|
|
#3001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4
HANECZKA dzięki za przepis
wlaśnie obmyślam ciasta na święta więc chyba go wykorzystam. Ogólnie trudno się go robi? Warto, dobre?Cytat:
Jeśli boisz się ewentualnego przyzwyczajenia itp. to powiem tak: my od początku odkładaliśmy do lóżeczka- nie chcieliśmy "przyzwyczajać" do spania z nami. Przyszedł taki etap (chyba po roku) że synek prawie co noc budził się i ostatecznie lądował u nas w łóżku. Podobnie jak miał lęk separacyjny i etap mama- miałam do wyboru albo nie spanie w nocy i trzymanie synka na rękach albo spanie razem z synkiem... Wiadomo co wybieralam. Tak więc osobiście uważam, że hasło"przyzwyczajenie" jest naciągane, dziecko przechodzi przez różne etapy rozwoju, potrzebuje naszej obecności mniej lub bardziej i od tego uzależniałabym m.in. to czy chce spać samo czy z nami a nie od tzw.przyzwyczajenia. Cytat:
Oba są ładne i chyba dość podobne. Ja bym zwrócila uwagę na wielkość spacerówki bo te kubełkowe ogólnie są bardzo małe. |
||
|
|
|
#3002 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się wieczorową porą
![]() Śliweczka, dzięki Bogu, że nic Ci się nie stało i jesteście cali! Aż się wystraszyłam jak przeczytałam o upadku, ale matka natura wie co robi i zabezpieczyła odpowiednio maluszki przed takimi "atrakcjami". Co do golenia Bożeny czy tam innej Grażyny - w zeszłym tygodniu już się nieźle nagimnastykowałam żeby się tam wygolić także myślę, że prędzej czy później tż będzie mnie w tym wyręczał. W pierwszej ciąży tak było pod koniec. Chyba ze dwa razy mi pomagał. Pamiętam jeszcze jak dzień przed porodem miał mnie wygolić, ale mi się już strasznie nie chciało, więc powiedziałam mu, że jutro. Ale jutro już nie zdążył położna sama się mnie zapytała czy jestem wygolona czy ona ma to zrobić, ale pamiętam, że trzeba było mieć swoją maszynkę. Pewnie jakbym nie miała to by to zrobiła jakąś ich żyletką. A jak skończyła to mi schowała tą maszynkę do torby, bo powiedziała, że szkoda wyrzucać po jednym razie i mi się jeszcze na pewno przyda ![]() Tak ogólnie to zawsze mi się wydawało, że takie bardzo intymne sprawy jak np. wygolenie przez tż czy jego udział w porodzie, to przesada i facet faktycznie nie powinien pewnych rzeczy robić, czy widzieć swoją wybrankę w sytuacjach mało kobiecych. Tak jak któraś z was wspominała, pewna część naszego życia powinna zostać owiana tajemnicą. Tak myślałam bardzo długo, do momentu aż spotkałam swojego tż-ta. Przy nim jakoś mi się odmieniło i takie sytuacje stały się jak najbardziej normalne i naturalne. Nic co ludzkie nie jest nam obce nie raz zdarzyło mu się pójść i kupić mi podpaski, a kiedyś wydawało mi się nie na miejscu prosić faceta o takie rzeczy. Ale dużo też zależy od faceta, jeden z takimi sprawami nie ma problemu a innego to brzydzi. Wyjeżdżam na weekend do rodziny, postaram się zaglądać co tu słychać odezwę się w niedzielę albo poniedziałek A dzisiaj życzę już dobrej nocy
|
|
#3003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Cytat:
Mój ma wpisane na listę zakupową i kupuje bez zająknięcia. Podobnie było z tymi wielkimi podpaskami poporodowymi. Jak zabrakło to poszedl i kupił. Ale tak jak Australia pisała- pewne rzeczy typu załatwianie się, puszczanie bąków czy właśnie golenie się zostawiam tylko dla siebie
|
||
|
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie codzienna toaleta przy tz to nie problem
ale golenie to już musiałabym się przemoc :PWeronika miłego weekendu u rodzinki
|
#3005 |
|
Zadomowienie
|
No to może i ja się wypowiem
na temat rodzenia i golenia. Więc ja się raczej mojego męża nie wstydzę,ale nie załatwiam przy nim potrzeb fizjologicznych typu siku czy kupa. Widział jak golilam nogi albo paszki,ale nic poza tym. Więc raczej nie dałabym mu się tam ogolic. Ale jak w trakcie porodu zrobię coś trochę żenującego przy nim to raczej to przeżyje bez problemu. Po prostu jak nie musi widzieć pewnych rzeczy to niech nie widzi Ale też nie wykluczam,że mi się nie odmieni;-)
Edytowane przez Radena Czas edycji: 2016-03-17 o 23:43 |
|
|
|
#3006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I uwierz mi, poród jest takim momentem, że nawet jak będzie jakaś wpadka to tz szybko zapomni. Mój np. trzymał mi miseczkę jak wymiotowałam po zastrzyku a potem to wyrzucał bo nie było w pobliżu pielęgniarki, rozmawiał z pielęgniarkami o moich dolegliwościach poporodowych i szybko o tym wszytskim zapomniał. Nigdy nie dał mi odczuć, że jakoś go to obrzydziło itp. |
|
|
|
|
#3007 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a najgorzej mam na słodkie - jak widzę to ma ślinotok ![]() o taki Cytat:
