|
|
#3031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4
Cytat:
ale u mnie duzo tego nie poszlo :p
|
|
|
|
|
#3032 |
|
Zadomowienie
|
Olinka, a może byłaś przeziębiona?
|
|
|
|
#3033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My już po śniadanku Maja dała znać że wstała Na szkole rodzenia dużo właśnie mówią o tym aby zdecydować już na poczatku jak to będzie z maluszkiem, ale oczywiście biorę pod uwagę sytuacje kiedy moje maleństwo będzie spragnione czułości itp i na pewno będę ją tulić, nosić itp tyle ile będzie trzeba, żeby czuła miłość i bezpieczeństwo ![]() Co do wózków to spacerówki są podobnej wielkości , więc jakieś wielkiej różnicy między nimi nie ma.
|
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
Mam takie od kuzynki, niedawno rodziła i cała paczka jej zostala. Tylko piesełka czystości uczymy i już parę zużyliśmy
Śniadnie zjedzone, prysznic i "Bożena" ogarnięta Można się zbierać na wizytę do ginekologa
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
hej ho
![]() my z mezem tez jakos tajemnic nie mamy, ale siku czy cos wole robic bez widowni był przy porodzie i nawet mimo zakazu zagladal gdzie nie trzeba jak mlody wychodzil, ale urazu nie ma :P
|
#3036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co Ty tak szalejesz ostatnio? ![]() Cytat:
I raczej nie ma opcji robienia siku w krzakach czy coś, choćby nie wiem jak by mi się chciało
|
||
|
|
|
#3037 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio byłam u rodzicow i też złapalam się na tym, że parę razy drzwi nie domknęłam Całe szczęście nikt mi nie wparował :PTŻ widział mnie po operacji nerek, pomgal mi wstać, poruszać się z cewnikiem i drenem z nerki, pójść do WC, umyć się co bądź więc mam nadzieję, ze po porodzie też damy radę razem przejść ten najcieższy czas ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
|
|
#3038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każdy podejmuje taką decyzję. Wśród moich znajomych to przy porodzie Tż- ów nie było bo praca, bo nie mógł się zwolnić itp i dziewczyny do tej pory o tym mówią.. bo jednak liczyły na nich a ich nie było. Właśnie potrzebowały wsparcia i pomocy aa tutaj wyszło jak wyszło... Ja Tż powiedziałam że bardzo bym chciała żeby był ze mną przy porodzie ale jaką on podejmie decyzję to już od niego zależy... chociaż wiem że będzie ze mną tak mi moja intuicja mówi więc nie naciskam. Z kolegami jest tak dogadany że jak tylko się coś zacznie dziać to do mnie jedzie. Bo wydaje mi się że zawsze można się dogadać z kolegami w pracy zwłaszcza w tak ważnym momencie.
|
|
#3039 |
|
Zadomowienie
|
haneczka, Ty się nie śmiej z tych łabędzi :P mam uraz, bo kiedyś musiałam moją sunię ratować, bo popłynęła po piłkę sobie w wodzie, a łabędź jakiś z daleka ją wypatrzył i ją zaczął atakować, bo pływał o wiele szybciej od niej. Musiałam interweniować i ją ratować
![]() A co do kupy mam podobne zdanie. Sama dla siebie źle bym się z tym czuła, więc mam nadzieję, że mnie to nie spotka i zdążą mi zrobić lewatywkę olinka, ja na Twoim miejscu poczekałabym do tej wizyty już i może on Ci powie co i jak i da Ci ewentualnie skierowanie na powtórzenie badania. anuszka, a jak teraz noga? kurde, mnie to już przeraża - moja córa teraz na wiosnę właśnie dostanie rowerek biegowy i jakoś nie widzę się biegającej za nią z wielkim brzuchem ![]() ania, Ty tak nie trzymaj się dokładnie tego co mówią w szkole rodzenia. Mi hormony tak buzowały po urodzeniu się małej, że to co myślałam wcześniej o macierzyństwie przestało mieć znaczenie. Poza tym myślę, że takie rzeczy wychodzą naturalnie zobaczysz, pokochasz i wtedy będziesz odpowiadać na potrzeby maluszka
|
#3040 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
Co do dzieciątka to wiem że jak Maję zobaczę to nie będę widziała na początku świata po za Nią.. i wierze że instynkt macierzyński sam się odezwie
|
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3042 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
Też oglądam
|
#3044 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja. My z kotami jeszcze w łóżku
wczoraj byłam na ćwiczeniach i umyłam lodówkę, to dziś sobie na spokojnie porządek w szafie zrobię. chciałabym też zacząć prać rzeczy dla Wojtuszki tylko teraz pytanie - pierwszy raz wypiorę w zwykłym proszku a potem w dziecięcym. W jakiej temperaturze ? Ja zawsze jadę wszystko w 40 stopniach i nie wiem czy ta temperatura będzie ok?
|
#3045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja piorę wszystko w 40 stopniach. Zbieram się i jadę na miasto, potem lekarz i do taty. U mnie słońce wiec trzeba korzystać z dnia! Miłego dnia !
|
|
#3046 |
|
Konto usunięte
|
Dzień Dobry!
Co do obecności TZa przy porodzie... Mój przez całą ciążę mówił, że chce być i że będzie przecinał pępowiną, a jak już pojechaliśmy do szpitala i trzeba było wejść na takt porodowy to się wystrachał i chciał zostać przed drzwiami. Ja byłam nastawiona na to, że oczywiście idzie i tak się na niego wściekłam, że zaczęłam tam beczeć i mu grozić, że jak teraz ze mną tam nie wejdzie to koniec z nami i że już nie ma po co wracać do domu. Że ja też się boję ale nie mam wyjścia i MUSZĘ tam wejść. Do dzisiaj pamiętam jego wystraszoną minę Ostatecznie go położna na spokojnie przekonała, żeby dotrzymał mi towarzystwa, bo to może potrwać jeszcze kilka godzin i że przecież w każdej chwili może wyjść, bo to nie więzienie. Został do końca, przeciął pępowinę, pilnował córki przy ważeniu i mierzeniu, nosił... Potem mówił, że bardzo się cieszy, że był, bo by żałował i ominęłyby go takie ważne momenty. Mówił, że inaczej też sobie poród wyobrażał, myślał że będzie więcej krwi i ogólnie rzeźnia ![]() Do drugiego porodu bardzo chciał iść ale nie zdążył, bo zanim się w przebieralni przebrał w ubranie szpitalne to Igor był już na świecie ![]() Ja ogólnie polecam porody rodzinne. Zawsze to raźniej mieć kogoś bliskiego przy sobie. |
|
|
|
#3047 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też jestem już uzależniona od sh, zawsze wracam z siatą dla dziciaków ![]() Co do boleści to chyba wszystkie mamy podobne: Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wiwat zgrabność, choć ja i bez ciąży jestem czasami "taka" sprężysta![]() Cytat:
Zawsze mnie to rozczulało. Mój starszak przed przyjściem na świat też rysował nas już we 4-zostawiłam na pamiątkę. Po urodzeniu również w przedszkolu, np. co najbardziej lubisz robić, a on nas rysował całą 5 (bo psa też) na spacerze. Pięknie narysował wózek z siostrą, a w wózku na dole dużą butelkę wody, bo to było lato i zawsze miałam duży zapas. Dzieciaki są takie spostrzegawcze Mła też ale też na konkretne smaki. Kupiłam wczoraj 3 pęczki rzodkiewki i od razu zjadłam. Muszę znowu upolować![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy się
U nas dziś zapowiada się słoneczna pogoda, więc będzie spacerek ![]() Co do golenia Grażynki, no to już golę się na czuja muszę spróbować z lusterkiem A jak będzie potrzeba, to pewnie TŻ przejmie robotę, nie mamy z tym problemu. Jesteśmy razem, znamy swoje ciała, widzieliśmy je przecie to co tam ogolenie, wolę niech mnie ogoli niż mam się pozacinać jeszcze na koniec ![]() Kiedyś nie wyobrażałam sobie, że TŻ mógłby być przy mnie przy badaniu u gina. To było kiedyś, cała procedura ivf trochę nas odziera niestety z intymności i to podejście się zmieniło. Ciągłe rozkraczenie się przy obcych ludziach zrobiło swoje ![]() Poza tym nie wyobrażam sobie transferu, gdzie lekarz podawał mi naszą niunię, żeby go nie było. Ale np jak idę do toalety na dwójeczkę to wolę być sama ![]() Wszystkim miłego, słonecznego i spokojnego dnia
|
#3049 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zuzia w sobotę była na pierwszej "lekcji" biegu na rowerku z mężem, później wyszła z nim jeszcze raz w niedzielę. Wczoraj jak się wybierałyśmy na spacer to też poprosiła o rowerek. Zgodziłam się, bo myślałam, że to będzie spacer w żółwim tempie. Jednak myliłam się, bo młoda śmiga już na nim jak doświadczona cyklistka Cytat:
![]() U mnie to badanie kosztuje 55 zł ![]() Cytat:
|
|
#3050 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Czekam na pierwsze pobranie krwi na cukier. Glodna jestem strasznie. Kolejka idzie powoli, a gdzie potem jeszcze dwie godziny tutaj siedziec :/
|
#3051 | |||||
|
Zadomowienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57499176]
Ogólnie mam parę rzeczy do kupienia młodszej ale poczekam na koniec remontu- nie chcę mi się tego przenosić tam ispowrotem [/QUOTE] Ja też na tą chwilę czekam, z resztą źródełko wyschło i czekam na matki boskiej pieniężnej i zacznę szaleństwo Cytat:
Cytat:
tc. ![]() Aż grzech nie brać za takie pieniążki ![]() Czy dzieciaki u Was w żłobku w zimie wychodzą na dwór? Cytat:
![]() Cytat:
Na karton pieluch też się załapałam teraz, starszej wzięłam 4 a juniorowi właśnie 2 ale one będą na później. Najpierw kupię jeszcze pampers premium care 1 ze dwie paki, u nas najbardziej się sprawdziły na początku. Niech ma odrobinę luksusu po narodzinachCytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57511552]Ja odkupiłam lenny lamb, akurat miałam okazję i juz oglądałam filmiki na yt. Wygląda to tak prost, a ja przyjdzie co do czego to pewnie będę sie plątać Też mam lenny lamb i jestem zadowolona, tylko że ja kupiłam nową i trochę czasu musiałam spędzić na jej łamaniu ![]() No na filmikach takie to proste, ale się na początku mocno nagimnastykowałam, żeby załapać najprostsze wiązania. Nie załapałam jedynie wiązania na plecach, strach mi nie pozwalał. Jedynie starszego tż-towi na plecach motałam Żałuję, że nie umówiłam się z doradcą chustowym, może teraz się skuszę, bo nie jestem pewna czy dobrze to wszystko robię.
Edytowane przez majkela12 Czas edycji: 2016-03-18 o 10:18 |
|||||
|
|
|
#3052 |
|
Raczkowanie
|
Hejka co do glukozy to najlepiej robic ja tam gdzie jest laboratorium, ja oddawalam w pukcie w przychodni i pani wsadzila ją do zlych probowek i glukoza się zdarzyła do 14.00 rozlozyc od rana zanim ją zbadali i 2 h mojego poświęcenia na nic :-/
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- A co do robienia dwójki... ja ostatnio się trochę obawiam żeby czasem nie zacząć rodzić jakas blokada mi się włączyła :-D Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
Anuszka drogie te badanie u ciebie
![]() Ja płaciłam 14 zł, miałam krew pobieraną 2 razy- na czczo i po 2 godzinach. Tak kazał gin, bo powiedział, że nie potrzebne są 3 pobrania. Zresztą nie musiałam nic mówić, bo u nas tak badają i ja też polecam np labo przy szpitalu, gdzie próbka idzie od razu do badania a nie czeka na dojazd z punktu pobrań do labo. Lepiej pojechać dalej i mieć pewność że wynik będzie wiarygodny.
|
#3054 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
kolejnego tygodnia i studniówki. Ślicznie wyglądasz![]() Na jaki się zdecydowaliście elite czy gt? Ja miałam gt bardzo fajny wózeczek, teraz zakupiłam bj select z racji tego, że dwie pupcie muszę tam umieścić ![]() Cytat:
Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57529766]Kuzwa uderzyłam się o drzwi w rękę- serdeczny palec. Mocno! Potrafię nim lekko zgiąć ale boli jak cholera! I spuchniety na Maxa. Jestem na siebie wściekła, jak można być tak niezdarnym i tak się załatwić![/QUOTE] O masz następna sierotka ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po lewatywie w szpitalu dostalam do kibelka dzwonek taki jakby mi sie cos dzialo to zeby dzwonic. Ja tu w ferworze walki z dwojka
ZDARZYL mi podac kosz przy okazji zrobil oklad zimny na glowe i szyje itp Na porodowce nie ma wstydu
|
|
|
|
#3056 |
|
Rozeznanie
|
Hurra pierwsze pobranie krwi za mna, polozna tak delikatnie sie wbila ze nawet nie poczulam kiedy. Teraz dwie godzinki. Duzo pan z brzuszkami ucina sobie drzemki. Ja na krzesle raczej bym nie usnela.
Dzisiaj dziewczyny ostroznie, zadnych upadkow na brzuch i tluczenia palcy, nie wazne czy u stop, czy u rak ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- A i tak jak podejrzewalam, zamiast normalnej glukozy dali mi napoj Lucozade ) troche slodkie i leciutko gazowane. Wypilam szybko dwie szklanki bo tak mi pic sie chcialo, a dwie dziewczyny obok siedzialy i meczyly po lyczku
... Piękność jest dla kobiety ważniejsza niż inteligencja, bo mężczyźnie łatwiej przychodzi patrzenie niż myślenie... Edytowane przez justynan01 Czas edycji: 2016-03-18 o 10:48 |
|
|
|
#3057 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ani pralka ani suszarka i żyję wtedy w słodkiej głębokiej niewiedzy, że robota na mnie czeka jedynie suszarka do prania piszczy i nie ma zlituj, dopóki pupy nie ruszysz będzie o sobie przypominała![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do porodu to u nas identyko, teraz i też tż będzie ze mną, mimo że mam swoją położną Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57537501]Dzięki dziewczyny za rady palec boli jak cholera, dalej spuchniety ale nie zsinial, nie wiem czy to dobrze. Nie chcę jechać na ip bo nie chcę gipsu- nie wyobrażam sobie teraz mieć rękę w gipsie-przed remontem i jeszcze przy opiece nad starszą [/QUOTE]w takim razie sio do lekarza ![]() Cytat:
Cytat:
Uważajcie na siebie dziewczyny, niestety teraz jesteśmy podatne na takie wypadki Jak już mowa o intymności i tematach taboo A ja mam pytanko odnośnie bożenki/grażynki/kocura ![]() Wy na każdą wizytę robicie total zero czy zostawiacie trochę dywanu Nadrobiłam Was czas brać się do roboty, szczawiowa się prychci zostało zrobić naleśniki i ogarnąć z grubsza dom. Kciuki za wizyty i miłego dnia
|
||||||
|
|
|
#3058 |
|
Rozeznanie
|
Witam się niestety poranek był tragiczny powróciły znów wymioty wrrr:/ zabieram się za gotowanie obiadu bo mieszkanie wysprzątane
czekam na męża jak wróci z pracy o 13:00 i idziemy na spacer niedaleko jest jeziorko i lasek
|
#3059 | |||||
|
Zadomowienie
|
Już się pożegnałam, a Wy jeszcze coś nastukałyście, nie mogę od Was odejść
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Polecam rowerek puky młoda od razu załapała Mam jeszcze po starszaku z decathlonu, ale on na nim jeździł jak miał skończone dwa lata, więc był za duży teraz dla córy![]() Ja tak kocham te z biedry Cytat:
tak samo robię z naszymi ciuchami.Cytat:
![]() Mój starszak uczył się jazdy na dwóch kółkach na ok miesiąc przed moim porodem z córką, ile ja się za nim nalatałam, że też na ulicy nie urodziłam ![]() Cytat:
Teraz już lecę, pa |
|||||
|
|
|
#3060 |
|
Zadomowienie
|
majkela, ja zawsze na zero golę. Jakoś tak wolę.
Co do spacerów w żłobku - wiem, że to wszystko zależy od danego żłobka. U mnie akurat jest super, bo jak tylko jest pogoda ładna to wychodzą - nawet te najmłodsze dzieci (w tym roku panie nawet kupiły taki specjalny wózek na 6 sztuk dzieci, żeby te niechodzące też mogły wychodzić). Tzn w zimie to tak wiadomo, jak wielkiego mrozu nie było i nie wiał wiatr mocny. Zdarzało się, że na spacerze zaczął padać śnieg, ale to nie było przeszkodą o ile było w miarę przyjemnie. Bardzo sobie to cenię, bo wiem, że w niektórych żłobkach to nie bardzo chcą chodzić
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.

ale u mnie duzo tego nie poszlo :p

jak mlody wychodzil, ale urazu nie ma :P

zobaczysz, pokochasz i wtedy będziesz odpowiadać na potrzeby maluszka 

palec boli jak cholera, dalej spuchniety ale nie zsinial, nie wiem czy to dobrze. Nie chcę jechać na ip bo nie chcę gipsu- nie wyobrażam sobie teraz mieć rękę w gipsie-przed remontem i jeszcze przy opiece nad starszą [/QUOTE]