|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. X
Dziwne uczucie, gratuluję tobie również shanti. Mam nadzieję że szybko się odnajdę w nowym miejscu i że to co mówili było prawdą.
|
|
|
|
#4472 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje!
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Dziewczyny gratuluję!
Zielony migotek, cieszę się razem z Tobą. Praca w zawodzie?Ja dzisiaj kontaktowałam się telefonicznie z kolejnymi potencjalnymi pracodawcami (staże), powysyłałam CV.
|
#4474 | |
|
Konto usunięte
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;5812890 6]Dziwne uczucie, gratuluję tobie również shanti. Mam nadzieję że szybko się odnajdę w nowym miejscu i że to co mówili było prawdą.[/QUOTE]
Ja też mam nadzieję, że podołam nowym obowiązkom. Trzeba się w końcu wyrwać z tego bezrobocia. Już mi się nie chce jedynie zajmować domem. Cytat:
Wiosna idzie, coś się musi ruszyć. |
|
|
|
|
#4475 |
|
Konto usunięte
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;58112301]Mam CV tak, że na lewej stronie jest pasek z danymi i zdjęciem, a po prawej szeroko są wszystkie informacje. Teraz chcę zrobić CV na dwie strony. Myślicie, że na tej drugiej też mam dać zdjęcie i dane po lewej czy zostawić puste?[/QUOTE]
Myślę ze zostawić puste, bedzie lepiej widać skąd zacząć - lub zmienić układ. ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- [1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;5812776 6]Ja mam CV na jedną stronę. Raczej nie chce czytać się pracodawcom dwóch stron i nie spotkałam takiego których by chciał czytać aż tyle. Dziś miałam niesamowity dzień. Po prostu zawsze przeglądam oferty pracy wszędzie, nawet z UP. Wczoraj miałam kontakt telefoniczny, i dopytałam o tą ofertę pracy, którą znalazłam na ich stronie, a która mnie interesuje. Pani kazała zgłosić się w tej sprawie do UP. Spakowałam następnego dnia CV, wsiadłam w autobus i dojechałam do UP. Pani mówi że nadal aktualne, więc dała mi skierowanie do firmy X. Troszkę się bałam, bo różne te firmy X są - to dopiero stwierdzę jacy są jak przepracuję z nimi miesiąc. Zaczynam od jutra. Do mojego mózgu jeszcze ta informacja nie dotarła. Mam nadzieje, że uda się zarobić coś przez miesiąc chociaż. Straszne dziwne uczucie nagle mieć jakąś pracę. Oby tylko było wszystko tak, jak obiecują po takiej rozmowie. Zazwyczaj nie jest tak jak obiecują wcześniej. Ale może tym razem się coś odmieni.[/QUOTE] Gratuluję i powodzenia, oby było dobrze
|
|
|
|
#4476 |
|
Konto usunięte
|
Tak, w zawodzie. Gratulacje to będą jak te firmy okażą się godne nas, pracowników
bo z tym to jest różnie. Owszem, bardzo miło wreszcie coś się ruszyło, ale po miesiącu dopiero będzie można coś powiedzieć. Dla mnie to nie istotne, fundusze na wyczerpaniu, więc wypłata w terminie wynagrodzenia będzie dopiero mnie cieszyć. A teraz - z dystansem na razie.
|
|
|
|
#4477 |
|
Konto usunięte
|
Któraś z Was pisała kiedyś o robieniu zestawienia na co wyslalo się cv w excelu, szykuje sobie coś podobnego. Mam póki co takie kolumny:
- nazwa firmy - adres - strona www - nazwa stanowiska - link do ogłoszenia - link do screena z ogłoszeniem na dysku - data publikacji ogłoszenia - termin zamknięcia nadsyłania zgloszen - data wysłania dokumentow + link do nich na dysku - osoba do kontaktu z mailem i nr tel. - czy odpowiedzieli - z datą jeśli tak - termin rozmowy Co jeszcze warto dorzucić? ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Dzisiaj podjelam decyzję ze nie przedluze umowy w obecnej firmie. Za jakieś dwa tygodnie biorę się do szukania nowej pracy na poważnie zamiast "wyśle cv raz na pół roku"
|
|
|
|
#4478 |
|
Konto usunięte
|
Wy też się stresujecie przed pierwszym dniem w pracy?
|
|
|
|
#4479 |
|
Konto usunięte
|
Ja na pewno będę się stresować. Do tej pory nie miałam takiego prawdziwego pierwszego dnia w pracy - pracuje w firmie w której wcześniej miałam praktyki i to nie raz, na praktykach podeszłam do tego bardziej na luzie a potem idąc do pracy już większość osób znalam. W dodatku te pierwsze praktyki były w delegacji to po pracy i zakwaterowaniu jeszcze mi zorganizowali grilla na dzień dobry
![]() Widzę po sobie jak reaguje na nowe osoby, że muszę zobaczyć jak pracują, jacy są, nabrać do nich zaufania. Niektórzy wspolpracownicy atakuja nowych swoimi opiniami o innych pracownikach i kontrahentach, nie dają szansy na wyrobienie własnego zdania. Tych dwóch typów zachowań najbardziej będę się obawiała wchodząc gdzies jako nowa osoba. |
|
|
|
#4480 |
|
Konto usunięte
|
To nas będzie tylko dwie kobity.
Pani szefowa i ja Nikt więcej tam nie pracuje.
|
|
|
|
#4481 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja to najbardziej nie lubię jak ktoś mi zamiast powiedzieć co i jak (o jakimś dziale/osobie/kimkolwiek/czymkolwiek) to z głupim uśmieszkiem komentuje " no sama zobaczysz, sama zobaczysz". Albo niech ktoś mi od razu powie, albo niech nie mówi w taki sposób/wcale.
|
#4482 |
|
Konto usunięte
|
Co w tym złego jak ktoś nie chce mówić o innym współpracowniku, oprócz tego jakie ma stanowisko i kompetencje?
|
|
|
|
#4483 |
|
Konto usunięte
|
Zielony migotek!Gratuluje!
|
|
|
|
#4484 |
|
Wtajemniczenie
|
Gdyby to było powiedzenie jakie ma stanowisko i czym się zajmuje (bo kompetencje to raczej inna działka) to nie miałabym nic przeciwko. Natomiast "ten się zajmuje tym, ale ahahaha "dziwny uśmieszek" sama zobaczysz, uważaj" - jest już dziwne, albo mi mówi na co mam uważać/o co chodzi, albo niech lepiej w ogóle takim tekstem nie rzuca.
|
#4485 |
|
Konto usunięte
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;5812776 6]Ja mam CV na jedną stronę. Raczej nie chce czytać się pracodawcom dwóch stron i nie spotkałam takiego których by chciał czytać aż tyle.
Dziś miałam niesamowity dzień. Po prostu zawsze przeglądam oferty pracy wszędzie, nawet z UP. Wczoraj miałam kontakt telefoniczny, i dopytałam o tą ofertę pracy, którą znalazłam na ich stronie, a która mnie interesuje. Pani kazała zgłosić się w tej sprawie do UP. Spakowałam następnego dnia CV, wsiadłam w autobus i dojechałam do UP. Pani mówi że nadal aktualne, więc dała mi skierowanie do firmy X. Troszkę się bałam, bo różne te firmy X są - to dopiero stwierdzę jacy są jak przepracuję z nimi miesiąc. Zaczynam od jutra. Do mojego mózgu jeszcze ta informacja nie dotarła. Mam nadzieje, że uda się zarobić coś przez miesiąc chociaż. Straszne dziwne uczucie nagle mieć jakąś pracę. Oby tylko było wszystko tak, jak obiecują po takiej rozmowie. Zazwyczaj nie jest tak jak obiecują wcześniej. Ale może tym razem się coś odmieni.[/QUOTE] Gratulacje! |
|
|
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jakie cv macie?
Klasyczne - jedna kolumna i kolejno dane, doświadczenie/wykształcenie itd czy raczej z tych modnych obecnie, z jedną kolorową kolumną z danymi i umiejętnościami, a drugą z doświadczeniem i wykształceniem? Macie jakieś elementy graficzne typu poziom umiejętności oznaczony kolorowymi kropkami? Może któraś z was ma porównanie skuteczności klasycznego i nowoczesnego CV? Ja zawsze korzystałam z klasycznej formy i zaczynam się zastanawiać czy nie przez to jest ono mniej skuteczne... |
|
|
|
#4487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- [1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;5812776 6]Ja mam CV na jedną stronę. Raczej nie chce czytać się pracodawcom dwóch stron i nie spotkałam takiego których by chciał czytać aż tyle. Dziś miałam niesamowity dzień. Po prostu zawsze przeglądam oferty pracy wszędzie, nawet z UP. Wczoraj miałam kontakt telefoniczny, i dopytałam o tą ofertę pracy, którą znalazłam na ich stronie, a która mnie interesuje. Pani kazała zgłosić się w tej sprawie do UP. Spakowałam następnego dnia CV, wsiadłam w autobus i dojechałam do UP. Pani mówi że nadal aktualne, więc dała mi skierowanie do firmy X. Troszkę się bałam, bo różne te firmy X są - to dopiero stwierdzę jacy są jak przepracuję z nimi miesiąc. Zaczynam od jutra. Do mojego mózgu jeszcze ta informacja nie dotarła. Mam nadzieje, że uda się zarobić coś przez miesiąc chociaż. Straszne dziwne uczucie nagle mieć jakąś pracę. Oby tylko było wszystko tak, jak obiecują po takiej rozmowie. Zazwyczaj nie jest tak jak obiecują wcześniej. Ale może tym razem się coś odmieni.[/QUOTE] Gratuluje!
|
|
|
|
|
#4488 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja ciągle "udoskonalam" i nic z tego. Odpowiadając na pytanie, ja mam coś takiego:
|
|
|
|
|
#4489 |
|
Konto usunięte
|
U mnie dane są u góry, lewa kolumna (kolorowa ale z przerwami między "dzialami" ) to nagłówki, prawa to treść. CV będę mieć już raczej dwustronne (dwie uczelnie, więcej niż jedno stanowisko w firmie, lista obowiązków - nie chce tego wciskać na jednej). Jest czytelne i estetyczne, nie wygląda jak sprzed 20 lat, ale nie wykluczam ze zrobię nowy szablon.
|
|
|
|
#4490 |
|
Raczkowanie
|
Praca rozwojowa hmmm od kasjerki do zastępcy kierownika w Biedronie
|
|
|
|
#4491 |
|
Kawaii strona mocy
|
Zielonymigotky, super, że się w końcu ruszyło
Moje cv jest dwukolumnowe i dwustronne - po prawej stronie mam doświadczenie, wszystko pozostałe po lewej. |
|
|
|
#4492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4493 |
|
Konto usunięte
|
Przeglądam tę stronę
http://www.freecvtemplate.org/catego...-cv-templates/ |
|
|
|
#4494 |
|
Komplikatorka
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;5812776 6]Ja mam CV na jedną stronę. Raczej nie chce czytać się pracodawcom dwóch stron i nie spotkałam takiego których by chciał czytać aż tyle.
Dziś miałam niesamowity dzień. Po prostu zawsze przeglądam oferty pracy wszędzie, nawet z UP. Wczoraj miałam kontakt telefoniczny, i dopytałam o tą ofertę pracy, którą znalazłam na ich stronie, a która mnie interesuje. Pani kazała zgłosić się w tej sprawie do UP. Spakowałam następnego dnia CV, wsiadłam w autobus i dojechałam do UP. Pani mówi że nadal aktualne, więc dała mi skierowanie do firmy X. Troszkę się bałam, bo różne te firmy X są - to dopiero stwierdzę jacy są jak przepracuję z nimi miesiąc. Zaczynam od jutra. Do mojego mózgu jeszcze ta informacja nie dotarła. Mam nadzieje, że uda się zarobić coś przez miesiąc chociaż. Straszne dziwne uczucie nagle mieć jakąś pracę. Oby tylko było wszystko tak, jak obiecują po takiej rozmowie. Zazwyczaj nie jest tak jak obiecują wcześniej. Ale może tym razem się coś odmieni.[/QUOTE] Serio ? Przekaże znajomym z branży ( rekrutacje) jako hit dnia
|
#4495 |
|
Konto usunięte
|
Nie smiałabym się bo w takim tonie jest pisane wiele poradników w internecie, łącznie z innymi glupotami typu piec sekund na cv itd. Raczej nie piszą ich spawacze tylko rekruterzy.
---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Poza tym zielonymigotek ma specyficzną branżę (grafika) - pod tym względem specyficzna ze jej cv może być jednocześnie fragmentem portfolio i próbka umiejętności. Moim zdaniem w takim cv da się zastosować więcej zabiegów skracajacych niż w zwyklym pisanym. |
|
|
|
#4496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4497 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jak ktoś ma duże doświadczenie, to jak najbardziej może mieć cv na kilka stron i dobry rekruter to przeczyta. Nikt nie będzie wywalał pozycji swojej kariery zawodowej, aby zmieścić się na 1 stronie. |
|
|
|
|
#4498 |
|
dead & alive
|
Ja wywalam to co jest niepotrzebne na dane stanowisko. Mam kilka wersji cv ;-)
|
|
|
|
#4499 | |||
|
Komplikatorka
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Już widzę jak kandydat na dyrektora wyrzuca z CV 5 firm w których dyrektorował żeby zmieścić się na jednej stronie ![]() Dziewczyny błagam nie słuchajcie tych bzdur... Naprawdę któraś z Was myśli że jak rekruter zobaczy CV na 2 strony to z automatu je odrzuci bo mu się czytać nie chce ? Jako ciekawostkę Wam powiem, że najdłuższe CV z jakim się spotkałam było na 5 stron Pan został wybrany na stanowisko Senior Product Manager
|
|
#4500 |
|
Rozeznanie
|
Pracowałam kiedyś na stanowisku rekrutera. CV na jedną stronę, gdy szukałam osoby z 3-5 letnim doświadczeniem nie do końca budziło moje zaufanie
. Jak można tak bogate doświadczenie, umiejętności, obowiązki zmieścić na jednej stronie? Dla mnie - trudne.Gdy moje CV mieściło się kiedyś na A4, to czułam się głupio - od razu widać, że nie mam doświadczenia i jestem świeżakiem na rynku .
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:05.

Praca w zawodzie?