|
|
#481 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5
Znów był u mnie kurier. Wydawało mi się że tyle już nakupowalam z wyprawki a jakoś mało tego. Jedynie z ubranek muszę dokupic tylko skarpetki i coś na nóżki, ewentualnie ze 3pajace jeszcze. A to moje zakupy z 5 10 15
|
|
|
|
#482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale siedzenie na drewnianym krześle to już dramat ![]() Cytat:
![]() Hahaha, przypomniał mi się komentarz pod filmem Chodakowskiej na yt, coś w stylu: "Oglądam ten filmik codziennie od miesiąca, a efektów jakoś nie widzę" Edytowane przez australia87 Czas edycji: 2016-04-04 o 10:22 |
||
|
|
|
#483 |
|
Zadomowienie
|
Madzia, cudna ta twoja kruszynka, gdyby nie to, że mój piesieł to jedynak i zazdrosny o panków, to pewnie miałabym już ze dwa takie słodziaki :-D
|
|
|
|
#484 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
Anuszka czym ponioslas tak ładnie hemoglobine?
Bo ja miałam właśnie podobny wynik miesiąc temu 11,1 i teraz w sobotę jadę znów na badania i zobaczymy czy ten sok z buraka i herbata z pokrzywy coś dały : rolleyes: ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Gratki
|
|
|
|
#486 |
|
Ania
|
Kiara- dobrze, że nie poleciałaś na brzuch!
![]() Australia- widzę nie tylko ja ma głupie sny ale wolałabym taki, niż tak jak dziś- byłam na porodówce, trzy kobiety rodziły, ja miałam tylko lekkie skurcze- ale te kobiety to była masakra.. jedna skakała na piłce i co chwile lądowała na podłodze, bo nie wiedziała jak skakać i kładła sie na niej na plecach i wybijała się do tyłu-chcąc nie chcąc spadała z niej..A ja miałam krwotok, którego nie dało sie zatamować a lekarze mówili ze to normalne.. Nie chce takich snów!! Madzia9999- śliczna psinka! ![]() Śliweczka- jak leżenie Ci idzie? dajesz radę?No u mnie tez na 23 stopnie się zapowiada.. Najgorsze, że ta pogoda zdradliwa...
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Córka od kilku dni upodobala sobie kopanie mnie tuż pod kością biodrowa jak leżę na lewym boku. Nie powiem żeby to było przyjemne uczucie
|
|
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
kupilam w lidlu paczke pamersow 1 i te podklady wydaja sie porzadne i ladne wzorko mAja ;-)
|
|
|
|
#489 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogę zapytać czym sie w pracy zajmujesz? ![]() Cytat:
Cytat:
Dziękujęmy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
![]() Pampersy też wezmę
|
|
#490 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jutro powtórka glukozy i pewnie pod wieczór Wam dam znać co m tam wyszło![]() Cytat:
![]() Wow gratulacje ![]() Cytat:
Zresztą i tak nie mam dokąd wracać.Cytat:
Cytat:
Ja mam labradorka 8letniego i wciąż z nim wychodzę na spacery Jakiś ruch musi być
|
|
#491 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny za gratki
Leżymy sobie na ktg i z tel nie mam jak cytować :/ Miłego dnia wam życzę ![]()
|
|
|
|
#492 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bardziej to takie polegiwanie. W każdym razie wcześniej za dnia w ogóle się nie kładłam, teraz albo chodzę jak coś tam robię ( głównie jedzenie dzieciom ) albo właśnie się kładę zamiast siadać. No i dłużej leżę rano w wyrze Poza tym nie dźwigam, nie biegam, chodzę wolniej itp. Mam nadzieję, że to wystarczy No i dzieci puściłam pierwszy raz same na plac zabaw przed chwilą- ok. 250 metrów od domu ( wieś, bezpieczna dróżka i monitoring w postaci ciekawskich sąsidek w prawie każdym domu ) i trochę mi z tym dziwnie. Mam nadzieję, że żadne nogi nie złamie albo głowy nie rozbije ![]() Z drugiej strony ja w ich wieku już mogłam sama tam chodzić z dzieciakami z sąsiedztwa. Trzeba chyba dzieciom dać powoli więcej swobody. A z tą pogodą to dziwnie bardzo. No w słońcu jest tak gorąco, że możnaby całkiem na letniaka sedzieć, tylko czy to rozsądne? Sama nie wiem. W każdym razie gardło zaczyna mnie trochę boleć
|
||
|
|
|
#493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mieszkam na ogrodzonym osiedlu i dzieci sama wychodza na plac zabaw takie 4latki na oko widzę, że już sama się bawią i wychodzą. Także nie jest źle. Śliweczko dobrze, że odpoczywasz to teraz ważne dla Ciebie i dziecka Agusia labradory to fajne psiska Moja bliska kolezanka ma labradora ze schroniska, ktoś podrzucił tą pięknote po wypadku miala pękniętą kość tylenj łapy. Miala psina szczęście trafiła na wspaniały dom. Koleżanka kocha ją bezgarnicznie. Myślę, że pieseł ją też Ma do mnie przyjechać na weekend to piesy się zintegruja
|
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie humor jako taki. Z tata rozmawiałam i powiedział że jest mu przykro że zostałam tak potraktowana ale to są właśnie jej humory. W Krakowie bardzo ciepło, chodzę z majtkach i bokserce po domu tak mi gorąco... Zaraz pościel daje na balkon, włączę muzykę, wymaluje się i cosik porobię. o 15.30 czas wychodzić z domu i jechać do SR.
|
#496 |
|
Zadomowienie
|
Madzia, mój żabel ma już 8 lat, ale dalej zachowuje się jak szczeniak, tylko zabawki, patyki i rzucanie, wszędzie zabawę znajdzie, latem jak jabłka są, to co które spadnie to już do domu i zabawa. Mój też tak nauczony, że śpi ze mną do oporu, chociaż to nie reguła, a jak mąż jest w domu, to go zawsze budzi, żeby go wypuścił wcześniej, bo my go nie wyprowadzamy, mieszkamy na wsi, to go wypuszczam po prostu, żeby się wysikał, ma swoje ścieżki, do teściowej leci bo mieszkamy po sąsiedzku i zaraz wraca. A jak pada na dworze, to go muszę siłą wypychać z domu, bo nawet o 11 nie chce mu się iść, brzydal, a jak wyjdzie, to tylko za próg. A jak gdzieś idę i go biorę, to jest pełnia szczęścia dla niego.
|
|
|
|
#497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
|
|
#498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najpierw przezylam chyba szok i wyparcie - "jak to ja??? Cukrzyca ciążowa?" Później po buncie zaczelam czytać dowiadywać się. Prowadze zeszyt wszystko mam spisane i to klucie sie... Mam tylko nadzieję ze insuliny nie będzie trzeba Dziewczyny czy wy tez nie macie tak sily? Posprzątałam mieszkanie sapie jak parowóz masakra... Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2016-04-04 o 11:53 |
|
|
|
|
#499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- motylek teraz w lidlu będzie ten czerwony kwiat w cenie 50 zl opłaca się ?
|
|
#500 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlugie spacerki uskuteczniasz? Cytat:
![]() O czym masz dziś zajęcia? Chwal się co tam ciekawego były ![]() Cytat:
Jak ciagle się chcę bawić pomimo swoich 8 lat Spi z Wami w lóżku? ![]() Fajnie, że mieszkasz w domku otwierasz drzwi pieseł biegnie zrobi co ma zrobić zaszczeka/zapiszczy i wpuszczasz. Ja całe szczęście mieszkam na takim niskim pierwszy piętrze wiec chwila żeby wyjść, no ale samego pieska nie wypuszczę ![]() Nasz domowa suczka u rodziców tez nie lubi deszczu i śniegu, wtedy szybkie siku/kupa i strzała do domu
|
|
#501 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dam znać jak wrócę a pewnie koło 21 powinnam być w domu.
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba wyjść z draniem, bo inaczej nie daje spokoju A wychodzę z nim na 20-30 minut do lasu
|
|
#504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gorzej może być z nawożeniem... ale to sobie zapiszę na kartce ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Wygrałam zasłony
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
Podglądnęłam Majówki
Być może jedna z nich już będzie rodzić w tym tygodniu.
|
#507 |
|
Ania
|
Kurde, ja się od jakiś dwóch godzin czuje masakrycznie.. jakbym miała zaraz zemdleć;/ nie wiem co jest grane..ciśnienie w normie, puls w miarę.. uroki ciąży..;/
Soffinka- leż grzecznie daj znać po![]() Śliweczka- no nie dziwie się tymbardziej przy takiej pogodzie nie chce się leżeć ale myślę, że taki tryb jak teraz prowadzisz też nie jest zły, nie przemęczasz się i duzo odpoczywasz, więc na pewno jest wszystko dobrze![]() Co do wyjścia dzieci- zawsze musi być ten pierwszy raz Co do pogody- no właśnie, cieplutko bardzo- więc nie ma szans na grube ubranie, ale jak mówię to zdradliwe..Ciebie gardło zaczyna boleć, a mi z nosa leci.. mam nadzieję, że to jakiś alergiczny katar, nie chorobowy.. Motylek- fajny taki piesek Moich rodziców sunia, jak jest zimno, to też tylko wyjdzie przed dom, zrobi co ma zrobić i do domu! a jak jest błoto, czy pada deszcz- to naokoło pójdzie na trawnik, byle nie wleźć w błoto!![]() Ale musimy z nią wychodzić, nie cały ogród jest ogrodzony, więc wolimy nie ryzykować, i zawsze ktoś z nią wychodzi.
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
#508 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jutro mam zajęcia o pielęgnacji malucha ![]() Cytat:
Fajnie, że masz blisko las. Zdrowy spacer! Rewelacja! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
JEst takie przysłowie"Jaki Pan taki kram"
|
|
#509 |
|
Ania
|
Ania- gratulacje wygranych zasłon
![]() Agusia- toż to przecież już prawie maj.. i niedługo czerwiec... ![]() Masakra, jak to leci! ![]() Madzia9999- no coś w tym przysłowiu jest ![]() tak, a jak wraca z podwórka, to ma wycierane łapki(mama lubi porządek-a to jej sunia) i tak się przyzwyczaiła, że jak wraca, to idzie pod szafkę, na której leżą mokre chusteczki, zeby jej powycierać łapki
|
|
|
#510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

a wróciłam po miesiącu. Lubiłam to, dla mnie to była odskocznia tak wyjść do ludzi. Ale z drugiej strony mnie to męczyło też.
Ale siedzenie na drewnianym krześle to już dramat 
i były tam jakieś mądre rady? Bo mnie to nawet zasieki i wysokie napięcie nie powstrzyma

snuje się bidaczek po mieszkaniu i próbuje odsmarknąć a że jest kotem to ciężko mu to idzie