nawet bąków przy nim nie puszczam i nie zamierzam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57530481]Oby! Spuchniety jest Ale nie siny... Na szczęście! Mam w domu altaZiaja, posmarowałam, usztywniłam na plastiku i owinelam bandażem. Oby tylko nie był złamany nie dam sobie wsadzić ręki do gipsu Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] dzanet na pewno tylko stłuczony
|
|
#3008 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
|
|
|
|
|
#3009 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Laseczki:-*
Wow,czyżbym była pierwsza z rana? Jejku,śniło mi się,że urodziłam syna,a nie córkę i chodził w tych różowych rzeczach ![]() Widzę,że już się zabieracie za kupowanie wózków,ja chyba jeszcze z miesiąc poczekam, dokupie resztę wyprawki itd. Madzia9999 za wizytę:-*
|
|
|
|
#3010 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny te podkłady seni to jakiej wielkości kupowałyście/ kupujecie? Nie pamiętam jakie miałam w pierwszej ciąży...
|
|
#3011 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To cud jakiś, że mam tylko 6 kg na plusie! Bardzo się z tym zgadzam
|
|
|
|
|
#3013 | |
|
Zakorzenienie
|
Chudziaszek ja też na słodkie mam ciągle chęć
U mnie idealnie sprawdzają się smaki na płeć z synem od początku odrzuciło mnie od slodyczy, nie byly mi potrzebne do zycia i nawet jak widzialam to nie robilo to na mnie wrazenia. Za to mialam chcice na kwasne- wszelkie kiszonki pozeralam kilogramami, a hitem byly zelki kwasne- to byla moja zachcianka nr 1.A teraz od początku mam ssanie na słodkie, co dzień musze zjeść coś słodkiego bo aż mnie skręca. A kwaśne mogłoby dla mnie nie istnieć choć czasem się zmuszam do ogorkow czy kapusty kiszonej ale to bardziej ze względów zdrowotnych niż smakowych. Co do porodu to ja przy pierwszej ciąży chciałam żeby mąż był ze mną, on również chciał uczestniczyć sam z siebie. No i był przy porodzie, widział wszystko, przecinal pepowine i nic co wydarzyło się wtedy na porodowce nie wpłynęło na jego stosunek do mnie czy seksu. Teraz też chcemy rodzic razem ![]() ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ---------- Cytat:
Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2016-03-18 o 07:22 |
|
|
|
|
#3014 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Tez sie zastanawiałam ile tych podkładów Ja zaraz jade mocz zawieźć i na ktg
|
|
|
|
#3015 | ||||||
|
Ania
|
Dzień dobry
) ja na nogach od 6.30!mąż do pracy wstawał, ja siusiu i już się nie kładłam, bo o 8 jadę z mamą na targ.Także śniadanko zjedzone, forum nadrobione, idę się ogarnąć i mogę jechać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale wiecie co? wiem, że to normalne, że lekarze czy położne nie zwracają na to uwagi, ale ja się strasznie boję, że właśnie podczas porodu zrobię kupkę.. ![]() Dlatego strasznie chce mieć lewatywę, bo boję się(teraz pewnie tak tylko mówię), że nie będę w stanie przeć tak jak trzeba, bo się zblokuję psychicznie!;/ moja koleżanka tak właśnie miała... i pal licho, że ktoś to będzie widział..ja będę o tym wiedzieć, i to jest najgorsze!;/ Cytat:
![]() Także to już kwestia bardzo indywidualna ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57529766]Kuzwa uderzyłam się o drzwi w rękę- serdeczny palec. Mocno! Potrafię nim lekko zgiąć ale boli jak cholera! I spuchniety na Maxa. Jestem na siebie wściekła, jak można być tak niezdarnym i tak się załatwić! Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] oby szybko przeszło.Cytat:
moja siostra ma silvestro bodajże, ale właśnie głośno chodzi..więc moze znajdę z polecenia taki, który chodzi cicho![]() Cytat:
powiem tak, dobre, ale ja bym go na święta nie upiekła- ale nie sugeruj się mną, mam po prostu mamę cukiernika i ona zawsze takie ciasta piecze, że ten byłby za prosty na Święte ale gdyby nie ona, to pewnie i bym zrobiła Myślę, że posmakuje dzieciom, bo naprawdę smakuje jak mleczna kanapka![]() Cytat:
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||||
|
|
|
#3016 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki dziewczyny za rady
palec boli jak cholera, dalej spuchniety ale nie zsinial, nie wiem czy to dobrze. Nie chcę jechać na ip bo nie chcę gipsu- nie wyobrażam sobie teraz mieć rękę w gipsie-przed remontem i jeszcze przy opiece nad starszą Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Co do porodu, golenia, intnosci... Dla mnie poród to syt kryzysowa-działy się rizne rzeczy na ktore średnio mialam wpływ i maż całe szczęście był ze mną. Pytałam go po wszystkim czy go to brzydzilo i powiedział, że był tak skupiony na całej akcji ze nie pamięta tych krepujacych dla mnie ( teraz, bo wtedy mi było wszystko jedno) akcji. Jak wymiotuje to mi pomaga. Jak miał operacje kolana to go mylam, ubieralam. Pomagamy sobie w takich sytuacjach. Ale załatwianie potrzeb fizjologicznych zostawiamy sobie. Ogolic się też daje radę i on nie bedzie mnie golil, chociaz mi to zaoroponowal. To nie syt kryzysowa :-D Ja już Bożeny nie widzę od miesiąca ale z lusterkiem daje radę ;-) Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3017 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny co ja mam zrobić. Bylam w biedronce. I spotkałam panią z przychodni. Mówi do mnie - i co wyniki ok? A ja ze nie. I mowie jej ze po 1 h 118 po 2h 170... A ta ze to raczej malo prawdopodobne żeby tak wzroslo po 2h. I kto wie czy w laboratorium nie pomieszali próbek !!
Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2016-03-18 o 08:17 |
|
|
|
#3018 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że tematy golenia Bożenki wróciły ![]() U mnie na razie nie ma dużego problemu. W pierwszej ciąży do samego końca goliłam się sama i teraz raczej też tak zamierzam ![]() Nie miałabym oporów przed tym, aby pomógł mi mąż, ale ja to taka Zosia samosia jestem i wszystko lubię robić sama, żeby było dokładnie ![]() My już po śniadanku. Była jajeczniczka ze szczypiorkiem i awokado. Do tego pomidorki koktajlowe, chleb razowy i herbatka. Mmmmm najadłam się ![]() Co do różnych urazów to wczoraj był jakiś pechowy dzień. Byłyśmy z Zuzią na placu zabaw i ten mój mały brzdąc tak szybko już biega, że nie nadążam... poleciała tempem ekspresowym na huśtawkę, a obok huśtało się dziecko i myślałam, że Zuzka wpadnie wprost pod rozbujaną huśtawkę. Zerwałam się z miejsca jak oparzona i lecąc jej na pomoc źle stanęłam i nagle bum... ogromny ból w stopie (dokładnie w dużym palcu!) - źle stanęłam i noga mi się wykręciła. Myślałam, że umrę z bólu, aż mi się gwiazdy pokazały. Później kuśtykając wracałam do domu.... oczywiście prawie biegiem, bo moje dziecko jechało na rowerku biegowym ![]() W domu okazało się, że na stopie nie ma śladu. Ani opuchnięcia, ani zasinienia, ale palec dalej mnie pobolewa ![]() Dobra idę sprzątać po śniadaniu i ruszamy na zakupy na obiad... u nas dziś penne all'aarrabbiata z kurczakiem. Oczywiście makaronik razowy!
|
#3019 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry ale pędzicie z pisaniem, dzisiaj wyjątkowo wcześniej wstaje normalnie to koło 10wychodze z łóżka, nic mnie nie goni ale dziś umówiłam się z koleżanką na przeglądanie ciuszków po jej córce a po południu mam usg 4d
już się nie mogę doczekać.Mala ostatnio kopie jak szalona, często jej chyba nie wygodnie jak na boku się np położę bo wtedy potrafi mocnego kopniaka zasunac a po zmianie pozycji się uspokaja. Kocham te kopniaczki. Sliweczka super ze nic sie nie stało, szkoda tylko Twojego stresu Miłego dnia mamusie
|
|
|
|
#3020 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3021 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zrób ba władny koszt prywatnie hemoglobinę glukoliwana czy jakiś tak Tam wyjdzie wszystko Ja miałam ja teraz zamiast picia glukozy a to dlatego ze ja ja spisywałam juz w 9 tyg bo lekar podejrzewał cukrzyce Ja za to badanie płaciłam 18 zl |
|
|
|
|
#3022 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czyli musze powtarzać czy nie? ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Cytat:
Ok
|
||
|
|
|
#3023 |
|
Zadomowienie
|
Zaczynam mieć stresa w związku z moim środowym piciem glukozy. Soffinka, a jakie były u Ciebie przesłanki,że lekarz podejrzewał cukrzycę?
|
|
|
|
#3024 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie to sie nazywa hemoglobina glikowana HbA1C sprawdziłam w swoich badaniach ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
Dość wysoka glukoza mi wyszła chociaż nie przekroczyłam normy bo miałam 96
|
||
|
|
|
#3025 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, witam sie z rana, tak wczesna pora, a wy już tyle naskrobałyście :-D
|
|
|
|
#3026 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3027 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za odpowiedź;-) Ja nie pamiętam,czy miałam badany cukier,wydaje mi się,że nie. Wpadnę do siostry to sobie zmierze,już dawno temu miałam to zrobić
|
|
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3029 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3030 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na czczo 96 A wynik z tej hemoglobiny wyglada tak jak na zdjęciu i to podobno wykazuje cała historie cukru w organizmie ImageUploadedByWizaz Forum1458287616.620379.jpg |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.

wlaśnie obmyślam ciasta na święta więc chyba go wykorzystam. Ogólnie trudno się go robi? Warto, dobre?

jeszcze adamex mam na uwadze 

także myślę, że prędzej czy później tż będzie mnie w tym wyręczał. W pierwszej ciąży tak było pod koniec. Chyba ze dwa razy mi pomagał. Pamiętam jeszcze jak dzień przed porodem miał mnie wygolić, ale mi się już strasznie nie chciało, więc powiedziałam mu, że jutro. Ale jutro już nie zdążył

na temat rodzenia i golenia. Więc ja się raczej mojego męża nie wstydzę,ale nie załatwiam przy nim potrzeb fizjologicznych typu siku czy kupa. Widział jak golilam nogi albo paszki,ale nic poza tym. Więc raczej nie dałabym mu się tam ogolic. Ale jak w trakcie porodu zrobię coś trochę żenującego przy nim to raczej to przeżyje bez problemu. Po prostu jak nie musi widzieć pewnych rzeczy to niech nie widzi
musiałam się na bok wychylić.
nie dam sobie wsadzić ręki do gipsu 

za wizytę:-*

To cud jakiś, że mam tylko 6 kg na plusie!
Bardzo się z tym zgadzam 

palec boli jak cholera, dalej spuchniety ale nie zsinial, nie wiem czy to dobrze. Nie chcę jechać na ip bo nie chcę gipsu- nie wyobrażam sobie teraz mieć rękę w gipsie-przed remontem i jeszcze przy opiece nad starszą