Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-16, 21:48   #3601
monika0185
Zakorzenienie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Nie biorę nic bo wczoraj razem z betą zrobiłam progesteron i jest 47.05 i dzisiaj jak ginowi przez tel o tym powiedziałam to powiedział, że progesteron ładny i to dobrze wróży a tu plamienia, zaraz będę płakać
plamienia ustaną. Jakbyś nie widziała kresek to byś to uznała za dobrze wróżący znak ciążowy
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 21:49   #3602
Ahoy
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie biorę nic bo wczoraj razem z betą zrobiłam progesteron i jest 47.05 i dzisiaj jak ginowi przez tel o tym powiedziałam to powiedział, że progesteron ładny i to dobrze wróży a tu plamienia, zaraz będę płakać
Stres jest teraz Twoim najwiekszym wrogiem! Wyłącz internet i wyluzuj. Skoro progesteron masz w normie to jest dobrze, takie plamienia pojawiają się w okresie około okresowym
Stary 2016-03-16, 21:53   #3603
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
plamienia ustaną. Jakbyś nie widziała kresek to byś to uznała za dobrze wróżący znak ciążowy
Cytat:
Napisane przez Ahoy Pokaż wiadomość
Stres jest teraz Twoim najwiekszym wrogiem! Wyłącz internet i wyluzuj. Skoro progesteron masz w normie to jest dobrze, takie plamienia pojawiają się w okresie około okresowym
Widzisz, MajWija nie stresuj się Idź spać spokojnie
Stary 2016-03-16, 21:56   #3604
Qazsew
Zakorzenienie

majWija ja w pierwszej ciąży tez mialam kilka dni plamien,gin mi wtedy powiedzial ze nie ma swiezej krwi wiec zeby sie nie stresowac,ale dal luteine,wszystko sie dobrze skonczylo,mam corkę,nie denerwuj sie bo to napewno nie pomoze a moze zaszkodzic
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 21:57   #3605
justkonev
Zakorzenienie

MajWija nie martw się na zapas
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 22:01   #3606
Ewula88
Wtajemniczenie

MajWija tez miałam plamienia brązowo bezowe. Trwały 3 dni i przeszło. Idź do lekarza i nie martw sie na zapas. Mi przepisała duphaston.
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 22:04   #3607
MajWija
Wtajemniczenie

Jutro zrobię bete i zadzwonię do gina i powiem, jak wyglada sytuacja może każe przyjść po luteine, ale kurde wczoraj progesteron 47.05 i jak jemu powiedziałam, że taki mam to powiedział, ze ładny i to dobrze wróży
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 22:15   #3608
CAR0LKA
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Milagr0s Pokaż wiadomość
Witaj!! Tez będę miała HSG w przyszłym cyklu i tez liczę na to rozpychanie :-P ale najbardziej liczę ze w przyszłym tyg do @ nie dojdzie i odwołam badanie :-D
Co do ginekologa w Krakowie, to ostatnio 2 razy byłam u dr Tomasza Labiaka i jestem bardzo zadowolona! Poczytaj opinie na Znanym lekarzu Powodzenia w tym cyklu!!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cytat:
Haha nazwijmy kolejny wątek "nabitus spermus nonstopus"

Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Witaj polecam Maciej Szymik. Przyjmuje w Asklepion, Parens i szpital uniwersytecki.
Dzieki! Doktoryzuje sie juz na Znanym Lekarzu i wiecej mam z tego metliku w glowie niz jakichs sensownych informacji ;/ dlatego stwierdzilam, ze wizaz wie wszystko
Z racji, ze jestem po 30stce nie chce trafic na kolejnego lekarz, ktory mi powie zebym sie nie przejmowala (wrrrr)

Ja przed hsg (szpital na Galla) musialam zrobic chlamydie i grupe krwi
CAR0LKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 22:22   #3609
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CAR0LKA Pokaż wiadomość
Witajcie
Witamy witamy😊

Cytat:
Ja też miałam i mam skurcze, jak na @. To o niczym nie przesądza
Trzymam kciuki

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Też mnie wysypało, także to również o niczym nie świadczy
Testuj jutro ;p

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Może to dobry znak ten ból jajnika

A ja dziewczyny jestem zestresowana, jak nigdy. Chyba dzisiaj nocy nie prześpię. W ogóle to dopadł mnie spadek formy psychicznej i nie wiem, czy to nie przez hormony...
Tak bardzo chciałabym, żeby jutrzejsza beta miała piękny przyrost

Dziewczyny mam brązowo-brunatne plamienia ??? Dlaczego???
Cytat:
Ale ja mam termin @ na piątek, jeju dziewczyny boję się, że to mikroporonienie
Spokojnie, poronienie jest z obecnością żywej krwi, plamienia się zdarzają, na innych wątkach większość dziewczyn ma brunatne plamienia i to nic nie znaczy. Dopóki nie krwawisz to nie masz się czym martwić. Ja wczoraj i dziś miałam jakby smużkę krwi w śluzie, ale to tylko taki ślad, jutro lekarz musi mi wszystko dokładnie obejrzeć.
Nie martw się i nie płacz! 😙

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 22:35   #3610
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro zrobię bete i zadzwonię do gina i powiem, jak wyglada sytuacja może każe przyjść po luteine, ale kurde wczoraj progesteron 47.05 i jak jemu powiedziałam, że taki mam to powiedział, ze ładny i to dobrze wróży
Plamisz non stop? Czy pojedyncze plamy? Moze to tzw plamienie implantacyjne?

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Gdyby sie nasililo to jedz na ip i wez ze soba brudna wkladke. Ale mysle ze to implantacja wiec spokojnie
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 23:19   #3611
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bodvilda Pokaż wiadomość
Mogę dołączyć? Staram się z mężem od tego cyklu, owulację miałam ok 7.03, okres powinien być za 3 dni. Objawów nie mam żadnych, więc pewnie nic z tego, ale to dopiero początek, więc się jakoś nie załamuję
Cytat:
Mąż wrócił niedawno z pracy z 10 sztukami testów na zapas, pierwszy miałam zrobić w dzień @, ale przeczytałam kilka ostatnich stron tego wątku z dobrymi wiadomościami i tak mnie pokorciło... zrobiłam test, a tam 2 kreski!!!!!!! na drugim to samo!!!! udało się!!! umieram ze strachu!! co teraz robić?? gin?? czy poczekac??
Witaj I cóż gratulacje

Co za wątek

Cytat:
Witajcie Gratuacje dla przyszlych Mam

Podczytuje Was od jakiegos czasu az postanowilam sie "ujawnic"
My z mezem zaczelismy sie starac na poczatku zeszlego roku - nie bede przeliczala na cykle bo przez moja prace nie mielismy mozliwosci probowac co miesiac (wyjazdy). Badalam owulacje wszytsko bylo ok. Nastepnie pojawiala sie mozliwosc zmiany pracy wiec musielismy przerwac starania bo jednak nie mozemy sobie pozwolic na moja przerwe w regularnych wyplatach . W miedzyczasie maz zrobil badanie nasienia i wszystko wyszlo mu w normie. Juz pod koniec zeszlego roku mialam skierowanie na hsg ale poniewaz naczytalam sie o zbawiennych skutkach tego rozpychania to przelozylam to na koniec okresu probnego w nowej pracy. W lutym mialam badanie i okazalo sie ze prawy jajowod trzeba spisac na straty ale lewy calkowicie drozny. W poprzednim cyklu mialam owulacje na prawym wiec sie jakos specjalnie nie nastawialam ale i tak mialam dzis male rozczarowanie jak @ przyszla.
Ten cykl powinien byc na lewa strone wiec... Lykam kwas foliowy i wiesiolka (do owu) ale postanowilam COS zadzialac - bezczynnosc to cos z czym nie potrafie sobie radzic. Stad moje pytanie - polecacie jakiegos dobrego ginekologa w Krakowie? Takiego, ktory zrobi mi monitorowanie cyklu (juz zaczelam sie nakrecac ze moze to jajko sie jednak teraz nie uwalnia, albo za duze rosnie albo sama nie wiem co) i bedzie mial jakies sensowne podejscie do jakichs ewentualnych wspomagaczy?
Cześć
Cytat:

A ja dziewczyny jestem zestresowana, jak nigdy. Chyba dzisiaj nocy nie prześpię. W ogóle to dopadł mnie spadek formy psychicznej i nie wiem, czy to nie przez hormony...

Hej, spokojnie Z tego co czytałam to dużo dziewczyn ma takie plamienia Póki nie ma krwi takiej żywo czerwonej nie denerwuj się na zapas i zobaczysz jutro - jeśli będą nadal jedź na izbę przyjęć albo zadzwoń do gina zobaczysz że jutro beta Cię uspokoi

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 01:36   #3612
Panna Izabela
Zakorzenienie

Dzięki za słowa otuchy. Spodziewałam się, że niewiele zobaczę, ale w takim razie nie wiem po co lekarka kazała mi przyjechać już teraz. Chciałam, żeby mnie przyjęła tuż przed Świętami, wtedy miałabym większe szanse na zobaczenie dzidziusia, a tak zrobiliśmy 200 km i wiemy praktycznie tyle co wcześniej. Bardzo lubię moją lekarkę i jakoś intuicyjnie jej ufam, wiem, że interesują ją trudne przypadki, ale czasem mnie wkurza. Np chciałabym, żeby mimo wszystko traktowała mnie właśnie tak specjalnie - nie chodzi o jakieś spoufalanie się, badania poza kolejką, tylko o świadomość tego, że moja ciąża jest trudna. A ona bardzo chce, żebym się zachowywała jakby nie istniało żadne zagrożenie. Ja tak nie umiem. Wiem, że chce dobrze, żebym się nie stresowała, ale po moim przeżyciu tak się po prostu nie da.

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Szkoda że wizyta Ciebie nie uspokoiła.. mam nadzieję że za dwa tygodnie ujrzysz już nawet bijące serduszko. Musiałaś przeżyć dzisiaj dużą traumę widząc tą położną.. Ja pamiętam jak wracałam do szpitala po wyniki histopatologiczne, nie spodziewałam się że widok tych znajomych sal też tak negatywnie na mnie wpłynie.. Tez poczułam się jak przestraszona dziewczynka.. Bardzo Ci kibicuje zwłaszcza że jesteśmy po podobnych przeżyciach w podobnym stanie. Z tą trombofilią to jest dla mnie podróż w nieznane.. Jedyny wynik który mi wyszedł nieprawidłowy to białko S na poziomie ok. 55%. Mam iść do hematologa 1 kwietnia - wtedy zadecyduje co dalej ale powiedział już że trzeba wprowadzić profilaktykę przeciwzakrzepową..

Byłam jeszcze u jednego lekarza.. idioty. Powiedział mi że no mam wyniki jakie mam, ale jak mam drugi raz poronić to poronię i nic mi w tym nie pomoże, więc on nie rekomenduje mi branie czegokolwiek tylko zdanie się na szczęście i że skoro raz poroniłam to kolejny raz to już mniej będzie bolało. Idiota jeszcze wspomniał że nikt nie udowodnił że te zastrzyki pomagają, i że on często leczy dzieci z białączką i bez przeszczepu szpiku przecież też by żyły.. ale nie wiadomo ile.. Tylko mnie wkurzył..

Panna Izabela - czy orientowałaś jak należy się zachować w tym przypadku gdy jest się w ciąży? Mówisz o jakiś badaniach związanych z krowotkami - co dokładnie masz ma myśli? Mi lekarz powiedział (ten normalny) że powinnam brać zastrzyki od razu po pozytywnym teście ciążowym i trochę się stresuje że będę w ciąży i nie będę o tym wiedziała i zacznę brać za późno czy coś.. ale z tego co widzę to Ty nie bierzesz tego jeszcze? Jakie jest stanowisko Twojego lekarza?

Mój też tak mówi i aż dziwne że sam na to wpadł.. ja to nie miałam zamiaru najpierw tak leżeć.

A tak poza tym co widzę że mi się @ zbliża
1 kwietnia tam będę najwcześniej... I do hematologa też wtedy idę Hematolog zleciła mi te badania na trombofilię (mam zrobione genetyczne, prywatnie, te o których Ty piszesz dopiero miałam i poznam wyniki 1 kwietnia) i ze względu na obfite miesiączki stwierdziła, że koniecznie trzeba sprawdzić, czy nie mam skłonności do krwawień. Nie znam profesjonalnej nazwy badania, ale o to w nim chodzi. Jeśli wyjdzie ta skłonność, to zastrzyki heparynowe mogą spowodować krwiaka w łożysku, więc nie będę mogła ich brać.
Trafił Ci się chamski lekarz, ale trochę racji ma - ta choroba jest głupia, zarówno genetyk jak i hematolog mówiły mi, że można nie wiedzieć, że ma się trombofilię i urodzić 5 dzieci bez problemu, można brać zastrzyki a można nie brać i efekty mogą być różne. Gin jak będzie można chce je przepisać (heparyna plus aspiryna), żebym miała poczucie, że coś robimy, staramy się zapobiegać. Natomiast hematolog uważa, że jeśli gin mi je przepisze to tylko po to, żebym była spokojniejsza. Sama mi ich nie zleci jeśli moje wyniki nie będą kiepskie.

Cytat:
Panna Izabela równo w 4tc jesteś, czy 4 z hakiem? Bo jak jest np 4t3d to mówi się jako 5 tydzień z tego co czytałam
A kiedy miałaś ostatnią miesiączkę?
Taaa przywitałam się na listopadowym, żeby podpytać o coś.
Ostatnią miesiączkę miałam 10.02
My liczymy zaczęte tygodnie, jednak wielu lekarzy (każdy, u którego byłam np) liczy zakończone. Np mam wpisane w dokumentach że urodziłam w 33 tc, a to był 33tc plus któryś dzień, więc dla mnie 34.

Cytat:
Mogę dołączyć? Staram się z mężem od tego cyklu, owulację miałam ok 7.03, okres powinien być za 3 dni. Objawów nie mam żadnych, więc pewnie nic z tego, ale to dopiero początek, więc się jakoś nie załamuję
Witaj
Objawów mieć nie musisz!

Cytat:
Napisane przez Megan1312 Pokaż wiadomość
Bylam dzis u lekarza i jest pecherzyk nawet cos tam malego bylo w srodku widac
Martwie sie teraz o bete bo jest za maly przyrost wczesniej bylo 3944 a po 5 dniach 5000 na dodatek te plamienie nie ustepuje lekarz mnie pocieszyl ze moglo byc gorzej bo mogla spasc a tak troche urosla.
Odebralam dzis wyniki na antykoagulant tocznia i jest dodatni a powinien byc ujemny. Dostalam zastrzyki fraxiparine i na kontrole za tydzien.
Ktoras z was brala ten lek?
Nie martw się o betę, może to sprawa indywidualna jest? Duże masz plamienie?

Cytat:
Mąż wrócił niedawno z pracy z 10 sztukami testów na zapas, pierwszy miałam zrobić w dzień @, ale przeczytałam kilka ostatnich stron tego wątku z dobrymi wiadomościami i tak mnie pokorciło... zrobiłam test, a tam 2 kreski!!!!!!! na drugim to samo!!!! udało się!!! umieram ze strachu!! co teraz robić?? gin?? czy poczekac??
Oo to długo u nas nie zabawiłaś, gratuluję!!

Cytat:

Podczytuje Was od jakiegos czasu az postanowilam sie "ujawnic"
My z mezem zaczelismy sie starac na poczatku zeszlego roku - nie bede przeliczala na cykle bo przez moja prace nie mielismy mozliwosci probowac co miesiac (wyjazdy). Badalam owulacje wszytsko bylo ok. Nastepnie pojawiala sie mozliwosc zmiany pracy wiec musielismy przerwac starania bo jednak nie mozemy sobie pozwolic na moja przerwe w regularnych wyplatach . W miedzyczasie maz zrobil badanie nasienia i wszystko wyszlo mu w normie. Juz pod koniec zeszlego roku mialam skierowanie na hsg ale poniewaz naczytalam sie o zbawiennych skutkach tego rozpychania to przelozylam to na koniec okresu probnego w nowej pracy. W lutym mialam badanie i okazalo sie ze prawy jajowod trzeba spisac na straty ale lewy calkowicie drozny. W poprzednim cyklu mialam owulacje na prawym wiec sie jakos specjalnie nie nastawialam ale i tak mialam dzis male rozczarowanie jak @ przyszla.
Ten cykl powinien byc na lewa strone wiec... Lykam kwas foliowy i wiesiolka (do owu) ale postanowilam COS zadzialac - bezczynnosc to cos z czym nie potrafie sobie radzic. Stad moje pytanie - polecacie jakiegos dobrego ginekologa w Krakowie? Takiego, ktory zrobi mi monitorowanie cyklu (juz zaczelam sie nakrecac ze moze to jajko sie jednak teraz nie uwalnia, albo za duze rosnie albo sama nie wiem co) i bedzie mial jakies sensowne podejscie do jakichs ewentualnych wspomagaczy?
Witaj i powodzenia!!

Cytat:
Ja też miałam i mam skurcze, jak na @. To o niczym nie przesądza
Trzymam kciuki

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Też mnie wysypało, także to również o niczym nie świadczy
Testuj jutro ;p

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Może to dobry znak ten ból jajnika

Jeśli masz obfite plamienia i Cię niepokoją jedź na ip. Zawsze lepiej sprawdzić. Jeśli masz niewielkie, to się nie przejmuj, zdarzają się w ciąży. Najważniejsze, że nie ma krwi, ale jak będą długo lub obifte to pędź do lekarza.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 06:25   #3613
MajWija
Wtajemniczenie

Dziewczyny póki co było to jednorazowe takie beżowo brązowawe bez żywej krwi plamienie wczoraj wieczorem i później już nic dzięki Bogu i mam nadzieję, że już się nie pojawi
Pójdę dzisiaj po 18tej do lekarza, który ma dyżur nocny, takie alapogotowie tylko nie wiem, czy on mi przepisze luteine albo dupka??
Lecę na bete.
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 07:30   #3614
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny póki co było to jednorazowe takie beżowo brązowawe bez żywej krwi plamienie wczoraj wieczorem i później już nic dzięki Bogu i mam nadzieję, że już się nie pojawi
Pójdę dzisiaj po 18tej do lekarza, który ma dyżur nocny, takie alapogotowie tylko nie wiem, czy on mi przepisze luteine albo dupka??
Lecę na bete.
Daj znac jak beta
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 07:41   #3615
Megan1312
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Do mnie też nie, ale dużo osób tak mówi... Ja sama jestem z końca listopada i jakoś się tym nigdy nie przejmowałam
Ja jestem z polowy grudnia i tez nigdy mi to nie przeszkadzalo

Cytat:
Napisane przez Nemmireth_ Pokaż wiadomość
Ja tam nie leże co ma wpaść to wpadnie, przecież wytrysk ma dużą prędkość.
Ja nigdy nie lezalam z nogami do gory a 3 razy w ciaze zaszlam ale wiadomo nigdy nie zaszkodzi

[QUOTE=geosmina;57440791]Może to dobrze wróży?😉

Do lekarza idę jutro na11.40 a potem do pracy do 22😭 nie przeżyję chyba tego dnia... Ciekawa jestem strasznie który to tydzień, no i czy wszystko w porządku...

Też uważam że lepiej badania zrobić wcześniej, bez szaleństw, ale podstawowe hormony i morfologia na pewno nie zaszkodzą😊

Piszę z telefonu-pozdro szejset[/QUOT/]

Trzymam kciuki za wizyte

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Udało mi się dostać wczoraj na usg. Trochę to było bez sensu, bo 4 tc, było widać tylko pęcherzyk ciążowy, bez zarodka. Mam przyjść za 2 tyg, więc pewnie już po Świętach. Wolałabym przyjść raz np tuż przed Świętami niż tak jeździć... Jedyne, czego się dowiedziałam, to że jestem w ciąży i nie jest to ciąża pozamaciczna, na zarodek trzeba poczekać jakieś 2 tyg i że widać tam jakieś płyny - albo to śluzu sporo, albo będę miała jakieś plamienia. Także wcale się nie uspokoiłam tak naprawdę. Jeszcze musiałam szukać lekarki nie na izbie przyjęć a na porodówce - byłam blisko sali, w której rodziłam, widziałam położną, która była przy mnie gdy wyszło, że Wiki nie żyje, widziałam, że mnie poznała... Widok jej i tego miejsca tak mnie sparaliżował, że o nic lekarki nie spytałam. Ręce mi się trzęsły i ledwo się rozebrałam do usg Nie wiedziałam, że widok tego miejsca mnie tak ruszy. Czułam się tam jak przerażona mała dziewczynka...
No i nie pochwalimy się rodzinie na Święta, chciałam moim rodzicom powiedzieć wcześniej, albo chociaż na Wielkanoc, ale trzeba będzie poczekać

Wspolczuje przezyc
U mnie pecherzyka nie bylo widac nawet w 5tc dopiero pozniej sie pojawil. Kochana nie ma co za wczesnie sie martwic bedzie wszystko dobrze. Wim ze to sie latwo mowi bo sama zyje w stresie do nastepnej wizyty ale musimy wierzyc ze bedzie dobrze

Cytat:
Kochana a w którym jesteś tc? Z tego, co wiem to beta później nie ma już takich dużych przyrostów, ale może się myle. Ważne, że jest pęcherzyk a teraz czekać na serduszko.
Badałaś progesteron?
Bierzesz dupka albo luteine na plamienia?
Jestem w 6tc i 6 dzien. Tez tak slyszalam ze beta pozniej wolniej przyrasta ale nie wiem od jakiego momentu.
Nie badalam progrosteronu. Przez ponad tydzien bralam dupka ale roznicy nie bylo a teraz lekarz powiedzial ze te zastrzyki sa wazniejsze i narazie dupka mam nie brac do nastepnej wizyty.
A jak tam twoje plamienie ustalo ?

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
Ehh...dziewczyny, co ja bym bez Was zrobiła! Umarła juz z rozpaczy sto razy, a Wy taki pozytywny nastrój wprowadzacie
Testuje jutro rano, ale juz brzuch mnie mocno jakoś tak ciągnie, ze może sie obudzę juz z @ Ale obyście mi wykrakaly tą ciążę, jeju, ale bym była szczęśliwa, ale Wy to najlepiej wiecie

zUa_tysica, progesteron bada się w 21-23 cyklu, jestem na czasie w tym temacie, prolaktyna dowolnie, byle rano, na czczo, bez seksu, wysiłku i obfitej kolacji dzień wcześniej.
Trzymam kciuki za test

Cytat:
Dzięki za słowa otuchy. Spodziewałam się, że niewiele zobaczę, ale w takim razie nie wiem po co lekarka kazała mi przyjechać już teraz. Chciałam, żeby mnie przyjęła tuż przed Świętami, wtedy miałabym większe szanse na zobaczenie dzidziusia, a tak zrobiliśmy 200 km i wiemy praktycznie tyle co wcześniej. Bardzo lubię moją lekarkę i jakoś intuicyjnie jej ufam, wiem, że interesują ją trudne przypadki, ale czasem mnie wkurza. Np chciałabym, żeby mimo wszystko traktowała mnie właśnie tak specjalnie - nie chodzi o jakieś spoufalanie się, badania poza kolejką, tylko o świadomość tego, że moja ciąża jest trudna. A ona bardzo chce, żebym się zachowywała jakby nie istniało żadne zagrożenie. Ja tak nie umiem. Wiem, że chce dobrze, żebym się nie stresowała, ale po moim przeżyciu tak się po prostu nie da.

1 kwietnia tam będę najwcześniej... I do hematologa też wtedy idę Hematolog zleciła mi te badania na trombofilię (mam zrobione genetyczne, prywatnie, te o których Ty piszesz dopiero miałam i poznam wyniki 1 kwietnia) i ze względu na obfite miesiączki stwierdziła, że koniecznie trzeba sprawdzić, czy nie mam skłonności do krwawień. Nie znam profesjonalnej nazwy badania, ale o to w nim chodzi. Jeśli wyjdzie ta skłonność, to zastrzyki heparynowe mogą spowodować krwiaka w łożysku, więc nie będę mogła ich brać.
Trafił Ci się chamski lekarz, ale trochę racji ma - ta choroba jest głupia, zarówno genetyk jak i hematolog mówiły mi, że można nie wiedzieć, że ma się trombofilię i urodzić 5 dzieci bez problemu, można brać zastrzyki a można nie brać i efekty mogą być różne. Gin jak będzie można chce je przepisać (heparyna plus aspiryna), żebym miała poczucie, że coś robimy, staramy się zapobiegać. Natomiast hematolog uważa, że jeśli gin mi je przepisze to tylko po to, żebym była spokojniejsza. Sama mi ich nie zleci jeśli moje wyniki nie będą kiepskie.

My liczymy zaczęte tygodnie, jednak wielu lekarzy (każdy, u którego byłam np) liczy zakończone. Np mam wpisane w dokumentach że urodziłam w 33 tc, a to był 33tc plus któryś dzień, więc dla mnie 34.

Nie martw się o betę, może to sprawa indywidualna jest? Duże masz plamienie?

Co do tej bety to lekarz za duzo mi nie powiedzial tylko tyle ze moglo byc gorzej bo moglo nic nie przybyc albo spasc. Ale jakos mnie to nie pocieszylo.
Zawsze jest cos na wkladce i jak sie podcieram ale pocieszam sie tym ze nie ma zywej krwi tylko takie cos brazowe.
Stary 2016-03-17, 07:55   #3616
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:

Dokładnie! Czekaj spokojnie na wynik bety
U mnie 1 kreska, @ brak, skurcze i ból brzucha przez całą noc. Wczoraj po południu wypiłam sok z kapusty kiszonej i dostałam biegunki, jednorazowej, dzisiaj rano znów biegunka. Ten ból brzucha to chyba połączenie skurczów macicy z sensacjami żołądkowymi do tego chce mi się wymiotować, jak przed ostatnim okresem, ogólnie czuję sie fatalnie i oczywiście muszę iść do pracy, bo przecież dopiero byłam na zwolnieniu

Miłego dnia dziewczyny!!!
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 07:58   #3617
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Lecę na bete.
Pewnie że Ci przepiszę, niby czemu ma nie przepisać! Głowa do góry! Ten lek może Ci pomóc a na pewno nie zaszkodzi. Ja nawet brałam dupka przed ciążą aby spróbować zmniejszyć moje miesiączki.

Cytat:

Ja już nie pamiętam wszystkich badań jakie miałam (gdzieś miałam zapisane ale teraz w pracy jestem), ale na pewno miałam; homocysteinę, antykoagulant toczniowy, czynnik VIII, INR, APTT, PT- (czas protrombinowy), wskaźnik protrombinowy, ACR, białko C, białko S, coś ze ścinaniem się białka C, przeciwciała przeciw ß2-glikoproteinie i przeciwciała antykardiolipinowe klasy IgG, IgM.

Te ostatnie były pod zespół antyfosfolipidowy i na szczęście go nie mam. Niezbyt mi mówią wszystkie te badania, coś tam niby czytałam, ale generalnie wszystko mam w normie oprócz tego białka S. Może w tym badaniu tkwi to o którym mówisz odnośnie krwotoków Ja właśnie też mam tendencję do obfitych miesiączek, jestem wyłączona z życia przez pierwsze 2-3 dni, dodatkowo kiedyś miałam dużą skłonność do krowotków z nosa i trafiałam do szpitala.

Czyli razem idziemy do hematologa 1 kwietnia Musimy wymienić się doświadczeniem Mi ten jeden hematolog mówił tak jak Ty, że ginekolog to nawet nie zrobi mi badań i mi może przepisać te zastrzyki, ot tak, bo poroniłam. Nie wiem czy ta trombofilia jest wrodzona czy nabyta. Miałam epizod z tabletkami anty po których rwały mnie żyły i trafiłam do szpitala - podobno to one mogły to spowodować. Jakbym nie zrobiła tych badań nie miałabym pojęcia o jakimś białku S i bym tak sobie żyła.

Nie jestem w stanie wyobrazić sobie Twojego bólu o którym piszesz. Liczę na to że teraz w tej ciąży będzie wszystko ok. Musi być.
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 08:06   #3618
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Hejoo!

Cytat:
Byłam dzisiaj na pilatesie i zumbie. Na pilatesie przeżyłam piekło sprawnościowe! I mocno zaczął mnie boleć prawy jajnik. Myślicie, że to przez ćwiczenia? Może przesadziłam... Drugi dzień dni płodnych. Wg aplikacji owulka wypada w sobotę. Mam nadzieję, że nie zniosłam tego jaja dzisiaj przy tym wysiłku

Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka
Haha Monia Obyś dzisiaj zniosła jajko jak będziesz porządnie nabita

Cytat:
Cytat:
Lecę na bete.
MajWija Kochana daj znac co tam z betą i nie zamartwiaj się, zadzwoń do gina i powiedz co sie stało, specjalista najlepiej Cię uspokoi!

Cytat:
Dokładnie! Czekaj spokojnie na wynik bety
U mnie 1 kreska, @ brak, skurcze i ból brzucha przez całą noc. Wczoraj po południu wypiłam sok z kapusty kiszonej i dostałam biegunki, jednorazowej, dzisiaj rano znów biegunka. Ten ból brzucha to chyba połączenie skurczów macicy z sensacjami żołądkowymi do tego chce mi się wymiotować, jak przed ostatnim okresem, ogólnie czuję sie fatalnie i oczywiście muszę iść do pracy, bo przecież dopiero byłam na zwolnieniu

Miłego dnia dziewczyny!!!
O nieeeeeee no ale jeszcze czekamy Kochana póki @ nie ma!

Byłam rano w laboratorium. Zrobiłam morfologie ogólną, tsh i prolaktyne. Wyniki koło 15

Edytowane przez zUa_tysica
Czas edycji: 2016-03-17 o 08:08
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 08:45   #3619
Milagr0s
Raczkowanie

Cytat:
Dzieki! Doktoryzuje sie juz na Znanym Lekarzu i wiecej mam z tego metliku w glowie niz jakichs sensownych informacji ;/ dlatego stwierdzilam, ze wizaz wie wszystko
Z racji, ze jestem po 30stce nie chce trafic na kolejnego lekarz, ktory mi powie zebym sie nie przejmowala (wrrrr)

Ja przed hsg (szpital na Galla) musialam zrobic chlamydie i grupe krwi
Ja strasznie duzo badan mam zrobic - wymaz z szyjki macicy na obecnosc bakterii tlenowych, beztlenowych, grzybow, mikoplazmy, ureaplazmy, chlamydia + badanie krwi (morfologia, uklad krzepniecia, elektrolity, grupa krwi).

Czy to badanie HSG bylo bolesne? Ze znieczuleniem?
Ja bede robic w szpitalu na Ujastek...
Stary 2016-03-17, 08:46   #3620
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Ciągle Was podczytuje ale nie mogę się wbić 😄

Ten wątek zaraza 2 kreskami 😄 ja testuje w święta wielkanocne jak @ nie przyjdzie 😄 ale nie wiem czy na straty nie pójdzie ten cykl bo nie jestem do końca pewna czy była owulka.

Gratuluję wszystkim dwupakom i 3mam kciuki za staraczki😄
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 08:59   #3621
CAR0LKA
Rozeznanie

Cytat:
Ja strasznie duzo badan mam zrobic - wymaz z szyjki macicy na obecnosc bakterii tlenowych, beztlenowych, grzybow, mikoplazmy, ureaplazmy, chlamydia + badanie krwi (morfologia, uklad krzepniecia, elektrolity, grupa krwi).

Czy to badanie HSG bylo bolesne? Ze znieczuleniem?
Ja bede robic w szpitalu na Ujastek...
Ja mialam bakterie, grzyby, ureo, myko we wrzesniu 2015. Ordynator mi o nich nie mowil, ale ja sie z nich "wylegitymowalam". Na galla robilam calkowicie.na nfz, zadnych kosztow dla mnie. Dostalam zastrzyk w posladek ale i tak bolalo z prawej strony, ale to dlatego ze ona sie u mnie okazala calkowicie niedrozna. Lewa strona byla bezbolesna. Ten bol to jak przy okresie, a mam bolesny, da sie wytrzymac, trwa tylko kilka minut a po badaniu juz nie boli. Wyniki mialam po 3 dniach.
Stary 2016-03-17, 09:02   #3622
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Hejoo!

Haha Monia Obyś dzisiaj zniosła jajko jak będziesz porządnie nabita

MajWija Kochana daj znac co tam z betą i nie zamartwiaj się, zadzwoń do gina i powiedz co sie stało, specjalista najlepiej Cię uspokoi!

O nieeeeeee no ale jeszcze czekamy Kochana póki @ nie ma!

Byłam rano w laboratorium. Zrobiłam morfologie ogólną, tsh i prolaktyne. Wyniki koło 15

Daj znać jak wyniki.

Mnie cały czas strasznie boli podbrzusze ze wskazaniem na prawy jajnik. Już zaczynam się bać ciąży pozamacicznej...Ale może to jednak tylko przedmiesiączkowy ból. Już się przed wyjściem z pracy pożyczałam TŻtowi, że ciągle mi coś dolega, zwariować można. I jeszcze TŻ dzisiaj wyjeżdża i sama będę spać, ależ dzisiaj mam nastrój... Przepraszam, że tak zamulam od rana, ale nawet sie wyprostować nie mogę, tak boli. Wzięłam no -spę max i apap, ale nic nie pomaga
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 09:59   #3623
sreberko4
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Można?

O dziecko staramy się od lipca 2015, stwierdzone mam cykle bezowulacyjne. Jakoś w październiku miałam pierwszą stymulację, owulacja była, niestety nie udało się. W listopadzie pęcherzyk nie pękł, w grudniu TSH 14 i zakaz starań. Potem zatrzymanie miesiączki na prawie 2 miesiące i oto dopiero w marcu udana stymulacja i owulacja wystąpiła w ubiegłą niedzielę (pęcherzyk pękł po podaniu zastrzyku Pregnyl). W międzyczasie ustalony termin na laparoskopię i hsg (26 kwietnia). Czytałam, że po podaniu zastrzyku wynik bety może wyjść oszukany więc muszę czekać przynajmniej dwa tygodnie. Nie wiem kiedy mam magiczny "termin spodziewanej miesiączki" skoro ostatnia nie przyszła przez 2 miesiące. Poza tym strasznie się boję, bo skoro lekarz umówił mnie na hsg to podejrzewa niedrożność. Jeśli jest tak faktycznie, to po co mnie stymulował, żeby zapłodniona komórka utknęła w niedrożnym jajowodzie? Wiem, że nie mogę tak myśleć, że powinnam myśleć pozytywnie, jednak tyle już przeszłam, że nawet pozytywny test ciążowy mnie nie ucieszy, dopóki nie usłyszę, że bije serduszko Leżę w domu na L4 dopadła mnie grypa, czuję czasem lekkie kłucie z lewego jajnika (z niego była owulacja) i boję się, że ta komórka tam utknęła
Stary 2016-03-17, 10:10   #3624
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Można?

O dziecko staramy się od lipca 2015, stwierdzone mam cykle bezowulacyjne. Jakoś w październiku miałam pierwszą stymulację, owulacja była, niestety nie udało się. W listopadzie pęcherzyk nie pękł, w grudniu TSH 14 i zakaz starań. Potem zatrzymanie miesiączki na prawie 2 miesiące i oto dopiero w marcu udana stymulacja i owulacja wystąpiła w ubiegłą niedzielę (pęcherzyk pękł po podaniu zastrzyku Pregnyl). W międzyczasie ustalony termin na laparoskopię i hsg (26 kwietnia). Czytałam, że po podaniu zastrzyku wynik bety może wyjść oszukany więc muszę czekać przynajmniej dwa tygodnie. Nie wiem kiedy mam magiczny "termin spodziewanej miesiączki" skoro ostatnia nie przyszła przez 2 miesiące. Poza tym strasznie się boję, bo skoro lekarz umówił mnie na hsg to podejrzewa niedrożność. Jeśli jest tak faktycznie, to po co mnie stymulował, żeby zapłodniona komórka utknęła w niedrożnym jajowodzie? Wiem, że nie mogę tak myśleć, że powinnam myśleć pozytywnie, jednak tyle już przeszłam, że nawet pozytywny test ciążowy mnie nie ucieszy, dopóki nie usłyszę, że bije serduszko Leżę w domu na L4 dopadła mnie grypa, czuję czasem lekkie kłucie z lewego jajnika (z niego była owulacja) i boję się, że ta komórka tam utknęła
Pewnie że można zapraszamy widzę że nie masz lekko... ale to szczęśliwy wątek nie martw się, a ten ból jajnika hmm może zadzwoń do gina

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 10:39   #3625
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Haha nazwijmy kolejny wątek "nabitus spermus nonstopus"
Zbanują nas

Cytat:
Kochana, widzisz to było jednorazowe! Na pewno wszystko jest ok. Trzymam kciuki za betę

Cytat:
Dzięki za słowa otuchy. Spodziewałam się, że niewiele zobaczę, ale w takim razie nie wiem po co lekarka kazała mi przyjechać już teraz.
Na pewno po świętach już zobaczysz serducho

Cytat:
U mnie 1 kreska, @ brak, skurcze i ból brzucha przez całą noc.

Cytat:
Cześć dziewczyny

Można?
Witaj
Tż był badany?

Fajnie że zareagowałaś na stymulację, ja niestety nie
Zbijasz TSH?

Powodzenia

Dzień dobry
Mam dziś 8dc i ciągle trwa @

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 10:54   #3626
CAR0LKA
Rozeznanie

Cytat:
Witaj!! Tez będę miała HSG w przyszłym cyklu i tez liczę na to rozpychanie :-P ale najbardziej liczę ze w przyszłym tyg do @ nie dojdzie i odwołam badanie :-D
Co do ginekologa w Krakowie, to ostatnio 2 razy byłam u dr Tomasza Labiaka i jestem bardzo zadowolona! Poczytaj opinie na Znanym lekarzu Powodzenia w tym cyklu!!

Jeszcze pytanie - gdzie bylas u tego dr? Robilas usg na wizycie? Jak on ma wypisana cene za wizyte i osobno cene za usg to to sie sumuje? Wiem, ze to glupie pytanie ale mam pakiet w luxmedzie i w sumie nie wiem jak to jest jak sie chodzi prywatnie, a w luxmedzie jakos nie moge znalezc super gina (nie twierdze ze bylam juz u wszystkich :-P)
Stary 2016-03-17, 10:55   #3627
justkonev
Zakorzenienie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;5747950 1]Ciągle Was podczytuje ale nie mogę się wbić 😄

Ten wątek zaraza 2 kreskami 😄 ja testuje w święta wielkanocne jak @ nie przyjdzie 😄 ale nie wiem czy na straty nie pójdzie ten cykl bo nie jestem do końca pewna czy była owulka.

Gratuluję wszystkim dwupakom i 3mam kciuki za staraczki😄[/QUOTE]

Powodzenia!

Cytat:
Cześć dziewczyny

Można?

Witaj kochana!
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 11:00   #3628
Milagr0s
Raczkowanie

Cytat:
Jeszcze pytanie - gdzie bylas u tego dr? Robilas usg na wizycie? Jak on ma wypisana cene za wizyte i osobno cene za usg to to sie sumuje? Wiem, ze to glupie pytanie ale mam pakiet w luxmedzie i w sumie nie wiem jak to jest jak sie chodzi prywatnie, a w luxmedzie jakos nie moge znalezc super gina (nie twierdze ze bylam juz u wszystkich :-P)

Tez mam pakiet w Lux Medzie ale poszłam prywatnie do niego by wyczytałam ze u niego można zrobić badanie drożności, a on sam zaproponował zrobić na NFZ w szpitalu Ale nie mam całkowicie za darmo bo musiałam sama kupić piankę do badania za 250zl.
Zapłaciłam z tego co pamietam 120zl za bardzo szczegółowy wywiad, badanie oraz USG - byłam zaskoczona ze tak mało! Byłam u niego przy ul Podkowinskiego 4

Stary 2016-03-17, 11:12   #3629
sreberko4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nemmireth_ Pokaż wiadomość
Witaj
Tż był badany?
Fajnie że zareagowałaś na stymulację, ja niestety nie
Zbijasz TSH?
Mąż nie był badany, na razie skupiło się wszystko na mnie. Tarczycę leczę już ok 6 lat, ten skok do 14 to była niestety wina lekarza - za dużo dawkę obniżył a ja mu zaufałam.

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Pewnie że można zapraszamy widzę że nie masz lekko... ale to szczęśliwy wątek nie martw się, a ten ból jajnika hmm może zadzwoń do gina
To nie jest nawet ból, to takie kłucie co jakiś. Myślę, że nie ma sensu dzwonić, luteinkę mam więc nic mi nie pomoże na chwilę obecną
Stary 2016-03-17, 11:45   #3630
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Mąż nie był badany, na razie skupiło się wszystko na mnie. Tarczycę leczę już ok 6 lat, ten skok do 14 to była niestety wina lekarza - za dużo dawkę obniżył a ja mu zaufałam.
Rozumiem ale myślę że warto przebadać męża, przynajmniej będzie wiadomo że u niego wszystko ok

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości