Mamusie czerwcowe 2016 cz.4 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-17, 09:05   #2821
olinka012
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki!
Ale mam dzisiaj poranek Tuż pod drzwiami do pracy się wywaliłam. Jest tam dziura w chodniku i nie wiem jak to robiłam ale się potknęłam i brzuch mnie jakby przeważył do przodu. Jak się podniosłam to normalnie gwiazdy widziałam pomimo, że w głowę się nie uderzyłam. Wszystko mi wirowało! Asekurowałam się rękami ale upadłam na brzuch i teraz się trochę boję czy z Ignasiem wszystko ok...
Jak zawsze się tak rusza, że aż brzuch podskakuje tak teraz jedynie bardziej delikatnie ( chociaż i tak poczułam ulgę, że się poruszył w miarę szybko). Jestem w pracy i nie wiem co robić. Dziecko się rusza więc teoretycznie ok... Dłonie mnie szczypią, bo mam zdarty naskórek... Boże, co za oferma ze mnie

Chodź przytul się Na tym etapie podobno rownowaga jest gorsza.
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 09:07   #2822
motylek1984
Zadomowienie

Dzień dobry dziewczynki, dzisiaj zjadłam śniadanie i od razu przytulanie muszli, stare, dobre czasy się wracają :-( nie za późno na takie rewolucje??
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 09:09   #2823
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewczynki!
Ale mam dzisiaj poranek Tuż pod drzwiami do pracy się wywaliłam. Jest tam dziura w chodniku i nie wiem jak to robiłam ale się potknęłam i brzuch mnie jakby przeważył do przodu. Jak się podniosłam to normalnie gwiazdy widziałam pomimo, że w głowę się nie uderzyłam. Wszystko mi wirowało! Asekurowałam się rękami ale upadłam na brzuch i teraz się trochę boję czy z Ignasiem wszystko ok...
Jak zawsze się tak rusza, że aż brzuch podskakuje tak teraz jedynie bardziej delikatnie ( chociaż i tak poczułam ulgę, że się poruszył w miarę szybko). Jestem w pracy i nie wiem co robić. Dziecko się rusza więc teoretycznie ok... Dłonie mnie szczypią, bo mam zdarty naskórek... Boże, co za oferma ze mnie
O matko... Ja bym podjechała na wszelki wypadek do lekarza żeby się upewnić, że wszystko w porządku...
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 09:10   #2824
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewczynki!
Bidulka przytulam mocno. Na przyszłość zachowaj mega ostrożność przed wejściem do pracy podobno pod koniec ciąży problemy z koordynacją sa normalne

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczynki, dzisiaj zjadłam śniadanie i od razu przytulanie muszli, stare, dobre czasy się wracają :-( nie za późno na takie rewolucje??
Uuuu z tymi wymiotami w ciąży różnie bywa. Niektóre kobiety tylko na początku maja takie rewolucję inne całą ciążę :/

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 09:12   #2825
motylek1984
Zadomowienie

Śliweczka, może tak jak dziewczynay radzą, nie zaszkodzi pojechać do lekarza.
Stary 2016-03-17, 09:18   #2826
201711281320
Konto usunięte

Kurczę, no sama nie wiem. Uderzyłam trochę brzuchem ale nie całym ciężarem ciała, bo rękami jednak się podparłam. Mały się rusza, przed chwilą dwa porządne kopniaki dostałam.
A jakbym miała jechać to myślicie, że do swojego lekarza czy do szpitala? W szpitalu w ogóle by przyjęli podczas gdy przychodnie normalnie otwarte? Z pracy mam bliżej szpital...
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 09:21   #2827
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Ja mam jeden fajny puchaty biały recznik od mamy i też będzie dla Hani
To w niedzielę imprezka się szykuje

Też bym usunęła taki wpis. Mam duże zdystansowanie to wrzucania na fb całego swojego życiaNie będę też dodawala pierdyliarda zdjęć dziecka - chybs ze odpieluszkowe zapalenie mózgu mnie dopadnie ale uchron panie

Chudziaszek kociaki też są fajne suuper z komoda Wam się udało. My chyba w weekend podjedziemy albo na spokojnie w poniedziałek do Ikeii.

Zbieram się do Biedry

Hm co za bułeczki?
Takie http://www.truffle-in-a-rum-chocolat...nocne.html?m=1 tylko chyba przesoliłam :-(
Cytat:
Hej Dziewczynki!
Biedna, jedź do szpitala,jak powiesz że upadlas na brzuch, to Cie obejrza.
Cytat:
Moje ostatnie dni właśnie na powrót z muszla :-(

A dzisiaj mi się słabo pod prysznicem zrobiło. Chyba zacznę się kapac, jak ktoś poza mną będzie w domu.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 09:23   #2828
motylek1984
Zadomowienie

Ja bym chyba do swojego lekarza pojechała, ale możesz do szpitala uderzyć, a jak cie nie przyjmą to wtedy do swojego.

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Takie http://www.truffle-in-a-rum-chocolat...nocne.html?m=1 tylko chyba przesoliłam :-(

Biedna, jedź do szpitala,jak powiesz że upadlas na brzuch, to Cie obejrza.

Moje ostatnie dni właśnie na powrót z muszla :-(

A dzisiaj mi się słabo pod prysznicem zrobiło. Chyba zacznę się kapac, jak ktoś poza mną będzie w domu.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Biedna, ten 3 trymestr chyba najgorszy :-(
Stary 2016-03-17, 09:24   #2829
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę, no sama nie wiem. Uderzyłam trochę brzuchem ale nie całym ciężarem ciała, bo rękami jednak się podparłam. Mały się rusza, przed chwilą dwa porządne kopniaki dostałam.
A jakbym miała jechać to myślicie, że do swojego lekarza czy do szpitala? W szpitalu w ogóle by przyjęli podczas gdy przychodnie normalnie otwarte? Z pracy mam bliżej szpital...
Wydaje mi się, że jak w szpitalu powiesz, że się przewróciłaś na brzuch, to powinni Cię zbadać bez zająknięcia...
Stary 2016-03-17, 09:32   #2830
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Ania wrzucę jutro ciuszki Dziś tez bylam w tym samym ciuchu ale tylko jedną rzecz wzięlm - szału nie było z malutkimi ubraniami - aż dziwne bo dostawa, a jak we wtorek wszystko za 1zł było to full do wyboru dla dzieciaczków. Może na tygodniu dorzucają jeszcze ubranka
koniecznie bo jestem ciekawa co kupiłaś

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 09:33   #2831
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
...

Moja siostra na końcówce ciąży z calej sily upadla na brzuch ręce zostały z tylu. Nic się nie stało. Lekarz powiedział ze dziecko bylo chronione przez wody itp
Stary 2016-03-17, 09:34   #2832
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
szpital

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Zmykam na miasto Miłego dnia

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 09:35   #2833
motylek1984
Zadomowienie

Ja też wczoraj bylam w sh, kupiłam 3 durze chusteczki pod szyję, kilka bodziaków dla chłopca, koszulę do spania i piżamę do karmienia za całe 25zł :-D
Stary 2016-03-17, 09:45   #2834
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Ja też byłam wczoraj na warsztatach Mamo to Ja i pan od bezpieczeństwa mnie chyba przekonał do kupna bazy i nie włożenie dziecka na miejscu pasażera, co oczywiście miałam w planach. I zdecydowanie będę wozić dziecko tyłem do kierunku jazdy jak najdłużej.
A z jakiej firmy był ten Pan? bo jak chodziłam na warsztaty jeszcze w ciąży z córcią starszą, to nikt nie mówił wtedy o wożeniu tyłem jakoś dłużej, maxi-cosi to nie wiem czy w ogóle mieli takie foteliki, teraz chyba już coś mają ale fajnie, że o tym mówili, bo to dalej niepopularne i ludzie przesadzają dziecko do fotelika przodem bardzo szybko...

Cytat:
a najlepiej to sobie zadzwoń do tego szpitala czy by Cię zobaczyli tak na szybko żebyś nie jechała na darmo. Tak dla spokoju ducha, chociaż myślę, że wszystko okej jest
Stary 2016-03-17, 09:45   #2835
malykocio99
Raczkowanie

Sliweczka sprobuje wkleic z telefonu fragment z ksiazki " W oczekiwaniu na dziecko" moze Cie troszke uspokoi ale wydaje mi sie ze dla swietego spokoju warto sie zbadac daj znac czy widac

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
malykocio99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 09:48   #2836
Asiek121
Zakorzenienie

śliweczka z Małym na pewno wszystko ok ;-) dzieci są bardzo chronione przez wody itd
Ostatnio nawet było wiadomościach, jak babke w ciąży zaawansowanej potrącili na pasach, 2 nogi połamane, miednica itd a z dzieckiem wszystko ok bo właśnie tam mowili, że jest dobrze chronione ;-)
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 09:53   #2837
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie

Dodam na pierwszą stronę
Z promobaby korzystałam. Bardzo przydatna

Ja przy Zuzi od urodzenia używam tych ręczników z kapturkiem z Babyono 100x100 cm. Sprawdzają się do dziś i myślę, że posłużą jeszcze długo One naprawdę są duże! Mi spokojnie taki ręcznik po kąpieli by wystarczył

olinka ja ksylitolu też nie używam. Wolę nie nakręcać apetytu na słodkie... z każdym dniem jest mi coraz łatwiej obejść się bez słodyczy i owoców
Co do wrzucenia na pierwszą stronę tych stron super
No właśnie ja takie kupuję 100 na 100, więc wydają mi się odpowiednie i sadzę, że długo posłużą
Bez słodyczy to jeszcze, ale gorsze dla mnie byłyby owoce..- super, że dajesz radę

Cytat:
Hej Dziewczynki!
Powiem Ci, że sama bym sie zastanawiała, ale chyba bym jednak zdecydowała się jechać na ip, tak żeby sprawdzić czy wszystko ok. W szpitalu bez żadnego gadania powinni Cię zbadać, ale wiadomo jak jest. Jeśli masz możliwość iść do swojego lekarza, to może tam spróbuj? chyba, że masz szpital w porządku. W każdym razie nie zastanawiaj się i jedź albo do swojego lekarza albo do szpitala
Skoro czujesz ruchy, to powinno być ok, ale sama mówisz, że słabsze, a lepiej mieć czyste sumienie, że sprawdziłaś

Cytat:
współczuję, ale to tak może być niestety;/

Ja np od jakiegoś czasu codziennie mam mdłości- na szczęście nie wymiotuję, ale mnie mdli. No cóż dzieciaki coraz większe, wszystko dalej się przestawia, więc i z żołądkiem mogą być problemy niestety.

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
A z jakiej firmy był ten Pan? bo jak chodziłam na warsztaty jeszcze w ciąży z córcią starszą, to nikt nie mówił wtedy o wożeniu tyłem jakoś dłużej, maxi-cosi to nie wiem czy w ogóle mieli takie foteliki, teraz chyba już coś mają ale fajnie, że o tym mówili, bo to dalej niepopularne i ludzie przesadzają dziecko do fotelika przodem bardzo szybko...

a najlepiej to sobie zadzwoń do tego szpitala czy by Cię zobaczyli tak na szybko żebyś nie jechała na darmo. Tak dla spokoju ducha, chociaż myślę, że wszystko okej jest

Ja jak byłam na warsztatach bezpieczny maluch, to właśnie ratownik mówił o wożeniu dziecka jak najdłużej tyłem do kierunku jazdy. On mówił, że swoje dziecko woził do bodajże ponad 3 roku życia,jak nie dalej. Mówił, że co prawda nogi dziecko miało np na oparciu siedzenia, ale w razie nie daj boże wypadku,w przypadku dziecka dużo bardziej "bezpieczniejsze" jest połamanie nóg, niż kręgosłupa, karku...

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 09:55   #2838
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Odkryłam, że da się z,tel wrzucić zdjęcia w aplikacji wizaż
Wrzucam pieska
Ale cudo

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Ja w ogóle jedno normalne sobotnie sprzątanie robię przez 3 dni pranie jedno dziennie, a nie 3 pod rząd... Się szanuję i tak się zastanawiam jak ja daje radę, bo w pierwszej ciąży na tym etapie było już ze mną krucho, a nie miałam dziecka pod opieką. Ale wtedy to był środek lipca i upały, to też inaczej.
O a ja mam odwrotnie z każdą kolejną ciążą mniej sił, no ale człowiek się starzeje

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Róża całuje mój brzuch, pytam się jej "gdzie jest Laurka?" A ona pokazuje na swój pępek
Moja też nie kumata, a najlepiej to by chciała poskakać na brzuchu

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
T
Kurczę coraz gorzej się czuje. Mam nadzieje ze to nie jelitowka. Przeciez mialam w styczniu
Współczuję, zdrówka dużo pij, a ja nam na jelitówke robię ryżanke (płatki ryżowe błyskawiczne na wodzie i starta gotowana marchewka).

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Wpadłam tylko na chwilkę, aby się przywitać Witam się w 3 trymestrze
Witamy

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Myjecie wszystkie okna i pierzecie firanki przed świętami? Ja tak po cichu to sobie chyba odpuszczę tą procedurę- umyłam okno balkonowe i myślałam, że ducha wyzionę...
Niestety tak, ale ja nie mam wyjścia przez ten remont

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
a ręczniczek taki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...3/?query=BADET. Duży jest, ale wiadomo dzieci szybko rosną i koleżanka mi poleciła, aby kupić tylko jeden malutki a drugi własnie większy. Przecież w tym chodzić nie będzie
U mnie dzieciaki mają własnie z ikeii, a ten niebieski ma córcia

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Ja mam kochana teściowa,która jutro mi przyjdzie umyć okna. Dziś zdjęła firanki i wzięła do prania i wykrochmalenia. Ale jakby mi tego nie zaproponowala to bym nie myla sama okien
Super teściówka moja niestety ma nas w d.... nie odzywa się do nas już 6lat.
Stary 2016-03-17, 10:03   #2839
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula_ck Pokaż wiadomość
Jesteśmy już po wizycie Tymek rośnie jak szalony. Waży już 1170 g. Przez tydzień przytył 250 gram Teraz był ułożony pośladkowo a wcześniej główkowo także ma jeszcze dużo miejsca i przekręca się na wszystkie strony. Piękną buźkę nam dzisiaj pokazał i drapał się stopą po twarzy Co do tej mojej wizyty w szpitalu to dr powiedziała że bardzo możliwe że to infekcja wywołała te bóle brzucha bo już jak mnie przyjmowali to miałam podwyższone CRP. Wczoraj skończyłam brać antybiotyk i dzisiaj zrobiłam sobie badanie krwi i to CRP z 50 spadło do 10 więc jest dobrze ale nadal ponad normą która jest w granicach 0-5. Także za tydzień jeszcze raz muszę iść zrobić badanie krwi. Poza tym wszystko dobrze i mogę ćwiczyć na szkole rodzenia
Same dobre wieści , super

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Hej Dziewczynki!
Ja bym na wszelki wypadek pojechała do lekarza niech zrobi usg, sprawdzi czy z lozyskiem wszystko ok. Tym bardziej ze upadłas na brzuch

Edytowane przez madzius90
Czas edycji: 2016-03-17 o 10:07
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 10:06   #2840
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paula_ck Pokaż wiadomość
Jesteśmy już po wizycie Tymek rośnie jak szalony. Waży już 1170 g. Przez tydzień przytył 250 gram Teraz był ułożony pośladkowo a wcześniej główkowo także ma jeszcze dużo miejsca i przekręca się na wszystkie strony. Piękną buźkę nam dzisiaj pokazał i drapał się stopą po twarzy Co do tej mojej wizyty w szpitalu to dr powiedziała że bardzo możliwe że to infekcja wywołała te bóle brzucha bo już jak mnie przyjmowali to miałam podwyższone CRP. Wczoraj skończyłam brać antybiotyk i dzisiaj zrobiłam sobie badanie krwi i to CRP z 50 spadło do 10 więc jest dobrze ale nadal ponad normą która jest w granicach 0-5. Także za tydzień jeszcze raz muszę iść zrobić badanie krwi. Poza tym wszystko dobrze i mogę ćwiczyć na szkole rodzenia
Super wieści

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
Mnie też właśnie nic nie kusi z Biedronki
Ja nie lubię ciuchów z biedry, jakościowo są do d.... a i cena niezbyt kusząca. Zdecydowanie wolę lidla

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość

Wróciłam z warsztatów i jestem zadowolona bardzo podobały mi się dwie prezentacje o szczepionkach i o pielęgnacji i kąpieli noworodka. I zdecydowałam że będę Maje na pewno szczepić

Pochwale się wygrałam zestaw pieluch 3 opakowania:
2-5 kg, 3-6 kg, 4-9 kg
Gratuluję wygranej

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Mam w domu małego marudka i nie mam na nic czasu.
Synek w nocy z niedz. na poniedz. zaczął mieć trudności w oddychaniu. Prawie nie spałam bo sprawdzałam czy oddycha. Wstał słabiutki, po godzinie ułożył się w spacerówce i zasnął.
Oddychał tak ciężko, że nie mógł mówić, ucinał słowa bo tchu Mu brakowało. Pojechalismy do lekarza, dostaliśmy 2 rodzaje leków do inhalacji na rozprężenie klatki i na szczęście po 2 inhalacjach było już lepiej. Podobno wirusowe.
Chyba pierwszy raz tak się zestresowałam jak patrzylam na swoje dziecko które nie może oddychać.

Tak przy okazji... proponuję dopisać do listy zakupów inhalator (nebulizator). Naprawdę super sprawa! My używamy dopiero od jakiegoś czasu ale uważam, że to bardzo przydatny wynalazek.
Zdrówka dla synka nam w takiej sytuacji lekarz kazał opatulić dziecko kołdrą i szybko na dwór/balkon wyskoczyć.
Inhalator też u nas w domu to urządzenie nr 1 przy każdej chorobie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
My mamy okna wysoko więc myję nam pan.
On myje z zewnątrz a ja przecieram wewnątrz. Pomaga mi zawsze synek tzn. poprawia po mnie. Ja umyję a za chwilę synek podchodzi ze swoją butelką ze spryskiwaczem i psika i wyciera ręką albo szmatką
Tak więc okna mam zazwyczaj mega umazane.
Też mam takich pomocników i jeszcze do tego psa, który swoim kinolem zawsze umaże szyby
Stary 2016-03-17, 10:10   #2841
madzius90
Zakorzenienie

Napadlam na Biedre

ubranek nie było żadnych, ale może to i lepiej to dla Bartka kupiłam kiedyś ichne body i tylko na szmatke po pierwszym praniu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160317_082942.jpg (83,2 KB, 26 załadowań)
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 10:23   #2842
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Ja nie spie od piatej. Czas zbierac sie do pracy :/ chyba jutro pojde do lekarza po zwolnienie bo juz nie mam sily, a znowu mam zatkany nos, spac nie moge. Dzis św Patryka w ie, swieto, i znowu na parade nie pojde bo do pracy
Bardzo mądrze piszesz

Cytat:
Ja też o 6 się przebudzilam bo tz do pracy wychodzil
Dzis z rana jeszcze niezdrowa kupę zrobiłam, oby to był koniec rewolucji po fast foodowych :P
Całe szczęście, że to tylko Mac a nie jelitówka

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Witam ja się obudziłam, bo tż do pracy, poszłam do toalety i jakoś tak przypadkiem usiadłam do komputera...
A Wy w toalecie kompa trzymacie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Kurczę, już połowa marca, a tu jeszcze tyle rzeczy do kupienia! Inhalator mam w planach kupić, ale to już raczej po urodzeniu, a nawilżacz powietrza to jak dla mnie zbędny wydatek
No właśnie wczoraj rozmawiałam z tż-tem, że teraz po najbliższej wypłacie musimy ogarnąć wyprawkę całą, bo później na przełomie kwiecień/maj jedziemy na wczasy a po powrocie to już będziemy siedzieć jak na szpilkach
Z inahalatorem można się wstrzymać do ewentualnej choroby (tfu ftu odpókać) a nawilżacz też uważam że jest zbędny, zawsze można położyć mokry ręcznik na kaloryfer

Cytat:
Hej Dziewczynki!
Współczuję strachu się najadłaś, ale dobrze, że Ignaś daje Ci znać, że wszystko ok. Tak jak dziewczyny pisały dla świętego spokoju pojechałaby na ip

Cytat:
Witaj w klubie, mnie dzisiaj popędziło po jajecznicy
----------------
Wczoraj już nie dałam Was w całości nadrobić, więc stąd nalot z rana Dzisiaj w planach mam do uszycia drugi komplet zasłon, ogarnąć chociaż w środku 3 szafki w kuchni i obiadek. Krupnik mam z wczoraj a dzisiaj robię makaron z kurczakiem, szpinakiem, fetą i pomidorami

Miłego dnia i kciuki za wizyty
Stary 2016-03-17, 10:30   #2843
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Bardzo mądrze piszesz

A Wy w toalecie kompa trzymacie

Wczoraj już nie dałam Was w całości nadrobić, więc stąd nalot z rana Dzisiaj w planach mam do uszycia drugi komplet zasłon, ogarnąć chociaż w środku 3 szafki w kuchni i obiadek. Krupnik mam z wczoraj a dzisiaj robię makaron z kurczakiem, szpinakiem, fetą i pomidorami

Miłego dnia i kciuki za wizyty
No widzisz, zapomniałam dodać, ze wracając z toalety usiadłam do kompa
No ale w dzisiejszych czasach wszystko przecież możliwe
Także nie mówię nie..

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 10:31   #2844
201711281320
Konto usunięte

Dziewczyny,Malykocio dziękuję
Dzwoniłam do swojej przychodni ale okazało się, że żadnego gina teraz nie ma, dopiero od 14:00 będzie mój.
Dzwoniłam też do szpitala i tam mi powiedzieli, że jeżeli czuję ruchy i nie mam żadnych plamień/ krwawień to wszystko ok., tym bardziej, że dziecko ułożone jest główkowo. Poza tym pani położna przestrzegła mnie, że do 18:00 mogą mnie odprawić z kwitkiem, bo przychodnie są otwarte i normalnie musiałabym czekać na izbie przyjęć, bo to nie jest przypadek zagrażający życiu Mam obserwować ruchy i jakby się coś działo to wtedy się zgłosić.
Najbardziej ucierpiały chyba moje dłonie
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 10:35   #2845
olinka012
Zadomowienie

Uważaj na siebie kochana!
Stary 2016-03-17, 10:37   #2846
Madzia9999
Zakorzenienie

Sliweczko obserwuj się bacznie! Oby nic złego się nie działo!

Wróciłam z Biedry, reczniki nie dojechaly kocyki i pieluszki były. Kupiłam kocyk. Nie mam żadnego więc jeden się przyda! w dotyku przyjemny. Pieluszki byly flanelowe po 3pakowane a tetrowe klasyczne po 5sztuk. Juz mialam brać fllanelowe, ale wzór mi się odwidzial i odłożyłam :P w pepco jest duży wybór flanelowych więc najwyżej tam dokupie

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 10:41   #2847
Madlis
Przyczajenie

Cytat:
Melduję się z po USG Hania waży 1250gram jest ułożona posladkowo, ale mam się nie martwić bo podobno jest jeszcze czas żeby się przekrecila. Nerki położne prawidłowo co mnie uspokoilo przepływy prawidłowe, wszystko w normie! termin z USG wychodzi na 04/05-06 czyli pokrywa się teraz z tym z,OM
Super że wszystko w porządku ja jestem w 29 tygodniu i lekarz we wtorek powiedział mi że dzidzia ma jeszcze 2 tygodnie na to żeby się ulozyc główką do dołu chociaż czytałam że czasem bywają przypadki że staje się tak i w 37 tygodniu
Madlis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 10:43   #2848
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny,Malykocio dziękuję
Dzwoniłam do swojej przychodni ale okazało się, że żadnego gina teraz nie ma, dopiero od 14:00 będzie mój.
Dzwoniłam też do szpitala i tam mi powiedzieli, że jeżeli czuję ruchy i nie mam żadnych plamień/ krwawień to wszystko ok., tym bardziej, że dziecko ułożone jest główkowo. Poza tym pani położna przestrzegła mnie, że do 18:00 mogą mnie odprawić z kwitkiem, bo przychodnie są otwarte i normalnie musiałabym czekać na izbie przyjęć, bo to nie jest przypadek zagrażający życiu Mam obserwować ruchy i jakby się coś działo to wtedy się zgłosić.
Najbardziej ucierpiały chyba moje dłonie
Dobrze, że zadzwoniłaś, teraz już pewnie jesteś spokojniejsza
Stary 2016-03-17, 11:05   #2849
Evelinke
Zakorzenienie

