|
|
#4561 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - część 12
Cytat:
Cytat:
tak radziły w szpitalu. Nie masz doradcy gdzieś bliżej?Cytat:
kurde ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mogę się doczekać kiedy będę mogła zacząć ćwiczyć.
|
|
|
#4564 |
|
Zadomowienie
|
Trzydzieścidwa mam doradcę w Chełmie w szpitalu ale dzwonilam i powiedzieli mi że jak nie rodzilam w Chełmie to nie mogę skorzystać z porady! Kpina. Spróbuje dostać nr prywatny i zaplace normalnie za konsultacje temu "ktosiowi".
Polly no brzucho mój nie taki najgorszy ale to nadal nie to potem fotke wstawie może. Skacze na skakance i robię brzuszki co drugi dzień, do czerwca powinno być w miarę chociaż tego co przed ciąża się nie spodziewam Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
|
#4565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Próbuję sobie dobrać stanik online i jakoś rozmiar 75I to jest dla mnie kosmos.
|
|
|
#4566 |
|
Raczkowanie
|
Dopiero nadrobiłam, więc Milenujdka, Lala - późne ale serdeczne gratulacje!
Margotka - dzięki, też mam nadzieję że moja córka miłość do ostrego jedzenia wyssie z moim mlekiem W sumie to w ciąży się w ogóle nie ograniczałam z chili, więc może i przy kp nie będzie problemu.Co do zgrubień w okolicy rany po cc - te zrosty o których piszecie, że trzeba masować, to chodzi o zgrubienia na samej linii blizny czy w okolicach? Bo u mnie sama blizna jest płaska i ściągnięta i przez to skóra nad nią układa się w taki jakby fałd. To to? I od kiedy można smarować tym Scagelem? Karmienie - ja też bez oceniania odniosę się tylko do kwestii wygody - dla mnie też kp jest wygodniejsze od mm, a na pewno od systemu mieszanego. Widocznie to też zależy od dziecka, moja miała straszne wzdęcia po przeskakiwaniu z mojego mleka na sztuczne, i to dopiero było niewygodne, łazić przez godzinę i próbować ją odgazować. Od kiedy jest tylko na piersi problem się zmniejszył (choć nie zniknął zupełnie). Pomijam fakt że szlag mnie trafiał jak miałam odmierzać, myć, wyparzać, suszyć, składać i tak w kółko. Chociaż kp też łatwe nie jest. Dziko zazdroszczę tym z Was które mogą w nocy wyciągnąć bufet, nakarmić i spać dalej razem z dzieckiem. U nas do tego za każdym (każdym!) razem dochodzi kupa (często w odcinkach) i minimum kwadrans odbijania, a czasem trzy - bez tego jest ryk i nie zaśnie. Teściowie - jak Was czytam to doceniam swoich... Byli w niedzielę zobaczyć pierwszy raz Małą i nie usłyszałam słowa komentarza. Obstawiam, że będzie jak z każdą inną sprawą, tj. przy mnie cisza, a potem mój mąż się nasłucha na osobności jak sam do nich pojedzie albo przez telefon. Oni się wygadają, mąż się na chwilę wkurzy a potem zapomni, a ja mam święty spokój - bardzo mi ten system odpowiada ![]() Milenujdka, bardzo ładna ta sukienka. My nie chrzcimy więc stroju nie muszę wybierać
|
|
|
|
#4567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale piekne sukienki na tym nelly Ja to nawet nie wiem kiedy chrzcimy. Dzisiaj dostalam oferte dwoch restauracji. Ale chcilabym maj, max czerwiec bo chrzestna Tosi w ciazy i nie chce, zeby jej ciezko bylo Co do ubioru malej to tez chrzestna się zapowiedziala, ze kupi bo podobno taka tradycja. Wolalabym sama, ale wiem ze ona ma dobry gust i skonsultuje to ze mna to nie bede sie wyrywac
|
|
|
|
|
#4569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4570 |
|
Konto usunięte
|
Cześć mamusie
nie odzywam się bo mała mi tak czas pochłania ze nie wiem gdzie mi dni uciekaja:-/ w środę kończymy 4 tyg juz SZOK!!! U nas kp pełna para. Ale mała różnie je czasem krótko czasem to potrafi i 2 godz. Małej wyskoczył trądzik niemowlęcy i ma sapke:-/ a jeszcze wczoraj się tak zakrztusila ze myslalam ze zajde z tego swiata:-( a jeszcze Oliwka wstrzymuje oddech na 3-5 s ale podobno to normalne... Trzymam kciuki za dziewczyny wszystkie mamy w dwupaku, za te co walczą o karmienie, z kolkami i te bez problemow;-) |
|
|
|
#4572 |
|
Zadomowienie
|
Ooo wlasnie to zgrubienie nad rana tez mam.i czasem pobolewa, dobrze ze.mozna to.smarowac to nez recepty jest? Za 2tyg gdzies mam wizyte u gina mam.nadzieje ze wszystko ok.
Gwiazdeczka u nas jutro tez juz miesiac
|
|
|
|
#4573 |
|
Konto usunięte
|
Szybko ten czas leci
dopiero co się stresowalysmy na porodowce ;-)
|
|
|
|
#4574 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny próbowałam was nadrabiać ale jakoś cały czas nie mogłam.
Milenujdka, Lala - spóźnione serdeczne gratulacje!!!! my trochę walczyliśmy z bólem brzucha i zieloną kupą przez święta, teraz trochę lepiej. Ale co się nastresowałam to moje. Nie wiem co mogło małej zaszkodzić, bo starałam się nie jeść ciężkostrawnych posiłków. Powiem wam że po tym normalnie karmiłam ją ze łzami w oczach czy w dalszym ciągu jej nie truje nie chcę wszczynać kolejnej kłótni - pytanie - skąd wiecie że dziecko się nie najada? moja czasami jest marudna chce cyca, ale go wypluwa i znowu woła że chce jeść i tak potrafi z pół godziny. Myślę że wystarcza jej to co mam bo (według domowej naszej wagi waży 3,5kg a ze szpitala wyszłyśmy z waga 2750g - mamy 3 tygodnie) my nie chrzcimy więc kreacji nie wybieram ale chętnie obejrzę wasze
|
|
|
|
#4575 |
|
Zadomowienie
|
ja dzisiaj w planach mialam rozpoczecie diety tj. zdrowo sie odzywiac, ale cos mi nie idzie
wszystko porobilam na dzis, mala spi a ja tylko laze i szukam jedzenia nawyki ciazowe zostaly |
|
|
|
#4576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak to wypluwa i jeśli próbuję jej znowu dać cyca i znowu wypluwa, to znaczy, że nie chce.![]() Cytat:
Nawet słodycze mnie nie ruszają. Na samą myśl, że młodą mógłby po tym brzuszek boleć, to mi się odechciewa. A wszyscy, co nas odwiedzają, to przynoszą dla mnie czekoladki. Już się w szafce nie mieszczą.
|
|
|
#4577 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki za kciuki
te wasze maja moc wiec bardzo na nie liczePowiedzcie mi czy was przed porodem też tak bolalo podwozie i pachwiny? Bo jak poleze chwilę na boku to potem mam problem żeby wstać i strasznie mnie boli bozena i pachwiny Po chwili to moja jak rozchodze Nie chcę sobie robić nadziei Wolalabym żeby mi wody odeszly i bym miala jasny sygnał ze to już Z M tak było więc nie znam innego początku ;-) ![]() Mam dzisiaj dzień gloda Co chwilę myślę co by tu zjeść ;-) do szpitala beda mnie musieli wkulac chyba ;-) A co do brzucha po cc/ciąży to mi się wydaje ze to zależy jaki był przed ciąża Ja zawsze mialam mala oponke a potem to juz było tylko gorzej bo nic z tym nie zrobilam Jak chcecie zgubić brzuch to i cwiczenia i ważne jest żeby unikać pewnych produktów Ale nie pamiętam już jakich bo jeszcze mam ciążowy kalafior ;-) Palulitka jak tam? A jak u Ciebie Ktoregos_dnia? Pyza udalo się z probka do badania?
|
#4578 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje za kciuki
na pewno sie przydadza ![]() Niewielka probka poszla, niecierpliwie czekam na wyniki |
|
|
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Hania dzisiaj niespokojna,nie śpi, co chwilę poplakuje tylko przy cycu i na rękach spokój.
Co do karmienia każdy robi jak uważa, przy Zuzi szybko przeszłam na mm,teraz założyłam sobie że będę walczyć o KP i tak szybko się nie poddam ,jak narazie udaje się choć miewam chwilę że mam dość jak mała wisi cały czas na cycu.
|
#4580 |
|
Konto usunięte
|
Mooonia - nie wiem czy to bawarka czy woda która w niej się znajduje u mnie to działa
|
|
|
|
#4581 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
juz nawet nie slodycze, bo z tym tez uwazam i choc ciagnie niemilosiernie to ograniczam sie do minimum (odpukac malej nic sie nie dzieje), ale ogolnie to jakis jogurt, to banan, kanapka.. pogoda taka do wiosno, gdzie jestes? ![]() tez przepadlam na tej stronie nelly Edytowane przez eeyesblue Czas edycji: 2016-03-29 o 16:06 |
|
|
|
|
#4582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tak juz od miesiąca i nic. Myślę, że rozciąga się wszystko. Najgorzej jest wieczorem po całodniowym wysiłku, albo po nocy jak się zastało. Wtedy to normalnie się krzywię z bólu. U mnie humor lepszy, liczę na piątkowy masaż szyjki i w weekend już rodzę, nie ma to tamto A poza tym spokój, skurczy zero na ktg ![]() A jak u Ciebie? Jaki w ogóle jest plan na teraz? Kiedy masz wizytę? Może pisałaś, ale nie pamiętam. Ja w piątek wizyta i jak nadal nic to we wtorek mam się zgłosić do szpitala. No i tam już niech się dzieje co chce ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Monikmi, jesteś bardzo dzielna i nie mów, że nie! Przecież widzimy
|
|
|
|
|
#4583 |
|
Zadomowienie
|
a ja to teraz tak dziwnie głodna jestem, bo niby chodzę i szukam i coś bym zjadła ale nic mi nie pasuje, na nic nie mam ochoty.
do słodkiego ciągnie mnie znacznie mniej niż w ciąży, teraz bardziej na słone jak paluszki u nas pogoda w kratkę, co chwila świeci piękne słonie i pada deszcz - i nie wiem czy iść na spacer czy nie, ale chyba zrezygnuje bo wiatr chłodny (ale słoneczko trochę kusi) |
|
|
|
#4584 |
|
Zakorzenienie
|
My nie bylysmy na spacerze bo wieje bardzo.
|
#4585 |
|
Zakorzenienie
|
Mała coś wariować zaczęła. Zje z nerwami 40/50ml mlka i zasypia. Pośpi godzinkę i wstaje znów jeść
Nie wiem co jej jest. Może znów skok wcześniej przechodzi
|
#4586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na wizytę mialam iść albo dzisiaj albo w czwartek Dzisiaj odpuscilam bo i tak nic się nie dzieje a w czwartek mam nadzieję ze tez uslysze jakas datę stawienia sie w szpitalu Bo mi powiedzial gin ze za długo nie będzie czekać po terminie
|
|
#4587 |
|
Wtajemniczenie
|
Bylam rowerem w sklepie bo do jedzenia jest mnóstwo rzeczy ale gadzy gryczanej zabrakło 😄 niby 5min ale ten wiatr we włosach bezcenny
|
|
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
My dzisiaj bylysmy na spacerze. W sumie spontanicznie, zasnela to ubralam, w wozek i pojechali
![]() Malinka a jak odrozniasz te skoki? Mojej idzie 7 tydzien, ale zadnego skoku nie zaobserwowalam. Tzn,widze, ze rozwojowo idzie do przodu, ale spodziewalam sie ryku i czego nie tylko. |
|
|
|
#4589 |
|
Wtajemniczenie
|
Ktoregos_dnia a twardnieje Tobie przy tym brzuch?
|
#4590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiesz, ja mam stawić się do szpitala, ale co mi tam powiedzą to nie mam pojęcia. Mój gin tam nie pracuje, więc możliwe, że zajrzą i odeślą do następnej daty także niby coś wiem, a tak naprawdę nadal nic. Śmiać mi się teraz chce jak sobie przypomnę, że tak radośnie wierzyłam, że urodzę w połowie marca. O naiwności
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.

porzucilam karmienie piersia bo Mały nie ssał a ja sciagalam 20ml... Da się jakoś do tego wrócić? Są sposoby na pobudzenie?
tak radziły w szpitalu. Nie masz doradcy gdzieś bliżej?
u mnie :dupa: jestem w domu. Ginekolog przybrała datę 24.03 bo tak wychodziło na 2 usg. Na ktg marny 1 skurcz. Powoli zaczynam mieć już dość 

potem fotke wstawie może. Skacze na skakance i robię brzuszki co drugi dzień, do czerwca powinno być w miarę chociaż tego co przed ciąża się nie spodziewam
W sumie to w ciąży się w ogóle nie ograniczałam z chili, więc może i przy kp nie będzie problemu.

pogoda taka do
wiosno, gdzie jestes?
A poza tym spokój, skurczy zero na ktg