|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale w ciąży z Bartkiem miałam co jakiś czas ochotę właśnie na cole i musiałam sobie wypić taka 0,5 l taka tam zachcianka
|
|||
|
|
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
Ja cala ciaze mialam parcie na slodkie gazowane napoje
Nawet na tania oranzade z marketu Bylismy wczoraj z mezem w kinle
|
|
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
Madzius noo 30ty już
matko dobrze, że tego nie czuję i są dni kiedy nerki mniej bolą wtedy mam tyle energii szkoda, że ostatnio jedynie na zabawy z psem tą energię wykorzystuję :PJa co jakiś czas przed ciążą miałam fazę na,Fante teraz na cole mi sier rzuciło :PTz pochrapuje, a mi się już jeść chcę! Hania grasuje od rana to i uczucie glodu się potęguje. Wstaję powoli, koniec leniuchowania
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3335 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, dzis wstałam o 6 bo mnie strasznie głód męczył, zjadłam 2 kanapki i jak tylko wrstałam to od razu do wc, zwróciłam chyba wszystko co wczoraj i dziś zjadłam. Co do tż i gier, też lubi pograć, a że teraz ma nie wiekle czasu, to wdomu rzadko to robi, gra tylko na wyjazdach jak ma pauzę, albo czeka na załadunek, a kiedyś to potrafił calutką niedzielę przesiedzieć przed
Kompem. ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Teraz mój tż tłucze się na górze, skręca szafki nocne i może jeszcze komodę mu się uda :-D |
|
|
|
#3336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ciąży Nasze nerki sa jeszcze bardziej obciążone a u mnie w jednej jeszcze kamien jesr ly w miedniczce nerkowej co poteguje Często odczuwanie bólu :/ ale dla Hani muszę dac radę ![]() Cytat:
![]() Ja muszę tz przycisnąć żeby łóżeczko dziś złożył ![]() Btw Twój tz jest zawodowym kierowcą? Duże auta?
|
|
#3337 |
|
Zadomowienie
|
Był już czas kiedy nie wymiotował
---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Ucięło mi post. Był już czas kiedy nie wymiotowałam, a teraz znowu wróciło, dobrze że chociaż z rana tylko i zawsze po sniadaniu jak tylko wstanę od stołu. Tak, mój tż jest kierowcą-tirowcą :-D |
|
|
|
#3338 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() My juz tez na nogach i po śniadaniu. Katar mam straszny... i męczący. Tz jeszcze śpi ale jak wstanie to do apteki będzie musiał mi isc bo krople do nosa się skończyły. Mam nadzieje że dzisiejsze leżenie coś pomoże i jutro pojde do szkoły rodzenia. Mam dzis ambitny plan w końcu posegregowac ubranka bo oczywiście tego wcześniej nie zrobiłam.
|
#3339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3340 |
|
Przyczajenie
|
Cześć. Rzadko tu zaglądam.
Powiedzcie czy wy też macie problemy z "niespokojnymi nogami" wieczorami? To jest takie uczucie jakby mrowienia, przymusu ruszania nogami, dokładnie w łydkach. Jest to tak okropnie męczące, że nie można w spokoju leżeć. Jedyne co to chodzić. Najgorsze, że nachodzi to właśnie wieczorami, kiedy położę się już spać i zgaszę światło. Czasem męczy tak przez kilka godzin. Może znacie jakieś sposoby na tą dolegliwość? Próbowałam już różne preparaty z magnezem, wapniem, rozmawiałam nawet z lekarzem ale nic nie pomogło ![]() Pomocy! _________________________ _ https://web.facebook.com/Kreatywny-r...36286/?fref=ts http://kreatywnyrodzic.pl/ Edytowane przez Usiq Czas edycji: 2016-03-20 o 10:09 Powód: reklama się wcisła |
|
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
motylku zobaczę jak będę się później czuła. Teraz to mi tylko katar przeszkadza.. ale to sie okaże czy coś zrobię:/
|
#3342 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moje, wczoraj kupione właściwie takie samo ale ma okrągłe szczebelki Cytat:
![]() Wow! Cóż za kosmiczny wynalazek ![]() Cytat:
![]() I te programy wędkarskie w TV... znam ten ból ![]() Cytat:
![]() Co do kolek i diety to nie wiadomo do końca jak to jest, bo przecież dzieci karmione mm też kolki miewają. Ale np. moja bratanica miała codziennie kolki, przez kilka godzin wieczorem i nocą był mega płacz i moja bratowa zdecydowała się na jakiś czas zrezygnować z mleka krowiego i krowiego nabiału i jest lepiej. Nie wiem czy to faktycznie jest powodem poprawy czy po prostu zbieg okoliczności... Musiałaby teraz spróbować wrócić do mleka i sprawdzić ale się boi powtórek ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fajnie, że możesz się wyrwać z domu. Mama zostaje z wnukiem? Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3343 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3344 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć, Laseczki
Wczoraj poszperałam w ubrankach po synku. Uzbierałam troszkę fajnych bodziaków i pajaców w najmniejszych rozmiarach i fajnych, unixeksowych kolorach. Na dzień dzisiejszy Izka ma już większą szafę ode mnie ![]() Więc na razie wstrzymuję się z zakupami ubrankowymi, bo mam dość. Teściowa kupiła kombinezon dla Izki na zimę. Wiem, że chciała dobrze... ale. Rozmiar .... 80 Więc Izka raczej go nie założy, bo jak będzie nosiła ten rozmiar, to będzie lato.Ja już nauczyłam się nie kupować ubrań na wyrost. Oczywiście, koszulki z krótkim rękawkiem, jakieś bluzeczki, to się zawsze założy, ale czasem można nie trafić z rozmiarem w odpowiednią porę roku.... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja byłam jeden, jedyny raz na rybach. Powiedziałam sobie, że nigdy więcej!! Patrzeć się tępo, czy nie drga spławik, no po prostu pełnia szczęścia. Strasznie się wynudziłam. Cytat:
![]() Hali, my również będziemy mieć córeczkę ![]() Macie już imię? Cytat:
![]() Cytat:
Znowu? Ojej, bidulka. Ja wymiotowałam ostatnio w 15 tygodniu i od tamtej pory cisza. Trzymam kciuki, aby było tylko lepiej.
2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4. 2019: 2 Edytowane przez Miqesi Czas edycji: 2016-03-20 o 10:39 |
|||||||
|
|
|
#3345 | ||||||||
|
Ania
|
hej!
![]() Śniadanko zjedzone więc czas na forum ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Padłam Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do gier- mój tż gra na konsoli, ale nie jest to bardzo uciążliwe nie gra cały czas, zrobi co ma zrobić, a jak ja siedzę na wizazu no to on gra![]() Ale jakby to przedkładał na wszystko inne, to bym się wkurzała bardzo..na razie jest ok. Co do ubranek- ja w ogóle nie mam takich mniejszych niż 56... One i tak wydawały mi się małe..ale tak patrzę(chociażby na marcówkach) ile dzieci rodzi sie mniejszych to chyba czas poszukać chociaż kilka sztuk tych mini.
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2016-03-20 o 10:42 |
||||||||
|
|
|
#3346 |
|
Zadomowienie
|
We wtorek będę wiedziała lepiej. W każdym razie i tak dietę zachowam jedzenie co 2-3h sprawia ze nie tyje nie jestem glodna. A jak się okaże ze ok poprostu pozwolę sobie na ciasto w święta Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2016-03-20 o 10:44 |
|
|
|
#3348 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Super, że macie z kim zostawić Igorka. Dziadkowie blisko to dobra sprawa ![]() Na czym byliście w kinie? Cytat:
Po kraju TŻ jeździ czy za granica? Cytat:
Cytat:
I kuruj, ciuszki poczekają na segregację ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Misia Ty już siedzisz w temecie ile warto mieć ubranek na rozmiar 52 tak mnie więcej oczywiście?
|
|
#3349 |
|
Zadomowienie
|
Mój tż tydzień po kraju i jest wtedy codziennie w domu, i tydzień zagranicą i wraca w piątek/sobotę. Ciężki kawałek chleba :-(
|
|
|
|
#3350 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro może się przejdę do rossmanna a tak po za tym wyczytałam dziś, że od 20.04 ma być -49% na kolorówkę![]() Cytat:
Wtedy on wieczorami gra a ja siedzę też na necie![]() Cytat:
wody of corse Kiedyś potrafiłam dziennie pić tylko 2 szklanki kawy czy herbaty nie czułam potrzeby picia, ale teraz się zmuszam na szczęście w moimi wodami płodowymi wszystko jest ok Cytat:
![]() Ja mniejszych niż 56 też nie mam i zastanawiam się czy kupić..
|
|
#3351 |
|
Zadomowienie
|
Ledwo was nadrobiłam
Szalejecie z wyprawkami az presje czuje ze w lesie jestem ale niestety musze jeszcze poczekać ![]() Jeśli chodzi o TŻ moj ma bzika na punkcie koszykówki. Jest w takiej miejskiej lidze raz czy dwa w tyg jedzie na treningi. Mnie mecze tez interesują ale te polskie - tauron basket liga :p I szczerze mnie to nie przeszkadza ze ma takie zainteresowania Dzis kończy 30 lat i na prezent kupiliśmy mu ... nowe buty do kosza Jordany za 550 zł :p Cieszy sie jak dziecko chodzi w nich po domu :p Młody tez pewnie przejmie pałeczkę bo na boisku bedzie od małego i predyspozycje tez sie znajda bi na bank bedzie po nas wysoki Co do kosmetyków mam zamiar na przemian emolium i babydreama stosować. Pampersy- kupiłam te białe - kupiłam Dady i rosmanowe
|
|
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama ma do nas 40 km ale chetnie przyjezdza do Igorka
W kinie bylismy na Londyn w ogniu - fajny film. Co do ubranek.. ja mialam tylko na 56. Lezalam na sali z dziewczyna ktora urodzila core 56 cm i oddala mi wszyśtkie ubranka ktore miala na 50 cm. byly to ubranka z H&M i oni maja zawyzona rozmiarowkd. Takze one sa na Igorka dalej lekko duze hehe ![]() Te polskie firmy typu mrofi, ewa klucze, malgosia to u nich 56 to 56 na Igorka sa juz na styk. Ale polecam super jakos
|
|
|
|
#3353 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Te buty Jordana to drogie sa :P TŻ na jedne chorował i jak kupił i cenę mi powiedział to padłam ![]() ![]() Może też z jedną paczkę tych Rossmanowych dokupię, Ktory rodzaj brałas? BO tam chyba dwa rodzaje są ![]() Cytat:
Jesli masz mobilna i chetną do pomocy mamę to te 40km to luuzik
|
|
#3354 | ||
|
Ania
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurde kurde.. zjadłabym gofra!! a u mnie blisko nigdzie nie ma.. gofrownicy też niestety nie mam i co tu począć? ja chcę tylko jednego, malutkiego goferka z bitą śmietaną i owocami..
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#3355 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, macie jakiś dobry przepis na sałatkę z ziemniaków, ugotowałam ziemniaki w skorupkach, zawsze obieram, kryję, dodaję cebulę ogórek kiszony i sos śmietanowo-majonezowo-czosnkowy, ale chętnie spróbowałabym czegoś innego :-D
|
|
|
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
heeej ! w końcu jestem i nadrobiłam
![]() dużo zdrówka chorującym ![]() Zebrah - najlepszego dla synka ![]() Co do tematu bliskości w związku itd. - ja sobie nie wyobrażam, żeby np robić siusiu, a tż by w tym czasie mył zęby. Dla mnie jest to zwyczajnie niehigieniczne, poza tym nie uważam, żeby taka "bliskość" była nam potrzebna, żeby w jakikolwiek sposób nas to zbliżało czy coś w ten deseń oczywiście w sytuacjach kryzysowych sobie pomagamy, czy jak byłam po operacji to tż pomagał mi się kąpać, czy jak wrócił po kawalerskim do domu, to też mu pomagałam, to jest normalne.. co do porodu to był ze mną, i mimo ze się zapierał, że nie chce mnie widzieć od tamteh strony (i ja też nie chciałam), to musiał przejść dookoła fotela i co nieco widział. lewatywy nie miałam, zdarzyła się mała wpadka przy porodzie (czego wcześniej strasznie się bałam i chciałam tego uniknąć) i szczerze - podczas porodu w nosie to miałam położne złego słowa nie powiedziały, tż nie zwrócił nawet uwagi i nie ma żadnego urazu po porodzie, teraz też chce rodzić ze mną jeśli chodzi o kosmetyki dla malucha- ja dla Zuzi miałam hipp, ale w pierwszych dniach uczulił małą, dodatkowo wysuszał skórę, ale moja mała to alergiczka, dlatego szybko przeszłyśmy na emolium. Jak miała 6mscy próbowałam jeszcze raz hipp i z takim samym skutkiem. Używamy na zmianę ziajkę i emolium, teraz ostatnio kupiłam balsam z babydream i jestem zadowolona Dla młodego planuję od poczatku babydream, a jak coś się bedzie działo to emolium. Ręczniki mamy te niby duże z ikei, niebieski z misiem np i używamy od samego poczatku - ja tam uważam, że nie ma sensu mniejszych kupować ![]() Ja się czuję lepiej, w piątek było rewelacyjnie już, wczoraj znów mnie trochę żołądek bolał, ale już jest ok. Dziewczyny z rwą kulszową etc - długo Wam tu narzekałam na rwę, dodatkowo jak chdoziłam za długo, to pisałam kiedyś, że boli mnie coś jakby w miejscu jajnika - jakby kolka. Dodatkowo zarwała nam się rogówka i ostatnio obudziłam się tak połamana, tak kulałam na jedną nogę, żę myślałam, że skonam. Poszłam fartem do fizjoterapeuty, żeby mnie okleił tejpami, mówię że chyba rwa. Wiecie co się okazało ? że to raczej nie rwa, a przepukliny dostałam... rozmasowywał mi to miejsce z tyłu i jak zaczął mi je uciskać, to jednoczesnie bolalo mnie tez z przodu, ta jakby kolka... Mówił, że normalnie balonik przepukliny mi wyszedł. Rozmasował, nakleił tejpy i jest lepiej. Jak sciagne plastry to zaleca mi jeszcze masaż 30 minut. Wiec dziewczyny - uwazajcie zeby sie nie przedzwignać, zwlaszcza z maluchami. ja Zuzie nosze na prawym biodrze i z tej wlasnie strony przepuklina mi wyszla... ;/ ale sie rozpisalam ;d |
|
|
|
#3357 |
|
Zakorzenienie
|
Kolorowka czyli kosmetyki kolorowe
Suuuper akurat podklady z ostatniej promocji mi się powoli kończą więc uzupełnię zapasy :P
|
#3358 | |
|
Zakorzenienie
|
Czyli wszystkie rzeczy do makijażu!!
![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
Ostatnio wszystko małej kupuje a sobie nic Czas to zmienić
|
|
#3359 | |||
|
Ania
|
Cytat:
Także uważaj na siebie, i jak najmniej dźwigaj, przynajmniej się staraj ![]() Cytat:
Cytat:
![]() To też muszę sie wybrać, bo też mi się wszystko kończy...
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||
|
|
|
#3360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupiłam te fit&fun W zeszłym tyg 66 szt chyba za 19,99 promocja była
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.

to tyle z aktualnosci odezwe sie za jakis czas .zeby ten komp juz chodzil ehh... .
tak ten czas,szybko leci, aż mi się wierzyć nie chce, że we wtorek zaczynam 30tydz! ;D
przed ciążą cole piłam sporadycznie teraz coś mi na głowę padło :P

w ciąży Nasze nerki sa jeszcze bardziej obciążone a u mnie w jednej jeszcze kamien jesr ly w miedniczce nerkowej co poteguje Często odczuwanie bólu :/ ale dla Hani muszę dac radę 

Z piciem coli też coś mam :/ bo ciągnie mnie do Coca-coli i co jakis czas do auta wrzucę mała butelkę. Często stoję w korkach więc sobie popiiam
Więc Izka raczej go nie założy, bo jak będzie nosiła ten rozmiar, to będzie lato.
ogólnie to chyba każdy możliwy sport ogląda. Mecze, skoki, bilard a nawet pokera!!! ( tak puszczają takie rzeczy w telewizji jak poker)Grr dalej zła jestem