|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tylko, że ja testuję dopiero 30.03, i chociaż w tym cyklu starania były pełną parą, to strasznie daleko...Dziękuję dziewczyny za rady, na pewno się przydadzą
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-03-18 o 19:13 |
|||
|
|
|
#3782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3783 |
|
Zadomowienie
|
O jak fajnie, to będę trzymać za Ciebie kciuki Też nie możesz się doczekać, czy podchodzisz na luzie?
|
|
#3784 |
|
Zadomowienie
|
Miałam cały dzień na przemyślenia i wróciłam z nowymi wątpliwościami.
W kwestii przeziębienia padały teorie, że organizm jest słabszy i nie walczy z plemnikami ------> w efekcie zdarzają się zajścia podczas przeziębienia. Uświadomiłam sobie, że oboje z TŻ byliśmy niewyraźni i może u nas ani ja ani jego kijanki nie miały siły walczyć o bobo ? Co myślicie ? Bo kurde żeby prawie tydzień pod rząd się lofffciać i nic ??? ![]() Teraz kwestia poważniejsza . W poniedziałek składam papiery na konkurs na stanowisko urzędnicze. Nie jest powiedziane, ze wygram ale jakby się udało odkładam ciążę na później. I teraz tak ....biorę Euthyrox 25 . Czy mogę go sobie odstawić na czas niestarań ??? Na jakiś miesiąc przed wznowieniami bym znów zaczęła przyjmować ? Co sądzicie ? Czy lepiej nie ryzykować i łykać, łykać. Zrobie sobie jakoś na tygodniu TSH i zobaczę co się wgl po nim zadziało. Pamiętam , że przy tej ciąży , którą straciłam było coś ponad 1, potem przez luty nie sprawdzałam ani nie byłam u endo. Ogólnie mam schiz, że po co mam psuć sobie tabsami żołądek skoro mi one w tym momencie nie potrzebne. Jakiejś strasznej niedoczynności nie miałam bo coś ponad 3 tylko. |
|
|
|
#3785 | |||||
|
Raczkowanie
|
Fanta super ta mała
![]() Cytat:
Dzięki Cytat:
U mnie w otoczeniu też pełno ciąż, jak wcześniej nie było żadnej tak teraz istny baby boom. 3 kuzynki mojego tżta w ciąży + dwie moje bliskie koleżanki. Ja mimo że się jeszczd nie staram to ukłucie w żołądku czułam chyba za każdym razem się o nowej dowiedywałam ![]() Cytat:
Cytat:
Gratuluję ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
A jak Ci powiedział lekarz, że masz brać Euthyrox na stałe już? Ja bym po prostu poradziła się lekarza, bo to jednak hormony i nie ma co na własną rękę decydować, po co rozregulowywać organizm, tarczyca to jednak ważny narząd i jak nie funkcjonuje prawidłowo to ma to wpływ na wiele rzeczy Ja biorę 50-tkę od 3 lat W czwartek idę na badania i będę badać tarczyce i tą nieszczęsną prolaktynę
|
|||||
|
|
|
#3786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3787 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Bodvilda trzymam kciuki ![]() cavagirl a u mnie dalej cisza, ani bóli miesiączkowych, ani @ hmm wczoraj i dziś delikatne beżowo-brązowe plamienie... czekam do niedzieli PaniMigdalek szybkiego powrotu do zdrówia kissoflife001 trzymam kciuki za konkurs a jeśli chodzi o Eutyrox to może lepiej skonsultować z lekarzem?
|
|
#3788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raczej na luzie, chociaż zależy mi bardzo na czasie i chciałabym bardzo juz. W tym miesiącu na bank utrafilismy w dni plodne, czułam po sobie ze to te dni, zrobiłam test owu i był ewidentny pozytyw nigdy wcześniej nie wyszedł mi pozytywny test owu a robilam je od 3 miesięcy (co prawda dość nieregularnie ale jednak). Wiec nadzieję sobie robie. Staramy się od października 2015.
|
|
|
|
|
#3789 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czekam na nowiny!!!
|
|
|
|
|
#3790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W niedziele :P Jutro rano idę do pracy, więc nawet nie miałabym czasu się nacieszyć w razie co :P Jestem cierpliwą osobą
|
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
Bodvilda gratulacje!
Kurde gubię się już w tych ciążach, tyle nowych
|
|
#3792 |
|
Raczkowanie
|
wymaz z szyjki macicy na obecnosc bakterii tlenowych, beztlenowych, grzybow, mikoplazmy, ureaplazmy, chlamydia + badanie krwi (morfologia, uklad krzepniecia, elektrolity, grupa krwi) Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- No właśnie powiedział ze to nic strasznego, tylko grzyby jakieś. Zlecił mi Nystatyne dopochwowo przez 10 dni Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#3793 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podziwiam cierpliwość i trzymam mocno kciuki! To wygląda jednoznacznie dla mnie ![]() U mnie bóle są a @ brak. Jeszcze sobie tak ze mną nie igrała...No ale chyba do jutra juz przyjdzie przy takich typowo miesiączkowych bólach. |
|
|
|
|
#3794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1) raz jak odstawiłam na chwile miałam okres normalnie 2) poprzedni lekarz mówił, że mam zacząć starania od razu po odstawieniu, bo wtedy największa szansa (miałam podejrzenie PCO) Mąż się cały czas dopytuje czy @ przyszła
|
|
#3795 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Oprócz tego przeczucia miałam delikatne bóle podbrzusza, trwały dość długo, bo też około 7 dni, ale były znacznie delikatniejsze niż te na @, aczkolwiek odczuwalne. A no i piersi stały się bardziej "napuchnięte". Nic nie bolały, ale trochę się powiększyły ![]() Ale nie ma co dopierać sobie do głowy tych objawów, bo każda ciąża i kobieta jest inna ![]() Cytat:
Kiedyś tak myślałam co by było gdyby. Myślę, że po 1,5 roku starań zdecydowalibyśmy się na inseminacje 6 prób max, następnie In Vitro, max 3 razy. A później adopcja. Taki mamy plan ![]() Ale wiadomo, życie pokaże ![]() Cytat:
Nawet wczoraj z mężem rozmawialiśmy, że jakbyśmy mieli kupę pieniędzy to założylibyśmy hotel dla psów A o hodowli myślałam już w tamtym roku, mam nawet już jedną suczkę hodowlaną, więc kto wie, może nawet wcześniej wcielę w życie moje hodowlane plany ![]() Cytat:
![]() Są tylko dwie ciąże z których bym się ucieszyła. Mojej siostry i najbliższej przyjaciółki ![]() Ja już przestałam dawno ogarniać ten wątek Jest tyle nowych dziewczyn, że pogubiłam się we wszystkim.Gdyby były na pierwszej stronie to jakoś łatwiej byłoby nam ( tak myślę) je kojarzyć, ale dziewczyny coś nie chcą się dopisywać ![]() Geosmina- z całego serca gratuluję Kruszynki ![]() MajWija - gratuluję raz jeszcze
|
|
|
#3796 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny za takie miłe słowa, jesteście na prawdę kochane! 😘
Ja wczoraj już się nie odzywałam bo do domu wróciłam przed 23 i byłam wyczerpana. Jeszcze się zdenerwowałam bo zaraz po powrocie miałam różowy kremowy śluz 😓 ale postarałam się uspokoić, bo to pewnie po USG, bo trochę mnie bolało i coś się tam delikatnie naruszyło. i oczywiście w nocy koszmary zw z ciążą, że dziecko chore i już teraz to wiadomo, aż upłakałam się przez sen😞. Dziś już jest ok, śluzu nie ma żadnego. O ciąży chyba już wszyscy wiedzą włącznie z pracą, wszyscy się cieszą hehe 😁 A ja czuję się jak kupa, ciągle zmęczona, słaba, chce mi się wymiotować i nie mam apetytu😞 i tylko bym spała albo leżała... Trochę Was nadrobię, ale na pewno coś ominę (przepraszam) Cytat:
Doskonale Cię rozumiem w sprawie koleżanki. Przede mną 3 moje najbliższe zaszły plus koleżanka z pracy i kuzynka😏 Cytat:
Cytat:
Dobry, nie masz się czym martwić 😊 Cytat:
- Skurcze nóg w nocy - Wstawanie siku w nocy - Brak apetytu - Lekkie huśtawki nastroju - Senność i zmęczenie (odbierałam to jako lenia w dupie😉 ![]() Cytat:
Cytat:
Mam dziewczynkę, to do kompletu pasowałoby chłopca😜 ale najważniejsze żeby było zdrowe, nic innego się nie liczy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#3797 |
|
Zadomowienie
|
Posłuchałam rad .Wizyta umówiona na środę u endo
we wtorek robie TSH i FT4. Coś jeszcze polecacie sprawdzić ? W końcu mam już na koncie 2 niepowodzenia. Już czuję się jakbym kwitła w tym wątku od zawsze ale liczę, że zarazicie mnie super płodnością
|
|
|
|
#3798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A skoro wizyta w kwietniu to faktycznie dostaniesz pewnie skierowanie na badania - ale życzę Ci żeby to już były te pierwsze w ciąży
|
|
#3799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poza tym przestało mi smakować ulubione danie. Przy tej drugiej tez na krótko po owu zaczęły mnie bolec dziasla, czułam, że mi spuchly, po paru dniach doszła wrażliwość sutkow, okropnie mnie piekly i szczypaly. Miałam straszną chcice na musztarde. Mogłam ja jeść łyżeczką Parę dni potem przez dwa dni nie mogłam wstać z łóżka, wydawało mi się, że znowu wirus jakiś mnie złapał, drugiego dnia bolało mnie w lewym boku, ten ból promieniowal na udo. Wtedy miałam takie przeczucie, że to implantacja i to się raczej zgadza, bo dwa dni potem test wyszedł pozytywny. Poza tym wzruszalam się i płakałam nawet przy reklamach i miałam kosmiczne wzdęcia, które zaczynały się codziennie popołudniu :P W obu przypadkach bolały mnie jajniki jak na okres, miałam mnóstwo mlecznego śluzu i na sutkach pojawiły się maleńkie, fioletowe żyłki. Bardzo bym chciala w najbliższym czasie znowu poczuć te objawy... nie będę narzekać nawet na całe dnie mdłości!
10.02.2017 - dobry początek <3 Edytowane przez Ahoy Czas edycji: 2016-03-19 o 08:06 |
|
|
|
|
#3801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kobieta tyle musi przejść, badania, ciągłe kłucia, wizyty, w końcu poród, połóg, a facet na jedno głupie badanie nie chce się zgodzić Dobrze, że mój mąż ma do tego zupełnie inne podejście. On już po drugim nieudanym cyklu chciał się badać
|
|
|
#3802 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurcze bylam pewna, ze zaszłaś. często dziewczyny w ciązy też boli brzuch jak na @, mi ciezko powiedziec bo ja jestem mega przewidywalna zawsze brzuch boli to zaraz ze mnie leci, nie mam boli przed. Cytat:
bedziesz miala tradycyjne hsg? ja w klinice dopytam o roznice pomiedzy hsg a sono hsg, bo chciałabym to drugie, ale musze wiedzieć czy jest tak samo skuteczne w ewentualnym udrażnianiu i czy wszystko jest tak widoczne jak w zwyklym hsg. nie chce zwyklego naczytalam sie trochę, a i naświetlanie komórek mi się nie widzi, wolę usg. Cytat:
Cytat:
obecnie jestem na etapie, że adopcji nie chce, byłabym w stanie nawet wziąć obce komórki/nasienie, ale adopcja w tej chwili nie. nie widzę siebie w tej roli, choć może to się zmieni. Cytat:
---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym takiego nie chciała ale cóż to życie siostry i jej wybór męża więc nic nie poradzę
|
|
#3804 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój sam się nie rwał, on w ogole nie ma takiego parcia na badania, ale jak pogadaliśmy to zgodził sie i jesteśmy już po, czekamy na wynik. też nie rozumiem odmowy takiego badania, ja w ciągu pół roku odwiedziłam lekarzy tyle razy, że całe zycie chyba tyle wizyt nie miałam. ale wiem ile go kosztowało to badanie, stresował się. a ja w tym czasie prawie osiwiałam :P czekałam i bałam się, że ze stresu nie da rady. w ogole warunki tam byly tragiczne, czułam się upokorzona tym wszystkim mam tylko nadzieję, ze faktycznie to laboratorium przykłada się do badań bardziej niż kliniki jak mi to mój gin powiedział. i że warto było to przecierpieć. bo powiem, ze odchorowuje to, nie sądziłam, że poczuje się tam tak upodlona czy nie wiem jak to nazwać nawet---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
on jakiś mega wierzacy czy nie, bo nie? |
||
|
|
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
wręcz przeciwnie - jest ateistą
więc to nie kwestia przekonań. On chyba po prostu myśli że jest tak męski że to na pewno nie jego "wina" albo boi się że to mu jakoś ujmie męskości ![]() Wg mnie mężczyzna nawet jak nie bardzo ma na coś ochotę np. na badania to jeśli rozumie że to ważne to to robi po prostu i już i wtedy jest męski no ale ![]() ja bym go już dawno kopnęła w d**ę, moja siostra to super laska, wygląda bardzo młodo, ma fajną pracę i jest kochana, zasługuje na kogoś lepszego ale to jej decyzja że chce z nim dalej być
|
#3806 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wybacz |
|
|
|
|
#3807 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
jednak technicznie rzecz ujmując my kobiety tylko rozkladamy nogi, facet musi doprowadzić się do orgazmu, dlatego wiem jakie to stresujące, bo ja w takich warunkach pewnie bym usiadła i się popłakała :P i taki przypadek jak twojej siostry pokazuje, że zakochanie zakochaniem, ale czasami warto przed wspólnym życiem pogadać o róznych rzeczach. ja wiedziałam, ze tż nigdy by mi takiej akcji nie zrobił. jeśli przeciwciała sa ok to raczej chyba nie trzeba powstarzac chyba, ze były dawno robione. a usg tarczycy mialas? przypomnisz wyniki? troche w temacie siedze |
||
|
|
|
#3808 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sam zabieg inseminacji to ok. 600 zł ale z lekami, monitoringami może wyjść i z 2000 zł, tak jak piszesz. Też biorę pod uwagę adopcję zarodka albo komórkę dawczyni czy nasienie. Jeżeli są takie możliwości to trzeba korzystać choć głęboko wierzę i modlę się o to, abym nie musiała! Cytat:
Ja prędzej myślałam że mąż odda nasienie w domu i przywieziemy go do laboratorium. Na pewno byłoby to bardziej komfortowe zwłaszcza dla niego. Wy nie chcieliście skorzystać z takiej możliwości? Ja też trochę inaczej do tego podchodzę. Dla mnie rozkładanie nóg przed obcym facetem (ginekologiem) też nie jest komfortowe a mimo to muszę to robić dość często, mój mąż o tym wie, więc może dlatego tak chętnie chce się badać bo wie ile my przechodzimy i przechodzić będziemy. Skoro ja to wytrzymuje to on też może ![]() Cytat:
Nie chcę osądzać ale wydaje mi się że faceci boją się właśnie tej utraty męskości gdyby okazało się że są niezdolni do zapłodnienia. Więc dla pewności lepiej się nie badać. Głupota Cytat:
Poglądy poglądami ale jeśli się kocha tą drugą osobę to chcę się jej dać wszystko aby była szczęśliwa. A jeśli tym szczęściem ma by być dziecko to również trzeba zrobić dla tej drugiej osoby wszystko co możliwe aby jej go dać. Nawet jeśli wiąże się to z tym że tradycja czy poglądy zejdą na drugi plan. Takie jest moje zdanie. Nie wiem może tylko ja tak myślę ; )
|
|
|
#3809 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rozkladanie nóg przed ginem... on to czuje i wie jak cierpie. ale jednak dla niego ciagle mamy czas, nie czuje presji wieku. po raz kolejny powiem uwielbiam go za to, ze poddal sie badaniu. mysle, ze lepiej to przeszedl niz ja. ja wspominajac to mam odruch wymiotny. koszmar |
|
|
|
|
#3810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny kopnijcie mnie w du** Od rana spać nie mogę bo już stresuję się poniedziałkową betą, że coś będzie nie tak |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.

Też nie możesz się doczekać, czy podchodzisz na luzie?
Co myślicie ? Bo kurde żeby prawie tydzień pod rząd się lofffciać i nic ??? 

trzymam kciuki 

Każde wstawanie do łazienki kończy się tym że muszę bardzo powoli iść bo się zataczam i muszę uważać, żeby się nie przewrócić. I mam obraz spowolniony, teraz jak piszę na tel to aż oczy mrużę. Nie wiem, co mi się dzisiaj dzieje...