Mamusie czerwcowe 2016 cz.4 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-18, 08:56   #3031
misia880
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Dokładnie. Porody są różne i różna opieka. Ja chciałam żeby mąż był ze mną bo w razie gdybym ja np nie była w stanie to żeby on walczył z personelem o mnie i nasze dziecko...

Dziewczyny te podkłady seni to jakiej wielkości kupowałyście/ kupujecie? Nie pamiętam jakie miałam w pierwszej ciąży...
Podklady 90×60 ale u mnie duzo tego nie poszlo :p

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 09:07   #3032
motylek1984
Zadomowienie

Olinka, a może byłaś przeziębiona?
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 09:21   #3033
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
HANECZKA dzięki za przepis wlaśnie obmyślam ciasta na święta więc chyba go wykorzystam. Ogólnie trudno się go robi? Warto, dobre?

a dlaczego trzeba sie zdecydować na początku?
Jeśli boisz się ewentualnego przyzwyczajenia itp. to powiem tak: my od początku odkładaliśmy do lóżeczka- nie chcieliśmy "przyzwyczajać" do spania z nami. Przyszedł taki etap (chyba po roku) że synek prawie co noc budził się i ostatecznie lądował u nas w łóżku. Podobnie jak miał lęk separacyjny i etap mama- miałam do wyboru albo nie spanie w nocy i trzymanie synka na rękach albo spanie razem z synkiem... Wiadomo co wybieralam. Tak więc osobiście uważam, że hasło"przyzwyczajenie" jest naciągane, dziecko przechodzi przez różne etapy rozwoju, potrzebuje naszej obecności mniej lub bardziej i od tego uzależniałabym m.in. to czy chce spać samo czy z nami a nie od tzw.przyzwyczajenia.

a który ma większą spacerówkę?
Oba są ładne i chyba dość podobne. Ja bym zwrócila uwagę na wielkość spacerówki bo te kubełkowe ogólnie są bardzo małe.
dzień dobry

My już po śniadanku Maja dała znać że wstała

Na szkole rodzenia dużo właśnie mówią o tym aby zdecydować już na poczatku jak to będzie z maluszkiem, ale oczywiście biorę pod uwagę sytuacje kiedy moje maleństwo będzie spragnione czułości itp i na pewno będę ją tulić, nosić itp tyle ile będzie trzeba, żeby czuła miłość i bezpieczeństwo

Co do wózków to spacerówki są podobnej wielkości , więc jakieś wielkiej różnicy między nimi nie ma.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 09:26   #3034
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Podklady 90×60 ale u mnie duzo tego nie poszlo :p
Mam takie od kuzynki, niedawno rodziła i cała paczka jej zostala. Tylko piesełka czystości uczymy i już parę zużyliśmy

Śniadnie zjedzone, prysznic i "Bożena" ogarnięta Można się zbierać na wizytę do ginekologa

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 09:26   #3035
kaska87
Zakorzenienie

hej ho
my z mezem tez jakos tajemnic nie mamy, ale siku czy cos wole robic bez widowni
był przy porodzie i nawet mimo zakazu zagladal gdzie nie trzeba jak mlody wychodzil, ale urazu nie ma :P

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 09:30   #3036
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Mam takie od kuzynki, niedawno rodziła i cała paczka jej zostala. Tylko piesełka czystości uczymy i już parę zużyliśmy

Śniadnie zjedzone, prysznic i "Bożena" ogarnięta Można się zbierać na wizytę do ginekologa
Znowu wizyta? Co Ty tak szalejesz ostatnio?

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej ho
był przy porodzie i nawet mimo zakazu zagladal gdzie nie trzeba jak mlody wychodzil, ale urazu nie ma :P
O matko, ja też! Muszę się skupić w samotności I raczej nie ma opcji robienia siku w krzakach czy coś, choćby nie wiem jak by mi się chciało
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 09:34   #3037
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
hej ho
My jak jesteśmy sami z TŻ w mieszkani to drzwi od łazienki nie zamykamy jak już w środku jest któreś z Nas, jakoś tak na luzie wszystko.
Ostatnio byłam u rodzicow i też złapalam się na tym, że parę razy drzwi nie domknęłam Całe szczęście nikt mi nie wparował :P
TŻ widział mnie po operacji nerek, pomgal mi wstać, poruszać się z cewnikiem i drenem z nerki, pójść do WC, umyć się co bądź więc mam nadzieję, ze po porodzie też damy radę razem przejść ten najcieższy czas

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Znowu wizyta? Co Ty tak szalejesz ostatnio?

O matko, ja też! Muszę się skupić w samotności I raczej nie ma opcji robienia siku w krzakach czy coś, choćby nie wiem jak by mi się chciało
Ja mam odzielnie usg a odzielnie wizytę. W Medicover przy prowadzeniu ciąży tak już jest

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 09:35   #3038
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Niby masz rację, ale z drugiej strony nie ma co nikogo zmuszać! jeśli facet ma Ci zemdleć np podczas porodu, to lepiej, żeby go nie było! bo nie dość, że sie będziesz stresować samym porodem to jeszcze mdlejącym mężem
Oczywiście nikogo nie można zmuszać każdy podejmuje taką decyzję.
Wśród moich znajomych to przy porodzie Tż- ów nie było bo praca, bo nie mógł się zwolnić itp i dziewczyny do tej pory o tym mówią.. bo jednak liczyły na nich a ich nie było. Właśnie potrzebowały wsparcia i pomocy aa tutaj wyszło jak wyszło...

Ja Tż powiedziałam że bardzo bym chciała żeby był ze mną przy porodzie ale jaką on podejmie decyzję to już od niego zależy... chociaż wiem że będzie ze mną tak mi moja intuicja mówi więc nie naciskam. Z kolegami jest tak dogadany że jak tylko się coś zacznie dziać to do mnie jedzie.
Bo wydaje mi się że zawsze można się dogadać z kolegami w pracy zwłaszcza w tak ważnym momencie.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-18, 09:37   #3039
Kociak85
Zadomowienie

haneczka, Ty się nie śmiej z tych łabędzi :P mam uraz, bo kiedyś musiałam moją sunię ratować, bo popłynęła po piłkę sobie w wodzie, a łabędź jakiś z daleka ją wypatrzył i ją zaczął atakować, bo pływał o wiele szybciej od niej. Musiałam interweniować i ją ratować
A co do kupy mam podobne zdanie. Sama dla siebie źle bym się z tym czuła, więc mam nadzieję, że mnie to nie spotka i zdążą mi zrobić lewatywkę

olinka, ja na Twoim miejscu poczekałabym do tej wizyty już i może on Ci powie co i jak i da Ci ewentualnie skierowanie na powtórzenie badania.

anuszka, a jak teraz noga? kurde, mnie to już przeraża - moja córa teraz na wiosnę właśnie dostanie rowerek biegowy i jakoś nie widzę się biegającej za nią z wielkim brzuchem

ania, Ty tak nie trzymaj się dokładnie tego co mówią w szkole rodzenia. Mi hormony tak buzowały po urodzeniu się małej, że to co myślałam wcześniej o macierzyństwie przestało mieć znaczenie. Poza tym myślę, że takie rzeczy wychodzą naturalnie zobaczysz, pokochasz i wtedy będziesz odpowiadać na potrzeby maluszka
Stary 2016-03-18, 09:41   #3040
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Powodzenia !

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
ania, Ty tak nie trzymaj się dokładnie tego co mówią w szkole rodzenia. Mi hormony tak buzowały po urodzeniu się małej, że to co myślałam wcześniej o macierzyństwie przestało mieć znaczenie. Poza tym myślę, że takie rzeczy wychodzą naturalnie zobaczysz, pokochasz i wtedy będziesz odpowiadać na potrzeby maluszka
oczywiście że nie będę się trzymała tego co tam mówią... dla mnie są to nowe wiadomości które chłonę bo nikt mi tego nie mówił. Każda koleżanka mówi,ale mało i nie tak istotne i ważne rzeczy jak w szkole. Tam nie ma bajki, jadą położne prosto z mostu co może się stać i jak wyglądać... wiec na wszystko jestem przygotowana i będę się z tym oswajać.

Co do dzieciątka to wiem że jak Maję zobaczę to nie będę widziała na początku świata po za Nią.. i wierze że instynkt macierzyński sam się odezwie

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-18, 09:43   #3041
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam odzielnie usg a odzielnie wizytę. W Medicover przy prowadzeniu ciąży tak już jest
A to nie wiedziałam Powodzonka

Matko, oglądam DD TVN i mi narobili smaka na rurki z kremem
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 09:45   #3042
Radena
Zadomowienie

Cytat:
A to nie wiedziałam Powodzonka

Haha,mi też jadę do siostry to po drodze skocze do piekarni po jakieś cus z kremem
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 09:46   #3043
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Też oglądam

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-18, 09:47   #3044
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Witam się i ja. My z kotami jeszcze w łóżku wczoraj byłam na ćwiczeniach i umyłam lodówkę, to dziś sobie na spokojnie porządek w szafie zrobię. chciałabym też zacząć prać rzeczy dla Wojtuszki tylko teraz pytanie - pierwszy raz wypiorę w zwykłym proszku a potem w dziecięcym. W jakiej temperaturze ? Ja zawsze jadę wszystko w 40 stopniach i nie wiem czy ta temperatura będzie ok?
Stary 2016-03-18, 09:49   #3045
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Witam się i ja. My z kotami jeszcze w łóżku wczoraj byłam na ćwiczeniach i umyłam lodówkę, to dziś sobie na spokojnie porządek w szafie zrobię. chciałabym też zacząć prać rzeczy dla Wojtuszki tylko teraz pytanie - pierwszy raz wypiorę w zwykłym proszku a potem w dziecięcym. W jakiej temperaturze ? Ja zawsze jadę wszystko w 40 stopniach i nie wiem czy ta temperatura będzie ok?
bry
ja piorę wszystko w 40 stopniach.

Zbieram się i jadę na miasto, potem lekarz i do taty. U mnie słońce wiec trzeba korzystać z dnia!

Miłego dnia !

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-18, 09:49   #3046
201711281320
Konto usunięte

Dzień Dobry!

Co do obecności TZa przy porodzie... Mój przez całą ciążę mówił, że chce być i że będzie przecinał pępowiną, a jak już pojechaliśmy do szpitala i trzeba było wejść na takt porodowy to się wystrachał i chciał zostać przed drzwiami. Ja byłam nastawiona na to, że oczywiście idzie i tak się na niego wściekłam, że zaczęłam tam beczeć i mu grozić, że jak teraz ze mną tam nie wejdzie to koniec z nami i że już nie ma po co wracać do domu. Że ja też się boję ale nie mam wyjścia i MUSZĘ tam wejść. Do dzisiaj pamiętam jego wystraszoną minę Ostatecznie go położna na spokojnie przekonała, żeby dotrzymał mi towarzystwa, bo to może potrwać jeszcze kilka godzin i że przecież w każdej chwili może wyjść, bo to nie więzienie. Został do końca, przeciął pępowinę, pilnował córki przy ważeniu i mierzeniu, nosił... Potem mówił, że bardzo się cieszy, że był, bo by żałował i ominęłyby go takie ważne momenty. Mówił, że inaczej też sobie poród wyobrażał, myślał że będzie więcej krwi i ogólnie rzeźnia
Do drugiego porodu bardzo chciał iść ale nie zdążył, bo zanim się w przebieralni przebrał w ubranie szpitalne to Igor był już na świecie
Ja ogólnie polecam porody rodzinne. Zawsze to raźniej mieć kogoś bliskiego przy sobie.
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 09:50   #3047
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Evelinke Pokaż wiadomość
Witam się kobietki w 3 trymestrze
Wczoraj stuknął nam równiutko 28 tc

Ja ostatnio zauważyłam u siebie, że jak pochodzę dłużej albo za dużo na raz zrobię w domu typu sprzątanie, to potem boli mnie podbrzusze. I trochę sie martwię, bo tyle rzeczy jeszcze chciałabym zrobić a tu jakieś boleści się pojawiają.
Najgorzej było wczoraj, dostałam boleści, ale takich innych, czułam taki jakby ciągły skurcz i ból wchodzący w tyłek.
Na szczescie brzuch był miękki, nie stawiał się.
Wzięłam no-spę i przeszło, ale już myślałam że będę jechać na IP.

Wam też już dokuczają jakieś boleści ???
Jak to u was wyglada, coś wam dokucza ?
A chciałam, zacząć robić zakupy higieniczne i kosmetyczne, bo ciuszków to już mam i to sporo.
Stwierdzam, że SH powinni wprowadzić limit wejść, bo zakupy malutkich ciuszków są uzależniające
Ostatnio wyszłam z pełną reklamówką ciuszków w stanie idealnym, zero zmechacenia, tylko metki brakowało i śpiworkiem do spania z metką za ok 11 zł !!!!!
Nie wierzyłam, jak babka powiedziała ile do zapłaty
Była wyprzedaż - 12 zł za kg
witamy w 3trymestrze
Też jestem już uzależniona od sh, zawsze wracam z siatą dla dziciaków
Co do boleści to chyba wszystkie mamy podobne:

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Klaski za zakupy:-D. U mnie też czasem bóle się pojawiają i jak szybko wejdą tak szybko wyjdą. Natomiast mam problem z przewracaniem się z boku na bok, bardzo mi ciężko i jak to robię, to bolą mnie uda po wewnętrznej stronie :-( no ale u mnie dwa ancymonki mieszkają, więc liczę się z tym, że będzie ciężej. No i jak nawet trochę chce mi się siku, to mam wrażenie, że na dole brzucha mam kamienie
Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Mam dokładnie tak samo tyle, że nie bolą mnie przy obracaniu uda tylko dół brzucha po bokach. Z tym pęcherzem identycznie.

Poza tym nie mogę leżeć na plecach ani być w pozycji takiej półleżącej, bo się duszę, jakby mi ktoś jakiś ciężki kamień położył Bardzo szybko mam mocną kolkę jak spaceruję, jak za szybko wstaję to pojawiają mi się mroczki przed oczami. No i ogólnie już niewygodnie... Ciężko się schylić, założyć skarpetki, siedzieć to najlepiej w rozkroku jak pokraka. Ale nie ma co narzekać, damy radę! Bo jak nie my to kto?!
To co wytłuściłam to mi właśnie dolega, chyba jestem w ciąży Laski damy radę silweczka dobrze napisąła, bo jak nie my to kto

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Mam pytanie mozna miec infekcje pochwy, ale tego nie odczuwac? Nic mnie nie piecze i nie swedzi, sluz mam jak woda, duzo i przezroczysty i niesmierdzacy. Za to u mojego juz trzeci raz w ciagu miesiaca pojawiaja sie biale krostki i po zastosowaniu clotrimazolum i tatmtum rosa przechodzi, no i po jakims czasie wraca.
Niestety można

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Mam bułki, dziewczyny polecam! Pyszności! Co prawda jedna blacha wylądowała na podłodze przed trafieniem do piekarnika.. Tak ta ruchowa sprężystość w ciąży.. Były łzy rozpaczy, ale było warto
Mniammm wiwat zgrabność, choć ja i bez ciąży jestem czasami "taka" sprężysta

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Mały wczoraj zrobił śliczną laurkę dla Izuni Narysował całą naszą rodzinkę, pieska, kotka, biedronkę, a na środku wielkie serce

Zawsze mnie to rozczulało. Mój starszak przed przyjściem na świat też rysował nas już we 4-zostawiłam na pamiątkę. Po urodzeniu również w przedszkolu, np. co najbardziej lubisz robić, a on nas rysował całą 5 (bo psa też) na spacerze. Pięknie narysował wózek z siostrą, a w wózku na dole dużą butelkę wody, bo to było lato i zawsze miałam duży zapas. Dzieciaki są takie spostrzegawcze

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Jestem ciągle głodna
Mła też ale też na konkretne smaki. Kupiłam wczoraj 3 pęczki rzodkiewki i od razu zjadłam. Muszę znowu upolować

Cytat:
skarpetki to pikuś, ja ostatnio robiłam akrobacje przy goleniu to dopiero jest jazda coś tam jeszcze widziałam, ale potem to już tylko z lusterkiem da radę, albo na czuja
Kurcze a ty 3 miechy do porodu, a bożenki już nie widać
Stary 2016-03-18, 09:56   #3048
Evelinke
Zakorzenienie

Witamy się
U nas dziś zapowiada się słoneczna pogoda, więc będzie spacerek

Co do golenia Grażynki, no to już golę się na czuja muszę spróbować z lusterkiem
A jak będzie potrzeba, to pewnie TŻ przejmie robotę, nie mamy z tym problemu.
Jesteśmy razem, znamy swoje ciała, widzieliśmy je przecie to co tam ogolenie, wolę niech mnie ogoli niż mam się pozacinać jeszcze na koniec
Kiedyś nie wyobrażałam sobie, że TŻ mógłby być przy mnie przy badaniu u gina. To było kiedyś, cała procedura ivf trochę nas odziera niestety z intymności i to podejście się zmieniło.
Ciągłe rozkraczenie się przy obcych ludziach zrobiło swoje
Poza tym nie wyobrażam sobie transferu, gdzie lekarz podawał mi naszą niunię, żeby go nie było.

Ale np jak idę do toalety na dwójeczkę to wolę być sama

Wszystkim miłego, słonecznego i spokojnego dnia

Evelinke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 09:57   #3049
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
anuszka, a jak teraz noga? kurde, mnie to już przeraża - moja córa teraz na wiosnę właśnie dostanie rowerek biegowy i jakoś nie widzę się biegającej za nią z wielkim brzuchem
Trochę lepiej, ale nadal pobolewa. Żadna opuchlizna przez noc mi się nie pojawiła, więc chyba ok
Zuzia w sobotę była na pierwszej "lekcji" biegu na rowerku z mężem, później wyszła z nim jeszcze raz w niedzielę. Wczoraj jak się wybierałyśmy na spacer to też poprosiła o rowerek. Zgodziłam się, bo myślałam, że to będzie spacer w żółwim tempie. Jednak myliłam się, bo młoda śmiga już na nim jak doświadczona cyklistka

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Zrób ba władny koszt prywatnie hemoglobinę glukoliwana czy jakiś tak
Tam wyjdzie wszystko
Ja miałam ja teraz zamiast picia glukozy a to dlatego ze ja ja spisywałam juz w 9 tyg bo lekar podejrzewał cukrzyce
Ja za to badanie płaciłam 18 zl
Ja robię to badanie za 2 tyg. Wtedy się okażę czy naprawdę mam problemy z cukrem, bo w sumie mi też wszystkie wyniki wyszły w normie
U mnie to badanie kosztuje 55 zł

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Poczekam na diabetologa mam we wt pewnie da mi skierowanie. Póki co dieta dieta dieta. Anuszka mierzysz cukier?
Tak, mierzę 4 razy dziennie

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 10:07   #3050
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Witam
Czekam na pierwsze pobranie krwi na cukier. Glodna jestem strasznie. Kolejka idzie powoli, a gdzie potem jeszcze dwie godziny tutaj siedziec :/

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 10:15   #3051
majkela12
Zadomowienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57499176]
Ogólnie mam parę rzeczy do kupienia młodszej ale poczekam na koniec remontu- nie chcę mi się tego przenosić tam ispowrotem [/QUOTE]
Ja też na tą chwilę czekam, z resztą źródełko wyschło i czekam na matki boskiej pieniężnej i zacznę szaleństwo

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Kurczę, wystraszylas mnie teraz. Ja myślałam, ze moze to przez ucisk małego? Poczekam aż tz wróci i jak nie przejdzie to chyba pojadę.
A jak dzisiaj się czujesz? byłaś u lekarza?

Cytat:
A tak w ogóle, to pogubiłam się w tygodniach ciąży ale zerknęłam do aplikacji- i wychodzi mi 27 tygodni i 6 dni!! czyli 28 tydzień ciąży!
Poniżej zdjątko "Mlecznej kanapki"- przepis w klubie jak by ktoś chciał
tc. za kanapkę już sobie zapisałam i zrobie swoim łasuchom na święta

Cytat:
Wrzucam ciuszki z ciuchacza.1zł za sztukę, rozmiary od 52 do 90
Aż grzech nie brać za takie pieniążki

Cytat:
Lecę po młodą do żłobka i pójdziemy chyba karmić kaczki
Czy dzieciaki u Was w żłobku w zimie wychodzą na dwór?

Cytat:
ile Wasze dzieci wazyly w 26tc? moj w 26+1 wazyl 980g a Wasze duzo wieksze sa
W 26tc nie miałm usg, ale w 27+4 ważył ok 1300g. Tylko, że ja rodzę dzieci takie po ok 3800 g

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Widzialyscie w biedrze takie podkłady z Dady? 60x60 10 szt za 9,99
I zastanawiam sie jeszcze nad pieluchami 152 szt dwójek były za 49,99
Te podkłady kupiłam kiedyś córce, są ok takie jak z rossmana. Ja używam ich w terenie i na przewijaku w domu.
Na karton pieluch też się załapałam teraz, starszej wzięłam 4 a juniorowi właśnie 2 ale one będą na później. Najpierw kupię jeszcze pampers premium care 1 ze dwie paki, u nas najbardziej się sprawdziły na początku. Niech ma odrobinę luksusu po narodzinach

Cytat:
Dziewczyny, wyszłam z pracy o 14.00 i pojechałam jednak do tego szpitala tak dla swojego spokoju psychicznego. Wszystko jest w porządku Nie musiałam w ogóle czekać na izbie przyjęć, bo ginekologia ma swoją izbę, a tam nikogo nie było. Najpierw mnie wzięli na 45 minut na ktg, potem miałam badanie na samolocie i potem jeszcze usg macicy i usg szyjki też. Ignaś nie ma nic złamane ani zmiażdżone na szczęście Na usg na dzień dobry od razu pokazał jajka Łożysko, przepływy i szyjka wzorowo, waga "maluszka" to już 1250 gramów! ( 26t6d)
Cieszę się, że pojechałam, bo już nie wyczekuje każdego ruchu w napięciu i się uspokoiłam. Dziękuję za rady
Super, że wszystko u Was dobrze, a Ty spokojniejsza jesteś. Teraz uważaj na siebie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57511552]Ja odkupiłam lenny lamb, akurat miałam okazję i juz oglądałam filmiki na yt. Wygląda to tak prost, a ja przyjdzie co do czego to pewnie będę sie plątać[/QUOTE]
Też mam lenny lamb i jestem zadowolona, tylko że ja kupiłam nową i trochę czasu musiałam spędzić na jej łamaniu
No na filmikach takie to proste, ale się na początku mocno nagimnastykowałam, żeby załapać najprostsze wiązania. Nie załapałam jedynie wiązania na plecach, strach mi nie pozwalał. Jedynie starszego tż-towi na plecach motałam Żałuję, że nie umówiłam się z doradcą chustowym, może teraz się skuszę, bo nie jestem pewna czy dobrze to wszystko robię.

Edytowane przez majkela12
Czas edycji: 2016-03-18 o 10:18
majkela12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 10:25   #3052
malykocio99
Raczkowanie

Hejka co do glukozy to najlepiej robic ja tam gdzie jest laboratorium, ja oddawalam w pukcie w przychodni i pani wsadzila ją do zlych probowek i glukoza się zdarzyła do 14.00 rozlozyc od rana zanim ją zbadali i 2 h mojego poświęcenia na nic :-/

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

A co do robienia dwójki... ja ostatnio się trochę obawiam żeby czasem nie zacząć rodzić jakas blokada mi się włączyła :-D

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
malykocio99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 10:30   #3053
Evelinke
Zakorzenienie

Anuszka drogie te badanie u ciebie
Ja płaciłam 14 zł, miałam krew pobieraną 2 razy- na czczo i po 2 godzinach. Tak kazał gin, bo powiedział, że nie potrzebne są 3 pobrania. Zresztą nie musiałam nic mówić, bo u nas tak badają i ja też polecam np labo przy szpitalu, gdzie próbka idzie od razu do badania a nie czeka na dojazd z punktu pobrań do labo.
Lepiej pojechać dalej i mieć pewność że wynik będzie wiarygodny.

Evelinke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 10:31   #3054
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
ja rowniez i wydaje mi się ze nie będzie się tak brudził. I Adamex jest mniejszy od tego.
Wizualnie podoba mi się bardziej adamex (bez wchodzenia w szczegóły)

Cytat:
Jeszcze nie mamy, za miesiąc będziemy kupować, mam tylko zadzwonić i kurierem mi przyślą, tako alive duo, w częstochowie jest produkcja i sklep :-D. Wacham się tylko między szarym, a beżem, ale raczej beż, bo mimo że wózki szare mi się mega podobają, to ten szary bardzo ciemny.
Bardzo fajny wózeczek. Mi z bliźniaczych podoba się bugaboo donkey, bumbleride indie twin i mountain buggy duet

Cytat:
Już się nie mogę doczekać spacerków z wózeczkiem, pewnie ciągle do mamy będę chodzić, mam ok 10 min spacerkiem
O ja też

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny sliczne zakupy robicie i wyprawkowe i te cuda z SH!! ja jestem tak zalatana, że nie mam czasu kiedy tu zajrzeć:p jedynie na instagramie się dzieje. jutro zaczynamy 27 tydzień, a za tydzień już chyba III trymestr,tak?
U mnie po staremu - gotuję, piekę, ćwiczę, latam tu i tam.

Śliczne wózki te Adamexy szary chyba ładniejszy ) My wybraliśmy baby joggera, jutro zamawiamy. Zdecydowałam się na trójkołowy ze względu na możliwość biegania i uprawiania z nim sportów - chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego :p z resztą to sprawdzony model, i spacerówka nie jest rozmiarów jak dla krasnala ogrodowego!! gondola będzie czarno turkusowa, spacerówka w kolorze grafitowego denimu no i nosidełko kiddy evolution pro 2
kolejnego tygodnia i studniówki. Ślicznie wyglądasz
Na jaki się zdecydowaliście elite czy gt? Ja miałam gt bardzo fajny wózeczek, teraz zakupiłam bj select z racji tego, że dwie pupcie muszę tam umieścić

Cytat:
Też tak uważam Ja dawałam radę zawsze się jakoś na czuja ogarnąć aż do rozwiązania.
A do porodu nie trzeba się chyba golić w ogóle. To jest raczej kwestia rodzącej, już nie ma chyba nigdzie takich wymogów (?). Poprawcie mnie jeżeli się mylę.
U mnie nie było takich wymogów. Też robiłam to na czuja i teraz też tak będe

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Z tego co mi wiadomo u mnie w szpitalu są specjalne żyletki dla kobiet i położne pomagają przy goleniu jeżeli te nie są ogolone czy tez maja trudności. Ja przed mężem nie mam tematów tabu jak rownież nie wstydzimy siebie nawzajem ale jeśli chodzi o golenie mam nadzieje ze dam sama do końca radę w końcu może mi zrobić krzywdę "zaciąć" nie ma wprawy przy goleniu kobiecych miejsc :/ a co do kupy czy siku przy porodzie to rzecz ludzka i w takim momecie nie czuje sie wstydu a dla lekarza czy położnej to rutyna i nic nadzwyczajnego

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57529766]Kuzwa uderzyłam się o drzwi w rękę- serdeczny palec. Mocno! Potrafię nim lekko zgiąć ale boli jak cholera! I spuchniety na Maxa. Jestem na siebie wściekła, jak można być tak niezdarnym i tak się załatwić![/QUOTE]
O masz następna sierotka i jak palec dzisiaj? Kapusta/altacet itp

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Co do golenia, to ja bym nie miała problemu, żeby mi mąż pomógł, ale wolałabym sama sobie radzić, bo bym się bała, co by mi tam krzywdy jakiejś z braku wprawy nie wyrządził
Dokładnie
Stary 2016-03-18, 10:33   #3055
misia880
Zakorzenienie

Ja po lewatywie w szpitalu dostalam do kibelka dzwonek taki jakby mi sie cos dzialo to zeby dzwonic. Ja tu w ferworze walki z dwojka a tu nagle mi niedobrze, z wc nie wstane a w zasiegu wzroku tylko kosz po drugiej stronie wc chcialam nacisnac guzik dzwonka ale wypadl mi z reki robiac mega huk spadajac na kafelki i maz wparowal do kibelka bo myslal ze mi sie cos stalo ZDARZYL mi podac kosz przy okazji zrobil oklad zimny na glowe i szyje itp
Na porodowce nie ma wstydu

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 10:46   #3056
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Hurra pierwsze pobranie krwi za mna, polozna tak delikatnie sie wbila ze nawet nie poczulam kiedy. Teraz dwie godzinki. Duzo pan z brzuszkami ucina sobie drzemki. Ja na krzesle raczej bym nie usnela.
Dzisiaj dziewczyny ostroznie, zadnych upadkow na brzuch i tluczenia palcy, nie wazne czy u stop, czy u rak

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

A i tak jak podejrzewalam, zamiast normalnej glukozy dali mi napoj Lucozade ) troche slodkie i leciutko gazowane. Wypilam szybko dwie szklanki bo tak mi pic sie chcialo, a dwie dziewczyny obok siedzialy i meczyly po lyczku

Edytowane przez justynan01
Czas edycji: 2016-03-18 o 10:48
justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 10:50   #3057
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Kuuuuurczę, moja właśnie ma ten minus, że nie sygnalizuje końca prania. I czasem zapominam, że pranie wstawiłam, a potem leży w pralce godzinę lub dłużej
Mnie też nikt nie woła ani pralka ani suszarka i żyję wtedy w słodkiej głębokiej niewiedzy, że robota na mnie czeka jedynie suszarka do prania piszczy i nie ma zlituj, dopóki pupy nie ruszysz będzie o sobie przypominała

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Wyjeżdżam na weekend do rodziny, postaram się zaglądać co tu słychać odezwę się w niedzielę albo poniedziałek
Miłego weekendu

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
U mnie idealnie sprawdzają się smaki na płeć z synem od początku odrzuciło mnie od slodyczy, nie byly mi potrzebne do zycia i nawet jak widzialam to nie robilo to na mnie wrazenia. Za to mialam chcice na kwasne- wszelkie kiszonki pozeralam kilogramami, a hitem byly zelki kwasne- to byla moja zachcianka nr 1.
A teraz od początku mam ssanie na słodkie, co dzień musze zjeść coś słodkiego bo aż mnie skręca. A kwaśne mogłoby dla mnie nie istnieć choć czasem się zmuszam do ogorkow czy kapusty kiszonej ale to bardziej ze względów zdrowotnych niż smakowych.

Co do porodu to ja przy pierwszej ciąży chciałam żeby mąż był ze mną, on również chciał uczestniczyć sam z siebie. No i był przy porodzie, widział wszystko, przecinal pepowine i nic co wydarzyło się wtedy na porodowce nie wpłynęło na jego stosunek do mnie czy seksu.
Teraz też chcemy rodzic razem
U mnie smaki w dwóch poprzednich ciążach były książkowe. Na syna kapucha, jabłka kwasiory a przy córce słodycze i rzodkiewki na tony. Teraz trzeci ma być syn, a smaki mam te same co z córcią
Co do porodu to u nas identyko, teraz i też tż będzie ze mną, mimo że mam swoją położną

Cytat:
Ale wiecie co? wiem, że to normalne, że lekarze czy położne nie zwracają na to uwagi, ale ja się strasznie boję, że właśnie podczas porodu zrobię kupkę..
Dlatego strasznie chce mieć lewatywę, bo boję się(teraz pewnie tak tylko mówię), że nie będę w stanie przeć tak jak trzeba, bo się zblokuję psychicznie!;/ moja koleżanka tak właśnie miała... i pal licho, że ktoś to będzie widział..ja będę o tym wiedzieć, i to jest najgorsze!
Mało przyjemne doznania, ale to jest naturalne. Ja sobie i położna mi tak tłumaczyła, uwierz mi, że będzie Ci wszystko jedno, byleby poród się już skończył i dziecko było na świecie. W jednym porodzie na pewno popuściłam, a drugiego nie jestem pewna, ale wisi mi to

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57537501]Dzięki dziewczyny za rady palec boli jak cholera, dalej spuchniety ale nie zsinial, nie wiem czy to dobrze. Nie chcę jechać na ip bo nie chcę gipsu- nie wyobrażam sobie teraz mieć rękę w gipsie-przed remontem i jeszcze przy opiece nad starszą [/QUOTE]
w takim razie sio do lekarza

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co ja mam zrobić. Bylam w biedronce. I spotkałam panią z przychodni. Mówi do mnie - i co wyniki ok? A ja ze nie. I mowie jej ze po 1 h 118 po 2h 170... A ta ze to raczej malo prawdopodobne żeby tak wzroslo po 2h. I kto wie czy w laboratorium nie pomieszali próbek !!
Poczekaj do wizyty, nie nakręcaj się nie potrzebnie. Wiem, że łatwo pisać, ale tam wszystkiego się dowiesz

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
Co do różnych urazów to wczoraj był jakiś pechowy dzień. Byłyśmy z Zuzią na placu zabaw i ten mój mały brzdąc tak szybko już biega, że nie nadążam... poleciała tempem ekspresowym na huśtawkę, a obok huśtało się dziecko i myślałam, że Zuzka wpadnie wprost pod rozbujaną huśtawkę. Zerwałam się z miejsca jak oparzona i lecąc jej na pomoc źle stanęłam i nagle bum... ogromny ból w stopie (dokładnie w dużym palcu!) - źle stanęłam i noga mi się wykręciła. Myślałam, że umrę z bólu, aż mi się gwiazdy pokazały. Później kuśtykając wracałam do domu.... oczywiście prawie biegiem, bo moje dziecko jechało na rowerku biegowym
W domu okazało się, że na stopie nie ma śladu. Ani opuchnięcia, ani zasinienia, ale palec dalej mnie pobolewa
O masz kolejna sierotka jak tam noga, jeszcze boli?

Uważajcie na siebie dziewczyny, niestety teraz jesteśmy podatne na takie wypadki

Jak już mowa o intymności i tematach taboo A ja mam pytanko odnośnie bożenki/grażynki/kocura
Wy na każdą wizytę robicie total zero czy zostawiacie trochę dywanu?

Nadrobiłam Was czas brać się do roboty, szczawiowa się prychci zostało zrobić naleśniki i ogarnąć z grubsza dom.
Kciuki za wizyty i miłego dnia
Stary 2016-03-18, 11:05   #3058
Weronia93
Rozeznanie

Witam się niestety poranek był tragiczny powróciły znów wymioty wrrr:/ zabieram się za gotowanie obiadu bo mieszkanie wysprzątane czekam na męża jak wróci z pracy o 13:00 i idziemy na spacer niedaleko jest jeziorko i lasek
Stary 2016-03-18, 11:06   #3059
majkela12
Zadomowienie

Już się pożegnałam, a Wy jeszcze coś nastukałyście, nie mogę od Was odejść

Cytat:
hej ho
Co do widowni to ja niestety mam i to liczną. Ze względu na dzieci tym bardziej na starszaka nie zasuwamy drzwi tylko na klamke zamykamy (żeby on mi się sam nie zamykał). Jak jestem sama w domu to mogę sama posiedzieć w łazience. W weekend wygląda to tak, albo wchodzi ze mną pies bądź córka od razu, potem sukcesywnie dochodzi reszta rozpłakany syn, któremu niedobry tata dokuczył a na końcu wpada tż przeganiając całe towarzystwo z łazienki,bo oczywiście wszystkie sprawy nie mogą poczekać, aż wyjdę z łazienki

Cytat:
No właśnie ja sobie zrobiłam samobója i kupiliśmy córce rowerek biegowy, na szczęście jeździ w tempie mojego chodu. Straszy tylko zasuwa i pies za nim, a ja psa trzymam Polecam rowerek puky młoda od razu załapała Mam jeszcze po starszaku z decathlonu, ale on na nim jeździł jak miał skończone dwa lata, więc był za duży teraz dla córy

Cytat:
Ja tak kocham te z biedry

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
40, a pieluchy/ręcznik/pościel w 60 tak samo robię z naszymi ciuchami.

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
Trochę lepiej, ale nadal pobolewa. Żadna opuchlizna przez noc mi się nie pojawiła, więc chyba ok
Zuzia w sobotę była na pierwszej "lekcji" biegu na rowerku z mężem, później wyszła z nim jeszcze raz w niedzielę. Wczoraj jak się wybierałyśmy na spacer to też poprosiła o rowerek. Zgodziłam się, bo myślałam, że to będzie spacer w żółwim tempie. Jednak myliłam się, bo młoda śmiga już na nim jak doświadczona cyklistka
Dobrze, że już lepiej
Mój starszak uczył się jazdy na dwóch kółkach na ok miesiąc przed moim porodem z córką, ile ja się za nim nalatałam, że też na ulicy nie urodziłam

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Ja po lewatywie w szpitalu dostalam do kibelka dzwonek taki jakby mi sie cos dzialo to zeby dzwonic. Ja tu w ferworze walki z dwojka a tu nagle mi niedobrze, z wc nie wstane a w zasiegu wzroku tylko kosz po drugiej stronie wc chcialam nacisnac guzik dzwonka ale wypadl mi z reki robiac mega huk spadajac na kafelki i maz wparowal do kibelka bo myslal ze mi sie cos stalo ZDARZYL mi podac kosz przy okazji zrobil oklad zimny na glowe i szyje itp
Na porodowce nie ma wstydu
Dokładnie wstyd zostawcie w domu

Teraz już lecę, pa
Stary 2016-03-18, 11:08   #3060
Kociak85
Zadomowienie

majkela, ja zawsze na zero golę. Jakoś tak wolę.

Co do spacerów w żłobku - wiem, że to wszystko zależy od danego żłobka. U mnie akurat jest super, bo jak tylko jest pogoda ładna to wychodzą - nawet te najmłodsze dzieci (w tym roku panie nawet kupiły taki specjalny wózek na 6 sztuk dzieci, żeby te niechodzące też mogły wychodzić). Tzn w zimie to tak wiadomo, jak wielkiego mrozu nie było i nie wiał wiatr mocny. Zdarzało się, że na spacerze zaczął padać śnieg, ale to nie było przeszkodą o ile było w miarę przyjemnie. Bardzo sobie to cenię, bo wiem, że w niektórych żłobkach to nie bardzo chcą chodzić Wiosną i latem to obowiązkowo codziennie przynajmniej jeden spacer, a jak zeszłej wiosny córkę odbierałam popołudniu to też często prosto z piaskownicy przedżłobkowej.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości