Mamusie czerwcowe 2016 cz.4 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-18, 11:08   #3061
Evelinke
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4

Majkela ja tam sobie paseczek zostawiam, ale to już raczej ze względów ochronnych, wkońcu po coś te kudełki tam są jedynie przeciągne maszynką po całości żeby je przykrócić bo z nożyczkami to teraz nie będę tam ryzykować teraz
Na zero to sobie robiłam przed ciążą

Evelinke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 11:10   #3062
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Majkela, ja tam nigdy nie golilam sie na zero na wizyty u gina. Co go to obchodzi jak tam wygladam, z reszta jak mialam krwotoki to pokazywalam broszke wielu lekarzom i nigdy nie uslyszalam jak tam powinnam wygladac
Nudzi mi sie w tej poczekalni i czytam gazetki o dziecisch. Bede was zameczac zdjeciami jak cos ciekawrgo znajde
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160318_100401.jpg (109,4 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160318_100409.jpg (90,5 KB, 13 załadowań)

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 11:12   #3063
fiazo
Zakorzenienie

nacytowałam i koledzy wywalili zasilanie , mój usp nie zadziałał i wszystko poszło w ddddd

z tego co pamiętam

śliweczka super że wszystko ok jednak, sprawdziłaś to jesteś spokojna

ania mój synek ma prawie 3 lata i dalej używamy ręcznika z kapturkiem 100x100 sprawdza się idelanie

kciuki za dobre wyniki po glukozie i kciuki za wizytę Madzia

synek dziś poszedł do żłobka po ospie, przeżywał , kochana pani Dorotka od razu przytuliła go i wzięła na kolana

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 11:13   #3064
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Evelinke Pokaż wiadomość
Anuszka drogie te badanie u ciebie
Ja płaciłam 14 zł, miałam krew pobieraną 2 razy- na czczo i po 2 godzinach. Tak kazał gin, bo powiedział, że nie potrzebne są 3 pobrania. Zresztą nie musiałam nic mówić, bo u nas tak badają
To moje to raczejj inne badanie będzie, bo krew pobiera się tylko raz. Nazywa się hemoglobina glikowana (HbA1C)

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
O masz kolejna sierotka jak tam noga, jeszcze boli?

Uważajcie na siebie dziewczyny, niestety teraz jesteśmy podatne na takie wypadki

Jak już mowa o intymności i tematach taboo A ja mam pytanko odnośnie bożenki/grażynki/kocura
Wy na każdą wizytę robicie total zero czy zostawiacie trochę dywanu?
Noga jeszcze boli, ale na szczęście mniej

Co do golenia to u mnie zawsze na zero

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 11:15   #3065
Evelinke
Zakorzenienie

Ciuszki na 60 stopni ?!
Przecież na niekórych mimo że większość to bawełna jest metka o temp prania 40 a nie 60 stopni

Stary 2016-03-18, 11:22   #3066
fiazo
Zakorzenienie

co do golenia, ja nie mogę na zero bo mam pieprzyk

Synek
Stary 2016-03-18, 11:30   #3067
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Jak już mowa o intymności i tematach taboo A ja mam pytanko odnośnie bożenki/grażynki/kocura
Szczerze to rzadko golę się na zero, bo te włoski to jakaś bariera ochronna, więc wolę troszkę zawsze zostawić

Cytat:
Co do widowni to ja niestety mam i to liczną. Ze względu na dzieci tym bardziej na starszaka nie zasuwamy drzwi tylko na klamke zamykamy (żeby on mi się sam nie zamykał). Jak jestem sama w domu to mogę sama posiedzieć w łazience. W weekend wygląda to tak, albo wchodzi ze mną pies bądź córka od razu, potem sukcesywnie dochodzi reszta rozpłakany syn, któremu niedobry tata dokuczył a na końcu wpada tż przeganiając całe towarzystwo z łazienki,bo oczywiście wszystkie sprawy nie mogą poczekać, aż wyjdę z łazienki
O matko, ale się ubawiłam jak to sobie wyobraziłam

Cytat:
Napisane przez Evelinke Pokaż wiadomość
Ciuszki na 60 stopni ?!
Przecież na niekórych mimo że większość to bawełna jest metka o temp prania 40 a nie 60 stopni
Ja tam wszystko na 40 jadę :P
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 11:36   #3068
haneczkab92
Ania

Wróciłam z targu kupiłam sobie koszulę do szpitala(ale nie na poród)
I dwie pary bielizny- kurcze, nigdzie nie mogę znaleźć wygodnych majtek!
A ciążowych, w moim rozmiarze to raczej nie ma..

I robię dziś na obiadek makaronem z piersią z kurczaka i ze szpinakiem!- chodzi to za mną od dawna.

No i muszę posprzątać pokój, bo lekki bałagan się zrobił

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość

Co do różnych urazów to wczoraj był jakiś pechowy dzień. Byłyśmy z Zuzią na placu zabaw i ten mój mały brzdąc tak szybko już biega, że nie nadążam... poleciała tempem ekspresowym na huśtawkę, a obok huśtało się dziecko i myślałam, że Zuzka wpadnie wprost pod rozbujaną huśtawkę. Zerwałam się z miejsca jak oparzona i lecąc jej na pomoc źle stanęłam i nagle bum... ogromny ból w stopie (dokładnie w dużym palcu!) - źle stanęłam i noga mi się wykręciła. Myślałam, że umrę z bólu, aż mi się gwiazdy pokazały. Później kuśtykając wracałam do domu.... oczywiście prawie biegiem, bo moje dziecko jechało na rowerku biegowym
W domu okazało się, że na stopie nie ma śladu. Ani opuchnięcia, ani zasinienia, ale palec dalej mnie pobolewa

Dobra idę sprzątać po śniadaniu i ruszamy na zakupy na obiad... u nas dziś penne all'aarrabbiata z kurczakiem. Oczywiście makaronik razowy!

Oj
Dobrze, że nic poważnego się nie stało

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Oczywiście nikogo nie można zmuszać każdy podejmuje taką decyzję.
Wśród moich znajomych to przy porodzie Tż- ów nie było bo praca, bo nie mógł się zwolnić itp i dziewczyny do tej pory o tym mówią.. bo jednak liczyły na nich a ich nie było. Właśnie potrzebowały wsparcia i pomocy aa tutaj wyszło jak wyszło...

Ja Tż powiedziałam że bardzo bym chciała żeby był ze mną przy porodzie ale jaką on podejmie decyzję to już od niego zależy... chociaż wiem że będzie ze mną tak mi moja intuicja mówi więc nie naciskam. Z kolegami jest tak dogadany że jak tylko się coś zacznie dziać to do mnie jedzie.
Bo wydaje mi się że zawsze można się dogadać z kolegami w pracy zwłaszcza w tak ważnym momencie.
No czasami różnie bywa.
Miejmy nadzieję, że nasi Panowie będą mogli być i nie spanikują

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
haneczka, Ty się nie śmiej z tych łabędzi :P mam uraz, bo kiedyś musiałam moją sunię ratować, bo popłynęła po piłkę sobie w wodzie, a łabędź jakiś z daleka ją wypatrzył i ją zaczął atakować, bo pływał o wiele szybciej od niej. Musiałam interweniować i ją ratować
A co do kupy mam podobne zdanie. Sama dla siebie źle bym się z tym czuła, więc mam nadzieję, że mnie to nie spotka i zdążą mi zrobić lewatywkę
Przepraszam, ale to tak zabawnie zabrzmiało
Ale rozumiem, dlaczego masz uraz

Cytat:

Mało przyjemne doznania, ale to jest naturalne. Ja sobie i położna mi tak tłumaczyła, uwierz mi, że będzie Ci wszystko jedno, byleby poród się już skończył i dziecko było na świecie. W jednym porodzie na pewno popuściłam, a drugiego nie jestem pewna, ale wisi mi to

Nadrobiłam Was czas brać się do roboty, szczawiowa się prychci zostało zrobić naleśniki i ogarnąć z grubsza dom.
Kciuki za wizyty i miłego dnia
No mam nadzieję, że tak będzie, ale teraz bardzo się tego boję...
I tak, na każdą wizytę staram się na zero, aczkolwiek, jak jechałam na ip, to nie byłam na zero, ale nie miałam czasu golić, więc pojechałam lekko zarośnięta.
Ale staram się zawsze mieć krótko tam bo nie lubię kłaczków w tym miejscu

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

Edytowane przez haneczkab92
Czas edycji: 2016-03-18 o 11:37
haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 11:40   #3069
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
co do golenia, ja nie mogę na zero bo mam pieprzyk
Ech,ja też mam pieprzyk taki odstajacy,już parę razy go sobie podcielam:-/
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 11:43   #3070
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Pedzicie jak szalone, a ja ciągle w tyle...
3majcie jeszcze dzisiaj kciukiza mojego męża i jego egzamin. Dzisiaj pisze od 10-18.:P Potem jedziemy do teściów na weekend. Padnieci jesteśmy wszyscy już. Mi popołudniami już brzuch twardnieje..
Byłam w biedrze, kupiłam bodziaki - ha! ale miałam dylemat czy w ogóle brać, bo albo różowe albo niebieskie. Wzięłam takie szare w zestawie z szarymi z obramówką niebieską. W miarę neutralne. Kocyki są inne niż zawsze, ale przyjemne i liczę, że będą się sprawdzać równie dobrze, jak poprzednie. Potem wam wrzucę moje zakupy (łączne) dla nowego baby:P

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Ostatnio ze znajomymi wspominaliśmy poprzednie porody. Przyjaciel też miał opory przed porodem, a teraz twierdzi, że to była jedna z najbardziej zbliżających go z żoną sytuacji. Mój jakoś od początku bardzo naturalnie do tego tematu podszedł. Teraz też chce być tam ze mną.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
potwierdzam, wielu moich znajomych kolegów po fakcie stwierdzało, ze to niesamowite przeżycie i bardzo mocno zżywa z kobieta i dzieckiem. Nie mówiąc, ze z mojej perspektywy to była ogromna pomoc w bardzo prozaicznych rzeczach. Prosiłam tylko, aby nie zaglądał mi między nogi. Ale łobuz nie posłuchaj i mu to wytykam. Chociaż dla niego to podobno było coś pięknego, bo widział jak Igi wychodzi. No, ale mi to już akurat mniej się podoba, że mi tam zaglądał.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57529766]Kuzwa uderzyłam się o drzwi w rękę- serdeczny palec. Mocno! Potrafię nim lekko zgiąć ale boli jak cholera! I spuchniety na Maxa. Jestem na siebie wściekła, jak można być tak niezdarnym i tak się załatwić!

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

ojej, współczuję. Ja będąc w ciąży z Igim, 3 lata temu (27 tydzień ciąży) upadłam i złamałam sobie prawy nadgarstek;(((

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Pytałaś chyba również o mój nebulizator.
Ja mam jakiś tutejszy, pewnie niedostępny w PL ale polecam zwrócić uwagę również na to jak głośno chodzi. Nasz to chodzi jak traktor , może kiedyś kupimy inny bo nie wyobrażam sobie go używać np. na śpiocha, chyba, że zostałby za drzwiami
to chyba od dziecka zalezy. Gałganek zasypia przy inhalatorze, a nie należy do najcichszych

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
a dlaczego trzeba sie zdecydować na początku?
Jeśli boisz się ewentualnego przyzwyczajenia itp. to powiem tak: my od początku odkładaliśmy do lóżeczka- nie chcieliśmy "przyzwyczajać" do spania z nami. Przyszedł taki etap (chyba po roku) że synek prawie co noc budził się i ostatecznie lądował u nas w łóżku. Podobnie jak miał lęk separacyjny i etap mama- miałam do wyboru albo nie spanie w nocy i trzymanie synka na rękach albo spanie razem z synkiem... Wiadomo co wybieralam. Tak więc osobiście uważam, że hasło"przyzwyczajenie" jest naciągane, dziecko przechodzi przez różne etapy rozwoju, potrzebuje naszej obecności mniej lub bardziej i od tego uzależniałabym m.in. to czy chce spać samo czy z nami a nie od tzw.przyzwyczajenia.
podpisuję się pod wypowiedzią.

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość

Nie miałabym oporów przed tym, aby pomógł mi mąż, ale ja to taka Zosia samosia jestem i wszystko lubię robić sama, żeby było dokładnie
Co do różnych urazów to wczoraj był jakiś pechowy dzień. Byłyśmy z Zuzią na placu zabaw i ten mój mały brzdąc tak szybko już biega, że nie nadążam... poleciała tempem ekspresowym na huśtawkę, a obok huśtało się dziecko i myślałam, że Zuzka wpadnie wprost pod rozbujaną huśtawkę. Zerwałam się z miejsca jak oparzona i lecąc jej na pomoc źle stanęłam i nagle bum... ogromny ból w stopie (dokładnie w dużym palcu!) - źle stanęłam i noga mi się wykręciła. Myślałam, że umrę z bólu, aż mi się gwiazdy pokazały. Później kuśtykając wracałam do domu.... oczywiście prawie biegiem, bo moje dziecko jechało na rowerku biegowym
W domu okazało się, że na stopie nie ma śladu. Ani opuchnięcia, ani zasinienia, ale palec dalej mnie pobolewa
Jak palec?
Z goleniem u mnie to samo, póki co daję radę, ale w ostateczności męża będę prosić.

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry!

Co do obecności TZa przy porodzie... Mój przez całą ciążę mówił, że chce być i że będzie przecinał pępowiną, a jak już pojechaliśmy do szpitala i trzeba było wejść na takt porodowy to się wystrachał i chciał zostać przed drzwiami. Ja byłam nastawiona na to, że oczywiście idzie i tak się na niego wściekłam, że zaczęłam tam beczeć i mu grozić, że jak teraz ze mną tam nie wejdzie to koniec z nami i że już nie ma po co wracać do domu. Że ja też się boję ale nie mam wyjścia i MUSZĘ tam wejść. Do dzisiaj pamiętam jego wystraszoną minę Ostatecznie go położna na spokojnie przekonała, żeby dotrzymał mi towarzystwa, bo to może potrwać jeszcze kilka godzin i że przecież w każdej chwili może wyjść, bo to nie więzienie. Został do końca, przeciął pępowinę, pilnował córki przy ważeniu i mierzeniu, nosił... Potem mówił, że bardzo się cieszy, że był, bo by żałował i ominęłyby go takie ważne momenty. Mówił, że inaczej też sobie poród wyobrażał, myślał że będzie więcej krwi i ogólnie rzeźnia
Do drugiego porodu bardzo chciał iść ale nie zdążył, bo zanim się w przebieralni przebrał w ubranie szpitalne to Igor był już na świecie
Ja ogólnie polecam porody rodzinne. Zawsze to raźniej mieć kogoś bliskiego przy sobie.
:PPPPPP i właśnie z większością takich reakcji meżczyzn uczestniczących w porodzie sie spotykam

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Witam
Czekam na pierwsze pobranie krwi na cukier. Glodna jestem strasznie. Kolejka idzie powoli, a gdzie potem jeszcze dwie godziny tutaj siedziec :/
powodzenia!

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Ja po lewatywie w szpitalu dostalam do kibelka dzwonek taki jakby mi sie cos dzialo to zeby dzwonic. Ja tu w ferworze walki z dwojka a tu nagle mi niedobrze, z wc nie wstane a w zasiegu wzroku tylko kosz po drugiej stronie wc chcialam nacisnac guzik dzwonka ale wypadl mi z reki robiac mega huk spadajac na kafelki i maz wparowal do kibelka bo myslal ze mi sie cos stalo ZDARZYL mi podac kosz przy okazji zrobil oklad zimny na glowe i szyje itp
Na porodowce nie ma wstydu
zgadzam sie!

Cytat:
Co do spacerów w żłobku - wiem, że to wszystko zależy od danego żłobka. U mnie akurat jest super, bo jak tylko jest pogoda ładna to wychodzą - nawet te najmłodsze dzieci (w tym roku panie nawet kupiły taki specjalny wózek na 6 sztuk dzieci, żeby te niechodzące też mogły wychodzić). Tzn w zimie to tak wiadomo, jak wielkiego mrozu nie było i nie wiał wiatr mocny. Zdarzało się, że na spacerze zaczął padać śnieg, ale to nie było przeszkodą o ile było w miarę przyjemnie. Bardzo sobie to cenię, bo wiem, że w niektórych żłobkach to nie bardzo chcą chodzić Wiosną i latem to obowiązkowo codziennie przynajmniej jeden spacer, a jak zeszłej wiosny córkę odbierałam popołudniu to też często prosto z piaskownicy przedżłobkowej.
też uważam to za wielka zaletę. Pod tym katem też szukaliśmy żłobka dla Igiego, żeby dzieciaki nawet zimą wychodzily na dwór.

Cytat:
ania mój synek ma prawie 3 lata i dalej używamy ręcznika z kapturkiem 100x100 sprawdza się idelanie

synek dziś poszedł do żłobka po ospie, przeżywał , kochana pani Dorotka od razu przytuliła go i wzięła na kolana
brawa dla Piotrka!
U nas też nadal w użyciu ręczniki z kapturem.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 12:08   #3071
Evelinke
Zakorzenienie

Elaine trzymamy kciuki za męża, niech przyniesie dobre wieści

Ja, spadam, trzeba brać się za jakieś małe sprzątanie i potem spacer

Stary 2016-03-18, 12:13   #3072
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Pedzicie jak szalone, a ja ciągle w tyle...
3majcie jeszcze dzisiaj kciukiza mojego męża i jego egzamin. Dzisiaj pisze od 10-18.:P Potem jedziemy do teściów na weekend. Padnieci jesteśmy wszyscy już. Mi popołudniami już brzuch twardnieje..
Byłam w biedrze, kupiłam bodziaki - ha! ale miałam dylemat czy w ogóle brać, bo albo różowe albo niebieskie. Wzięłam takie szare w zestawie z szarymi z obramówką niebieską. W miarę neutralne. Kocyki są inne niż zawsze, ale przyjemne i liczę, że będą się sprawdzać równie dobrze, jak poprzednie. Potem wam wrzucę moje zakupy (łączne) dla nowego baby:P

potwierdzam, wielu moich znajomych kolegów po fakcie stwierdzało, ze to niesamowite przeżycie i bardzo mocno zżywa z kobieta i dzieckiem. Nie mówiąc, ze z mojej perspektywy to była ogromna pomoc w bardzo prozaicznych rzeczach. Prosiłam tylko, aby nie zaglądał mi między nogi. Ale łobuz nie posłuchaj i mu to wytykam. Chociaż dla niego to podobno było coś pięknego, bo widział jak Igi wychodzi. No, ale mi to już akurat mniej się podoba, że mi tam zaglądał.

brawa dla Piotrka!
U nas też nadal w użyciu ręczniki z kapturem.
Kciuki zaciśnięte

O też byłam w biedronce, ale zostały chyba trzy ręczniczki 80/80- ja chce 100/100 i ze trzy kocyki- ale wolę dorzucić parę groszy i kupić ten o
http://www.makaszka.pl/kocyki-minky/...w/27/3344.html

Urzekł mnie i męża a więcej nie kupuje kocyków, bo mam cztery pieluchy bambusowe i chyba z 5 kocyków różnych od siostry

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-03-18, 12:14   #3073
Paula_ck
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Ech,ja też mam pieprzyk taki odstajacy,już parę razy go sobie podcielam:-/
Ja też mam tam takiego pieprzyka odstającego i muszę teraz na niego bardzo uważać bo mi bardzo urósł. Pytałam o niego gin już na początku i mówiła że w ciąży będzie rósł. A do golenia używam trymera i nie boję się że się zatnę.

Dziewczyny robię przegląd ubranek żeby wiedzieć czy czegoś mi jeszcze brakuje i pogubiłam się w jednej kwestii. Czym się różnią pajacyki od śpiochów, półśpiochów? Ich się używa do spania? I wkłada się pod nie coś? Ile mniej więcej jest potrzebne ich?
Stary 2016-03-18, 12:35   #3074
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paula_ck Pokaż wiadomość
Ja też mam tam takiego pieprzyka odstającego i muszę teraz na niego bardzo uważać bo mi bardzo urósł. Pytałam o niego gin już na początku i mówiła że w ciąży będzie rósł. A do golenia używam trymera i nie boję się że się zatnę.

Dziewczyny robię przegląd ubranek żeby wiedzieć czy czegoś mi jeszcze brakuje i pogubiłam się w jednej kwestii. Czym się różnią pajacyki od śpiochów, półśpiochów? Ich się używa do spania? I wkłada się pod nie coś? Ile mniej więcej jest potrzebne ich?
Pajace to takie jakby kombinezoniki z długimi rękawkami i stópkami.
Śpioszki to takie spodenki na szelkach ze stópkami.
Półśpioszki to spodenki ze stópkami.
Rampersy to kombinezoniki z krótkimi nogawkami i krótkimi stópkami

My w zimie używaliśmy pajacyków i body pod spodem. Teraz pewnie będę zakładać bodziaki i jakies leginsy. A na noc pajaca.

Witam się

Jadę zaraz po wyniki z glukozy

Tak mnie wczoraj głowa bolała, że nie mogłam spać całą noc. Jestem nieprzytomna.

Co do golenia, to ja zależnie od humoru, czasem tylko skracam sobie włoski i golę do linii bikini, czasem golę i zostawiam trójkącik, albo paseczek. Kiedyś zgoliłam całą i jakoś źle się czułam. Tak jak malutka dziewczynka.

Kociaku, w naszym przedszkolu dzieci wychodzą codziennie, do -10. Jak jest cieplej, to dwa razy dziennie, a popołudniu siedzą już cały czas w ogrodzie.
Ja się dzisiaj wkurzyłam, bo okazało się, że do wniosku o przedszkole trzeba jeszcze donieść zaświadczenie z zakładu pracy..... Dobrze, że zbierają wnioski do poniedziałku.

Miłego dnia

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Edytowane przez Miqesi
Czas edycji: 2016-03-18 o 12:41
Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 12:41   #3075
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Pajacyki to takie gdzie są i nózki i rączki - taki a'la kombinezon
Śpioszki to takie gdzie są nóżki ale nie ma rączek - w sensie są na ramiączkach
Półśpioszki to takie spodenki czyli od pasa w dół

Ja z tych wszystkich rzeczy to używałam tylko pajacyków do spania. Śpioszków w ogóle nie używałam, a półśpioszki na sam początek tylko (takie razem ze stópkami, żeby osobno skarpetek nie zakładać).
Stary 2016-03-18, 12:42   #3076
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Tutaj masz na obrazku pokazane A półśpiochy to takie spodenki ze stopkami.
Moje starszaki zimowe, więc ja pod pajacyki i kaftaniki zakładałam zawsze body z długim rękawem, a teraz latem to zobaczymy jaka będzie temperatura
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wyprawka-lato_600.jpg (99,2 KB, 21 załadowań)
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 12:45   #3077
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Co do golenia, to ja zależnie od humoru, czasem tylko skracam sobie włoski i golę do linii bikini, czasem golę i zostawiam trójkącik, albo paseczek. Kiedyś zgoliłam całą i jakoś źle się czułam. Tak jak malutka dziewczynka.
Ja tak samo
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 12:53   #3078
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Ja juz po ) jade do domu na jakies sniadanie )
Ja mam najwiecej body i pajace i troche polspiochow. Jak widzialam u innych dzieci ze kaftaniki coagle sie podwijaly, a spioszki ciagle rozpinaly to wiedzialam ze to i dla mnie i dla dziecka niewygodne.

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 12:56   #3079
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

EVElinke Trzeba korzystac z pogody
HANECZKA no ja tez mam bambusowy i jeszcze jeden zczegoś tam (moja mama wyszukiwala) i gruby bardzo, wiec brakuje mi tylko wlasnie takich z mikrofibry, bo Igi zaanektowal na stale
PAULACK polspiochy to takie spodenki.ze stopkami, pajace to to samo. Czy cos pod spod? To zalezy od pogody. GAlganek wiekszosc bez niczego pod spodem, ale juz jesienia, zimą to bodziaki jeszcze pod spód.
Wrzucam.wam.fotki tego, co Okruszkowi do tej pory kupilam. Ogolnie dla mnie niebieski jest dość neutralby, chociaz wiem, ze mowi sie ze chlopiecy drugi zestaw typowo dziewczecy, jak.cos to oddam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1458302174329.jpg (59,0 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1458302187440.jpg (66,5 KB, 20 załadowań)

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 13:10   #3080
motylek1984
Zadomowienie

Jeżeli chodzi o golenie, to nigdy nie robiłam na zero, bo chyba bym się zadrapalta, jak by odrastało, teraz trochę więcej niż na lini bikini, a resztę nisko przycinam, a niżej golę ile się tylko da. U mnie gdybym nawet rodzila sn, to tż pewnie gdybym się uparła to byłby ze mną, ale wiem jaki on jest i dla jego dobra nie zmusiłabym go. U teściowej mają psa, jak kiedyś był chory i gil mu u nosa wisiał, jak tż to zobaczył to zaczął wymiotować. I tak jest z wszystkim niestety, jak pies zwymiotuje, jak tłuszczyk na mięsie poczuje itd, słabo mu się robiło nawet wtedy jak widział u mnie po laparo umazany brzuch tym czymś pomaranczowym do odkażania.

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

A co do temp prania, ja wszystkie swoje ubrania piorę na 60, mam program bawełna i tam jest taka temp ustawiona, więc nie zmieniam, ciuszki pewnie też tak wypiorę.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 13:16   #3081
australia87
Zakorzenienie

Aaa no właśnie, ja byłam w Biedronce, ale w sumie nic mnie jakoś nie zachwyciło. W gazetce podobał mi się kocyk w lwy i kotki, ale na żywo już nie był taki ładny jak dla mnie Może to dlatego, że już sobie jeden minky'owy upatrzyłam na Allegro Ciuszki też mnie jakoś nie przekonały, jak je podotykałam to jakościowo chyba gorsze od tych z Lidla, a i wzory takie bez szału

Motylek, to Ci się wrażliwiec trafił
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 13:23   #3082
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny, wpadam tylko na chwilę, bo najpierw mi się zepsuł komputer i naprawiali go 2 tygodnie, a wczoraj byłam na wizycie, generalnie ok, ale jest ryzyko, że robi się jakiś lejek przy szyjce i mam leżeć, więc znowu uciekam. Papa

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 13:23   #3083
fiazo
Zakorzenienie

Ja jeszcze nic nie kupiłam dla dziecka na razie wszystko to tylko plany...

Synek
Stary 2016-03-18, 13:31   #3084
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
HANECZKA no ja tez mam bambusowy i jeszcze jeden zczegoś tam (moja mama wyszukiwala) i gruby bardzo, wiec brakuje mi tylko wlasnie takich z mikrofibry, bo Igi zaanektowal na stale
PAULACK polspiochy to takie spodenki.ze stopkami, pajace to to samo. Czy cos pod spod? To zalezy od pogody. GAlganek wiekszosc bez niczego pod spodem, ale juz jesienia, zimą to bodziaki jeszcze pod spód.
Wrzucam.wam.fotki tego, co Okruszkowi do tej pory kupilam. Ogolnie dla mnie niebieski jest dość neutralby, chociaz wiem, ze mowi sie ze chlopiecy drugi zestaw typowo dziewczecy, jak.cos to oddam
Super łowy z H&M
Stary 2016-03-18, 13:38   #3085
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, wpadam tylko na chwilę, bo najpierw mi się zepsuł komputer i naprawiali go 2 tygodnie, a wczoraj byłam na wizycie, generalnie ok, ale jest ryzyko, że robi się jakiś lejek przy szyjce i mam leżeć, więc znowu uciekam. Papa
No właśnie zastanawiałam się, gdzie się podziewasz tyle czasu. A to niebezpieczne? Zdrówka, leż i odpoczywaj.
Stary 2016-03-18, 13:49   #3086
Weronia93
Rozeznanie

Chwale sie brzuszkiem w 26 tc i 5dni no i na wadze mojej jest +5 kg :/:/:/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (176,1 KB, 34 załadowań)

Edytowane przez Weronia93
Czas edycji: 2016-03-18 o 13:53
Weronia93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 13:52   #3087
Paula_ck
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Pajace to takie jakby kombinezoniki z długimi rękawkami i stópkami.
Śpioszki to takie spodenki na szelkach ze stópkami.
Półśpioszki to spodenki ze stópkami.
Rampersy to kombinezoniki z krótkimi nogawkami i krótkimi stópkami

My w zimie używaliśmy pajacyków i body pod spodem. Teraz pewnie będę zakładać bodziaki i jakies leginsy. A na noc pajaca.
Cytat:
Pajacyki to takie gdzie są i nózki i rączki - taki a'la kombinezon
Śpioszki to takie gdzie są nóżki ale nie ma rączek - w sensie są na ramiączkach
Półśpioszki to takie spodenki czyli od pasa w dół

Ja z tych wszystkich rzeczy to używałam tylko pajacyków do spania. Śpioszków w ogóle nie używałam, a półśpioszki na sam początek tylko (takie razem ze stópkami, żeby osobno skarpetek nie zakładać).
Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Tutaj masz na obrazku pokazane A półśpiochy to takie spodenki ze stopkami.
Moje starszaki zimowe, więc ja pod pajacyki i kaftaniki zakładałam zawsze body z długim rękawem, a teraz latem to zobaczymy jaka będzie temperatura
Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Ja juz po ) jade do domu na jakies sniadanie )
Ja mam najwiecej body i pajace i troche polspiochow. Jak widzialam u innych dzieci ze kaftaniki coagle sie podwijaly, a spioszki ciagle rozpinaly to wiedzialam ze to i dla mnie i dla dziecka niewygodne.
Cytat:
Dziękuję wam bardzo Bo już nie wiedziałam co jest co Śliweczka obrazek super, przemówił do mnie W takim razie pajacyków mam kilka sztuk a śpiochów w ogóle. Najwyżej coś tam dokupię. Zobaczymy co u nas się sprawdzi.
Stary 2016-03-18, 13:52   #3088
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Cudny :-D
Stary 2016-03-18, 14:02   #3089
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Odpoczywaj

Cytat:
Śliczny brzuszek 5 kg to nie dużo

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 14:14   #3090
haneczkab92
Ania

Cytat:
Ja też uważam, ze niebieski to taki bardziej uniwersalny
Sporo mam rzeczy niebieskich dla Hani

Cytat:
Skoro masz leżeć, to odpoczywaj to poważne jest?

Cytat:
Ja jeszcze nic nie kupiłam dla dziecka na razie wszystko to tylko plany...
Masz jeszcze trochę czasu..

Cytat:
Piękny

Mmm..makaron z mięskiem i szpinakiem to jest to czego mi było trzeba!

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości