Sierpnióweczki 2016! Część III. - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-31, 22:13   #1921
florencee
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
oj tak, luzak totalny
Jest piękny i cudne miny robi, rzeczywiście pełen luz.

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Wiecie co, czytam o tej ustawie antyaborcyjnej i włos mi się jezy. Pomijam fakt samej aborcji bo każda z nas ma już wyrobiona opinie na ten temat, ale to dotyczy również invitro, ciąży pozanacicznej a nawet ograniczenia badań prenatalnych.

Czy już tych ludzi po☠☠☠ało do reszty? Jakaś banda dziadow w sukienkach i starych bab które skrobanki w latach 70-80 robiły tak często jak trwałą będą decydować o tym, że jakaś kobieta zamiast leczenia niepłodności dzięki metodzie invitro będzie musiała stosować naprotechnologie, która w niektórych sytuacjach po prostu nie pomaga?
Że ktoś będzie decydował o MOIM życiu, bo przecież ciąża pozanaciczna to życie a ja matka już przynajmniej jednego dziecka (a inne kobiety przecież i więcej) może sobie cierpieć i w najlepszym wypadku mieć niewielki uszczerbek na zdrowiu....

Jednocześnie przy tym wszystkim ograniczając antykoncepcje....

Ehhhh ale się wkurzylam na wieczór....
Też dziś zapoznałam się z tym projektem i widzę w nim pełno poważnych wad. Nie sądzę by to przeszło w takim kształcie, a zdaje się że na razie to projekt obywatelski, który dopiero zbiera podpisy. Ja osobiście uważam, że w wierze katolickiej zakaz zabijania nie jest wcale bezwzględny. Trzeba ważyć wartości i życie kobiety, jej zdrowie i płodność też podlega przecież ochronie, więc moim zdaniem przykładowo przerwanie ciąży pozamacicznej (jakoś ten temat szczególnie mnie poruszył), która przecież nie ma szansy się rozwinąć, nie jest grzechem. Podobnie zresztą z odpowiedzialnością karną za przerwanie ciąży w takim przypadku - można rozważać czy to stan wyższej konieczności powodujący że to nie będzie przestępstwo (zwłaszcza w przypadku kobiety, która według tego projektu też ma podlegać odpowiedzialności karnej!), ale żaden lekarz nie będzie chciał ryzykować postępowania karnego, więc znacznie utrudni to pomoc lekarską w naszym kraju. ;/ Jedyną "dobrą zmianą" w tym projekcie jest to, aby państwo bardziej wspierało dzieci chore i upośledzone i ich rodziny (chociaż to tylko postulat, a jak z realizacją? mamy już trochę takich ładnych postulatów w prawie ), ale to powinno być jego obowiązkiem zupełnie niezależnie od kwestii dopuszczalności aborcji. Także ja też się wkurzyłam.

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
A jak wasze humory? I nastawienie do świata?
Bo ja strasznie schamiałam Nigdy nie byłam aniołem, potrafiłam się wydrzeć jak mnie ktoś wkurzył, ale teraz mnie wkurzyć jakoś specjalnie nie trzeba, żeby mnie sprowokować do szczerego, bardzo brutalnego postawienia sprawy tak jak mi w głowie siedzi. Ot tak. Łażę, narzekam, wyzywam i pyskuję Moja bratowa ma nadzieję, że uda im się zwiać na urlop jak będzie się mój termin zbliżać, bo uznała, że będę niebezpieczna dla otoczenia w połączeniu skurczy z moim wstrętem do upałów (temperatura powyżej 25 stopni to dla mnie już ZŁO), a jako, że u moich rodziców jest zimniutka piwnica zaadaptowana na mieszkanie (gdzie właśnie brat z bratową mieszkają)to będę tam przesiadywać zapewne do upadłego.
Też mnie takie nerwy biorą czasem, mężowi się za nic dostaje. Właśnie się martwię jak to będzie w zaawansowanej ciąży w upały, które mi też humoru wcale nie poprawiają.

Zazdroszczę Wam dziewczyny, że już zaraz połówkowe, ja jeszcze 2 tygodnie poczekam. Do brzucha mówię Artur, mam nadzieję, że nie będzie niespodzianki, bo tak się już przyzwyczaiłam do synusia.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 22:17   #1922
Georgia1976
Raczkowanie

Byłam dziś z TŻ na warsztatach "Bezpieczny maluch" w szpitalu na Madalińskiego i było całkiem fajnie.
Nie obyło się bez reklamy no ale jeśli mają byc sponsorzy to musi byc i reklama
Prowadzący bardzo fajny bo opowiadał wszystko z humorem wiec człowiek sie trochę pośmiał
Georgia1976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 22:18   #1923
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Georgia1976 Pokaż wiadomość
Byłam dziś z TŻ na warsztatach "Bezpieczny maluch" w szpitalu na Madalińskiego i było całkiem fajnie.
Nie obyło się bez reklamy no ale jeśli mają byc sponsorzy to musi byc i reklama
Prowadzący bardzo fajny bo opowiadał wszystko z humorem wiec człowiek sie trochę pośmiał
Moja przyjaciółka tam urodziła kilka dni temu

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 22:19   #1924
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Jest piękny i cudne miny robi, rzeczywiście pełen luz.

Też dziś zapoznałam się z tym projektem i widzę w nim pełno poważnych wad. Nie sądzę by to przeszło w takim kształcie, a zdaje się że na razie to projekt obywatelski, który dopiero zbiera podpisy. Ja osobiście uważam, że w wierze katolickiej zakaz zabijania nie jest wcale bezwzględny. Trzeba ważyć wartości i życie kobiety, jej zdrowie i płodność też podlega przecież ochronie, więc moim zdaniem przykładowo przerwanie ciąży pozamacicznej (jakoś ten temat szczególnie mnie poruszył), która przecież nie ma szansy się rozwinąć, nie jest grzechem. Podobnie zresztą z odpowiedzialnością karną za przerwanie ciąży w takim przypadku - można rozważać czy to stan wyższej konieczności powodujący że to nie będzie przestępstwo (zwłaszcza w przypadku kobiety, która według tego projektu też ma podlegać odpowiedzialności karnej!), ale żaden lekarz nie będzie chciał ryzykować postępowania karnego, więc znacznie utrudni to pomoc lekarską w naszym kraju. ;/ Jedyną "dobrą zmianą" w tym projekcie jest to, aby państwo bardziej wspierało dzieci chore i upośledzone i ich rodziny (chociaż to tylko postulat, a jak z realizacją? mamy już trochę takich ładnych postulatów w prawie ), ale to powinno być jego obowiązkiem zupełnie niezależnie od kwestii dopuszczalności aborcji. Także ja też się wkurzyłam.

Też mnie takie nerwy biorą czasem, mężowi się za nic dostaje. Właśnie się martwię jak to będzie w zaawansowanej ciąży w upały, które mi też humoru wcale nie poprawiają.

Zazdroszczę Wam dziewczyny, że już zaraz połówkowe, ja jeszcze 2 tygodnie poczekam. Do brzucha mówię Artur, mam nadzieję, że nie będzie niespodzianki, bo tak się już przyzwyczaiłam do synusia.

Ja mam jeszcze prawie trzy tygodnie czekania :/ połówkowe mam dopiero 19 kwietnia
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 22:34   #1925
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
ja również a też jedni znajomi nam mowili po co wam gondola skoro i tak dziecko 3 msc jezdzi i do spacerówki chyba 3msc to za szybko.. ale nie dyskutowałam bo po co. I tak zrobię jak uważam.
Po 3 m-cach będzie już listopad. Ja dziecka nie włożę na zimę do spacerówki.

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Tak ten dr jest super dokładny , i ogólnie pokładam w im duża nadzieje skoro widzi przez usg włosy na głowie dziecka to nie boje się że fachowo ocenił płeć . Poświecił nam dzisiaj 35 min i znowu tyle się nagadał tłumaczył każdy najmniejszy szczegół wyszłam mega doinformowana i zadowolona. Fotka małego kurczaczka :P
Śliczny kurczaczek

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Byłam dziś na genetycznym 3D i co? Wg dzisiejszego badania wymiary dziecka zgadzają się z wcześniejszymi USG, tak samo jak termin porodu: wg niego mam dziś 20t3d. 2 różnych lekarzy dzień po dniu, a wyniki obwodów głowy np. różnią się o kilka mm Tyle, że jakoś bardziej ufam temu dzisiejszemu lekarzowi; byłam u niego też na pierwszym genetycznym jak byłam niezadowolona z wizyty u lekarza z opieki medycznej w pracy. Teraz sytuacja się powtórzyła i jestem pewna, że na to w 32 tygodniu pójdę już tylko prywatnie tam gdzie dziś. Lekarz poświęcił nam pół godz, wszystko pokazywał, opisywał, tłumaczył itd. Opis USG dostaliśmy bardzo obszerny. Dzidzi nie chciało się ułożyć do ładnej fotki 3D, zasłaniało się cały czas rączką, wstydliwe takie No i na 100% będzie Helenka Mogę zacząć ubrankowe zakupy

A jutro mamy wolne i jedziemy do domu, może uda nam się kupić samochód - taki w każdym razie jest plan I pewnie jak wrócimy w sobotę, to będzie z 30 stron do nadrabiania
Helenka

Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość
Mi się śniło jakiś czas temu ze urodziłam dziewczynkę i miała takie grube ciemne włosy do ramion, to wyglądało komicznie....
Mi się śniło że urodziłam małą miała ze 2 dni może i musiałam gdzieś wyjść z domu, wracam a dziecko ma taką brudną buzię i pytam o co chodzi a mój brat mówi że dał jej chleb z nutellą i tak ładnie jadła

Cytat:
Wiecie co, czytam o tej ustawie antyaborcyjnej i włos mi się jezy. Pomijam fakt samej aborcji bo każda z nas ma już wyrobiona opinie na ten temat, ale to dotyczy również invitro, ciąży pozanacicznej a nawet ograniczenia badań prenatalnych.

Czy już tych ludzi po☠☠☠ało do reszty? Jakaś banda dziadow w sukienkach i starych bab które skrobanki w latach 70-80 robiły tak często jak trwałą będą decydować o tym, że jakaś kobieta zamiast leczenia niepłodności dzięki metodzie invitro będzie musiała stosować naprotechnologie, która w niektórych sytuacjach po prostu nie pomaga?
Że ktoś będzie decydował o MOIM życiu, bo przecież ciąża pozanaciczna to życie a ja matka już przynajmniej jednego dziecka (a inne kobiety przecież i więcej) może sobie cierpieć i w najlepszym wypadku mieć niewielki uszczerbek na zdrowiu....

Mam dokładnie takie zdanie jak ty. A o co chodzi z ciążą pozamaciczną? to już nie będzie się jej usuwać?

Ja po wizycie. Ginekolog powiedział że malutka jest zdrowa! No i że malutka jest malutką Więc będzie Antosia. Szyjka trzyma i jest długa 5 cm. A malutka waży 320g. Jedynie ja muszę powtórzyć wyniki krzywej cukrowej bo tak jak mówiłyście powinna byc po 1h i 2h kontrola. Już drugi raz mi zrypali badania w tym laboratorium więc już nieodwołalnie je zmieniam . Gin się dziwił że ktoś w labie nie wie jak się badania robi . Jakby ktoś był z Wrocławia i okolic to odradzam laboratorium w szpitalu na kamieńskiego pracownicy naprawdę niekompetentni a niektórych badań przecież nie da się powtórzyć (np test podwójny). Tak czy owak dał mi skierowanie do poradni diabetologicznej no i mam trzymać dietę.
Połówkowe mam na 11.04.
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 22:35   #1926
kropla_deszczu
Zadomowienie

hejo
melduję się, że po wizycie wszystko ok
powoli Was nadrabiam, bo naklepałyście dzisiaj 10 stron

bylam u gina i spoko, wszystko ok, krążek siedzi, serducho bije, dziec wypial się na nas tyłkiem :dupa: , leży sobie pośladkowo, za to pięknie było widać kość udowa i kręgosłup waży 323 g.
I jakoś spokojniejsza jestem po tej wizycie bo miałam dwa dziwne i tak wyraźne sny, że lekko schizowalam.

Nadrobilam wszystko dostanę jakiś medal??

Cytat:
hahah nie żebym miała coś przeciwko temu, że stawiasz ale jeśli jest tak jak mówisz to chyba mam zaległe stawianie soczków dla Was ;p
no to szybciutko nadrabiaj
Cytat:
Dziewczyny, byłam właśnie w teatrze i ubrałam się trochę ładniej niż zwykle, więc postanowiłam, że zrobię sobie zdjęcie brzucha, które niniejszym załączam.

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Ja dziś 19t0d

za tydzień połowa ciąży i usg połówkowe

zjem sernika z tej okazji

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Ja 19+0 przemilczałam bo dla mnie połowa ciąży to 20+0.
oj tam oj tam, każda okazja do świętowania jest dobra za tydzień znowu postawię soczuś
Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
każda okazja do świętowanie jest dobra
buahahaha..głodnemu chleb na myśli
też byś była taka głodna na moim miejscu
Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
No i najlepsza wiadomość. Jutro oficjalnie idę na L4 i to nie będzie prima aprilis Dogadałam się z szefem
super, uważaj z tymi obietnicami sprzątnięcia całej chaty, ja jestem na L4 od stycznia i nie robię nic, bo mi się nie chce
Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
I mam takie pytanie do dziewczyn, które stosowały luteine. Czy ona Wam normalnie się rozpuściła i wypłynęła? Włożyłam wczoraj wieczorem i dzisiaj rano nic nie widziałam żeby jej wyleciało;/ a mam stosować dwa razy dziennie. Czy to możliwe, że się nie rozpuściła jeszcze przez całą noc?
Cytat:
ja również a też jedni znajomi nam mowili po co wam gondola skoro i tak dziecko 3 msc jezdzi i do spacerówki chyba 3msc to za szybko.. ale nie dyskutowałam bo po co. I tak zrobię jak uważam.
ja córkę woziłam 8msc w spacerówce
Cytat:
Troszkę mi się lżej na duszy zrobiło, że nie wszystkie tutaj kruszyny

A czy któraś z Was ma w planach nosidełko?
też drobna nie jestem a raczej duża, ale nie jest to dla mnie coś z czym nie umiem żyć
co do nosideł, to polecam Lenny Lamb i Tulę, ale to dziecko siedzieć musi. Wcześniej chcę korzystać z chusty kółkowej, bo innych nie ogarniam
Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Ten wózek co ja bym chciała, M&P Sola rozklada sie na plasko,
Na początek dokupię wklad do spacerówki by było bardziej wygodnie. Pózniej dokupie tzw spiworek na zime (w zalaczniku) i wloze do spacerówki i nie bede musiala miec gondoli. Co myslicie?

Zimy w UK są dość łagodne
ja myślę, żę całkiem spoko, jeżeli chcesz zrezygnować z gondoli to tak zrób, szczególnie że u Was te zimy faktycznie łągodne
Cytat:
A ja będąc dziś na spacerku zakupiłam takie oto cuda,ma być dziewczynka więc kolorystycznie i ze względu na napisy chyba bardziej kupiłam to z myślą o tacie...
fajne
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...

Edytowane przez kropla_deszczu
Czas edycji: 2016-03-31 o 22:37
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 22:38   #1927
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny piszecie tyle że człowiek wyszedł z domu przed południem a później wraca i całe po południe stara się nadrobić :P . Ja już po badaniu połówkowym .cWszystko jest dobrze dziecko rozwija się prawidłowo i zgodnie ze swoim wiekiem. Jak to zażartował lekaż w głowie wszystko właściwie poukładane - przynajmniej anatomicznie :P mózg rozwija sie prawidłowo , oczka tam gdzie mają być , mamy ładną buzię i ustka . Kręgosłup i organy rozwijają sie prawidłowo i sa na odpowiednim miejscu . Dzieć ma ponad 35 cm długości waży 373 g i ma stopke prawie 3,5 cm - stopka mnie mega rozczuliła... Jest przełom w papierach widnieje "płeć męska" tato z dumy urósł z 5 cm ... Na poczatku dzieć nie chciał współpracować i dr musiał go przekonać do obrotu wymacał brzuch z każdej str i śmiał się że jesteśmy chyba w tym 1% os , którym nie potrafi określić na badaniu połówkowym płci , ale maluch się zlitował i widzieliśmy małego faluska . Z rzeczy dziwnych ... moj dzieciołek ma już WŁOSY na głowie z tyłu ... Byłam w szoku jak nam pokazywał

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
mój tż kupuje chuste bo mówi, że jak ja go noszę teraz to potem on też chce i sobie go będzie chustował, nawet googlował sobie jakieś kursy mówię mu, że nie każde dzieci lubią to młode będzie lubiło i koniec.
omg, powodzenia mu życzę, moje dziecko było niechustowe
Cytat:
A Laski przypomniało mi się po badaniu wytarłam żel z brzucha i zrobiło mi sie mega zimno na nim wiec zaczełam go lekko trzeć wygladało jak bym się po brzuchu głaskała a dr patrzy na mnie i mówi prosze się nei głaskać po brzuchu bo może sobie pani tym poród wywołać słyszałyście , że nie wolno głaskac sie po brzuchu? Ja pierwszy raz się z tym spotkałam ?
nie powinno się głaskać za wiele, ani miziać, czy tam trzymać na nim rąk, dlatego zawsze dziwi mnie jak widzę matki które to ostentacyjnie gładzą sie po brzuszkach ale to ich wybór

Cytat:
No właśnie jakbym czuła ruchy regularne nie przejęłabym się wcale ale ja ciągle ledwo czuję ruchy i to bardzo nie regularne
Całe rano próbowałam wyczuć i już bardzo się stresowałam, ale z 2h temu poczułam jednorazowe "wypchnięcie" od środka i ciut mnie to uspokoiło (to jedyne ruchy które mi mój dzidziuś puki co serwuje ) Chociaż i tak pewnie umówię się na przyszły tydzien do gina (mimo, że byłam 9dni temu). Mam na szczęscie kartę enel-medu więc mogę chodzić do ginekologa ile dusza zapragnie. Najwyżej uzna mnie za największą panikarę świata ;p
który masz tydzień dokłądnie? te ruchy na początku wcale nie są regularne, nie stresuj się
Cytat:
Byłam dziś na genetycznym 3D i co? Wg dzisiejszego badania wymiary dziecka zgadzają się z wcześniejszymi USG, tak samo jak termin porodu: wg niego mam dziś 20t3d. 2 różnych lekarzy dzień po dniu, a wyniki obwodów głowy np. różnią się o kilka mm Tyle, że jakoś bardziej ufam temu dzisiejszemu lekarzowi; byłam u niego też na pierwszym genetycznym jak byłam niezadowolona z wizyty u lekarza z opieki medycznej w pracy. Teraz sytuacja się powtórzyła i jestem pewna, że na to w 32 tygodniu pójdę już tylko prywatnie tam gdzie dziś. Lekarz poświęcił nam pół godz, wszystko pokazywał, opisywał, tłumaczył itd. Opis USG dostaliśmy bardzo obszerny. Dzidzi nie chciało się ułożyć do ładnej fotki 3D, zasłaniało się cały czas rączką, wstydliwe takie No i na 100% będzie Helenka Mogę zacząć ubrankowe zakupy
e:

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
ja się zastanawiam czy na sierpień w ogóle szlafrok potrzebny
lepiej mieć, ja rodziłam córkę w sierpniu i powiem Ci, że pomimo dziennych upałów, w nocy było chłodnawo na oddziale, a wiadomo że do głupiej łazienki czasem trzeba iść itp, więc wyjście na korytarz z ciepłego pokoju wcale nie było przyjemne, ja miałam nawet taki dłuższy sweter bo normalnie marzłam

gratuluję wszystkim udanych wizyt, i skończonych kolejnych tygodni

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Cytat:
Ja po wizycie. Ginekolog powiedział że malutka jest zdrowa! No i że malutka jest malutką Więc będzie Antosia. Szyjka trzyma i jest długa 5 cm. A malutka waży 320g. Jedynie ja muszę powtórzyć wyniki krzywej cukrowej bo tak jak mówiłyście powinna byc po 1h i 2h kontrola. Już drugi raz mi zrypali badania w tym laboratorium więc już nieodwołalnie je zmieniam . Gin się dziwił że ktoś w labie nie wie jak się badania robi . Jakby ktoś był z Wrocławia i okolic to odradzam laboratorium w szpitalu na kamieńskiego pracownicy naprawdę niekompetentni a niektórych badań przecież nie da się powtórzyć (np test podwójny). Tak czy owak dał mi skierowanie do poradni diabetologicznej no i mam trzymać dietę.
Połówkowe mam na 11.04.
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-31, 22:45   #1928
ziuta.
Rozeznanie

Skoro takie poważne tematy polityczne poruszamy to wrzucam co ostatnio znalazłam szukając info o zasiłkach macierzyńskich na oficjalnej stronie ZUS:

Komu przysługuje
Zasiłek macierzyński przysługuje objętym ubezpieczeniem chorobowym:

pracownikom,
członkom rolniczych spółdzielni produkcyjnych i spółdzielni kółek rolniczych,
osobom wykonującym pracę nakładczą,
osobom wykonującym pracę na podstawie umowy agencyjnej lub umowy zlecenia albo innej umowy o świadczenie usług, do której zgodnie z Kodeksem cywilnym stosuje się przepisy dotyczące zlecenia, oraz osobom z nimi współpracującym, w tym osobom świadczącym pracę na podstawie umowy uaktywniającej określonej przepisami ustawy z dnia 4 lutego 2011 r. o opiece nad dziećmi w wieku do lat 3 (Dz. U. z 2013 r. poz. 1457),
osobom prowadzącym pozarolniczą działalność oraz osobom z nimi współpracującym,
osobom wykonującym odpłatnie pracę, na podstawie skierowania do pracy, w czasie odbywania kary pozbawienia wolności lub tymczasowego aresztowania,
osobom odbywającym służbę zastępczą,
duchownym.

Źródło: http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=431

Żyjemy w kraju pełnym obłudy
Stary 2016-04-01, 03:38   #1929
tabitabi
Raczkowanie

Cytat:
Próbowałam bodajże 3 lata temu wrócić do naturalnego. Nie wyszło, wszyscy włącznie z odbiciem w lustrze utwierdzali mnie jak mogli, że mam w końcu z powrotem zostać blondynką Ale chęci były

Jelita troszkę inaczej czuć, ale pierwsze ruchy jakieś pojedyncze już prawie miesiąc temu czułam, co byłam zdziwiona. Skup się jak się kręci, myślę, że rozróżnisz czy to zawartość bebecha czy młode Bo to takie śmieszne uczucie, czasem aż irytujące jak się rozszaleje

Głównie ze względu na dość ograniczoną ilość odwiedzających cieszę się, że będę rodzić ponad 50 km od miejsca zamieszkania TŻ i rodzice jakoś dotrą, zmotoryzowani to dadzą radę, moi dziadkowie niestety będą musieli poczekać na odwiedziny u nas, bo dziadek już się na Poznań pchać nie będzie, nie te lata i na szczęście zdaje sobie z tego sprawę i nie porywa się z motyką na słońce. Ale nie wykluczam, że zabiorą się dziadkowie z moimi rodzicami, ale to mimo wszystko brak jakichkolwiek znajomych i całej reszty ciekawskiej familiady. Niech sobie przyjadą do nas jak już będziemy w domku i będę miała możliwość ogarnięcia się na tyle, żeby ich nie pogryźć.

A jak wasze humory? I nastawienie do świata?
Bo ja strasznie schamiałam Nigdy nie byłam aniołem, potrafiłam się wydrzeć jak mnie ktoś wkurzył, ale teraz mnie wkurzyć jakoś specjalnie nie trzeba, żeby mnie sprowokować do szczerego, bardzo brutalnego postawienia sprawy tak jak mi w głowie siedzi. Ot tak. Łażę, narzekam, wyzywam i pyskuję Moja bratowa ma nadzieję, że uda im się zwiać na urlop jak będzie się mój termin zbliżać, bo uznała, że będę niebezpieczna dla otoczenia w połączeniu skurczy z moim wstrętem do upałów (temperatura powyżej 25 stopni to dla mnie już ZŁO), a jako, że u moich rodziców jest zimniutka piwnica zaadaptowana na mieszkanie (gdzie właśnie brat z bratową mieszkają)to będę tam przesiadywać zapewne do upadłego.

Oh widzę że nie tylko ja obawiam się upałów . Dla mnie co roku środek lata to udręka, ze względu na to, że właśnie bardzo źle znoszę wysokie temperatury, ale w tym roku jako że jestem już na chorobowym i będę do rozwiązania już, to będę mogła żeglować z rodzicami po zalewie Szczecińskim więc może będzie lżej

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Fajnie by było jakby mu się udało dotrzeć czasem opóźnienia się przydają

My wczoraj mieliśmy opóźnienie godzinne, przez co nie zobaczyliśmy maluszka w lepszym obrazie niż 2D, a szkoda bo specjalnie była z nami moja mama żeby zobaczyć takiego fajnego brzdąca.

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość

omg, powodzenia mu życzę, moje dziecko było niechustowe

nie powinno się głaskać za wiele, ani miziać, czy tam trzymać na nim rąk, dlatego zawsze dziwi mnie jak widzę matki które to ostentacyjnie gładzą sie po brzuszkach ale to ich wybór

który masz tydzień dokłądnie? te ruchy na początku wcale nie są regularne, nie stresuj się

lepiej mieć, ja rodziłam córkę w sierpniu i powiem Ci, że pomimo dziennych upałów, w nocy było chłodnawo na oddziale, a wiadomo że do głupiej łazienki czasem trzeba iść itp, więc wyjście na korytarz z ciepłego pokoju wcale nie było przyjemne, ja miałam nawet taki dłuższy sweter bo normalnie marzłam

gratuluję wszystkim udanych wizyt, i skończonych kolejnych tygodni

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Wiesz co do miziania to sama jestem w szoku bo dopiero teraz od was słyszę że nie powinno się głaskać po brzuszku... Dla mnie to był taki normalny troskliwy odruch więc wydaje mi się, że większość kobiet po prostu nie wie, że tak nie wolno? W końcu mi lekarz ani położna nic takiego nie powiedzieli, a wiedzą internetową nie sugeruję się, bo wyszło by na to że nic jeść nie można, aktywności nie można i w ogóle strach wyjść z łóżka przez 9mcy . Jak już wstanę rano i usiądę do kompa to zdam relację z wizyty
tabitabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 04:33   #1930
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Ja mam jeszcze prawie trzy tygodnie czekania :/ połówkowe mam dopiero 19 kwietnia

Ja 18 ale umówiłam sie na 7 ma wizyte na NFZ podejrzeć chociaz
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 05:23   #1931
Krefetka
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:
Skoro takie poważne tematy polityczne poruszamy to wrzucam co ostatnio znalazłam szukając info o zasiłkach macierzyńskich na oficjalnej stronie ZUS:

Komu przysługuje

pracownikom,

osobom wykonującym pracę na podstawie umowy agencyjnej lub umowy zlecenia albo innej umowy o świadczenie usług, do której zgodnie z Kodeksem cywilnym stosuje się przepisy dotyczące zlecenia, oraz osobom z nimi współpracującym, w tym osobom świadczącym pracę na podstawie umowy uaktywniającej określonej przepisami ustawy z dnia 4 lutego 2011 r. o opiece nad dziećmi w wieku do lat 3 (Dz. U. z 2013 r. poz. 1457),

osobom wykonującym odpłatnie pracę, na podstawie skierowania do pracy, w czasie odbywania kary pozbawienia wolności lub tymczasowego aresztowania,

duchownym.

Dzień dobry porannie!
Mnie nie dziwi to z duchownymi. Nie wszyscy są w wierze katolickiej. Są ewangelicy/ protestanci którzy mogą zawierać związki małżeńskie, panie mogą być pastorami zatem nie uważam żeby odmawiać im zasiłku. Nie wiem jak z innymi wyznaniami.

Oczywiście życzę wszystkim miłego dnia.

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-04-01 o 05:44
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 06:26   #1932
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Ja 18 ale umówiłam sie na 7 ma wizyte na NFZ podejrzeć chociaz

I bardzo dobrze ze sie umowilas wczesniej tez bym sie umówiła pewnie ale miałam dwa tygodnie temu usg prywatnie to juz jakos MOZE wytrzymam do tego połówkowego....ale tylko moze
Ze ślubem udało sie w końcu ustalić datę na 14 maja na sobote (po wielkich trudach)
Także teraz przechodzimy do zakupów ślubnych
Stary 2016-04-01, 06:31   #1933
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jak u mnie będzie z łazienkami, ale właśnie ze względu na obcych odwiedzających wymarzyłam sobie taki cieniutki szlafroczek z krótkim rękawem.
jak znajdziesz coś ładnego to podziel się..też potrzebuję jakiś szlafrok

Cytat:
oj tak, luzak totalny
ale cudny ryś
p.s. Ty chyba o ruchach pisałas,że nie czujesz..to ja Ci powiem,że dla mnie nie jest to jakieś bardzo wyróżniające odczucie..jak w święta więcej odpoczywałam i więcej czułam to rzeczywiście nie da się pomylić,ale tak na codzień pojedyncze puknięcia mozna moim zdaniem uznać,że to jakieś inne wewnętrzne procesy fizjologiczne..u mnie jest łozysko na przedniej ścianie macicy i to pewnie powoduje ,że czuję to trochę inaczej..może u Ciebie jest podobnie..poza tym ja się tyle naczytałam,ze spodziewałam się tej prawie 3centymetrowej stopy bardzo wyraźnie i jednoznacznie,a jednak sa to takie pulsowania,wypychania,cza sami jak tętno..myślę,że u Ciebie też już czuć tylko oczekujesz,tak jak ja, jakiś wyraźniejszych znaków..

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
dobra, na dziś się za bardzo rozpisałam. Napisałam tyle postów, że aż sama siebie nie poznaję.
uciekam spać.
ależ proszę się nie krępować... ranking top gaduł czeka

Cytat:
Właśnie się martwię jak to będzie w zaawansowanej ciąży w upały, które mi też humoru wcale nie poprawiają.
o ludzie, to jeden z moich największych lęków teraz.. piekarnik w domu... i ja z olbrzymim brzuchem jak orka tocząca się w tym upale..
ma któraś z Was dziewczyny klimatyzator?

Cytat:

Połówkowe mam na 11.04.
dla Tosieńki

Cytat:
hejo

bylam u gina i spoko, wszystko ok, krążek siedzi, serducho bije, dziec wypial się na nas tyłkiem :dupa: , leży sobie pośladkowo, za to pięknie było widać kość udowa i kręgosłup waży 323 g.
I jakoś spokojniejsza jestem po tej wizycie bo miałam dwa dziwne i tak wyraźne sny, że lekko schizowalam.

za wizytę
medal? Kochana tu trzeba na bieżąco toczyć dyskusje, a nie nadrabiać wieczorami..

witam się z kawką.. u nas sypie śnieg.. mąż odśnieża właśnie bo nie da się wyjechać z garażu

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
I bardzo dobrze ze sie umowilas wczesniej tez bym sie umówiła pewnie ale miałam dwa tygodnie temu usg prywatnie to juz jakos MOZE wytrzymam do tego połówkowego....ale tylko moze
Ze ślubem udało sie w końcu ustalić datę na 14 maja na sobote (po wielkich trudach)
Także teraz przechodzimy do zakupów ślubnych
super..ja tydzień wcześniej mam rocznicę ślubu (siódmą albo ósmą-nie pamiętam)..mieli śmy piękna pogodę jak braliśmy ślub,czego i Wam życzę
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 06:44   #1934
Krefetka
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:

witam się z kawką.. u nas sypie śnieg.. mąż odśnieża właśnie bo nie da się wyjechać z garażu

Nie mam śmiałości zabierać którejkolwiek z Was tronu.

Gdzie Ty mieszkasz? W Vancouver?

Co do ślubu, co prawda nie mam w maju ale braliśmy 13 czerwca. Ile się nasłuchałam o tym że 13 nie można ....

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-04-01 o 06:47
Stary 2016-04-01, 06:53   #1935
asienkaroza
Raczkowanie

Cytat:
o to fajnie spędziliście dzień..właśnie się zastanawiałam co tak milczysz od rana..
ja miałam takie twardnienie raz, ale to przy dość gwałtownym ruchu, musiałam usiąść, pooddychać i nie powtórzyło się.. to raczej bezbolesne, prawda? chyba macica zaczyna ćwiczyć do porodu..chociaż specem nie jestem..

a dziewczyny kiedyś któraś z Was pisała,że w ciązy nie powinno spać w pozycji na plecach.. dlaczego? jak dziewczyny śpicie? ja głównie na boku, ale aż mnie biodra czasem bolą od tego zalegania..
Noce to dla mnie koszmar, nie moge znalesc dla siebie wygodnej pozycji. Jak spie na bokach boli mnie wszystko na plecach jest troche lepiej
asienkaroza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 06:57   #1936
Babygirl1990
Raczkowanie

Dziewczyny, pamiętajcie że dzisiaj prima aprilis, nie dajcie się nabrać miłego dnia
Stary 2016-04-01, 07:01   #1937
asienkaroza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się że to dobry pomysł
Dziewczyny czy te śpiworki się bardzo przydają? Moja bratowa mówiła że używała kocyków na chłodniejsze dni i śpiworek był dla niej zbędny. Hmmm
Też dziś oglądałam śpiworki i bardzo spodobał mi się taki:
Śpiworki może i się przydają, ale da się bez nich żyć, wystarczy właśnie kocyk, to już zależy od was ja przy córci nie miałam, a teraz też zastanawiam się nad zakupem
Stary 2016-04-01, 07:15   #1938
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asienkaroza Pokaż wiadomość
Śpiworki może i się przydają, ale da się bez nich żyć, wystarczy właśnie kocyk, to już zależy od was ja przy córci nie miałam, a teraz też zastanawiam się nad zakupem
To ja się jeszcze wstrzymam z zakupem Dzięki za odp.

Cytat:
U mnie to samo...
Babygirl1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 07:21   #1939
asienkaroza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Strasznie się dziś wkurzyłam, byłam u mojego pulmonologa po receptę na leki na alergię i na wziewy na czas pylenia i okazalo się, że zginęła im moja karta... Masakra jakaś, byłam dwa miesiace temu i było ok, w rejestracji musieli gdzieś wsadzić. Bez karty lekarz nie mógł mi dać wziewów (bo nie miał skierowania i prawa do wypisania ryczałtu). W koncu dostalam tylko moje tabletki, a karty mają szukać :/

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Współczuje nerwów :-/
Stary 2016-04-01, 07:34   #1940
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry porannie!
Mnie nie dziwi to z duchownymi. Nie wszyscy są w wierze katolickiej. Są ewangelicy/ protestanci którzy mogą zawierać związki małżeńskie, panie mogą być pastorami zatem nie uważam żeby odmawiać im zasiłku. Nie wiem jak z innymi wyznaniami.

Oczywiście życzę wszystkim miłego dnia.
Zgadzam się z Tobą. Oczywiście duchowni innej wiary, która pozwala na zakładanie rodzin także powinni otrzymywać taki zasiłek. Ale osobiście nie sądzę żeby w naszym kraju robiło się cokolwiek dla ludzi innej wiary niż katolicka. Zwłaszcza ostatnio. Choćby ustawa antyaborcyjna, narzuca wszystkim kobietom, niezależnie od wiary czy poglądów obowiązki wiary katolickiej czyli ochronę nienarodzonych, chociaż być może dla innej kobiety to nie jest dziecko tylko płód. Ja jestem chrześcijanką ale uważam że każda kobieta powinna mieć prawo wyboru.
Stary 2016-04-01, 07:39   #1941
asienkaroza
Raczkowanie

Cytat:
jak znajdziesz coś ładnego to podziel się..też potrzebuję jakiś szlafrok

ale cudny ryś
p.s. Ty chyba o ruchach pisałas,że nie czujesz..to ja Ci powiem,że dla mnie nie jest to jakieś bardzo wyróżniające odczucie..jak w święta więcej odpoczywałam i więcej czułam to rzeczywiście nie da się pomylić,ale tak na codzień pojedyncze puknięcia mozna moim zdaniem uznać,że to jakieś inne wewnętrzne procesy fizjologiczne..u mnie jest łozysko na przedniej ścianie macicy i to pewnie powoduje ,że czuję to trochę inaczej..może u Ciebie jest podobnie..poza tym ja się tyle naczytałam,ze spodziewałam się tej prawie 3centymetrowej stopy bardzo wyraźnie i jednoznacznie,a jednak sa to takie pulsowania,wypychania,cza sami jak tętno..myślę,że u Ciebie też już czuć tylko oczekujesz,tak jak ja, jakiś wyraźniejszych znaków..

o ludzie, to jeden z moich największych lęków teraz.. piekarnik w domu... i ja z olbrzymim brzuchem jak orka tocząca się w tym upale..
ma któraś z Was dziewczyny klimatyzator?

dla Tosieńki

za wizytę
medal? Kochana tu trzeba na bieżąco toczyć dyskusje, a nie nadrabiać wieczorami..

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

super..ja tydzień wcześniej mam rocznicę ślubu (siódmą albo ósmą-nie pamiętam)..mieli śmy piękna pogodę jak braliśmy ślub,czego i Wam życzę
Śnieg ?? U mnie piękna wiosna dziś a z tą rocznicą to udana jesteś :-P a co tam niech mąż pamięta ile to lat
Stary 2016-04-01, 08:06   #1942
asicuha
Wtajemniczenie

Witajcie
w ostatnich dwóch dniach byłam u Siostry w Bydgoszczy troche zająć się ich 7miesięczną córą jest taka słodka. Dostałam ogromną wyprawkę dla naszej małej kruszynki, muszę po mału przygotowywać szfe i popatrzeć co dokupić, bo na razie nie paiętam co tam od niej wybrałam :P

Dziś mam wizyte u gin na 17,45, już się nie mogę doczekać aż podejrze Pole

A co do cen wizyt, to mega dużo płacicie, ja płace 50zł, ostatnio jak był TŻ t wzięła 100zł :P więc chyba muszę na to patrzeć pozytywnie, że tak mało bierze a kobieta - dr jest cudowna

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 08:06   #1943
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tabitabi

Wiesz co do miziania to sama jestem w szoku bo dopiero teraz od was słyszę że nie powinno się głaskać po brzuszku... Dla mnie to był taki normalny troskliwy odruch więc wydaje mi się, że większość kobiet po prostu nie wie, że tak nie wolno? W końcu mi lekarz ani położna nic takiego nie powiedzieli, a wiedzą internetową nie sugeruję się, bo wyszło by na to że nic jeść nie można, aktywności nie można i w ogóle strach wyjść z łóżka przez 9mcy . Jak już wstanę rano i usiądę do kompa to zdam relację z wizyty
No, ale o tym nawet w książkach piszą
Cytat:
za wizytę

Nie było mnie cały dzień w domu, więc nie bardzo mam jak być na bieżąco, gdyż mój telefon nie ogarnia wizazu poza tym moja 2,5 letnia córeczka dość dobrze zajmuje mi czas, szczególnie że jestem z nią samą, bo mąż za granica, więc czas leci nawet nie wiesz kiedy

Byle ten śnieg się do Polski nie przykulal
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Stary 2016-04-01, 08:07   #1944
agnszp
Rozeznanie

Cytat:

[/COLOR]

Hehe
Dzieki bardzo, tez mam nadzieje ze bedzie ładna pogoda i wszytsko sie uda
Ale bęben przed sobą to juz bede miała wielki
Stary 2016-04-01, 08:16   #1945
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam śmiałości zabierać którejkolwiek z Was tronu.

Gdzie Ty mieszkasz? W Vancouver?

Co do ślubu, co prawda nie mam w maju ale braliśmy 13 czerwca. Ile się nasłuchałam o tym że 13 nie można ....
buahaha

Cytat:
Noce to dla mnie koszmar, nie moge znalesc dla siebie wygodnej pozycji. Jak spie na bokach boli mnie wszystko na plecach jest troche lepiej
no ja też..

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
To ja się jeszcze wstrzymam z zakupem Dzięki za odp.

U mnie to samo...

Cytat:
Śnieg ?? U mnie piękna wiosna dziś a z tą rocznicą to udana jesteś :-P a co tam niech mąż pamięta ile to lat
primaaprillis z tym śniegiem..obleśny deszcz siąpi za to

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Witajcie
w ostatnich dwóch dniach byłam u Siostry w Bydgoszczy troche zająć się ich 7miesięczną córą jest taka słodka. Dostałam ogromną wyprawkę dla naszej małej kruszynki, muszę po mału przygotowywać szfe i popatrzeć co dokupić, bo na razie nie paiętam co tam od niej wybrałam :P

Dziś mam wizyte u gin na 17,45, już się nie mogę doczekać aż podejrze Pole

A co do cen wizyt, to mega dużo płacicie, ja płace 50zł, ostatnio jak był TŻ t wzięła 100zł :P więc chyba muszę na to patrzeć pozytywnie, że tak mało bierze a kobieta - dr jest cudowna
to cena rzeczywiście niedzisiejsza..

Cytat:

Byle ten śnieg się do Polski nie przykulal
hehe ale ja w Pl mieszkam..to był żart z okazji 1 kwietnia
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 08:25   #1946
scoiatael86
Rozeznanie

Dzień dobry w piąteczek

Cytat:

Dramat z tą ustawą. Można się gdzieś podpisać na "nie zgadzam się"?

Też mam 2 tygodnie do połówkowego! 15 kwietnia równo będzie tylko my nie mamy na razie żadnych podejrzeń co do płci, jedynie przeczucia - zobaczymy czy się sprawdzą

Cytat:

primaaprillis z tym śniegiem..obleśny deszcz siąpi za to
No wiesz co, tak ciężarne mózgi nabierać nieładnie

Widzę, że kociary na wątku To ja też się pochwalę swoim sierściuchem, a co

I jeszcze a'propos głaskania brzucha - też o tym nie wiedziałam, szczerze to do głowy by mi nie przyszło że to może szkodzić.. i w książce, którą czytam nic nie ma o tym napisane, przynajmniej na razie - jestem na 6tym miesiącu może będzie później
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06922.jpg (95,4 KB, 9 załadowań)
Stary 2016-04-01, 08:30   #1947
tija93
Zakorzenienie

Hej

Jem śniadanko, nadrabiam Was Beznadziejną noc miałam, było mi niewygodnie, biodra bolały, siku się co chwile chciało

Muszę zacząć inaczej odpowiadać, bo zjada mi wcześniejsze posty, które zacytowałam

To co spamiętałam

Do szpitala chce wziąć cienki kardigan, taki dłuższy

Nie obmacujemy za bardzo brzucha!

Możemy nadal spać na plecach, potem stanie się do prostu niewygodne i nawet nam się może słabo zrobić.

O regularności ruchów można zacząć mówić po 28 tygodniu. Co do liczenia ich to ile lekarzy, tyle metod

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Ja mam dokladnie tak samo twardy brzuch przy pelnym pecherzu
Też tak mam

Cytat:

A jutro mamy wolne i jedziemy do domu, może uda nam się kupić samochód - taki w każdym razie jest plan I pewnie jak wrócimy w sobotę, to będzie z 30 stron do nadrabiania
Spokojnie, to jest tylko maszyna i to jest tylko człowiek, znacznik wystarczy o 1mm inaczej postawić i wyjdą różnice w pomiarach

Cytat:
Ja się urodziłam z blond włosami 10cm długości które nie wypadły. Od kiedy miałam 2 miesiące mama czesała mi "palmę" na czubku głowy

Cytat:
Odnosząc się do wcześniejszego wątku o stopach to jak byłam na usg genetycznym w 13 tygodniu to stopka Kropka miała 2,3 cm i wyglądała kosmicznie... wrzucam zdjęcie ale na nim tak dokładnie tych wielkich stópek nie widać...
Jaka stópka!

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Strasznie się dziś wkurzyłam, byłam u mojego pulmonologa po receptę na leki na alergię i na wziewy na czas pylenia i okazalo się, że zginęła im moja karta... Masakra jakaś, byłam dwa miesiace temu i było ok, w rejestracji musieli gdzieś wsadzić. Bez karty lekarz nie mógł mi dać wziewów (bo nie miał skierowania i prawa do wypisania ryczałtu). W koncu dostalam tylko moje tabletki, a karty mają szukać :/

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
No masz! Dadzą Ci znać jak znajdą? Co jak nie znajdą?

Cytat:

Jeszcze nie czytałam tej ustawy, a po tym co piszesz już mi się odechciewa czytać

Cytat:
Połówkowe mam na 11.04.
Koniecznie zmień laboratorium!

Cytat:
hejo

Możesz zjeść czekoladę w nagrodę
Stary 2016-04-01, 08:32   #1948
slo_nk_o
Raczkowanie

Dzień dobry.

Ale lecicie z tymi postami. U mnie na razie słoneczka nie ma ale próbuje się przebić.

Udało mi się wczoraj przez chwile porozmawiać z gin i zapytałam ją o te kwasy dha, że w pregnie jest tylko 20mg a ona do mnie , że musiałam coś źle spojrzeć. Wzięła opakowanie i mówi, że na to się nie patrzy (była to pierwsza tabelka) tylko na to (trzecia tabelka) i tam było, że ma 600mg. Wróciłam do domu i już zgłupiałam całkowicie do reszty, bo pierwsza tabelka przecież dotyczy tego ile ma jedna tabletka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png 46280_143528_1280_720.png (149,9 KB, 11 załadowań)
slo_nk_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 08:32   #1949
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Dzień dobry w piąteczek

Dramat z tą ustawą. Można się gdzieś podpisać na "nie zgadzam się"?

Też mam 2 tygodnie do połówkowego! 15 kwietnia równo będzie tylko my nie mamy na razie żadnych podejrzeń co do płci, jedynie przeczucia - zobaczymy czy się sprawdzą

No wiesz co, tak ciężarne mózgi nabierać nieładnie

Widzę, że kociary na wątku To ja też się pochwalę swoim sierściuchem, a co

I jeszcze a'propos głaskania brzucha - też o tym nie wiedziałam, szczerze to do głowy by mi nie przyszło że to może szkodzić.. i w książce, którą czytam nic nie ma o tym napisane, przynajmniej na razie - jestem na 6tym miesiącu może będzie później

Ooooo kocia mania jaka spokojna i jak emanuje kocią godnością.
Mój niestety nie zdaje sobie sprawy ze swoich rozmiarów i stara sie zmieścić we wszystko, ostatnio wciskał łapę, a pózniej próbował zmieścić w pudełko od zapałek
Stary 2016-04-01, 08:36   #1950
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:

Komu przysługuje

pracownikom,
duchownym.

Czyli ze zakonnica 😵
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości