|
|
#2731 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
Aninis jeśli Cię to pocieszy to powiem, że moja mała w 3-4 tygodniu też wisiała non stop, całą noc bez przerwy, później było trochę lepiej ale ogólnie jest wisi cyckiem. Może Twoja się szykuje do skoku wzrostowego? Ile ma tygodni bo ja już nie ogarniam:p A z tymi krzykami... pewnie brzuch ją męczy
![]() Marcia trzymaj się i nie daj się dziadowi wyprowadzić z równowagi musisz być silna dla Zosi...
|
#2732 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;lt;3
Ja mam we wtorek słuch i myślę czy jutro nie zadzwonić i przełożyć...
|
|
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
Nursii wszystkiego dobrego tak w ogole
Ja we wtorek na szczepienie sie wybieram..
|
#2734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie macie zalecenia? bo my tylko inhalacje z soli. i zepsul mi sie inhalator cholera ;/ no i brzuszek mocno wzdety i okragly. juz sie naczytalam ze takie sa przy krzywicy internet to zło. a ze wzdety to wiem, niestety prezy sie od 2 dni kupy nie moze zrobic ;/ i nie wiem czy nie machne usg brzucha i jednej i drugiej corze. Pola ma tezp roblemy z brzuszkiem od jakiegos czasu to sie przyda a Lilka przy okazji tych wzdec i zaparc ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- marcia przykro mi ze z TZ taka kicha, mam nadzieje ze chlopak nie nawroci w koncu
|
|
|
|
|
#2736 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Do naszej przychodni łażą Guzikowa z mężem, ciekawe, czy do pediatry też będą chodzić z bliźniaczkami
|
|
#2737 |
|
Zadomowienie
|
U mnie zazwyczaj jest akcja wieczorami. Jak sie maly wkurza i placze, to biore go na rece i chwile kolysze, on sie uspokaja, czasem tez potrzebuje odbeknac i znowu przystawiam. Jesli od nowa placze to przerywam karmienie i zajmuje synka czym innym i odkadam cycanie na potem. Ja mysle, ze te placze trzeba przeczekac, z czasem sie to unormuje.
|
#2738 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jaki probiotyk kupić bo skończyła mi się biogaia i chce zmienić zaraz tż do apteki będzie jechał wiec bu kupił
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
Nana kupilabym coś ze szczepem Lactobacillus rhamnosus gg
|
|
|
|
#2740 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje za odpowiedz
w takim razie kupie dicoflor
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2742 |
|
Zadomowienie
|
A w jakich ilościach i jak często? ?
|
#2743 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobre wieści, bedziesz już spokojniejsza Internety omijaj szerokim łukiem .Podobno do inhalacji lepiej jest tę sól w ampułkach, czy jak to się nazywa rozrabiać z wodą 1:1. ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
O, towarzystwo jak sie patrzy ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Ja daję dicoflor 2x dziennie po 1 ampułce- rozpuszczam ten proszek w swoim mleku i podaję strzykawką. ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
.Ale jak zdarzy sie,że i butli nie chce, to robię tak jak Ty |
|||
|
|
|
#2744 |
|
Zadomowienie
|
Ja daję dicoflor 2x dziennie po 1 ampułce- rozpuszczam ten proszek w swoim mleku i podaję strzykawką.[COLOR="Silver"]
Dziekuje w takim razie tez tak zastosuje bo biogaia dziś się skończyła i w sumie nic nie pomogła może ten szczep da rade. Ja dziś tez do 2 pediatrow dzwoniłam w sprawie wysypki i jedna była niemiła strasznie q druga nawet w nocy by mnie w domu przyjęła ale nie ma jej jest na urlopie do piątku ale kazała smarowac kremem oilatum co już rano uczyniła i skóra juz nie jest taka sucha i tż przywiezie zaraz wit c i wapno. I zobaczymy co się będzie działo ważne ze nie ma gorączki. Teraz słodko śpi. Pol dnia się męczył aż strzelił zielona kupę bo matka zjadła pół banana po raz pierwszy :p i odpływa w minute mój kochany słodziak żeby już przestał się męczyć no się serce kraje.
|
#2745 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2746 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;lt;3
Dziewczyny a czy ktoś wie co u Pauli odzywała się ? Czy przegapiłam bo ostatnio nie mam tyle czasu na forum bo to mały z ta wysypka każdy mówi co innego a za tydz mamy chrzciny i zalatana jestem :p
---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Może i mojemu pomoże bo strzela wodniste mi kupa mi jak z armaty.
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
Elena wlasnie przy poli tez mi kazali te sól rozrabiać z woda wiec i teraz tak zrobie. Tylko inhalator sie popsuł
ale zadzwonie do rodzicow to mi podrzuca bo tez maja Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#2748 |
|
Zadomowienie
|
Mi też kazala inhalacje z soli na suchy nosek robic ale przeszło mu teraz rzadko ma zapchany chociaż kochać czasem kicha ale już nie tak. Także mam nadzieje ze Wam pomogą te inhalacje.
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paula narazie robi przerwę od internetow ale wroci do nas ![]() Tez mam nadzieje ze pomoże dicoflor bo moja tez strzela kupami i rzadko je robi i mega sie pręży.. Ehh trzeci miesiącu przybywaj wyedy zaZwycAj wszystko sie normuje Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#2750 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla mnie dicoflor to chyba najlepszy probiotyk, wypróbowany,kiedys córce podawałam, tylko jak starsza była i pomagał bardzo szybko na problemy z brzuszkiem, czy biegunkę. Najgorzej, jak dziecku coś dolega, cierpi, a nie mozna mu pomóc ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
Ale jak to strzela kupami ? u nas czasem nawet nie słychac, kiedy zrobi, a czasem tak smiesznie sapnie i zrobi minkę albo coś zagulgocze, różnie. W każdym razie często jest żółta woda pieluszce a na niej własciwa zawartość , gęsta, jak jajecznica.
|
||
|
|
|
#2751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marcia zrób sobie coś dobrego do jedzenia i obejrzyj film i wyłącz myślenie i nerwy na noc o ile Zosia da obejrzeć Mamusie a któraś mi podpowie jakie macie te inhalatory do dzieci ? nic nie mam takiego a chyba zakupie nie leży w razie czego w domu
|
|
#2752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas konsystencja wydaje sie tez ok a strzela? No jak kula z armaty po uprzednim prężeniu niestetySent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#2753 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja ma jakiś bezfirmowy, najzwyklejszy z allegro, jakiś InfuNeb, ale ma juz dobrych pare lat a jest w ciagłym uzyciu przez nas wszystkich i sprawuje sie bez zarzutu.
|
|
|
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie powiem bo moj sie zepsuł wlasnie wiec jest kijowy :p Mi sie nie przydał w ogole poki Pola bie poszła do zloba i zaczęła łapać choróbska (14 miesiecy) Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#2755 |
|
Zadomowienie
|
Moja też strzela kupami, dziś zrobiła jedną taką mega wodnistą, wzięłam ją na przewijak odpięłam pampka a ta mała wystrzeliła kolejną" porcję" tak że aż na podłogę poleciało metr dalej;/
W ogóle coś od 17 mi marudzi, ok 20 zrobiła histerię, nie wiem o co kaman. Teraz niby zasnęła niedawno ale słyszę , że steka, pewnie zaraz się obudzi ![]() Ja daję Acidolac Baby.
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
W ogole w takich chwilach żałuje powrotu z Kalifornii
tam zawsze była ładna pogoda i ciepło i przez prawie 4 lata pobytu raz byłam lekko przeziębiona.. No ale cos za cos..Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#2757 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, ale jak strzela to w pieluchę nie w przestrzeń ?---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No zazwyczaj w pieluchę ale zdarzyło sie i w przestrzeń ![]() Moj tz nie chciał wracać na początku ale poZniej mu sie tez odmieniło. Ale mam nadzieje ze jeszcze tam wrócę do znajomych i pozwiedzać tak na 2 miesiące na przykład ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- W ogole dzisiaj zostawiłam dziewczyny tz i podjechałam do lekarZa ze soba. Było troche odciagnietegi dopiero co mleka bo mi Lilka spała długo i juz cycki jak doniczki. Obudziła sie Lilka jak byłam u lekarza i ze głodna to tz dał jej butelkę z tym mlekiem i wysiadała w minutkę. Ponoc na początku tylko wielkie oczy zrobiła ze jakto tata i jedzenie także pierwsza próba podania butli z sukcesem, me dziecko nie gardzi butelka wiec nie jestem uwiązana ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Co jeszcze oprócz inhalacji można u takiego maleństwa na ten głupi katar? odciągacie odkurzaczem? Ja odciągałam ale boje sie za czesto bo to ponoc wysusza mocno śluzówkę..Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#2760 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.

musisz być silna dla Zosi...

internet to zło.
wiec przynajmniej osłuchana od a do z. Póki co na płucach i oskrzelach czysto. Teraz łobuz 1,5h po lekach jak nowo narodzony, ciekawe jak będzie w nocy, bo mam co kilka h dawać.

.