Witam się kobietki w 3 trymestrze
Wczoraj stuknął nam równiutko 28 tc

Ostatnio, przyznaję się nie bardzo miałam czas do Was zaglądać i tak z doskoku czytałam

Ale pisałyście o molach parowych, wrócę do tematu, ja mam i bardzo sobie chwalę
Fakt jest drogi, mam z firmy Black&decker
http://www.blackanddecker.pl/steammop/
ale jest to nie tylko mop, bo można wyjąć pojemnik i są różne końcówki którymi można czyścić wszystko bez chemi, co dla moich rąk jest rewelacyjnym rozwiązaniem.

Ja ostatnio zauważyłam u siebie, że jak pochodzę dłużej albo za dużo na raz zrobię w domu typu sprzątanie, to potem boli mnie podbrzusze. I trochę sie martwię, bo tyle rzeczy jeszcze chciałabym zrobić a tu jakieś boleści się pojawiają.
Najgorzej było wczoraj, dostałam boleści, ale takich innych, czułam taki jakby ciągły skurcz i ból wchodzący w tyłek.
Na szczescie brzuch był miękki, nie stawiał się.
Wzięłam no-spę i przeszło, ale już myślałam że będę jechać na IP.

Wam też już dokuczają jakieś boleści ???
Jak to u was wyglada, coś wam dokucza ?

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Śliweczko dobrze, że zadzwoniłaś, przynajmniej się uspokoilaś

Soffinka przybij piątkę, bo ja dostałam w tamtym tygodniu pisemko z ZUS że mój pracodawca ma złożyć wyjaśnienia no i wypłata oczywiście jest wstrzymana

A chciałam, zacząć robić zakupy higieniczne i kosmetyczne, bo ciuszków to już mam i to sporo.
Stwierdzam, że SH powinni wprowadzić limit wejść, bo zakupy malutkich ciuszków są uzależniające
Ostatnio wyszłam z pełną reklamówką ciuszków w stanie idealnym, zero zmechacenia, tylko metki brakowało i śpiworkiem do spania z metką za ok 11 zł !!!!!
Nie wierzyłam, jak babka powiedziała ile do zapłaty
Była wyprzedaż - 12 zł za kg

Evelinke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 11:10   #2850
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Sliweczka, obserwuj sie, ale jestem dobrej mysli
Dziekuje za dobre slowa. Jestem w pracy i teraz czuje sie lepiej. Dlatego mam mieszane uczucia co do zwolnienia. Eh kobiecie w ciazy sie nie dogodzi. Ale martwi mnie ta infekcja nosa i gardla. W sumie zaczela sie trzy tygodnie temu, w polsce powiedzieli lekarze ze powinno za pare dni przejsc, kazdego dnia bylo lepiej, a odkad jestem w ie znowu gorzej, Mimo kurowania sie maturalnymi srodkami. Wiec jutro na pewno lekarz.
Mam pytanie mozna miec infekcje pochwy, ale tego nie odczuwac? Nic mnie nie piecze i nie swedzi, sluz mam jak woda, duzo i przezroczysty i niesmierdzacy. Za to u mojego juz trzeci raz w ciagu miesiaca pojawiaja sie biale krostki i po zastosowaniu clotrimazolum i tatmtum rosa przechodzi, no i po jakims czasie wraca.

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości