![]() |
#1921 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
Jest piękny i cudne miny robi, rzeczywiście pełen luz.
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zazdroszczę Wam dziewczyny, że już zaraz połówkowe, ja jeszcze 2 tygodnie poczekam. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1922 |
Raczkowanie
|
Byłam dziś z TŻ na warsztatach "Bezpieczny maluch" w szpitalu na Madalińskiego i było całkiem fajnie.
Nie obyło się bez reklamy no ale jeśli mają byc sponsorzy to musi byc i reklama ![]() Prowadzący bardzo fajny bo opowiadał wszystko z humorem wiec człowiek sie trochę pośmiał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1924 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam jeszcze prawie trzy tygodnie czekania :/ połówkowe mam dopiero 19 kwietnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1925 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja po wizycie. Ginekolog powiedział że malutka jest zdrowa! No i że malutka jest malutką ![]() ![]() ![]() ![]() Połówkowe mam na 11.04. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1926 | ||||||||||
Zadomowienie
|
hejo
![]() melduję się, że po wizycie wszystko ok ![]() powoli Was nadrabiam, bo naklepałyście dzisiaj 10 stron ![]() bylam u gina i spoko, wszystko ok, krążek siedzi, serducho bije, dziec wypial się na nas tyłkiem :dupa: , leży sobie pośladkowo, za to pięknie było widać kość udowa i kręgosłup ![]() I jakoś spokojniejsza jestem po tej wizycie bo miałam dwa dziwne i tak wyraźne sny, że lekko schizowalam. Nadrobilam wszystko ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() oj tam oj tam, każda okazja do świętowania jest dobra ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() co do nosideł, to polecam Lenny Lamb i Tulę, ale to dziecko siedzieć musi. Wcześniej chcę korzystać z chusty kółkowej, bo innych nie ogarniam ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]() ![]() Edytowane przez kropla_deszczu Czas edycji: 2016-03-31 o 22:37 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1927 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() lepiej mieć, ja rodziłam córkę w sierpniu i powiem Ci, że pomimo dziennych upałów, w nocy było chłodnawo na oddziale, a wiadomo że do głupiej łazienki czasem trzeba iść itp, więc wyjście na korytarz z ciepłego pokoju wcale nie było przyjemne, ja miałam nawet taki dłuższy sweter bo normalnie marzłam gratuluję wszystkim udanych wizyt, i skończonych kolejnych tygodni ![]() ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
![]()
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1928 |
Rozeznanie
|
Skoro takie poważne tematy polityczne poruszamy to wrzucam co ostatnio znalazłam szukając info o zasiłkach macierzyńskich na oficjalnej stronie ZUS:
Komu przysługuje Zasiłek macierzyński przysługuje objętym ubezpieczeniem chorobowym: pracownikom, członkom rolniczych spółdzielni produkcyjnych i spółdzielni kółek rolniczych, osobom wykonującym pracę nakładczą, osobom wykonującym pracę na podstawie umowy agencyjnej lub umowy zlecenia albo innej umowy o świadczenie usług, do której zgodnie z Kodeksem cywilnym stosuje się przepisy dotyczące zlecenia, oraz osobom z nimi współpracującym, w tym osobom świadczącym pracę na podstawie umowy uaktywniającej określonej przepisami ustawy z dnia 4 lutego 2011 r. o opiece nad dziećmi w wieku do lat 3 (Dz. U. z 2013 r. poz. 1457), osobom prowadzącym pozarolniczą działalność oraz osobom z nimi współpracującym, osobom wykonującym odpłatnie pracę, na podstawie skierowania do pracy, w czasie odbywania kary pozbawienia wolności lub tymczasowego aresztowania, osobom odbywającym służbę zastępczą, duchownym. Źródło: http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=431 Żyjemy w kraju pełnym obłudy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1929 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Oh widzę że nie tylko ja obawiam się upałów ![]() ![]() Cytat:
My wczoraj mieliśmy opóźnienie godzinne, przez co nie zobaczyliśmy maluszka w lepszym obrazie niż 2D, a szkoda bo specjalnie była z nami moja mama żeby zobaczyć takiego fajnego brzdąca. Cytat:
Wiesz co do miziania to sama jestem w szoku bo dopiero teraz od was słyszę że nie powinno się głaskać po brzuszku... Dla mnie to był taki normalny troskliwy odruch więc wydaje mi się, że większość kobiet po prostu nie wie, że tak nie wolno? W końcu mi lekarz ani położna nic takiego nie powiedzieli, a wiedzą internetową nie sugeruję się, bo wyszło by na to że nic jeść nie można, aktywności nie można i w ogóle strach wyjść z łóżka przez 9mcy ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1930 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1931 | |
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
Dzień dobry porannie! Mnie nie dziwi to z duchownymi. Nie wszyscy są w wierze katolickiej. Są ewangelicy/ protestanci którzy mogą zawierać związki małżeńskie, panie mogą być pastorami zatem nie uważam żeby odmawiać im zasiłku. Nie wiem jak z innymi wyznaniami. Oczywiście życzę wszystkim miłego dnia. Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-04-01 o 05:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1932 |
Rozeznanie
|
I bardzo dobrze ze sie umowilas wczesniej ![]() ![]() Ze ślubem udało sie w końcu ustalić datę na 14 maja na sobote (po wielkich trudach) ![]() Także teraz przechodzimy do zakupów ślubnych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1933 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale cudny ryś ![]() p.s. Ty chyba o ruchach pisałas,że nie czujesz..to ja Ci powiem,że dla mnie nie jest to jakieś bardzo wyróżniające odczucie..jak w święta więcej odpoczywałam i więcej czułam to rzeczywiście nie da się pomylić,ale tak na codzień pojedyncze puknięcia mozna moim zdaniem uznać,że to jakieś inne wewnętrzne procesy fizjologiczne..u mnie jest łozysko na przedniej ścianie macicy i to pewnie powoduje ,że czuję to trochę inaczej..może u Ciebie jest podobnie..poza tym ja się tyle naczytałam,ze spodziewałam się tej prawie 3centymetrowej stopy bardzo wyraźnie i jednoznacznie,a jednak sa to takie pulsowania,wypychania,cza sami jak tętno..myślę,że u Ciebie też już czuć tylko oczekujesz,tak jak ja, jakiś wyraźniejszych znaków.. Cytat:
![]() Cytat:
ma któraś z Was dziewczyny klimatyzator? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() medal? Kochana tu trzeba na bieżąco toczyć dyskusje, a nie nadrabiać wieczorami.. witam się z kawką.. u nas sypie śnieg.. mąż odśnieża właśnie bo nie da się wyjechać z garażu ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1934 | |
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
Nie mam śmiałości zabierać którejkolwiek z Was tronu. ![]() Gdzie Ty mieszkasz? W Vancouver? ![]() Co do ślubu, co prawda nie mam w maju ale braliśmy 13 czerwca. Ile się nasłuchałam o tym że 13 nie można .... ![]() Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-04-01 o 06:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1935 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1936 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, pamiętajcie że dzisiaj prima aprilis, nie dajcie się nabrać
![]()
#1937 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1938 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1939 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1940 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1941 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1942 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() w ostatnich dwóch dniach byłam u Siostry w Bydgoszczy troche zająć się ich 7miesięczną córą ![]() Dziś mam wizyte u gin na 17,45, już się nie mogę doczekać aż podejrze Pole ![]() A co do cen wizyt, to mega dużo płacicie, ja płace 50zł, ostatnio jak był TŻ t wzięła 100zł :P więc chyba muszę na to patrzeć pozytywnie, że tak mało bierze ![]() ![]()
#1943 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Byle ten śnieg się do Polski nie przykulal ![]()
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1944 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Hehe ![]() Dzieki bardzo, tez mam nadzieje ze bedzie ładna pogoda i wszytsko sie uda ![]() Ale bęben przed sobą to juz bede miała wielki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1945 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
hehe ale ja w Pl mieszkam..to był żart z okazji 1 kwietnia ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1946 | |
Rozeznanie
|
Dzień dobry w piąteczek
![]() Cytat:
![]() Też mam 2 tygodnie do połówkowego! 15 kwietnia równo będzie ![]() ![]() No wiesz co, tak ciężarne mózgi nabierać ![]() ![]() ![]() Widzę, że kociary na wątku ![]() ![]() I jeszcze a'propos głaskania brzucha - też o tym nie wiedziałam, szczerze to do głowy by mi nie przyszło że to może szkodzić.. i w książce, którą czytam nic nie ma o tym napisane, przynajmniej na razie - jestem na 6tym miesiącu ![]() ![]()
![]() |
#1947 | |||||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Jem śniadanko, nadrabiam Was ![]() ![]() Muszę zacząć inaczej odpowiadać, bo zjada mi wcześniejsze posty, które zacytowałam ![]() To co spamiętałam ![]() Do szpitala chce wziąć cienki kardigan, taki dłuższy ![]() Nie obmacujemy za bardzo brzucha! ![]() Możemy nadal spać na plecach, potem stanie się do prostu niewygodne i nawet nam się może słabo zrobić. O regularności ruchów można zacząć mówić po 28 tygodniu. Co do liczenia ich to ile lekarzy, tyle metod ![]() Też tak mam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1948 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry.
Ale lecicie z tymi postami. U mnie na razie słoneczka nie ma ale próbuje się przebić. Udało mi się wczoraj przez chwile porozmawiać z gin i zapytałam ją o te kwasy dha, że w pregnie jest tylko 20mg a ona do mnie , że musiałam coś źle spojrzeć. Wzięła opakowanie i mówi, że na to się nie patrzy (była to pierwsza tabelka) tylko na to (trzecia tabelka) i tam było, że ma 600mg. Wróciłam do domu i już zgłupiałam całkowicie do reszty, bo pierwsza tabelka przecież dotyczy tego ile ma jedna tabletka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1949 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ooooo kocia mania ![]() Mój niestety nie zdaje sobie sprawy ze swoich rozmiarów i stara sie zmieścić we wszystko, ostatnio wciskał łapę, a pózniej próbował zmieścić w pudełko od zapałek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1950 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.