|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4
Cytat:
---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Dzisiaj zrobię racuchy z jabłuszkiem i zupę pomidorową
|
|
#3752 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W tym tekście ta kobieta pisze, że założyła sobie, że będzie idealna, cierpliwa, perfekcyjna, wiecznie uśmiechnięta itp...Że będzie, jeśli zajdzie taka potrzeba, cierpliwie śpiewać kołysanki całą noc... Z takim nastawieniem depresja murowana, bo to jest zwyczajnie w większości przypadków niemożliwe. Jesteśmy tylko ludźmi, czujemy, denerwujemy się, niecierpliwimy. To normalne i nie należy mieć w związku z takimi odczuciami żadnych wyrzutów sumienia i demonizować macierzyństwa jako takiego... Tak jak piszesz trzeba być przygotowanym i na miód i na ... ![]() Bo to jest najważniejsze! |
|
|
|
|
#3753 |
|
Zadomowienie
|
Jestem spokojna tylko z mierzeniem cukru czulabym się pewniej ( czekam na paski
)Noi perspektywa swiat bez cukru .... Damy rade damy rade Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2016-03-22 o 11:01 |
|
|
|
#3754 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3755 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3756 |
|
Rozeznanie
|
Olinka, ppwodzenia u diabetologa
|
#3757 | |||
|
Ania
|
Co do snów- mi też się śnią głupoty, ale ostatnio zauważyłam, że jak obejrzę jakiś film wieczorem, to śni mi się on w innej wersji- ze mną w roli głównej najczęściej.. a ostatnio oglądałam np miasto 44 i nie był to fajny sen;/
Następnym razem, przed dodaniem, skopiuj w razie w, nie padnie Ci cała wiadomośc ja tak robię, jak mam dłuższe odpowiedzi![]() Cytat:
![]() Cytat:
zimą fajnie, bo kaloryfer w łóżku, ale latem już tak fajnie nie jestCytat:
Dziewczyny, czy poradzicie coś na wysoki puls? Kurcze, od kilku dni jest często ponad 110. Wiem, ze to normalne, kardiolog mi mówiła, ale to jest męczące dosyć.. kurcze ciężej mi się oddycha, czuję się jak flak wtedy.. wejście po schodach to katorga.. i nie wiem co z tym zrobić kurczę. Magnez biorę 3x1 tabletce. Zapytam o to gina na wizycie, ale może któraś z Wam ma/miała podobnie?
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||
|
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
Pofarbowalam włosy jasną miedzią a wyszły mi ciemne
a miałam taki ładny rudy na włosach niby ładnie ale wole jaśniejsze. się wkurze to po raz kolejny wrócę do czarnych o! I nie będzie niespodzianek ![]() Haneczka ja takiego pulsu normalnie nie miałam, chyba że po wysiłku. Wiec nie pomogę. Ale koniecznie powiedz lekarzowi |
|
|
|
#3759 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3760 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie jesze z rana tragicznie sie czuje bardzo brzuch mnie boli ale nie jest twardy ani nic a mała sie wierci i dopadły mnie mdłości i wymioty masakra
jakaś nie do życia jestem a w domu syf masakra jutro do lekarza mam nadzieje ze to takie jednorazowe złe samopoczucie bo zawsze tryskalam energia i werwa a dziś wrrr
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
było mi przykro bardziej niż narzekałam
|
#3762 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj w szoku na wizycie nie dopytalam lekarza
Kazał mi liczyć ruchy w danych godzinach i powinno byc od 4-6 I tu pytanie jak bedzie te 6 to nie liczyć czy liczyć wszystkie przez bite 60 minut?? |
|
|
|
#3763 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.
Cytat:
|
|
#3764 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Każdy chce jak najlepiej dla swojego dziecka, to nie ulega wątpliwości tylko dobrze zdawać sobie sprawę, że testy nijak się czasem mają do rzeczywistej sytuacji. Tak samo nie ma sensu mówić, że coś z podobnej półki jest najlepsze, coś gorsze, bo tak naprawdę nikt nie jest tego w stanie stwierdzić, noo chyba, że w warunkach laboratoryjnych i to w stricte symulowanych zdarzeniach, czyli i tak lipa My zdecydowaliśmy się na Maxi Cosi Pebble Plus, dlatego, że to nowy model,dobrze wypadł w testach, sprawdzona firma, fajny materiał i pozostaje założyć, że dokonaliśmy dobrego wyboru Cytat:
Życie weryfikuje nasze wyobrażenia i dobrze by było być na to przygotowanym. Najważniejsze, że ma się zdrowe dziecko, a cała reszta się ułoży.
|
|||
|
|
|
#3765 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Pewnie że dasz rade, w końcu to nic takiego. Jak patrzyłam ostatnio na przepisy dla diabetyków to aż się uśliniłam I te pysznie wyglądające desery.....
|
|
|
|
|
#3766 | ||||
|
Ania
|
Cytat:
ach te kobiety na poważnie to rozumiem, nastawiasz sie na coś innego, w wychodzi coś jeszcze innego. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja się nie denerwuję, a tak mam. I ten puls najczęściej taki wysoki jak odpoczywam. Bo zanim zmierze ciśnienie, to odpoczywam, żeby wyszło wiarygodnie.
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||
|
|
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
Do 6 i starczy.
|
|
|
|
#3768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no może raz czy dwa razy, tak z ciekawości ile tych ruchów jest.
|
|
|
#3769 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- męża - dzieci - kredytu i zawsze mnie to wââ☠ââ☠ââ☠ââ☠iało ... bo przez nią czułam się gorsza itp Jak była w ciąży to strasznie narzekała i mówiła , że to przez córkę tak źle wygląda itp i nie mogłam tego słuchać bo tylko mówiła jak to jej źle itp Wnioskowałam że jest nieszczęśliwa z powodu bycia w ciąży... Po urodzeniu dziecka zmieniła się na gorsze.. krzyczała , wydzierała się itp i zawsze mi powtarzała że nie wiem co to znaczy wychowywać dziecka.... No wtedy oczywiście nie wiedziałam bo dziecka nie miałam, ale nie jestem głupia i wiem że krzykiem niczego się nie zdziała itp. Opiekowałam sie siostry synem, przyjaciółki dziećmi więc trochę wiedzy itp liznęłam... Wiem że bardzo dużo przede mną, ale na pewno nie będę popełniać jej błędów... bo wychowywanie dziecka w krzyku itp to żadne wychowywanie. I powiem tak że od czasu do czasu rozmawiamy ze sobą bo dziewczyna niczego się nie nauczyła i dalej potrafi mi mówić jak to ja nic nie wiem o życiu... a swoje przeżyłam i nie jedno zobaczyłam. Toksyczny człowiek.. który nie cieszy się życiem, cały czas mówi jak mu jest źle itp... ma dwójkę dzieci, dobrą prace, męża który tez ma prace, mieszkanie i nie potrafi tego docenić :/
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-03-22 o 11:46 |
|
|
|
|
#3771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami się zastanawiam czy takie kobiety jak wyżej opisana koleżanka powinna być matka... bo nie docenia tego cudu! A ja czuje się zdrowsza jak tylko od czasu do czasu z nią zamienię zdanie...
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-03-22 o 12:00 |
|
|
|
|
#3773 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie.. ja mam taka kolezanke dobra i pisala mi ze chcialabym wpasc itp ze ma prezent dla malego.. no i wpadla do nas i wiecie co pow jak go zobaczyla? "O kurde jaki on brzydki taki pomarszczony, takie dzieci male sa takie brzydkie" powiem ze mnie zatkalo a to sie malo kiedy zdarza. Serio taki tekst? Ja rozumiem ze dla wszystkich moje dziecko nie jest najpiekniejsze ale mogla to zachowac dla siebie.
spotkanie skonczylo sie szybko bo moj na ogol dobrze wychowany maz wypalil jej "sama jestes brzydka" |
|
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
zastępstwo okazało się fatalne, lekarka słabo ogarnięta i nawet nie posłuchała serduszka, ani nic. Dostałam skierowanie na badania i tyle. kolejna wizyta za miesiąc.
zaliczyłam też ćw na SR i poruszony został temat rozstępu mięśni prostych tzw kresy. Akurat były ćw z fizjoterapeutką. Mówiła też o ćwiczeniach po porodzie, że wcale nie trzeba czekać 6 tyg. Ponoć najlepiej mięśnie wracają w ciągu 2tygodni od porodu. Planuje z nią się umówić by po porodzie objęła mnie opieką bo po pierwszej ciąży rozeszły mi się mięśnie i nie wróciły na swoje miejsce. Olinka powodzenia u diabetologa |
|
|
|
#3775 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3776 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja
![]() Dzisiaj humorek troszkę lepszy, ale musiałam lecieć do przedszkola po synka, bo coś go szyja boli. Nie może skręcić nią w lewo. Nie wiem, czy źle spał czy go przewiało .Do lekarza mąż z nim pojedzie, bo ja dzisiaj jadę do gina na mierzenie szyjki, oby było OK. Kurczę, tak czytam o tych zamachach w Brukseli i mi tak ciężko na sercu. Mieszkaliśmy tam kilka lat, a teraz takie coś Jak sobie pomyślę, że mąż tamtędy jeździł do pracy, a mieszkaliśmy całkiem blisko Barlyamontu, tam, gdzie były zamachy, to jestem przerażona. A z drugiej strony cieszę się, że już tam nie mieszkamy.Cytat:
Cytat:
super, że wszystko w porządku ![]() Cytat:
Brawa za wizytę, duża już jest Twoja córcia.Ja już nie mogę się doczekać, kiedy zobaczę swoją. Mnie to już nic nie pomoże ![]()
2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4. 2019: 2 Edytowane przez Miqesi Czas edycji: 2016-03-22 o 12:20 |
|||
|
|
|
#3777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogła takie słowa zachować dla siebie... franca jedna!
|
|
#3778 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
zupka zrobiona
pycha, później będę robiła racuchy ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- moja siostra podkładów nie miała... nie krwawiła tak bardzo.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.

Będzie miód albo g**o, które wypłynie z pieluchy aż po samą główkę kilka razy pod rząd

Wcześniej mi nie oddawała od razu, chyba za mała była, a teraz reakcja jest natychmiastowa 

a miałam taki ładny rudy na włosach 

.
super, że wszystko w porządku