Mamusie czerwcowe 2016 cz.4 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-22, 20:37   #3871
ewka555
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4

Miqesi super, że wizyta udana najważniejsze, że szyjka się nie skraca
no i dobrze,ze to nic powaznego u synka. Przypomnij proszę, ile ma lat ?
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 20:44   #3872
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Dzięki Dziewczyny, znowu tylko na chwilę. Jeśli dobrze zrozumiałam ginekolog to jak to nazwała "worek z dziećmi" (czyli chyba owodnie) wciskają się w szyjkę macicy, rozszerzając ją i powodując rozwarcie i przedwczesny poród, więc pod tym kątem może to być niebezpieczne. Żona kolegi z bliźniakami tak miała i 3 miesiące leżała w szpitalu bez możliwości korzystania z toalety.

Nie jestem w stanie Was nadrobić, wracam leżeć. Trzymajcie się i od razu wszystkiego dobrego na święta.
Wszystkiego dobrego równiez dla Was! Leżcie i odpoczywajcie
Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość

Veronique, a jak tam mała ? Dalej ma napady złości, o których kiedyś pisałyśmy ? Chodzi mi o rzucanie na podłogę, prężenie i tego typu zachowania ?
Dzanet, Zebrah, majkela, Kociak u Was jest coś takiego ?
Mojej teraz się cos takiego zaczęło. Jak coś jest nie po jej myśli uderza głową w rożne rzeczy :/ Sciany, stoły, podłogi. Na szczęscie nie jakos mocno. Zdarza jej się też uderzyć rączką w coś co się nawinie, parę razy oberwałam. Zaraz potem ma łzy w oczach, przychodzi "podmuchać" głowę lub rękę i się tulimy. Tłumaczę że ma tak nie robic, bo to boli i staram sie wytłumaczyć sytuację która ją pociągneła do takiego zachowania. Zwykle pomaga

Motylek bardzo ładne te firanki! Psiak też Leż i odpoczywaj, dobrze że skurcze zahamowane.

Elaine zdrówka

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Hej, Laseczki

Synek już ciut lepiej, mąż był z nim u lekarza, kazała nacierać jakimś olejkiem, ew. dać coś przeciwbólowego, jak będzie mocno boleć. W każdym bądź razie, to nic takiego. A już się bałam, że to jakaś świnka czy coś...

Na wizycie super! Lekarz sprawdził szyjkę, na szczęście od tamtego tygodnia nie skróciła się ani o mm.
Wcześniej odebrałam wyniki posiewu, zwrócili mi 20 zł , ze względu na to, że nie musieli robić autobiogramu ( czy jak to tam się nazywa), bo nie wyhodowali żadnych drożdżaków ani grzybków, pochwa czysta a doktor zadowolony.
Potem zrobił mi jeszcze USG przez brzuszek, taki bonusik także mogłam jeszcze zobaczyć Izkę
Pogawędziliśmy sobie o naszych dzieciach, pośmialiśmy się i pożyczyliśmy sobie Wesołych Świąt
Fajny jest, taki ludzki
Kolejna wizyta w Prima Aprillis.

Dobrze że wizyta udana I zdrówka dla synka!
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 20:48   #3873
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Cały post mi zniknął. Tyle się tu dzieje, że co zacznę was nadrabiać to ktoś mi przerwie i pewnie dlatego myślałam, że wam napisałam co i jak . Wczoraj nie miałam tego ktg co było dużo porodów i nie dali rady mi zrobić, była dzisiaj rano, i położna mówiła ze skurczy juz nie ma, a gin na obchodzie , że jednak są, tylko trochę mniejsze, dostałam kroplówkę, i dodatkowo jakids tabletki, dostałam juz 3 dawki sterydów na rozwój narządów w tym płuc i dalej leże, kolejna mamusia bliźniacza do nas przyjechała z 20tc tez ze skurczczami, coś te nasze bliźniaki chyba wiosnę poczuły.

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Jeżeli podobny post juz dodałam, to z góry przepraszam, bo coś mi nie chce postów dodawać.
Dobrze, ze jest lepiej A wiadomo, do kiedy zostajesz?
Kurczę, jednak jak widać, ta ciąża bliźniacza, to jednak podwyższone ryzyko.

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Chyba cos mnie rozklada... zaraz robie sobie syrop z cebuli miodu i czosnku. Do konca tygodnia home office to nikomu chuchac nie będę bylam.dzisiaj w biurze i juz tez wyglada na to ze czas na l4. Ledwo żyję.
A i witam sie w 31tc
No to zdrówka i gratulacje 31 tygodnia!

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Wrocilismy, wszystko ok. Te szmery normalne, maja zniknac. Uff za 3 miesiace kontrola.
Lekarka cudowna

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Dzięki Dziewczyny, znowu tylko na chwilę. Jeśli dobrze zrozumiałam ginekolog to jak to nazwała "worek z dziećmi" (czyli chyba owodnie) wciskają się w szyjkę macicy, rozszerzając ją i powodując rozwarcie i przedwczesny poród, więc pod tym kątem może to być niebezpieczne. Żona kolegi z bliźniakami tak miała i 3 miesiące leżała w szpitalu bez możliwości korzystania z toalety.

Nie jestem w stanie Was nadrobić, wracam leżeć. Trzymajcie się i od razu wszystkiego dobrego na święta.
No to trzymamy kciuki, żeby u Ciebie tak nie było

Cytat:
Hej, Laseczki

Synek już ciut lepiej, mąż był z nim u lekarza, kazała nacierać jakimś olejkiem, ew. dać coś przeciwbólowego, jak będzie mocno boleć. W każdym bądź razie, to nic takiego. A już się bałam, że to jakaś świnka czy coś...

Na wizycie super! Lekarz sprawdził szyjkę, na szczęście od tamtego tygodnia nie skróciła się ani o mm.
Wcześniej odebrałam wyniki posiewu, zwrócili mi 20 zł , ze względu na to, że nie musieli robić autobiogramu ( czy jak to tam się nazywa), bo nie wyhodowali żadnych drożdżaków ani grzybków, pochwa czysta a doktor zadowolony.
Potem zrobił mi jeszcze USG przez brzuszek, taki bonusik także mogłam jeszcze zobaczyć Izkę
Pogawędziliśmy sobie o naszych dzieciach, pośmialiśmy się i pożyczyliśmy sobie Wesołych Świąt
Fajny jest, taki ludzki
Kolejna wizyta w Prima Aprillis.

Dobre wieści i zdrówka dla synka

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 20:48   #3874
motylek1984
Zadomowienie

Znowu mi post zjadło :'( ja po ktg, według położnej jeden skurcz wyszedł, ale wolę poczekać na gina, bo rano położna nic nie widziała, a gin tak. Dostałyśmy nowe tabletki co 8 godz, poszperałam w necie, to lek na nadciśnienie, ale widać pewnie działa też na coś innego, bo moja towarzyszka nie ma nadciśnienia a też dostała.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 20:51   #3875
ania230
Zakorzenienie

Miqesi super, że wizyta udana

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 20:52   #3876
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Ale mąż dobrze jej powiedział

Ja bym wolała mieć na wszelki wypadek te większe, dajesz pod pupę i się nie martwić czy ufaflunisz prześcieradło A w razie gdybym w szpitalu wszystkich nie wykorzystała, to potem w domu mogą się przydać
Ja tych podkładów na łóżko wykorzystałam AŻ ... dwa
Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Juz po diabetologu. Popłakałam się jak wyszłam

Za dużo przytylam

Na święta g.wno mogę

Byla niemila straszna

Powiem wam ze poczułam się jakbym dostala w pysk!!!!!!!

Mam strasznego dola zawsze cholernie dbalam o siebie i co mi przyszło? Pocieszcie mnie bo ryczę
Ja bym jej tak wygarnęła, żeby jej w pięty poszło. Wredne babsko! To, że jest lekarzem, raczej dupnym, to nie zwalnia nikogo z kultury.
Ja bym na nią złożyła skargę.
Poza tym, 7 kg to bardzo dobra waga na tym etapie ciąży.
Nie przejmuj się zołza, może dawno jej chłop nie przeleciał.
Cytat:
Napisane przez dzanet2108 Pokaż wiadomość

Miqesi powodzenia dzisiaj!
Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość

Kciuki za szyjkę Mnie też czeka kontrola w czwartek, mam nadzieję, że się nie pogorszyło.
Dzięki, dziewczyny

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Na wysokości pępka mam 105 cm któraś jest lepsze ode mnie ?
Ja mam 101, musiałam się zmierzyć, bo chciałam zamówić sukienkę na święta

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość

Posadziłam właśnie 5 bratków na balkonie- taka mała rzecz, a micha mi się cieszy
Bardzo lubię te kwiatki Są śliczne Ja jeszcze mam wrzosy na balkonie, po Świętach muszę się zabrać za porządek i posadzić też nowe kwiaty

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Motylek, my tu czekamy na info od Ciebie, a Ty o firankach

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Z tarty mi wyszedł zakalec Ja nie wiem czemu mi nic nie wychodzi w tym piekarniku oprócz pizzy. Dziewczyny na jakiej opcji pieczecie? Czy jak piekę placki na termoobiegu to dobrze robię?

Ja zwykle piekę na grzaniu góra - dół, pomimo, że mam termoobieg.
Dzisiaj zrobiłam Baranka wielkanocnego i małą babkę Jutro jeszcze dorobię zająca
Motylku, trzymaj się tam, dzidzie muszą jeszcze posiedzieć w brzuszku. Może jutro już nie będzie żadnych skurczów Trzymam kciuki.

Cytat:
Wrocilismy, wszystko ok. Te szmery normalne, maja zniknac. Uff za 3 miesiace kontrola.
Lekarka cudowna
Super

haneczka, ania, dzanet, dzięki

Ewka, mały ma 5 lat

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Edytowane przez Miqesi
Czas edycji: 2016-03-22 o 20:58
Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 20:52   #3877
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Znowu mi post zjadło :'( ja po ktg, według położnej jeden skurcz wyszedł, ale wolę poczekać na gina, bo rano położna nic nie widziała, a gin tak. Dostałyśmy nowe tabletki co 8 godz, poszperałam w necie, to lek na nadciśnienie, ale widać pewnie działa też na coś innego, bo moja towarzyszka nie ma nadciśnienia a też dostała.
Najważniejsze że miewasz się dobrze i dzidziusie też spróbuj coś odpocząć

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-22, 20:57   #3878
ewka555
Zakorzenienie

Dzanet, moja jakiś czas temu miała taki okres, że jak miałam ją na rękach i chciałam posadzić na podłodze, to się prężyła, waliła nogami, głową, ogólnie rzucała się na podłogę, tłukła głowką o kanapę/podłogę itd. Przeszło samo.
a teraz znów ma jakieś takie napady, tyle że jak się bawimy, i coś jej się nie spodoba, najmniejsza pierdółka, typu zamiast opowiadać co w książce, czytam jej wierszyk, to uderza otwartą buźką o daną rzecz. książkę, zabawkę, kanapę, mnie ..wygląda jakby chciała ugryźć bo ma otwartą buźkę, ale nie gryzie. uderzy tak kilka razy, zawsze po tym łzy w oczach, usta w podkówkę i chce się do mnie przytulić. widać, że nie robi tego jakoś złośliwie, tylko ewidentnie nie radzi sobie z emocjami... ja ją zawsze przytulam, tłumaczę (choć nie wiem czy ona rozumie...) i potem staram się odwrócić uwagę. dziś to jakieś apogeum, nie zliczę ile razy tak zrobiła....
Stary 2016-03-22, 21:05   #3879
ania230
Zakorzenienie

powiem Wam że coraz ciężej mi z brzuszkiem...

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-22, 21:09   #3880
fiazo
Zakorzenienie

No i same dobre wieści zaczęły gościć! Tak trzymać!

Motylku to nie widzisz zapisu który się drukuje przy ktg?

Miqesi super!

Teraz jakiś mega okres zachorowań. U mnie w pracy z każdego działu min 1 osoba chora.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 21:14   #3881
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
No i same dobre wieści zaczęły gościć! Tak trzymać!

Motylku to nie widzisz zapisu który się drukuje przy ktg?

Miqesi super!

Teraz jakiś mega okres zachorowań. U mnie w pracy z każdego działu min 1 osoba chora.
Widzę, ale nie bardzo wiem jak to dokładnie odczytać, wyszedł jeden haczyk, był lekarz, powiedział, że ok :-D
Stary 2016-03-22, 21:18   #3882
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

ANIA jak masz miod to dodaj miód zamiast cukru do syropu moj juz sie robi, na rano bedzie gotowy
JUSTYNKA czas majwyzszy nA zwolnienie przy tego typu pracy szczególnie.
EWKA do komca tego tygodnia i następny caly pracuję z domu. 4 kwietnia mam wizytę i tym razem nie odmowie l4. Jak Zuzka i Twoj brzuch? A z dwojka damy rade SLiWECZKA trojke będzie ogarniac, MOTYLEK i MARIA bliźniaki to co mamy nie dac rady chociaz coraz częściej myślę, jak to bedzie trzeba bedzie sie zorganizować a napady złości - u nas był okres walenia główką o podłogę...

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 21:19   #3883
motylek1984
Zadomowienie

A co do firanek. To ja nie cierpię białych, a ta bukla to jedyna jasna firanka która mam, ale jest ecru nie biała, mam jeszcze brązowe makarony, które tylko raz w oknie były, i organzowe ecru z wielkimi kwiatami. W brązie i beżu, na czyste białe chyba raczej nigdy sie nie skuszę, lubie kolorowe.
Stary 2016-03-22, 21:22   #3884
Konto usunięte

Cytat:
Dzanet, moja jakiś czas temu miała taki okres, że jak miałam ją na rękach i chciałam posadzić na podłodze, to się prężyła, waliła nogami, głową, ogólnie rzucała się na podłogę, tłukła głowką o kanapę/podłogę itd. Przeszło samo.
a teraz znów ma jakieś takie napady, tyle że jak się bawimy, i coś jej się nie spodoba, najmniejsza pierdółka, typu zamiast opowiadać co w książce, czytam jej wierszyk, to uderza otwartą buźką o daną rzecz. książkę, zabawkę, kanapę, mnie ..wygląda jakby chciała ugryźć bo ma otwartą buźkę, ale nie gryzie. uderzy tak kilka razy, zawsze po tym łzy w oczach, usta w podkówkę i chce się do mnie przytulić. widać, że nie robi tego jakoś złośliwie, tylko ewidentnie nie radzi sobie z emocjami... ja ją zawsze przytulam, tłumaczę (choć nie wiem czy ona rozumie...) i potem staram się odwrócić uwagę. dziś to jakieś apogeum, nie zliczę ile razy tak zrobiła....
No i myślę że to najlepsze co możemy zrobić... Przytulić, tłumaczyć... Myślę że sporo już rozumieją Pewnie chcą nam przekazać czego od nas oczekują, my nie zawsze to zrozumiemy i stąd ten bunt Póki co w inny sposób wyrazić tych emocji nie potrafią
No i ten okres minie, samo przyszło, samo przejdzie
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 21:23   #3885
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
ANIA jak masz miod to dodaj miód zamiast cukru do syropu moj juz sie robi, na rano bedzie gotowy
tak dodałam i jeszcze odrobinę soku z cytryny

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-22, 21:26   #3886
Konto usunięte

Cytat:
A co do firanek. To ja nie cierpię białych, a ta bukla to jedyna jasna firanka która mam, ale jest ecru nie biała, mam jeszcze brązowe makarony, które tylko raz w oknie były, i organzowe ecru z wielkimi kwiatami. W brązie i beżu, na czyste białe chyba raczej nigdy sie nie skuszę, lubie kolorowe.
Ja zaś uwielbiam białe, im bbielsze tym dla mnie lepsze. Miała ecru i wydawała mi sie wiecznie brudna. W balkonowym mam różowe makarony, te jeszcze jakoś znoszę

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
tak dodałam i jeszcze odrobinę soku z cytryny
Ja układam warstwami: cebula, czosnek, plaster cytryny, miód I daje do słoika, zakręcam, stawiam w ciepłym miejscu.
Lubię ten syrop, nie raz mi pomógł już
Stary 2016-03-22, 21:28   #3887
ania230
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57797561]
Ja układam warstwami: cebula, czosnek, plaster cytryny, miód I daje do słoika, zakręcam, stawiam w ciepłym miejscu.
Lubię ten syrop, nie raz mi pomógł już [/QUOTE]

to w środę zrobię Twoim sposobem

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-22, 21:28   #3888
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzanet2108 Pokaż wiadomość
Ja zaś uwielbiam białe, im bbielsze tym dla mnie lepsze. Miała ecru i wydawała mi sie wiecznie brudna. W balkonowym mam różowe makarony, te jeszcze jakoś znoszę
Ja tak samo
Ale makaronów nie lubię.

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 21:29   #3889
ewka555
Zakorzenienie

Elaine, dobrze, że chociaż w domu na kocówce, zawsze trochę lżej
Zuza dobrze, ma ostatnio jakieś foszki, ja nie zawsze rozumiem, jaką ona ma wizję na zabawę, potem te napady złości, więc jak jestem sama z nią w domu to wieczorem jestem dętka. I jeszcze chodzę po domu i w myślach nucę "Zuzia lalka nieduża", "my jesteśmy krasnoludki" i inne takie, wykorzystywane do odwracania uwagi. Totalne odmóżdżenie
A jakie miałaś "sposoby" na złość synka ?
A radę jakoś trzeba będzie dać. Chociaż ostatnio coraz bardziej się boję
Stary 2016-03-22, 21:29   #3890
ania230
Zakorzenienie

