![]() |
#1171 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile dziś zjadłam? :) część III
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1172 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
![]() ![]() ![]()
#1173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1174 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1175 |
Rozeznanie
|
A mi dzisiaj wyjdzie chyba z 7 posiłków (pomijając fakt, że śniadanie w szkole też rozkładam na co najmniej 2 przerwy)
![]() ![]()
#1176 |
Zakorzenienie
|
Paulis ja mysle ze dzis wpiszesz tu jakis lepszy jadlospisik
![]() Annie malo jesz... tak jak Ci poradzila Ludzia dodawaj ( tak jak ja) na poczatku wiecej lyzek musli , 2 ziemniaki, kromke chleba itd. To BARDZO DOBRY sposob na wyjscie z tego swinstwa. 3 mam kciuki za Ciebie ![]() U: Ś:jajecznica z 2 jajek na teflonie +pomidorek,szczypiorek,sz yneczka,rzodkiewka + kromka chleba zbojnickiego 2ś: podwojna kanapka z tego samego chlebka co wyzej z almette ![]() O: bigos ;/ P: 2 ciastka owsiane +kisiel K: Tunczyk w sosie wlasnym. |
![]() ![]() |
![]() |
#1177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przypuszczam, że podwieczorek i kolację możesz jeszcze zmienić ![]() Dodaj proszę jakieś białko do p. i coś do tego tuńczyka ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1178 |
Zakorzenienie
|
mojego dzisiaj nie wklejam. taka nerwówka przed egzaminem, że szok.
#1179 |
Wtajemniczenie
|
Ze mną jest po prostu tak, że hm, jakby to nazwać, jestem chuda i mało jem, ale jak mam zjeść coś 'niezdrowego' lub 'za dużo' to mam wyrzuty sumienia okropne. Chyba boję się, że znów będę miała kompleksy... dzisiaj było tak:
Śn. 2 garście płatków pszennych, mleko (nie wiem ile, zakryło płatki), jabłko Ob. 3 sojowe kotlety gotowane, ok 3,5 łyżki ryżu po ugotowaniu, 300 g surówki gdzieś; Kol. będzie wiejski i reszta surówki (prawie 200g) Ech, a pomiędzy ob i k trening godzinny. Z suplementów przyjmuję l-karnitynę 2500tys. nie wiem czy wspomniałam. Kiedyś zawsze jadłam drugie śniadania, teraz piję colę light ^^ Nie czuję prawie głodu, tylko... zimno. W sumie to po tym obiedzie jestem trochę głodna... ale mam takie coś, że jak nie minie 3h co najmniej od poprzedniego posiłku, to moja głowa nie pozwala mi jeść. |
![]() ![]() |
![]() |
#1180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisałabym więcej, ale... mogłoby się to źle skończyć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1181 |
Wtajemniczenie
|
Oj, ja się nie chwalę, nigdy w życiu. Wiem, że nie ma czym. Spoko, Mango, jak ktoś po mnie trochę pojeździ to może pójdę po rozum do głowy.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i oczywiście powinnaś jeść 2śniadanie i gdy odczuwasz głód.
![]() ![]() |
![]() |
#1183 |
Zadomowienie
|
R
I: 3 łyżki płatek owsianych, 2 otrąb, szklanka mleka 1,5%, duże jabłko, twaróg chudy, cynamon Przekąska: jabłko II: serek wiejski 3 % III: sporo surówki zrobionej przez ciocię (zbyt zmeczona byłam), także kapka oleju jest . ale mało chyba. Surówka z czerwonej kapusty, jabłka, marchwi. Do tego tuńczyk z puszki, koło pol szklanki soku pomidorowego z kartonu i kilka brokuł. IV ok. 80 g twarogu poltlustego, ze 2 łyzki tej surowki z obiadu, orzechy włoskie V: tunczyk chyba .. (moze byc tak godzine przed snem?) z warzywami jakimis, bo troche malo w ciagu dnia bylo
#1184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1185 |
Zadomowienie
|
dzisiejsze U
![]() sn; tw.domowy , paltki otrebwe , rodyznki , miod 2sn; obwarzanek z sezamem i jogurt do picia ob; ryz brazowy z potrawka meksykanska z kurczaka , marchewka z groskziem , na deser drozdzowka z masa budyniu ![]() po; salatka owocowa z jednego wielkiego jablka , banan , mandarynek , posypane otrebami owsianymi i zalane jogobella jezynowa ko; bedzie wiesniak z puszka groskzu ta mini i ketchupem i moze jakas kromak razowca do tego |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1187 |
Zadomowienie
|
1. platki Bran flakes 80g, mleko 200ml
kakao 2. 2 podwójne kanapki chleba razowego z serkiem wiejskim z miodem 3. mieszanka wloska na patelnię 100g kurczaka, trochękukurydzy konserwowej 4.2 jablka, 2 kromki wasy zytniej posmarowanej serkiem wiejskim, czipsy jablkowe Fit up 5. serek wiejski, parówka, musztarda, przyprawy |
![]() ![]() |
![]() |
#1188 |
Rozeznanie
|
znowu oblalam prawko! ;( jestem zalamana przez to jem i przez to pekam teraz hyh
ale u/P S: owsianka 2 lyzki platkow jedna otrebow pokruszone ciacho owsiane (zbyt spieczone i pocynamonione ,ale do owsianki super ;D) 3 lyzki homo troche mleka i troche jogurtu i twarogu jablko 2S: ciacho owsiane rozmoczone z mlekiem i serkiem homo chlebek ryzowy (zainspirowalyscie mnie- ale tylko naturalne byly buu) z cynamonem serkiem homo lyzeczka twarogu i pol z drzemem przekęsim: 2 jablka 2 ciacha owsiane 3S: dwie kromki grahama z serem zoltym (przeeelom! ![]() O: 7 duzych ruskich pierogow (pozbawionych tluszczu na tyle na ile dalo sie odskrobac/odcedzic/odparowac - no coooz) z jogurtem nat i odrobina smietany (ah mistrzyni kamuflazu) kawalek sernika na zimno (nie zdaaalam postanowilam sie zamulic) i jaak? moze komentarzyk? ![]() nie zdaaaalam ;( (trzecia edycja ;P- to jeszcze nie koniec! :P ale nie mam sily myslec o kolacji) |
![]() ![]() |
![]() |
#1189 |
Raczkowanie
|
R... Czyli wstalam o 11 i nie zmiescilam 2 sniadania
S: twarozek z ananasem(ogolnie sniadan NIE CIERPIE!!) Lunchowa przekaska a w biegu: maly kubus i jablko i plaster wedliny O: 100g indyk z grilla, warzywka w sosie pomidorkowym i kalafior p: ???? nie mam natchnienia bo obiad byl o 5:30 K: chyba serek bialy z jogurtem Ogolnie jak czlowiek jest zabiegany to nie zmiesci wszystkiego ![]() Pamietajcie kochane ze ja chudlam tylko nie-jedzac wiec chudnac i miec normalny jadlospis czasem mi sie w glowie nie miesci jak mozna,buziaxy |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1190 |
Zadomowienie
|
Poczytalam troche i mam nadzieje ze dzis jest lepiej...
S: muesli z ok. 250ml mleka IIS: jogurt 2 marchewki i dwa tosty z maslem O: ok.80 gram ryzu z jablkami i cynamomen P: salatka z jajkiem pomidorem ogorkiem salata papryka K: 4 sucharki z miodem prosze o ocene
Edytowane przez marga_zg Czas edycji: 2007-11-13 o 19:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#1191 |
Zakorzenienie
|
wklejam
![]() ![]() 1) halawa na mleku z bananem i rodzynkami - 300 kcal 2) 6 wafli ryżowych cynamonowych, serek wiejski lekki z dodatkami (wiórki kokosowe, rodzynki, pestki słonecznika, ananas kandyzowany, skórka pomarańczy), kosteczka milki truskawkowej - 443 kcal 3) kotlet mielony z ziemniakami i buraczkami z chrzanem, talerz zupy ogórkowej z ryżem - 478 kcal 4) omlet z sezamem, wędliną z kurczaka i żołtym serem z farszem z pomidorów, papryki, salaty i zarodków pszennych - 350 kcal cdn. ![]() btw. wychodzi na to że kolacją muszę jakieś 430 kcal dopchać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1192 |
Raczkowanie
|
Baby specjalnie dla Ciebie napisze, ale nie jestem do konca dumna
![]() Śn- jogurt 2Śn- ciastko owsiane Ob- makaron ze zmixowanymi truskawkami, dwiema lyzkami jogurtu naturalnego i dwiema lyzkami musu tr. zeby bylo slodkie. posypane platkami migdalowymi P- serek wiejski z pomidorkiem szczypiorkiem i masa przypraw K- kubek platkow fitnness z platkami migdalowymi i mlekiem ja nigdy dokladnie nie liczylam kalorii tylko czesc produktow, ale np kazdy obiad to ja mniej wiecej liczylam ze ma 500kcal, teraz wiem ze sie mylilam bo moze miec duzoo mniej albo odwrotnie |
![]() ![]() |
![]() |
#1193 |
Zakorzenienie
|
Paulliś : powiem tak : widze juz jakis postep
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No a z tymi obiadami to roznie bywa. Twoje na pewno 500 kcal nie maja. 3maj sie i wklej jutro jadlospisik ![]() Asiek: no jasne ze musisz jakos upchac te 430 kcal ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1194 |
Zakorzenienie
|
Baby 14 - wg tabeli 258 kcal/100g
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1195 |
Przyczajenie
|
Cytat:
Napisane przez noapte ![]() dzisiaj zjadlam sniadanie 1- 2 activie ,60 gram platkow fitness (ok.468 kcal ) platki fitness są niezdrowe, mają duzo cukru, brak białka, brak warzyw sniadanie 2 - 2 kromki chleba razowego z salata i pomidorem (bez masla) ok. 220 kcal brak białka obiad -ryz 100 g + gorszek z puszki (ok.450 kcal) brak białka, mogłabys dodać pieczoną/gotowana pierś z kurczaka podwieczorek -2 jablka ok. 200(?) kcal na redukcji owoce tylko do 16, poza tym same owoce to nie posiłek kolacja activia-jogurt naturalny , 1 kromka pieczywa chrupkiego ,3 marchewki -72+25+60 - 157 kcal kolacje jemy białkowe, np. serek wiejski, twaróg, tuńczyk wsw razem:=1495 kcal czy tak moze byc? prosze was o rade bo nie wiem czy dobrze jem za mało białka, Twoje posiłki to nei posiłki, brak NNK dziekuje za rady a activia nie zawiera bialka? |
![]() ![]() |
![]() |
#1196 |
Zakorzenienie
|
Mój z małymi poprawkami:
Ś: Twarożek domowy+duuuże starte jabłko+micha płatków otrębowych+cynamon, kawa z mlekiem 2% - ok. 400kcal 2śn: Bułka sojowa a'la sandwich z pl. żółtego sera (40%) i warzywami, 100g paluszków krabowych (6) wymieszanego z pl. ż.sera, warzywami, ok.80g nerkowców -ok.800kcal O: 200g krewetek gigantów marynowanych, makaron razowy nitki (ok. 150g) ok. 550kcal P: Twarożek domowy z daktylami, kawą zbożową, aromatem + 40g nerkowców - ok. 450 K: Buła sojowa w całości pokryta sezamem z tuńczykiem, 200ml świeżego soku z marchewek - ok. 400 Dawno nie liczyłam ;D Tak na oko te kcal ![]()
![]() |
#1197 |
Zadomowienie
|
IŚ:
2wasy +wafel ryzowy+serek wiejski+pomidor IIŚ: wafel ryzowy, grahamka, jablko, jogurty (activia i 0%bez cukru)- na uczelni od 8 do 19 ![]() O/K: grahamka, mala miseczka zupy pomidorowej bez tluszczu wiem, nie powala:/
![]() |
#1198 | |
Rozeznanie
|
Aajjii, Twoje jadłospisy zawsze podnoszą mnie na duchu
![]() ![]() ![]() Cytat:
U: Ś: szklanka płatków otrębowych, twarożek domowy, starte małe jabłko, cynamon, płatki migdałów (10g), kawa z mlekiem (450 kcal) II Ś: kanapka z żytniego z ziarnami z serkiem twarogowym, 2 plastrami szynki drobiowej, pomidorem, sałatą, ogórkiem, małe jabłko (310 kcal) O: papryka faszerowana chudym twarogiem (120g) z musztardą, białkiem jaja i oliwkami (25g), posypana orzechami włoskimi (10g), makaron pełnoziarnisty (60g) z brokułami duszonymi z pomidorami (540 kcal) P: wieśniak z musem migdałowym (10g) (200 kcal) II P ![]() K: kromka żytniego z ziarnami, plaster szynki drobiowej, jajko, pomidor, 2 ogórki (150 kcal) II K: chudy twaróg (100g) z pomidorem (100 kcal)
![]() |
#1199 |
Zadomowienie
|
R
sniadanie klasycznie, owsiankia + pol startego jabłka drugie sniadanie dwie kromki razowego z białym serem obiad makaron z sosem grzybowo - smietankowym (? niezbyt mi to smakowalo.. trudno mi powiedzieć ile) kolacja sałatka (jeszcze z wczoraj ![]() i około 100g wieśniaka
#1200 |
Raczkowanie
|
a ja od dzisiaj na PRZYTYCIU
![]() za dwa miesiace mam slub i chcialam troche nabrac cialka ![]() no to tak: sniadanie: dwie kanapki z jajkiem, sok owocowy II: 2 jablka obiad: 9 pierogow ![]() kolacja: dwie kromki chleba i tunczyk, slodka kawa z mlekiem ![]() obliczylam kcal i wyszlo mi jakies 1400 to chyba dobrze na poczatek, bo chce tyc powoli i stopniowo jakie znacie jeszcze produkty (oprocz slodyczy, bo sa niezdrowe) ktore "pogrubiaja"? ![]()
100 dni bez: - ciastek, -czekolady, -cukierkow, -lodow, -chipsow, -chrupek kukurydzianych, -batonow, lizakow -dzemow -jogurtow owocowych, serkow homogenizowanych -cukru -krakersow, paluszkow, herbatnikow -ciast, tortow -sokow slodzonych cukrem -fast foodow -paczkow, drozdzowek, rogalikow |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:42.