|
|
#871 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
![]() 6 tabletek dziennie Może zbadaj sobie magnez
|
|
|
#872 | |||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No i poszła lawina. Wczoraj nie wytrzymałam i jak byłam z Tż na zakupach to kupiłam jeszcze pieluchy tetrowe i pajaca. A najlepszy był Tż. Poszedł ze mną na dział dziecięcy i mówi: nie zastanawiaj się tylko bierz. W ogóle bardzo mnie wspiera i poczuł ostatnio jak maluszek kopie. Bardzo się ucieszył. Piękne macie brzuszki kochane Mój też powoli rośnie. A w sklepie jak jest za ciepło to też oblewam się zimnym potem i robi mi się słabo. ;/
|
|||
|
|
|
#873 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też dużo siedzę i też aż płakałam z bólu jak wracałam z pracy. Ja mam lordozę i odcinek lędźwiowy mi serio daje popalić. A w ciąży to skrzywienie dodatkowo jest potęgowane ... ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- ojojoj biedactwo ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Cytat:
Codziennie na śniadanie nie mogę odmówić sobie chałki z masłem, do tego wczoraj zjadłam 2,5 kotleta (gdzie zwykle 1-1.5 i miałam dość) do tego nie powiem ile ziemniaków i chyba słoik ogórków kiszonych ![]() No ale weź tu nie jedz jak chodzę z takimi smakami jakbym świeżo blanta spaliła ![]() ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Cudnie
|
|
#874 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niestety, mam wrażenie że bez upominania się to nikt nas nie przepuści / nie ustąpi miejsca :/ a strasznie to przykre jest.Cytat:
nigdy się nie "przysłuchiwałam" swojemu brzuchowi i ciężko odróżnić :PCytat:
Cytat:
bo z jednej strony fajnie, że mały brzuszek, niewiele widać, nie przeszkadza - a z drugiej tak jak Ty, fajnie by było już być taką "widoczną ciężarną"
|
|
#875 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#876 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#877 |
|
Zadomowienie
|
Co do wychowania dzieci, to jest bardzo trudny temat.
Ostatnio bardzo namiętnie śledzę metodę rodzicielstwa bliskości (Rb) ale wiele jej części mi nie odpowiada. Może, ona jest super dopóki dziecko nie pójdzie do szkoły i nie zetknie się ze światem rzeczywistym. Np w tej metodzie nie wolno chwalić dzieci. Prowadzi to wg mnie do paranoi rodziców, którzy trzymają się kurczowo tej metody od A do z bez żadnych ustępstw bo w książce było tak napisane i dlaczego. Moja metoda wychowawcza jest bliska metody Rb. Ale działam na własnej intuicji. Mam bardzo dobrze wychowana córkę, grzeczna, nie sprawiająca kłopotów wychowawczych. Jeszcze zobaczymy jak to wszystko wyszło kiedy to mama przestanie być ta najlepsza przyjaciółka a młoda w High School wymieni mnie na lepszy model![]() Jedynie czego nie akceptuje to fizycznego i psychicznego karania dzieci. Nawet klaps jest dla mnie nie akceptowalny i równa się dajciu ryja na dziecko bo to skutkuje tym, że ono się nas boi a nie szanuje. A reszta? Dopóki rodzic wychowuje a nie hoduje to nie jest mój problem
|
|
#878 |
|
Rozeznanie
|
Miałam iść dziś na szkole rodzenia, ale położna odwołała. Trochę ogarnę w domu, zrobię obiad, spakuję walizkę i po południu jedziemy do rodziców na święta
Tak piszecie o tych zachciankach i powiem wam że oprócz takich jednorazowych (niespełnionych!) pokusach to ja mam ochotę na zdrowe obiadki i przekąski. Rano najczęściej jem płatki z mlekiem zwykle kukurydziane lub owsiankę z rodzynkami i ew. jakimś owocem. Na drugie śniadanie kromka chleba razowego z wędlina, serem i warzywami, potem obiad dziś np ryba na parze. Myślę że jest ok
|
|
|
|
#879 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W tym temacie posłużę się cytatem z http://www.rozamarzy.com/tylko-co-sl...a-piers-i-dom/ "Moje najszczersze zdanie jest takie – rób tak, by było jak najlepiej dla TWOJEJ rodziny. Dla TWOJEGO dziecka. Dla Ciebie i TWOJEGO męża. Rób tak, jak dyktuje serce, jak mówi intuicja. Rób tak, jak czujesz, że chcesz. Bez oglądania się na to, czy jest to „bliskościowe”. Czy jest to zgodne z jakimśtam kanonem. Dopóki nie krzywdzisz dziecka, dopóki na pierwszym miejscu jest szacunek do wszystkich stron relacji – reszta tak naprawdę nie ma wielkiego znaczenia." Póki nie robisz krzywdy - rób jak czujesz
|
|
#880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami stanowcze "Nie" sie przydaje, uczy szacunku do rodzica i autorytetu. Tak, oczywiscie bycie przyjacielem dla dziecka jest fajne, ale tez musi wiedziec, ze nie moze sobie na wszystko pozwolić. We wszystkim chodzi o umiar. Nie zamierzam bic dziecka, ale tez nie zawacham sie surowo czegos zakazać lub za złe zachowanie bedzie kara równomierna do czynu. ![]() Od tego bezstresowego wychowania wychodzą albo ciapy życiowe, albo totalne gbury bez empatii.
|
|
|
|
|
#881 | |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
Ja mam zlecona magnelle. Co do ustępowania miejsca w środkach komunikacji. W poprzedniej ciąży często jeździłam autobusami i SKM. W większości pojazdów w odpowiednich miejscach były nalepki dla kogo pierwszeństwo siedzenia na tym miejscu. (Inwalidzi, matki z dziećmi, kobiety w ciazy) nie za bardzo przejmowałam sie co ktoś o mnie pomyśli- podchodziłam do "mojego" miejsca i mówiłam:jestem w ciazy, to miejsce przeznaczone w pierwszej kolejnosci jest dla osób w takim stanie jak ja, a Pan/Pani jest w ciazy? Zazwyczaj pomagało bo trafiałam na młodzież szkolna jeśli nie dostawałam inne miejsce. Z reguły nie jestem taka odważna ale moja średnia długość jazdy była ponad godzinna wiec tyle bym nie ustala. Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-03-25 o 10:08 |
|
|
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#883 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej.
![]() Cytat:
Bardzo się cieszę, że Twój tata czuje się lepiej. ![]() Co do pracy w tej sytuacji wybrałabym to drugie rozwiązanie tzn zrzuciła "winę" na lekarza. ![]() Cytat:
Dobre teksty dzieciaków. ![]() Fatalnie miałaś z tą egzemą, u mnie też bywało ostro w nocy, jakieś rękawiczki musiałam zakładać itp. :/ Cytat:
![]() Cytat:
Ja raz zasłabłam w kościele w I trymestrze, miałam miejsce siedzące, ale jak się podniosłam z klęczenia do stania, to mnie mąż musiał wynosić. Nie wyobrażam sobie teraz w ciąży stać w kościele. Normalnie w niedzielę zawsze się gdzieś załapię, ale na Triduum Paschalne mam cały czas w pogotowiu własny taboret. Ogólnie co do ustępowania miejsca i przepuszczania w kolejce to planuję prosić ludzi, jeżeli naprawdę będę tego potrzebowała, jeszcze nie miałam w sumie takiej sytuacji, ale może chociaż część ludzi ujawni dobre serce jak się ich wprost poprosi.
|
||||
|
|
|
#884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napływ gorąca i potem zimny pot i ciapki przed oczami. Wolę juz nie chodzić.
|
|
|
|
|
#885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaką piłkę polecacie ??? ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
A mi dobrze z moim małym (póki co) brzuszkiem ![]() wiem czego się spodziewać później .....będe się toczyć jak słoń
|
||
|
|
|
#886 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki miłego piątku
|
|
#887 |
|
Zadomowienie
|
Powoedzialam sobie rano, ze skoro dzisiaj jest Wielki Piatek to nie jem słodyczy! I tak pewnie jutro w domu i u teściów bedzie pelno ciasta. I co? I dupa zbita
kolezanka z pracy kest ostatni dzien i przyniosła tonę michałków.... Ktore w dodatku stoją koło mnie :/ no cóż...
|
|
|
|
#888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja do odcinka lędźwiowego (ćwiczenia na plecach) polecam tę ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#889 |
|
Zadomowienie
|
natalia_23 piękne zdjęcie
|
|
|
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio dalmatyńczyka na żywo widziałam ładnych parę lat temu ![]() po świętach zaczynam przygodę z aqua aerobikiem Ciekawe czy będzie fajnie
|
|
#891 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
20+0, 20+0, 20+0
Co do dzieci to pytamy bratanka jakby dal na imię Bobo. Nie miał kompletnie pomysłu. Jego mama kilka dni później mówi, ze będzie Izydor. A ten, że ono już ma imię. My wielkie oczy. A on na to "przecież to jest Bobo". ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Ja chodziłam, przed ciążą i było bosko. Jednak tamte ćwiczenia dla mnie w ciąży są zbyt obciążające. |
|
|
|
#893 | ||
|
Rozeznanie
|
Przez 2 niecałe dni naprodukowałyście chyba z 10 atron
![]() Cytat:
Cytat:
natalia_23 piekne zdjęcie Ja za chwile zabieram się za pakowanie siebie i Tża i jak tylko dotrze z pracy, jedziemy na święta trochę ponad 100km. Nasze mamy pierwszy raz zobaczą mnie z brzuchem i już się nie mogą doczekać Nie wiem czy będę miała dostęp i czas na wizaż więc już teraz na wszelki wypadek życzę Wam i mieszkańcom Waszych brzuszków wszystkiego najlepszego na Święta |
||
|
|
|
#894 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oooo muszę sprawdzić czy u mnie w termach mają to w ofercie bo strasznie w ogóle mam ochotę się wybrać na basen! Tylko ciekawe czy dam radę
|
|
|
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#896 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale dzis tu spokojnie
![]() Ja po malu ogarniam mieszkanie, coby jutro juz tylko z pieczeniem zostaj, ale dla relaksu zabieram sie teraz za ksiazke
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bylam na szybkich zakupach i w piekarni z tesciami. Ciacha kupione
Teraz odpoczne troche i musze nieco ogarnac moj pokój, szczególnie kurze.Pewnie wszyscy szykuja swieta dlatego cisza
|
|
|
|
#898 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a internista da Ci bez problemu.
|
|
|
#899 |
|
Rozeznanie
|
Ja do 14 w pracy, a potem jadę do rodziców pociągiem
i do wtorku bede sobie siedziec u nich mama tż pierwszy raz przychodzi do mojej mamy na obiad w niedziele, mam nadzieje ze sie polubią ![]() Na święta planuje generalnie sie zrelaksować i wyluzowac bo praca mi powoli daje popalić....ja wiem ze ciąża to nie choroba, ale jakos w ciąży trudniej sie siedzi 8h przed kompem w pracy :/ plecy bolą, brzuch tez czasem, zmęczenie czuję 20 razy bardziej niż przed ciąża
|
|
|
|
#900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj tak to prawda. Tez mi coraz ciężej usiedzieć te 8 godzin a po schodach jak chodzę to sie mecze jak... Kręgosłup mnie zaczyna bolec zazwyczaj dopiero pod wieczor chociaz jak dłużej nie zmieniam pozycji to juz odczuwam go tez w pracy. Ja do 16 siedze za biurkiem pozniej do domu przychodzi facet wyprać kanapę szybkie pakowanie moze jakies sushi na wynos i jedziemy nad morze do domku pewnie zajedziemy bardzo późno wiec nie bede budzić rodziców ani nic im mowić i przenocujemy u TZ a jutro z samego ranca zrobie im niespodziankę i pojadę do nich do pracy pewnie beda zaskoczeni
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

za przepustkę taty! 

Tak się cieszyłam, że dobrze wyglądam, a tu widzę, że będzie nieźle ...
<3
niestety, mam wrażenie że bez upominania się to nikt nas nie przepuści / nie ustąpi miejsca :/ a strasznie to przykre jest.