37 tygodniu
|
|
|
|
|
#2848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2849 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się kobietki w 3 trymestrze
Wczoraj stuknął nam równiutko 28 tc Ostatnio, przyznaję się nie bardzo miałam czas do Was zaglądać i tak z doskoku czytałam ![]() Ale pisałyście o molach parowych, wrócę do tematu, ja mam i bardzo sobie chwalę Fakt jest drogi, mam z firmy Black&decker http://www.blackanddecker.pl/steammop/ ale jest to nie tylko mop, bo można wyjąć pojemnik i są różne końcówki którymi można czyścić wszystko bez chemi, co dla moich rąk jest rewelacyjnym rozwiązaniem. Ja ostatnio zauważyłam u siebie, że jak pochodzę dłużej albo za dużo na raz zrobię w domu typu sprzątanie, to potem boli mnie podbrzusze. I trochę sie martwię, bo tyle rzeczy jeszcze chciałabym zrobić a tu jakieś boleści się pojawiają. Najgorzej było wczoraj, dostałam boleści, ale takich innych, czułam taki jakby ciągły skurcz i ból wchodzący w tyłek. Na szczescie brzuch był miękki, nie stawiał się. Wzięłam no-spę i przeszło, ale już myślałam że będę jechać na IP. Wam też już dokuczają jakieś boleści ??? Jak to u was wyglada, coś wam dokucza ? ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Śliweczko dobrze, że zadzwoniłaś, przynajmniej się uspokoilaś Soffinka przybij piątkę, bo ja dostałam w tamtym tygodniu pisemko z ZUS że mój pracodawca ma złożyć wyjaśnienia no i wypłata oczywiście jest wstrzymana ![]() A chciałam, zacząć robić zakupy higieniczne i kosmetyczne, bo ciuszków to już mam i to sporo. Stwierdzam, że SH powinni wprowadzić limit wejść, bo zakupy malutkich ciuszków są uzależniające ![]() Ostatnio wyszłam z pełną reklamówką ciuszków w stanie idealnym, zero zmechacenia, tylko metki brakowało i śpiworkiem do spania z metką za ok 11 zł !!!!! Nie wierzyłam, jak babka powiedziała ile do zapłaty ![]() Była wyprzedaż - 12 zł za kg
|
#2850 |
|
Rozeznanie
|
Sliweczka, obserwuj sie, ale jestem dobrej mysli
![]() Dziekuje za dobre slowa. Jestem w pracy i teraz czuje sie lepiej. Dlatego mam mieszane uczucia co do zwolnienia. Eh kobiecie w ciazy sie nie dogodzi. Ale martwi mnie ta infekcja nosa i gardla. W sumie zaczela sie trzy tygodnie temu, w polsce powiedzieli lekarze ze powinno za pare dni przejsc, kazdego dnia bylo lepiej, a odkad jestem w ie znowu gorzej, Mimo kurowania sie maturalnymi srodkami. Wiec jutro na pewno lekarz. Mam pytanie mozna miec infekcje pochwy, ale tego nie odczuwac? Nic mnie nie piecze i nie swedzi, sluz mam jak woda, duzo i przezroczysty i niesmierdzacy. Za to u mojego juz trzeci raz w ciagu miesiaca pojawiaja sie biale krostki i po zastosowaniu clotrimazolum i tatmtum rosa przechodzi, no i po jakims czasie wraca.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.

Tuż pod drzwiami do pracy się wywaliłam. Jest tam dziura w chodniku i nie wiem jak to robiłam ale się potknęłam i brzuch mnie jakby przeważył do przodu. Jak się podniosłam to normalnie gwiazdy widziałam pomimo, że w głowę się nie uderzyłam. Wszystko mi wirowało! Asekurowałam się rękami ale upadłam na brzuch i teraz się trochę boję czy z Ignasiem wszystko ok... 

podobno pod koniec ciąży problemy z koordynacją sa normalne 

Nie będę też dodawala pierdyliarda zdjęć dziecka - chybs ze odpieluszkowe zapalenie mózgu mnie dopadnie
ale uchron panie

daj znac czy widac