|
|
#1051 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zadne jej gadanie i tak nic nie zmieni. Skoro to babcia to jedyne co mozna to ignorowac bo wydaje mi sie, ze bedzie ciagle wam tak gadac. Ja juz nie bede sie chwalic co tesciowa czasami mowi, bo uznacie mnie znowu za niewdziecznego potwora. Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-03-27 o 23:18 |
|
|
|
|
#1053 |
|
Zakorzenienie
|
Ja codziennie juz czuje. Najczęściej rano i wieczorem ale w ciągu dnia też się zdarza
|
|
|
|
#1054 | ||
|
Zadomowienie
|
Super macie z tymi kopniakami.
U mnie wciąż tylko nieśmiałe pukanie i dzisiaj coś mało tego było. Mąż też chciałby coś poczuć, przykłada rękę, ale na razie nic z tego. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
Jakos ja tez choć mąż mi dziś zakomunikowal że jak się mała urodzi to szybko się bierzemy za drugie
|
|
|
|
#1056 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
E tam nie wydaje mi się żeby dziewczyny tak źle o tobie myślały. Rozumiem, że jesteś sfrustrowana , zmęczona , zestresowana i sama dlatego pewnie źle się wyraziłaś, bo nie wierze mimo wszystko, że złorzeczysz teściowej. Pewnie chodziło ci o to, że z powodu jej sposobu wypowiadania się na wasz temat i dziwnych pomysłów lepiej się czujesz jak nie musisz przebywać w jej towarzystwie. Przykład ,który podałaś był dosyć niefortunny i troszke się dziewczyna nie dziwie że źle go odebrały szczególnie w taki świąteczny dzień. Myśle, że musimy podchodzić do tego co piszemy z troszke większym dystansem gdyż niestety wiadomo jak to jest słowo pisane to tylko 30% tego co chcemy rzeczywiście przekazać i niestety trzeba pisac bardzo wyraźnie co sie ma na myśli gdyż te 30% pozostawia bardzo wiele do interpretacji własnej. Pozdrawiam was Wszystkie bardzo gorąco i przesyłam pozytywne fluidy na brzuszki
Edytowane przez Aniol1985 Czas edycji: 2016-03-27 o 23:35 |
|
|
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż juz cztery razy wyczuł. W tym dwa razy dzisiaj
|
|
|
|
#1058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duza roznica wieku miedzy mna a nia tez jest ogromna, moglaby byc moja babcia W wielu sprawach sie po prostu nie zgadzamy i tyle. Jestem tolerancyjna i cierpliwa i naprawde wiele moge zniesc. Jedyne co myslalam to ze moge komus sie wyzalic na forum. Nie mam nikogo innego. Zostalam zle zrozumiana i troche bylo mi smutno z tego powodu. |
|
|
|
|
#1059 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Musimy brać poprawkę na to, ze teraz jesteśmy trochę "wrażliwsze"..... Ja generalnie jakoś tak "złe" rzeczy olewam, myśle sobie gadajcie co chcecie ja i tak wiem swoje Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tak więc nic sobie nie wyrzucajcie bo to może byc z korzyścią dla Was i dziecka ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- My dziś na śniadanku byliśmy u mojej mamy, oprócz nas siostra z mężem i 2 dzieci oraz jej teściowa (wdowa). Siedzielismy ponad 6 godzin, gadaliśmy, śmialiśmy się i generalnie było bardzo miło ![]() Nikt nas nie męczył o ślub, nikt nie pouczał, nie krytykował ani nie radził ![]() Normalnie rodzina idealna ![]() I powiem Wam, ze nawet moja babcia mieszkająca na wsi, wg której mąż i ksiądz mają zawsze rację, swego czasu powiedziała nam, ze już dobrze pal licho ślub ale dzieci dzieci choć żebyśmy mieli ;-) Jutro jedziemy ją odwiedzić - dzieć w drodze - babcia wie, ale ciekawa jestem co będzie jutro mowić..... Ale to wszystko może wynikać z tego, ze cała rodzina położyła już na nas krzyżyk i teraz cieszą się z tego co jest ![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Moja siostra - matka dwójki dzieci - chodzi gada, ze ona sobie teraz odbije to co ja się "mądrzyłam" w kwestii wychowania jej dzieci!!! Na co ja, że oczywiście "ma prawo ma prawo" - wiecie, mało komu udaje sie nie byc ciocią dobrą radą (szczególnie wobec bliskich) i teraz będę musiała za to zapłacić
|
||||
|
|
|
#1060 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Muszę wypróbować bo nie ma dużo pracy a nutellę uwielbiam Cytat:
Poza tym u mnie na wigilii też nikt nie wsadza opłatka do buzi drugiej osobie tylko każdy trzyma w ręce i sobie odłamuje sam. Rzeczywiście przedziwny zwyczaj ![]() Cytat:
Cytat:
U mnie rodzice czasem pytają o ślub ale ogólnie myślę że się pogodzili z tym że nie mają na to wpływu. Jesteśmy już 8 lat razem, od 4 mieszkamy razem. TŻ jest kawalerem z odzysku więc nawet ślubu kościelnego wziąć nie możemy W sumie to może coś komentuje ale przynajmniej nie do mnie Cytat:
Moja teściowa (ani moja mama) nic nie komentuje i się nie wtrąca. Więc mamy luz. Ale jak moje koleżanki czasem opowiadają o swoich teściowych to aż się włos na głowie jeży |
|||||
|
|
|
#1061 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1062 |
|
Zakorzenienie
|
20+2
|
|
|
|
#1063 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny..my wczoraj aktywny dzień, śniadanie u rodziny, potem spacer około6km po rezerwacie przyr., szybki obiad z mężęm, ja przez dwie godz leżałam w słońcu (wiem,że nie dobrze) na tarasie w koszulce na ramiączkach bo tak grzało - taras zabudowany ..i czytałam książkę, potem byłam u teściów na ciachu i kolacja u siorki połączona ze spotkaniem ze znajomymi..wróciliśmy późno..dziś słońca mniej, wczoraj było megacudnie
Cytat:
Cytat:
Cytat:
stoo lat już dziś.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() super brzusio
|
||||||||
|
|
|
#1064 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1065 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej!
![]() Cytat:
Jako, że nigdy nie miałam noworodka na rękach, są momenty kiedy ogarnia mnie strach. Choć mam też dni, kiedy wydaje mi się, że na pewno dam radę, nie ja pierwsza i nie ostatnia itd. ![]() Śliczny. ![]() Cytat:
Co mi przypomina, że krem z filtrem wciąż niekupiony. |
||
|
|
|
#1066 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też mam termin na koniec sierpnia (może będzie wrzesień? ) i też nie mam prawie nic kupione. Tylko jakiś kombinezon i pajac z HM bo się nie mogłam powstrzymać, a były na wyprzedaży ![]() Cytat:
Potem dyskusja zaczyna się od początku ![]() Ja się tak najadłam wczoraj, że ciężko mi było się ruszać a mam wrażenie, że aż tak dużo nie zjadłam No i ciężko się spało przez to też, przewracałam się non stop z boku na bok... Ale za to śniło mi się, że czuję kopniaki Jak czytam te Wasze rodzinne opowieści to aż się włos na głowie jeży.. Ja mam to szczęście, że obyło się bez głupich tekstów i jakoś przetrwaliśmy Dziś znowu piękna pogoda, trzeba będzie spacer zaliczyć Ale to po obiedzie bo teraz strach :P
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1068 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi również ciężko było wczoraj...ogólnie od dwóch dni mam sta głodu, który trwa i trwa i jak coś zjem to dalej jestem głodna a dopiero po ok.30 minutach dochodzi to do żołądka i czuje się pełna :-P
Mały dziś od rana koncert w brzuchu daje, może piłkarzem będzie :-P
|
|
#1069 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1070 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry w ten piękny słoneczny i cieplutki dzień.
Ja wczoraj miałam spokojny dzień, nie było uwag tylko, usłyszałam, że mało jem. Pomyślałam sobie mało jem, a wcinam co chwile coś he he. Niedawno dzieciątko tak mnie skopało, że szok. Mówię do Tż połóż tu rękę na brzuchu a on zdziwiony i mówi ale mocno Cytat:
|
|
|
|
|
#1071 | |
|
Rozeznanie
|
Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
Każda z nas pieroworodek sie na pewno troche stresuje ale poradzimy sobie na pewno, bo noworodki sa proste w obsłudze (przynajmniej ja tak kojarzę po moich młodszych braciach) i najważniejsze to zawsze sie nie stresować jak sie juz urodzi tylko wszytsko na spokojnie ![]() Ja tez juz mysle o drugim w ciagu 2-3 lat a tż mowi ze zobaczymy jak nam pojdzie z pierwszym ![]() U nas pytania o ślub tez zawsze są, ale to zwykle mama tż sie pyta gdzie ten pierścionek co traktujemy z humorem, bo ślub chcemy i tylko myślimy kiedy, a tż pierścionek ma wybrany tylko sie czai z zakupem
Edytowane przez agnszp Czas edycji: 2016-03-28 o 10:49 |
|
|
|
|
#1072 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1073 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja to ledwo w tym brzuchu wywija tymi nóżkami. Też bym chciała żeby TŻ mógł poczuć kopniaki
|
|
|
|
|
#1074 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Mieliśmy dzisiaj wracać do siebie, ale już wczoraj wróciliśmy. Bałam się korków i ewentualnych wypadków na trasie. Pusto wczoraj było na autostradzie ![]() Co kupuje przyszły tatuś dla swojego synka - prawie metrową żabę TŻ kupił na stacji benzynowej Cytat:
hej Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja ciocia skomentowała, że nic nie widać, że jestem w ciąży, tylko że przytyłam. Fakt, że przed ciążą przytyłam i ona ostatni raz mnie w sierpniu 5kg lżejszą widziała, ale też mi się niemiło zrobiło. Cytat:
Cytat:
![]() Śliczny brzuszek ciążowy!
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
cudny brzusio
|
|
|
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Nie da sie ukryć, ze to domek dla Bobo. Swoją drogą nie wiedzialam, że mozna sie tak cieszyc z rosnacego brzucha. |
|
|
|
#1077 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
Moj do tej pory byl taki rozlazly, od mostka do samego dolu. A teraz zaczyna zmieniac sie w piłkę
i teb bardziej mi sie podoba
|
|
|
|
#1080 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kciuki za koleżankę a ciocia to mogła darować sobie komentarz.. dobrze, że bezpiecznie dotarłaś do domu Cytat:
Cytat:
ale dziś ciepło..wróciliśmy ze spacerku..normalnie się spociłam
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:07.

W dawnych czasach bylo o wiele wieksze parcie na zawarcie malzenstwa koscielnego, im szybciej tym lepiej. 
ruchy czuje coraz częściej 

sluchanie głupawych przesądów, chyba nikt tego nie uniknie.
Najlepiej z TZtem 

Moja ciocia skomentowała, że nic nie widać, że jestem w ciąży, tylko że przytyłam. Fakt, że przed ciążą przytyłam i ona ostatni raz mnie w sierpniu 5kg lżejszą widziała, ale też mi się niemiło zrobiło.