|
|
#511 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
Można spróbować wystawić te bilety na mecze np. na gumtree, zobaczyć jaki odzew, jakbyście zdecydowali nie lecieć, zawsze to przynajmniej część kasy się odzyska. Z lotniczymi jest może jakieś ubezpieczenie od rezygnacji? |
|
|
|
|
#512 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wlasnie nie wiem bo to kolega zajmował sie rezerwacja biletów :/ musimy do niego sie odezwac i sie dowiedzieć bo duzo osob mowi ze na euro to na pewno bedzie jakis zamach
|
|
|
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
Może miała na myśli ślub jednostronny.
|
|
|
|
#514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#515 |
|
Zadomowienie
|
Hej,
Moje wyznanie: jestem na L4 od stycznia lubię pospać i poleniuchować (teraz za bardzo innego wyboru nie mam) ale pn-pt "wstaje" o 5.30. W weekendy staram się wytrzymać do 8. W ciagu dnia zdarzają mi się drzemki, teraz juz krótsze bo w 1 trymestrze przez cały czas byłam śpiąca. Pomimo mojego leżenia staram się nie rozleniwiać. Nie mogę się zająć za bardzo domem (sprzątaniem) ale staram się ogarniać to, co mogę np. zakupy w Tesco. Co do L4, ja zawsze mowię na jaki adres ma być wypisane, a pomimo ze mam nakaz leżenia lekarz ani razu nie wypisał mi leżącego. Z tego co słyszałam ZUS najpierw dzwoni i sie umawia na "odwiedziny". Może to tylko plotki? ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Dziś rozpusty cd. Mąż zakupił czekoladę Wedla gorzką (uwielbiam ️) z nadzieniem truskawkowym. 1 kostka dziennie w nagrodę
|
|
|
|
#516 |
|
Zadomowienie
|
Tak to miała na myśli , tylko nie wzięła pod uwagę że jej własny syn w tym momencie też nie uważa się za katolika więc w naszym jednostronnym ślubie były by dwie strony niewierzące... Ogólnie dla mnie to nie miało sensu może mogła bym to zrozumieć gdyby mój partner był katolikiem wierzącym i sam do mnie wyszedł z taka propozycja że on chce taki ślub wziąśc wtedy mogła bym z nim to przedyskutowac i może dla NIEGO się zgodzić, ale robić takie "cyrki" żeby teściowej lepiej się spało no raczej nie
![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Troszkę ją zatkało , chyba w tym momencie odebrałam jej resztki amunicji. Była bardzo zdziwiona odniosłam wrażenie, że ona po prostu o tym nie wiedziała pewnie miała wyobrażenie, że małego Jezuska , Maryja z Józefem w żłobie chrzcili ... To miałam na myśli mówiąc, że bezrefleksyjnie wszystko przyjmuje co ksiądz mówi bardziej skupia sie na obrzędach niż na tym co jest prawdziwe w religii .
|
|
|
|
#517 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przyszła właśnie poduszka ciążowa, mam nadzieję, że się sprawdzi.
|
|
|
|
|
#518 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Odnośnie kanapek przed badaniem - pewnie masz dobrą przemianę materii, szybko się strawiło U mnie już prawie 2kg do przodu. Nasze fryzjerki chyba lubią suchary |
||
|
|
|
#519 |
|
Wtajemniczenie
|
Po godzinie i po dwóch. Teraz odchodzą od badania z 50 g. I jest z 75 g. Przypilnuj tego bo moja koleżanka musiała powtarzać.
|
#520 |
|
Zadomowienie
|
Cześć,witam!
Z tej strony ta dzielnica, gdzie straszą szatanem Nie wiem jak u Was, ale jak wspominałam-nie znam tu żadnych rodzin z dziećmi i dumam, gdzie poznać. W szkole rodzenia wiem, że mogę, ale trochę się boję po tym, co widziałam na facebookowych grupach tzw. "mamusiek". Nie wiem czy miałyście okazję widzieć jakąś, trochę mnie przeraża poziom rozmów i poruszane problemy, chyba się tam nie odnajdę.Czy macie same jakieś pomysły, gdzie tu poznać więcej takich osób, ze zróżnicowanych środowisk i nie wydając na to majątku (np. zapisując się na kursy itp)? Nie mam też tu żadnej rodziny, bo jesteśmy przyjezdni. Jak jest u Was? I z ciekawości: gdzie chodzicie do ginekologa,jeżeli możecie i chcecie napisać?
|
|
#521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niestety niebieskie dla Coreczki, ale coz :P
|
|
#522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tylko jedna znajomą z małym dzieckiem, ale nigdy nie byliśmy zbyt blisko. Rodzina daleko. Sa zajęcia dla rodziców w moim mieście, ale ciezko bedzie sie wbic w srodowisko anglojezyczne (wola sie trzymac swoich), a z polkami raczej wolę sie nie zadawać bo wychodzą z tego same problemy. Zwykle bylam tylko wykorzystywana. ![]() Ogólnie zawsze cięzko było mi utrzymać znajomości. Typowe mamusiowe grupy tez mnie przerazają.
|
|
|
|
|
#523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co robicie na święta? mi się one kojarzą jedynie z jajami, ale my mało jajeczni więc pewnie z jedno-dwa max zjemy i potem już myślałam, żeby trzasnąć jakaś sałatkę i git, ale z drugiej strony nie wiem jaką zupełnie nie czuję tych świat, najchętniej przeleżałabym z tż w łóżku |
|
|
|
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
My idziemy do rodziców więc nic nie szykujemy
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
Na szczescie tesc bedzie gotował
My to zawsze z TZ do mojej rodziny jezdzimy na swieta.Sami jeszcze nie spędzalismy świąt takze nawet nie mam pojęcia co bym robiła jakbym musiała. TZ teraz tez wybiera sie do mojej rodziny, zeby tak sam nie siedział w domu. 4 dni wolnego ma
|
|
|
|
#526 | |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
My tez przyjezdni i z tych dzieciatych to znajomych mam ewentualnie w pracy. Poza niestety nie ja mieszkam na plewiskach do ginekologa chodzę na wojskowa do dr Marka Pietrygi. Do szkoły rodzenia chce sie zapisać ale nie wiem jeszcze gdzie. Najlepiej chyba bedzie jak zapisze sie na plewiskach bo sa położne z polnej a tam bede rodzic no i pewnie beda łaski z rejonu a z forum zawsze mozna sie gdzies spotkać w jakiejś kawiarnii w końcu troche sie tu poznajemy ![]() Ja mam dzis zawroty i pobolewa mnie głowa.... Durna pogoda ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- My tak samo. Ale pewnie jak co roku na sniadanie bedzie barszcz biały z kiełbaska mniam mniam uwielbiam jakies jajka faszerowane, mięso w plastrach sałatka jarzynowa - fujjjj i ciasta jakies makowiec uwielbiam Chciałam zrobic babkę ale zależy czy znajdę czas Edytowane przez superhuman Czas edycji: 2016-03-23 o 12:27 |
|
|
|
|
#527 |
|
Rozeznanie
|
Witam się i ja dzisiaj
Pogoda kiepska Byłam na krotkiej wizycie u mojego ginka i obadał szyjke ,ciśnienie,wagę moja ,zrobił chwilowe usg z którgo wynika że dzidzius mój wiekowo jest na 19t6 dzień ,nic więcej nie mierzył bo i tak za 2 tygodnie mam juz połówkowe więc tam już drugi doktorek wszystko ładnie pomierzy i zbada Miłego dnia kochane i dziękuej Każdej z osobna a słowa wsparcia i otuchy ![]() Ps.mój brzusio z dzisiaj rana
|
|
#528 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#530 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Gaduły Jest dopiero po 12, a ja zdążyłam zjeść śniadanie, II śniadanie i przedobiad Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() My również
|
|
#531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem rodowitą poznanianką więc znam tu trochę ludzi, mam tu rodzinę i parę rodzin z dziećmi też znam, ale jakoś mnie nie ciągnie do nawiazywania super kontaktów z nimi, z naszych najbliższych znajomych nikt nie ma dzieci. nie widziałam nigdy tych grup, ale jak widzę dziewczyny, które wystawiają miliard fotek bo synalek je zupke to jak najdalej od takich osób. nie wiem, gdzie można poznać inne mamy oprócz kursów, szkół rodzenia ale nawet się tym nie interesowałam bo mam właśnie przez oczami taką fejsbukowa mamuśke |
|
|
|
|
#532 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wstaję wcześnie bo nie chce przespać dnia..lubię też ogarnąć domowe obowiązki i mieć czas na wypoczynek.. poza tym zawsze wstawałam rano do pracy i zdecydowanie lepiej się czułam , jesli pora wstawania była stała również w dni wolne od pracy - teraz nadal się tego trzymam..nie mam zamiaru spać do południa, bo jak urodzę Malutką to też będziemy wstawać zapewne rano..na zapas nie da się wyspać.. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za udana wizytę i śliczny brzusio
|
||||||||
|
|
|
#533 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam
U mnie ładnie słońce wychodzi ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#534 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pamietam sprawę w wydziale pracy i ubezpieczeń gdzie pracodawca zgłosił so zusu z powinni u pracownika przeprowadzić kontrole i taka kontrola została przeprowadzona. Sprawa dotyczyła co prawda tego ze pani na zwolnieniu pracowała, no ale jednak soe zdarza i tak
|
|
|
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
Uznałam, że będziecie zainteresowane takim tematem
![]() Skurcze w czasie ciąży: Macica już od 20 tygodnia ciąży zaczyna się przygotowywać do porodu. Do momentu wystąpienia akcji porodowej przez te 20 tygodni skurcze się nasilają, zmieniają swoją częstotliwość i są w inny sposób odczuwane przez ciężarną. W czasie ciąży występuję 3 rodzaje skurczy. 1. Fale/skurcze Alveraza – one pojawiają się jako pierwsze od 20 tygodnia i trwają do 26. One są praktycznie nieodczuwalne. Jest ich nawet kilka na godzinę. Gdyby się ktoś pokusił o KTG to linia od skurczy byłaby praktycznie płaska. 2. Skurcze Braxtona-Hicka – kolejne skurcze od 27 tygodnia do 36. Średnio 1 skurcz na godzinę, już odczuwalne, mogą się pisać na KTG. 3. Skurcze przepowiadające – największe mendy Zaczynają się od 37 tygodnia i trwają do rozpoczęcia akcji porodowej. Potrafią trwać po kilka godzin, być regularnie i bolesne, ale nic nie dają. Ciężarna jest już sfrustrowana i zmęczona, bo boli a nic się nie dzieje. O skurczu mówimy gdy dotyczy on całej macicy. Skurczem nie jest ból w podbrzuszu. Warto zgłaszać lekarzowi spięcia macicy, bo tylko w badaniu można stwierdzić czy to co czujemy jest fizjologią czy już może patologią. Dopiero skurcze, które powodują zmiany w szyjce macicy kwalifikują do zdiagnozowania zagrażającego porodu przedwczesnego. A my jako ciężarne musimy wiedzieć kiedy powiedzieć STOP i odpocząć. Zazwyczaj bóle są wywołane rosnącą macicą lub po prostu przemęczeniem.
|
#536 | |||
|
Zadomowienie
|
Też mi niebieskie wysłali, ale się trafiło akurat pod chłopca.
![]() Cytat:
No i coś w domu muszę mieć, bo nie na całe święta jedziemy. Robię więc tzw. murzyna (biała kiełbasa w cieście drożdżowym), pisanki normalne, może parę jajek faszerowanych i mazurek pomarańczowy.Cytat:
![]() Cytat:
Bo to dla mnie skomplikowane, do niedawna znałam tylko skurcze Braxtona-Hicka, chyba z jednego odcinka "Przyjaciół".
|
|||
|
|
|
#537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
Co do skurczy to ginekolog zaniepokoiło moje odczucie od 16 tyg. gdyby było po 20 to ok, ale to było za wczesnie.
|
|
|
|
#539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#540 |
|
Przyczajenie
|
Byłam wczoraj na wizycie kontrolnej. Wszystko dobrze z maluszkiem, na 100% będzie chłopak
Usg połówkowe mam dopiero za miesiąc, bo wg mojego lekarza powinno się je zrobić do 24 tygodnia, ale nie wcześniej niż w 22 (?). Chciałam skierowanie na badanie glukozy z obciążeniem, ale nie dostałam, bo też podobno za wcześnie wiarygodny wynik jest po 24 tygodniu. Nie rozumie tego ponieważ w pierwszej ciąży miałam cukrzycę ciążową i jest duże prawdopodobieństwo że teraz tez się pojawi, więc na co mam czekać? Na czco cukier mam dobry. Kilka z Was już miało robiony ten test dużo wcześniej, napiszcie z jakiej przyczyny? Czy ten cukier na czco wyszedł Wam za wysoki? Na razie kazał mi tylko ograniczyć cukry proste w jedzeniu.....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.

bo mamy lecieć na euro w czerwcu do Paryża i nie wiem co z tym zrobic 
️) z nadzieniem truskawkowym. 1 kostka dziennie w nagrodę

jakies jajka faszerowane, mięso w plastrach sałatka jarzynowa - fujjjj i ciasta jakies makowiec uwielbiam 

jak najdalej od takich osób.
za udana wizytę i śliczny brzusio