|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
|
|
|
|
#542 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#543 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie to dziwne, bo wskazaniem do szybszego testu jest cukrzyca w poprzedniej ciąży. Cytat:
|
|
#545 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam krzywą cukrową chyba w 10 tc , z tego co pamiętam. Przy zwykłych badaniach jakie robiłam i zaniosłam do gina glukoze miałam powyżej normy i kazała mi zrobić krzywa ta 3 punktowa czyli pobranie przed , godzine i 2 godziny po przyjęciu glukozy . U mnie było to 75 g glukozy. Niestety glukoze zwymiotowałam 2 razy więc 3 badanie robiłam ze śniadaniem znaczy na czczo pobranie póżniej szybko śniadanie zjadłam i krew pobierali godzine po śniadaniu i 2 godziny po. Mi gin kazała zrobic ale że chodze do niej prywatnie to skierowania nie dostałam ale nie ma załamki bo badanie kosztuje poniżej 20 zł. Jeżeli obawiasz sie że u ciebie może być coś nie tak to nie czekaj na skierowanie tylko sama idź i prywatnie wykonaj to badanie. Nie ma co z tym zwlekac jeżeli już wcześniej miałaś z tym problemy to lepiej zapobiegac szybciej. |
|
|
|
|
#546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kostkę, bo się mało ruszam i nie chce skończyć ciąży z 3 cyferkami na wadze. Pasztet robisz z soczewicy? |
|
|
|
|
#547 | |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny !!
Piękny mamy dzień ![]() Dziś z rana byłam na badaniach uzupełniających. Tzn "nowy" ginekolog zapisał mi te które wcześniejszy uznał za zbędne ![]() Chciałam się Wam pochwalić, że z maleństwem wszystko ok ![]() Rozmiar wg usg na 19tydz (zaczynam go za 4dni) więc norma w miarę zachowana. Uspokoiłam się niesamowicie. Lekarz wszystko pokazał na usg, wysłuchał moich dolegliwości, przepisał jakieś tam leki. No inny świat niż przy poprzednim małomównym ;p Cytat:
A tu jeszcze 20tyg nie ma. Czuję, że będę niezłym hipkiem na lato, no ale weź tu nie jedz jak wszystko takie dobre hahaha No i po badaniu oczywiści wciągnęłam twistera z KFC, potem poprawiłam gałką lodów od grycana .... wołały mnie z za szyby. Jestem dumna, że tylko jedną i że tak ładnie na pytanie o bitą śmietanę powiedziałam : nie, dziękuję hahah
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
W mojej przychodni dziewczyny w ciąży, ktore robia krzywą leżą sobie na łożkach w gabinecie zabiegowym
![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#549 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rozważam krzywą w sobotę. Spokojnie posiedzę z mężem, z 3 mint od labo mieszkają teściowie to wolałabym tam lezeć niz siedzieć i czekać.
|
|
|
|
#551 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
|
|
#552 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś zaspokoiłam swoją zachciankę jedzeniową, męczyła mnie przez parę ładnych dni a nie mogłam odkryć co to jest. okazała się nim bagietka z serkiem philadelphia o smaku milki z dżemem truskawkowym
|
|
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brawa za asertywność Ja do ciąży nie przepadałam za lodami. A teraz potrafię w sowie cały puchar słonego karmelu zjeść. I walczę ze sobą żeby nie wyrwać lodów przypadkowym przechodniom. Aż się boję co będzie ze mną w lato jak inwazja pożeraczy lodów przybierze na sile. |
|
|
|
|
#555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do mojego testu jeszcze trochę, może będzie pięknie i ciepło i posiedzę na ławce przed budynkiem. Najlepiej jakby mnie w szpitalu położyli na to badanie. Teraz jest lepiej, ale np w pierwszym trymestrze budziłam się cholernie głodna ok 5-6. Krew pobierają od 7.30. Zwykła morfologia, po której mogłam się najeść, była męką. Za długa przerwa od pobudki do pobrania. A w szpitalu pobierali krew własnie ok 5 rano. Idealnie jak dla mnie. ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Jeszcze nie mam skierowania |
|
|
|
|
#556 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
My też najpierw do teściów a potem do moich rodziców. Cytat:
Cytat:
No i udało mi się odzyskać kasę za tamte badania co schrzanili. Dziękuję Wam raz jeszcze za wsparcie. Też staram się myśleć pozytywnie ale to nie jest łatwe. Ciężko się patrzy jak cierpi bliska osoba. Tato bardzo się cieszy na wnuczkę, już opowiada jak będzie z wózkiem jeździł. Wiem że to daje mu mnóstwo siły do walki z chorobą. |
|||||||
|
|
|
#557 |
|
Przyczajenie
|
Chyba tak zrobię. Tzn. chodzę do gin prywatnie i badanie też robię prywatnie, tylko zawsze mi mówi co mam zrobić na kolejna wizytę. Wie, że miałam cukrzycę ciążową, ale mimo to nie widzi uzasadnienia, żebym teraz miała robić to badanie. Nie mam nawet pasków do glukometru, żeby sobie sprawdzać cukier (skończyły mi się po porodzie) i nikt mi ich nie wypisze, jeśli nie będę miała wyniku badania (przerabiałam to w I ciaży, trzeba mieć zaświadczenie od diabetologa) Ech, poświęcę się i w piątek zrobię to badanie, dla własnego spokoju...
|
|
|
|
#558 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#559 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cudny brzusio! Cytat:
My na Święta idziemy do teściów, ale ja też zawsze coś robię - nie umiem tak z pustymi rękami przyjść, poza tym lubię piec Od nas będzie keks, pasztet i chleb. Macie może pomysły co można zrobić z marynowanej na słodko dyni? Mam jeszcze kilka słoików od rodziców i kompletnie brak mi pomysłu co z nimi zrobić.
|
|
#560 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super ze wszystko ok
|
|
|
|
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tak generalnie to też średnio. Ale wolałabym o tej 5 zaraz po przebudzeniu i po 7 być po wszystkim. Niż budzić się o 5 i czekacć minimum do 9,30. I w szpitalu mam łóżko.
Ja nim dotarłam do labu byłam gotowa z głodu.
|
|
|
|
#562 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie srodowo z choroba;/
W nocy juz nie moglam spac bo tak mnie glowa bolala a teraz ciagle kicham i smarkam;/ mialam ogarnac dom przed swietami ale nie mam na nic sily. florencee W pierwszej ciazy jak sie pytalam o L4 chodzone to powiedzial ze skoro moxna chodzic to mozna tez chodzic do pracy. Moze teraz mu sie odmienilo. krefetka U mojego tz z pracy kolezanke odwiedzili bez zapowiedzi, na szczescie byla w domu ![]() Chcialabym juz czwartek zeby tz wrocil i zajal sie malym a ja zebym mogla odpoczac
|
|
|
|
#563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#564 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie jestem w stanie iść do przychodni na pobranie, mama mi w domu pobiera i zanosi do labu. Muszę coś zjeść po wstaniu, bo unaczej mi słabo. Na glukozę będę musiala jakoś dać radę iść, bo nie można jej w domu zrobić, na szczęście pamiętam, że w poprzedniej ciąży po wypiciu tej glukozy nie czułam w ogóle glodu, więc może i tym razem nie będzie tak źle. Pójdę w weekend z mężem, mama zostanie z Młodym.
Wy jak piszecie o tym pobraniu po 2 godzinach, to macie tylko dwa pobrania? Bo ja miałam trzy: na czczo, po godzinie od wypicia i po dwóch. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Prawidłowe są 3 pobrania, a na wizażu już różne kombinacje widziałam Pochwal się brzuszkiem
|
|
#567 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli natomiast premie są proporcjonalne tak jakby do okresu pracy czyli są np zmniejszane przy L4 to takie premie i dodatki wlicza się do zasiłku chorobowego Mam nadzieję, że w miarę jasno wyjaśniłam |
|
|
|
|
#568 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co zrobić, jak wołały zza szyby. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zdrówka życzę. |
|||||
|
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#570 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
z marynowanej na słodko dyni to cięzko mi coś wymyślić..nigdy takiej nie jadłam, może przerób ją na mus i dodaj do ciacha..taki przepisów na ciasto dużo w necie ale zazwyczaj dynie się piecze do tego..albo stopniowo do zupy krem dorzucaj jak nie jest za mocno słodkie np krem z pomidorów jest pycha z dynią, przyprawiony chilli i cynamonem.. Wy o lodach i kfc, a ja znalazłam dziś moje wymarzone szparagi odebrałam posiew - wyszedł ok..czyli woda przysłużyła się też do przepłukania organizmu |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.

W sumie to dziwne, bo wskazaniem do szybszego testu jest cukrzyca w poprzedniej ciąży. 

<3

". A co to ja zarządziłam wygląd dowodu?
z głodu.