Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-22, 17:19   #3991
aska8999
Rozeznanie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

A to ten test:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160322_170445.jpg (68,1 KB, 32 załadowań)
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 17:34   #3992
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agneesia Pokaż wiadomość
Hej
Niestety mam ograniczony czas ponieważ to da mnie czas egzaminów na studiach także przepraszam, że nie na bieżąco Was odwiedzam.
Wpadłam was poinformować, że okres mi się spóźniał byłam u lekarza, skierował mnie na bete i ciąży brak. @ wreszcie przyszła tak więc zaczynam ponowny cs i jak tylko się skończy zaczynamy działać serdecznie Was pozdrawiam i życzę Wesołych Swiąt
Powodzenia następnym razem

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wie czy wierzyc ale zrobilam test ciazowy dzisiaj rano i odlozylam go po chwili bo slabo sie pokazywala kreska kontrolna, wiec zajrzalam do niego po orzyjsciu do domu i sadwue wyrazne kreski (test check go)dzisiaj mam 8/9dzien po owu. To mozliwezeby tak wczesnie pokazal??? Jutropojde na bete. Jeszcze w tym cyklu z dwocg jajnikow po raz pierwszy z lewego od kiedy sie staram. Co myslicie?
Po takim czasie test nie jest wiarygodny. Najlepiej zrób ponownie test z porannego moczu, ale w późniejszym terminie
Stary 2016-03-22, 17:42   #3993
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Dzisiaj zauważyłam krew w nosie Wyczytałam, że to się często zdarza... A jak to u Was było? Miałyście lub macie delikatniejszą, ukrwioną śluzówkę nosa?
Tez zauważyłam coś takiego ze dwa lub trzy dni juz tak mam z rana a chora nie jestem
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 17:48   #3994
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość

No ja wczoraj, ponieważ jechałam znowu na ta bieżnię w podciśnieniu, jak wróciłam z pracy, jeszcze raz zrobiłam test, kręciło mi się wczoraj w głowie, no i ten dziwny ból podbrzusza, ale jedna kreska nadal.
Nie mogę juz się doczekać wizyty u gin...
Najlepsze jest to, ze wczoraj miałam tego mega dola, pojechałam potem na bieżnie, a tak w siłowni lecą 'trudne sprawy' i co? Oczywiście odcinek o ciąży
Kurczę, fajnie że na tą bieżnie chodzisz ale faktycznie z tym odcinkiem to trochę nie po drodze było Ci wczoraj na tego doła
Powiem Ci że ja też jakieś takie momentalne dołki łapię. Na ogół w ciągu dnia nie mam czasu nawet pomyśleć o tych naszych staraniach, o tym wszystkim, że nam nie wychodzi... dopiero jak usiądę w domu na chwilę na spokojnie, i np. TŻ jeszcze nie wróci z pracy, i jak tak sama siedzę. to wtedy zaczynam się dołować... jeszcze jak tu wejdę, na wizaż, to jeszcze bardziej się denerwuję bo sobie uświadamiam ile czasu już się staramy, i że nie jestem jedyna... wkurza mnie to dziewczyny że nam tu starającym się wizażankom nie wychodzi Nie bijcie mnie, ale nawet zastanawiałam się czy nie odsubskrybować tego wątku, żeby nie myśleć o tych staraniach... Ale chyba nie umiem od Was odejść bo jednak jak już któraś z Was zobaczy te dwie kreseczki, to jest to budujące że jednak może się udać....

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Poza tym w piątek wylatujemy do Norwegii i ja już jestem cała w strachu, śniła mi się już katastrofa lotnicza z nami na pokładzie, ile ja nerwów zjadłam w tę noc oczywiście najbardziej bałam się o małego, później męża nie mogłam znaleźć, normalnie dramat, cała mokra się obudziłam. A dziś te wybuchy w Bruksieli co się dzieje z tym światem...
Jej, jaki proroczy sen miałaś! Tzn. proroczy w nawiązaniu do dzisiejszych zamachów (), bo jeśli chodzi o jakąś katastrofę lotniczą, jak piszesz, z Wami na pokładzie, to nie ma mowy, nic się nie wydarzy, nawet tak nie myśl!
Swoją drogą - chory jest ten świat, chorzy są ci ludzie, którzy się wysadzają i przy okazji zabijają naokoło niewinnych ludzi;( Nigdy tego nie pojmę

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Sen straszny ten o katastrofie, zwłaszcza że w rzeczywistości też się tragedia wydarzyła... też się zastanawiam co się dzieje z tym światem

jeszcze co do snów to wczoraj zapomniałam napisać że mi się śniło że w ciążę zaszły Nemmireth (tylko pod starym nickiem nam pisała ) i malaMi mam nadzieję że sen się sprawdzi
O, takie sny to się mogą sprawdzać! niech Ci się jeszcze maddd przyśni hehe i dwie kreseczki

Cytat:
A to ten test:
Aska, dzewczyny dobrze piszą, że test po tak długim czasie nie jest już raczej wiarygodny, ale skoro od razu zobaczyłaś kontrlną kreseczkę, to chyba coś jest na rzeczy? Wstrzymałabym się jeszcze jutro z betą, i zrobiła od razu z rana jeszcze jeden test I jak pozytyw- wtedy na betę!

Edytowane przez maddd
Czas edycji: 2016-03-22 o 17:49
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 18:37   #3995
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
A to ten test:
Test moze byc zaklamany ale z drugiej strony jak ja robilam i wyszla jedna kreska to nawet po kilku dniach nie bylo cienia drugiej,wiec moze jednakpowtórz rano i wszystko powinno byc jasne,czekamy na dobre wiesci
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 18:46   #3996
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
A to ten test:
No wiesz co, mi też 9dpo pokazał się pozytywny, ale z bladziutką kreseczką a ta Twoja to już na konkrecie wyraźna.
Jeżeli faktycznie byłby to test wiarygodny to jeśli zrobiłabyś teraz to wyszłaby druga kreska, chociażby blada.
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 18:46   #3997
PaniMigdalek
Zadomowienie

Dziewczyny, a czy w trakcie starania i po II brałyście jakieś suplementy diety?
Jeśli tak to jakie?
Wg Was ile jednostek kwasu foliowego jest odpowiednie?
Stary 2016-03-22, 19:02   #3998
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Niestety nie, ale postaram się dzisiaj

Cytat:
Dziewczyny nie wie czy wierzyc ale zrobilam test ciazowy dzisiaj rano i odlozylam go po chwili bo slabo sie pokazywala kreska kontrolna, wiec zajrzalam do niego po orzyjsciu do domu i sadwue wyrazne kreski (test check go)dzisiaj mam 8/9dzien po owu. To mozliwezeby tak wczesnie pokazal??? Jutropojde na bete. Jeszcze w tym cyklu z dwocg jajnikow po raz pierwszy z lewego od kiedy sie staram. Co myslicie?
Tak jak dziewczyny piszą, powtórz test, zrób nawet dzisiaj bo ta kreska jest bardzo wyraźna więc jeżeli jesteś w ciąży to test to wykaże, ale mi się wydaje że jest ciąża

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
Nie bijcie mnie, ale nawet zastanawiałam się czy nie odsubskrybować tego wątku, żeby nie myśleć o tych staraniach... Ale chyba nie umiem od Was odejść bo jednak jak już któraś z Was zobaczy te dwie kreseczki, to jest to budujące że jednak może się udać....
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 19:15   #3999
Milagr0s
Raczkowanie

Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam trzymam kciuki, żeby opóznienie było 9-miesięczne

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
no to trzymam kciuki, ja zawsze testuje nie umiem wytrzymac :P
Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Ja choć testowałam tylko 2 cykle to zawsze robiłam to wcześniej, nigdy nie dotrwalam do dnia spodziewanej @
Testuj kochana jutro. My trzymamy
Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki!

Dziewczyny bardzo dziękuje za miłe słowa! Jak zwykle wasze wsparcie jest nieocenione!!

MalaMi, mam nadzieje ze po tych badaniach będziecie wiedzieć co się dzieje i szybko podejmiecie niezbędne działania! Stare staraczki już musza zmieniać wątek :-D

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edytowane przez Milagr0s
Czas edycji: 2016-03-22 o 19:20
Milagr0s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 19:59   #4000
Eveline00
Zadomowienie

Ale mam dzisiaj okropny dzien..ciagle spiaca glowa i oczy mnie bola...pogoda mi nie sprzyja i w dodatku placzliwy dzien dzisiaj mam..mam juz dosyc wszystkiego ..

Swieta tez mnie nie ciesza bo jak tu sie cieszyc .
Eveline00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 20:14   #4001
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Oby sen się spełnił daj znać jak po wizycie ale mam przeczucie że pęcherzyk pękł i będą dwie kreski
Mam nadzieję, że Twoje przeczucie się spełni 😊 Pęcherzyk faktycznie ładnie pękł, jest ciałko żółte płyn itd, teraz czekać na okres, a raczej jego brak, wg. mnie owu była w piątek, temperatura też to potwierdza, nie wiem jak wytrzymam do testowania...

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
Hej W jakim czasie po podaniu Pregnylu test ciążowy będzie miarodajny? Pytałaś lekarza? Jak nie to zapytaj, bo jestem w takiej samej sytuacji jak Ty tylko ja miałam zastrzyk w sobotę 12.03, a owulację w niedzielę 13.03 i zastanawiam się kiedy testować, żeby się potem nie okazało, że moje 2 kreski to był ten nieszczęsny Pregnyl
Przeczytałam wiadomość dopiero teraz już po lekarzu, ale z tego co się orientuję to pregnyl "ginie" mniej więcej 1000 na dobę, stąd często jak dziewczyny przyjmują pregnyl10000 to czekają minimum 10 dni, a lepiej 14. Ja miałam 5000 i myślę że po 10-12 dniach wynik będzie miarodajny. Jeśli też miałaś 5000 to jutro będzie Twój 10 dni, ale myślę że lepiej poczekać jeszcze parę dni, ale ja bym chyba nie wytrzymała 😉 a później martwiłabym się czy wynik jest dobry, czy to negatyw czy pozytyw...

Cytat:
Jejku trzymam kciuki, żeby to nie była pomyłka, idź na betę 😊

Cytat:
Jej, jaki proroczy sen miałaś! Tzn. proroczy w nawiązaniu do dzisiejszych zamachów (), bo jeśli chodzi o jakąś katastrofę lotniczą, jak piszesz, z Wami na pokładzie, to nie ma mowy, nic się nie wydarzy, nawet tak nie myśl!
Swoją drogą - chory jest ten świat, chorzy są ci ludzie, którzy się wysadzają i przy okazji zabijają naokoło niewinnych ludzi;( Nigdy tego nie pojmę
Ja zawsze jak lecę samolotem, to wcześniej coś się dzieje, jak ostatnio wracaliśmy z wakacji to był zamach na ten rosyjski samolot i też bałam się lecieć, a teraz to... Najgorsze że lecę z synkiem i jak pomyślę, że on się tak bardzo cieszy, a coś się może stać to najchętniej bym to wszystko odwołała...
Swoją drogą, dla normalnego człowieka to to co się teraz dzieje, jest chyba niepojęte...
Stary 2016-03-22, 21:04   #4002
BlueBow
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eveline00 Pokaż wiadomość
Ale mam dzisiaj okropny dzien..ciagle spiaca glowa i oczy mnie bola...pogoda mi nie sprzyja i w dodatku placzliwy dzien dzisiaj mam..mam juz dosyc wszystkiego ..

Ja dziś z ciekawości powtórzyłam test owu i o ile wczoraj kreska testowa była jaśniutka, tak dziś była już ciemniejsza i wyraźna, choć nadal nie tak jak kontrolna. Szkoda, ze tż i tak nie da się namówić na o tyle wcześniejsze starania Ale przynajmniej będę wiedzieć kiedy zbadać progesteron... To mój 20 dc

Edytowane przez BlueBow
Czas edycji: 2016-03-22 o 21:05
BlueBow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 21:08   #4003
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Mam nadzieję, że Twoje przeczucie się spełni 😊 Pęcherzyk faktycznie ładnie pękł, jest ciałko żółte płyn itd, teraz czekać na okres, a raczej jego brak, wg. mnie owu była w piątek, temperatura też to potwierdza, nie wiem jak wytrzymam do testowania...

Ja zawsze jak lecę samolotem, to wcześniej coś się dzieje, jak ostatnio wracaliśmy z wakacji to był zamach na ten rosyjski samolot i też bałam się lecieć, a teraz to... Najgorsze że lecę z synkiem i jak pomyślę, że on się tak bardzo cieszy, a coś się może stać to najchętniej bym to wszystko odwołała...
Swoją drogą, dla normalnego człowieka to to co się teraz dzieje, jest chyba niepojęte...
Ciężki jest ten okres czekania na odpowiednią chwilę dla testu...

Ja do samolotu nigdy więcej nie wejdę. Leciałam dwa razy, bo lot z przesiadką... Myślałam, że zawału dostanę. Wpadłam w panikę! Myślę, że załoga powinna mieć lub znać jakieś metody uspokajania przestraszonych pasażerów, a na moje pytanie czy mają coś na uspokojenie (trzęsły mi się ręce jak galareta, oczy wielkie, przerywany głos), to tylko dziwnie się na mnie stewardesa spojrzała i stwierdziła, że nic nie mają, ale mogę się wina napić Co za brak kompetencji. (Niestety tym winem musiałam się ogłuszyć ). Linie lotnicze L...nsa Nigdy więcej.
Stary 2016-03-22, 21:28   #4004
Eveline00
Zadomowienie

@ na dniach moje piersi sa tak wrazliwe ze szok
Stary 2016-03-22, 21:52   #4005
natlem
Zadomowienie

Cytat:
Hej kobietki
Jakiegoś mam dziś doła, weźcie dziewczyny potestujcie i sypnijcie dwoma kreseczkami, żebym jakoś odżyła
Dziś znowu idę do lekarza, sprawdzimy czy pregnyl spowodował ładne pęknięcie pęcherzyka o czasie, wg. mnie było to w piątek, bo czułam jakby ból owu, a później już nic... Dziś mi się śniło, że zrobiłam test i były dwie kreski, ale zastanawiałam się czy to nie pozostałości pregnuly (bo on pokazuje II jak jeszcze jest w organizmie)
Poza tym w piątek wylatujemy do Norwegii i ja już jestem cała w strachu, śniła mi się już katastrofa lotnicza z nami na pokładzie, ile ja nerwów zjadłam w tę noc oczywiście najbardziej bałam się o małego, później męża nie mogłam znaleźć, normalnie dramat, cała mokra się obudziłam. A dziś te wybuchy w Bruksieli co się dzieje z tym światem...
Jaka dostałaś dawkę pregnylu?

natlem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 22:16   #4006
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Piękna beta MajWija! I super ze tokso wyszła ujemna

Ja jak mierzyłam stanik na ślub to też sie dowiedziałam, ze mam miseczkę E, a całe życie w swiecie udanych zakupów kupowałam C Więc jak widać staniki "lepsze" jakościowo mają troche inną rozmiarówke Pamiętam jak je mierzyłam, o jezu myślałam, że się udusze, tak mnie ściskała.
O tak, dobry biustonosz trzyma mocno pod biustem. Jak pierwszy raz mi tak dobrała to myślałam, że nie dam rady chodzić taka ściśnięta. Ale przyzwyczaiłam się i dzieki temu nie wrzynają mi się ramiączka a biust lepiej leży
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 22:16   #4007
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Ciężki jest ten okres czekania na odpowiednią chwilę dla testu...

Ja do samolotu nigdy więcej nie wejdę. Leciałam dwa razy, bo lot z przesiadką... Myślałam, że zawału dostanę. Wpadłam w panikę! Myślę, że załoga powinna mieć lub znać jakieś metody uspokajania przestraszonych pasażerów, a na moje pytanie czy mają coś na uspokojenie (trzęsły mi się ręce jak galareta, oczy wielkie, przerywany głos), to tylko dziwnie się na mnie stewardesa spojrzała i stwierdziła, że nic nie mają, ale mogę się wina napić Co za brak kompetencji. (Niestety tym winem musiałam się ogłuszyć ). Linie lotnicze L...nsa Nigdy więcej.
O ludzie, to ja tego aż tak nie przeżywam, przed lotem jestem spanikowana, ale jak już usiądę na miejscu to jakoś jestem spokojniejsza bo bezradna... W sumie powinni mieć coś na uspokojenie, ale to wg. prawa jest chyba zabronione żeby podawać lekarstwa, bez wiedzy lekarza? Jest tak, czy gdzieś głupotę przeczytałam?

Cytat:
Napisane przez natlem Pokaż wiadomość
Jaka dostałaś dawkę pregnylu?
Miałam zastrzyk 5000[czegoś tam] pregnylu, w sumie mała dawka, ale u mnie pęcherzyk ładnie pękł, oby coś z niego było 😊
Stary 2016-03-22, 22:17   #4008
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milagr0s Pokaż wiadomość
Witajcie!
Mam dziś 31dc i według średniej długości fazy lutealnej dziś lub jutro mam termin spodziewanej @
Przyznam ze bardzo pozytywne nastawienie mam w tym cyklu i duża nadzieje.
Jak na razie to czuje od dzisiaj delikatnie podbrzusze. Natomiast niezwykłym jest to ze w ogóle nie mam wrażliwych piersi, a zazwyczaj z tego co kojarzę mam ten objaw @ pare dni przed....
Może jednak skuszę się na testowanie jutro, chociaż miałam nigdy nie testować jak nie ma dużego opoźnienia :-D

Oooo to trzymam kciuki 😊 daj koniecznie rano znać😊
Stary 2016-03-22, 22:29   #4009
natlem
Zadomowienie

Cytat:
O ludzie, to ja tego aż tak nie przeżywam, przed lotem jestem spanikowana, ale jak już usiądę na miejscu to jakoś jestem spokojniejsza bo bezradna... W sumie powinni mieć coś na uspokojenie, ale to wg. prawa jest chyba zabronione żeby podawać lekarstwa, bez wiedzy lekarza? Jest tak, czy gdzieś głupotę przeczytałam?

Miałam zastrzyk 5000[czegoś tam] pregnylu, w sumie mała dawka, ale u mnie pęcherzyk ładnie pękł, oby coś z niego było 😊
Też miałam tyle- tylko nie sprawdzone czy pękł. Ale nic nie odczuwalam, no i @ przyszła. A znasz powód dlaczego Ci nie pęka?

natlem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 23:04   #4010
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agneesia Pokaż wiadomość
Hej
Niestety mam ograniczony czas ponieważ to da mnie czas egzaminów na studiach także przepraszam, że nie na bieżąco Was odwiedzam.
Wpadłam was poinformować, że okres mi się spóźniał byłam u lekarza, skierował mnie na bete i ciąży brak. @ wreszcie przyszła tak więc zaczynam ponowny cs i jak tylko się skończy zaczynamy działać serdecznie Was pozdrawiam i życzę Wesołych Swiąt
Powodzenia w egzaminach i nowym cyklu

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Niby nie powinno się patrzeć po czasie ale... zrób kolejny rano może coś jest na rzeczy

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Mam dzisiaj 22 dc, myślałam, że płodne się skończyły a jednak pokazał się jeszcze płodny śluz. Ehh pogubić się można.

Jak mam dostać @ 1/2.04 to piersi powinny zacząć mnie boleć środa/czwartek (zwykle bolą jakieś 8-9 dni przed @). Jak nie to będzie oznaczało opóźnienie.

Dobrych snów Dziewczynki proroczych o dwóch kreskach
Stary 2016-03-22, 23:12   #4011
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Kurczę, fajnie że na tą bieżnie chodzisz ale faktycznie z tym odcinkiem to trochę nie po drodze było Ci wczoraj na tego doła
Powiem Ci że ja też jakieś takie momentalne dołki łapię. Na ogół w ciągu dnia nie mam czasu nawet pomyśleć o tych naszych staraniach, o tym wszystkim, że nam nie wychodzi... dopiero jak usiądę w domu na chwilę na spokojnie, i np. TŻ jeszcze nie wróci z pracy, i jak tak sama siedzę. to wtedy zaczynam się dołować... jeszcze jak tu wejdę, na wizaż, to jeszcze bardziej się denerwuję bo sobie uświadamiam ile czasu już się staramy, i że nie jestem jedyna... wkurza mnie to dziewczyny że nam tu starającym się wizażankom nie wychodzi Nie bijcie mnie, ale nawet zastanawiałam się czy nie odsubskrybować tego wątku, żeby nie myśleć o tych staraniach... Ale chyba nie umiem od Was odejść bo jednak jak już któraś z Was zobaczy te dwie kreseczki, to jest to budujące że jednak może się udać....
wiem, że czasami po długich staraniach dziewczyny robią sobie przerwę, ja nie wiem nie czuję zeby mi to pomogło. I tak bym sprawdzała co u was :P ale miałam już tak i to nie raz, ze było mi po prostu bardzo żle i nie udzialałam się tak często.

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Test moze byc zaklamany ale z drugiej strony jak ja robilam i wyszla jedna kreska to nawet po kilku dniach nie bylo cienia drugiej,wiec moze jednakpowtórz rano i wszystko powinno byc jasne,czekamy na dobre wiesci
no własnie to mnie zastanawia, mi nigdy nawet na drugi dzień druga kreska nie wyszła, a jeszcze tak mocna myślę, ze coś może być na rzeczy

Cytat:
Dziewczyny, a czy w trakcie starania i po II brałyście jakieś suplementy diety?
Jeśli tak to jakie?
ja już biorę cała armie haha - wiesiołka do owu, wit. D, jod i selen (to żeby mi tarczyca troche ruszła, bo mam troche niskie ft4), wit. E, magnez z b6 i b-complex, no i kwas foliowy 0,4-0,8

Cytat:
Dziewczyny bardzo dziękuje za miłe słowa! Jak zwykle wasze wsparcie jest nieocenione!!

MalaMi, mam nadzieje ze po tych badaniach będziecie wiedzieć co się dzieje i szybko podejmiecie niezbędne działania! Stare staraczki już musza zmieniać wątek :-D

zdecydowanie no jakaś kolejność powinna obowiazywac! :brzyda l:

Cytat:

eh nawet nie wiem co napisać, bo ja po 7 miesiącach mam takie doły, a co dopiero tyle dłużej

a powiedz od początku staraliście się tak na maxa, wiedziałam, że celujesz w dobre dni? no i przede wszystkim czy coś wam zdiagnozowali? pamiętam, ze pisałas, że miałam laparo chyba i hsg czyli już takie bardziej zaawansowane badania. hormony ok? nasienie? chodzisz do kliniki jakiejś?
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 00:03   #4012
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
to dawaj jakies najlepsze przepisy twoje ja tam bym chciała nawet tradycyjna kuchnie umiec, ale wciąż uważam, ze średnia kuchara ze mnie a lubie robić w kuchni, chyba zbyt krytyczna dla siebie jestem
tylko lubie jasne przepisy albo jak mi ktoś wytłumaczy jak krowie na rowie
Mam zupełnie odwrotnie Każdy przepis muszę zrobić po swojemu, ale coś dodam, albo zamienię - nigdy nie trzymam się sztywno wytycznych.
Nasza kuchnia jest dość specyficzna, nie lubimy płynnych zup ( wyjątek to rosół i barszcz czerwony). Uwielbiamy kremy, tak więc bardzo często jest u nas krem z jarmużu lub zielonej sałaty z fetą, krem z brokułów, dyni, kukurydzy, ogórka zielonego, groszku, pomidorów. Do tego dodatki, albo feta właśnie, albo prażone migdały. Wszystko bardzo gęste, tak że łyżka stoi
Ostatnio robiłam zupę cytrynowo - brzoskwiniową z kurczakiem Mniam
Nie przepadamy też za mięsem, więc króluje u nas makaron, pod różnymi postaciami. Ostatnio odkryłam genialny przepis: makaron z tymiankiem i rozmarynem, pieczarkami, boczkiem, szpinakiem, bazylią i sadzonym jajkiem. Jej ale to było dobre No ale spaghetti carbonara nadal jest numerem jeden.
Z mięs to robimy albo filety ze suszonymi pomidorami i mozarellą, albo polędwiczki po toskańsku. Generalnie wszystko co włoskie W lodówce zawsze jest rukola, oliwki, feta i suszone pomidory. To nasz must have
Ale żeby nie było tak łatwo - to mam Termomix, który bardzo mi pomaga i nie wyobrażam sobie gotowania bez niego

Cytat:
Mnie nigdy nie wyszła druga kreska, pomimo tego, że sprawdzałam po 10 minutach, godzinie, czy nawet 3 dniach. Więc albo jest to specyfika tego testu, albo faktycznie jest coś na rzeczy. Choć pewnie nie bez powodu piszą aby po upływie kilku minut nie patrzeć na test. Zrób go jutro z samego rana i zamelduj nam tutaj dobrą wiadomość

Cytat:
wkurza mnie to dziewczyny że nam tu starającym się wizażankom nie wychodzi Nie bijcie mnie, ale nawet zastanawiałam się czy nie odsubskrybować tego wątku, żeby nie myśleć o tych staraniach... Ale chyba nie umiem od Was odejść bo jednak jak już któraś z Was zobaczy te dwie kreseczki, to jest to budujące że jednak może się udać....

Kochana, chyba każda z nas ma, lub miała chwile zwątpienia Ja podziwiam dziewczyny, które są już tutaj tyle z nami, bo pamiętam kiedy ja się starałam tylko 2 cykle, ale mi nie wychodziło a co rusz, jakaś dziewczyna meldowała, że się jej udało w pierwszym cyklu. Wtedy miałam ochotę to wszystko rzucić i wypisać się z tego wątku w ch.oler.ę. Pomimo radości, że kolejnej z nas się udało, to czułam za każdym razem to "ukłucie w żołądku".
Ale mamy tu tyle wsparcia od dziewczyn, tyle dobrych słów, porad, informacji, że warto tutaj zostać Jest się komu wygadać, a nikt nie zrozumie nas jak inne staraczki. I to wsparcie, które płynie od innych dziewczyn jest chyba najważniejsze

Apropo pogrubionego, to właśnie dzisiaj usłyszałam pewne zdanie: ile jeszcze tragedii musi się wydarzyć, ile jeszcze niewinnych ludzi musi zginąć, aby Europa się opamiętała i nie przyjmowała tych uchodźców.
Popieram to w 100%. Przyjmijmy ich jeszcze więcej, a za 10 lat nasze dzieci będą wychowywać się w islamskim Państwie

Cytat:
To kiedy mamy trzymać kciuki za testowanie?
Super że pęcherzyk pękł, w końcu coś drgnęło i ruszyło do przodu.

Cytat:
O matko, to naprawdę nie ciekawie...
Ja uwielbiam latać W ogóle uwielbiam wszystko co związane z samolotami. Katastrofy w przestworzach mam już oglądnięte wszystkie i to po parę razy, aplikację flight radar przeglądam co chwilę, bo choć do lotniska mam 80 km, to nade mną mają już drogę zniżania i widzę ich "brzuchy", napis linii lotniczych też są dość wyraźne Samoloty mnie fascynują, mogłabym się gapić na nie godzinami. Gdyby na studia lotnicze nie wymagali fizyki i matematyki to zostałabym pilotem

Cytat:
Ja brałam 0,8 mg. Acti Folin z lepiej przyswajalnym kwasem.

Odkąd zaczęłam interesować się staraniami to wszędzie ciążowe tematy. Dzisiaj w Barwach Szczęścia znów temat na topie Dziadki kupili małe buciki i ponaglali młodych aby zabrali się do roboty, aby nie czekali, itd. A oni biedni już 6 miesięcy się starają i nic. Znów to wszystkie takie realne. Rodzina naciska, wypytuje. Aż się śmiałam sama do siebie dzisiaj, najpierw Trudne Sprawy, potem Ukryta Prawda, później Barwy Szczęścia - ciekawe co będzie jutro
Stary 2016-03-23, 07:39   #4013
Eveline00
Zadomowienie

Cytat:

eh nawet nie wiem co napisać, bo ja po 7 miesiącach mam takie doły, a co dopiero tyle dłużej

a powiedz od początku staraliście się tak na maxa, wiedziałam, że celujesz w dobre dni? no i przede wszystkim czy coś wam zdiagnozowali? pamiętam, ze pisałas, że miałam laparo chyba i hsg czyli już takie bardziej zaawansowane badania. hormony ok? nasienie? chodzisz do kliniki jakiejś?
My caly czas na maxa ..co do nasienia to powiedzieli ze nie jest najlepsze ale tragedi tez nie ma i ze przytakich parametrach powinnam naturalnie zajsc w ciaze . po swietach powtarzamy badanie nasienia..
Co do kliniki to warszawa na starynkiewicza na nfz bylismy raz na wizycie i mialam jechac na drugo jak zrobie droznosc no a zeszlo sie rok ..hsg nie wyszlo potem wyszedl problem z twrczyca potem leczenie i dopiero po unormowaniu tsh mialam miec laparoskopie zrobiona no i dlatego dopiero teraz kolejna wizyta na poczatku kwietnia . na wizyte musze miec badania porobione i zobaczymy czy cos wiecej powiedza. A co do badan to cytologia, posiew z kanału szyjki macicy, wymaz na chlamydie, tsh, fsh, lh, prolaktyne, progesteron, testosteron, estradiol badanie nasienia...
Stary 2016-03-23, 07:41   #4014
aska8999
Rozeznanie

Zrobilam i noe ma drigiej kreski, moze jest jakis cien cienia, ale w takim razie tamten z ta wyrazna kreska musial byc falszuwem trstem. Oj ja mam szczescie do takich przeklamanych testow albo za duzo ich robie. W kazdym razie czekam na okres do niedzieli.
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 08:21   #4015
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Mam zupełnie odwrotnie Każdy przepis muszę zrobić po swojemu, ale coś dodam, albo zamienię - nigdy nie trzymam się sztywno wytycznych.
Nasza kuchnia jest dość specyficzna, nie lubimy płynnych zup ( wyjątek to rosół i barszcz czerwony). Uwielbiamy kremy, tak więc bardzo często jest u nas krem z jarmużu lub zielonej sałaty z fetą, krem z brokułów, dyni, kukurydzy, ogórka zielonego, groszku, pomidorów. Do tego dodatki, albo feta właśnie, albo prażone migdały. Wszystko bardzo gęste, tak że łyżka stoi
Ostatnio robiłam zupę cytrynowo - brzoskwiniową z kurczakiem Mniam
Nie przepadamy też za mięsem, więc króluje u nas makaron, pod różnymi postaciami. Ostatnio odkryłam genialny przepis: makaron z tymiankiem i rozmarynem, pieczarkami, boczkiem, szpinakiem, bazylią i sadzonym jajkiem. Jej ale to było dobre No ale spaghetti carbonara nadal jest numerem jeden.
Z mięs to robimy albo filety ze suszonymi pomidorami i mozarellą, albo polędwiczki po toskańsku. Generalnie wszystko co włoskie W lodówce zawsze jest rukola, oliwki, feta i suszone pomidory. To nasz must have
Ale żeby nie było tak łatwo - to mam Termomix, który bardzo mi pomaga i nie wyobrażam sobie gotowania bez niego

wszystko brzmi smakowicie :d jadłabym wszystko choc ja mieso też uwielbiam :P

te zupy mnie zaciekawily szczegolnie z salaty i fety kurcze nie wpadłabym na to. generalnie zupy krem uwielbiam, ale tylko pomidorowa mi wychodzi, z brokułów próbowałam i nie wiem dla mnie mało smaku, ja lubie wyraziste rzeczy a tej nie umiałam doprawić, co do niej dodajesz? i napisz coś o tej z sałaty i fety bo brzmi super

ja termomixa nie mam, ale mysle, ze to można przyrzadzić i z blenderem

Cytat:
My caly czas na maxa ..co do nasienia to powiedzieli ze nie jest najlepsze ale tragedi tez nie ma i ze przytakich parametrach powinnam naturalnie zajsc w ciaze . po swietach powtarzamy badanie nasienia..
Co do kliniki to warszawa na starynkiewicza na nfz bylismy raz na wizycie i mialam jechac na drugo jak zrobie droznosc no a zeszlo sie rok ..hsg nie wyszlo potem wyszedl problem z twrczyca potem leczenie i dopiero po unormowaniu tsh mialam miec laparoskopie zrobiona no i dlatego dopiero teraz kolejna wizyta na poczatku kwietnia . na wizyte musze miec badania porobione i zobaczymy czy cos wiecej powiedza. A co do badan to cytologia, posiew z kanału szyjki macicy, wymaz na chlamydie, tsh, fsh, lh, prolaktyne, progesteron, testosteron, estradiol badanie nasienia...
no to już spora diagnostyke masz za sobą. ale wyniki twoje są ok rozumiem? owulacje masz? mialaś kiedyś cykl stymulowany? i jaki masz dalszy plan, myslisz o inseminacji czy nie?

Cytat:
Zrobilam i noe ma drigiej kreski, moze jest jakis cien cienia, ale w takim razie tamten z ta wyrazna kreska musial byc falszuwem trstem. Oj ja mam szczescie do takich przeklamanych testow albo za duzo ich robie. W kazdym razie czekam na okres do niedzieli.
jak jest cień to chyba coś jest na rzeczy. wrzuc foto
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 09:17   #4016
Milagr0s
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Oooo to trzymam kciuki 😊 daj koniecznie rano znać😊
Niestety do testowania nie doszło bo wczoraj dostałam @
Tak więc zaczynam siódmy cykl starań...
W przyszły czwartek mam to badanie drożności więc będzie to nadzieją że wpłynie na zwiększenie płodności w tym cyklu, jak to piszą wszędzie
Stary 2016-03-23, 09:20   #4017
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
W przyszły czwartek mam to badanie drożności więc będzie to nadzieją że wpłynie na zwiększenie płodności w tym cyklu, jak to piszą wszędzie
tak mi przykro
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 09:21   #4018
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Milagros, przykro mi U mnie dzisiaj 1 kreska, chociaż temperatura poszła w górę (dziś 29 dc, 11-12 dpo). Nadal mam różowy śluz, już trzeci dzień i delikatne bóle w podbrzuszu, więc nie mam pojęcia czy będzie @ czy jednak 2 kreski za kilka dni.
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 09:30   #4019
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Wczorajukryta prawda też była o ciąży. I to tak realnie, temat na czasie. Zawszeprzełączam te bzdury, ale wczoraj aż zostawiłam bo byłam ciekawa jak się toskończy Niedość że starali się 14 miesięcy to jeszcze pomylili jego badania w klinice imyślał że jest bezplodny

To ja tytułypomyliłam To to właśnie leciało!

Cytat:
Jeju, ja to samo. Wczoraj już ryczałam znowu...Szefowa wysłała zdjęcie nowonarodzonej dzidzi, koleżanka która niedawno urodziła przyszła ze swoją dzidzią, zaraz Święta i szwagierka z brzuszkiem...
Też mam czasem takie myśli, zeby się odciąć, ale nie umiem. Wy jesteście takie fajne i wyrozumiałe i w ogóle...
Zamierzam ostro się wziąć za badania kolejne, jak jutro gin nie zleci, to najwyżej na własną rękę będę robić. Po prostu psychika mi siada, a jak coś robię w temacie, to jakoś tak lżej. W pewnym momencie po kolejnym negatywnym teście, miałam moment, że miałam dosyć starań i głowa naprawdę odpuściła. Ale teraz znowu ciśnienie wróciło

Cytat:

Jak wyżej, łączę się w bólu

Cytat:
O matko, to naprawdę nie ciekawie...
Ja uwielbiam latać W ogóle uwielbiam wszystko co związane z samolotami. Katastrofy w przestworzach mam już oglądnięte wszystkie i to po parę razy, aplikację flight radar przeglądam co chwilę, bo choć do lotniska mam 80 km, to nade mną mają już drogę zniżania i widzę ich "brzuchy", napis linii lotniczych też są dość wyraźne Samoloty mnie fascynują, mogłabym się gapić na nie godzinami. Gdyby na studia lotnicze nie wymagali fizyki i matematyki to zostałabym pilotem

Ja brałam 0,8 mg. Acti Folin z lepiej przyswajalnym kwasem.

Odkąd zaczęłam interesować się staraniami to wszędzie ciążowe tematy. Dzisiaj w Barwach Szczęścia znów temat na topie Dziadki kupili małe buciki i ponaglali młodych aby zabrali się do roboty, aby nie czekali, itd. A oni biedni już 6 miesięcy się starają i nic. Znów to wszystkie takie realne. Rodzina naciska, wypytuje. Aż się śmiałam sama do siebie dzisiaj, najpierw Trudne Sprawy, potem Ukryta Prawda, później Barwy Szczęścia - ciekawe co będzie jutro
Ja to samo z lataniem, kocham, kocham, kocham!
I Barwy Szczęścia też oglądałam Dzisiaj znów idę ćwiczyć, to zobaczymy na co trafię.
Cytat:
Cień cienia się liczy

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Ehhh... A będziesz miała sono-hsg czy hsg?

zawiechaczarny, trzymam kciuki!
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 09:34   #4020
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Cień cienia to coś jest na rzeczy! Wrzucaj zdjęcie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości