|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4
Haneczko ten fizjo powiedzial, ze to nie jest w stu procentach pewne, ze wyszla mi przepuklina od noszenia Zuzi, mogl na to miec np wpływ stary uraz itd, choc przypuszczam ze dźwiganie malutkiej na pewno sie przyczyniło...
No niestety to łatwo powiedzieć, żeby nie dźwigać, Zuzia ma 14mscy i jak jest chora i marudna a tz nie ma to nie jestem w stanie nie wziac jej na ręce wiadomo.. Choc staram sie jak najmniej... ![]() Wlasnie mala od wczoraj z katarem i kaszlem, dwa tygodnie temu skonczyla antybiotyk na gardlo, no zalamana jestem. Wczesniej mi tak nigdy nie chorowala
|
|
|
|
#3362 | |
|
Ania
|
Cytat:
Jak przyjdzie do mnie siostrzeniec- ponad rok- to też zdarza się, że muszę go wziąć- tylko to sporadycznie, a mając dziecko, w takim wieku, nie wyobrażam sobie nie dźwigać w ogóle.. mało realne niestety. Więc doskonale Cię rozumiem. Oby po prostu nie było gorzej, tylko lepiej ![]() No i zdrówka dla Zuzi
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#3363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dokladnie )Jak cos to skoczę jeszcze na masaż 😉 Tz gluptas sie juz dopytywał, czy pan fizjoterapeuta przystojny hahahha😂 ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Jakie kupujecie rożki? Usztywniane czy miękkie? Bierzecie jeden, czy dwa? Ja z Zuzia mialam dwa pożyczone od koleżanki, no ale się przydały bo dlugo w szpitalu bylysmy. Teraz chyba kupie jeden i moze jakis otulacz hmm |
|
|
|
|
#3364 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,jakie planujecie kupić foteliki? Ja się zastanawiam nad besafe izi go,ale już sama nie wiem
|
|
|
|
#3366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie tak,ale będę się skupiać na sukienkach itp aaaa takie body, śpiochy itp to już nie bo mam tego sporo. A u siostry jest Mała więc po niej dostane większe bodziaki.
|
|
#3367 |
|
Zakorzenienie
|
Co do otulacza..ja polecam kupic cienki mega kocyk i sprobowac czy dziecko lubi miec ciasno. Moj Igor nie lubi takze otulacz by sie niesprawdzil.
A rozki mam dwa, igor spi w rozkach |
|
|
|
#3368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- zawsze to już coś zrobione będzie
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
Fotelik planujemy Recaro Privia i bazę isofix albo isofix family.
Rożek chcę cienki i wezmę z jeden otulacz z hubi world. Ile kocyków kupujecie?
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam kocykow w cholere :p i ida jak nie wiem, to mu sie uleje to cos tam itp
|
|
|
|
#3371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oo dobra cena Pewnie jeszcze taką dadzą za jakiś czas to się skuszę ![]() Cytat:
Pewnie coś dostaniemy od bliskich to jak będą pytać co chcę to powiem kocyk
|
|
#3372 |
|
Zakorzenienie
|
w rossmanie ?
|
#3374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kocyków mam aż 4 sztuki i mam nadzieje że tyle wystarczy. ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- muszę dokupić bo mam 4 duże i 4 średnie a to zdecydowanie za mało.
|
|
#3375 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam z 6 sztuk tetrowych, 5 flanelowych, i 2 muślinowe. Dokupię pewnie tetrowe
|
#3376 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też je mam
![]() Cytat:
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
no to trzeba się będzie wybrać bo parę rzeczy się kończy :/
|
#3378 | |||
|
Ania
|
Cytat:
..kupię jeden rożek, powinien starczyć chyba... Ale cieńki i tańszy. A jak Hania będzie na świecie, to wszystko sie okaże, czy lubi być zawijana, czy nie.. Wtedy dokupie w razie co trzeba będzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No ja mam 15 tetrowych plus jedna bambusowa mniejsza. Ale jeszcze dokupię, bo widziałam, jak to u mojej siostry idą te pieluchy a to nie jest nie wiadomo jaki koszt, a lepiej mieć więcej
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||
|
|
|
#3379 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57631771]Co do kosmetyków to wciąż się zastanawiam... Do kąpieli i do ciała miałam hippa- nie sprawdził się. Potem zrazilam się do szamponu z babydream-młoda miała sporo włosów i po nim siano na głowie. A potem juz zaczęły się problemy i używalismy tylko emolientow. Dziś na zmianę- ziajka i emolienty. I chyba taki zestaw zostawię też dla Hani. Czytałam opinie Sroki, ale nie sprawdziło się za pierwszym razem Już niedziela palmowa! Jak ten czas leci!!! Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ja właśnie pod wpływem tego bloga też hippa planowałam, ale chyba jeszcze to przemyślę. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do rożków to ja kupiłam jeden, bawełniany z wyjmowanym usztywnieniem i dostałam jeszcze dwa od siostry po jej synkach. My zamierzamy maxi cosi pebble plus, mają dożywotnią gwarancję. Myśleliśmy jeszcze nad recaro privia, ale są dość wąskie. |
||||
|
|
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
Recaro jest lepsze od maxi cosi.
Waskie? Tzn? |
|
|
|
#3381 |
|
Konto usunięte
|
Ewka zdrówka dla ciebie i córci! Oby szybko przeszło bo wyobrażam sobie jak ci ciężko z małą chorobką w domu
U nas szło dużo pieluch ale tetrowych. Kocyki tylko do wózka ale młoda z października. Wtedy miałam dwa i starczyło, teraz też nie planuje więcej. Ale na ten otluacz bambusowy się skuszę. Rożki jakoś wydają mi się zbędne- używałam tylko jako podkład do wózka. Jeden pewnie będziemy mieć, więcej nie planuję Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3382 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- My narazie będziemy korzystać z fotelików, tych co z wózkiem będą, wszędzie mamy blisko, mięc z dzieciakami rzadko będziemy jeździć samochodem, one są do 9 kg, dopiero później zainwestujemy w porządne. |
|
|
|
|
#3383 | |
|
Raczkowanie
|
Witam się w niedzielne, niestety pochmurne popołudnie.
Cytat:
Dziewczyny, u mnie już 30 tydzień i jestem nieco przerażona, wszystkie poważniejsze zakupy przede mną, dodatkowo dopiero w kwietniu zaczynamy gruntowny remont mieszkania, zaczyna mnie to stresować... Życzę udanego niedzielnego popołudnia
|
|
|
|
|
#3384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- No i mama będzie pomagać i teściowa za płotem jakby co. ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Dzięki za przepis, brzmi bardzo smacznie. Ja mam narazie po dwa kocyki, planuję jeszcze kupić pieluszki bambusowe do wozeczka w razie upałów. |
|
|
|
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku dacie radę!
mamę i siostrę masz w razie czego blisko prawda? Mieszkacie na jednym podwórku z treściami też na pewno pomogą ![]() Za trasy zagranicznr kasa lepsza wiadomo.
|
#3386 |
|
Zadomowienie
|
Ewka zdrowka! Moja ola jak choruje to bardzo mnie to obciąża psychicznie
Sily dla was! |
|
|
|
#3387 | ||
|
Zakorzenienie
|
no tak po 1 - 2 zł nigdzie ubranek się nie kupi :/
Tż poszedł do pracy, a ja zadanie mam wybrać łóżeczko i w razie czego zdecydować się na wózek. ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
herbata z miodem i cytryna zrobiona i leże w łóżeczku ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
myślałam że sama zostaniesz bez niczyjej pomocy. Będzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- a od kiedy ta kolorówka w rossmanie ma być? bo nie mogę znaleźć informacji żadnej.
|
|
#3388 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny
![]() Olinka mnie takie rzeczy nie obciążają psychicznie, jakbym miala każdą taka rzecza sie przejmować, to chyba w wariatkowie bym wylądowała 😁 jest mala, wirusów teraz ful przez ta okropna pogoda, wiec choruje, no mam tylko nadzieje ze się wykuruje szybko i nic poważnego sie nie rozwinie ... Hmmm a jak piszecie o otulaczach bambusowych, to macie na myśli otulacze takie jakies na rzepy, czy po prostu pieluchy tyle ze bambusowe ? Bo juz się gubię 😁 Mam ful jablek. Jak robicie dobre placuszki z jabłkami? Mi jakos zawsze wychodzą nie takie jak bym chciała |
|
|
|
#3389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciasto jak na naleśniki i jabłuszka w kawałkach chociaż też wiem że można zetrzeć i takie tarte dodać.
|
|
#3390 | ||
|
Rozeznanie
|
Spotkałam się z takimi opiniami na forach, że recaro jest wąskie i przy grubszych dzieciach, w zimie w kombinezonie to może być problem, a później w sklepie sprzedawca to potwierdził, że niektórzy z tego względu wolą maxi cosi. Druga kwestia to w recaro średnio mi się ten materiał zewnętrzny fotelika podobał, taki dość sztuczny, a maxi cosi to sprawdzona firma, ten pebble plus z wkładką nam pasuje. Nie wiem, jak w tej kwestii z recaro, ale zaletą maxi cosi jest to, że można kupić bazę, która pasuje do tego fotelika 0-13 kg i do następnego, więc nie trzeba kupować jej już drugi raz.
Cytat:
Dacie radę ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

..