|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Cytat:
![]() ![]() Ejjj, ale wiesz. Co innego zmieniać zdanie w ciąży co 3 minuty dając dziecku inne imię a co innego nadać już w USC i iść zmienić biedne to dziecko![]() Angeletta dziękujemy za opis. Wszystkim rodzącym SN kwietniówkom życzę takiego porodu jak Twój!
|
|
#4772 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za jutro, bedzie dobrze Cytat:
powodzenia żeby wszystko dobrze i szybko sie potoczyło patryska, patulinka za Was też kciuki czekamy na wieści ![]() Widzę że w tym tyg pojawi się sporo dzieciaczków ![]() nie wiem czy też tak macie ale czuje taki wewnetrzny niepokój, takie dziwne uczucie. I choc staram się nie myśleć o tym wszystkim co mie czeka, nie nakręcać się to cały czas gdzieś to w głowie mam. i np oglądam tv i nie wiem co mówią bo nagle w głowie mam to że zaraz poród, zaraz mała będzie itd. to normalne czy ja już bzikuje? angeletta ale szybka akcja, pozazdrościć, życzę szybkiego powrotu do domu
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120505650117.html Edytowane przez akinomka03 Czas edycji: 2016-03-29 o 10:14 |
||||
|
|
|
#4773 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy ja tez moge prosić taki poród?
|
|
|
|
|
#4774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się czuję beznadziejnie, bo w nocy każda pobudka rozpoczyna ciąg myśli: czy sobie poradzę, czy kupiłam wszystko, czy na pewno będzie wszystko okej. Mam różne głupie myśli...czasem nawet słuchaj...szkoda mi męża! Nie wiem dlaczego...mam jakieś mega wyrzuty sumienia niczym nie podparte. Zostały mi 3 dni "wolności" i zaczynam bzikować....a za chwilę myślę, że chcę mieć Go już w ramionach. Zwalam to wszystko na hormony i wierzę w to, że 1 kwietnia odejdzie to w niepamięć...
|
|
#4775 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Bóle
wiecie ja mam takie jak przy biegunce co jakiś czas - i nigdy nie wiem czy to coś znaczy czy po prostu muszę do wc hehehe a przyglądałam się temu by móc stwierdzić czy mi mijają po wc czy zostają czy coZGAGA kurcza feler miałam kilka dni wolnych od zgagi i wielki powrótENERGIA Ja cię kręcusiam co mi się nic nie chce aż mi głupio przed sama sobą ![]() No nic do sklepu trzeba pójść to uznam to za "robienie czegoś" ![]() Skończę może ten plan porodu i może zabiorę się za te obrazki co mi zostało zrobić na ściane BÓL GŁOWY no ciekawe - teraz przetestowałam - tak samo mnie boli jak schylę głowę w dół np coś podnosząc. Tak jak właśnie przy kładzeniu się do łóżka co wieczór. Dziwne... Cytat:
Kochana nastaw się, że będzie najlepiej jak może być A za chwile Majeczka będzie po tej stronie brzuszka A jesteś pewna, że nawet jak będziesz w dwójce to nie może mąż siedzieć przy Tobie i Mai? Nie są łóżka odgrodzone parawanami? U mnie dwójki mają parawany można je postawić własnie na czas odwiedzin, wtedy druga dziewczyna nie czuje się skrępowana karmiąc itp. No to dobrze, że nie musi być długo trwających przepowiadaczy zależy mi na tym (ale no wiadomo, będzie jak będzie) by mi się poród zaczął od skurczy a nie od odejścia wód Cytat:
A co do przepowiadaczy ! Dzięki! no to byłoby ciekawie aczkolwiek wolałabym je jednak czuć niż zajechać z pełnym rozwarciem hah i brakiem możliwości i perspektyw na lewatywę ![]() No ale - będzie jak będzie nic nie przewidzimy ![]() Cytat:
Nie wiem nie wyobrażam sobei powodu dla którego miałabym po poł roku iść zmieniać imie. Rozśmieszyłaś mnie hihihihi w sumie ja się tak nie czuję - ja wręcz nie mogę uwierzyć, że moje narządy tam są już gotowe by się tak rozszerzyć po za tym no jakoś nie wiem szokuje mnie to, że to już tuż tuż ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A z tym brzuchem to jak jest ? zawsze opada przed porodem? Wydaje mi się, że też sie zaczynają porody gdzie brzuch w ogóle nie opadł hm hm?? Cytat:
Cytat:
to dobrze wróży bo nic a nic nie czuje.Gosia a powiedz mi, konieczne jest przebijanie wód płodowych? Nie może samo się rozkręcać? jakoś to przebijanie mi się nie podoba
|
|
|
#4776 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski
czytam was ale nie mam siły pisać. Walcze z gorączką, dziś już troszkę lepiej ale w nocy jeszcze miałam 38.5. Łeb dalej mi pęka... Kropcia, Smarrita: kciuki za Was żebyście jutro tulily dzieciaczki GGI: będzie dobrze, młoda dostała sterydy na płucka i już naa pewno duża z niej dziewczynka ![]() wysłane przez tapatalka |
|
|
|
#4777 |
|
Zakorzenienie
|
angeletta
Piękny opis porodu Rozumie, że do oczyszczania z łożyska to pod narkozą byłaś? Ach, po czytaniu Twojego opisu i tego jak na nią patrzysz to też już chcę!! Cudownie macie no To nawet lewatywy Ci nie zdążyli zrobić? akinomka właśnie - ja to taki niepokój też mam, tzn może to źle jest nazwane, bo to nie jest niepokój. Ale takie zawieszenie! Między między - jak między zimą a wiosną - że ani tu ani tu. I z tego powodu chyba nie mogę się za nic zabrać. Mąż mi dał fajne zadanko do zrobienia - musiałabym programik napisać - pierwsza moja reakcja to taka jak zawsze czyli radocha i zapał, że siądę i zrobię mega programik. Ale potem opadłam z sił, myślałam, że to to moje przeziębienie, ale przeziębienie jakoś przeszło (ufff) a ja dalej nie mogę się za to zabrać;/ Myślę, że jak nasz malotka pojawi się w naszych ramionach to z czasem przyjdzie nam energia na robienie i działanie ![]() danika och Kochana! Mi pomogło wypocenie się, przeszło w sumie Kciuki za to byś szybciutko doszła do siebie
|
|
#4778 |
|
Wtajemniczenie
|
2 dni po terminie. Mloda ma 4 kg juz a z pierwsza corka dzien po terminie juz mialam zle ktg i wody zielone. Dlatego wolal mnie do szpitala dac. A ze wzgledu na wage nie zwlekac z wywolywaniem.
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4779 |
|
Rozeznanie
|
Danika--- przykro mi, ze męczysz sie z choroba na końcówce, ktora i tak jest mega mecząca
mam nadzieje, ze niedługo poczujesz sie lepiej! Zdrówka! ![]() AsiaPo--- oby Twoj sen nie był proroczy!! Nie chce być przeterminowana i Tabaska na pewno tez nie aaaa! Przecież sny odwrotnie sie interpretuje, to urodziny tydzień przed ![]() Kejka--- chill dasz radę, jak każda z nas!Dziewczyny szpitalne-- trzymajcie się tam dzielnie, zaraz bobasy bedą w Waszych ramionach Byłam dziś na badaniach w labo i mam nadzieje, ze OSTATNICH, a popołudniu mam KTG i chce widzieć skurcze na wydruku ale mam parcie na parcie
|
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
na wizycie ordynator zarzadził ze do końca tygodnia zostaje tak jaki jest i magnez i cegły, jak on to ujal mamy jeszcze czas.
P. DR pobrała mi GBS i zbadała rozwarcie na opuszek, oczywiscie standardowo ból przy badaniu i krwawienie
|
|
#4781 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia, będzie dobrze, szpitale nie są złe ![]() Cytat:
Niech ta Zosia w końcu wychodzi ![]() ![]() Cytat:
Piękny opis porodu, łatwo Ci poszło. Co do tego łożyska to myślałam, że wtedy jest jakieś łyżeczkowanie czy coś. Nie chciałabym być usypiana.. Kciuki za wszystkie dziewczyny w szpitalach, i za dzisiejsze wizyty Poli oczywiście, że można dostać skurczy nie mając ich wcześniej. Ja liczę na to włąsnie, bo nigdy nie miałam ich :P Była taka piękna pogoda i się zachmurzyło, kurcze ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- W moim szpitalu nie robią lewatywy, no chyba że poprosisz. Podobno odchodzi się już od tego zabiegu...
|
|||
|
|
|
#4782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale 500 + bedziesz miec ![]() Kuba no prze słodziak
|
|
|
#4783 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kciuki by sie rozkręciło jak najmniej bolesnie Cytat:
![]() no to dziś wieczorkiem mam nadzieję, że świetujemy Ja się dowiem, że niunia jest główką w dół + same inne fantastyczne wiadomości których nie znam jeszcze ale je usłyszę to oszaleję z radosci Ty się dowiesz,że skurczyki działają pięknie ale są miłe i bezbolesne ale działające !!Której coś jeszcze przepowiedzieć ? ![]() Cytat:
Czyli do niedzieli nadal leżysz? Och boską masz tą końcówkę ale już niedługo Cytat:
A co do lewatywy - zapytam dziś położną na wizycie. Właśnie zrobiłam długą listę pytań do niej
|
|
|
#4784 |
|
Winter is coming
|
fajny opis angeletta
Smarrita kciuki ![]() kurde tak się cieszyłam, że się nie zaraziłam od chłopa i chyba
|
#4785 | |||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A z tą głową - może to jakiś efekt uboczny puchnięcia? Przecież wtedy utrudnione jest krążenie, może to na ciśnienie wpływać. Bo w standardach jest napisane, że nie jest to konieczne - a że mało kto chce to i pewnie coraz rzadziej robią. |
|||
|
|
|
#4786 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4788 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Poli na pewno tak jest bo jest salka do odwiedzin. No chyba ze wyląduje Sama na sali 2- osobowej i poproszę położne to może wtedy...
Ruch na ginekologii jedna z mojej sali zabrali w 41 tyg podadzą jej kroplówkę spróbują wywołać. Teraz jedna przyjechała ale troche pato bez zębów a ja nawet nie mam ochoty na rozmowy . Oby mnie nie zagadywała. Na sali obok moja Sasiadka dalsza leży od piątku na obserwacji bo jej dzidziuś miał tętno 170. Termin ma na 5 kwietnia
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
o kurka! jakie zastrzyki?
|
|
#4790 |
|
Zakorzenienie
|
Tabaska urodziła
dostałam smsa: "Igor przyszedł o 7:40 na śwait 3700 56 cm 10 pkt."Aż się rozpłakałam heh "Poród Sn punkt 12 w nocy odeszły wody. Jak na niego patrze to też płacze" awwwwww <3
21 tc Edytowane przez Polinezyjka Czas edycji: 2016-03-29 o 11:27 |
|
|
|
#4791 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
|
|
#4792 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny co jest z tym wysypem chorób ostatnio?
![]() ja dziś od 4 nie mogłam spać, gardło coś mnie pobolewa i głowa do tego po 11 zwlekłam się z łożka, bo przysnęłam jak mąż wyszedł do pracy, pogoda do dupy i mój humor też ehhh, coś czuję, ze ten dzień można spisac na straty |
|
|
|
#4793 |
|
Zakorzenienie
|
Jak coś to 56 cm
źle napisałam w poście ale już poprawiłam
|
|
#4794 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
GRATULACJE!! Super duży chłopak, czekamy na relację
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120505650117.html Edytowane przez akinomka03 Czas edycji: 2016-03-29 o 11:30 |
|
|
|
|
#4795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a wczoraj chyba nic nie pisała o skurczach, czyli szybko się rozkeciło ale dorodny synuś ![]() cudownie w tym tygodniu już codziennie bedziemy jakieś dzieciaczki witać
|
|
|
|
|
#4796 |
|
Wtajemniczenie
|
Tabaska gratulacje!
Ucałuj Igora A dziś rano o Tobie myślałam! Zdrówka dla Was ![]() a tak się martwiła o te odejście wód i że nic się nie dzieje!! Życie jest nieprzewidywalne
|
#4797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najwazniejsze ze jestescie calutkie zdrowiutkie... zybkiego powrotu do zdrowia
|
|
|
#4798 |
|
Wtajemniczenie
|
Tabaska gratulacje!!!
️
|
#4799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4800 |
|
Matka Smoka
|
Tabaska - ale super, gratuluję!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.

mała 3030 g szacunkowo
czyli odwiedziny malutkiej tylko w salce odwiedzin w wyznaczonych godzinach ...
za jutro, bedzie dobrze
co jakiś czas - i nigdy nie wiem czy to coś znaczy czy po prostu muszę do wc hehehe
a przyglądałam się temu by móc stwierdzić czy mi mijają po wc czy zostają czy co
aż mi głupio przed sama sobą 
po za tym no jakoś nie wiem
przepowiadacze tylko wieczorami, jedyne co to zauwazylam wiecej śluzu.. Chyba sobie jeszcze ponoszę lokatora

aaaa! Przecież sny odwrotnie sie interpretuje, to urodziny tydzień przed
dasz radę, jak każda z nas!
ale mam parcie na parcie

️