Dzisiaj sikałam chyba z 20 razy

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-22, 21:30   #3891
fiazo
Zakorzenienie

Motylku jak na całą szerokość kartki to 100%. Jak jeden malutki to nie ma co się przejmować. Ja się trochę poedukowałam w pierwszej ciąży bo u mnie szpitale ze studentami i jak jakies fajne były to tłumaczyły co i jak, a kto miałam 2x dziennie

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 21:31   #3892
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak samo
Ale makaronów nie lubię.
makaronów nie lubię :/ swego czasu miałam i się nie sprawdziły. Firanki albo całe białe albo np w kwiaty, a zasłonami rożnie bywa U taty mam rolety więc zasłon nie miałam a tutaj niestety muszę mieć i planują właśnie coś w jednym kolorze gładkiego.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-22, 21:35   #3893
Konto usunięte

Cytat:
Elaine, dobrze, że chociaż w domu na kocówce, zawsze trochę lżej
Zuza dobrze, ma ostatnio jakieś foszki, ja nie zawsze rozumiem, jaką ona ma wizję na zabawę, potem te napady złości, więc jak jestem sama z nią w domu to wieczorem jestem dętka. I jeszcze chodzę po domu i w myślach nucę "Zuzia lalka nieduża", "my jesteśmy krasnoludki" i inne takie, wykorzystywane do odwracania uwagi. Totalne odmóżdżenie
A jakie miałaś "sposoby" na złość synka ?
A radę jakoś trzeba będzie dać. Chociaż ostatnio coraz bardziej się boję
Mam to samo
Im bliżej czerwca (a czas leci jak szalony!) tym więcej o tym myślę, jak ja to ogarnę, jak się zorganizować żeby nie robić czegoś 'kosztem' starszej/młodszej. OMG!
Na szczęscie jesteście Wy i mam w swoim otoczeniu inne mamy, które miały podobną różnice wieku pomiędzy dziećmi i dały radę I choć nie ukrywaja że pierwsze miesiące były ciężkie, to teraz mówią, że mi zazdroszczą, bo to był fajny okres.
Stary 2016-03-22, 21:43   #3894
ania230
Zakorzenienie

Ja też im bliżej rozwiązania zastanawiam się jak to będzie.. czy będę wiedziała że już się zaczęło, jak sobie psychicznie i fizycznie z tym poradzę, jak to będzie jak tutaj przyjedziemy....

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-22, 21:50   #3895
majkela12
Zadomowienie

Hej

Ja mam dzisiaj totalny zjazd energetyczny i przy tym złapał mnie dół albo to przesilenie wiosenne albo przemęczenie wzięło górę. Nie byłam wstanie dzisiaj nawet rak do góry podnieść, umyłam tylko 3 szafki, dwa prania i na obiadokolację zamówiliśmy pizze. Tylko na tyle mam siły. Oby jutro wróciło wszystko do normy

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
Noc przespalam na termoforku ale zapowiedzialam starszakowi ze nie ma spania ze mna.moglam tylko na wprost lezec a on to mnie spycha wala sie po mnie itd. No to juz po 2h u siebir sir obudzil i juz spal nie bedzie! Chce do mojego lozka.no to prosze! powiedzialam. Poszedl spac do meza a ja spalam sama w syna lozku.troche krotkie ale przynajmniej sama spalam.noc minela dobrze moge sie poruszac ale sztywno musze siedziec i sie nie rozgladac na boki ale juz jest o niebo lepiej w porownaniu do wczoraj.ile wytrzymam tyle powstrzymam sie od lekarstw.
Dobrze, że już się lepiej czujesz Co do spania to witaj w klubie. Już nie pamiętam kiedy spałam na poduszce. My mamy łoże 140 i najpierw przychodzi do nas syn, a potem córcia, a ja wtedy wiszę brzuchem za łóżkiem. Rano jestem połamana

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Dziekuje dziewczyny za słowa otuchy
Jestem w domu nie w szpitalu. Postawiłam sobie za cel jak najmniej stresu jak najwiecej odpoczynku i obserwacje ruchów oraz wizyty na ktg
Musi byc dobrze ale zacznę sie rozglądać za mniejszymi ciuszkami bo biorę pod uwagę fakt ze moze byc tak ze Ignas urodzi sie wczesniej ale zrobie wszystko by donosić
Stanu łożyska niestety nie da sie cofnąć ani zahamować
Całe szczęście, że jesteś w domu. Połowa sukcesu to pozytywne nastawienie, tak trzymaj dotrwamy do czerwca

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57743186]A dziękuję, palec już nie boli, siniak schodzi ale jeszcze nie wygląda dobrze dalej jest trochę krzywy, jest obrzęk. Smaruję i na noc usztywniam. W dzień bandaż mi przeszkadza,
powodzenia w remoncie! My wczoraj wynieślismy meble z salonu, chcemy go odświeżyć. Ale wieczorem już miałam dość...[/QUOTE]
To w takim razie Tobie się teraz bardziej przyda współczuję i oby szybko się zakończył

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Przeczytałam ten tekst i mnie nie zachwycił Zastanawiam się co sobie myślały wcześniej takie kobiety, które są zawiedzione PRAWDZIWYM macierzyństwem. Nie wiem- myślały, że będzie jak na reklamach i w żurnalach i potem gdy dziecko w nocy płakało przez 4 godziny i w ciągu jednego dnia obrzygało całą swoją garderobę są załamane? Albo gdy drze się podczas kąpieli, która miała być wspaniałym przeżyciem, nie lubi jeździć w wózku podczas gdy one zaplanowały sobie długie spacery na łonie przyrody...

Chyba każda racjonalnie myśląca kobieta ma świadomość tego, że może być różnie, że są różne dzieci i może nam się trafić to z półki "high need" Ale czy trzeba wtedy zaraz tak narzekać? Ja jak słyszę takie gadki zawiedzionych mamuś to mi się nóż w kieszeni otwiera, bo są kobiety/ rodzice, którzy mają bardzo ciężko w życiu, chorują lub mają chore dzieci i jakoś dają radę... Których dzieci cierpią każdego dnia i nie wiedzą czy będzie im dane spędzić razem kolejny...
Wiadomo, że bywa raz lepiej, raz gorzej, często zmęczenie i niewyspanie bierze górę ale jeżeli tylko ma się zdrowe dziecko, które dobrze się rozwija to należy codziennie dziękować za to wszystkim mocom świata, a zmęczenie i inne przejściowe tak naprawdę błahe problemy spuścić na drzewo
Nic dodać nic ująć
Stary 2016-03-22, 21:52   #3896
__Veronique
Wtajemniczenie

Ewka, Dzanet, rzeczywiście okres kiedy rzucała się na podłogę minął. ALE, nadszedł nowy, kiedy w złości płacze i bije rączką w co popadnie, najczęściej we mnie. Bardzo się denerwuje, że nie potrafię zrozumieć co ode mnie chce. Nie wiem jak jej pomóc, więc tulę ją i tłumaczę, że nie wolno tak, że nie ma powodu do złości i takie tam. Nie potrafi sobie ze swoimi emocjami poradzić, a ja nie wiem czy jest jakiś sposób, żeby jej ulżyło. Chyba ten okres musi sam przejść i zobaczymy jaki będzie nowy

Też się zastanawiam, jak ja dam sobie z dwójką dzieci radę. Ale jakoś dam, czasem będzie lepiej, czasem gorzej, ale będzie pięknie

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 21:58   #3897
zebrah
Rozeznanie

Ewka, u nas humorki się zdarzają ciągle- ale na całe szczęście nie rzuca się na podłogę. Zignorowaliśmy takie zachowanie parę razy i teraz po prostu jak jest zły to krzyczy i płacze (umiem poznać kiedy naprawdę płacze, a kiedy to jest takie pokazywanie).Sprytny jest, a że już mówi to krzyczy przy ludziach jak jest zły na mamę "ała, boli mnie!" - skąd on to wziął?
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 22:00   #3898
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Zależy jak to rodzic rozegra, bo np. moja siostrzenica urodzona w Mikołajki dostaje dwa prezenty Ale w sumie bez sensu mieć urodziny w któreś święto, lepiej mieć radochę 2 dni
Moja córcia mikołajkowa tak sobie wybrała termin to tak ma :P ale prezenty 2 dostaje tylko ten co mikołaj przynosi to taki drobny zawsze
Cytat:
Veronique, a jak tam mała ? Dalej ma napady złości, o których kiedyś pisałyśmy ? Chodzi mi o rzucanie na podłogę, prężenie i tego typu zachowania ?
Dzanet, Zebrah, majkela, Kociak u Was jest coś takiego ?
U mnie raczej walenia głową nie było. Mała teraz ma bunt 2latka i wszystko na NIE ale jak coś to raczej histeria tylko - wtedy jej mówię żeby przyszła się przytulić jak będzie chciała i czekam. Bo ruszyć się wtedy ona nie da.... musi sama do tego dojść. A tak to tłumaczenie i tłumaczenie i tak zawsze robiłam. Dzieciaki coś tam zawsze rozumieją, w końcu to nie kosmici tylko mali ludzie. Mają tylko problemy ze swoimi emocjami i nie zawsze wiedzą jak sobie z tym radzić. Dużo cierpliwości trzeba mieć
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57798341]Mam to samo
Im bliżej czerwca (a czas leci jak szalony!) tym więcej o tym myślę, jak ja to ogarnę, jak się zorganizować żeby nie robić czegoś 'kosztem' starszej/młodszej. OMG!
Na szczęscie jesteście Wy i mam w swoim otoczeniu inne mamy, które miały podobną różnice wieku pomiędzy dziećmi i dały radę I choć nie ukrywaja że pierwsze miesiące były ciężkie, to teraz mówią, że mi zazdroszczą, bo to był fajny okres.[/QUOTE]
Ja jakoś zawsze mówię że no jak ma być... normalnie. Damy radę. Tak samo było jak mówiliśmy z mężem że po porodzie nie chcemy pomocy żadnej z mam - wszyscy zdziwieni czemu i jak to.... no normalnie. Przecież to tylko dzieci a nie jakieś potwory. Tylko nie można się na nic nastawiać i zaufać sobie. Takie moje zdanie.
Stary 2016-03-22, 22:04   #3899
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Ewka, Dzanet, rzeczywiście okres kiedy rzucała się na podłogę minął. ALE, nadszedł nowy, kiedy w złości płacze i bije rączką w co popadnie, najczęściej we mnie. Bardzo się denerwuje, że nie potrafię zrozumieć co ode mnie chce. Nie wiem jak jej pomóc, więc tulę ją i tłumaczę, że nie wolno tak, że nie ma powodu do złości i takie tam. Nie potrafi sobie ze swoimi emocjami poradzić, a ja nie wiem czy jest jakiś sposób, żeby jej ulżyło. Chyba ten okres musi sam przejść i zobaczymy jaki będzie nowy

Też się zastanawiam, jak ja dam sobie z dwójką dzieci radę. Ale jakoś dam, czasem będzie lepiej, czasem gorzej, ale będzie pięknie
Jeśli mogę się wtrącić i coś poradzić, to nie mów dziecku, że nie ma powodu do złości Każdy z nas czasem odczuwa złość i to jest całkiem normalne uczucie. Tylko, że my, dorośli, potrafimy sobie z tym radzić, a dziecko nie... i tu ważne, żeby dorosły pokazał, że można sobie ze złością radzić, ale w taki sposób, aby nikomu ani sobie nie zrobić krzywdy. Możesz wytłumaczyć małej, że kiedy się złości, może np. potupać nóżką albo podrzeć gazetę Gdzieś tam w literaturze spotkałam się z pomysłami typu: uderzanie w poduszkę albo gniecenie kawałka plasteliny, ale tych akurat nigdy nie próbowałam Ważne, żeby jak najszybciej wyłapać moment złości, zanim osiągnie apogeum. Znajoma mi kiedyś opowiadała, że nauczyła swoją półtoraroczną córeczkę, że w chwilach złości mała turla się na podłodze - w sumie nie jestem co do tego do końca przekonana, ale ona twierdzi, że to działa...
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 22:14   #3900
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy poradzicie coś na wysoki puls?
Kurcze, od kilku dni jest często ponad 110. Wiem, ze to normalne, kardiolog mi mówiła, ale to jest męczące dosyć.. kurcze ciężej mi się oddycha, czuję się jak flak wtedy.. wejście po schodach to katorga.. i nie wiem co z tym zrobić kurczę. Magnez biorę 3x1 tabletce.
Zapytam o to gina na wizycie, ale może któraś z Wam ma/miała podobnie?
Nic sama jestem ciekawa, bo puls mam przeważnie ok 100 nawet przy leżeniu. Zbieram na razie zapiski i pokaże ginowi następnej wizycie. Miałam mierzyć 3 razy dziennie, a jak raz zmierzę to święto, cały czas zapominam
A flak i może gorzej się oddycha, bo żelazo spadło. Ja właśnie muszę wrócić do buraka, bo ostatnio hemoglobina spadła mi na 11.

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Witam sie jesze z rana tragicznie sie czuje bardzo brzuch mnie boli ale nie jest twardy ani nic a mała sie wierci i dopadły mnie mdłości i wymioty masakra jakaś nie do życia jestem a w domu syf masakra jutro do lekarza mam nadzieje ze to takie jednorazowe złe samopoczucie bo zawsze tryskalam energia i werwa a dziś wrrr
Witaj w klubie oby jutrzejszy dzień był dla nas łaskwaszy. Ja się czuję jakby mi ktoś baterie wyjął

Cytat:
Wiecie.. ja mam taka kolezanke dobra i pisala mi ze chcialabym wpasc itp ze ma prezent dla malego.. no i wpadla do nas i wiecie co pow jak go zobaczyla? "O kurde jaki on brzydki taki pomarszczony, takie dzieci male sa takie brzydkie" powiem ze mnie zatkalo a to sie malo kiedy zdarza. Serio taki tekst? Ja rozumiem ze dla wszystkich moje dziecko nie jest najpiekniejsze ale mogla to zachowac dla siebie.

spotkanie skonczylo sie szybko bo moj na ogol dobrze wychowany maz wypalil jej "sama jestes brzydka"
Brawo dla tż-ta a koleżanka no comment. Sama taką miałam, koleżanka z dzieciństwa. Nasza wieloletnia "przyjaźń" szybko się skończyła jak urodziłam syna, bo okazało się, że ona nie przepada za dziećmi, przecież nie będę dziecka zamykać w drugim pokoju, bo przyszła w odwiedziny

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
zastępstwo okazało się fatalne, lekarka słabo ogarnięta i nawet nie posłuchała serduszka, ani nic. Dostałam skierowanie na badania i tyle. kolejna wizyta za miesiąc.
zaliczyłam też ćw na SR i poruszony został temat rozstępu mięśni prostych tzw kresy. Akurat były ćw z fizjoterapeutką. Mówiła też o ćwiczeniach po porodzie, że wcale nie trzeba czekać 6 tyg. Ponoć najlepiej mięśnie wracają w ciągu 2tygodni od porodu. Planuje z nią się umówić by po porodzie objęła mnie opieką bo po pierwszej ciąży rozeszły mi się mięśnie i nie wróciły na swoje miejsce.
Szkoda, że wizyta, a raczej lekarka okazała się do d...
2 tygodnie po porodzie w życiu bym nie była wstanie ćwiczyć np. brzuszków Ja za to za każdym razem słyszałam, że przez te 6 tyg trzeba się oszczędzać, żeby wszystko w środku "wyzdrowiało" a my z wysiłku żebyśmy nie dostały krwotoku

Cytat:
Kurczę, tak czytam o tych zamachach w Brukseli i mi tak ciężko na sercu. Mieszkaliśmy tam kilka lat, a teraz takie coś Jak sobie pomyślę, że mąż tamtędy jeździł do pracy, a mieszkaliśmy całkiem blisko Barlyamontu, tam, gdzie były zamachy, to jestem przerażona. A z drugiej strony cieszę się, że już tam nie mieszkamy.
Całe szczęście ja jestem przerażona co się dzieje na świecie, całe szczęście że nasze Państwo w ostatniej chwili się ogarnęło i nie przyjęło nieproszonych gości

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Dziewczyny może głupie pytanie, ale czy musza być koniecznie te podkłady seni 90x60? Czym się różnią od tych podkładów takich dla dzieci? I ile sztuk ich trzeba mieć?
Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Juz po diabetologu. Popłakałam się jak wyszłam

Za dużo przytylam

Na święta g.wno mogę

Byla niemila straszna

Powiem wam ze poczułam się jakbym dostala w pysk!!!!!!!

Mam strasznego dola zawsze cholernie dbalam o siebie i co mi przyszło? Pocieszcie mnie bo ryczę
Współczuję wizyty straszne babsko Ci się trafiło, ja już bym do niej nie poszła. Poszukaj innego lekarza

Cytat:
Na wysokości pępka mam 105 cm któraś jest lepsze ode mnie ?
Kurcze z chęcią bym się zmierzyła, ale najpierw muszę nabyć miarke

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Tam tamm od dzis oficjalnie jestem na zwolnieniu chorobowym )
miłego odpoczywania
----------------
Co do zasłon, to my kupiliśmy ostatnio tkaniny w ikeii na metry i sami sobie uszyliśmy. Bardzo mi się podobają
Co do firan to teraz nie zdążyłam zamówić przed świętami, ale ostatnim razem braliśmy najtańsze z obszyciem na allegro. Teraz też tak zrobimy. U nas są małe okna i dość ciemno, więc gipury, makarony itp. odpadają. Będziemy pewnie tu zamawiać
http://allegro.pl/woal-gladki-gotowa...776836004.html

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości