Mamusie czerwcowe 2016 cz.4 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-22, 10:38   #3751
ania230
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Wiadomo, że bywa raz lepiej, raz gorzej, często zmęczenie i niewyspanie bierze górę ale jeżeli tylko ma się zdrowe dziecko, które dobrze się rozwija to należy codziennie dziękować za to wszystkim mocom świata, a zmęczenie i inne przejściowe tak naprawdę błahe problemy spuścić na drzewo
Moja siostra zawsze tak mówi, że dziękuje Bogu że ma zdrowe dzieci. To są najpiękniejsze słowa !!!

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Dzisiaj zrobię racuchy z jabłuszkiem i zupę pomidorową

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 10:45   #3752
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Myślę podobnie. Ale wiem, że jest wiele dziewczyn, które po prostu nie zdają sobie sprawy, że Maluszek to jest wieczny rollercoaster
Lepiej się od początku nastawić, że po prostu może być różnie Będzie miód albo g**o, które wypłynie z pieluchy aż po samą główkę kilka razy pod rząd
Być może są takie nieświadome dziewczyny ale to chyba jest problem ich niedoinformowania (?)- tak jak pisałaś o tym kikucie na SR... Może czytały tylko przesłodzone blogi parentingowe i obserwowały mamy z wózkami przez okno i to jest ich cała wiedza dot. rozwoju dziecka...

W tym tekście ta kobieta pisze, że założyła sobie, że będzie idealna, cierpliwa, perfekcyjna, wiecznie uśmiechnięta itp...Że będzie, jeśli zajdzie taka potrzeba, cierpliwie śpiewać kołysanki całą noc... Z takim nastawieniem depresja murowana, bo to jest zwyczajnie w większości przypadków niemożliwe. Jesteśmy tylko ludźmi, czujemy, denerwujemy się, niecierpliwimy. To normalne i nie należy mieć w związku z takimi odczuciami żadnych wyrzutów sumienia i demonizować macierzyństwa jako takiego...

Tak jak piszesz trzeba być przygotowanym i na miód i na ...

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Moja siostra zawsze tak mówi, że dziękuje Bogu że ma zdrowe dzieci. To są najpiękniejsze słowa !!!
Bo to jest najważniejsze!
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 11:00   #3753
olinka012
Zadomowienie

Jestem spokojna tylko z mierzeniem cukru czulabym się pewniej ( czekam na paski )

Noi perspektywa swiat bez cukru ....

Damy rade damy rade

Edytowane przez olinka012
Czas edycji: 2016-03-22 o 11:01
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 11:01   #3754
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Cytat:
Noc nawet przespana oprócz 4 pobudek na siku ... i o 2 w nocy Maja szalała w brzuszku. Wstałam nie przytomną :/.
Aniu, a tak niedawno narzekalas ze Maii ruchow jeszcze nie czujesz

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 11:03   #3755
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Przeczytałam ten tekst i mnie nie zachwycił Zastanawiam się co sobie myślały wcześniej takie kobiety, które są zawiedzione PRAWDZIWYM macierzyństwem. Nie wiem- myślały, że będzie jak na reklamach i w żurnalach i potem gdy dziecko w nocy płakało przez 4 godziny i w ciągu jednego dnia obrzygało całą swoją garderobę są załamane? Albo gdy drze się podczas kąpieli, która miała być wspaniałym przeżyciem, nie lubi jeździć w wózku podczas gdy one zaplanowały sobie długie spacery na łonie przyrody...

Chyba każda racjonalnie myśląca kobieta ma świadomość tego, że może być różnie, że są różne dzieci i może nam się trafić to z półki "high need" Ale czy trzeba wtedy zaraz tak narzekać? Ja jak słyszę takie gadki zawiedzionych mamuś to mi się nóż w kieszeni otwiera, bo są kobiety/ rodzice, którzy mają bardzo ciężko w życiu, chorują lub mają chore dzieci i jakoś dają radę... Których dzieci cierpią każdego dnia i nie wiedzą czy będzie im dane spędzić razem kolejny...
Wiadomo, że bywa raz lepiej, raz gorzej, często zmęczenie i niewyspanie bierze górę ale jeżeli tylko ma się zdrowe dziecko, które dobrze się rozwija to należy codziennie dziękować za to wszystkim mocom świata, a zmęczenie i inne przejściowe tak naprawdę błahe problemy spuścić na drzewo
nie lubię jak mi ktoś opowiada jakie to macierzyństwo jest cudownie usłane różami, bo nie jest. Bycie mamą jest CUDOWNIE, ja pierwszy raz po urodzeniu córeczki poczułam co to jest prawdziwa duma! Ale macierzyństwo jest też cholernie trudne i odpowiedzialne. Trzeba sobie z tego zdawać sprawę. Kupy to nic! To normalność! Tak samo jak nieprzespane noce czy wieczny strach o dziecko... fakt, uśmiech dziecka może i pomaga przejść przez ten trud, sprawia, że jest trochę lżej, ale nie niweluje zmęczenia, jak to też od paru koleżanek słyszałam... Z drugiej strony nie lubię też, wiecznego narzekania, że kolka, że kupa za kupą, że ząbki itd długo można by wymieniać. Trzeba zdawać sobie sprawę z tego, że chwilami będzie ciężko, ale cieszyć się tym, że mamy zdrowe dziecko, tym, jak się rozwija. Szukać pozytywów i na nich się skupiać, ale negatywny przyjmować jak coś normalnego i naturalnego.

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 11:03   #3756
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Olinka, ppwodzenia u diabetologa

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 11:03   #3757
haneczkab92
Ania

Co do snów- mi też się śnią głupoty, ale ostatnio zauważyłam, że jak obejrzę jakiś film wieczorem, to śni mi się on w innej wersji- ze mną w roli głównej najczęściej.. a ostatnio oglądałam np miasto 44 i nie był to fajny sen;/

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Napisałam mega długiego posta i mi go zjadlo:-( ech ech
Następnym razem, przed dodaniem, skopiuj w razie w, nie padnie Ci cała wiadomośc ja tak robię, jak mam dłuższe odpowiedzi

Cytat:
Dzień dobry

Ja dzisiaj wyjątkowo długo pospałam ale za to takie głupoty mi się śniły, że masakra. Małe dzieci, lasy wilki i do tego trochę zboczonych scen...

Dziś wieczorem jedziemy na SR ciekawe czy się czegoś nowego dowiem. Ostatnio jedna z dziewczyn (termin na koniec miesiąca) była mega zaskoczona, że kikut pępowinowy trzeba pielęgnować i, że tak od razu sam nie odpada... Porażka jakaś XXI wiek, internet wszędzie a podstawowej wiedzy brakuje przyszłym mamom

Właśnie sobie uświadomiłam, że moje dziecko od rana się nie rusza... ale kujnęłam ją paluchem w głowę i mi oddała z bańki

Idę trzeć chrzan ... Trzymajcie za mnie kciuki
O matko! współczuję tego chrzanu...

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Zależy jak to rodzic rozegra, bo np. moja siostrzenica urodzona w Mikołajki dostaje dwa prezenty Ale w sumie bez sensu mieć urodziny w któreś święto, lepiej mieć radochę 2 dni

Haha no to masz gorącego chłopa w domu

Też tak czasem robię Wcześniej mi nie oddawała od razu, chyba za mała była, a teraz reakcja jest natychmiastowa Kurczę, tylko żeby nie było, że po porodzie się nam odwdzięczą za te zaczepki...
No gorącego, to fakt i to dosłownie zimą fajnie, bo kaloryfer w łóżku, ale latem już tak fajnie nie jest

Cytat:

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Dzisiaj zrobię racuchy z jabłuszkiem i zupę pomidorową
No bo zdrowie najważniejsze!

Dziewczyny, czy poradzicie coś na wysoki puls?
Kurcze, od kilku dni jest często ponad 110. Wiem, ze to normalne, kardiolog mi mówiła, ale to jest męczące dosyć.. kurcze ciężej mi się oddycha, czuję się jak flak wtedy.. wejście po schodach to katorga.. i nie wiem co z tym zrobić kurczę. Magnez biorę 3x1 tabletce.
Zapytam o to gina na wizycie, ale może któraś z Wam ma/miała podobnie?

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 11:08   #3758
madzius90
Zakorzenienie

Pofarbowalam włosy jasną miedzią a wyszły mi ciemne a miałam taki ładny rudy na włosach
niby ładnie ale wole jaśniejsze.
się wkurze to po raz kolejny wrócę do czarnych o! I nie będzie niespodzianek

Haneczka ja takiego pulsu normalnie nie miałam, chyba że po wysiłku. Wiec nie pomogę. Ale koniecznie powiedz lekarzowi
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 11:09   #3759
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Olinka, ppwodzenia u diabetologa

Dzieki!
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 11:15   #3760
Weronia93
Rozeznanie

Witam sie jesze z rana tragicznie sie czuje bardzo brzuch mnie boli ale nie jest twardy ani nic a mała sie wierci i dopadły mnie mdłości i wymioty masakra jakaś nie do życia jestem a w domu syf masakra jutro do lekarza mam nadzieje ze to takie jednorazowe złe samopoczucie bo zawsze tryskalam energia i werwa a dziś wrrr
Stary 2016-03-22, 11:15   #3761
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Aniu, a tak niedawno narzekalas ze Maii ruchow jeszcze nie czujesz
było mi przykro bardziej niż narzekałam

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-22, 11:19   #3762
soffinka
Zadomowienie

Wczoraj w szoku na wizycie nie dopytalam lekarza
Kazał mi liczyć ruchy w danych godzinach i powinno byc od 4-6
I tu pytanie jak bedzie te 6 to nie liczyć czy liczyć wszystkie przez bite 60 minut??
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 11:20   #3763
Weronia93
Rozeznanie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Co do snów- mi też się śnią głupoty, ale ostatnio zauważyłam, że jak obejrzę jakiś film wieczorem, to śni mi się on w innej wersji- ze mną w roli głównej najczęściej.. a ostatnio oglądałam np miasto 44 i nie był to fajny sen;/

Następnym razem, przed dodaniem, skopiuj w razie w, nie padnie Ci cała wiadomośc ja tak robię, jak mam dłuższe odpowiedzi

O matko! współczuję tego chrzanu...

No gorącego, to fakt i to dosłownie zimą fajnie, bo kaloryfer w łóżku, ale latem już tak fajnie nie jest

No bo zdrowie najważniejsze!

Dziewczyny, czy poradzicie coś na wysoki puls?
Kurcze, od kilku dni jest często ponad 110. Wiem, ze to normalne, kardiolog mi mówiła, ale to jest męczące dosyć.. kurcze ciężej mi się oddycha, czuję się jak flak wtedy.. wejście po schodach to katorga.. i nie wiem co z tym zrobić kurczę. Magnez biorę 3x1 tabletce.
Zapytam o to gina na wizycie, ale może któraś z Wam ma/miała podobnie?
Borykam sie z tym samym problemem wysoki puls lekarka twierdzi ze do 125 w ciąży to normalka i można tak mieć mnie tez meczy ale nie mam żadnych sposobów na to najcześciej mam bardzo podwyższony jak sie denerwuje dlatego mam od dłuższego czasu wszystko w du.....e
Stary 2016-03-22, 11:20   #3764
kiara92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
Noc przespalam na termoforku ale zapowiedzialam starszakowi ze nie ma spania ze mna.moglam tylko na wprost lezec a on to mnie spycha wala sie po mnie itd. No to juz po 2h u siebir sir obudzil i juz spal nie bedzie! Chce do mojego lozka.no to prosze! powiedzialam. Poszedl spac do meza a ja spalam sama w syna lozku.troche krotkie ale przynajmniej sama spalam.noc minela dobrze moge sie poruszac ale sztywno musze siedziec i sie nie rozgladac na boki ale juz jest o niebo lepiej w porownaniu do wczoraj.ile wytrzymam tyle powstrzymam sie od lekarstw.
Dobrze, że już lepiej

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
KIARA dlatego kazdy sam dokonuje wyboru a b.dobry fotelik, ktory jest zle zamontowany tez nie spelnia warunków bezpieczeństwa to fakt..
No dokładnie Każdy chce jak najlepiej dla swojego dziecka, to nie ulega wątpliwości tylko dobrze zdawać sobie sprawę, że testy nijak się czasem mają do rzeczywistej sytuacji. Tak samo nie ma sensu mówić, że coś z podobnej półki jest najlepsze, coś gorsze, bo tak naprawdę nikt nie jest tego w stanie stwierdzić, noo chyba, że w warunkach laboratoryjnych i to w stricte symulowanych zdarzeniach, czyli i tak lipa My zdecydowaliśmy się na Maxi Cosi Pebble Plus, dlatego, że to nowy model,dobrze wypadł w testach, sprawdzona firma, fajny materiał i pozostaje założyć, że dokonaliśmy dobrego wyboru

Cytat:
Przeczytałam ten tekst i mnie nie zachwycił Zastanawiam się co sobie myślały wcześniej takie kobiety, które są zawiedzione PRAWDZIWYM macierzyństwem. Nie wiem- myślały, że będzie jak na reklamach i w żurnalach i potem gdy dziecko w nocy płakało przez 4 godziny i w ciągu jednego dnia obrzygało całą swoją garderobę są załamane? Albo gdy drze się podczas kąpieli, która miała być wspaniałym przeżyciem, nie lubi jeździć w wózku podczas gdy one zaplanowały sobie długie spacery na łonie przyrody...

Chyba każda racjonalnie myśląca kobieta ma świadomość tego, że może być różnie, że są różne dzieci i może nam się trafić to z półki "high need" Ale czy trzeba wtedy zaraz tak narzekać? Ja jak słyszę takie gadki zawiedzionych mamuś to mi się nóż w kieszeni otwiera, bo są kobiety/ rodzice, którzy mają bardzo ciężko w życiu, chorują lub mają chore dzieci i jakoś dają radę... Których dzieci cierpią każdego dnia i nie wiedzą czy będzie im dane spędzić razem kolejny...
Dokładnie Życie weryfikuje nasze wyobrażenia i dobrze by było być na to przygotowanym. Najważniejsze, że ma się zdrowe dziecko, a cała reszta się ułoży.
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 11:25   #3765
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Jestem spokojna tylko z mierzeniem cukru czulabym się pewniej ( czekam na paski )

Noi perspektywa swiat bez cukru ....

Damy rade damy rade
olinka, spójrz na to tak: jeszcze TYLKO 3 m-ce bez cukru

Pewnie że dasz rade, w końcu to nic takiego. Jak patrzyłam ostatnio na przepisy dla diabetyków to aż się uśliniłam I te pysznie wyglądające desery.....
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 11:25   #3766
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Pofarbowalam włosy jasną miedzią a wyszły mi ciemne a miałam taki ładny rudy na włosach
niby ładnie ale wole jaśniejsze.
się wkurze to po raz kolejny wrócę do czarnych o! I nie będzie niespodzianek

Haneczka ja takiego pulsu normalnie nie miałam, chyba że po wysiłku. Wiec nie pomogę. Ale koniecznie powiedz lekarzowi
Wolisz jaśniejsze, a mówisz o czarnych! ach te kobiety
na poważnie to rozumiem, nastawiasz sie na coś innego, w wychodzi coś jeszcze innego.

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Witam sie jesze z rana tragicznie sie czuje bardzo brzuch mnie boli ale nie jest twardy ani nic a mała sie wierci i dopadły mnie mdłości i wymioty masakra jakaś nie do życia jestem a w domu syf masakra jutro do lekarza mam nadzieje ze to takie jednorazowe złe samopoczucie bo zawsze tryskalam energia i werwa a dziś wrrr
Szybko wracaj do sił

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
I tu pytanie jak bedzie te 6 to nie liczyć czy liczyć wszystkie przez bite 60 minut??
Nie pomogę niestety. Zadzwoń może do lekarza i dopytaj

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Borykam sie z tym samym problemem wysoki puls lekarka twierdzi ze do 125 w ciąży to normalka i można tak mieć mnie tez meczy ale nie mam żadnych sposobów na to najcześciej mam bardzo podwyższony jak sie denerwuje dlatego mam od dłuższego czasu wszystko w du.....e
No właśnie kurczę. Wiem, czytałam, że może byc wysoki, i to normalne, ale mimo wszystko to przeszkadza..
Ja się nie denerwuję, a tak mam. I ten puls najczęściej taki wysoki jak odpoczywam. Bo zanim zmierze ciśnienie, to odpoczywam, żeby wyszło wiarygodnie.

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 11:26   #3767
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Do 6 i starczy.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 11:26   #3768
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bym chyba już nie liczyła dalej no może raz czy dwa razy, tak z ciekawości ile tych ruchów jest.

Stary 2016-03-22, 11:33   #3769
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Do 6 i starczy.

Jak tak to Ignas po 15 minutach wyrabia normę

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Bede sie dzis kontaktowała z koleżanka co jest położna u mnie w szpitalu na patologii późnej ciąży to jeszcze dopytam
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 11:41   #3770
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
nie lubię jak mi ktoś opowiada jakie to macierzyństwo jest cudownie usłane różami, bo nie jest. Bycie mamą jest CUDOWNIE, ja pierwszy raz po urodzeniu córeczki poczułam co to jest prawdziwa duma! Ale macierzyństwo jest też cholernie trudne i odpowiedzialne. Trzeba sobie z tego zdawać sprawę. Kupy to nic! To normalność! Tak samo jak nieprzespane noce czy wieczny strach o dziecko... fakt, uśmiech dziecka może i pomaga przejść przez ten trud, sprawia, że jest trochę lżej, ale nie niweluje zmęczenia, jak to też od paru koleżanek słyszałam... Z drugiej strony nie lubię też, wiecznego narzekania, że kolka, że kupa za kupą, że ząbki itd długo można by wymieniać. Trzeba zdawać sobie sprawę z tego, że chwilami będzie ciężko, ale cieszyć się tym, że mamy zdrowe dziecko, tym, jak się rozwija. Szukać pozytywów i na nich się skupiać, ale negatywny przyjmować jak coś normalnego i naturalnego.
ja mam taka koleżanka , która zawsze mi mówiła że nie wiem jak wygląda życie bo nie mam:
- męża
- dzieci
- kredytu
i zawsze mnie to wâ˜â˜☠â˜â˜☠â˜â˜☠â˜â˜☠iało ... bo przez nią czułam się gorsza itp
Jak była w ciąży to strasznie narzekała i mówiła , że to przez córkę tak źle wygląda itp i nie mogłam tego słuchać bo tylko mówiła jak to jej źle itp Wnioskowałam że jest nieszczęśliwa z powodu bycia w ciąży...
Po urodzeniu dziecka zmieniła się na gorsze.. krzyczała , wydzierała się itp i zawsze mi powtarzała że nie wiem co to znaczy wychowywać dziecka.... No wtedy oczywiście nie wiedziałam bo dziecka nie miałam, ale nie jestem głupia i wiem że krzykiem niczego się nie zdziała itp. Opiekowałam sie siostry synem, przyjaciółki dziećmi więc trochę wiedzy itp liznęłam... Wiem że bardzo dużo przede mną, ale na pewno nie będę popełniać jej błędów... bo wychowywanie dziecka w krzyku itp to żadne wychowywanie.

I powiem tak że od czasu do czasu rozmawiamy ze sobą bo dziewczyna niczego się nie nauczyła i dalej potrafi mi mówić jak to ja nic nie wiem o życiu... a swoje przeżyłam i nie jedno zobaczyłam.

Toksyczny człowiek.. który nie cieszy się życiem, cały czas mówi jak mu jest źle itp... ma dwójkę dzieci, dobrą prace, męża który tez ma prace, mieszkanie i nie potrafi tego docenić :/

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Edytowane przez ania230
Czas edycji: 2016-03-22 o 11:46
Stary 2016-03-22, 11:49   #3771
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam taka koleżanka , która zawsze mi mówiła że nie wiem jak wygląda życie bo nie mam:
- męża
- dzieci
- kredytu
i zawsze mnie to w☠☠☠☠iało... bo przez nią czułam się gorsza itp
Jak była w ciąży to strasznie narzekała i mówiła , że to przez córkę tak źle wygląda itp i nie mogłam tego słuchać bo tylko mówiła jak to jej źle itp Wnioskowałam że jest nieszczęśliwa z powodu bycia w ciąży...
Po urodzeniu dziecka zmieniła się na gorsze.. krzyczała , wydzierała się itp i zawsze mi powtarzała że nie wiem co to znaczy wychowywać dziecka.... No wtedy oczywiście nie wiedziałam bo dziecka nie miałam, ale nie jestem głupia i wiem że krzykiem niczego się nie zdziała itp. Opiekowałam sie siostry synem, przyjaciółki dziećmi więc trochę wiedzy itp liznęłam... Wiem że bardzo dużo przede mną, ale na pewno nie będę popełniać jej błędów... bo wychowywanie dziecka w krzyku itp to żadne wychowywanie.

I powiem tak że od czasu do czasu rozmawiamy ze sobą bo dziewczyna niczego się nie nauczyła i dalej potrafi mi mówić jak to ja nic nie wiem o życiu... a swoje przeżyłam i nie jedno zobaczyłam.
A co to twój problem, że nie miałaś/nie masz męża, dzieci, kredytu? Każdy ma swoje życie. A jej widocznie coś nie pasowało do końca w swoim życiu, skoro ma takie podejście i próbowała Tobie, hm... umniejszyć. Tacy malkontenci są okropni!!

Stary 2016-03-22, 11:58   #3772
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
A co to twój problem, że nie miałaś/nie masz męża, dzieci, kredytu? Każdy ma swoje życie. A jej widocznie coś nie pasowało do końca w swoim życiu, skoro ma takie podejście i próbowała Tobie, hm... umniejszyć. Tacy malkontenci są okropni!!
Przykre to ale zamiast się cieszyć z tego że ma dzieci zdrowe, obrotnego męża to cały czas jest nie zadowolona... znam osoby którym na prawdę się nie przelewa, maja czasami bardzo ciężko a cieszą się i korzystają z życia ile wlezie. I nigdy mi nie powiedzieli że nie wiem na czym życie polega...

Czasami się zastanawiam czy takie kobiety jak wyżej opisana koleżanka powinna być matka... bo nie docenia tego cudu!

A ja czuje się zdrowsza jak tylko od czasu do czasu z nią zamienię zdanie...

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Edytowane przez ania230
Czas edycji: 2016-03-22 o 12:00
Stary 2016-03-22, 12:13   #3773
misia880
Zakorzenienie

Wiecie.. ja mam taka kolezanke dobra i pisala mi ze chcialabym wpasc itp ze ma prezent dla malego.. no i wpadla do nas i wiecie co pow jak go zobaczyla? "O kurde jaki on brzydki taki pomarszczony, takie dzieci male sa takie brzydkie" powiem ze mnie zatkalo a to sie malo kiedy zdarza. Serio taki tekst? Ja rozumiem ze dla wszystkich moje dziecko nie jest najpiekniejsze ale mogla to zachowac dla siebie.

spotkanie skonczylo sie szybko bo moj na ogol dobrze wychowany maz wypalil jej "sama jestes brzydka"

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 12:15   #3774
fiazo
Zakorzenienie

zastępstwo okazało się fatalne, lekarka słabo ogarnięta i nawet nie posłuchała serduszka, ani nic. Dostałam skierowanie na badania i tyle. kolejna wizyta za miesiąc.
zaliczyłam też ćw na SR i poruszony został temat rozstępu mięśni prostych tzw kresy. Akurat były ćw z fizjoterapeutką. Mówiła też o ćwiczeniach po porodzie, że wcale nie trzeba czekać 6 tyg. Ponoć najlepiej mięśnie wracają w ciągu 2tygodni od porodu. Planuje z nią się umówić by po porodzie objęła mnie opieką bo po pierwszej ciąży rozeszły mi się mięśnie i nie wróciły na swoje miejsce.

Olinka powodzenia u diabetologa

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 12:16   #3775
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiecie.. ja mam taka kolezanke dobra i pisala mi ze chcialabym wpasc itp ze ma prezent dla malego.. no i wpadla do nas i wiecie co pow jak go zobaczyla? "O kurde jaki on brzydki taki pomarszczony, takie dzieci male sa takie brzydkie" powiem ze mnie zatkalo a to sie malo kiedy zdarza. Serio taki tekst? Ja rozumiem ze dla wszystkich moje dziecko nie jest najpiekniejsze ale mogla to zachowac dla siebie.

spotkanie skonczylo sie szybko bo moj na ogol dobrze wychowany maz wypalil jej "sama jestes brzydka"
no i dobrze jej powiedział

Stary 2016-03-22, 12:16   #3776
Miqesi
Wtajemniczenie

Witam się i ja

Dzisiaj humorek troszkę lepszy, ale musiałam lecieć do przedszkola po synka, bo coś go szyja boli. Nie może skręcić nią w lewo. Nie wiem, czy źle spał czy go przewiało .
Do lekarza mąż z nim pojedzie, bo ja dzisiaj jadę do gina na mierzenie szyjki, oby było OK.

Kurczę, tak czytam o tych zamachach w Brukseli i mi tak ciężko na sercu. Mieszkaliśmy tam kilka lat, a teraz takie coś Jak sobie pomyślę, że mąż tamtędy jeździł do pracy, a mieszkaliśmy całkiem blisko Barlyamontu, tam, gdzie były zamachy, to jestem przerażona. A z drugiej strony cieszę się, że już tam nie mieszkamy.

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość

Miqesi, jak często będziesz miała teraz tą szyjkę mierzoną? Raz w tygodniu?
Jeśli dzisiaj będzie OK, to przy okazji każdej wizyty w Ginemedica. Jeśli nie, to dalej co tydzień. Ja na mierzenie szyjki jeżdżę do mojego gina, kiedy ma dyżur w szpitalu, nie płacę za wizytę.
Cytat:

My po dzisiejszej wizycie jesteśmy spokojniejsze. Cukrzycy nie mam, wyniki w normie. Malutka waży 1070 gram i w USG jest równo z wiekiem z OM I nadal jest Babeczką, pokazała pipkę
super, że wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, u nas na szczęście wszystko w porządku Mała waży ok. 1,4 kg, ułożona główką w dół, więc już wiem, że to jej łepek mi tak momentami uciska na pęcherz No i najbardziej ucieszyłam się z faktu, że nie mam cukrzycy Także od tej pory już tylko dobre wiadomości będą tu się pojawiać, mówię Wam!
Brawa za wizytę, duża już jest Twoja córcia.
Ja już nie mogę się doczekać, kiedy zobaczę swoją.

Cytat:

Miqesi złość piękności szkodzi!! Jutro będzie lepiej
Mnie to już nic nie pomoże

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Edytowane przez Miqesi
Czas edycji: 2016-03-22 o 12:20
Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 12:30   #3777
ania230
Zakorzenienie

Cytat:

bardzo dobrze jej powiedział !!!
mogła takie słowa zachować dla siebie... franca jedna!

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-22, 12:36   #3778
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Wolisz jaśniejsze, a mówisz o czarnych! ach te kobiety
na poważnie to rozumiem, nastawiasz sie na coś innego, w wychodzi coś jeszcze innego.

Szybko wracaj do sił

Nie pomogę niestety. Zadzwoń może do lekarza i dopytaj

No właśnie kurczę. Wiem, czytałam, że może byc wysoki, i to normalne, ale mimo wszystko to przeszkadza..
Ja się nie denerwuję, a tak mam. I ten puls najczęściej taki wysoki jak odpoczywam. Bo zanim zmierze ciśnienie, to odpoczywam, żeby wyszło wiarygodnie.
Rozumie ja również leże i wysoki puls poszłam do swojej lekarki dała mi skierowanie do kardiologa a u kardiologa nie spodobało sie ekg wiec 14 kwietnia ide na Holter niby poszłam z wysokim pulsem a wyszło złe ekg
Stary 2016-03-22, 12:50   #3779
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
ja wiem, że rodziłam i powinnam pamiętać, ale nie pamiętam kompletnie co miałam a zapisane nie mam.
Jakie bierzecie/polecacie :
Majtki wielorazowe/jednorazowe - noo te siateczkowe,
podkłady seni - jaki rozmiar?
wkładki laktacyjne - jaka firma ?
podpaski te wielkie - firma ?
Dziewczyny może głupie pytanie, ale czy musza być koniecznie te podkłady seni 90x60? Czym się różnią od tych podkładów takich dla dzieci? I ile sztuk ich trzeba mieć?
Stary 2016-03-22, 12:54   #3780
ania230
Zakorzenienie

zupka zrobiona pycha, później będę robiła racuchy

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Dziewczyny może głupie pytanie, ale czy musza być koniecznie te podkłady seni 90x60? Czym się różnią od tych podkładów takich dla dzieci? I ile sztuk ich trzeba mieć?
moja siostra podkładów nie miała... nie krwawiła tak bardzo.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości