Sierpnióweczki 2016! Część III. - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-29, 16:25   #1231
asicuha
Wtajemniczenie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:
Napisane przez 1989kasiunia Pokaż wiadomość
Nawet nie wiedziałam, że taka istnieje ale wysłałam prośbę o przyjęcie mnie do grupy

i ja wyslalam

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Jejku biedna

Kurde powiem Wam, ze wniosek mam jeden po tych naszych świątecznych przebojach, mianowicie, że święta to jakiś koszmar ;p
Upierdzieli się człowiek jak głupi przed a potem w trakcie wiele z nas ma takie przejścia, że już lepiej sobie chodzić spokojnie do pracy czy robić to co się robi na codzień niż tak "wypoczywać"

Oczywiście, część z nas miała super, ale zdecydowanie nie wszystkie

U mnie chociaż poniedziałek był super bo z mężem poszliśmy na dwu godzinny spacer który był cudowny <3
Wieczorkiem pooglądałam sobie gotowe na wszystko w wyrku, mąż w tym czasie obrabiał zdjęcia, no było super, ale np sobota to była jakaś kicha ;p Ehh no nie może być za dobrze

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Wysłałam prośbę o przyjęcie a należę już do "mamy rocznika 2016"
Czy Tz jest fotografem? Moj jest

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 16:25   #1232
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
hej

Cudo!

Jejkuu, waga mi ostatnio leci w górę jak szalona! Wcześniej też coś tam rosło, ale teraz łapię po kilogramie na tydzień

Planuję porozmawiać z mężem na temat papierosów Mi też zdarzyło się zapalić przed ciążą, więc do tej pory nie przeszkadzało mi mocno że pali, ale kiedy pojawi się dziecko, na pewno będzie to spory problem.
Mój mąż rzucil palenie ,popala e-papierosa tylko

Pati wszystkiego najlepszego

Również witam sie po świetach ,szkoda że pogoda sie popsula Ja dziś nie najlepiej sie czuje do tego ząb mnie od wczoraj boli ehhhh
I również wczoraj mój mąż poczuł maluszka juz pod ręką,choć powiem szczerze że bardzo rzadko go czuje ,nie jest aż tak intensywnie aktywny jak większośc Was opisuje swoje dzieciaczki

BeataAmelkabrzusio cudny
Każda z Was ma fajny brzusio i kazdy jest inny i to jest piekne

za dzisiejsze wizyty
Miłego dnia kochane
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 16:29   #1233
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Dokładnie, szkoda ze własnemu nie poświęca się wystarczająco uwagi żeby wiedzieć co się z nim dzieje.
Hehe, u mnie dokladnie to samo, szwagierka wciaz sie wtraca, a jej 15 letnia corka, to robi to na co ma ochote bez jakiego poszanowania dla osob trzecich
I jeszcze ostatnio usluszalam od tej corki tekst, ze bedzie u mnie zarabiac pieniadze na wozeniu i pilnowaniu dziecka... :/

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 16:31   #1234
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
Również witam sie po świetach ,szkoda że pogoda sie popsula Ja dziś nie najlepiej sie czuje do tego ząb mnie od wczoraj boli ehhhh
I również wczoraj mój mąż poczuł maluszka juz pod ręką,choć powiem szczerze że bardzo rzadko go czuje ,nie jest aż tak intensywnie aktywny jak większośc Was opisuje swoje dzieciaczki
Mój to tak różnie, muszę być ja nieaktywna żeby go poczuć. Dlatego np. przez święta mało go czułam, bo ciągle gdzieś latałam.
Stary 2016-03-29, 16:38   #1235
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Jeśli urodzilabym w teminie, to dzieci bylyby rowno o dwa lata młodsze od Maksyma. On miał rok i trzy miesiace, kiedy podeszłam do kolejnego transferu.
Dzięki za odp

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
A to ja z Kropkiem w 22 tygodniu :-D

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Hej. Nie nadrobie Was i nawet nie bede probowac. Swieta zrujnowaly mnie psychicznie i dzis nadal chce mi sie plakac.
Oczywiscie chodzi o chrzciny. Pierwszy dzien swiat spedzalismy u tesciow. Tesciowa po sniadaniu zrobila histerie i taka jazde, wlacznie z szantazami i placzem, ze po prostu oslupielismy. Mamy ochrzcic dziecko, bo...ma byc ochrzczone! My mamy sobie robic jak chcemy, ale dziecko ma miec wybor!!!!(a przeciez wlasnie ten wybor chcemy mu dac, zamiast decydowac za nie zaraz po narodzinach). Wniosek jest taki, ze ja deprawuje jej synka, a on jest bezmozgiem, ktorego poglady zmieniaja sie wraz z kobieta (wczesniej byl w zwiazku z katoliczka i ze wzgledu na nia byl w kosciele dwa razy po czym uznal, ze to naprawde nie dla niego). Wykrzyczala mi, ze dopoki nie ochrzcimy to mamy sie nie pokazywac z dzieckiem. I to...to mnie zabolalo tak, jak malo rzeczy do tej pory. Kazalam jej to powtorzyc, to sie nic nie odezwala, ale przysiegam, ze jeszcze raz powie cos takiego, to dziecko zobaczy, ale po moim trupie. Mnie sie moze czepiac, ale mojego dziecka niech nie tyka, łaski mi zreszta nie robi. Generalnie odnosze wrazenie, ze najlepiej, zebym urodzila i oddala jej na wychowanie, bo ona wychowa je zgodnie z zasadami i kregoslupem moralnym (takim, jaki ona ma: sama do kosciola nie chodzi, a nas namawia do krzywoprzysiestwa, katoliczka za dyche). Ogolnie jazda na maksa, tz w takim szoku, ze dlugo po tym nie mogl dojsc do siebie. Gdyby nie to, ze rodzina miala przyjsc, to pierdyknelibysmy drzwiami i wyjechali, ale nie chcialam robic afery na cala rodzine. Tz z matka ma porozmawiac na spokojniez nadzieja, ze dotrze do niej, co powiedziala i informacja, ze decyzja jest juz podjeta, a jej proby szantazu obroca sie tylko przeciwko niej samej. Ja tam na razie jezdzic nie zamierzam, choc potem tesciowa caly wieczor podtykala mi zarcie pod nos i byla bardzo mila. Jednak jej slow to nie wymaze, oczekuje przeprosin. Ona bedzie babcia i moze kochac to dziecko i je rozpieszczac, ale od wychowania to sa rodzice i jej wara od naszych decyzji. Bedziemy wychowywac dziecko zgodnie z naszymi przekonaniami, a nie wbrew, co to za teksty w ogole "wy robcie, co chcecie, ale dziecko ma byc ochrzczone", ciekawe, czy ona tez postepowala niezgodnie ze swoim swiatopogladem. Tekst "ochrzcijcie dla mnie" tez jest w rangingu na najwiekszy absurd roku.
Nie mam sily, jestem wykonczona tymi swietami. Wczoraj bylismy u mojej rodziny, chociaz tam bylo milo, ale niesmak pozostal taki, ze i tak nie potrafilismy sie wyluzowac.

U mnie w domu nigdy takich jazd nie bylo, rodzice szanowali nasze wybory, poglady mimo, ze sami mieli czesto inne. Dlatego jestem w totalnym szoku. Tz tez. Do tej pory myslalam, ze mam cud, nie tesciowa. Ha ha ha
Ojej, strasznie mi przykro z powodu takiej sytuacji trzymam mocno kciuki żeby jednak teściowa się ogarnęła, dla dobra wszystkich.

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny po świętach. Nie pisałam bo w zasadzie od piątku zaczęły się straszne przeboje. Straszne były te święta... Tyle nerwów co się najadłam to aż boje się pomyśleć czy to nie zaszkodzi dziecku. Zaczęło się od tego, że wyjeżdzaliśmy w piątek około 20/21 - TŻ strasznie zmęczony po pracy, więc ja kierowałam a jemu kazałam położyc się spać na kanapie. Stracił przytomność w samochodzie myślałam, że schodzi, że ma zawał. Zadzwoniłam po pogotowie czekałam 20 minut. to chyba było najgrosze 20 minut w moim dotychczasowym życiu. Okazało się, że jest skrajnie przemęczony (bardzo dużo pracuje) robili mu wszystkie badania ekg, dostał jakich zastrzyk, wrociłam do domu. Mieliśmy już nie wyjeżdzać ale w sobotę poczuł się troche lepiej i zajechaliśmy do domu na 17. Niedziela minęła spokojnie ale za to w poniedziałek brat TŻ z bartową stworzyli aferę z niczego i wywiązała się niezła awantura. mam dosyć tej rodziny po prostu... no i na wyjazd (zmienialiśmy koła na letnie) okazało się, że coś stuka a wulkanizacje i warsztaty zamknięte... więc moj tata z TŻ siedzieli do 12 w nocy przy aucie i w końcu wyjechaliśmy ale dalej coś było nie tak. Bałam się bo to w końcu prawie 300km ale dojechaliśmy jakoś cąło i zdrowo... Byliśmy w domu po 3 bo ja musiałam iść dzisiaj do pracy. Jestem niewyspana i ogólnie strasznie zmęczona tym weekendem i tymi wszystkimi emocjami. Tyle nerwów stresu.. O TZ tak bardzo się bałam naprawe nie zycze nikomu takiej syruacji to było straszne....
uuuuu, mąż musi koniecznie zwolnić Twój i wypocząć porządnie! Jak to dziewczyny piszą, nie warto dla pracy zdrowia tracić, a to już taki poważny sygnał dobrze, że mimo tych wszystkich sytuacji bezpiecznie dojechaliście do domu. Ja bym się pewnie nie odważyła prowadzić w takich nerwach teraz i jeszcze w nocy... odpoczywajcie teraz

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Mam jeszcze do Was pytanie zupełnie z innej beczki - farbowałyście kiedyś włosy henną (chną?)? Jakie macie doświadczenia?
Hej, ja farbowałam na jasny brąz jakieś półtorej roku temu i byłam zadowolona Co prawda jest prawie cały dzień roboty z tego, ale efekt (na moich włosach) był fajny
Stary 2016-03-29, 17:03   #1236
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Mamuśki?
Jak tam po Świętach?
U nas Święta bardzo udane, na śniadaniu wielkanocnym byliśmy u mojej mamy bo była sama (tata w pracy), po południu byliśmy u teściów. Potem całą rodzinką wybraliśmy się na spacer. Drugi dzień Świąt prawie cały w plenerze a po południu mieliśmy gości.
Niestety przed Świętami popsuł mi się najpierw telefon, potem samochód i znów czekają nas nieprzewidziane wydatki :/.
Mam jeszcze do Was pytanie zupełnie z innej beczki - farbowałyście kiedyś włosy henną (chną?)? Jakie macie doświadczenia?
uuu nie zazdroszczę kosztów wynikających z naprawą auta/telef., ale najważniejsze, że święta upłynęły Wam przyjjemnie..

Cytat:
Masz rację. Mam wrażenie ze święta to często okazja do kłótni i wytykania sobie różnych rzeczy.

Mnie szwagierka zjechała bo ja jestem z tych co dziecku pozwala się rozwijać swoim tempem. Nie sadzalam na sile młodej w poduszkach, nie prowadzalam za rączki, dawałam jedzenie w kawałkach a nie papki, nie używam soli, słodkiego nie je itp. Wszedzie z nia chodze bo musze miec kontrole co sie z nia dzieje. I usłyszałam ze mam przez to przyklejone do siebie dziecko. I będę miała problem.
ja bym się szwagierki spytała co jej do tego.. ludzie to mają tupet..

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Dlatego my przestalismy latac na swieta do Polski.
Po pierwsze: TZ rodzina i rowniez moja uzurpuja sobie prawo do wigilii. Ze to wlasnie z nimi nalezy spedzic. Skonczylo sie na tym, ze kazda byla wyprawiana u nas. Czyli moi rodzice i dziadkowie i brat i TZ rodzice i siostra z dziecmi. Wszystko byloby fajnie gdyby nie fakt, ze moj ojciec ubral sobie za punkt honoru za kazdym razem zawstydzic mnie jak najmocniej. A TZ rodzice wiecznie sie kloca, jego mama lubi za duzo wypic i wtedy wszystkiego sie czepia.
Po ostatnich swietach 3 lata temu bylismy tak zmeczeni, ze postanowilismy ze nigdy wiecej.
Od tamtej pory, robimy tak jak chcemy, co chcemy, na spokojnie. Moje najlepsze swieta ever - bez stresu, spiny i biegania miedzy kuchnia a stolem.
masakra jakaś.. typowa świąteczna atmosfera...

u nas na szczęście nie ma takich sytuacji, inne relacje..ale jakbym miła takie schizy jak niektóre z Was opisują to bym się chyba odcieła..przynajmniej w czasie świąt..
u nas na święta okazało się, że w spadku mogę odziedziczyć dwa wózki, dwa foteliki - pierwszy i następny, łóżeczko..krzesełko do karmienia.. masakra.. wiadomo, jakbym sama kupowąła to bym wybrała wózek inny, ale z drugiej strony do bez sensu wydawać kasę, żeby wygląd był lepszy..z resztą ze spaceówek w sam raz też rozważałam maclarena, tylko, że czarny, a ten od siorki jest granatowy
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 17:15   #1237
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Noo mam nadzieję, że coś do tych większych sklepów dowiozą, właśnie odbiłam się od drzwi w kilku piekarniach i mięsnych.
Ja byłam dziś w biedrze i niczego nie brakowało

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny po świętach. Nie pisałam bo w zasadzie od piątku zaczęły się straszne przeboje. Straszne były te święta... Tyle nerwów co się najadłam to aż boje się pomyśleć czy to nie zaszkodzi dziecku. Zaczęło się od tego, że wyjeżdzaliśmy w piątek około 20/21 - TŻ strasznie zmęczony po pracy, więc ja kierowałam a jemu kazałam położyc się spać na kanapie. Stracił przytomność w samochodzie myślałam, że schodzi, że ma zawał. Zadzwoniłam po pogotowie czekałam 20 minut. to chyba było najgrosze 20 minut w moim dotychczasowym życiu. Okazało się, że jest skrajnie przemęczony (bardzo dużo pracuje) robili mu wszystkie badania ekg, dostał jakich zastrzyk, wrociłam do domu. Mieliśmy już nie wyjeżdzać ale w sobotę poczuł się troche lepiej i zajechaliśmy do domu na 17. Niedziela minęła spokojnie ale za to w poniedziałek brat TŻ z bartową stworzyli aferę z niczego i wywiązała się niezła awantura. mam dosyć tej rodziny po prostu... no i na wyjazd (zmienialiśmy koła na letnie) okazało się, że coś stuka a wulkanizacje i warsztaty zamknięte... więc moj tata z TŻ siedzieli do 12 w nocy przy aucie i w końcu wyjechaliśmy ale dalej coś było nie tak. Bałam się bo to w końcu prawie 300km ale dojechaliśmy jakoś cąło i zdrowo... Byliśmy w domu po 3 bo ja musiałam iść dzisiaj do pracy. Jestem niewyspana i ogólnie strasznie zmęczona tym weekendem i tymi wszystkimi emocjami. Tyle nerwów stresu.. O TZ tak bardzo się bałam naprawe nie zycze nikomu takiej syruacji to było straszne....
Ojej przypilnuj TŻ żeby poszedł do lekarza się przebadać. Lepiej się upewnić że to tylko przemęczenie a nie coś więcej. Teraz musi być zdrowy, dla Ciebie i Waszego maleństwa.

Pati0090 100 lat Czy jesteś z Częstochowy?

znowuzapomnialamhasla
Współczuję atmosfery na święta . Wychowanie dziecka to tylko Wasza sprawa, teściowa już miała swoją szansę.
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 17:16   #1238
pati0090
Zakorzenienie

[QUOTE=Piernik Torunski;58070346]
to Twój brzuszek w awatarze?
ja życzyłam już woczraj, ale powtórzę się - żyj sto lat w szczęsciu i miłości:roza/QUOTE]

Niestety nie choć marzę o takim
Dzięki

Edytowane przez pati0090
Czas edycji: 2016-03-29 o 17:42
pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 17:17   #1239
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
Ooo! Zawsze to mniejsze zło niż śmierdziuchy. Może i mój przerzuci się na elektrycznego blanta

Dziś byłam w rossmannie, a Tosia umilała mi zakupy, bo przez cały ten czas czułam ruchy Chyba też lubi kosmetyki
Dziewczyny, czy Wy też przy kichaniu musicie się kulić? Ja czasem jak nie zdążę się zwinąć to boli mnie jakby mi się coś odrywało w środku.
Babygirl1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 17:20   #1240
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Cześć Mamuśki?
Jak tam po Świętach?
U nas Święta bardzo udane, na śniadaniu wielkanocnym byliśmy u mojej mamy bo była sama (tata w pracy), po południu byliśmy u teściów. Potem całą rodzinką wybraliśmy się na spacer. Drugi dzień Świąt prawie cały w plenerze a po południu mieliśmy gości.
Niestety przed Świętami popsuł mi się najpierw telefon, potem samochód i znów czekają nas nieprzewidziane wydatki :/.
Super, że miło spędziliście święta. A to pech z telefonem i autem, niefajnie jak się tak naraz wszystko postanowi zepsuć.

Cytat:
Masz rację. Mam wrażenie ze święta to często okazja do kłótni i wytykania sobie różnych rzeczy.

Mnie szwagierka zjechała bo ja jestem z tych co dziecku pozwala się rozwijać swoim tempem. Nie sadzalam na sile młodej w poduszkach, nie prowadzalam za rączki, dawałam jedzenie w kawałkach a nie papki, nie używam soli, słodkiego nie je itp. Wszedzie z nia chodze bo musze miec kontrole co sie z nia dzieje. I usłyszałam ze mam przez to przyklejone do siebie dziecko. I będę miała problem.
Ale nie znoszę takiego wtrącania się. ;/ Z wychowaniem dziecka i opieką nad nim jest tyle różnych poglądów, że nigdy się wszystkim nie dogodzi, zawsze będą jakieś komentarze, bo ludzie to kochają przedstawić ten swój pogląd jedynie słuszny.

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Dlatego my przestalismy latac na swieta do Polski.
Po pierwsze: TZ rodzina i rowniez moja uzurpuja sobie prawo do wigilii. Ze to wlasnie z nimi nalezy spedzic. Skonczylo sie na tym, ze kazda byla wyprawiana u nas. Czyli moi rodzice i dziadkowie i brat i TZ rodzice i siostra z dziecmi. Wszystko byloby fajnie gdyby nie fakt, ze moj ojciec ubral sobie za punkt honoru za kazdym razem zawstydzic mnie jak najmocniej. A TZ rodzice wiecznie sie kloca, jego mama lubi za duzo wypic i wtedy wszystkiego sie czepia.
Po ostatnich swietach 3 lata temu bylismy tak zmeczeni, ze postanowilismy ze nigdy wiecej.
Od tamtej pory, robimy tak jak chcemy, co chcemy, na spokojnie. Moje najlepsze swieta ever - bez stresu, spiny i biegania miedzy kuchnia a stolem.
Nie dziwię się, że wolicie we własnym zakresie w takim razie. Fajnie, że teraz spędzacie święta przyjemnie i bezstresowo.

Cytat:

Pati wszystkiego najlepszego

BeataAmelkabrzusio cudny
Każda z Was ma fajny brzusio i kazdy jest inny i to jest piekne

za dzisiejsze wizyty
Miłego dnia kochane
Fajnie, że maluszek miał już kontakt z mężem. Życzę zdrówka!

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
uuu nie zazdroszczę kosztów wynikających z naprawą auta/telef., ale najważniejsze, że święta upłynęły Wam przyjjemnie..

ja bym się szwagierki spytała co jej do tego.. ludzie to mają tupet..

masakra jakaś.. typowa świąteczna atmosfera...

u nas na szczęście nie ma takich sytuacji, inne relacje..ale jakbym miła takie schizy jak niektóre z Was opisują to bym się chyba odcieła..przynajmniej w czasie świąt..
u nas na święta okazało się, że w spadku mogę odziedziczyć dwa wózki, dwa foteliki - pierwszy i następny, łóżeczko..krzesełko do karmienia.. masakra.. wiadomo, jakbym sama kupowąła to bym wybrała wózek inny, ale z drugiej strony do bez sensu wydawać kasę, żeby wygląd był lepszy..z resztą ze spaceówek w sam raz też rozważałam maclarena, tylko, że czarny, a ten od siorki jest granatowy
To dobrze się składa z tymi darami, pewnie że fajnie wybrać wszystko samej, ale jeszcze fajniej dostać i się nie martwić.

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Ja byłam dziś w biedrze i niczego nie brakowało
O, spoko, to idę też do niej jak mąż wróci z pracy.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 17:29   #1241
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Dziewczyny, czy Wy też przy kichaniu musicie się kulić? Ja czasem jak nie zdążę się zwinąć to boli mnie jakby mi się coś odrywało w środku.
Raz nie zdążyłam się zgiąć i podobnie jak Ty poczułam coś takiego, a dodatkowo jeszcze ze 2-3 dni mnie brzuch później bolał. Z tego co czytałam w necie to niby normalne, ale miałam i tak dopytać. Zapomniałam o tym jednak kompletnie szczerze mówiąc i nawet lekarza nie zapytałam czy to normalne. Wiem na pewno, że nie kichnę już wyprostowana...

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 17:32   #1242
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
ja tak miałam wcześniej..teraz prewencyjnie też się zwijam w kłębek,ale jak ostatnio nie zdążyłam to już tak nie bolało..ale wcześniej chyba większość z nas tak miała-pisałyśmy tu

Edytowane przez Piernik Torunski
Czas edycji: 2016-03-29 o 17:39
Stary 2016-03-29, 17:40   #1243
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83

Z kichaniem mam tak samo muszę sie skulić w pół żeby nie poczuć ciągnącego bólu.
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 18:04   #1244
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo! Zawsze to mniejsze zło niż śmierdziuchy. Może i mój przerzuci się na elektrycznego blanta

Dziś byłam w rossmannie, a Tosia umilała mi zakupy, bo przez cały ten czas czułam ruchy Chyba też lubi kosmetyki
ja tak mam od początku ciąży

Dołączyłam już do facebookowej grupy

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 18:15   #1245
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

Z tymi e-papierosami to podobno wcale nie jest tak fajnie. To jest stosunkowo młody wynalazek i tak na prawdę nie wiadomo jak one działają na organizm. Pewnie za ładnych kilka lat się dopiero dowiemy.

Zdarza się, że muszę się skulić, ale nie zawsze
Stary 2016-03-29, 18:16   #1246
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość

ja też
to zdjęcie z kociakiem to nie Twoje

dziewczyny czy któraś z Was planuje zakup kosza Mojżesza albo hamaku niemowlęcego? może któraś z mam ma przetestowany tego typu sprzęt? jakie są wasze opinie?

Edytowane przez Piernik Torunski
Czas edycji: 2016-03-29 o 18:20
Stary 2016-03-29, 18:19   #1247
Origa
Rozeznanie

pati0090 100 lat!!!

Cytat:
no własnie ja też myślałam o obowiązkowych ale nie 5w1/6w1 - z jakiego powodu Ty chcesz nieskojarzone? i na jakiej podstawie można szczepienia rozłożyć/odroczyć? w jakim celu też odraczać? zielona jestem..3 nieobowiązkowe to jest rota,pneumo-, meningokoki? czy coś jeszce?
Właśnie chciałam dziewczyny z większym matczynym doświadczeniem o to samo zapytać, a najbardziej o te odroczenia, bo kilka z Was o tym pisało, a żadna z moich znajomych z dziećmi czegoś takiego nie robiła i to dla mnie zupełne novum

znowuzapomnialamhasla współczuję akcji z teściową, moja ma 80 lat i jest bardzo, bardzo katolicka, nie ma z nią w ogóle dyskusji. Już z faktem, że braliśmy cywilny, a nie kościelny nie mogła się pogodzić, ale jakoś przeżyła, a jej brat i tym samym najbliższy wujek Tż do tej pory nie uznaje nas za małżeństwo i na ślub nie przyszedł. Do tego była bratowa jest świadkiem Jehowy i dziecko brata jest nieochrzczone, a matka wypisała je w przedszkolu z religii - musiałam wczoraj wysluchiwać żalów i narzekań i wyklinania, że jak to tak dziecko nie umie się przeżegnać i jaka to ona czarownica itd. A na moje słowa, że to matka akurat ma prawo do opieki w tym wypadku (ojciec za granicą, nie są razem od prawie 2 lat, unika płacenia alimentów itd) i wychowuje wg swojej wiary usłyszałam nieśmiertelne "a co jej przeszkadza, żeby dziecko na religię chodziło, ona może sobie nie chodzic, ale czemu dziecku zabrania"
A w święta jeszcze usłyszałam: "co to za imię Helena, tyle jest ładnych imion jak np. Martynka czy Karolinka, a tyś takie paskudne wymysliła" Odpowiedziałam, że po pierwsze to zdecydowałam razem z jej synem, a nie sama, a po drugie to na szczęście jest moje dziecko, a nie przypominam sobie, żeby którejś ze swoich córek dała Karolinka czy Martynka na imię, a dzieci miała dziewięcioro Dwie z obecnych akurat sióstr Tż mnie poparły i powiedziały, że im się Helenka bardzo podoba

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Mój brat kupił niecały rok temu i jeden znajomy z pracy też. Obaj bardzo zadowoleni
Żaden z moich znajomych Hondy Jazz nigdy nie miał, opieraliśmy się na wiedzy zdobytej w internecie więc fajnie słyszeć potwierdzenie wyboru

Cytat:
Napisane przez warszawianka109 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wczoraj mój Niemąż po raz pierwszy poczuł kopniaczka małej a ja ruchy czuję już codziennie - najbardziej po posiłkach, cudowne uczucie
Zazdroszczę

superhuman
współczuję historii z mężem, musi koniecznie o siebie zadbać
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 18:21   #1248
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
ja też
tak, tak, to ja

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 18:22   #1249
pati0090
Zakorzenienie

Dzięki za życzenia

Cytat:
Należy może któraś z Was na FB do grupy 'sierpniowe mamy 2016' ?
Ja należę od wczoraj
Moj jest post z wczoraj z 15;43

Edytowane przez pati0090
Czas edycji: 2016-03-29 o 18:32
Stary 2016-03-29, 18:23   #1250
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja tez

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 18:27   #1251
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:

Nie dość że kulic to jeszcze krzyżowac nogi
Stary 2016-03-29, 18:27   #1252
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też

dziewczyny czy któraś z Was planuje zakup kosza Mojżesza albo hamaku niemowlęcego? może któraś z mam ma przetestowany tego typu sprzęt? jakie są wasze opinie?
Szwagierka miała hamak. Tylko w nim była w stanie uśpić synka

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-03-29, 18:27   #1253
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
ja też

Ja mam kołyske zamiast łóżeczka

Stary 2016-03-29, 19:02   #1254
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
tak, tak, to ja

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
Dzięki za życzenia

Ja należę od wczoraj
Moj jest post z wczoraj z 15;43
Cytat:
Ja tez
widzę same znajome twarze..fajnie

Cytat:
Szwagierka miała hamak. Tylko w nim była w stanie uśpić synka
Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
Ja mam kołyske zamiast łóżeczka
dzięki dziewczyny za info
Stary 2016-03-29, 19:17   #1255
florencee
Zadomowienie

To ja też się zgłosiłam do grupy na fejsie i właśnie zostałam dodana.

Cytat:
ja też

Ja planuję, bardzo mi się podobają takie kosze, dałabym go na początek do sypialni, żeby nie robić przemeblowania, jakiego wymagałoby umieszczenie łóżeczka. Chciałabym taki z kołyską, ale żeby można było zablokować bujanie jakby co. I się czaję na jakiś fajny używany od jakiegoś czasu.
Stary 2016-03-29, 19:20   #1256
warszawianka109
Raczkowanie

Cytat:

widzę same znajome twarze..fajnie

dzięki dziewczyny za info
właśnie dlatego pytałam, czy któraś z Was należy do tej grupy - fajnie zobaczyć Was też z twarzy
ja dołączyłam dziś - Aneta D.

A Ty Pierniczku zamieniłaś Toruń na Warszawę?
warszawianka109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 19:27   #1257
Talantea
Zakorzenienie

Tez dolaczylam do tej grupy na fb Natalia N

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2016-03-29 o 19:40
Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 19:30   #1258
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

Ja planuję, bardzo mi się podobają takie kosze, dałabym go na początek do sypialni, żeby nie robić przemeblowania, jakiego wymagałoby umieszczenie łóżeczka. Chciałabym taki z kołyską, ale żeby można było zablokować bujanie jakby co. I się czaję na jakiś fajny używany od jakiegoś czasu.
o to nie będziemy sobie podbijać ceny bo ja chce zwykły bez kołyski..żeby był nobilny..i rozważam kosz albo ten hamak właśnie

Cytat:
właśnie dlatego pytałam, czy któraś z Was należy do tej grupy - fajnie zobaczyć Was też z twarzy
ja dołączyłam dziś - Aneta D.

A Ty Pierniczku zamieniłaś Toruń na Warszawę?
hehe rozszyfrowałaś mnie
Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Tez dolaczylam do tej grupy na fb Natalia Nizynska.
zaraz idę Was zaczepić
Stary 2016-03-29, 19:30   #1259
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:

Kosze i mi się podobają. Ale nie wiem czy jest sens kupować. Przynajmniej u nas.

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-03-29, 19:36   #1260
florencee
Zadomowienie

Cytat:
o to nie będziemy sobie podbijać ceny bo ja chce zwykły bez kołyski..żeby był nobilny..i rozważam kosz albo ten hamak właśnie

hehe rozszyfrowałaś mnie

zaraz idę Was zaczepić
Właśnie najlepiej jeszcze jakby ta kołyska się składała (nie wiem czy takie są :P), żeby łatwo było zabrać całość np. do rodziców i tam sobie by dziecię spało. Ale najwyżej sam ten kosz można zabrać bez podstawki i położyć na normalnym łóżku, kanapie czy gdzieś. Żeby tam sobie maluch leżał, a nie w foteliku samochodowym, który niezdrowym jest na dłużej.

Aaa Toruń zmieniony na Warszawę to już wszystko jasne.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości