Sierpnióweczki 2016! Część III. - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-31, 10:46   #1651
florencee
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość

Co do biustu.. mi na szczęście niewiele się powiększył. Biust porównałabym do tego przed okresem, lekko obrzmiały. Mieszcze się w dotychczasowe biustonosze
Kobietki, jak to jest u Was chodzicie bez biustonosza?
Ja mam bzika na punkcie biustu i w biustonoszu teraz nawet spie Zdejmuję tylko do mycia Niby rozmiaru nie zmienił, ale wydaje się cięzszy (rozmiar D75). Wolę zadbać o niego już w trakcie ciąży

Tak Was sobie czytam i praktycznie każda ma już coś zakupionego dla malucha. Ja nie mam nic kompletnie Kusi mnie, żeby zacząć robić drobne zakupy, jak tylko dowiemy się o płci
Tylko teściowa mnie wkurza i te jej zabobony, żeby tak wcześnie nic nie kupować, bo coś się stanie pier###lenie
Ja też nic nie mam dla malucha poza łapkami niedrapkami i pieluszką bambusową, które mi przesłali z allegro jako gratis do poduszki ciążowej. Myślałam, że w kwietniu powoli zacznę gromadzić to co sobie upatrzyłam - może po połówkowym, które mam 14.04 (niby planuję kolory uniwersalne, no ale jakby wpadł jakiś czadowy niebieski komplecik w samochody w dobrej cenie, to chcę wiedzieć czy na pewno mam chłopca ).
Moja teściowa tak samo gada. Super by było tak latać po porodzie, kiedy na pewno nic się nie "stanie" i kupować wszystko z ryczącym dzieckiem, nabitym cycem, bolącym kroczem albo raną po cc. Albo niech mąż zamiast być ze mną w szpitalu biega i wszystko kupuje, bardzo praktyczna koncepcja ogólnie.

Co do biustonosza to ja w nim nie śpię, byłoby mi niewygodnie, mam nadzieję że kremy załatwią sprawę wystarczająco jak przyjdzie co do czego.

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Co so mojego ślubu, to dzis ZAdzownilam do usc (myslama ze ustalenie daty z usc bedzie najprostsze, w końcu chcemy czwartek) a pani mi powiedziała ze ślubów udzielają tylko w soboty od 14 do 17.... Hahaha także z całego mojego ustalenia nici. Weźmiemy po prostu ślub w sobote, trudno ze nie wszytskim podpasuje :/
To ja myslalam ze mam duży biust, ale widze ze tu forum biuściastych jest
A to szkoda, że nie udzielają w inne dni, ale co zrobić, zawsze komuś coś nie podpasuje. :/

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Witam
Nadrabiam zaległe strony (od wczoraj 5-6stron...)
Te wózki Riko bardzo fajne! Szczególnie Nano Grey fox mi się spodobał. Przyznaję sie bez bicia, że korzystam z waszych wyborów i wszystko skrupulatnie notuje i sprawdzam i te wózek podbił moje serce. Musze zrobić obczajke na żywo
Talantea 2 tyg do powrotu do domu? jak to zleciało, dopiero odliczałaś chyba 5 tyg! Po zmianie avatara też cię nie skoarzyłam
Florence jaki masz słodziachny brzuszeczek (w ddtvn artykuł o zdrobnieniach mnie rozłożył na łopatki).

Ja też liczę skończone tygodnie, teraz jestem w 22+5, wiec mówie i liczę, że w 22 - jakoś boję się wybiegać w przyszłość.

Ja normalnie miała mega duzy biust więc wolałabym żeby już przestał rosnąć bo będę musiała kupować namioty mam kilka babciowych które sa bardzo ok ale juz widze kupowanie stanika do karmienia... Wogóle to wstyd sie przyznać ale nie mam koszuli i szlafroka do szpitala (te co mam to sie raczej nie nadają) i powiem wam ze to co widziałam to straszne koszule starszej pani ale chyba nie ma za bardzo wyjścia, tym bardziej, że ja duża jestem (roz.44-46)

Wczoraj skończyliśmy z TŻ malować pokój małej, poszliśmy spać o 1 w nocy ale jestem zadowolona z efektu - wczoraj te kropki wyglądały na za ciemne dziś farba doschła i jest calkiem ok. Teraz czekam na dowóz szafy tez do pokoju Zuzki. Znowu będziemy skręcać po nocach:P
Bardzo się cieszę, że tak ruszyliśmy do przodu (szafa czekała na zakup cały rok, przez ten czas w jej miejscu stały kartony - juz nie mogłam na nie patrzeć.

Ale się rozpisałam, mało piszę ale jak już zacznę to skończyć nie umiem Czy możecie to wziąć pod uwagę jak poproszę o przyjęcie do klubu???

PS. pewnie zanim to dodam to nasmarujecie tyle postów, że tematyka odleci w kosmos....ech
Dzięki! (ja też kocham takie zdrobnionka :P)
Jaki kolor macie w pokoju małej?

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
Nawet jakbym miała leżeć całe dnie to bym leżała. Czego się nie robi żeby dzieciątko było zdrowe

Dokładnie. Obawy będą nam towarzyszyć już chyba zawsze. Ja się już uspokoiłam i jestem dobrej myśli. Teraz tylko stosować się do zaleceń lekarza i na pewno będzie dobrze Dzieciątko mnie kopie więc jest ok

Dziękuję za rady Z nocnej zostało bardzo malutko czyli większość się wchłonęła. Najważniejsze żeby działała
No pewnie, jak by trzeba było leżeć to trzeba, a też myślę, że nie ma co się martwić, słuchać lekarza i będzie ok.

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Przejzalam, ale chyba wole tego 1szego szumisia wishbear
Też zerknęłam, bo się na moment napaliłam na szumisia, ale chyba jednak w ogóle nie będę kupować żadnego zanim nie obczaję czy na dziecko tego rodzaju szumy działają.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 10:46   #1652
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja brałam ślub cywilny w Warszawie w pałacu ślubów w piątek. Tam cały tydzień są udzielane. Pewnie zależy od usc.

Co do luteiny, to ona niestety lubi sobie "zostać" w środku. Ja nie używałam aplikatora, bo mnie on strasznie brzydzi (w sensie, że to wielorazowe, ble), często przy wieczornej tabletce "natykałam się" na poranną. Trochę wypływa tez, więc wkładka się przyda. Luteina jest milion razy lepsza niż lutinus (działanie to samo), ktory leci z człowieka, jakby mu jakiś kran tam odkręcili :/

Wyszłam z synkiem i mamą na spacer i musiałam biegiem wraca do domu, bo znów zaczęłam wymiotować to tyle jeśli chodzi o moje poczucie bycia dobrą mamą

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 10:54   #1653
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
skąd wiesz jakie kto ma upodobania?? może lubią jak gin zagląda
a może gin ma spec. z andrologii?

z tego leżenia dziwne myśli i skojarzenia mi do głowy przychodzą
Hahahaha

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja brałam ślub cywilny w Warszawie w pałacu ślubów w piątek. Tam cały tydzień są udzielane. Pewnie zależy od usc.

Co do luteiny, to ona niestety lubi sobie "zostać" w środku. Ja nie używałam aplikatora, bo mnie on strasznie brzydzi (w sensie, że to wielorazowe, ble), często przy wieczornej tabletce "natykałam się" na poranną. Trochę wypływa tez, więc wkładka się przyda. Luteina jest milion razy lepsza niż lutinus (działanie to samo), ktory leci z człowieka, jakby mu jakiś kran tam odkręcili :/

Wyszłam z synkiem i mamą na spacer i musiałam biegiem wraca do domu, bo znów zaczęłam wymiotować to tyle jeśli chodzi o moje poczucie bycia dobrą mamą

Ale to przecież nie twoja wina że czujesz się tak a nie inaczej .

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 10:55   #1654
warszawianka109
Raczkowanie

Cytat:
My właśnie wybraliśmy wózek w kolorze grey Powiem Ci, że na żywo wygląda cudnie! Lepiej niź na zdjęciu Jakość materiału powala, solidnie wszystko wykonane Kobietki u mnie w miescie zachwalają wózek również pod wzgledem praktycznym

Do szpitala kupię zwykla koszulę na ramiączkach.. żadne 'dla karmiących', bo w sierpniu nie mam zamiaru pocić się w takich koszulach 'zakrytych'. Na ramiączkach taką koszulę przeciez można zsunąć

Zazdroszczę urzadzania pokoju my mieszkamy w wynajmowanym mieszkaniu, więc...

Kupimy tylko komodę z Ikei, żeby schować gdzieś ciuszki dziecka, bo nie mamy za wiele miejsca w szafach

uprzejmie donoszę, że teraz w Ikei jest -15% na komody
warszawianka109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 10:57   #1655
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Tak parę dziewczyn ma dziś wizytę m.in. ja
Czekamy na relację z wizyty ))
Brzunio uroczy!

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Dziewczyny, byłam właśnie w teatrze i ubrałam się trochę ładniej niż zwykle, więc postanowiłam, że zrobię sobie zdjęcie brzucha, które niniejszym załączam.
Brzuszek równie piękny jak sukienka
____
U nas dziś 20t0d i nasze dziecię zrobiło nam rano miłą niespodziankę. Tata pierwszy raz poczuł ruch Aż się wzruszyłam i pytałam kilka razy czy jest pewny... Taaak się cieszę

Miałam też Was pytać o biusty. Mój niewiele urósł i nie kupowałam jeszcze żadnego stanika (oprócz jednego do karmienia, który jeszcze nie dotarł)

Miałam jakieś 5 lat temu ostatnio badane piersi, wtedy ginekolog stwierdził że będę miała kiedyś dużo pokarmu. Ciekawe.
Babygirl1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 11:02   #1656
Krefetka
Zadomowienie

jutro w ddtvn mają pomagać wybierać wózek dla dziecka.

Miałam się Was zapytać jak odczuwacie ruchy? U mnie oprócz łaskotania i nielicznych ale wyraźnych kopniaków pojawia sie dziwne uczucie, coś na miarę spadania.
czasem przed zaśnięciem jeszcze przed ciążą miałam takie uczucie jakbym spadała odczucie trwa ułamki sekund ale jest wystarczająco intensywne żeby mnie wybudzić.
Teraz odczuwam podobnie tylko nie w całym ciele, a w samym brzuchu. Uczucie kosmiczne i za bardzo nie wiem jak je dokładniej opisać.
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 11:02   #1657
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:

Co do biustu.. mi na szczęście niewiele się powiększył. Biust porównałabym do tego przed okresem, lekko obrzmiały. Mieszcze się w dotychczasowe biustonosze
Kobietki, jak to jest u Was chodzicie bez biustonosza?
Ja mam bzika na punkcie biustu i w biustonoszu teraz nawet spie Zdejmuję tylko do mycia Niby rozmiaru nie zmienił, ale wydaje się cięzszy (rozmiar D75). Wolę zadbać o niego już w trakcie ciąży
Śpisz w takim zwykłym, czy w jakimś miękkim, sportowym...?
Babygirl1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 11:04   #1658
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
Brzunio uroczy!

____
U nas dziś 20t0d i nasze dziecię zrobiło nam rano miłą niespodziankę. Tata pierwszy raz poczuł ruch Aż się wzruszyłam i pytałam kilka razy czy jest pewny... Taaak się cieszę

Miałam też Was pytać o biusty. Mój niewiele urósł i nie kupowałam jeszcze żadnego stanika (oprócz jednego do karmienia, który jeszcze nie dotarł)

Miałam jakieś 5 lat temu ostatnio badane piersi, wtedy ginekolog stwierdził że będę miała kiedyś dużo pokarmu. Ciekawe.
z moich obserwacji wielkość piersi nie wpływa na ilość pokarmu.. może się mylę..
Stary 2016-03-31, 11:07   #1659
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
z moich obserwacji wielkość piersi nie wpływa na ilość pokarmu.. może się mylę..
Nie wpływa . Ja mam mikroskopijne a potrafiłam uciagnac z jednej piersi całą butelkę mleka.

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-03-31, 11:11   #1660
tija93
Zakorzenienie

Hej

U mnie 21+0 czyli zaczynam 22 tydzień

Wszędzie czytałam, że seks uspakaja malucha i on zazwyczaj idzie wtedy spać. A gdzie tam!

Gratuluję wszystkich kolejnych tygodni!

Cytat:
Mój obiecany brzusio z wczoraj czyli 20+0 tc
Śliczny brzusio Zdrówka dla taty

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Dziewczyny puchną wam stopy/nogi/palce?
Czasem mam odciśnięte skarpetki, więc delikatnie puchną

Cytat:
Pępek mi sie spłaszcza i jakby rozciąga.
Też to wczoraj zauważyłam

Cytat:
Napisane przez wiewioreczka Pokaż wiadomość
stawia się i wszystko super? czy stawia się i skraca szyjkę ? w poprzedniej ciąży też skracał?
ja właśnie nie wiem kiedy być najczujniejszym jeśli o to chodzi, bo mój zaczął twardnieć jakieś 2-3 tyg temu tak delikatnie, teraz trochę mocniej a szyjka na samym początku miała 49 mm teraz ma 48, więc raczej bez zmian.
Najważniejsze by lekarz określił czy to co się dzieje z macicą ma wpływ na szyjkę. U Ciebie nie ma póki co i oby tak najdłużej

Cytat:

Dziewczyny, byłam właśnie w teatrze i ubrałam się trochę ładniej niż zwykle, więc postanowiłam, że zrobię sobie zdjęcie brzucha, które niniejszym załączam.
Śliczny

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Kciuki za wizyty
Ja miałam mały biust tzn tak 70b a teraz chyba kupie 70c myślicie że już do karmienia czy dobije do D?
Może jeszcze urosnąć po porodzie, ja bym jeszcze nie kupowała

Cytat:

I mam takie pytanie do dziewczyn, które stosowały luteine. Czy ona Wam normalnie się rozpuściła i wypłynęła? Włożyłam wczoraj wieczorem i dzisiaj rano nic nie widziałam żeby jej wyleciało;/ a mam stosować dwa razy dziennie. Czy to możliwe, że się nie rozpuściła jeszcze przez całą noc?
U mnie to różnie, raz nic nie wypłynie, raz duużo. To co miało się wchłonąć to się wchłonęło Czasem wkładając kolejną wyczuje jeszcze poprzednią. Aha i jeszcze nie zaleca się używania aplikatora w ciąży ze względu na rozpulchnione tkanki i można tym patykiem podrażnić.

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Ciekawe na jakiej podstawie tak stwierdził Wielość piersi nie ma absolutnie żadnego wpływu na KP

Swoją drogą ostatni raz 5 lat temu badałaś piersi? I już potem nic?

Cytat:

Miałam się Was zapytać jak odczuwacie ruchy? U mnie oprócz łaskotania i nielicznych ale wyraźnych kopniaków pojawia sie dziwne uczucie, coś na miarę spadania.
czasem przed zaśnięciem jeszcze przed ciążą miałam takie uczucie jakbym spadała odczucie trwa ułamki sekund ale jest wystarczająco intensywne żeby mnie wybudzić.
Teraz odczuwam podobnie tylko nie w całym ciele, a w samym brzuchu. Uczucie kosmiczne i za bardzo nie wiem jak je dokładniej opisać.
Ja czuję łaskotanie i kopanie. I w momencie spięcia rozchodzi mi się po macicy taki głaz. Innych odczuć nie mam
Stary 2016-03-31, 11:13   #1661
slo_nk_o
Raczkowanie

Dziewczyny mam zwiększyć dawkę dha a biorę pregne plus czy dobrze widzę, że tych dha jest tylko 20 mg? Gubię się już;/

Tija właśnie nie robiłam tym aplikatorem. Proszę o dopisanie na pierwszej stronie u mnie chłopca

Edytowane przez slo_nk_o
Czas edycji: 2016-03-31 o 11:18
slo_nk_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 11:14   #1662
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Brzunio uroczy!

____

Mi koleżanki radziły żeby z biustonoszami do karmienia czekać do końca 8 miesiąca i kupić o miseczke większy niz bedzię biust w tym momencie .Kolezanki pokupowały wcześniej i niestety później oddały innym bo "morświny ' wypływały z miseczek...
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 11:16   #1663
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wpływa, ja mam wielkie, a poległam na karmieniu :/
Stary 2016-03-31, 11:16   #1664
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:

Znam to uczucie i wiem co masz na myśli. Mam to samo !!! Zauważyłam, że to uczucie mam przed kopniakami jak dzidzi się przemieszcza .
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 11:17   #1665
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Dziendoberek Dzisiaj skonczylam wlasnie 22 tydzien

Gratuluje zaczęcia 20 tygodnia
Ja sobie wybralam drogiego lekarza to teraz mam pelna cena za kazdym razem, a za dodatkowe ktg wzial wiecej
Dziękuję i gratuluję skończenia 22.
No ja też, takiego lekarza wybrałam - trudno, co robić, pocieszam się, że ważne że poza tym zadowolona z wyboru jestem.

Cytat:
Napisane przez warszawianka109 Pokaż wiadomość
uprzejmie donoszę, że teraz w Ikei jest -15% na komody
Dobrze wiedzieć, może bym się przejechała i przyspieszyła zakupy meblowe. Chociaż nie wiem jeszcze czy starej komody nie wykorzystam, miała iść do komórki jako mało atrakcyjna, ale mąż mówił że chce ją odnowić.

Cytat:
Brzunio uroczy!

____

Dziękuję.
Widzę że mam podobnie z biustem.
Jak wielkość nie wpływa to jestem spokojniejsza, może będzie ok.

Cytat:

U mnie tylko pukanie na razie. Ciekawe jakie wózki będą lansować w ddtvn.

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej

U mnie 21+0 czyli zaczynam 22 tydzień

Wszędzie czytałam, że seks uspakaja malucha i on zazwyczaj idzie wtedy spać. A gdzie tam!

Gratuluję wszystkich kolejnych tygodni!

Śliczny
Dzięki. Gratuluję 22 tygodnia.
Też myślę, że wcale nie uspokaja.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 11:20   #1666
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Mi koleżanki radziły żeby z biustonoszami do karmienia czekać do końca 8 miesiąca i kupić o miseczke większy niz bedzię biust w tym momencie .Kolezanki pokupowały wcześniej i niestety później oddały innym bo "morświny ' wypływały z miseczek...
oplułam monitor
wyobraziłam sobie mój biust, biustonosz ze sznureczków i te biedne morświny pod ochrona
Stary 2016-03-31, 11:22   #1667
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie dzisiaj 19t0d, mówisz że serniczek przysługuje z tej okazji? Muszę go zorganizować.
jak najbardziej przysługuje został mi akurat kawałek ze świąt od mamy

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
nawet ze dwa powinnaś zjeść
Cytat:
Fantasmagori

Brawo
Co do serniczka, jedz na zdrowie dla maluszka
Myślę że macie rację w końcu maleństwu też się należy własny kawałek
Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
U mnie też 19t0 dzisiaj.

No to Fanta pijemy :soczek:

Ja zjem jedną czekoladkę hahahaha
:soczek:

Cytat:
Ja 19+0 przemilczałam bo dla mnie połowa ciąży to 20+0.
dla mnie tak samo

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 11:25   #1668
asiulek8
Wtajemniczenie

Ja kupiłam wcześniej i mimo że jakoś masakrycznie biust się nie zwiększył ledwo się dopinalam. Po jakiś 2 -3 tygodniach wielkość się unormowaly

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-03-31, 11:28   #1669
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam wcześniej i mimo że jakoś masakrycznie biust się nie zwiększył ledwo się dopinalam. Po jakiś 2 -3 tygodniach wielkość się unormowaly
Ja kupilam bo w moje sie nie miescilam i byly niewygodne
W domu mam inne wieksze rozmiary bo zostawilam po tym jak bylam grubsza, teraz sie przydadzą

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 11:28   #1670
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja kupiłam jeden w triumph na wyprzedaży w factory i takie dwa tanie z allegro. I dobrze, że większych zapasow nie robiłam, bo "karmiłam" chwilę... Szkoda kasy wydawać na zapas.

Stary 2016-03-31, 11:31   #1671
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Ja też liczę skończone tygodnie, teraz jestem w 22+5, wiec mówie i liczę, że w 22 - jakoś boję się wybiegać w przyszłość.

Ja normalnie miała mega duzy biust więc wolałabym żeby już przestał rosnąć bo będę musiała kupować namioty mam kilka babciowych które sa bardzo ok ale juz widze kupowanie stanika do karmienia... Wogóle to wstyd sie przyznać ale nie mam koszuli i szlafroka do szpitala (te co mam to sie raczej nie nadają) i powiem wam ze to co widziałam to straszne koszule starszej pani ale chyba nie ma za bardzo wyjścia, tym bardziej, że ja duża jestem (roz.44-46)

Wczoraj skończyliśmy z TŻ malować pokój małej, poszliśmy spać o 1 w nocy ale jestem zadowolona z efektu - wczoraj te kropki wyglądały na za ciemne dziś farba doschła i jest calkiem ok. Teraz czekam na dowóz szafy tez do pokoju Zuzki. Znowu będziemy skręcać po nocach:P
Bardzo się cieszę, że tak ruszyliśmy do przodu (szafa czekała na zakup cały rok, przez ten czas w jej miejscu stały kartony - juz nie mogłam na nie patrzeć.

PS. pewnie zanim to dodam to nasmarujecie tyle postów, że tematyka odleci w kosmos....ech
Ja liczę rozpoczęte tygodnie i mój gin też
Co do koszul nocnych to ja ich nie mam bo zawsze mi się podwijają i śpię z gołą pupą potem Koleżanka mi mówiła że jak ma się cc to nie wolno nosić piżamy. Nie wiem czemu? żeby gumka od spodni nie była na ranie?
Dawaj zdjęcie pokoju maluszka. Uwielbiam groszki

Cytat:
Ja nie miałam anemii ale miałam niską hemoglobine chyba 10 dr kazała mi brać ascofer ( bez recepty 3*1 tabletke dziennie ) pomogło . po 1,5 mieś przestałam brać ale teraz biore femibion i tez ładnie się 3ma hemoglobina na poziomie ponad 13 , jak spadnie to mam wrócić do ascoferu. Sok z buraków piłam ale nie codziennie bo dla mnie to dramatyczne wspomnienia z dzieciństwa ( jako dziecko z podejrzeniem białaczki piłam codziennie fuu) . Łącz buraka z owocami nie jest taki paskudny z jabłkiem , pomarańcza i imbirem. Możesz też pić soki z dodatkiem warzyw bogatych w żelazo np jarmuż, szpinak . Nie pamiętam ale któreś ziarna też mają go sporo. Poszukaj info i pij soki wzbogacone o te rzeczy nie koniecznie wcale same z buraka np koktajl z truskawek mrożonych , banana i dużej ilości liści baby szpinaku jest pyszny . Powodzenia bedzie dobrze !!!
Co do pogrubionego to nasiona dyni mają dużo żelaza.

Cytat:
Dziendoberek Dzisiaj skonczylam wlasnie 22 tydzien

Ja sobie wybralam drogiego lekarza to teraz mam pelna cena za kazdym razem, a za dodatkowe ktg wzial wiecej
Gratulacje skonczenie 22tc
Co do lekarza to jeśli nie tajemnica to ile płacisz? Ja płacę 180zl z usg, a jak raz zdarzyła mi się nadprogramowa wizyta to nie wziął nic a usg robił. Wiem że we Wrocławiu jest gin który bierze za wizytę 350zł

Edytowane przez ziuta.
Czas edycji: 2016-03-31 o 11:35
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 11:31   #1672
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja kupiłam jeden w triumph na wyprzedaży w factory i takie dwa tanie z allegro. I dobrze, że większych zapasow nie robiłam, bo "karmiłam" chwilę... Szkoda kasy wydawać na zapas.

Też tak uważam. Zawsze można zamówić albo podjechać na szybko i coś kupić.

Mi najwygodniej było w zwykłych bawełnianych bez usztywnienia ani niczego. Takich na codzień używałam. Jak wychodzilismy gdzieś to miałam takie z usztywniana miseczka, ładne. Żeby wiocha nie było jak coś będzie widać

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-03-31, 11:33   #1673
LunaLov
Raczkowanie

Cytat:
też oglądałam to o zdrobnieniach. mam panią w mięsnym, która zawsze służy klient-eczkom,podaje mięseczko, kroi szyneczkę, prosi o pieniążki i wydaje reszteczkę lub resztunię

rozmiar masz dokładnie taki jak ja, poszukiwanie koszuli do szpitala (jeszcze nie porodowej ale zwykłej zajęło mojej mamie 4 godziny)
Ja miałam w pracy zakaz używania zdrobnień bo to nie profesjonalne i nie poważne. Przez ten rozmiar właśnie ciężko znaleźć coś nie-babcinego, kurcze 4 godziny to nie dużo - ja juz 3 miesiące szukam...

Cytat:
To gratuluje z tego co pamiętam 6 mies sie zaczyna
Ciiii...boję się głośno mówić ale tak się przeogromnie cieszę!

Cytat:
My właśnie wybraliśmy wózek w kolorze grey Powiem Ci, że na żywo wygląda cudnie! Lepiej niź na zdjęciu Jakość materiału powala, solidnie wszystko wykonane Kobietki u mnie w miescie zachwalają wózek również pod wzgledem praktycznym

Do szpitala kupię zwykla koszulę na ramiączkach.. żadne 'dla karmiących', bo w sierpniu nie mam zamiaru pocić się w takich koszulach 'zakrytych'. Na ramiączkach taką koszulę przeciez można zsunąć

Zazdroszczę urzadzania pokoju my mieszkamy w wynajmowanym mieszkaniu, więc...
Kupimy tylko komodę z Ikei, żeby schować gdzieś ciuszki dziecka, bo nie mamy za wiele miejsca w szafach
No to przepadłam...teraz to już mój faworyt na bank i kurde cena nawet 3w1 super za nówke! Z koszulą mam tak samo, nie musi byc do karmienia o ile ma możliwość dostania się do piersi no i trzeba brać pod uwagę ze to będzie sierpień.
Co do pokoju - my czekaliśmy z dzieckiem dopóki nie bedziemy na swoim (choć mieszkanie na kredyt ciężko nazwać swoim), głównie ze względu właśnie na zdolność kredytową. Takie są realia

A tak tak w ikei -15% na komody! Wiem bom jest uzależniona od ikei:P co się da w mieszkaniu mamy z ikei właśnie

Cytat:
Dzięki! (ja też kocham takie zdrobnionka :P)
Jaki kolor macie w pokoju małej?

Też zerknęłam, bo się na moment napaliłam na szumisia, ale chyba jednak w ogóle nie będę kupować żadnego zanim nie obczaję czy na dziecko tego rodzaju szumy działają.
Uwaga : finezyjny opal i satin blue:P tłumacząc to ściany są beżowe ale ten beż taki trudny do okreslenia jakby z odrobiną różu, i na 1 ścianie mamy ogromne miętowe kółka

Też chciałam szumisia i te w rossmannie bardzo ładne ale też się wstrzymam jeszcze z zakupem.

Cytat:
To jest jakiś plan

Dziewczyny właśnie się zorientowałam, że nie kupiliśmy gałek do tej szafy
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 11:36   #1674
asienkaroza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
O! W necie znajde jakies info? Szumisia chce kupic
na stronie rossmanna jest info
asienkaroza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 11:37   #1675
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Ja liczę rozpoczęte tygodnie i mój gin też
Co do koszul nocnych to ja ich nie mam bo zawsze mi się podwijają i śpię z gołą pupą potem Koleżanka mi mówiła że jak ma się cc to nie wolno nosić piżamy. Nie wiem czemu? żeby gumka od spodni nie była na ranie?
Dawaj zdjęcie pokoju maluszka. Uwielbiam groszki

Co do pogrubionego to nasiona dyni mają dużo żelaza.

Co do lekarza to jeśli nie tajemnica to ile płacisz? Ja płacę 180zl z usg, a jak raz zdarzyła mi się nadprogramowa wizyta to nie wziął nic a usg robił. Wiem że we Wrocławiu jest gin który bierze za wizytę 350zł

Nie tylko po cc, po sn też powinnaś być w koszuli, a nie w pizamie. Po pierwsze- wietrzenie krocza, po drugie- badanie krocza, które odbywa się parę razy dziennie.
Stary 2016-03-31, 11:39   #1676
czarna1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Mnie ginekolog mowila ze to pierwsze genetyczne jest najbardziej miarodajne jesli chodzi o wiek bobasa

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

A moj brzuch jest coraz większy, ale wcale sie nie zaokrągla jest taki po prostu większy od talii :/
A dzis mam teoretycznie 20t0d, waga kilogram wyższa niż przed ciąża, także zaczyna wzrastać.
Czy Wam tez sie tak biust juz powiększył? Czy on bedzie jescZze rósł?! Bo ja zmieniłam juz biustonosz z 70e na 75f....a nawet 80f byłby lepszy pewnie
Ja przed ciążą miałam 75f obecnie 80K także biust mam jak te starsze grube Panie które czasami wszystkie widujemy na ulicach i dla mnie jest to straszne, jeden waży chyba ze 2kg hehehe... Porażka...

Co do dużych biustów i staników to polecam zakupy na stronie ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠, mają staniki dobrej jakości min z Gai, Allesa i Gorseni a na wyprzedaży można kupić za około 40 zł czyli dużo taniej niż w sklepie...
Stary 2016-03-31, 11:40   #1677
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość
Ja przed ciążą miałam 75f obecnie 80K także biust mam jak te starsze grube Panie które czasami wszystkie widujemy na ulicach i dla mnie jest to straszne, jeden waży chyba ze 2kg hehehe... Porażka...

Co do dużych biustów i staników to polecam zakupy na stronie â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠⠘☠â˜☠, mają staniki dobrej jakości min z Gai, Allesa i Gorseni a na wyprzedaży można kupić za około 40 zł czyli dużo taniej niż w sklepie...
przerób nazwę strony bo nie widać lub prosze prześlij na priv

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-03-31 o 11:41
Stary 2016-03-31, 11:41   #1678
superhuman
Zadomowienie

Przez ostatnie tygodnie super sie czułam przypływ energii zauwazylam zdecydowany nic mi nie dolegało aż tu nagle wstałam dzisiaj robiłam pastę z makreli i nagle czuje ze znowu mi słabo tak jak kiedyś raz mi sie zrobiło... Cisnienie 90/50 myslalam ze zjadę...

Polezalam chwile i jest lepiej ale stracha mam bo musze iść do pracy ehhh
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 11:41   #1679
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:

Za wizyte z usg 200 zł. Teraz wział 300 bo dodatkowo było ktg.
Jednak jest dobrym lekarzem skoro wszystko idzie w dobrym kierunku.

Ogólnie musial gonic malucha po brzuchu na ktg bo uciekał
trwalo to 20 minut Kazal mi naciskac przycisk jak czulam kopniaki, a maluch jak na zlosc kopac nie chcial, a wczesniej na poczekalni to cały czas mi dawał znać.

Gin zdarł juz ze mnie tyle, ze na wakacje w ciepłym kraju juz ma

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 11:42   #1680
czarna1985
Raczkowanie

Cytat:

I mam takie pytanie do dziewczyn, które stosowały luteine. Czy ona Wam normalnie się rozpuściła i wypłynęła? Włożyłam wczoraj wieczorem i dzisiaj rano nic nie widziałam żeby jej wyleciało;/ a mam stosować dwa razy dziennie. Czy to możliwe, że się nie rozpuściła jeszcze przez całą noc?
Brałam "dowcipną" luteinę i wypływała... Ale brałam ją chyba tylko trzy dni bo okazało się że zmieniła mi ph i dostałam grzybicy więc wróciłam do duphastonu...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości